Bejelentkezés

Japán (cseresznyevirágzás)

Miért utazzunk Japánba cseresznyevirágzáskor?

Utunk a messzi keletre, Japánba vezet, amely az év bármely részében gyönyörű, ahol a világ talán legegyedibb kultúrájával találkozhatunk. Földünk legmodernebb és egyben egyik legkontrasztosabb országa, ahol természetes látvány a száguldó sinkanszen mellett a tradicionális öltözék, az ősi templomok és szentélyek sokasága. A kevés lakható területen a népsűrűség az egyik legmagasabb a világon, ahol gigantikus metropoliszokban élnek az emberek, míg a városokon kívül csodálatos hegyek, erdők várják az utazót. A technikai fejlődés és a tradíciók békés egymás mellett élése, a városok elképesztő népsűrűsége és nyüzsgése, a természet időtlen nyugalma és szépsége felejthetetlen és egyedi hangulatot kölcsönöz ennek a páratlan országnak, mindezt tavasszal, a varázslatos cseresznyevirágzás idején tekinthetjük meg.

Amennyiben aktívabb kalandokra vágynál, nézd meg Japán Fuji utunkat, vagy nézd meg Japánt az ősz színeiben!

Melyek Japán legfontosabb látnivalói?

- Tokió, Japán nyüzsgő fővárosa
- Nikko templomai és szentélyei (UNESCO világörökség)
- Fudzsi. Japán egyik szimbóluma és szent helye (UNESCO világörökség)
- Takajama, a Japán Alpok lábánál fekvő tradicionális kisváros
- az ősi Kiotó történelmi emlékei (UNESCO világörökség)
- Oszaka 21. századi metropolisza
- Icukusima szentély Mijadzsima szigetén (UNESCO világörökség)
- a hirosimai Béke Emlékmű (UNESCO világörökség)

Időpontok

 • 2024. április 11 → 23.
Kedves Érdeklődő! Utazásunk időpontja a csúcsszezonra esik, ezért a szállások jó előre - akár hónapokkal előbb - megtelnek. Ha érdekel ez a program, s már most tudod, hogy jönni szeretnél velünk, kérünk, mindenképpen jelezd ezt irodánk felé, hogy az általunk az úthoz tervezett szállásokat biztosítani tudjuk! A szállások csúcsszezonban való telítettsége miatt előfordulhat, hogy egyes napokon nem a program szerinti városban tudunk megszállni, hanem csak annak közelében. Ebben az esetben olyan szállást választunk, amelyről minél hatékonyabban tudjuk teljesíteni a programot. A rendkívül fejlett és hatékony japán vonat- és egyéb tömegközlekedésnek köszönhetően ez nem fog fennakadást okozni. Megértéseteket köszönjük!
 • 1. nap Tokió

  1
  Hosszú repülést követően érkezünk Japán fővárosába, Tokióba, legkésőbb délután négy óráig. A repülőtérről vonattal utazunk az elképesztő méretű tokiói főpályaudvarra, majd tömegközlekedéssel a szállásunkra. A repülősi menetrend(ek)től függően, ahogy időnk engedi, rövid városnézésre indulunk. Megkezdjük ismerkedésünket a japán tömegközlekedéssel, amely az egyik legjobban szervezett és leghatékonyabb a világon. Elmetrózunk a Sinndzsuku kerületbe, ahol a tokiói városháza monumentális, kettős tornyú épületéből, 202 méter magasból felejthetetlen kilátás nyílik az egész fővárosra. Miután kigyönyörködtük magunkat a kilátásban, a nem kevésbé látványos Sindzsuku kerületet látogatjuk meg. Ez Tokió kereskedelmi és adminisztrációs központja, és itt található a világ legforgalmasabb pályaudvara. Üzletházak, elektronikai üzletek, bárok, éttermek sokasága van itt, továbbá itt található Kabukicsó, Tokió vörös lámpás negyede. Késő este érünk vissza szállásunkra. Szállás apartmanban vagy szállodában, ahol négy éjszakát fogunk eltölteni.
 • 2. nap Tokió, Nikko, Tokió

  1
  Korán reggel indulunk, mai úti célunk a Tokiótól nem messze fekvő Nikko, mely hatalmas fenyők között megbúvó templomairól és szentélyeiről híres. Ma először, de nem utoljára igénybe vesszük a japán szuper-expresszt, a sinkanszent. Háromnegyed órás utazást követően „földi” tempóra váltunk és egy normál sebességű vonaton érkezünk meg Nikkóba. A három hegy között fekvő város az évszázadok során a sinto, majd a buddhizmus szent helyévé vált. Többek között megcsodáljuk Tokugava Iejaszu és unokája, Iemitsu sógunok mauzóleumait, a Futarasan szentélyt és más látnivalókat. Csodálatos környezetben, évszázados fenyők között fekvő, gyönyörű állapotban megőrzött épületek között ismerkedünk az egykori Japán építészetével, vallási életének szentélyeivel. Késői ebédet követően térünk vissza Tokióba, de a napnak még nincs vége. A főváros egyik híres kerületét, Ginzát nézzük meg esti programként. Ginza Tokió válasza a new yorki 5. sugárútra, vagy a londoni Oxford Streetre, és egyike a világ legfényűzőbb vásárló negyedeinek. Minden magára valamit adó luxusmárka képviselteti magát Ginza utcáin, és itt találhatók a város legexkluzívabb szórakozóhelyei. A Meidzsi restauráció idején ez a kerület volt a modernizáció modellje, többek között itt építettek Japánban először tégla épületeket, és itt volt először közvilágítás. Rövid séta után visszatérünk szállásunkra, hogy kipihenjük a hosszú nap fáradalmait. Szállás apartmanban vagy szállodában.
 • 3. nap Tokió, Fudzsi, Tokió

