Bejelentkezés

Madeira

Vissza a Paradicsomba! Újratöltve :)

Miért éppen Madeira?

Röppenj el velünk az örök tavasz szigetére! A messzi tájakról származó virágok illata egész évben betölti a tavaszias, meleg levegőt, a macskaköves funchali utcákról szinte pillanatok alatt jutunk az érintetlen erdős területekre. Kis csoporttal, bérelt buszokkal utazunk, hogy minél mozgékonyabban juthassunk el a turizmus által kevésbé érintett szubtrópusi erdőkbe, a kopár, vulkanikus sziklaformák és a megdöbbentően dús, burjánzó növények világába. A változatos levada-túrák a sziget ősi vízöntöző rendszere mentén Madeira rejtett zugaiba vezetnek minket, utunk végén pedig egy kivételesen látványos útvonalon túrázva is meghódítjuk a sziget legmagasabb pontjának számító, 1862 m magas Pico Ruivo-t. Madeira lakosai kedves, vendégszerető emberek, a szigetet tartják Európa egyik legbiztonságosabb nyaralóhelyének. Esténként funchali szállásunkra visszatérve kényelmesen kipihenhetjük a napközi túrák fáradalmait.

Megújult Madeira programunkat utasaink visszajelzése alapján még aktívabbá tettük: újabb hegyitúrákat, látványos tengerparti panorámaösvényeket, óceánparti fürdőzést és egy hangulatos napnyugtanézést is belecsempésztünk, hogy még alaposabban megismerhessétek ezt a fantasztikus, ezer arcú szigetet!

Melyek Madeira legfontosabb látnivalói?

- Pico Ruivo-túra, a sziget legmagasabb pontjára,
- jellegzetes levada-túrák, köztük a legnevezetesebb levada-val, a Caldeirão Verde-vel,
- a São Lourenço-fok bámulatosan színes vulkanikus képződményei,
- kevésbé kiépített, látványos csúcstúra a Pico Grande-ra,
- Funchal nyüzsgő városa.

Időpontok

 • 2024. június 29
  → július 06.
 • 2024. július 20 → 27.
 • 1. nap Funchal

  Érkezés a portugál partoktól 1000 kilométerre található atlanti-óceáni sziget fővárosába, Funchal-ba, ahol elfoglaljuk szállásunkat, ahonnan programunk indul. Szállás: színvonalas, 4 csillagos hotel, két ágyas szobákban. Ezen a szállásunkon töltjük utazásunk mind a hét éjszakáját.
 • 2. nap Funchal, Porto da Cruz, Achada do Teixeira, Pico Ruivo (1862 m)

  3
  Ébredés és reggeli után vár minket Madeira csodálatosan változatos északi vidéke. A meglepően modern alagúthálózaton át alig fél óra alatt jutunk el a sziget észak-keleti csücskében található Machico-ba, ahonnan eleinte a házak között, apró sikátorokon emelkedünk, majd egy kaptatón indulunk Boca do Risco irányába. A kis kerteket felváltja az erdei környezet, majd kibukkanunk egy kilátópontra, kürtőkkel szabdalt sziklafalak, hatalmas kövirózsák, bámulatos növényzet és elképesztő kilátás tárul elénk. A túra útvonala végig az óceán partjai mellett húzódik, láthatjuk, ahogy a vad hullámok neki-nekiverődnek a fekete, szabdalt, vulkanikus partvonalnak, a távolban feltűnnek a São Lourenço-fok hullámzó sziklái, még távolabb pedig felsejlenek Porto Santo szigetének kontúrjai. Zord szirtek, színpompás virágok, végtelen tenger – most érzed igazán, hogy megérkeztél Madeirára, túránk az egyik legszebb fekvésű településre,  Porto da Cruzba vezet, lesétálunk a drámai sziklafalak között, hogy elfogyasszuk első valódi halebédünket az óceánparti vendéglők egyikében. Rövid szusszanás után újra buszra szállunk, hogy feljussunk Achada do Teixeirába, ahonnan jó másfélórányi sétára található a sziget legmagasabb pontja, a Pico Ruivo (1862 m). A csúcson egészen egyedi élményben lehet részünk: amerre csak nézünk, a nyugvó nap fényében tündöklő csúcsok, hegyoldalak, színben gazdag virágok felejthetetlen látványa fogad minket. Ezen a szigeten töltjük az elkövetkező bő hetet. Szállás hotel, ellátás: reggeli. (Machico-Boca do Risco-túra: kb. 8 km, 360 m szint felfelé, 100 m szint lefelé, kb. 4 óra, Achada do Teixeira – Pico Ruivo – Achada do Teixeira-túra: 6 km, 300 szint fel, 300 szint le, kb. 2,5 óra)
 • 3. nap Funchal, Pico Grande (1654 m), Funchal, Monte

