Balaton-felvidék (Káli-medence, tanúhegyek)

Tengernyi élmény egy hétvégére

Indulás helye: Haláp (Zalahaláp) Parkoló N46.55’21.42, E17.27’27.18.
Szállás és ellátás: Badacsony, 2 ágyas szobákban, opcionális borkóstolóval, másnapi reggelivel.
Utazás: Amennyiben nem tudod megoldani az egyéni utazást, ez esetben csatlakozz a programhoz úgy, hogy a kisbuszos transzfert választod, melynek felára 9.900 Ft. Jelentkezéskor kérjük mindenképp jelezd ha igényt tartasz az Eupoliszos transzferre, mert az korlátozott számban áll csak rendelkezésre!

Út ára tartalmazza

- a szállást egy éjszakára, két ágyas szobákban,
- a reggelit,
- a szervezést és a magyar nyelvű túravezetést.

Út ára nem tartalmazza

- a túra helyszínére való eljutást,
- a reggelin kívüli étkezéseket (vacsorázási lehetőség biztosított).
- a belépőt Hegyestűre: 800 Ft / fő

Ha szeretnél egy kóstolón részt venni a környék boraiból (Szászi, Liszkay, Skizó pincészetek), melyet túravezetőnk tart, kérjük jelentkezeskor jelezd felénk! A borkóstoló ára 2.500 Ft, a helyszínen fizetendő!

Utazás

Egyénileg autóval. Általunk javasolt útvonal Budapest felől az M7-es autópályán Nyagykanizsa irányába haladunk. Majd Székesfehérvál a 8-as úton Veszprém felé kanyarodunk le az autópályáról. Veszprém után a 77-es úton haladunk Nagyvázsony és Tapolca irányába, melyet elérve egy kisebb útra tárünk rá Zalahaláp felé, itt a Kossuth utcán a temetőnél egy murvás úton indulunk felfelé a tanösvény parkolójáig (2. parkoló, nem az ahol a kereszt van). N46.55’21.42, E17.27’27.18

Amennyiben nem tudod megoldani az egyéni utazást, ez esetben csatlakozz a programhoz úgy, hogy a kisbuszos transzfert választod, melynek felára 9.900 Ft. Jelentkezéskor kérjük mindenképp jelezd ha igényt tartasz az Eupoliszos transzferre, mert az korlátozott számban áll csak rendelkezésre! Transzfer esetén találkozó 2020. június 6-án 06:30-kor a XI ker. Szent Gellért tér és Műegyetem rakpart sarkán levő parkolónál (az M4-es metró állomása mellett). Egy fehér Volkswagen kisbuszt keressetek Eupolisz logókkal.

Létszám

Tájékoztató létszám: 10-25 fő. Az utat minimum 10 fő befizetése esetén indítjuk el. Túránkat 15 főig egy, 16-25 fő között két túravezető kíséri.

Túra nehézsége

Őszi túraruházatot igénylő, túraösvényeken haladó túrákról van szó, melyek hétköznapi erőnléttel kényelmesen teljesíthetők.

Szállás

Badacsonynál 2 ágyas, saját fürdőszobás, igényes szobákban, egymáshoz közeli házakban.

Terület

A Balaton-felvidék legszebb és legérdekesebb képződményei a tanúhegyek, melyekből akad bőven. A Keleti részen található Hegyestű, majd jön a Káli-medence és a Tapolcai még végül a tájegységet a Keszthelyi-hegység bezárja. A terület gazdag értékes növényfajokban. Az egykori tenger alatti vulkántevékenységnek az eredménye, amely létrehozta ezeket a képződményeket. Tiszta időben pazar látványt nyújtanak a különböző formájú, karakteres hegyek, aki pedig szerencsés időben napfelkeltekor vagy napnyugtakor érkezik és esetleg felhős az ég, megül a hegyek közt a pára és a csúcsok, mint kis szigetek emelkednek ki a felhőtakaróból.

Időjárás

Szeptember végén általában kellemes, meleg napokra lehet számítani, de előfordulhat, eső, vagy hűvösebb front is. Napos időben gyorsan felmelegszik a levegő és a hegycsúcsok felé közelítve egészen nyárias meleg sem kizárt.

Felszerelés

Esős időben ajánlott a bokát is tartó bakancs, de szárazabb körülmények közt elegendő egy túracipő is. Patakokon való átkelésekre itt nem kell számítani. Kis-közepes hátizsák a víznek és elemózsiának, esőkabát. Másnapra váltás ruha. Ezen felül igény esetén túrabot, fejlámpa, fejfedő, naptej és napszemüveg is legyen nálatok. Előfordulhatnak este és az erdőben is szúnyogok, a szúnyogriasztót se felejtsd otthon! :)

Élelem

A szálláson reggelit kapunk, a vacsora lehetőség a szállás közelében található éttermekben, büfékben biztosított.

Pénz-ügy

Készpénzt hozzatok magatokkal a kisebb kiadásokra, esetleges bor vásárlásra és a vasárnapi piacra.
Hegyestűnél a belépő 800 Ft / fő.
Borkóstoló 2.500 Ft / fő.

Biztosítás

Lehetőséged van Utazásképtelenségre vonatkozó biztosítás (azaz stornóbiztosítás) megkötésére:
 
Storno Basic: 1.245 Ft/fő (önrész: 20 %)

Transzferrel:
Storno Basic: 1.740 Ft/fő (önrész: 20 %)
 
Fontos, hogy amennyiben szeretnéd megkötni, azt csak az első befizetéssel egyidejűleg teheted meg, később már nem!
 
Bővebben a biztosító szolgáltatásairól a honlapjukon olvashatsz: www.eub.hu
 
Belépés
JEGYEZZEN MEG
Elfelejtett jelszó | Regisztráció
Rendezés