Bejelentkezés

Malajzia, Szingapúr (szilveszter)

A Maláj-félsziget csodálatos felföldje, türkizkék tengerpartjai és két világhírű metropolisza egy útban

Bejárjuk Malajzia szárazföldi részét, ahol mesebeli trópusi tengerpartok, régi gyarmati városok, igazi őserdők, felülmúlhatatlan gasztronómia és valódi kozmopolita népesség vár ránk. Kuala Lumpur egy modern és egy igazi tradicionális város elegye. Hatalmas felhőkarcolók, ősi templomok, nyüzsgő éjszakai piacok, wifi és buddhista imák, városi őserdő - mindez egy helyen, csakúgy mint Szingapúr városállamában, mely holland, portugál, angol, maláj, kínai, indiai kultúrákat vegyítve árasztja egyedi hangulatát. Melaka városi gazdag történelmi múlttal és izgalmas gasztronómiai élményekkel vár ránk. Camerlon Highlands a csodálatos teaföldekről és eper ültetvényekről híres területe Malajziának, mely 1500 méteres magasságban, izgalmas hegyvidéki környezetben helyezkedik el. Pazar környezetben töltjük itt a szilveszter estét. Penang szigete ismét egy színes pontja az országnak, George Town óvárosa pedig USENSO kultúrális örökség. Langkawi szigetére pedig egyszer egyszerűen mindenkinek el kell jutnia, ilyen a trópusi paradicsom, páratlan naplementék, homokos partok és igazi vidéki maláj hangulat. Mindezeket az élményeket és látnivalókat fűszerezzük még meg a maláj konyha világhírű ízeivel és már kész is a tökéletes szilveszteri utazás receptje. Ha szeretnél elmenekülni egy kicsit a télből akkor irány Malajzia és Szingapúr!

Kiemelt látnivalók és élmények az utazás során:
- Kuala Lumpur vibráló nagyvárosa,
- a világhírű Petronas Ikertornyok, minden napszakban,

- Melaka izgalmas, egykor gazdag kereskedő városa,
- Malajzia csodálatos felföldje és teatermelő vidéke, a Cameron Highlands,
- George Town óvárosa az UNESCO kulturális örökségének része
- csodálatos trópusi sziget a Maláj-félszigeten: Langkawi
- gazdag víz alatti élővilág és tengeri teknősök,
- Szingapúr high-tech városállama.

Időpontok

 • 2023. december 28
  → 2024. január 08.
 • 1. nap Kuala Lumpur

  Érkezés Malajzia fővárosába, a tradicionális, de mégis modern Kuala Lumpurba. Szállásunkat elfoglalva - ha időnk engedi – még sétálunk egyet a környéken, próbálva akklimatizálódni a trópusi klímához és a helyi mentalitáshoz. A híres Petronas ikertornyokat muszáj sötétedés után, kivilágítva megnézni. Mindenképpen vacsorázunk egyet a híres maláj konyha remekeiből szemezgetve, sétálhatunk egyet a Jalan Petaling éjszakai piacán. Szállás: 4 csillagos hotelben.
 • 2. nap Kuala Lumpur

  Ébredés után nyakunkba vesszük a várost. A belváros kompakt, így gyalogszerrel majdnem minden látnivaló megközelíthető. A város központja a Merdeka tér, ahol az ország függetlenségét kiáltották ki, hatalmas zöld gyep, amely az angol időkben sportpályaként funkcionált. A Sultan Abdul Samad épület eredetileg közigazgatási épületnek készült, de túl jól sikerült a design, így olyan mint egy mesekastély kupoláival, fehér cirádás falaival. A gyarmati építészet remeke még a Royal Selangor Club, a St. Mary's Church, illetve a közeli Főpályaudvar épülete. Kuala Lumpur nagyon színes és változatos hagyományokkal rendelkezik, az itt élő kínaiak, malájok, hinduk, keresztények sajátos egyveleggé alakították a várost. A színes-cirádás Sri Mahamariamman a hinduk szent temploma, a muszlimok a Jamek mecsetet gondozzák, a Sze Ya templomot a kínaiak emelték. Ebédre érdemes a Kínai negyedben időt szakítani. A legjobb ételeket a kifőzdékben a járdán kapjuk, a hagyományos éttermek a futottak még kategóriába tartoznak legtöbbször. A Bukit Nanas park érdekessége, hogy a város központjában található és hamisítatlan őserdőben találjuk magunkat. Óriási fák, buja aljnövényzet, a fákon függőhidak és bizony találkozhatunk itt kígyókkal és pókokkal is, mint egy igazi dzsungelben. Innen nagyon szépen látszik a horizontot uraló Petronas óriási sziámi ikertornya, amely 452 m magas, ezt megnézzük közelebbről is, mivel a torony tetejéről kiválóan látszik egész Kuala Lumpur. A torony tövében van a Kuala Lumpur City Center, a város egyik parkja. A parkban több tó és medence található, az egyikben még fürdőzni is szabad, persze figyelembe kell venni a helyi lakosok érzékenységét, szóval mellőzük a monokinit és a bikinit. Szállás: 4 csillagos hotelben.
 • 3. nap Kuala Lumpur, Melaka, Kuala Lumpur

