Guatemala

Az élő maja birodalom: vulkánok, őserdők és a legpompásabb maja romváros: Tikal

Ez a programunk Mexikó - Guatemala utunk hosszabbítása, de önállóan is tudsz rá jelentkezni!
Guatemala a legek országa. Csodálatos természeti kincseket, történelemmel átitatott építészeti emlékeket, autentikus indián törzseket ismerhetünk meg utunk során. Titokzatos vulkánok és ősi templomok tetejéről tárul elénk Guatemala látképe, esőerdők mélyén megbújó lenyűgöző maja műemlékekhez kirándulunk, hagyományaikra büszke indiánokkal találkozhatunk, több napos esőerdei csónaktúra során tukánok és kócsagok közt suhanva ismerhetjük meg ezt a bámulatosan izgalmas országot.
Időpontok
Indulás-érkezés*
Telítettség
Jelentkezési határidő
2017. március 24. -
2017. április 02.
2017. március 23. -
2017. április 03.
A jelentkezés lezárult
Ez a programunk Mexikó - Guatemala utunk hosszabbítása, de ha már jártál Mexikóban, viszont megismernéd Guatemala legszebb természeti látnivalóit is, természetesen önállóan is tudsz rá jelentkezni!
1

 
Guatemalaváros, Antigua (Guatemala)
 

Megérkezünk Közép-Amerika egykori fővárosába Guatemalába, ahonnan rövid buszozással érjük el az egykori gyarmati székhelyet, Antiguát. Itt valószínűleg késő este jelentkezünk be szállásunkra. Megismerkedünk a Mexikó-Guatemala utazáson részt vett csapattársakkal, majd másnap már együtt  indulunk az ország nyugati és északi régiójának felfedezésére. Szállás: panzió.

2

 
Antigua, Coban, Lanquín
 

Ma délelőtt még Antigua hangulatos kisvárosában lazulhatunk, majd Guatemala északi tartományai felé vesszük az irányt. Elsőként Cobán keresztül Lanquínba buszozunk, ahol elfoglaljuk hangulatos dzsungelszállásunkat, ahol két éjszakát töltünk. Szállás: lodge, ellátás: reggeli.

3

 
Lanquín, Semuc Champey
 

Reggel kávéültetvények mellett és a kekcsi indiánok által lakott területeken haladva, pár órás utazással érjük el Lanquín települését. Innen teherautókkal a 10 kilométerre lévő Cahabón-szurdokba, Semuc Champey vízi paradicsomához jutunk. Itt természetes módon elszíneződött erdei folyót és erózió formálta képződményeit csodálhatjuk meg, valamint a térségben egyedülálló földalatti folyó születésének lehetünk tanúi. A 300 méter hosszú ácsolt járda számtalan kis medence mellett vezet el bennünket, melyek többségének kristálytiszta vizében meg is mártózhatunk. Rövid, de izzasztó túránk során a kilátóba kapaszkodunk, ahonnan 200 méteres magasságból tárul elénk a vízesésrendszer lenyűgöző látványa. A túra végén megérkezünk a medencerendszer tetejéhez, ahonnan természetes kőcsúszdákon lecsúszva, apró víz alatti barlangokon átúszva valódi élményfürdőzésben lehet részünk. Szállás: lodge. (Szintkülönbség: 200 méter, távolság: 2-3 kilométer)

4

 
Lanquín, Flores
 

Délelőtt buszunkkal átvágunk a köderdő zónán, hogy a Passió-folyó érintésével a nap második felében érkezzünk meg Floresbe, a Petén Itzá-tó partjára. A folyón hajókirándulásra indulunk, hogy a közeli esőerdei romvárossal La Ceiballal ismerkedjünk meg. Motorcsónakunk élővilágban gazdag területen halad és turisták által szinte érintetlen területekre visz bennünket. Az őserdő hangulata magával ragadó, szinte egy filmben érezhetjük magunkat. Késő délután vagy este érkezünk Floresbe, ahonnan az elkövetkező napokban felfedezhetjük Petén tartomány két híres romvárosát. Szállásunk a tó túlpartján található, ahol 3 éjszakát fogunk eltölteni. Szállás: lodge.

5

 
Flores, Tikal Nemzeti Park (UNESCO világörökség)
 

Délelőtti rövid pihenőt, esetleg fakultatív kajakozást követően a sűrű esőerdőben, a növényzet által elrejtve találjuk meg a legpompásabb és leghíresebb maja várost, Tikalt. Csodálatos természeti környezetben, színes trópusi madarak (tukánok, oropendulák, papagájok, pávák), jellegzetes emlősök (pókmajmok, cebus majmok, fehérorrú ormányosmedvék) társaságában ismerjük meg ezt a hajdani spirituális központot. Látogatásunkat a komplexum lenyűgöző főterén kezdjük, ahol mindjárt megtekintjük a Jaguár és a vele szemben látható Maszkok templomát. Az erdő fölé magasodó további piramisok, és a hatalmas rommező bejárására az egész nap rendelkezésünkre áll. A délutáni órákban a rommezőn sokkal kevesebb látogató tartózkodik, ilyenkor sokkal inkább magunkénak érezhetjük az elénk táruló látványt. Este visszatérünk szállásunkra. Szállás: lodge, ellátás: reggeli.

