Bejelentkezés

Guatemala, Mexikó

Új-Zéland

Izland quartesszenciája

Storno


Utazásképtelenségre vonatkozó biztosítás megkötésére is van lehetőség irodánknál.
(Részvételi díj nem tartalmazza.)

Lényege: A részvételi díj befizetése és az indulás közötti időszakra vonatkozik. A kötbérsáv leghamarabb az indulás előtti 60. napon lép életbe, és az indulás napjáig tart. Érvényesíthető abban az esetben, ha le kell mondanod az utazást az alábbi indokok valamelyikével:
- baleset ér vagy lebetegszel és indokoltan sürgősségi orvosi ellátásban részesítenek,
- a vagyontárgyadat betörés, tűz, elemi kár éri,
- közeli rokonod hirtelen megbetegszik, meghal indulást megelőző 60 napon belül,
- úti okmányodat eltulajdonítják és indulásig már gyorsított eljárásban sem tudod pótolni.

Természetesen az indokot a megfelelő dokumentumokkal alá kell támasztani a biztosító felé. A probléma természetétől fogva ezek után a biztosító kifizeti a befizetett, és az utazási iroda által vissza nem térítendő részvételi díjad 80-100%-át.

A minimális önrész 0-20 % között van.

Amennyiben az utazási iroda az indulás előtt 60 napon belül lemondja az utazást, akkor a teljes részvételi díj visszajár, ugyanakkor a sztornóbiztosításra befizetett összeg sem veszik el teljes egészében, mert a biztosító arányosítja a kockázatvállalt napokat, és a kötbérsávból felhasználásra nem került napokra vonatkozó biztosítási díj arányos részét visszatéríti.

FONTOS: sztornó biztosítást megkötni csak akkor lehet, amikor jelentkezel az útra, és az első összeget kifizeted, azaz, amikor létrejön közöttünk az utazási szerződés!

Abban az esetben, ha utas meggondolja magát, nincs kedve elutazni, vagy netán tárgyalás/munka miatt nem tud utazni, a biztosítás NEM érvényesíthető!

Amennyiben további kérdésed merül fel a biztosítással kapcsolatban, kérjük látogasd meg a biztosító weboldalát, vagy kérd ügyfélszolgálatunktól a részletes tájékoztatójukat.
A honlapunkon cookiekat használunk, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk neked.