  4
  Funchaltól alig fél órára található Madeira egyik legszebb, legizgalmasabb csúcstúra-útvonala, a Pico Grande-ra vezető ösvény. Reggel Camara de Lobos halászfalvát elhagyva észak felé buszozunk, majd a Boca da Corrida-parkolóból megkezdjük mai csúcstúránkat. Egy ideig kiépített ösvényen haladunk egyre feljebb, gesztenyefák és eukaliptuszerdők váltakoznak, leereszkedünk egy gerincre, nyugat felé megláthatjuk a Paul de Serra fennsíkon működő szélerőműveket és az előttünk tornyosuló Pico Grande-csúcsot. Akit elrettent a törmeléklejtő és a folyamatos emelkedés, választhat pihenősebb útvonalat, a többiekkel nekigyürkőzünk a csúcsnak, az utolsó métereken már kézzel is segítenünk kell magunkat, hogy az 1654 m magas csúcsról ráláthassunk a keleti katlanban elhelyezkedő, rusztikus Curral das Freiras falura, valamint a völgy túloldalán égbe törő csúcsokra, a Pico Areeiro-ra és a Pico Ruivo-ra. A csúcsról aztán egy meredek ereszkedéssel érkezünk Faja Escura kis településébe. Innen visszabuszozunk Funchalba, ahol rövid pihenő után elindulunk, hogy felfedezzük a fővárost. Az egykori koloniális hangulat jól megfér a modern, 21. századi építészeti elemekkel. Az óvárosban az apró macskaköves, meredek utcákon egymást érik a kis éttermek, bárok, a falakat kortárs graffitik borítják, időről időre 16. századi manuelista templomokat csodálhatunk meg. Az óceánpart nyugati kikötője felé található a város luxusnegyede égbenyúló szállodákkal, luxusboltokkal, kaszinókkal. Érdemes ellátogatni a messze földön híres funchali piacra is, vagy betérni egy erős feketekávéra valamelyik bárba. Lesétálunk a kikötőbe, ahonnan felvonóra szállunk, hogy a hegyoldalra épült város fölött elhelyezkedő Monte kisvárosába utazzunk. Az üvegezett felvonóból egészen új szemszögből láthatunk rá a sziget fővárosára, egyszerre megnyílnak az utcák, megcsodálhatjuk a kertekben burjánzó gyönyörű virágokat. Negyedóra alatt fenn is vagyunk Monteban, ahol két tematikus botanikus kertben megnézhetjük a világ minden tájáról származó növényeket. A hegytetőre épített Miasszonyunk templomban megtekinthetjük az utolsó magyar király, IV. Károly sírját és a templom előtt álló szobrát. Szállás: hotel, ellátás: reggeli. (túra: 12 km, kb. 4 óra, 670 m szint fel, 980 m szint le)
 • 4. nap Funchal, Ponta de São Lourenço, Funchal