  1
  Ma ismét elhagyjuk Tokiót, és japán legismertebb szimbólumát, egyik legszentebb helyét, a Fudzsit keressük fel. Nem megyünk fel az emblematikus vulkán csúcsára, de a lehető legközelebbről csodálhatjuk meg a világ talán legismertebb hegyét. Ismét vonattal utazunk egy, a Kavagucsi-tó partján fekvő kisvárosba, ahonnan jó idő esetén szinte karnyújtásnyira érezhetjük a festői látványt nyújtó Fudzsit. A tó partján fekvő hegyek egyikére fel lehet menni felvonóval, hogy még csodálatosabb kilátásban gyönyörködhessünk. Lehet egy rövid sétát tenni a város fölé magasodó hegyen fekvő erdőben, majd a Kavagucsi-tó környékét fedezzük fel, mely felejthetetlen látványt nyújt a vízben tükröződő Fudzsi képével. Tokióba megint csak sötétedés után érkezünk, és a főváros egy másik nevezetes kerületét, Sibuját keressük fel. Itt található a híres Hacsiko kutya szobra, aki hosszú éveken át nap mint nap várta elhunyt gazdáját a Shibuya pályudvaron, és Japánban a szeretet és a feltétel nélküli hűség szimbólumává vált. Átsétálunk a több filmben is megörökített kereszteződésen, ahol átlósan vezet át az egyik gyalogátkelő, majd elveszünk az éttermek, boltok forgatagában. Késő este érünk vissza szállásunkra. Szállás apartmanban vagy szállodában.
 • 4. nap Tokió, Kamakura, Tokió

  1
  Ismét korai indulással kezdjük a napot. Reggeli célunk egy halpiac, ahol szinte bármit meg lehet kapni, ami ehető és tengerben él. Sügér, rák, polip, tonhal, kagyló, tengeri sün, tintahal - szinte minden kapható, és itt garantáltan friss sushit kapunk reggelire. Miután kinézelődtük magunkat és megreggeliztünk, ismét elhagyjuk a fővárost. Célunk Kamakura, ahol megtekintjük a világ egyik legnagyobb, 13 méter magas Buddha szobrát, majd rövid túrát teszünk a természetben. Mintegy 3 km hosszú gyaloglás vár ránk a gyönyörű színekben pompázó erdőben, több kisebb templommal és szentéllyel túránk útvonalán. Kitakamakurában ér véget túránk, ahonnan a két kisváros házai között sétálva bepillantást nyerhetünk a vidéki Japán életébe, amíg visszaérünk kirándulásunk kiindulópontjához. Ismét vonattal térünk vissza Tokióba a kora esti órákban. Aki még bírja szusszal, azokkal esti programként a főváros egy másik ismert kerületét, Akihabarát látogatjuk meg. A második világháború után kapta meg ez a városrész az "Akihabara Elektromos Város" becenevet, amikor a háztartási elektromos cikkek terjedelmes bevásárlóközpontjává nőtte ki magát. Napjainkban az úgynevezett otakuk (animék, mangák rajongói) kulturális központja, bevásárló negyede a számítástechnikai eszközöknek, animéknek, mangáknak, videojátékoknak. Miután kicsodálkoztuk magunkat a színes kavalkádban, visszamegyünk szállásunkra, és felkészülünk, hogy másnap elbúcsúzzunk Tokiótól. Szállás apartmanban vagy szállodában.
 • 5. nap Tokió, Takajama

  1

  Reggeli után tömegközlekedéssel jutunk el a tokiói pályaudvarra, hogy megint csak a sinkanszennel utazzunk Nagojába. A 350 km hosszú utat kb. 1,5 - 2 óra alatt tesszük meg. Itt átszállunk egy „normál” vonatra és pár órás utazást követően, a kora délutáni órákban érkezünk meg a Japán Alpok lábánál fekvő Takajamába. Taxival utazunk szállásunkra, amely egy tradicionális ryokan lesz. Itt tatamin alszunk, meleg vizes forrásból táplált közös fürdőben tisztálkodunk, és a ház bejáratánál le kell venni a cipőt. Érkezésünk után megebédelünk, majd sétára indulunk a régi városrészben. A város évszázadok óta híres asztalosairól, akik közül sokan dolgoztak az egykori császárváros, Kiotó csodálatos épületeinek születésénél. A hegyek általi viszonylagos elzártságnak köszönhetően Takajama viszonylag önállóan fejlődött hosszú időn keresztül. Barangolásunk után visszatérünk szállásunkra, hogy kipróbáljunk egy hamisítatlan japán fürdőt. Mivel az ország szeizmikusan aktív területen fekszik, Japán gazdag a természetes forrásokból táplálkozó fürdőkben. Miután kellemesen ellazultunk, jól fog esni a pihenés a tatamira terített matracokon. Szállás: ryokan (tradícionális japán stílusú szállás), ahol egy éjszakát fogunk tölteni.

