Bejelentkezés

Patagónia (Tűzföld): Argentína, Chile - szilveszterkor

Csillagtúrák a déli félteke leghíresebb nemzeti parkjaiban, ikonikus hegycsúcsok és világhírű túrák Argentínában és Chilében. Szakvezetéssel.

Hogy mi lehet Patagónia titka?

Az amerikai kontinens legdélebbi szegletébe induló utunk egy varázslatos vidék, Patagónia felfedezésére indul. Az európai utazóknak a mindig is világvéginek tűnő úti cél az érintetlen természet csodáira vágyó kalandorok fantáziáját már évszázadok óta mozgatja, így nem csoda, hogy a világ minden tájáról érkeznek ide szinte egész évben.

El Chaltén környékén a méltán világhíres Fitz Roy és Cerro Torre szemkápráztató csúcsai alatt túrázunk patakokon átkelve, gleccserek morénáin felkapaszkodva, apró tengerszemeket megcsodálva, a hangulatos városkában pedig vidéki nyugalomban pihenhetjük ki a fáradalmakat. Egészen közelről szemügyre vesszük a hatalmas Perito Moreno gleccsert, a folyton borjadzó, elképesztő hanghatásokat hallató óriást. Chilébe átutazva aztán nemcsak egy új ország, de egy merőben más táj is vár majd ránk. A Torres del Paine Nemzeti Park sokat látott utazók szerint is a kontinens talán legcsodálatosabb természeti látnivalóit rejti. A fűrészfogas hegycsúcsok környékén az állandóan változó, virgonc felhőket a nyugati szél tépázza, a távolban pedig elképesztő méretű gleccserek tűnnek fel, melyek apró darabkái a hegyvidéki tavakat járják. Az olvadó gleccserek által türkizkékre színezett tavak és hegyek között a túraösvényen fantasztikus kilátópontok, folyamatosan változó növénytakaró, és a szeszélyes patagóniai időjárás csodálatos jelenségei várnak majd ránk.  Túrázunk majd szélviharban, verőfényes napsütésben, szivárványok alatt, hózáporok elől menedéket keresve, mindezt azért, hogy az itt eltöltött kalandos napjaink alatt a lehető legközelebbről ismerjük meg az álmainkban oly régóta dédelgetett Patagónia érintetlen vidékét.

Utazásunk különlegességét fokozza, hogy a klímaváltozás egyik leglátványosabb terepi, természeti laboratóriumában fogunk tartózkodni, túravezetőnk  valódi szakvezetést nyújt majd végig a túra során. A túra vezetője Nagy Éva Johanna, aki tereptapasztalt geográfusként fél életét a hegyek között töltötte, a természet folyamatai közt otthonosan eligazodik, és magyarázza is azokat. Szezonokat dolgozott antarktiszi kutatásban, részt vett a Magyar Száraz Andok Kutatási Program beindításában, a Torres del Paine Nemzeti Parkban pedig már a saját gyerekeit fogta - nehogy elvigye őket az erős szél... Ezen az utazáson együtt van jelen a csodás táj, a megismerés kalandja, és a magyarázatokat kereső gondolkodás.

Melyek Patagónia (Tűzföld) legfontosabb látnivalói?

- "ugródeszka" outdoor-települések az Andok lábánál: El Calafate, El Chaltén
- óriástavak a pampa és az Andok találkozásánál: Argentino- és Viedma-tó
- a Los Glaciares Nemzeti Park hegyvilága, tavai, vízesései
- a Fitz Roy és környéke - nagy trekkingtúrával
- a Cerro Torre csoport - trekking a legszebb helyekre
- a Perito Moreno gleccser: dübörögve omló jég - karnyújtásnyira
- a pampák állatvilága: guanakók és nanduk
- a délibükk (Nothofagus) uralta lenga-erdők
- hódgátak, misztikus lápok
- a Dél-Patagóniai-jégmező peremgleccserei és hegyvidékei
- a Torres del Paine Nemzeti Park különleges túraútvonalai, leghíresebb látványai, tóvidékei
- túrák a Paine-szarvakhoz és a Paine-tornyokhoz 
- a Milodon-barlang: óriáslajhár az étlapon
- Ushuaia déli kikötővárosa
- a tűzföldi Darwin-hegység: túra a Smaragd-tóhoz és a Martial-gleccser vidékére
- a Tierra del Fuego Nemzeti Park: déli őserdei túra és a Pánamerikai-országút vége (Lapataia-öböl)
- fókák, kormoránok és csérek: hajózás a Beagle-csatorna sziklaszirtjei között
- az Iguazu-vízesés: az argentin és a brazil oldalról is
- a La Plata-torkolat
- Buenos Aires metropoliszának leghíresebb helyszínei (Boca-negyed, SanTelmo, Calatrava-híd, Casa Rosada, Obeliszk, stb.)