  2
  Reggel a sziget keleti csücskére buszozunk, hogy Madeirát egészen új oldaláról ismerjük meg: az óceánba nyúló szikár, vulkanikus Ponta de São Lourenço színes sziklavilágában túrázva úgy érezzük, mintha egy másik szigetre érkeztünk volna, pedig alig buszoztunk negyven percet. Eleinte fapallókból kiépített ösvényen haladunk, aztán köves, de nem túl nehéz terepen jutunk el az első kilátópontig. Innen lenézve a mélységben látjuk, ahogy az óceánból kicsapó hatalmas hullámok ostromolják a sötét, vulkanikus sziklafalakat. Egy kisebb hágón átjutva lesétálunk a félsziget alacsonyabban fekvő területére, majd felkaptatunk a Pico do Furado kilátópontra. Ha nem túl páradús a levegő, innen láthatjuk a fókák kedvelt lakhelyének számító Ilhas Desertas szigetcsoportot, és akár az északnyugati irányban található Porto Santo szigetét is megpillanthatjuk. Rövid ebédszünet után lesétálunk a közeli öbölben található kis természetes strandhoz, ahol végre elmerülhetünk a hullámok között. Fürdőzés és pihenés után visszatúrázunk a buszunkhoz, majd Funchalba utazunk, a késő délutánt a funchali utcák, házak, templomok felfedezésével tölthetjük. Szállás: hotel, ellátás: reggeli. (túra: 9 km, kb. 3 óra, 340 m szint fel, 340 m szint le, szeles időre érdemes készülni!)
 • 5. nap Funchal, Pico Arieiro (1818 m), Pico Ruivo (1862 m), Ribeiro Frio

  3
  Madeirai túránk egyik leglátványosabb, legizgalmasabb csúcsmászását erre a napra tartogatjuk. Az 1800 méteres magasság ne tévesszen meg senkit, valódi magashegyi élményben lesz részünk Európa egyik legszebb túraútvonalán. Reggel busszal kaptatunk fel Monte irányába, egyre följebb kanyargunk, jó idő esetén káprázatos panoráma bontakozik ki előttünk. A parkolóban felkészülünk a csúcstámadásra, először kisétálunk Madeira harmadik legmagasabb pontjára, a Pico do Arieiro-ra, ahonnan egy kilátópontról a sziget keleti oldalának hegyvonulatait nézhetjük meg. Ezután nehéz, gyakran törmelékes terepen, vulkanikus sziklafalak, csipkés hegygerincek között ereszkedünk le egy alagútrendszerhez. Útközben a már megszokott (lehet ezt egyáltalán megszokni?) gazdag madeirai növényvilág mellett, helyi védett madarakat, lepkéket, színes gyíkokat is megpillanthatunk. Kaptatók és látványos gerincmászások során jutunk el a Casa de Abrigo turistaházig, ahol feltölthetjük kulacsainkat, rövid pihenő után pedig hamarosan felérünk Madeira legmagasabb pontjára, az 1862 m magas Pico Ruivo-ra. Ha tiszta az idő, innen egész Madeirára rálátunk, völgyekben meghúzódó kis falvak, távoli, óceánparti városok tűnnek fel a szétfoszló felhőpaplan mögött. A csúcsfotók elkészítése után egy rövidebb, kevesebb erőbedobást igénylő, de annál szebb túraútvonalon ereszkedünk le az Achada do Teixeira parkolóba, ahonnan buszunkkal Ribeira Frio-ba utazunk. Miután egy kilátópontról körbetekintünk, beülünk az egyik helyi étterembe, és bőséges pisztrángvacsorával koronázzuk meg a mai felejthetetlen túraélményünket. Szállás: hotel, ellátás: reggeli. (túra: 12 km, 6 óra, 750 méter szint fel, 550 méter szint le, fejlámpa kell!)
 • 6. nap Funchal, Caldeirão Verde, Caldeirão do Inferno, Ilha