 • 6. nap Takajama, Oszaka

  1
  Korán kelünk, hogy megnézzük a reggeli piacot, ahol a környékbeli farmerek, vállalkozók kínálják portékáikat. Legkülönfélébb élelmiszereket, ajándékokat, friss és tartósított gyümölcsöket, zöldségeket kóstolhatunk, vásárolhatunk itt meg. Miután kinézelődtük magunkat a piacon, még barangolunk az óváros gyönyörűen karbantartott fa épületei között. Ha kedvünk van, meglátogathatunk egy sake főzdét, kóstolóval kiegészítve, mielőtt megebédelünk és elindulunk Oszakába. Vonattal utazunk, majd tömegközlekedéssel érjük el szállásunkat, ahova az esti órákban érkezünk meg. Ellátás reggeli. Szállás szállóban vagy apartmanban, ahol hét éjszakát fogunk eltölteni.
 • 7. nap Oszaka, Kiotó, Oszaka

  1
  Ma az egész napot Kiotóban töltjük. Sinkanszennel gyorsan elérjük célunkat, a kyotoi főpályaudvart, majd előszőr a Kinkaudzsi, vagyis Aranypavilon templomot látogatjuk meg. A zen buddhizmus egyik szektájához tartozó templomkomplexum főépülete az Aranypavilon. Az eredetileg nyaralónak, majd palotának szánt épületeket a 14. században alakították át templommá. A csodálatosan festői környezetben álló épületek nem hiába japán egyik legnépszerűbb turista látványosságai. Ehhez fogható látványt nehéz még elképzelni is. Következő megálló a Nidzso kastély. Ezt a hatalmas területen fekvő épületkomplexumot a 17. században építették Tokugava Ijeszu, a Tokugawa sógunátus alapítójának parancsára. Több védelmi vonallal, vizesárkokkal, gyönyörű kertekkel övezett épületek közül a 3300 m2 területű Ninomaru kastély talán a legszebb, az aprólékosan kidolgozott fal és mennyezet díszítő festményekkel. Végigsétálva a kastélyokon, kerteken némi elképzelést alkothatunk a középkori japán uralkodóinak életéről, ahol a padlódeszkák direkt nyikorognak, hogy figyelmeztessenek, ha valaki közeledik. Miután felderítettük a Nidzso kastélyt, ha időnk engedi, még meglátogatjuk a Szandzsuszangen-do buddhista templomot, ahol ezer Buddha szobrot tekinthetünk meg. Este térünk vissza Oszakába. Szállás szállóban vagy apartmanban.
 • 8. nap Oszaka, Kiotó, Oszaka

  1
  A mai nap ismét Kiotóról szól, hiszen még bőven maradt látnivaló. Reggel a Fusimi Inari-nagyszentélyben kezdünk. Kyoto mellet az Inari-hegy lábánál épült a 8. században az egyik legnagyobb sintó szentély, amely a japánban található több ezer Inarinak, gabonaistennek ajánlott szentély központja. A hegyen található imacsarnokhoz vezető két út összesen kb. 10.000 darab torii, vagyis szentélykapu alatt halad el. A kapuk vörös színe csodálatos látványt nyújt a környező erdő zöldjével. Folytatás a Kijomizudera, vagyis "tiszta víz templomban". A 8. században - vagyis régebben, mint Kiotó - alapított templomból gyönyörű kilátás nyílik a városra. A templom mögött fekvő hegyről lefolyó vizet egy folyó táplálja, melynek vize három sugárra oszlik. Mindegyik vízsugár saját jótékony hatással rendelkezik. Az egyik a hosszú élet, másik a sikeres tanulás, a harmadik a boldog szerelem vize, de mindháromból inni kapzsiságnak számít! :) Innen Kiotó talán legszebb részén sétálunk tradicionális fa házak között, amíg elérjük Gion-negyedet, amely a középkori várost idézi, és ahol némi szerencsével még gésákkal is találkozhatunk. A Gion-negyed után még megtekintjük a Ginkakudzsi, vagyis Ezüstpavilon templomát, melynek díszkertje az egyik legszebb Japánban, majd sétálunk a filozófusok sétányán, mielőtt megnéznénk Kyoto egyik leghangulatosabb utcáját a Gion-negyedben. Este érünk vissza Oszakába. Szállás szállóban vagy apartmanban.
 • 9. nap Oszaka, Kiso-völgy, Oszaka

