Zöld-foki szigetek

Kiscsoportos bejáró utazás törzsutasoknak Makaronézia legdélebbi szigeteire

A Zöld-foki-szigetek négy tagjára látogatunk el. Santiago-n megismerjük a nyüzsgő fővárost, Praia-t, majd átröpülünk Fogo-ra, hogy megmásszuk a szigetek legmagasabb csúcsát, a 2829 méteres Pico do Fogo-t, majd a túrázók álomszigetére, a zöldellő Santo Antão-ra utazunk, ahol intenzív, csodálatos túranapok várnak ránk, végül az afro-portugál kultúra bájos városával, Mindelo-val ismerkedünk meg São Vicente szigetén.

Madeira, az Azori-szigetek és a Kanári-szigetek után fedezd fel a Makaronézia szigetek legdélibb, legmelegebb, leghívogatóbb szigetcsoportját!
Időpontok
Indulás-érkezés*
Telítettség
Jelentkezési határidő
2021. április 10. -
2021. április 21.
2021. április 10. -
2021. április 22.
A jelentkezés lezárult
2021. március 07.
1

 
Praia (Santiago-sziget)
 

Járattól és csatlakozástól függően érkezünk a Zöld-foki szigetek fővárosába, a Santiago szigetén található Praia-ba. Ezen a szállásunkon két éjszakát fogunk tölteni.

2

 
Praia, Cidade Velha
 

Reggeli után átsétálunk Praia régi városrészébe, a Cidade Velha-ba, a délutánt pedig egy közeli strandon töltjük, majd megvacsorázunk az egyik helyi étteremben.

3

 
Praia, São Filipe (Fogo-sziget), Chã das Caldeiras
 

Reggel egy rövid repülőút után landolunk Fogo szigetén, São Filipe városában. A sziget kiváló borairól és égbenyúló csúcsáról nevezetes. Egy transzferrel felautózunk Chã das Caldeiras-ba, ahol a szállásunk elfoglalása után rövid bevezető túrára indulunk, hogy felkészüljünk a másnapi csúcstámadásra. Túratáv: 5 km, 300 m fel, 300 m le. Szállásunkon két éjszakát töltünk.

4

 
Fogo, Pico do Fogo (2829 m)
 

Hajnalban kezdünk hozzá a csúcsmászáshoz, 5-6 óra alatt gyűrjük le az 1050 méteres szintkülönbséget, meredek, itt-ott csúszós talajon kell feljutnunk a Zöld-foki szigetek legmagasabb pontjára, a 2829 méteres Pico do Fogo-ra. Jó idő esetén csodálatos panorámában gyönyörködhetünk. A megérdemelt csúcscsokik után visszaereszkedünk Chã das Caldeiras-ba, hogy kipihenjük magunkat. Túratáv: 9 km, szint: 1050 fel, 1050 m le.

5

 
Chã das Caldeiras, São Filipe, Praia, São Vicente-sziget
 

A mai nap autózással, röpködéssel telik. Először lejutunk São Filipe városába, ahonnan átröpülünk Praia-ba, majd egy csatlakozással São Vicente szigete felé indulunk. A rövid repülés után elfoglaljuk a szállásunkat. Ezen a szállásunkon egy éjszakát töltünk.

6

 
São Vicente-sziget, Ribeira Grande (Santo Antão-sziget)
 

Reggel hajóra szállunk, és a túrázók paradicsoma felé kompozunk, Santo Antão szigetére. Miután egy transzferrel eljutunk a szállásunkra, Ribeira Grande-ra, túrafelszerelésbe öltözünk, egy transzferrel Ponta do Solba utazunk, majd egy rövidebb, de annál látványosabb túra során Fontainhasba érkezünk. Megpihenünk egy helyi bárban, majd egy transzferrel visszautazunk a szállásra. Túratáv: 5 km, szint: 300 m fel, 300 m le. Szállásunkon négy éjszakát töltünk.

7

 
Ribeira Grande, Valle de Paúl, Cova, Cidade das Pombas
 

Ma reggel felbuszozunk a Cova-kráter közelébe, hogy az egész Zöld-foki szigetek egyik leglátványosabb túraösvényén haladva lejussunk az óceánparti Cidade das Pombas településre. Először a kráter környékét járjuk be, harsány zöld tájban haladunk, rálátunk a szomszédos szigetre és a Valle de Paúl völgyére, innen egy kifejezetten meredek úton ereszkedni kezdünk Cidade das Pombas felé. Menet közben avokádófák, banán- és kávéültetvények mellett haladunk el. A városkába érkezve egy kiadós estebéd vár ránk, itt megkóstolhatjuk a helyi cukornád-ültetvényekből származó rumot is. Túratáv: 14 km, szint: 150 m fel, 1200 le.

8

 
Ribeira Grande, Valle de Torre
 

A mai napon a Valle de Torre völgybe utazunk, ahol egy látványokban gazdag túrán ismerjük meg a sziget csodás középső részét. Túránk során fölénk tornyosul a Tope de Mirande, trópusi ültetvények mentén sétálunk. Túratáv: 8 km, szint: 800 m fel, 800 m le.

9

 
Ribeira Grande, Topo da Coroa
 

Ma a sziget nyugati oldalára indulunk egy buszos kirándulásra, az utak elég rázósak errefelé, de a látvány megéri a fáradtságot: merészen a mélybe nyúló völgyek, páratlanul gazdag növényvilág, és a természetben itt-ott megbújó települések várnak ránk. A mai napból a strandolás se maradhat ki! Este elbúcsúzunk Santo Antão szigetétől.

10

 
Ribeira Grande, São Vicente-sziget
 

Átkompozunk São Vicente szigetére, majd elfoglaljuk a szállásunkat, és különböző fakultatív programok keretén belül ismerhetjük meg Mindelo városkáját: ellátogathatunk a Cesaria Évora múzeumba, belekóstolhatunk a finomabbnál finomabb helyi ételkülönlegességekbe vagy kitaxizhatunk a strandra, hogy a másnapi repülés előtt még lazuljunk egy kicsit.

11

 
São Vicente
 

Reggel kimegyünk a reptérre, és megkezdjük utunkat hazafelé.


 
Belépés
JEGYEZZEN MEG
Elfelejtett jelszó | Regisztráció
Rendezés