  3
  A mai napon a levadák levadáját, a Caldeirão Verde-t járjuk végig, a sziget növényvilága talán itt a legimpozánsabb. Busszal megyünk a túra kiindulópontjáig, a Queimadas turistaházig. Innen egyre szűkül az út, szintkülönbség alig, látnivaló viszont annál több akad az előttünk álló gyaloglás során. A falakat zöldellő moha borítja, kis vízesések alatt kell átslisszolnunk, a fák néha megritkulnak, ilyenkor rálátni az alattunk húzódó völgyrendszerre. Az út néha kitett szakaszokon halad, máskor barlangokon kell áthatolnunk, hogy végül elérjük a Caldeirão Verde vízesést, amely egy természetes tóba zúdul. A kis tóban akár meg is mártózhatunk, majd rövid pihenő után folytatjuk utunkat a turisták által kevésbé látogatott Caldeirão do Inferno irányában. Ezen a szakaszon kevésbé kiépített, néhol csúszós ösvényen kell lépdelnünk, némi szintkülönbség leküzdése után érjük el a fenti alagútrendszert. A kalandos túra során úgy tűnik, sose lesz vége az egymást érő alagutaknak, amikor hirtelen felbukkan előttünk az utolsó vízesés. Miután megebédeltünk és kipihentük magunkat, egy ideig a már ismert útvonalon túrázunk, majd egy kereszteződésnél északnak fordulunk és az ősi babérerdőn keresztül leereszkedünk a hegyek közt megbúvó kis faluba, Ilha-ba, hogy buszra szálljunk és célba vegyük Funchalt. A koraesti órákban érkezünk vissza szállásunkhoz. Szállás: hotel, ellátás: reggeli. (túra: 19 km, 7 óra, szint 150 m fel, 500 m le, fejlámpa kell!)
 • 7. nap Funchal, São Vicente, Ribeira Janela, Porto Moniz, Pta do Pargo

  2
  Reggel a São Vicente városában található barlang és vulkánközponthoz látogatunk el, ahol némi belépő ellenében, szakértő vezetés mellett, testközelből nézhetjük meg a szigetet kialakító vulkanikus folyamatokat. A barlanglátogatás után jó félóra múlva buszunkkal már ott is vagyunk az egyik legszebb levadatúra kiindulópontján, a Ribeira Janela-nál. Látványos, alagutakkal, vízesésekkel megfűszerezett túraútvonalon haladunk egy szurdokvölgy irányába, az óceán már egészen eltűnik a látómezőnkből. Eukaliptuszerdők és őshonos babérfák váltogatják egymást, a levadakban pisztrángok ficánkolnak. Túránk után pár perc alatt elérjük Porto Monizt, hogy strandoljunk egyet az óceánpart mentén kialakított, részben természetes sziklamedencékben. Miután kifürdőztük magunkat és megvacsoráztunk, néhány üveg jó madeirai borral felszerelkezve buszunkkal a sziget legnyugatibb pontja felé vesszük utunkat. A Ponta do Pargo világítótornya mellől feltárul újra az óceán látványa, borozgatva és beszélgetve búcsúzunk Madeira varázslatos szigetétől. Szállás: hotel, ellátás: reggeli. (túra: 5,5 km, szint: elhanyagolható)
 • 8. nap Funchal

  Repülőnk indulásának függvényében hazaindulunk, a mai napon szervezett programunk már nincs. Ellátás: reggeli.

Út ára tartalmazza

- az utazást bérelt busszal, végig az út során,
- a szállást színvonalas, 4 csillagos hotelben, a belváros közelében,
- bőséges reggeli hét alkalommal,
- egy welcome drinket,
- a szervezést és a magyar nyelvű túravezetést.

Út ára nem tartalmazza

- a nemzetközi repülőjegy(ek) árát,
- a repülőtéri transzferek árát,
- a biztosítást, és a belépők árát,
- a reggeli kivételével az egyéb étkezéseket.

Árfolyam

Fontos! Utazásunk árát 400 Ft/ 1 Euro árfolyamig tudjuk tartani. Ha az Euro (EUR) ára az utazás indulását megelőző 35. napon ezt meghaladja, akkor árkorrekcióra kényszerülhetünk. Árkorrekció esetén az utazási szerződésünkben rögzített szabályok szerint járunk el.

Repülőjegy

A garantált indulást követően fontos minél hamarabb megvásárolni a repülőjegy(ek)et.

