Bejelentkezés

Thaiföld - szilveszterkor

Mosoly, napfény, trópusi szigetek, nemzeti parkok, lazulással fehér homokos tengerparton

Miért éppen Thaiföld?

Thaiföld az egyik legnépszerűbb turista célpont földünkön, hiszen ez egy olyan ország, ahol az utazó csak jól érezheti magát. Ha életünkben először készülünk egy egzotikus országba, akkor a „mosoly országa” egyértelmű választás, ahol sokszínű látnivalók várják a turistákat. Csillogó wat-ok, Buddha szobrok, sajátos kultúra, a világ egyik legjobb konyhája, barátságos, vidám emberek és felejthetetlen szépségű tengerpartok, ezért azt, aki már járt Thaiföldön, az ország nevének hallatán elfogja a lelkesedés. Bangkok, Délkelet-Ázsia legnagyobb városa fogad minket, amelynek forgataga mindenkit elvarázsol. Itt halljuk meg először az éneklő thai nyelvet, itt érezzük a meleg, párás időjárást, az egzotikus illatokat. Bangkok után az ország déli részét vesszük célba, ahol felfedezzük Khao Sok Nemzeti Park őserdejét, gyönyörködünk a csillogó tavakban, vadvízű folyókban, változatos állat és növényvilágban. Majd Thaiföld tengerpartjai következnek, melyek méltán világhíresek, ahol fehér homokos strandok, pálmafák, színes víz alatti élővilág vár minket. Paradicsomi körülmények között nyaralunk trópusi álomszigeteken, ahol mindig süt a nap, és türkizkék a tenger.
 
Melyek Thaiföld legfontosabb látnivalói?

Az előhosszabbítás során:

- Ayutthaya, az egykori thai birodalmi főváros romjai (UNESCO világörökség)
- az Erawan Nemzeti Park felejthetetlen vízesései
- a híd a Kwai folyón
- elefántok testközelben

Az alapprogram során:
- Bangkok nyüzsgő metropolisza 
- a Királyi Palota a Smaragd Buddhával 
- Wat Po és a Fekvő Buddha 
- a Khao Sok Nemzeti Park varázslatos dzsungele 
- Cheow Larn-tó kristálytiszta édesvize 
- kajakozás, bambusz tutajozás, túrázás 
- a James Bond sziget felfedezés 
- Krabi térség 
- Railay Beach sziklafalakkal tarkított partja 
- fehér homokos tengerpartok, pálmákkal, felejthetetlen tengeri élővilággal

Időpontok

 • 2024. december 26
  → 2025. január 06.
Hosszabbítási lehetőség a Thaiföld alapprogram előtt! Négy napos extra programmal várjuk azokat, akik szeretnének még többet látni Thaiföld páratlan látnivalóiból. Megnézzük az egykori thai fővárost, Ayutthaya-t, a Kwai folyót, fürdünk vízesések alatt és fürdetünk elefántokat. A kiegészítő program felára 199.000 Ft. Ha erre a kiegészítő programrészre is jelentkezel, akkor értelemszerűen négy nappal előbb fogsz elindulni otthonról. A kiegészítő program az alap programkiírásban szereplő tervezett menetrend előtt indul, azaz számodra a teljes program 2024. december 22-én indul Bangkokban és 2025. január 6-án ér véget ugyanott! Kérjük, hogy részvételi szándékodat időben jelezd felénk! A kiegészítő program minimum 6 fő jelentkezése esetén indul.

Fontos! Utazásunk időpontja a csúcsszezonra esik. Erre az időszakra a repülőjegyek ára a szokásosnál magasabb, és az utazás időpontjához közeledve ezek az árak emelkednek. Minél előbb sikerül megvenni a repülőjegyeket, annál nagyobb az esély kedvező repülőjegy árakkal megvalósítani az utazást. Ha érdekel ez a program, már most tudod, hogy jönni szeretnél velünk, kérjük, mindenképpen jelentkezz irodánkban, hogy minél előbb el tudjuk kezdeni a szervezést! Köszönjük!
 • -1. nap Bangkok

  Érkezés Bangkokba, a „barátságos káosz” városába, ahol elfoglaljuk szállásunkat ahonnan programunk indul. Belvárosi szállásunk a Khao San road környékén lesz, amely a hátizsákos turisták kedvelt célpontja. Itt folyamatosan zajlik az élet, így a hosszú utazás után, aki még érez magában energiát, belevetheti magát a nyüzsgő forgatagba. Szállás: szálloda.
 • -2. nap Bangkok, Ayutthaya

