Bejelentkezés

Malajzia, Szingapúr - szilveszterkor

A Maláj-félsziget csodálatos felföldje, türkizkék tengerpartjai és két világhírű metropolisza egy útban

Miért éppen Malajzia és Szingapúr?

Bejárjuk Malajzia szárazföldi részét, ahol mesebeli trópusi tengerpartok, régi gyarmati városok, igazi őserdők, felülmúlhatatlan gasztronómia és valódi kozmopolita népesség vár ránk. Kuala Lumpur egy modern és egy igazi tradicionális város elegye, ahol különböző kultúrák színes egyvelegében töltjük itt a Szilveszter estét! Hatalmas felhőkarcolók, ősi templomok, nyüzsgő éjszakai piacok, wifi és buddhista imák, városi őserdő - mindez egy helyen, csakúgy mint Szingapúr városállamában, mely holland, portugál, angol, maláj, kínai, indiai kultúrákat vegyítve árasztja egyedi hangulatát. Melaka városi gazdag történelmi múlttal és izgalmas gasztronómiai élményekkel vár ránk. Camerlon Highlands a csodálatos teaföldekről és eper ültetvényekről híres területe Malajziának, mely 1500 méteres magasságban, izgalmas hegyvidéki környezetben helyezkedik el. Penang szigete ismét egy színes pontja az országnak, George Town óvárosa pedig UNESCO kulturális örökség. Langkawi szigetére egyszer egyszerűen mindenkinek el kell jutnia, ilyen a trópusi paradicsom, páratlan naplementék, homokos partok és igazi vidéki maláj hangulat. Mindezeket az élményeket és látnivalókat fűszerezzük még meg a maláj konyha világhírű ízeivel és már kész is a tökéletes szilveszteri utazás receptje. Ha szeretnél elmenekülni egy kicsit a télből akkor irány Malajzia és Szingapúr!

Melyek Malajzia és Szingapúr legfontosabb látnivalói?
- Kuala Lumpur vibráló nagyvárosa szilveszterkor,
- a világhírű Petronas Ikertornyok, minden napszakban,

- Melaka izgalmas, egykor gazdag kereskedő városa,
- Malajzia csodálatos felföldje és teatermelő vidéke, a Cameron Highlands,
- George Town óvárosa az UNESCO kulturális örökségének része
- csodálatos trópusi sziget a Maláj-félszigeten: Langkawi
- Szingapúr high-tech városállama

Időpontok

 • 2024. december 29
  → 2025. január 10.
 • 1. nap Kuala Lumpur

  Érkezés Malajzia fővárosába, a tradicionális, de mégis modern Kuala Lumpurba. Szállásunkat elfoglalva - ha időnk engedi – még sétálunk egyet a környéken, próbálva akklimatizálódni a trópusi klímához és a helyi mentalitáshoz. A híres Petronas ikertornyokat muszáj sötétedés után, kivilágítva megnézni. Mindenképpen vacsorázunk egyet a híres maláj konyha remekeiből szemezgetve, sétálhatunk egyet a Jalan Petaling vagy Jalan Alor híres éjszakai piacán. Szállás: 5 csillagos hotelben.
 • 2. nap Kuala Lumpur