Utunkhoz a kiutazás egyénileg történik, amihez az itt megjelölt járatot javasoljuk. A repülőjegyet a légitársaság oldalán tudod megvásárolni. 
https://wizzair.com

A program az első szálláson kezdődik és az utolsó szálláson fejeződik be, a repülőtéri transzfer árát az út ára nem tartalmazza.

Nemzetközi menetrend (Wizzair):

Az júniusban induló turnusunk esetén:
2024.06.29. W6 2397 Budapest - Funchal  13:00 - 17:10
2024.07.06. W6 2398 Funchal - Budapest  17:50 - 23:35 

Az júliusban induló turnusunk esetén:
2024.07.20. W6 2397 Budapest - Funchal  13:00 - 17:10
2024.07.27. W6 2398 Funchal - Budapest  17:50 - 23:35 

Utazás

Mivel utazunk Madeirán?

Funchaltól bérelt busszal fogunk utazni.

Létszám

Tájékoztató létszám: 9-19 fő. Az utat minimum 9 fő befizetése esetén indítjuk el.

Túra nehézsége

Milyen nehezek a túrák Madeirán?

A programok többsége hétköznapi erőnléttel bárki által könnyen teljesíthető. A Pico Grande és Pico Ruivo csúcstúra, valamint a Caldeirao do Inferno túra jó kondíciót, szédülésmentességet és kitartást igényel.

Szállás

Milyenek a szállások Madeirán?

Funchalban mind a hét éjszakánkat ugyanazon a szálláson töltjük, egy színvonalas, 4 csillagos hotelben, a belváros közelében, 2 ágyas, saját fürdőszobás szobákkal, az árban bőséges reggelivel. A szállodában medence is található.

Terület

Hova megyünk, mit kell tudni Madeiráról?

Földrajzi értelemben Madeira szigete inkább tartozik Afrikához, mint Európához, a marokkói partoktól kb. 500 km-re található, az anyaországnak számító Portugáliától viszont több mint 900 km választja el. A sziget arculatát meghatározza a világ minden tájáról (de elsősorban Dél-Afrikából és Brazíliából) származó végtelenül változatos növényvilág, amely jól megfér az endemikus növényzettel. A majd 20 millió évvel ezelőtt kialakult vulkanikus sziget legmagasabb pontja az 1862 méter magas Pico Ruivo. A hegyvidéken kialakuló felhőzetből hulló gyakori csapadék folyamatosan frissen, zölden tartja a sziget nagy részét. A meredek hegyoldalak gazdaságos öntözését a 16. században kiépített csatornarendszerrel biztosítják. A túraútvonalak jelentős része a csatornarendszerek karbantartó ösvényei mentén húzódnak. Az Európa egyik legbiztonságosabb területeként számon tartott szigeten kb. 270000 ember él, java részük portugálnak, vagy madeirai portugálnak vallja magát. A szigeten beszélt nyelv a portugál, de a turizmusban dolgozók legtöbbször beszélnek angolul is. A szigetlakók barátságosak, vendégszeretők.

Időjárás

Milyen az időjárás Madeirán?

Madeirát gyakran nevezik az örök tavasz szigetének, mivel az éves hőmérsékletingadozás igen alacsony: a leghidegebb januári hónapban 16 fokot, a legmelegebb augusztusi napokon 29 fokot mérnek, az év nagy részében kellemes, tavaszias idő van. A 741 km2 területű vulkanikus sziget megdöbbentően változatos természeti adottságokkal rendelkezik, a sziget időjárására egyszerre hat az óceáni, a szubtrópusi és hegyvidéki éghajlat: az északi és a magasabban fekvő területeken gyakoribb a csapadék, a felhőkkel fedett égbolt, de félóra autózás után újra ragyogó, napfényes tájakon járunk.

Felszerelés

Milyen felszerelés szükséges Madeirára?

Kis hátizsák egynapos túrákhoz, jól bejáratott, vízálló túrabakancs, túranadrág, pulóver, jó minőségű esőkabát, fejlámpa tartalék elemmel!, túrabot, nap elleni védelem: napszemüveg, fejfedő, naptej, piperekészlet, gyógyszerek, sebtapasz, fásli, fényképezőgép, fürdőruha, szandál.