  2
  Az előző napok városlátogatásai után ma megnézzük a vidéki Japánt, és túrázunk egyet a természetben. A megszokott shinkansen, vonat kombinációval indulunk északi irányba, ismét a Japán-Alpok lábához, ezúttal a Kiso-völgybe. A vonatról leszállva busszal folytatjuk utunkat, amíg a kora délelőtti órákban megérkezünk túránk kiinduló pontjához, Magoméba. Ez az egykori posta falu gyönyörű állapotban megőrzött házaival örvendezteti meg az utazót. Innen gyalog folytatjuk utunkat az Edo korban kialakult, Tokiót és Kyotot összekötő egykori kereskedelmi útvonal nyomain. Miután magunk mögött hagyjuk Magomét, csak kisebb egy-két, max. öt házból álló falvakat fogunk látni kirándulásunk során. A túraútvonal helyenként kiépített, néhol csupán jól kitaposott földút. Kisebb patakok, zúgók, erdők, mezők, és a környező hegyek színpompás látványa kísér utunkon. A nagyjából 9 km hosszú túra végén egy nem kevésbé szép állapotban megőrzött falu, Tsumago jelenti mai kirándulásunk végpontját. Sétálunk, megpihentetjük tagjainkat, eszünk valamit, mielőtt ismét buszra szállnánk, hogy utána visszavonatozzunk Oszakába, szállásunkra. Aki nem szeretne túrázni, az busszal is el tud jutni egyik faluból a másikba, és ott be tudja várni a csoportot. Szállás szállóban vagy apartmanban. Túratáv: 9 km. Szint: 200 m fel, 300 m le.
 • 10. nap Oszaka, Arashiyama, Kiotó, Oszaka

  1
  Ismét shinkaszennel utazunk Kiotóba, majd kivonatozunk a város nyugati részén fekvő Arashiyama negyedbe, ahol felejthetetlen látnivalókban lesz részünk. Itt rövid gyalogos sétát teszünk. Felsétálunk egy parkban található kilátóba, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a cseresznyefák tarkította zöldellő erdővel övezett Hozu folyóra. Meglátogatjuk az Okochi Sanso villát, melynek területét egy filmrendező vette meg a 20. század első felében, és épített ide gyönyörű kerteket, régi stílusú japán házakkal. Miután kigyönyörködtük magunkat a látványban, nem kevésbé érdekes hely következik. Ez a mágikus hangulatú bambusz erdő. Innen tovább sétálunk a környék hangulatos utcácskáin, majd visszatérünk a kiotói vasútállomásra, és megtekintjük annak egyedülállóan érdekes architektúrájú épületét, melynek tetejéről felüről vethetünk egy pillantást az egykori császárvárosra. Innen ismét kb. negyed óra alatt érjük el Oszaka városát, ahova a kora délutáni órákban érkezünk meg. Következő célunk a XVI. században épült oszakai kastély, mely Japán egyik leghíresebbje. Mielőtt szállásunkra visszatérnénk, még teszünk egy sétát a kastélyt körülvevő gyönyörű parkban, majd kipihenhetjük magunkat a következő napok hosszú, egész napos programjai előtt. Szállás szállóban vagy apartmanban.
 • 11. nap Oszaka, Nara, Oszaka

  1
  A mai napot Narában töltjük, Japán első fővárosában, mely funkciót a 8. században töltötte be. Rövid vonatozás után érkezünk meg a pályaudvarra, a modern városrészbe, ahonnan rövid sétával érünk el egy parkot, ahol már messziről láthatók a városban élő szarvasok, melyek a helyi legenda szerint a város és az ország őrzői. Egyáltalán nem tartanak az emberektől, sőt élelmet koldulnak mindenkitől, ezért vigyázzunk az ennivalóval, jól rejtsük el. A parkban megnézzük az öt szintes pagodát, majd folytatjuk sétánkat a Todai-dzsi templomhoz, a világ legnagyobb bronz Buddha szobrával. Az egész napot a városban töltjük, megnézünk több, a világörökség részét képező szentélyt és templomot, többek között a Kashuga Taisha szentélyt, Gango templomot, és más látnivalókat. Vonattal térünk vissza Oszakába, ahova a kora esti órákban érkezünk meg, így még van időnk felfedezni Japán második legnagyobb városát, egyik legfontosabb kereskedelmi és ipari központját. Első célunk az Umeda Sky Building, melynek futurisztikus külseje messziről feltűnik. A tetején található kilátóból lélegzet elállító a látvány, ameddig ellátunk, mindenhol az ember által épített beton, üveg, acél dzsungel tárul a szemünk elé. Innen Oszaka méltán híres Dotombori utcáját célozzuk meg, ahol a boltok, bárok, éttermek kavalkádját villogó neon fények világítják meg. Szállás szállóban vagy apartmanban.
 • 12. nap Oszaka, Miyajima, Hirosima, Oszaka

