Bejelentkezés

Zöld-foki-szigetek

Lélegzetelállító túrák és kirándulások Santo Antao és Sao Vicente szigetén

Miért éppen a Zöld-foki szigetek?

Új, kiscsoportos kalandtúránkon a Zöld-foki-szigetek kétségtelenül legkülönlegesebb tagjára, a túrázók álomszigetére, a zöldellő Santo Antão-ra utazunk, ahol intenzív, csodálatos túranapok várnak ránk. Bejárjuk a sziget legendás túraösvényeit, felfedezzük a legizgalmasabb tengerparti részeket, a helyi családok által üzemeltetett vendégházakban alszunk, így betekintést nyerünk nem csak a helyiek mindennapjaiba, de a Zöldfoki-szigetek gasztronómiáját is megismerhetjük. Mivel Santo Antao szigetére csak komppal lehet átjutni, a szomszédos Sao Vicente szigetére repülünk, s ha már ott járunk, természetesen az afro-portugál kultúra bájos városával, Mindelo-val is megismerkedünk.

Madeira, az Azori-szigetek és a Kanári-szigetek után fedezd fel a Makaronézia szigetek legdélibb, legmelegebb, leghívogatóbb szigetcsoportjának legkülönlegesebb tagját, a túrázók paradicsomát!

Melyek a Zöld-foki szigetek legfontosabb látnivalói?

- túrák az érintetlen természetben  a Zöldfoki-szigetek legzöldebb szigete, Santo Antao legzöldebb völgyeiben (Paul Valley, Xoxo).
- a pazar fekvésű Fontainhas, a NatGeo szerint a világ egyik legszebb fekvésű települése.
- a portugál gyarmati építészet emlékei Ribeira Grande, Ponta do Sol városában.
- kirándulás Santo Antao szigetének távoli, eldugott, fekete fövenyes tengerpartjára, Tarrafalra.
- ismerkedés a helyi gasztronómiával és a helyi italokkal: grogue és pontche.
- látványos strandtúra vulkáni kúpokkal és homokdűnékkel
Sao Vicente szigetén,
- sznorkelezés teknősökkel San Pedro álomszép tengerpartján.

Időpontok

 • 2024. november 17 → 27.
 • 1. nap Lisszabon

  Érkezés Portugália lenyűgöző fővárosába, Lisszabonba, ahol elfoglaljuk szállásunkat, ahonnan utunk indul. Szállás: szálloda. Ezen a szállásunkon egy éjszakát töltünk.
 • 2. nap Lisszabon, São Vicente-sziget: Mindelo

  Ma reggel átrepülünk São Vicente szigetére. A reptéren már vár ránk transzferünk, amivel a szállásunkra utazunk. A szállás elfoglalása után meg is kezdjük ismerkedésünk Mindelo városával, amely a szigetvilág második legnagyobb és egyben egyik leghangulatosabb városa, a világhírű Cesaria Evora szülőhelye. Felkereshetjük a morna stílus legismertebb előadójának házát, de a kikötő és piac környéke is tartogat meglepetéseket az ide érkezőknek. A novemberi szürkeség elől menekülők pedig egyből bele is vethetik magukat a közeli Praia de Laginha strandjának kellemes hullámaiba. Ezen a szálláson egy éjszakát töltünk. Szállás: panzió.
 • 3. nap Mindelo, Santo Antão-sziget: Porto Novo, Ribeira Grande , Xoxo

  3
  Reggel hajóra szállunk, és a túrázók paradicsoma felé kompozunk, Santo Antão szigetére. Miután egy transzferrel eljutunk a szállásunkra, Ribeira Grande-ra, túrafelszerelésbe öltözünk és egy igazán látványos túrát teszünk. A Xoxo nevű kis falu felé vesszük az irányt, amely máig megőrizte autentikus báját. A helyiek szokva vannak az olyan meredek ösvényekhez, amelyen mi is felkapaszkodunk egy kilátópontra, ahonnan csodálatos kilátás tárul elénk a Ribeira Grande völgyére. Túránk végén egy helyi menüre is beülhetünk egy pici étterembe, melynek teraszáról a Xoxo-t körbevevő elképesztő hegyeket csodálhatjuk. Visszafele úton pedig egy szép vízesést is útba ejthetünk. Túratáv: 8 km, szint: 500 m fel, 500 m le, menetidő: 4-5 óra. Szállás: vendégház, ellátás: reggeli. Ezen a szállásunkon öt éjszakát töltünk.
 • 4. nap Ribeira Grande, Ponta do Sol, Fontainhas, Chã de Igreja