A Fjällräven ajánlata:

Egy körülbelül 30 literes hátizsák (egy napi felszereléssel, vízzel, elemózsiával) mindig hasznos társunk. A Fjällräven  Bergen 30 hátizsákja vízhatlan volta miatt akár esős időben is szárazon tartja felszerelésünket.

A Karl túranadrágok, illetve a Karla túranadrágok szinte bárhol használhatóak, a nyári hétvégi kirándulások és a magashegyi túrázások alkalmával egyaránt. Ez a típus a kopásálló, előavatott G-1000® Silent anyagból  készült. A nadrág lábszárhosszvégződése szegés nélküli, így könnyen a kívánt hosszra állítható.

Higiénia

Milyen a higiénia Madeirán?

A higiéniai körülmények hasonlóak a nyugat-európai állapotokhoz, természetesen a megszokottól eltérő ivóvíz fogyasztása okozhat némi gondot, ezért javasolt a palackozott víz fogyasztása. Egy-két alapvető orvosságot érdemes magunkkal vinni: lázcsillapítót, fájdalomcsillapítót, hasfogót, hashajtót, görcsoldót, fertőtlenítőszert, ragtapaszt.

Javasoljuk az EEK - Európai Egészségbiztosítási Kártya kiváltását (ingyenes), amivel a magyar egészségbiztosítás terhére vehetők igénybe azok az egészségügyi szolgáltatások, amelyek az adott tagállamban való átmeneti tartózkodás során orvosilag szükségessé válnak. Az utasbiztosítást nem váltja ki, de tapasztalataink alapján jelentősen megkönnyít egy esetleges egészségügyi alapellátást. Nem fedez például sem magán-egészségügyi ellátást, sem hazautaztatás költségét, de egy esetleges biztosítási kárigény intézését is megkönnyítheti. További információ itt.

Élelem

Milyen élelemmel készüljünk Madeirára?

A repülőútra a transzferek közötti várakozás idejére érdemes némi élelmiszertartalékkal készülni, az útra azonban nem kell nagyobb mennyiségű élelmiszert, konzerveket hozni hazulról, a madeirai árak alig valamivel magasabbak az otthon megszokottnál. A madeirai konyhát mindenképp érdemes kipróbálni, különösen azoknak, akik szeretik a friss, minőségi halételeket. Kb. 15-18 euróba kerül egy alapos vacsora üdítővel, kávéval.

Pénz-ügy

Mi Madeirán a hivatalos fizetőeszköz? Mennyi költőpénzt vigyünk magunkkal?

Madeira hivatalos pénzneme az euro. Az általunk javasolt minimális költőpénz 150 euró. Ez nagyjából fedezi a napi étkezéseket, a fakultatív programok, apróbb ajándéktárgyak költségeit.
A nagyobb üzletekben lehet bankkártyával fizetni.

Tájékoztató jellegű árak (2023):

- a repülőtéri transzfer megközelítő ára: 20-25 EUR/taxi. Az egyéni árakat a létszám és a repülési menetrendek befolyásolják, ezek ismeretében optimalizáljuk a transzfereket.
- Ponta de São Lourenço: 1 €
- Cabo Girão: 2 €
- Felvonó Monte, csak oda: 12,5 €
- Botanikus kert: 12,5 €
- Porto Moniz strand: 3 €
- São Vicente barlang: 9 €
- Borravaló a sofőrnek: 10 €

Vám

Mi szükséges a Madeirára történő beutazáshoz?

Magyar állampolgárok részére vízum nem, csak érvényes útlevél vagy személyi igazolvány szükséges, amely nem veszíti el érvényességét az utazás ideje alatt.

A mindenkori határátlépési információkról a konzuli szolgálat oldala ad aktuális és részletes tájékoztatást. Mindenki maga felelős azért, hogy azoknak a személyi feltételeknek megfeleljen, amik az utazáshoz szükségesek!