  Reggel elindulunk egy kirándulásra Melakkába, amely évszázadokig forgalmas kereskedő város volt Kelet és Nyugat között, portugálok, arabok, kínaiak, hollandok, angolok és malájok formálták a város képét, ennek köszönhetően Melakka ma a Világörökség része. Bő kétórás buszozás után érkezünk meg a gyarmati városba. Megtekintjük a lazacszínű holland Stadhuis épületét, St Paul's templomát, amely a legrégibb Dk-Ázsiában, ellátogatunk a forgalmas Chinatownba és sétálunk a Jonker Streeten. Érdemes kipróbálni a helyi konyhát, a „nyonya” ízeket. A kirándulás után visszaindulunk a fővárosba Szállás: 4 csillagos hotelben.
 • 4. nap Kuala Lumpur, Cameron-felföld

  1
  Reggel útnak indulunk és ezúttal észak felé vesszük az irányt és néhány óra buszozás után egészen más éghajlatra érkezünk. A Cameron-felföld a Maláj-félsziget szívében fekszik, szállásunk pedig 1500 méter magasságban található, így érthető, miért kellemesebb a klíma, mint a alacsonyabban fekvő régiókban. Tanah Rata érdekes színfolt Malajziában, a növényzet trópusi, de hidegek az éjszakák, a lakosság főleg maláj és indiai, de az épületek olyanok, mint Skóciában, a helyi teához angol süteményeket kínálnak, de ebédre már indiai dukál banánlevélről, kézzel fogyasztva. Érkezés és a szállásunk elfoglalása után egy rövid sétára indulunk a városkában orientációs céllal. Itt töltjük a Szilveszter estét is, egy nagyon színvonalas, hangulatus stílusú szálláshelyen. Fakultatív vacsora, esti mulatozás vár ránk a teaültetvények és maláj hegyek közt. Szállás: 4 csillagos hotelben, ellátás: reggeli.
 • 5. nap Cameron-felföld

  2
  Ma egy fél napos kirándulás keretében bejárjuk a környéket. Megnézzük a híres teaültetvények egyikét, bemutatják nekünk, hogyan jut el a tea a bokorról a csészéig, majd kóstolhatunk is a híres élvezeti cikkből. Meglátogatunk egy buddhista templomot, amely részletgazdagon és igényesen került kialakításra, sétálhatunk egyet a helyi piacon, érdekesnél érdekesebb termékekre rácsodálkozva. A környék nagyrészt a mezőgazdaságból él, a tea mellett a másik sikertermék az eper. Szedhetünk magunknak epret, ihatunk eperlevet, megnézhetjük, hogyan készítik a helyi méhek a mézet, és sétálhatunk egy bemutatókertben. Eljutunk egy botanikus kertbe, valamint egy orchidea farmra is. Itt sétálhatunk pillangók között, simogathatunk kígyót, vagy rácsodálkozhatunk az érdekes formájú rovarokra. Természetesen mindenhol van lehetőség teát, epret, mézet vásárolni a képeslapok és hűtőmágnesek mellett. Este vár ránk a teázó, vagy beülhetünk egy jó kis étterembe. Szállás: 4 csillagos hotelben, ellátás: reggeli.
 • 6. nap Cameron felföld, Penang, Georgetown

  A mai napon ismét útnak indulunk, szorgosan haladunk tovább észak felé. 3-4 órás buszút után még egy rövid kompozás és meg is érkezünk Penang szigetére. Penang a Kelet Gyöngyszeme, egy elbűvölő sziget, ahol Georgetown egy hamisítatlan gyarmati kereskedő város, a tenger langyos, a helyiek mosolygósak és mindenhol street artra bukkanunk. Szállásunk elfoglalása után nyakunkba vesszük a várost. Este még egy kis kötetlen séta graffitikre vadászva, majd amint lemegy a nap, az utcák megtelnek mozgó büfésekkel, akiktől pak choit, száznapos tojást, szöcskét, csirkecombot, tofugolyót vásárolhatunk. Szállás: hotel.
 • 7. nap Penang, Langkawi

