Thaiföld

Mosoly, napfény, trópusi szigetek, nemzeti parkok, lazulással fehér homokos tengerparton

A mindenkori határátlépési információkról a konzuli szolgálat oldala ad aktuális és részletes tájékoztatást. Mindenki maga felelős azért, hogy azoknak a személyi feltételeknek megfeleljen, amik az utazáshoz szükségesek!

Részletek: https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/thaifold
Thaiföld az egyik legnépszerűbb turista célpont földünkön, hiszen ez egy olyan ország, ahol az utazó csak jól érezheti magát. Ha életünkben először készülünk egy egzotikus országba, akkor a „mosoly országa” egyértelmű választás, ahol sokszínű látnivalók várják a turistákat. Csillogó wat-ok, Buddha szobrok, sajátos kultúra, a világ egyik legjobb konyhája, barátságos, vidám emberek és felejthetetlen szépségű tengerpartok, ezért azt, aki már járt Thaiföldön, az ország nevének hallatán elfogja a lelkesedés. Bangkok, Délkelet-Ázsia legnagyobb városa fogad minket, amelynek forgataga mindenkit elvarázsol. Itt halljuk meg először az éneklő thai nyelvet, itt érezzük a meleg, párás időjárást, az egzotikus illatokat. Bangkok után az ország déli részét vesszük célba, ahol felfedezzük Khao Sok Nemzeti Park őserdejét, gyönyörködünk a csillogó tavakban, vadvízű folyókban, változatos állat és növényvilágban. Majd Thaiföld tengerpartjai következnek, melyek méltán világhíresek, ahol fehér homokos strandok, pálmafák, színes víz alatti élővilág vár minket. Paradicsomi körülmények között nyaralunk trópusi álomszigeteken, ahol mindig süt a nap, és türkizkék a tenger.

Kiemelt látnivalók az utazás során:

- Bangkok metropolisza
- Királyi Palota a Smaragd Buddhával
- Wat Po és a Fekvő Buddha
- Khao Sok Nemzeti Park varázslatos dzsungele
- Cheow Larn tó kristálytiszta édesvize
- kajakozás, bambusz tutajozás, túrázás
- a James Bond sziget felfedezés
- Krabi térség
- Railay Beach sziklafalakkal tarkított partja
- fehér homokos tengerpartok, pálmákkal, felejthetetlen tengeri élővilággal
Időpontok
Indulás-érkezés*
Telítettség
Jelentkezési határidő
2023. január 11. -
2023. január 21.
2023. január 10. -
2023. január 22.
A jelentkezés lezárult
1

 
Bangkok
 

Érkezés a „barátságos káosz” városába, Bangkokba, ahol elfoglaljuk szállásunkat a szállodában, ahonnan programunk indul. Amennyiben lesz rá idő a repülési menetrendek idejétől függően, belevetheted magad a nyüzsgő forgatagba. Szállásunk a Khao San road környékén lesz, amely a turisták kedvelt célpontja. Itt két éjszakát töltünk el, így lesz lehetőség kipihenni a hosszú utazás fáradalmait. Szállás: szállodában.

2

 
Bangkok
 

Reggeli után felkerekedünk, és megkezdjük ismerkedésünket Thaiföld fővárosával. A hatalmas metropolisz lakosainak száma kb. 10 millió. Szállásunkról elsétálunk a Királyi Palotához, amely a város legnagyobb látványossága. A több mint 300 éve épült épületegyüttesben évszázadokon keresztül laktak a thai királyi család tagjai. Jelenleg a király és családja máshol lakik, de a palotát ma is használják hivatalos rendezvények alkalmával. A fallal körülvett területen több épület, udvar és park található. Az egyik leghíresebb a Wat Phra Kaew, a Smaragd Buddha temploma, melynek nevezetessége egy Buddha szobor, melynek három különböző öltözékét, évente háromszor a thai király szokott cserélni. Innen átsétálunk a Fekvő Buddha templomába. Itt láthatjuk a világ legnagyobb, épületben elhelyezkedő, fekvő Buddháját, amely 15 méter magas, és 45 méter hosszú. Ezután rövid ebédszünet következik, majd egy komppal átkelünk a Chao Praya folyón, Bangkok nyugati oldalára. Itt vár minket Bangkok egyik legtöbbet fotózott nevezetessége, a Wat Arun, a Hajnal Temploma. A kb. 70 méter magas épület sokáig Bangkok legmagasabb épülete volt. Meredek lépcsőkön felkapaszkodhatunk a második szintre, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a Királyi Palotára és a színes vízi járművekkel teli Chao Praya folyóra. Bangkok nyugati oldalát a várost behálózó csatornarendszerre építették, ezért a thai fővárost sokszor nevezik Kelet Velencéjének. A Wat Arun után egy motoros csónak kirándulás keretében a vízről nézzük meg a csatornákon épült házakat, templomokat. Befejezésképpen csónakkal közelítjük meg a kínai negyedet, ahol rövid sétát teszünk, mielőtt visszatérünk szállásunkra. Este több bár, étterem között választhatunk, ahol felejthetetlen hangulatban köszönthetjük az estét. Szállás: szálloda.