6

 
Flores, Yaxhá, Topoxté-sziget
 

Reggel a távoli és kevésbé látogatott Yaxhá-tóhoz és azonos nevű maja városhoz látogatunk. A romok részét képezi a csak hajóval megközelíthető Topoxté hajdani csillagvizsgáló maradványa is, melyet közös kiránduláson ismerünk meg. Ez a terület a tikali romokhoz képest sokkal kevésbé látogatott, olyan érzésünk lehet, mintha egy szépen karbantartott vadasparkban sétálnánk, ahogy piramisról piramisra vagy a szépen gondozott tereken járunk és fejünk felett a bőgő- és pókmajmok ugrálnak. A 216-os Vörös Kezek Templomáról csodás panoráma tárul elénk. Este visszatérünk Floresban lévő szállásunkra. Szállás: lodge, ellátás: reggeli.

7

 
Flores, Rio Dulce, Finca Tatin
 

Reggel összepakolunk, és búcsút intünk a csodálatos El Peténnek, jó öt órás buszút vár ránk Rio Dulce településig. Nem töltünk túl sok időt Rio Dulcében, hajóra szállunk, hogy a következő pár napot a folyók és a Karib-tenger vonzásában töltsük. Csónakunkkal egyre vadregényesebb tájakon jutunk el őserdei szállásunkra. Út közben pelikánok, kormoránok, kecses kócsagok röpködnek csónakunk körül. A délután folyamán dzsungelszállásunkon pihenhetjük ki a hosszú és tartalmas út fáradalmait, ahol újra 3 éjszakát töltünk el. Szállás: lodge, ellátás: reggeli.

8

 
Finca Tatin, Livingston, Playa Blanca
 

Két napot töltünk a paradicsomi Finca Tatinban. Délelőtt csónakra szállunk, és a dzsungelből lassan kisiklunk az Amatique-öbölbe, a Karib-tenger nyugati partvidékére. Livingston városába érkezünk, az apró várost csak folyami úton lehet megközelíteni, a változatos guatemalai népcsoportok újabb érdekes színfoltjával ismerkedhetünk meg, a garifuna emberekkel. Ők a Karib-térségbe hurcolt rabszolgák leszármazottai, őseik alapították Livingston városát, kultúrájukban és nyelvükben intenzíven keveredik az ősi afrikai, a karibi és a maja jellegzetesség. Livingstonból felhajózunk a Karib-térség egyik legszebb strandjára, a Playa Blanca-ra, ahol fürödhetünk a tengerben, heverészhetünk a pálmafák közt kifeszített függőágyakban. Ha megéheznénk, a parton több konyha működik, rákot főznek, csirkét, tojást, banánt sütnek, a hűtőládákból hideg sört, kókusztejet vásárolhatunk. Az egész napos pihenés végeztével újra hajóra szállunk, hogy visszatérjünk a dzsungelben kiépített szállásunkra. Szállás: lodge.

9

 
Finca Tatin, Playa Blanca
 

Még egy napot töltünk ebben a mesés környezetben. Figyelhetjük az élő dzsungel mozgalmas életét, fejünk felett majmok lendülnek ágról-ágra, színes papagájok rikácsolnak. Heverészhetünk a függőágyakban, megmártózhatunk a lágy folyóvízben. Az aktívabb pihenésre vágyók kajakot bérelhetnek, vagy dzsungeltúrára indulhatnak a hangulatos Livingston városába. A séta során feltárul előttünk a bámulatosan gazdag guatemalai vadon. Aki pedig visszavágyna a tengerpartra, fakultatív hajózással keresheti fel Playa Banca-t. Este a páratlan hangulatú Finca Tatinban fogyasztjuk el búcsúvacsoránkat, utolsó éjszakánkat még a dzsungel mélyén töltjük. Szállás: lodge.

10

 
Finca Tatin, Guatemalaváros
 

Elérkezett utolsó napunk. Elhagyjuk szállásunkat, kihajózunk Puerto Barriosba, ahonnan busszal utazunk Guatemala városba, a repülőtérre. Innen menetrendtől függően hazarepülünk.

Az oldalon látható képeket Csernoch János, Dudás Bernadett és Szabó Szilveszter készítették.
 
Belépés
JEGYEZZEN MEG
Elfelejtett jelszó | Regisztráció
Rendezés