  2
  Irány Ayutthaya! A Bangkoktól mintegy 70 km-re található kisváros valamikor egy kisebb birodalomnak volt a névadója, 1350-1767 között Sziám fővárosa volt. A csodálatos templomok, paloták és erődítmények romjai az előző főváros nagyszerűségéről, fényéről mesélnek. Korszakot és építészeti stílust is elneveztek róla. A városba érve nagyon rövid idő alatt fogalmat alkothatunk arról, hogy micsoda gazdagság lehetett itt egykoron. Gyakorlatilag a folyók által körülölelt, teljes belvárosi rész palotákból és templomokból állt - az egykori leírások szerint fényes nappal is 3 mérföldről látszott az arannyal bevont tetők és falak vakító csillogása. A központi terület épületeinek egy része ma is áll, némelyiket használják is, de a legtöbbet az idő és a többször bepróbálkozó burmai hadsereg módszeresen elpusztították. Helyükön hatalmas parkok terülnek el, amelyeket itt-ott tetszhalott állapotban levő templomromok szegélyeznek. Megkapó hangulata van a saját maga skanzenjévé alakult Ayutthayának, a nagy kiterjedésű helyen a sok turista sem zavarja egymást. A késő esti órákban térünk vissza Bangkokba. Szállás: szálloda, ellátás: reggeli.
 • -3. nap Bangkok, Kanchanaburi

  2
  Indulás Kanchanaburiba, amely 122 kilométerre fekszik Bangkoktól. A város ugyancsak ismert, mint zarándokhelye a japánok áldozatainak. Közel 16000 szövetséges katona vesztette itt életét a Thaiföld-Burma vasútvonal megépítésekor. Amikor megérkezünk Kanchanaburiba, meglátogatjuk a világháborús temetőt, majd a Kwai-folyó partjára megyünk, ahol átsétálunk az azóta ugyancsak híressé vált hídon. (Híd a Kwai folyón) Elfoglaljuk szállásunkat a Kwai-folyó partján lesz, ahol 2 éjszakát töltünk. Miután megebédeltünk, egy elefánt-táborba látogatunk. Itt az elefántok nyugodt körülmények között töltik napjaikat, nem kell dolgozniuk, mutatványokat bemutatniuk, turistákat vinni a hátukon. Megismertetnek bennünket az elefántokkal, thaiföldi történetükkel, majd élelmet készítünk a barátságos ormányosoknak és megetetjük őket. Majd lehetőségünk lesz az elefánt fürdetés egyedi élményét megtapasztalni, együtt fürödhetünk, úszni ezekkel a hatalmas, de barátságos vastagbőrűekkel. Szállás: szálloda, ellátás: reggeli.
 • -4. nap Kanchanaburi, Erawan vízesés

  2
  Túravezetőnk egyik kedvenc helyét, az Erawan vízesést keressük fel. A vízesést körülvevő erdőt is nemzeti parkká nyilvánították a thai hatóságok. A hely külön érdekessége a hét lépcsős vízesés. Mindegyik alatt természetes halakkal teli medence is kialakult. Ezekben mi is megfürdünk. A bátrabbak csúszdázhatnak a sziklákról, vagy akár fejest is ugorhatnak a kristálytiszta, meleg vizű természetes medencébe. Némelyiknél a vízesés alá is be tudunk állni masszíroztatni a hátunkat, vagy csak pózolni a kamerának. A fürdőzés közben rikácsoló madarak és majmok hangjára is felfigyelhetünk. Ha szerencsénk van, akkor lencsevégre is tudjuk kapni őket. Hazaút során még rövid kitérőt teszünk a "halál-vasútnak" is nevezett vasútvonal talán legismertebb szakaszához, melyet a meredek sziklafal oldalában, magasan a Kwai-folyó fölött alakítottak ki. Este térünk vissza szállásunkra. Szállás: szálloda, ellátás: reggeli.
 • 1. nap Bangkok

  Akik az előhosszabbításon is részt vettek, azokkal visszatérünk Bangkokba a már jól ismert szállásunkra, ahol ismét két éjszakát töltünk el. Szállás: szálloda, ellátás: reggeli.