  3
  Reggeli után ma egy valamivel kényelmesebb, ám nem kevésbé látványos túrára indulunk. A túra Ponta do Sol településéről indul és az északkeleti partvonalon halad végig. Teljesen más táj tárul elénk, mint az előző nap, de döbbenetesen szép panorámában ma sem lesz hiány. A szerpentines, macskaköves út olyan kis településeken vezet keresztül, amelyek teljesen elszigeteltek a főúttól, ma is csak ezen az ösvényen elérhetőek. Nagyjából egy óra múlva érünk Fontainhas-ba, amely nem csak az egyik legfestőibb település a szigeten, de a National Geografic is a világ legszebb fekvésű települései közé választotta. Égbeszőkő hegycsúcsok az egyik oldalon, a tenger hullámzó morajlása a másik oldalon - ez a látvány kíséri végig utunkat, miközben a szél borzolja a hajunkat. Útközben érintünk egy fürdésre csábító partszakaszt is, de az erős áramlatok miatt itt nem mártózhatunk meg a habokban, erre még egy-két napot várnunk kell... Késő délután érkezünk Cha de Ingreja-ba, ahonnan transzfer repít vissza minket szállásunkra. Túratáv: 14 km, szint: 900 m fel, 800 m le, menetidő: 5-6 óra. Szállás: vendégház, ellátás: reggeli.
 • 5. nap Ribeira Grande, Cova-kráter, Valle de Paúl, Cidade das Pombas

  4
  Ma reggel felbuszozunk a Cova-kráter közelébe, hogy az egész Zöld-foki szigetek egyik leglátványosabb túraösvényén haladva lejussunk az óceánparti Cidade das Pombas településre. Először a kráter környékét járjuk be, egy kilátópontból aztán rálátunk a szomszédos szigetre és a Valle de Paúl völgyére. Innen egy kifejezetten meredek, kanyargós, macskaköves úton kezdünk ereszkedni Cidade das Pombas felé, szó szerint lélegzetelállító kilátással az alattunk húzódó, teraszosan művelt kertekre. A pengeéles hegygerincek és a zöldellő teraszok látványa miatt úgy érezzük, mintha Hawaii híres Napali partszakaszából és Bali remek rizsteraszaiból gyúrta volna össze a Teremtő ezt az elképesztő vidéket... Menet közben avokádófák, banán- és kávéültetvények mellett haladunk el. A tengerperti városkába érkezve egy kiadós estebéd vár ránk, ahol megkóstolhatjuk a helyi cukornád-ültetvényekből származó rumot is. Túratáv: 14 km, szint: 200 m fel, 1300 le, menetidő: 5-6 óra. Szállás: vendégház, ellátás: reggeli.
 • 6. nap Ribeira Grande, Porto Novo, Tarrafal

  Az előző három nap rendkívül látványos, de kimerítő túrái után ma amolyan "pihenőnap" következik. A tengerpari panorámaúton visszakanyargunk Ponto Novo kikötőjébe, ahonnan a sziget nyugati oldalára indulunk egy buszos kirándulásra. Az északkeleti partvidék pengeéles gerincei és zöld völgyei után errefele teljesen más, kopár, holdbéli táj fogad, aminek szintén megvan a maga varázsa. Célállomásunk, Tarrafal azonban üde oázisként bújik meg egy hosszú, fekete fövenyes vulkanikus partszakasz egyik csücskében, a tengerből kiemelkedő meredek sziklabércek ölelésében. A kikötőben a halászok színes hajóikból pakolják partra a napi fogást, az egész települést belengi az időtlenség érzete. A mai napból ugyanakkor a strandolás se maradhat ki! Az északkeleti partvidék veszélyes vizei után itt végre mi is megmártózhatunk a hullámok között. Tarrafalból vezet a sziget egyik legendás útja a partszakasz másik, csak gyalogosan, vagy hajóval megközelíthető eldugott kis települése, Monte Trigo irányába. Ezt nem tudjuk ugyan végig bejárni, de egy szakaszán mi is elgyalogolhatunk. Élményekkel feltöltődve indulunk vissza szállásunkra a kora esti órákban. Szállás: vendégház, ellátás: reggeli.
 • 7. nap Ribeira Grande, Delgadim gerinc, Corda, Coculi