3

 
Bangkok, Phuket, Khao Sok Nemzeti Park
 

A reggeli órákban egy belföldi repülőjárattal alig egy órányi repülés után érkezünk meg Phuket vagy Krabi repterére. Innen kisbuszokkal utazunk a Khao Sok Nemzeti Park csodálatos területére, útba ejtve a nemzeti park kilátópontját is. Majd szállásunkra megérkezve ismerkedünk ezzel az igazi őserdei hangulattal, melyet a következő 2 napban fogunk felfedezni és egy életre a szívünkbe zárni. Itteni szállásunkon három éjszakát töltünk. Szállás: szálloda.

4

 
Khao Sok Nemzeti Park, Cheow Larn-tó
 

A Khao Sok Nemzeti Park földünk egyik legősibb őserdeje, ahol folyók, tavak, barlangok, égbe törő hatalmas mészkőcsúcsok és változatos vadvilág uralkodik. A Nemzeti Park legnagyobb nevezetessége a Cheow Larn-tó, melynek 160 négyzetkilóméteres felszínét közel 2000 folyó, patak táplálja. Reggel kisbuszokkal indulunk a Cheow Larn-tóhoz, útközben megállunk egy helyi piacon vásárolni, majd a tóhoz érkezve hajóba szállunk és elindulunk, hogy felfedezzük ezt a gyönyörű, mészkőfalakkal és karsztokkal díszített világot. A tó kristálytiszta, smaragd színű vize felejthetetlen élményt nyújt. Útközben megcsodáljuk az úszóházakat, lesz lehetőségünk úszni és kajakozni, valamint meglátogatunk egy cseppkőbarlangot is. Egész napos túránkról visszaérve pihenés a szálláson. Szállás: szálloda, ellátás: reggeli, ebéd.

5

 
Khao Sok Nemzeti Park
 

Ezen a napon a nemzeti park őserdejében barangolunk. Az igazi érintetlen őstermészet, a trópusi esőerdők, a fák, virágok, a vadonban élő állatok látványa életre szóló élményt jelentenek, hiszen félnapos túránk során megismerkedünk majd a helyi élővilággal. Ebéd után bambusz tutajozásra indulunk, így vízről is megcsodálhatjuk az őserdei környeztet. Megállunk egy sziklába vájt templomnál, majd időt szakítunk egy rövid fürdésre is a Sok folyó vizében. Haza felé menet egy rövid megállóra útba ejthetjük a Majom templomot is. Szállás: szálloda, ellátás: reggeli.

6

 
Khao Sok Nemzeti Park, James Bond szikla, Ao Nang
 

Reggeli után kijelentkezünk szállásunkról és délre vesszük az irányt. Kisbusszal utazunk a Phang Nga- öbölbe, ahonnan motoros hajóval fedezzük fel a lélegzetelállító formájú mészkősziklákkal teletűzdelt öblöt. Először mangrove erdőben haladunk, majd kiérünk az Andamán-tenger türkizkék vizére, melyben több száz cukorsüveg karsztkúp mered az azúrkék ég felé. Megállunk egy kis homokos parton, ahol elfogyasztjuk ebédünket, lazítunk a parton, fürdünk a kellemes tengervízben. Következik a James Bond-sziget, ahol az „Arany pisztolyos férfi” című film jeleneteit forgatták. Mielőtt visszatérnénk buszunkhoz, megállunk egy cölöpökre épült muszlim halászfaluban. Ezt követően kisbusszal megyünk tovább Ao Nang csodás partjára, ahol az elkövetkezendő 5 éjszakát igazán paradicsomi környezetben tölthetjük majd el. Szállás: szálloda, ellátás: reggeli, ebéd.

7

 
Ao Nang, Ao Thalane
 

A mai nap az aktív kikapcsolódásé. Kisbuszokkal utazunk Ao Thalane-ba, ahol tengeri kajakokba szállunk, hogy felderítsük a környéket. Egy öblön átevezve közelítjük meg a fantasztikus formájú, csipkézett sziklákat, melyek között mangrove erdők bújnak meg. Az egyik sziklafal alatt megállunk egy rövid pihenőre, és itt találkozhatunk először kíváncsi majmokkal. Nem érdemes etetni őket, nehogy vérszemet kapjanak, és összehívják az egész rokonságot. Ezután beevezünk a sűrű mangrove erdőbe, ahol kisebb-nagyobb csatornákon jutunk előre, meg, megállva egy-egy látványos pontnál. Pihenésre, és nézelődésre is szakítunk időt, többek között az égbe meredő sziklák között megbúvó lagúnákban. Lassan kievezünk az öbölbe, ahonnan indultunk, és miután elhagytuk kajakjainkat, kisbusszal visszatérünk szállásunkra. Szállás: szálloda, ellátás: reggeli, ebéd.