  Ébredés után nyakunkba vesszük a várost. Reggel egyből kivonatozunk központtól 15 km-re található híres Batu barlangokhoz, mely egy hindu központ, amit évente több millió hívő keres fel. A barlang bejáratánál található Murugan hindu istenség 42,7 m magas arany szobra, amely a világ legnagyobb Murugan aranyszobra. A barlang fő bejáratához 272 lépcsőn jutunk fel. Ezt követően visszavonatozunk a városközpontba. A belváros kompakt, így gyalogszerrel majdnem minden látnivaló megközelíthető. A város központja a Merdeka tér, ahol az ország függetlenségét kiáltották ki, hatalmas zöld gyep, amely az angol időkben sportpályaként funkcionált. A Sultan Abdul Samad épület eredetileg közigazgatási épületnek készült, de túl jól sikerült a design, így olyan mint egy mesekastély kupoláival, fehér cirádás falaival. A gyarmati építészet remeke még a Royal Selangor Club, a St. Mary's Church, illetve a közeli Főpályaudvar épülete. Kuala Lumpur nagyon színes és változatos hagyományokkal rendelkezik, az itt élő kínaiak, malájok, hinduk, keresztények sajátos egyveleggé alakították a várost. A színes-cirádás Sri Mahamariamman a hinduk szent temploma, a muszlimok a Jamek mecsetet gondozzák, a Sze Ya templomot a kínaiak emelték. Ebédre érdemes a Kínai negyedben időt szakítani. A legjobb ételeket a kifőzdékben a járdán kapjuk, a hagyományos éttermek a futottak még kategóriába tartoznak legtöbbször. A Bukit Nanas park érdekessége, hogy a város központjában található és hamisítatlan őserdőben találjuk magunkat. Óriási fák, buja aljnövényzet, a fákon függőhidak és bizony találkozhatunk itt kígyókkal és pókokkal is, mint egy igazi dzsungelben. Innen nagyon szépen látszik a horizontot uraló Petronas óriási sziámi ikertornya, amely 452 m magas, ezt megnézzük közelebbről is, mivel a torony tetejéről kiválóan látszik egész Kuala Lumpur. A torony tövében van a Kuala Lumpur City Center, a város egyik parkja. A parkban több tó és medence található, az egyikben még fürdőzni is szabad, persze figyelembe kell venni a helyi lakosok érzékenységét, szóval mellőzük a monokinit és a bikinit. Szállás: 5 csillagos hotelben.
 • 3. nap Kuala Lumpur, Melaka, Kuala Lumpur

  Reggel elindulunk egy kirándulásra Melakkába, amely évszázadokig forgalmas kereskedő város volt Kelet és Nyugat között, portugálok, arabok, kínaiak, hollandok, angolok és malájok formálták a város képét, ennek köszönhetően Melakka ma a Világörökség része. Bő kétórás buszozás után érkezünk meg a gyarmati városba. Megtekintjük a lazacszínű holland Stadhuis épületét, St Paul's templomát, amely a legrégibb Dk-Ázsiában, ellátogatunk a forgalmas Chinatownba és sétálunk a Jonker Streeten. Érdemes kipróbálni a helyi konyhát, a „nyonya” ízeket. A kirándulás után visszaindulunk a fővárosba. Este szilveszteri buli Kuala Lumpurban. Szállás: 5 csillagos hotelben.
 • 4. nap Kuala Lumpur, Cameron-felföld, Robinson-vízesés

  1
  Reggel útnak indulunk és ezúttal észak felé vesszük az irányt és néhány óra buszozás után egészen más éghajlatra érkezünk. A Cameron-felföld a Maláj-félsziget szívében fekszik, szállásunk pedig 1500 méter magasságban található, így érthető, miért kellemesebb a klíma, mint a alacsonyabban fekvő régiókban. Tanah Rata érdekes színfolt Malajziában, a növényzet trópusi, de hidegek az éjszakák, a lakosság főleg maláj és indiai, de az épületek olyanok, mint Skóciában, a helyi teához angol süteményeket kínálnak, de ebédre már indiai dukál banánlevélről, kézzel fogyasztva. Érkezés és a szállás elfoglalása után sétára indulunk, felkeressük a Robinson vízesést, ebédelünk egy autentikus indiai vagy maláj étteremben, ismerkedünk a környékkel és kipihenjük a szilveszteri bulit. Szállás: vendégház, 2-4 ágyas saját fürdőszobás szobákban.
 • 5. nap Cameron-felföld