  3
  Ma egy rövidebb és könnyebb, de cseppet sem kevésbé látványos túra vár ránk, mint az első napokban. Újra Santo Antao északkeleti tájain túrázunk, de most a belső részeken, a Corda és Coculi közti eldugott szegleteket fedezzük fel. Sok turistát eddig sem láttunk, most még inkább csak a helyiekbe ütközünk az ismét mesés tájban haladó ösvényeken. Transzferrel kanyargunk fel a hegyvidékre. Mielőtt belekezdenénk a mai túránkba, röviddel előtte tartunk egy fotószünetet a Delgadim gerincen, ahol a macskaköves autóút mindkét oldalán hatalmas mélységek nyílnak. Innen csak pár perc, s már újra e lélegzetelállító hegyvidéken koptatjuk bakancsainkat. Apró falvak, a már megszokott megművelt zöld teraszok, gyömölcsfák között, néhol kitett mélységek mellett/felett kanyarog keskeny ösvényünk, ahol a helyiek változatlanul élik megszokott mindennapjakat, s meglepődve köszöntik az erre vetődő túrázókat. Alapvetően lefele ereszkedünk, szerpentinezünk szinte végig, Coculi kis településéig, szállásunkig. A nap hátralevő része a lazulásé. Igény esetén visszatérhetünk Ponta do Sol településére, a tengerpartra, hogy egy remek vacsorával és egy feledhetetlen napnyugtával búcsúzzunk Santo Antao szigetétől. Túratáv: 6-7 km, szint: 100 m fel, 800 le, menetidő: 3 óra. Szállás: vendégház, ellátás: reggeli.
 • 8. nap Ribeira Grande, São Vicente-sziget: Mindelo

  Ma elhagyjuk a túrázók paradicsomát, Santo Antao szigetét, és a belső, hegyi úton átkelve indulunk transzferrel Porto Novo kikötője felé, hogy még egyszer élvezhessük ezt a semmihez nem fogható panorámát. Komppal áthatózunk São Vicente szigetére, ahol elfoglaljuk a szállásunkat. Az aktív túrázós napok után jól fog esni egy kis lazulás. Különböző fakultatív programok keretén belül ismerhetjük meg Mindelo városkáját: ellátogathatunk a Cesaria Évora múzeumba, belekóstolhatunk a finomabbnál finomabb helyi ételkülönlegességekbe, vagy kitaxizhatunk Praia da Laginha fehér homokos, türkizkék vízű strandjára, hogy a hazautazás előtt töltődjünk fénnyel, a hullámok közt áztassuk ki a túrázásban megfáradt izmainkat. Szállás: vendégház, ellátás: reggeli.
 • 9. nap São Vicente-sziget: Monte Verde, Calhau, Praia Grande

  Egy teljes napunk van Sao Vicente alaposabb megismerésére. Ez a sziget jóval kisebb, mint Santo Antao, a terepviszonyok is egyszerűbbek, így minden fontosabb látnivalóra sort tudunk ma keríteni. Felmehetünk a sziget legmagasabb pontja, a 750 méteres Monte Verde csúcsára a remek panorámáért, de a nap egyik leglátványosabb része kétségtelenül az a parti túra lesz, amit Calhauból indulva tehetünk a tengerparton, Praia Grande aranyszínű homokjában túrázva Calhau irányába. A napnyugta megtekintéséhez pedig a legalkalmasabb pont a Farol de D.Amelia, melyhez egy sziklafalba épített kis ösvény vezet a kikötő közeléből, Santo André apró településéről, ahol egy fakultatív sznorkeltúra a teknősökkel szintén életreszóló élmény. Utolsó éjszakánkon pedig még belevethetjük magunkat Mindelo éjszakai nyüzsgésébe. Szállás: panzió, ellátás: reggeli.
 • 10. nap São Vicente-sziget: Mindelo, Lisszabon

  Ma elhagyjuk a Zöldfoki szigeteket, s visszarepülünk Lissszabonba. Járatunk várhatóan a kora délutáni órákban indul csak Lisszabonba, így az utolsó délelőttünk még alkalmas lehet a maradék helyi valuta afrikai ajándéktárgyak cserélésére vagy egy utolsó csobbanásra az Atlanti-óceán kellemes hullámaiban. Szállás: panzió, ellátás: reggeli.
 • 11. nap Lisszabon

  A mai napon már nincs kötött programunk, a repülőjáratok függvényében hazautazunk.