8

 
Ao Nang, Railay Beach
 

A mai nap felfedezzük Thaiföld egyik leglátványosabb tengerpartjára, Railay Beach-et. A reggelit követően csónakkal megyünk át a szomszédos partszakaszra, ahol a nap során lesz lehetőségünk kalandozni a part mentén a mészkősziklák és a bennük megbúvó barlangok sokszor egyenesen a tenger vizébe érnek, a víz kristálytiszta, a sziklák között homokos partszakaszok várnak, így garantált a kellemes kikapcsolódás. Azokkal akik aktív élményekre vágynak, meglátogathatjuk az egyik mészkőszirt belsejében megbúvó lagúnát. Csúszós, sziklákkal teletűzdelt, meredek ösvényen kell először felkapaszkodni, melynek végén először egy kilátópontról gyönyörködhetünk a lábunk alatt elterülő tájban. Következik a lagúna, melynek eléréséhez nem kevésbé kalandos útvonalon, helyenként kifeszített kötelek segítségét igénybe véve kell leereszkedni. Bármerre nézünk függőleges, növényekkel bevont meredek sziklafalak vesznek körül, melyekben kisebb-nagyobb sziklaüregeket, óriási pálmákat, karvastagságú liánokat láthatunk. A nap hátralevő részében a tengerparton lazítunk, majd visszaindulunk szállásunkra. Szállás: szálloda, ellátás: reggeli.

9

 
4 sziget sznorkel túra
 

Ma egy látványos hajókirándulásra indulunk. Utunk során négy szigetet látogatunk meg, amelyeken fehér homokos strandok és remek sznorkelező helyek várnak minket. A kristálytiszta vízben rengeteg színes halat és korallokat láthatunk. Ebédünket az egyik lakatlan sziget strandján költjük el. A partokon gyakori a csillámló homok és a nyugodt, tiszta tenger háttérben kúszónövényekkel borított mészkőszirtek. Visszafelé megnézzük a Csirke-szigetet, ami a nevét a nem hétköznapi alakjáról kapta. Természetesen itt is lesz alkalmunk fürödni és sznorkellezni. A nap végét pedig megkoronázhatjuk egy ízletes, tengeri herkentyűkből készült vacsorával. Majd vacsora után a trópusi fehér homokos tengerparton, zöldellő pálmafák alatt számtalan bár között válogathatunk, ahol akár egy fergeteges bulival is zárhatjuk mai napunkat. Szállás: szálloda, ellátás: reggeli, ebéd.

10

 
Ao Nang / Koh Hong
 

A mai napon szabadprogram van, de természetesen fehér homokos parton, pálmafák árnyékában pihenés mellett más fakultatív programot is választhatunk. Gyors motorcsónakkal ellátogathatunk egy egész napos kirándulás keretében Phi Phi szigetekre, amennyiben a természet regenerálódása érdekében hozott zárlatot addig feloldják, s a Maya-öböl, ahol a „Beach” című filmet forgatták, újra látogathatóvá válik. A Phi Phi szigetek helyett a kicsit közelebbi Koh Hong szigetet és a környező szigeteket is felfedezhetjük, szintén gyors csónakokkal. Railay Beach-en ki lehet próbálni a sziklamászást, mivel ez a környék a sziklamászók paradicsoma. Az égbe törő mészkő sziklákon több száz kijelölt mászó útvonal van, ahol a kezdőktől, a haladókig minden mászó megtalálhatja a neki megfelelő helyet. Aki még sosem próbálta ezt a sportot, az is teljes biztonságban próbálhatja ki magát a függőleges falakon. Lehetőség van tengeri kajakkal felderíteni a környék sziklás partjait, az eldugott öblöket, barlangokat, srandokat, vagy  aki a víz alatti élővilágban szeretne még egyszer gyönyörködni, az akár a könnyűbúvárkodást is kipróbálhatja. Szállás: szálloda, ellátás: reggeli.

11

 
Ao Nang, Krabi
 

A mai napon elbúcsúzunk Thaiföldtől, szervezett programunk már nincs. Repülőjárat indulásától függően megkezdjük hazautazásunkat.

Az oldalon látható fotókat Bodon Pál és Jeli Gábor készítették.

 
Belépés
JEGYEZZEN MEG
Elfelejtett jelszó | Regisztráció
Rendezés