Csomag

Hogyan csomagoljunk Madeirára?

Érdemes egy nagyobb utazó- vagy hátizsákba és egy kisebb kézipoggyászba/hátizsákba pakolni. 
A repülőre felvihető kézipoggyász és a feladott nagy poggyász súlykorlátját mindig az adott légitársaság határozza meg a megvásárolt jegy függvényében.

Biztosítás

Kell biztosítást kötni Madeirára?

Kötelező! 
Szeretnénk figyelmedet felhívni arra, hogy a részvétel feltétele az út teljes időtartamára érvényes utasbiztosítás. Érvényes biztosítás hiányában a túrán való részvételt megtagadjuk.
 
Irodánkban az Európai Utazási Biztosító (EUB) kedvezményes utas- és sztornó biztosításainak megkötésére van lehetőség, az alábbiak szerint: 

Önállóan is köthető utasbiztosítás: Air & Cruise Extra: 11.880 Ft/fő 
Önállóan is köthető sztornó biztosítás: Storno Basic, ami a részvételi díj 5%-a (önrész: 20 %): 19.950 Ft/fő 
Sztornóbiztosítás és utasbiztosítás együtt: Storno Kombi, ami a részvételi díj 4%-a (önrész: 0-10 %), és az utasbiztosítás együtt: 27.840 Ft/fő 

A feltüntetett összegek a teljes részvételi díjra vonatkoznak, amennyiben jogosult vagy törzsutas kedvezményre, akkor annak százalékával megegyező mértékben csökken a stornóbiztosítás díja. Fontos, hogy amennyiben szeretnél sztornó biztosítást megkötni, azt csak az első befizetéssel egyidejűleg teheted meg, később már nem! 

 
Bővebben a biztosító szolgáltatásairól a honlapjukon olvashatsz: www.eub.hu

Zoltán

"Összességében én csak szuperlatívuszokban tudok beszélni az útról (még akkor is, ha 1 nappal később tudtunk hazarepülni a szél miatt, de erről az iroda nyilván nem tehet). Nagyon tetszett, hogy mennyire változatos volt a túrák célpontja, tulajdonképpen minden nap más arcát láttuk a szigetnek.
Tetszett az is, hogy volt rugalmasság a programokban, aki nem akart mondjuk még egy túrát, az választhatott mást.
Azóta már javasoltam másoknak. :-) "

Panni

"Számomra felejthetetlen, élmény dús utazás volt. Felülmúlta a várakozásaimat, haza se akartam jönni :))
Az út legnagyobb élménye a felhők feletti hegymászás volt, és az eukaliptuszerdők. Biztosan javasolnám másoknak is az utat!"

Klára

"A Madeira túrával kapcsolatosan szeretném a véleményemet leírni. Borbáth Péter személyében egy rendkívül felkészült, empatikus, kreatív túravezetőt ismertem meg. Kevés túrán voltam még így, hogy minden összejött, fantasztikus élmény volt, mindenkinek ajánlani fogom. Egyetlen egy negatív élményt sem tudok leírni. Mindent Péternek köszönök. Szívesen elmennénk vele jövőre az Azori-szigetekre is, tudom, hogy tervezi az utat."

Csilla

"Nem tudom, hogy az eredeti túra összeállítás szerint milyen lett volna ez a hét nap, de ebben a sorrendben, ahogy nekünk sikerült - újratervezve a túrákat az időjárásra való tekintettel - nagyon klassz volt!:) Én még egy-két nappal megtoldanám az utat, hogy Porto Santo-t is meg lehessen nézni…de persze „Madeira 2”-re is kell, hogy jusson valami.. :) Csodálatos helyekre vitt el minket Peti! A tériszony jött ugyan velünk egyszer-kétszer, de így kis csoportban túrázva az sem okozott problémát. :) Többször lemaradtam ugyan, de ez a bámészkodásnak volt köszönhető. A túravezetőnek, Petinek nagyon jó humora van, szórakoztató egyéniség és mindenkivel megtalálta a hangot, jó volt vele utazni. A szállás jobb volt, mint vártuk, és jó volt, hogy végül kaptunk reggelit is! Összességében nagyon-nagyon jól éreztem magam! A csúcs nekem a sziget csúcsa, Pico Ruivo és Porto Moniz strandja volt! Felejteni remélem, hogy semmit nem fogok. Santana adta a legkevesebb élményt, de ott legalább leültünk egy kicsit, és ittunk egy Ginja-t a helyes kis házak között. :)"