  A mai napon érkeznek meg Bangkokba azok az útitársaink, akik csak az alapprogramra jöttek, velük a szállodában találkozunk ahol programunk indul. Az esti órákban egy hangulatos vacsora közben tartjuk meg ismerkedési estünket. Szállás: szálloda.
 • 2. nap Bangkok

  1
  Reggeli után felkerekedünk, és megkezdjük ismerkedésünket Thaiföld fővárosával. A hatalmas metropolisz lakosainak száma kb. 10 millió. Szállásunkról elsétálunk a Királyi Palotához, amely a város legnagyobb látványossága. A több mint 300 éve épült épületegyüttesben évszázadokon keresztül laktak a thai királyi család tagjai. Jelenleg a király és családja máshol lakik, de a palotát ma is használják hivatalos rendezvények alkalmával. A fallal körülvett területen több épület, udvar és park található. Az egyik leghíresebb a Wat Phra Kaew, a Smaragd Buddha temploma, melynek nevezetessége egy Buddha szobor, melynek három különböző öltözékét, évente háromszor a thai király szokott cserélni. Innen átsétálunk a Fekvő Buddha templomába. Itt láthatjuk a világ legnagyobb, épületben elhelyezkedő, fekvő Buddháját, amely 15 méter magas, és 45 méter hosszú. Ezután rövid ebédszünet következik, majd egy komppal átkelünk a Chao Praya folyón, Bangkok nyugati oldalára. Itt vár minket Bangkok egyik legtöbbet fotózott nevezetessége, a Wat Arun, a Hajnal Temploma. A kb. 70 méter magas épület sokáig Bangkok legmagasabb épülete volt. Meredek lépcsőkön felkapaszkodhatunk a második szintre, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a Királyi Palotára és a színes vízi járművekkel teli Chao Praya folyóra. Bangkok nyugati oldalát a várost behálózó csatornarendszerre építették, ezért a thai fővárost sokszor nevezik Kelet Velencéjének. A Wat Arun után egy motoros csónak kirándulás keretében a vízről nézzük meg a csatornákon épült házakat, templomokat. Befejezésképpen csónakkal közelítjük meg a kínai negyedet, ahol rövid sétát teszünk, mielőtt visszatérünk szállásunkra. Este több bár, étterem között választhatunk, ahol felejthetetlen hangulatban köszönthetjük az estét. Szállás: szálloda.
 • 3. nap Bangkok, Phuket, Khao Sok Nemzeti Park

  A reggeli órákban egy belföldi repülőjárattal alig egy órányi repülés után érkezünk meg Phuket vagy Krabi repterére. Innen kisbuszokkal utazunk a Khao Sok Nemzeti Park csodálatos területére, útba ejtve a nemzeti park kilátópontját is. Majd szállásunkra megérkezve ismerkedünk ezzel az igazi őserdei hangulattal, melyet a következő 2 napban fogunk felfedezni és egy életre a szívünkbe zárni. Itteni szállásunkon három éjszakát töltünk. Szállás: szálloda.
 • 4. nap Khao Sok Nemzeti Park, Cheow Larn-tó

  A Khao Sok Nemzeti Park földünk egyik legősibb őserdeje, ahol folyók, tavak, barlangok, égbe törő hatalmas mészkőcsúcsok és változatos vadvilág uralkodik. A Nemzeti Park legnagyobb nevezetessége a Cheow Larn-tó, melynek 160 négyzetkilóméteres felszínét közel 2000 folyó, patak táplálja. Reggel kisbuszokkal indulunk a Cheow Larn-tóhoz, útközben megállunk egy helyi piacon vásárolni, majd a tóhoz érkezve hajóba szállunk és elindulunk, hogy felfedezzük ezt a gyönyörű, mészkőfalakkal és karsztokkal díszített világot. A tó kristálytiszta, smaragd színű vize felejthetetlen élményt nyújt. Útközben megcsodáljuk az úszóházakat, lesz lehetőségünk úszni és kajakozni, valamint meglátogatunk egy cseppkőbarlangot is. Egész napos túránkról visszaérve pihenés a szálláson. Szállás: szálloda, ellátás: reggeli, ebéd.
 • 5. nap Khao Sok Nemzeti Park