  2
  Ma egy fél napos kirándulás keretében bejárjuk a környéket. Megnézzük a híres teaültetvények egyikét, bemutatják nekünk, hogyan jut el a tea a bokorról a csészéig, majd kóstolhatunk is a híres élvezeti cikkből. Meglátogatunk egy buddhista templomot, amely részletgazdagon és igényesen került kialakításra, sétálhatunk egyet a helyi piacon, érdekesnél érdekesebb termékekre rácsodálkozva. A környék nagyrészt a mezőgazdaságból él, a tea mellett a másik sikertermék az eper. Szedhetünk magunknak epret, ihatunk eperlevet, megnézhetjük, hogyan készítik a helyi méhek a mézet, és sétálhatunk egy bemutatókertben. Eljutunk egy botanikus kertbe, valamint egy orchidea farmra is. Itt sétálhatunk pillangók között, simogathatunk kígyót, vagy rácsodálkozhatunk az érdekes formájú rovarokra. Természetesen mindenhol van lehetőség teát, epret, mézet vásárolni a képeslapok és hűtőmágnesek mellett. Este vár ránk a teázó, vagy beülhetünk egy jó kis étterembe. Szállás: vendégház, 2-4 ágyas saját fürdőszobás szobákban.
 • 6. nap Cameron-felföld, Penang, Georgetown

  A mai napon ismét útnak indulunk, szorgosan haladunk tovább észak felé. 3-4 órás buszút után megérkezünk Penang szigetére. Penang a Kelet Gyöngyszeme, egy elbűvölő sziget, ahol Georgetown egy hamisítatlan gyarmati kereskedő város, a tenger langyos, a helyiek mosolygósak és mindenhol street artra bukkanunk. Szállásunk elfoglalása után nyakunkba vesszük a várost. Este még egy kis kötetlen séta graffitikre vadászva, majd amint lemegy a nap, az utcák megtelnek mozgó büfésekkel, akiktől pak choit, száznapos tojást, szöcskét, csirkecombot, tofugolyót vásárolhatunk. Szállás: 3 csillagos hotel.
 • 7. nap Penang Nemzeti Park, Monkey Beach

  1
  A délelőtt folyamán felkeressük a Kek Lok Si templom komplexumot. A buddhista központ a legnagyobb Malajziában és fontos zarándokhelye számos Délkelet-Ázsiai buddhistának. A délután folyamán ellátogatunk a sziget észak-keleti csücskében található Penang Nemzeti Parkba. Itt teszünk egy sétát a parkban, felkeressük a fehér homokos Monkey-Beachet, ahol lesz fürdési lehetőség is. A program végén ellátogatunk a híres penangi Fűszer- és Gyümölcskertbe, ami felér egy illat- és ízorgiával: nemcsak nézni és szagolgatni, de kóstolni is lehet a furcsa egzotikus gyümölcsöket és a belőlük készült leveket. Szállás: 3 csillagos hotel.
 • 8. nap Penang, Langkawi

  Ma a maláj félsziget egy újabb gyönyörű szegletébe, Langkawi szigetére tesszük át bázisunkat, ahol a következő napokat töltjük változatos programokkal. Penang szigetéről sokáig néhány órás kényelmes kompúttal el lehetett jutni Langkawira. Ma már ezt az utat érdemesebb repülővel megtenni. A délutáni órákban kényelmesen átrepülünk tehát Langkawi paradicsomi szigetére. Az esti órákban érkezünk meg hangulatos és színvonalas szállásunkra, ahol 3 éjszakát fogunk eltölteni. Szállás: resortban, ellátás: reggeli.
 • 9. nap Langkawi

  Langkawi Malajzia legészakibb szigete, amely talán legközelebb áll a trópusi paradicsom képéhez az országban, és nem mellékesen egy vámmentes terület is, szóval minden adott, hogy ki tudjuk pihenni magunkat az utolsó két napunkon. A modern Malajziát magunk mögött hagyjuk, ha letérünk a tengerparti útról, az őserdőben még pálmakunyhókban élnek a helyiek, sokszor elektromosság és vezetékes víz nélkül, boldog paradicsomi miliőben. Szállásunk a modern részben lesz, gyönyörű, végtelen, korallhomokos strandok, kókuszligetek, plázák, éttermek, vámmentes boltok és rizsföldek között. A mai nap a pihenésé; vagy sokáig alszunk vagy már napkeltekor fürdünk a tengerben, ki-ki vérmérséklete szerint. El lehet menni egy fakultatív hajókirándulásra, lehet robogót bérelni és kilátogatni egy kevésbé zsúfolt strandra, vagy csak napozni egész napestig. Szállás: resortban, ellátás: reggeli.
 • 10. nap Langkawi