  1
  Korán reggel indulunk ismét a szuper-expresszel Hirosimába. Pár óra utazás után Hiroshimából egy „normál” vonattal közelítjük meg első célunkat, a Hirosima-öbölben fekvő Mijadzsima, más néven Icukusima-szigetet, ahova komppal kelünk át. Japán egyik legszentebb szigete, melyen meglátogatjuk az Icukusima-szentélyt, mely a tengerben álló óriási torii-ról (sinto kapu) híres. Miután megtekintettük a szentélyt, sétálunk a környékbeli kis utcácskákon, amíg elérjük a sziget legmagasabb hegyén haladó felvonót. Megcélozzuk a sziget legmagasabb pontját, amelyet a felvonó végállomásától pár kilométeres gyaloglással érünk el, némi emelkedőt leküzdve. Az elénk táruló látvány mindenképp megéri a fáradságot, jó időben még Hirosimáig is elláthatunk. Miután kigyönyörködtük magunkat a látványban, visszakompozunk, vonatozunk Hirosimába, ahol villamossal közelítjük a város központját. Itt található az Atombomba-dóm (Genbaku dome), mely épület gyakorlatilag az atombomba robbanásának epicentruma alatt állt, de nem omlott teljesen össze. A félig lerombolt épületet a robbanás utáni állapotában őrizték meg, emlékeztetőül az atomfegyver borzalmaira. Sétálunk a Béke parkban, többek között megkongathatjuk a Béke harangját, megtekintjük a Béke lángját, melyet csak akkor oltanak el, ha a föld összes nukleáris fegyvere megsemmisül. A park után ha időnk engedi, még sétálunk Hirosima nyüzsgő, kozmopolita szellemű belvárosában, majd a pályaudvarról visszavonatozunk Oszakába. Szállás szállóban vagy apartmanban.
 • 13. nap Oszaka

  1
  A repülőgép indulásának függvényében hagyjuk el szállásunkat, kivonatozunk az oszakai nemzetközi repülőtérre, és megkezdjük hazautazásunkat.

Út ára tartalmazza

- az utazásokat Tokióban, és környékén metróval, vonattal,
- az utazásokat Oszakában metróval,
- az utazásokat Kiotóban busszal, vonattal,
- az utazást Takajamában szállásunkig taxival,
- az utazásokat Hirosimában villamossal,
- az utazásokat Japánban a városok között vonattal, beleértve a sinkanszen szuperexpresszt,
- az átkelést komppal Mijadzsima-szigetre,
- 11 éjszaka szállást szállókban, angol WC-vel, fürdőszobával,
- 1 éjszaka szállást tradicionális japán szálláson, ryokan, közös tradicionális japán fürdővel,
- 1 tradicionális japán reggelit,
- a szervezést és a magyar nyelvű túravezetést.

Út ára nem tartalmazza

- a nemzetközi repülőjegy árát,
- a repülőtéri transzfert, amennyiben nem a csoporttal együtt érkezel,
- a biztosítás árát,
- a belépőket, és a felvonók díját,
- az étkezéseket,
- a fakultatív programokat.

Árfolyam

Fontos! Utazásunk árát 2,7 Ft / 1 JPY árfolyamig tudjuk tartani. Ha a japán yen ára (JPY) ára az utazás indulását megelőző 35. napon ezt meghaladja, akkor árkorrekcióra kényszerülhetünk. Árkorrekció esetén az utazási szerződésünkben rögzített szabályok szerint járunk el.

Repülőjegy

Repülős útjainkhoz a kiutazás egyénileg történik. A garantált indulást követően érdemes minél hamarabb megvenni a repülőjegyet, egyrészt az ár miatt, másrészt, mert egy idő után az ideális járatokon nem biztos, hogy marad hely. Az utunkhoz csatlakozó repülőjegyeket irodánkon keresztül is meg tudod vásárolni, célunk, hogy a csoport minél inkább együtt tudjon utazni. Ha érkezési és/vagy távozási időpontod nem esik egybe a csoportéval, akkor a csoporthoz történő csatlakozásod egyénileg történik a túravezető útbaigazítása vagy segítsége alapján.

A honlapunkon feltüntetett ár csupán tájékoztató jellegű, függ a választott légitársaságoktól, a foglalási időponttól, valamint az adott járat telítettségétől.

A nemzetközi repülőjegy várható ára (Budapest - Tokió, Oszaka - Budapest útvonalon) kb. 380.000 - 550.000 Ft.

Fontos kiegészítés, hogy 2022. második felétől - általánosságban véve - a repülőjegy árak a tapasztalataink szerint néha erősen meghaladják az elmúlt években tapasztalt árakat. Természetesen minden a foglalás idejétől, illetve az akkor adott lehetőségektől függ, tehát nem minden esetben érzékelünk drágulást, de számítani sajnos kell rá.

Ha az induláshoz szükséges minimális létszám elérésekor a meghirdetett dátumra csak nagyon kedvezőtlen ár/érték arányú repülőjegyek érhetőek el, akkor a program időpontja - egyeztetve a befizetett résztvevőkkel - egy-két napot módosulhat.

Ha a repülőjegyed nem irodánkon keresztül vásárolod meg, kérjük, feltétlenül egyeztess előtte az ügyfélszolgálatunkkal. Repülőjegyed egyéni vásárlása esetén kérjük ügyelj az érkezési és távozási helyekre, dátumokra, és időpontokra, eltérés esetén az esetlegesen fellépő plusz költségeket az út ára nem tartalmazza.

Utazás

Mivel utazunk Japánban?

Japánon belül vonattal, tömegközlekedési járművekkel, taxival, komppal.

Létszám

Tájékoztató létszám: 9-19 fő. Az utat minimum 9 fő befizetése esetén indítjuk el.