Gabriella

"Fergeteges hét volt Petivel. Madeirára csak vele kell menni Jó humorú, okos ügyes talpraesett fiú. Minden pillanat szórakoztató, megnyugtató vele. Jó sofőr, biztonságban éreztük magunkat. Egy mikroportot azért megérdemelne, hogy az útközben elmondott ezernyi érdekességet a hátsósorban is lehessen élvezni. Úgy éreztem magam mint egy jól sikerült osztálykiránduláson. A legesleg nagyobbélmény persze, a Pico do Arierió meghódításí volt. Felejthetetlen! Már minden ismerőst izzítottam Madeirára. Én pedig várom a Madeira II-t legalább 10 napban."

Zsuzsi

"Szuperül éreztem magam. Csodálatos Madeira, a túrák is nagyon élvezetesek voltak, gyönyőrű helyeken jártunk. A program jól volt összeállítva. A túravezető nagyon barátságos, felkészült, toleráns, jó humorú, odafigyel az emberekre. A legnagyobb élmény a csúcstúra volt, bár emellett elég nehéz volt számomra. De örülök, hogy végigmentem, felejthetetlen élmény. A másik varázslatos hely nekem a Porto Moniz-i strandolás volt. Mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a túrát. Köszönöm az élményt!"

Árpád

“Mivel első utam volt Madeirára és veletek, minden program és a túra tetszett. A fokozatosság elvét betartva egyre nehezebb túrák következtek. Ha az ember nincs "edzésben" akkor a séta is lehet megerőltető. A mi programunk teljes egészében megfelelt elvárásaimnak. Ha lehetett volna talán egy "pihenőnapként" Porto Moniz-ban a lávamedencéknél eltöltöttem volna egy kicsivel több időt, mellé téve még valami rövidebb programot. A csoport létszáma és összetétele is megfelelt előzetes elvárásaimnak, nagyobb létszám már kezelhetetlen volna véleményem szerint. Túravezetőnk egy maximálisan felkészül ember, úgy emberileg mint szakmailag,csak dicsérni tudom a lexikális tudását is. Problémamegoldó képessége is maximális.(lásd járattörlések stb) Természetesen ha lehetne csak vele utaznék!”

Hajnalka

"A túravezetőnek szívesen adnék ötből tíz pontot is! Abszolút barátságos, segítőkész, rendkívül tájékozott embert ismertünk meg a személyében, aki az esetlegesen felmerülő problémákat is könnyen tudta kezelni. A szigetről és az országról való ismeretei pedig bámulatosak, rengeteg érdekességet tudtunk meg tőle. Azóta is vágyakozom egy jó kis saudade-ra! :D Vele bármilyen túrára szívesen elmennék. (Csak arra kellene még figyelnie, hogy van olyan utas, aki az utazás során elveszti az időérzékét, fogalma sincs, hogy pl. másnap május 1. van, vagy éppen szombat, így bezár a bolt, piac stb. :D Egyetemista korom óta nem vettem részt csoportos utazáson, de minden rendben volt. Nagyon örültem, hogy egy klassz csoport jött össze, pár percnél többet soha senki nem késett, ami nagy szó. A legjobban a szigeten a lélegzetelállító magasságok és mélységek váltakozása tetszett, meg hogy a madeirai emberek minden talpalatnyi földet megművelnek, még ha az egy szakadék peremén van, akkor is. Viszont rá kellett jönnöm, hogy a sárban és esőben túrázást nem nekem találták ki. Mindenkinek fogom mondani, hogy bátran menjen az Eupolisszal túrázni!"
A honlapunkon cookiekat használunk, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk neked.