  2
  Ezen a napon a nemzeti park őserdejében barangolunk. Az igazi érintetlen őstermészet, a trópusi esőerdők, a fák, virágok, a vadonban élő állatok látványa életre szóló élményt jelentenek, hiszen félnapos túránk során megismerkedünk majd a helyi élővilággal. Ebéd után bambusz tutajozásra indulunk, így vízről is megcsodálhatjuk az őserdei környeztet. Megállunk egy sziklába vájt templomnál, majd időt szakítunk egy rövid fürdésre is a Sok folyó vizében. Haza felé menet egy rövid megállóra útba ejthetjük a Majom templomot is. Szállás: szálloda, ellátás: reggeli.
 • 6. nap Khao Sok Nemzeti Park, James Bond szikla, Ao Nang

  1
  Reggeli után kijelentkezünk szállásunkról és délre vesszük az irányt. Kisbusszal utazunk a Phang Nga- öbölbe, ahonnan motoros hajóval fedezzük fel a lélegzetelállító formájú mészkősziklákkal teletűzdelt öblöt. Először mangrove erdőben haladunk, majd kiérünk az Andamán-tenger türkizkék vizére, melyben több száz cukorsüveg karsztkúp mered az azúrkék ég felé. Megállunk egy kis homokos parton, ahol elfogyasztjuk ebédünket, lazítunk a parton, fürdünk a kellemes tengervízben. Következik a James Bond-sziget, ahol az „Arany pisztolyos férfi” című film jeleneteit forgatták. Mielőtt visszatérnénk buszunkhoz, megállunk egy cölöpökre épült muszlim halászfaluban. Ezt követően kisbusszal megyünk tovább Ao Nang csodás partjára, ahol az elkövetkezendő 5 éjszakát igazán paradicsomi környezetben tölthetjük majd el. Szállás: szálloda, ellátás: reggeli, ebéd.
 • 7. nap Ao Nang, Railay Beach

  A mai nap felfedezzük Thaiföld egyik leglátványosabb tengerpartjára, Railay Beach-et. A reggelit követően csónakkal megyünk át a szomszédos partszakaszra, ahol a nap során lesz lehetőségünk kalandozni a part mentén a mészkősziklák és a bennük megbúvó barlangok sokszor egyenesen a tenger vizébe érnek, a víz kristálytiszta, a sziklák között homokos partszakaszok várnak, így garantált a kellemes kikapcsolódás. Azokkal akik aktív élményekre vágynak, meglátogathatjuk az egyik mészkőszirt belsejében megbúvó lagúnát. Csúszós, sziklákkal teletűzdelt, meredek ösvényen kell először felkapaszkodni, melynek végén először egy kilátópontról gyönyörködhetünk a lábunk alatt elterülő tájban. Következik a lagúna, melynek eléréséhez nem kevésbé kalandos útvonalon, helyenként kifeszített kötelek segítségét igénybe véve kell leereszkedni. Bármerre nézünk függőleges, növényekkel bevont meredek sziklafalak vesznek körül, melyekben kisebb-nagyobb sziklaüregeket, óriási pálmákat, karvastagságú liánokat láthatunk. A nap hátralevő részében a tengerparton lazítunk, majd visszaindulunk szállásunkra. Szállás: szálloda, ellátás: reggeli.
 • 8. nap Ao Nang, Ao Thalane

  2
  A mai nap az aktív kikapcsolódásé. Kisbuszokkal utazunk Ao Thalane-ba, ahol tengeri kajakokba szállunk, hogy felderítsük a környéket. Egy öblön átevezve közelítjük meg a fantasztikus formájú, csipkézett sziklákat, melyek között mangrove erdők bújnak meg. Az egyik sziklafal alatt megállunk egy rövid pihenőre, és itt találkozhatunk először kíváncsi majmokkal. Nem érdemes etetni őket, nehogy vérszemet kapjanak, és összehívják az egész rokonságot. Ezután beevezünk a sűrű mangrove erdőbe, ahol kisebb-nagyobb csatornákon jutunk előre, meg, megállva egy-egy látványos pontnál. Pihenésre, és nézelődésre is szakítunk időt, többek között az égbe meredő sziklák között megbúvó lagúnákban. Lassan kievezünk az öbölbe, ahonnan indultunk, és miután elhagytuk kajakjainkat, kisbusszal visszatérünk szállásunkra. Szállás: szálloda, ellátás: reggeli, ebéd.
 • 9. nap 4 sziget sznorkel túra