Túra nehézsége

Milyen nehezek a túrák Japánban?

A programok hétköznapi erőnléttel bárki által könnyen teljesíthetőek.

Szállás

Milyenek a szállások Japánban?

Szállásaink tiszták és igényesek, európai színvonalúak. Különböző szállás típusokat veszünk igénybe utunk során. Minden esetben van fürdő és WC. A szobákban mindig van tiszta ágynemű, törülköző. Az apartmanok 1 vagy két külön hálószobával rendelkeznek, melyek két ágyasak. Apartmanhoz tartozik konyha, hűtő, nappali, valamint egy vagy két fürdőszoba. A szállókban 2 ágyas saját fürdőszobás szobákban szállunk meg. A szobák mérete, tájolása, felszereltsége egymástól eltérő lehet. Az egyedül jelentkezőket összetársítjuk nemben és lehetőség szerint korban megegyező utastársakkal. Szállásainkon általában van wi-fi. A ryokanokban (tradicionális japán stílusú szállás) saját fürdőszobás szobákban szállunk meg, ahol a földön, tatamin alszunk ketten vagy hárman.

Terület

Hova megyünk, mit kell tudni Japánról?

Japán szigetország Kelet-Ázsiában. 6 852 szigetből áll, melyek közül a négy legnagyobb Hokkaidó, Honsú, Kjúsú és Sikoku a négy fő sziget. Ma a harmadik legnagyobb gazdasági hatalom az USA és Kína után. Japán területe 378 ezer négyzetkilométer, melynek csak kb. egy harmada van beépítve. Területének kb. 75 % -a erdős, hegyes amely alkalmatlan mezőgazdasági, ipari és lakossági használatra, a földrengések, a sokszor szélsőséges időjárás, és az esőzések által okozott földcsuszamlások miatt. Ennek következtében a lakható területeken a népsűrűség az egyik legnagyobb a világon. Fővárosa Tokió, mely az egybeépült elővárosokkal, és szomszédos városokkal, a világ legnépesebb várostömörülése. Japán szeizmikusan aktív területen fekszik, három tektonikus lemez találkozásánál. Emiatt gyakoriak a földrengések, szökőárak, és vulkanikus tevékenység észlelhető, melynek köszönhetően rengeteg a természetes hőforrásból táplálkozó fürdő. Japánban a hivatalos nyelv a japán. Az idegen nyelvek közül az angollal leginkább érdemes próbálkozni, de viszonylag kevesen beszélik.

Időeltolódás: + 7 óra Budapesthez képest Japán egész területén, vagyis ennyivel kell előreállítani az óránkat (azaz amikor Budapesten déli 12 óra van, Japánban 19 óra a pontos idő.).

Elektromosság: Az elektromos hálózat feszültsége 100 V, a kamerák és az egyéb elektromos berendezések akkumulátorait szállásainkon fel lehet tölteni. Az elektromos csatlakozók, konnektorok nem a magyar szabvány szerintiek. Többféle van használatban, leginkább az A-típus a legelterjedtebb, átalakítóra szükség van! Átalakítókat, ha nem hoztunk magunkkal, lehet helyben venni.
Wi-fi a szállásokon van, valamint a nagyvárosokban sok helyen van szabadtéri free wi-fi .

Közbiztonság: Nem kell tartani sem lopástól, sem erőszaktól, Japán a világ egyik legbiztonságosabb országa. Ennek ellenére figyeljünk arra, amire más országokba történő utazások alkalmával is. Biztos ami biztos, legyünk óvatosak tömegben, figyeljünk oda egymásra, vigyázzunk értékeinkre, azokat ne hagyjuk szállásunkon, és ne könnyen hozzáférhető helyen tároljuk, hordjuk.

Időjárás

Mikor van a cseresznyevirágzás Japánban?

Japán utunk időpontját tavaszra időzítettük, a cseresznyevirágzás valószínűsíthető időszakára, mely március vége és május eleje között szokott lezajlani. A cseresznye virága - japánul sakura -, és a hozzá köthető virágzási időszak a tavasz beköszöntét, a megújulást jelképezi, mára Japán egyik nemzeti szimbólumává vált, mely esemény alkalmából Japán-szerte fesztiválokat is tartanak.
A cseresznyevirágzás időjárás függő, a japán meteorológiának külön szolgálata működik amik jelzik az első virágzásokat. Ezen a menő kis térképen meg is lehet nézni.

Utazásunk időpontjában azokon a területeken amelyeket meglátogatunk, napközben 20 °C körül várható a levegő hőmérséklete, éjszaka pedig 10-15 °C-ra hűl le. Takayama-ban az 5. és 6. napokon hidegebb lesz, nappal 10-15 °C körül várható a levegő hőmérséklete, éjszaka pedig 5-10 °C . Záporok, zivatarok, esők is előfordulhatnak, ezért az esőkabát, és / vagy esernyő ne maradjon otthon.

Felszerelés

Milyen felszerelést vigyünk Japánba?