Út ára tartalmazza

- az utazást a szigeteken helyi kisbuszokkal, taxival,
- a kompátkelés Sao Vicente és Santo Antao között,
- két éjszakára a szállást Lisszabonban, hotelban, reggelivel,
- három éjszakára a szállást São Vicente szigetén, panzióban, reggelivel,
- öt éjszakára a szállást Santo Antão szigetén, vendégházban, reggelivel,
- az ismerkedési esten egy welcome drinket,
- a kirándulásokat a szigeteken,
- a szervezést és a magyar nyelvű túravezetést.

Út ára nem tartalmazza

- a nemzetközi repülőjegyek és illetékek árát,
- a repülőtéri transzfert,
- a biztosítást,
- a belépőket és a fakultatív programok árát.

Árfolyam

Fontos! Utazásunk árát 400 Ft / 1 Euro árfolyamig tudjuk tartani. Ha az Euro (EUR) ára az utazás indulását megelőző 35. napon ezt meghaladja, akkor árkorrekcióra kényszerülhetünk. Árkorrekció esetén az utazási szerződésünkben rögzített szabályok szerint járunk el.

Repülőjegy

Utunkhoz a kiutazás egyénileg történik, a szükséges repülőjegye(ke)t irodánkon keresztül is meg tudod vásárolni. Ha nem irodánkon keresztül vásárolod meg, kérjük egyeztess előtte az ügyfélszolgálatunkkal.

A Budapest - Lisszabon járatot egyénileg, a Wizzair vagy Ryanair légitársaság honlapján tudod megvásárolni. A nemzetközi repülőjegy tájékoztató ára a Lisszabon - Sao Vicente - Lisszabon (LIS - VXE - LIS) repülőjegyek várható ára a portugál TAP légitársasággal kb. 180 - 240.000 Ft -tól. (2024. február 28.)

Van lehetőség a Budapest - Lisszabon - Sao Vicente - Lisszabon - Budapest repülőjegy egyben foglalására (nem fapados járatok) is, ennek tájékoztató ára: 380 - 420.000.- Ft-tól (2024. április 8.)

A garantált indulást követően érdemes minél hamarabb megvenni a repülőjegyet az ár és a férőhelyek miatt.

Utazás

Mivel utazunk a Zöld-foki szigeteken?

A szigetek között komppal, a szigeteken helyi kisbusszal, taxival utazunk.

Létszám

Tájékoztató létszám: 6-16 fő. Az utat minimum 6 fő befizetése esetén indítjuk el.

Túra nehézsége

Milyenek a túrák a Zöld-foki szigeteken?

A Zöld-foki szigetek programunkban a hangsúly a túrázáson van, ezért csak gyakorlott, tapasztalt túrázóknak ajánljuk! Meredek, csúszós ösvényekre, egész napos túrázásra, itt-ott kitett szakaszokra kell számítanunk, lényeges a biztos mozgáskoordináció és a szédülésmentesség!

Szállás

Milyenek a szállások a Zöld-foki szigeteken?

Lisszabonban a konkrét repülési időpontok függvényében, de várhatóan egy repülőtér közeli szállodában szállunk meg egy-egy éjszakára. São Vicente szigetén hangulatos panzióban, vagy tengerparthoz közeli apartmokban, 2-3 ágyas, saját fürdőszobás szobákban töltjük három alkalommal az éjszakát, Santo Antão szigetén pedig helyi vendégházak 2-3 ágyas szobáiban (saját fürdőszobával) szállunk meg öt éjszakára. A Zöldfoki-szigetek felkapottabb nyaralószigeteivel (Sal, Boa Vista) ellentétben Santo Antao szigetén a szervezett (ipari) turizmus szerencsére még gyerekcipőben jár, így nagyobb hotelek sincsenek, alapvetően családok által üzemeltett egyszerűbb szállásokon, vendégházakban tudunk megszállni. Fontos figyelembe venni, hogy ezek nem Európában megszokott hotelek. Tiszta, tágas szálláshelyek, de előfordulhat, hogy éppen nincs forró víz a tusoláshoz.