  1
  Ma a maláj félsziget egy újabb gyönyörű szegletébe, Langkawi szigetére tesszük át bázisunkat, ahol a következő napokat töltjük változatos programokkal. Penang szigetéről sokáig néhány órás kényelmes kompúttal el lehetett jutni Langkawira. Ma már ezt az utat érdemesebb repülővel megtenni. A délutáni órákban kényelmesen átrepülünk tehát Langkawi paradicsomi szigetére. Az esti órákban érkezünk meg hangulatos és színvonalas szállásunkra, ahol 3 éjszakát fogunk eltölteni. Szállás: resortban, ellátás: reggeli.
 • 8. nap Langkawi

  Langkawi Malajzia legészakibb szigete, amely talán legközelebb áll a trópusi paradicsom képéhez az országban, és nem mellékesen egy vámmentes terület is, szóval minden adott, hogy ki tudjuk pihenni magunkat az utolsó két napunkon. A modern Malajziát magunk mögött hagyjuk, ha letérünk a tengerparti útról, az őserdőben még pálmakunyhókban élnek a helyiek, sokszor elektromosság és vezetékes víz nélkül, boldog paradicsomi miliőben. Szállásunk a modern részben lesz, gyönyörű, végtelen, korallhomokos strandok, kókuszligetek, plázák, éttermek, vámmentes boltok és rizsföldek között. A mai nap a pihenésé; vagy sokáig alszunk vagy már napkeltekor fürdünk a tengerben, ki-ki vérmérséklete szerint. El lehet menni egy fakultatív hajókirándulásra, lehet robogót bérelni és kilátogatni egy kevésbé zsúfolt strandra, vagy csak napozni egész napestig. Szállás: resortban, ellátás: reggeli.
 • 9. nap Langkawi

  1
  Ma egy kis szigettúra következik. A sziget legnagyobb látnivalója az Oriental Village. Található itt egy felvonó amely 708 méterre repít, egy bátraknak való üveghíd 100 méteres szakadék felett, valamint éttermek, ajándékboltok. A kalandok után egy kis tengerpart, fehér homokon kókuszpálmák alatt, ebéd előtt vagy után. Délután a csoport igényei szerint felkeresünk egy trópusi vízesést vagy egy eldugott strandot a mangrove erdő szélén, esetleg felautózunk a sziget legmagasabb (881 m) pontjára. Este ismét miénk az éjszaka, vásárlás, vacsora, éjszakai fürdőzés. Szállás: resortban, ellátás: reggeli.
 • 10. nap Langkawi, Szingapúr

  A reggeli gépek egyikével elhagyjuk Langkawit és egy gyors közvetlen járattal máris Szingapúr városállamában landolunk. 5 millió ember megannyi etnikumból, mérhetetlen gazdagság, hatalmas fákkal és parkokkal ölelt utak és közterek, égig érő felhőkarcolók, luxusautók, plázaáradat, érintetlen dzsungel a város közepén... és mindez egy Budapestnél éppen, hogy nagyobb területű szigeten. Ebből az elképesztő, ám mégis egységes kavalkádból aztán a világ egyik leggazdagabb és legversenyképesebb országa lett, melyek felfedezése mindenképp egyedülálló élményt jelent. Miután átrepültünk Szingapúrba elfoglaljuk szállásunkat, majd ha még lesz erőnk egy rövid kiruccanást is tehetünk az éjszakába, bóklászhatunk a kínai városrészben, vagy a Marina Bay elképesztő fényjátékai között. Szállás: hotel.
 • 11. nap Szingapúr

  Mai teljes napunkat szabadprogram keretében Szingapúr városának további felfedezésére szánjuk. Ki-ki saját vérmérsékletének illetve érdeklődési körének megfelelőlen válogathat a városállam ezernyi látnivalója közül; a lüktető kínai negyed megannyi templomával, Little India autentikus hangulata, az Orchard Road plázaáradata, a Marina Bay lenyűgöző felhőkarcolói, a MacRitchie Reservoir kristálytiszta víztározója, a Botanikus Kert orchidea kertje, a világ egyik leghíresebb (és legjobb..) állatkertje, az Ázsiai Civilizációk Múzeumának kitűnő gyűjteménye, Sentosa szigete, és még sorolhatnánk.. ám búcsúesténkre még mindenképp érdemes erőnket tartogatni :) Szállás: hotel.
 • 12. nap Szingapúr

  A mai napra szervezett programunk nincs, repülőnk indulásának függvényében irány a szingapúri reptér, majd megkezdjük hazautunkat.

A honlapunkon cookiekat használunk, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk neked.