Nagy hátizsák, vagy sport táska (ebbe kerül a felszerelésed nagy része, fontos, hogy erős, strapabíró anyagból legyen), kis hátizsák (a napi szükséges felszereléssel, ami mindig nálad van). Számoljunk azzal, hogy sokszor kell tömegközlekedési eszközökön, vonatokon is vinnünk csomagjainkat. Ezért válasszunk könnyen kezelhető, vihető táskát, hátizsákot.

Szabadon viselhetünk európai ruhákat. Hosszúnadrág, egy vastagabb és egy vékony pulóver, esőkabát az esetleges csapadékra való tekintettel, meleg ruha, nedvszívó zoknik, pólók, napszemüveg. A túrakabát legyen tartós (ne kelljen sajnálnunk), védjen a naptól, esetleges csapadéktól. Ha hideg van, pulóvert vagy polárt lehessen alávenni. Estékre meleg holmik, polár, pulóver kellhetnek. Hozzunk fejfedőket, este a hidegtől, nappal a naptól védjük meg velük magunkat. Túracipő, papucs. Bakancs nem szükséges.

A Fjällräven ajánlata:

Egy körülbelül 30 literes hátizsák (egy napi felszereléssel, vízzel, elemózsiával) mindig hasznos társunk. A Fjällräven  Bergen 30 hátizsákja vízhatlan volta miatt akár esős időben is szárazon tartja felszerelésünket.

A Karl túranadrágok, illetve a Karla túranadrágok szinte bárhol használhatóak, a nyári hétvégi kirándulások és a magashegyi túrázások alkalmával egyaránt. Ez a típus a kopásálló, előavatott G-1000® Silent anyagból  készült. A nadrág lábszárhosszvégződése szegés nélküli, így könnyen a kívánt hosszra állítható.

Higiénia

Szállásainkon mindig lesz fürdési lehetőség. Nyilvános illemhelyekből sok van. Minden metró állomáson, utcákon, parkokban. Felszereltségük, tisztaságuk kifogástalan. Csapvíz fogyasztható, de mindenütt kapható palackozott víz is.

Védőoltások: irodánk a WHO (Egészségügyi Világszervezet) legfrissebb ajánlása alapján a Japánba utazáshoz a következőket javasolja:
Kötelezően előírt védőoltás: nincs.
Javasolt védőoltás: nincs. 

Gyógyszerek: A szokatlan konyha és mikroorganizmusok miatt hasmenés előfordulhat, de kevés az esély mivel Japán rendkívül tiszta ország. Az esetleges bélfertőzések elkerülése végett Neurosan, Smecta, Bolus Adstringens, vagy egyéb gyomorfertőtlenítő készítmény. Lázcsillapító, fájdalomcsillapító, hasfogó, hashajtó, görcsoldó, valamint fertőtlenítőszer és ragtapasz, valamint fásli. Természetesen személyes gyógyszerek, ha szükségesek. Napvédő krém, Labello szükséges lehet!

Élelem

Utazásunk önellátó. Szállásokon nem kapunk reggelit. Nincs értelme Magyarországról hozni élelmet. Mindenhol találunk európai színvonalú éttermeket, és élelmiszerboltokat. Ugyanakkor a konyha számunkra idegen ízvilágú, de aki igényli az beszerezheti az európai ízlésnek megfelelő élelmiszereket is. Utazás közben a pályaudvarokon gond nélkül beszerezhetőek különböző élelmiszerek. Kést, villát csak nagyon kevés helyen adnak, így vagy hozzunk magunkkal, vagy készüljünk fel a pálcika használatból. Nem tudjuk biztosítani, hogy minden nap ugyanabban az időben, háromszor-négyszer megállunk étkezni, így aki ragaszkodik a sűrű és rendszeres étkezéshez, annál mindig legyen alapanyag. Az áruválaszték a boltokban minimum európai szintű. Mindig lesz lehetőség megállni, a városokban, falvakban található kávézókban ebédelni, vacsorázni, illetve a kisboltokban mindenki megveheti magának a személyes szükségletei szerinti élelmiszereket. Az árak a magyarországinál 20-30 % -al magasabbak.

Pénz-ügy

Mi Japán hivatalos fizetőeszköze? Mennyi költőpénzt vigyünk magunkkal?

Bármilyen nyugati valutát be lehet váltani helyi valutára: 155 japán jen JPY = 1 USD. 1 japán jen JPY = 2,4 forint. Vannak bankautomaták, de ezek nagy része nem kezeli a külföldi bankkártyákat. Bankkártyával sok helyütt fizethetünk, de kisebb vagy közepes boltokban nem valószínű. Japán készpénzes társadalom, a bankkártyák használata kevéssé elterjedt mint Európában. A legjobb készpénzt hozni amerikai dollár (USD) vagy EUR formájában, mivel Japánban ezeket a legkönnyebb váltani, de a legjobb a dollár. Költőpénznek napi 40-50 USD a javaslatunk, ami fedezi a szükséges alapétkezések, apróbb ajándéktárgyak költségét. Átlagos költés mellett (egy-két ajándék, képeslapok, élelem, stb.) 600 – 800 USD elegendő kell legyen egy fő számára, de természetesen ez egyéni vérmérséklet függvénye, valamint a fentieken kívül legyen még félre téve kb. 200 USD belépőkre, fakultatív programokra.