Terület

Hova megyünk, mit kell tudni a Zöld-foki szigetekről?

A Zöld-foki szigetek Madeira, az Azori-szigetek és a Kanári-szigetek trópusi rokona, egy csodás, vulkanikus szigetcsoport Közép-Afrika nyugati partjaihoz közel. Az afrikai kultúra izgalmasan keveredik az egykori hódító, portugál kultúrkörrel. Mivel az Egyenlítőhöz közelebb helyezkedik el, a napsütéses órák száma magasabb, mint az északi szigeteken, az időjárás kiszámíthatóbb, a tenger is melegebb egész évben.

Időeltolódás: -3 óra Budapesthez képest, vagyis ennyivel kell hátrébb állítani az óránkat (azaz amikor Budapesten déli 12 óra van, a Zöld-foki szigeteken 09:00 óra a pontos idő).

Elektromosság: Az elektromos hálózat feszültsége megfelel az EU- szabványnak - így az itthoninak – azaz 230 V. Szállásainkon mindenhol tudod tölteni az elektromos készülékeket (pl. telefonok, fényképezőgép, kamera akkumulátorok).

Közbiztonság: A Zöld-foki szigetek alapvetően biztonságos terület, a nagyobb városokban fokozottan figyeljünk értékeinkre.
A szigeteken a hivatalos nyelv a portugál és a kreol-portugál.

Időjárás

Milyen a Zöld-foki szigetek időjárása?

A szigeten a hőmérséklet 20 és 30 C fok között változik, az óceáni időjárás miatt ez a hőmérséklet jellemző kisebb-nagyobb változásokkal egész évben. Az időjárás változékony, a magasabb régiókban a felhősödés és a zápor gyakran előfordul, de a napsütéses órák száma is igen magas.

Felszerelés

Milyen felszerelés kell a Zöld-foki szigetekre?

Nagy hátizsák, vagy táska (ebbe kerül a felszerelésed nagy része, ez általában a szálláson lesz. Kis hátizsák (a napi szükséges felszereléssel, ami mindig nálad van). Hullhat csapadék is, ezért legyen vízálló túraöltözet, bejáratott, betört túrabakancs, a csúszós, meredek szakaszok miatt erősen javasoljuk a túrabot használatát. Könnyen száradó, rövid túranadrágba, technikai pólókban a legkényelmesebb itt a túrázás, fejünket, arcunkat sapkával, kendővel, naptejjel, napszemüveggel védjük az erős sugárzástól. Fontos a szellős, könnyű ruházat, de legyen nálad szél- és vízálló dzseki is, és egy polár pulóver a hűvösebb időre. Fürdőruhát, snorkelfelszerelést, vizicipőt vagy szandált is érdemes hoznunk. Legyenek nálad a túrázáshoz szükséges apróságok is (bicska, fejlámpa, és elemek,) és az alapvető gyógyszerek (különös tekintettel arra, ha valamilyen gyógyszert szedsz).

A Fjällräven ajánlata:

Egy körülbelül 30 literes hátizsák (egy napi felszereléssel, vízzel, elemózsiával) mindig hasznos társunk. A Fjällräven  Bergen 30 hátizsákja vízhatlan volta miatt akár esős időben is szárazon tartja felszerelésünket.

A Karl túranadrágok, illetve a Karla túranadrágok szinte bárhol használhatóak, a nyári hétvégi kirándulások és a magashegyi túrázások alkalmával egyaránt. Ez a típus a kopásálló, előavatott G-1000® Silent anyagból  készült. A nadrág lábszárhosszvégződése szegés nélküli, így könnyen a kívánt hosszra állítható.

Higiénia

Milyen a higiénia a Zöld-foki szigeteken? Kell védőoltás a Zöld-foki szigetekre?

A csapvíz nem iható, javasolt a palackos víz fogyasztása. Kötelező védőoltás nincs, de javasolt a tífusz, Hepatitis A és tetanusz elleni oltás. A dengue láz és a zika vírus ellen nincs védőoltás, a szúnyogok ellen kell védekeznünk magas hatófokú szúnyogriasztóval. A javasolt védőoltások tekintetében időben keresd fel a háziorvosod vagy az oltóközpontot.

Élelem

A helyi halételek, a trópusi fogások keverednek az európai ízekkel, az éttermekben a nyugat- európaihoz képest alacsonyabb árszabásra számítsunk.

Pénz-ügy

Mi a Zöld-foki szigeteken a hivatalos fizeteszköz? Mennyi költőpénzt vigyünk magunkkal?

A Zöld-foki szigeteken escudóval fizethetünk (1 euró = 110 CVE), eurót, dollárt és angol fontot is válthatunk helyi valutára, mi az eurót javasoljuk. Bankkártyával a nagyobb városokban, elegánsabb éttermekben fizethetünk, a bankautomatákban VISA, Maestro vagy Mastercard használható. Mivel túránk nagy részén kisebb településeken, turisták által kevésbé látogatott területeken tartózkodunk, mindenképp hozzunk magunkkal készpénzt is. Kb. 300 euró költőpénzt javaslunk a programokra, étkezésre, ajándékokra.

Belépők, fakultatív programok:
- sznorkel túra, Sao Vicente: 20 euro

Vám

Mi szükséges a Zöld-foki szigetekre történő beutazáshoz?

A Zöld-foki szigetekre való beutazás előtt legkésőbb öt nappal kötelezően regisztrálni kell az alább honlapon: https://www.ease.gov.cv/.
A regisztráció költsége kb. 31 euró.
Az útlevélnek a belépéstől számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie. A mindenkori határátlépési információkról a konzuli szolgálat oldala ad aktuális és részletes tájékoztatást.
Mindenki maga felelős azért, hogy azoknak a személyi feltételeknek megfeleljen, amik az utazáshoz szükségesek!

Csomag

Hogyan csomagoljunk a Zöld-foki szigetekre?

Legyen egy nagy (60 – 70 literes) hátizsák, vagy sport táska, és egy kicsi hátizsák (25-30 literes), úgy pakolva, hogy néha egyszerre kell vinni mindkettőt. Az utazás alatt csomagjaink végig velünk lesznek, de a napi programhoz felesleges részüket természetesen az aktuális szállásokon tudjuk hagyni.
A repülőre felvihető kézipoggyász és a feladott nagy poggyász súlykorlátját mindig az adott légitársaság határozza meg a megvásárolt jegy függvényében.

Biztosítás

Kell biztosítást kötni a Zöld-foki szigetekre?

Kötelező! 
Szeretnénk figyelmedet felhívni arra, hogy a részvétel feltétele az út teljes időtartamára érvényes utasbiztosítás. Érvényes biztosítás hiányában a túrán való részvételt megtagadjuk.
 
Irodánkban az Európai Utazási Biztosító (EUB) kedvezményes utas- és sztornó biztosításainak megkötésére van lehetőség, az alábbiak szerint: 

Önállóan is köthető utasbiztosítás: Air & Cruise Extra: 18.150 Ft/fő 
Önállóan is köthető sztornó biztosítás: Storno Basic, ami a részvételi díj 5%-a (önrész: 20 %): 23.950 Ft/fő 
Sztornóbiztosítás és utasbiztosítás együtt: Storno Kombi, ami a részvételi díj 4%-a (önrész: 0-10 %), és az utasbiztosítás együtt: 37.310 Ft/fő 

A feltüntetett összegek a teljes részvételi díjra vonatkoznak, amennyiben jogosult vagy törzsutas kedvezményre, akkor annak százalékával megegyező mértékben csökken a stornóbiztosítás díja. Fontos, hogy amennyiben szeretnél sztornó biztosítást megkötni, azt csak az első befizetéssel egyidejűleg teheted meg, később már nem! 
 
Bővebben a biztosító szolgáltatásairól a honlapjukon olvashatsz: www.eub.hu

Név nélkül

"Örülök, hogy eljöttem az útra. Hosszú óceánparti túra, közben hegyre fel és le, majd poncha és "hamburgi" sör. És a teknősökkel úszás..."

Luca

Első Eupoliszos utam volt, de biztos nem az utolsó. Fantasztikusan jól éreztem magam! Köszönöm :))

Mihály

Az út számomra tökéletes választás volt. Szívesen ajánlom mindazok részére, akik szeretnek és bírnak gyönyörű hegyek-völgyek között túrázni.

Judit

Nekem örök élmény lesz! Jó csapat, gyönyörű helyen, változatos programmal, én csak ajánlani tudom mindenkinek!
A honlapunkon cookiekat használunk, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk neked.