A repülőtéri transzfer megközelítő ára: 30-40 USD/taxi. Az egyéni árakat a létszám és a repülési menetrendek befolyásolják, ezek ismeretében optimalizáljuk a transzfereket.

Tájékoztató árak (2023):

Nikko:
Taiyuin templom – 550 JPY
Futarasan templom – 200 JPY
Toshugu templom – 1 300 JPY

Fudzsi:
Felvonó – 720 JPY

Kamakura:
Nagy Buddha – 200 JPY
Templom – 200 JPY

Kiotó:
Okochi Sanso villa – 1 000 JPY
Tenryuji templom – 500 JPY
Kinkakudzsi (Aranypavilon) – 400 JPY
Nijo-kastély – 600 JPY
Sandzsuszangen-do templom – 500 JPY
Kijomizudera templom – 300 JPY
Ginkakudzsi (Ezüstpavilon) – 500 JPY

Nara:
Nagy Buddha – 500 JPY
Kashuga Taisha – 500 JPY

Oszaka:
Umeda torony – 700 JPY
Mijadzsima:
Icukusima szentély – 200 JPY
Felvonó Mijadzsima – 1 800 JPY

Vám

Mi szükséges a Japánba történő beutazáshoz?

Magyar állampolgárok vízum nélkül utazhatnak, ha nem több mint 90 napig szándékoznak Japánban tartózkodni. A belépéshez érvényes útlevél szükséges, minimális érvényességi időre vonatkozó követelmény nincsen.

A mindenkori határátlépési információkról a konzuli szolgálat oldala ad aktuális és részletes tájékoztatást. Mindenki maga felelős azért, hogy azoknak a személyi feltételeknek megfeleljen, amik az utazáshoz szükségesek!

Csomag

Hogyan csomagoljunk Japánba?

A repülőre felvihető kézipoggyász és a feladott nagy poggyász súlykorlátját mindig az adott légitársaság határozza meg a megvásárolt jegy függvényében.

Számoljunk azzal, hogy sokszor kell tömegközlekedési eszközökön, vonatokon is vinnünk csomagjainkat. Ezért válasszunk könnyen kezelhető, vihető táskát, hátizsákot.

Biztosítás

Kell biztosítást kötni Japánba?

Kötelező!
Szeretnénk figyelmedet felhívni arra, hogy a részvétel feltétele az út teljes időtartamára érvényes utasbiztosítás. Érvényes biztosítás hiányában a túrán való részvételt megtagadjuk.
 
Irodánkban az Európai Utazási Biztosító (EUB) kedvezményes utas- és sztornó biztosításainak megkötésére van lehetőség, az alábbiak szerint: 

Önállóan is köthető utasbiztosítás: Air & Cruise Extra: 24.750 Ft/fő 
Önállóan is köthető sztornó biztosítás: A biztosító által meghatározott értékhatár meghaladása miatt sajnos nem tudunk kötni.
Sztornóbiztosítás és utasbiztosítás együtt: Storno Kombi, ami a részvételi díj 4%-a (önrész: 0-10 %), és az utasbiztosítás együtt: 62.710 Ft/fő 

A feltüntetett összegek a teljes részvételi díjra vonatkoznak, amennyiben jogosult vagy törzsutas kedvezményre, akkor annak százalékával megegyező mértékben csökken a stornóbiztosítás díja. Fontos, hogy amennyiben szeretnél sztornó biztosítást megkötni, azt csak az első befizetéssel egyidejűleg teheted meg, később már nem!

Bővebben a biztosító szolgáltatásairól a honlapjukon olvashatsz: www.eub.hu

Zsuzsanna

"Nagyon jól éreztem magam, mindenképpen ajánlom az utat ismerőseimnek, barátaimnak."

Éva

"Nagyon tetszett a program, igen ajánlanám (sőt már ajánlottam) ezt az útjukat barátainknak, testvéreinknek."

Erzsébet

"Már több alkalommal el akartam menni erre az útra, idén sikerült és még annál is többet kaptam mint vártam. Több csúcspont volt, nem tudok most még rangsorolni. Természetesen ajánlanám ismerősöknek."

Mónika

"Nagyon jól éreztem magam, szuper volt a csapat, és az ország csodálatos!"

Helga

"Véleményem az útról: Csillagos 5-ös! Nagyon jól éreztem magam, Japánból láttam azt hiszem minden olyat, amit akartam látni, a nagyon hiperszupermodern oldalát is, a füstölő illatú szentélyeket, a sokszáz éves történelmet, igazából még jobban felkeltette a kíváncsiságomat, két hét nem elég Japánra, ide még biztosan vissza fogok térni. Legnagyobb élmény az ezer Buddha temploma volt, egyszerűen lenyűgöző volt és valahogyan jól is volt kiszámítva az idő, nem kellett végigrohanni, volt idő belefeledkezni. A másik a Hozu folyó, előre készültem rá, és még szebb volt mint az itthon látott képeken. Felejthető volt nekem Takayama, nem sok élményt adott. Az utat pedig mindenkinek reklámozom, hogy milyen klassz úton voltam. :)"
A honlapunkon cookiekat használunk, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk neked.