  1
  Ma egy látványos hajókirándulásra indulunk. Utunk során négy szigetet látogatunk meg, amelyeken fehér homokos strandok és remek sznorkelező helyek várnak minket. A kristálytiszta vízben rengeteg színes halat és korallokat láthatunk. Ebédünket az egyik lakatlan sziget strandján költjük el. A partokon gyakori a csillámló homok és a nyugodt, tiszta tenger háttérben kúszónövényekkel borított mészkőszirtek. Visszafelé megnézzük a Csirke-szigetet, ami a nevét a nem hétköznapi alakjáról kapta. Természetesen itt is lesz alkalmunk fürödni és sznorkellezni. A nap végét pedig megkoronázhatjuk egy ízletes, tengeri herkentyűkből készült vacsorával. Majd vacsora után a trópusi fehér homokos tengerparton, zöldellő pálmafák alatt számtalan bár között válogathatunk, ahol akár egy fergeteges bulival is zárhatjuk mai napunkat. Szállás: szálloda, ellátás: reggeli, ebéd.
 • 10. nap Ao Nang / Koh Hong

  1
  A mai napon szabadprogram van, de természetesen fehér homokos parton, pálmafák árnyékában pihenés mellett más fakultatív programot is választhatunk. Gyors motorcsónakkal ellátogathatunk egy egész napos kirándulás keretében Phi Phi szigetekre, amennyiben a természet regenerálódása érdekében hozott zárlatot addig feloldják, s a Maya-öböl, ahol a „Beach” című filmet forgatták, újra látogathatóvá válik. A Phi Phi szigetek helyett a kicsit közelebbi Koh Hong szigetet és a környező szigeteket is felfedezhetjük, szintén gyors csónakokkal. Railay Beach-en ki lehet próbálni a sziklamászást, mivel ez a környék a sziklamászók paradicsoma. Az égbe törő mészkő sziklákon több száz kijelölt mászó útvonal van, ahol a kezdőktől, a haladókig minden mászó megtalálhatja a neki megfelelő helyet. Aki még sosem próbálta ezt a sportot, az is teljes biztonságban próbálhatja ki magát a függőleges falakon. Lehetőség van tengeri kajakkal felderíteni a környék sziklás partjait, az eldugott öblöket, barlangokat, srandokat, vagy  aki a víz alatti élővilágban szeretne még egyszer gyönyörködni, az akár a könnyűbúvárkodást is kipróbálhatja. Szállás: szálloda, ellátás: reggeli.
 • 11. nap Ao Nang, Krabi, Bangkok

  1
  Ma reggel elhagyjuk Ao Nang városát és Krabi repterére utazunk, ahonnan egy belföld járattal visszarepülünk Bangkokba. Elfoglajuk belvárosi szállásunkat a Khao san road környékén és belevetjük magunkat a már jól ismerős forgatagba: beszerezzük az otthonra szánt ajándékokat, elmehetünk még egy lazító masszázsra, megízlelhetjük újra a thai konyha specialitásait, este pedig megtartjuk búcsúvacsoránkat, ahol átbeszélhetjük utazásunk meghatározó élményeit. Szállás: szálloda, ellátás: reggeli.
 • 12. nap Bangkok

  A mai napon elbúcsúzunk Thaiföldtől, a repülőnk indulásának függvényében hazaindulunk, a mai napon szervezett programunk már nincs.


Út ára tartalmazza

Az alapprogram során:
- az utazást Thaiföldön bérelt kisbuszokkal, motor csónakokkal,
- a szállást 3 éjszakára szállodában, saját fürdőszobás szobákban, reggelivel Bangkokban,
- a szállást 3 éjszakára, szállodában vagy bungalókban, 2 ágyas, saját fürdőszobás szobákban a Khao Sok Nemzeti Parkban,
- a szállást 5 éjszaka szállodában, 2 ágyas, saját fürdőszobás szobákban, reggelivel Ao Nangon,
- a csónak kirándulást Bangkok csatornáin,
- a Khao Sok nemzeti parkban a Cheow Larn tó kirándulást, ebéddel,
- a Khao Sok nemzeti parkban a dzsungel túrát és a bambusz raftingozást,
- az egész napos csónak kirándulást a Phang Nga-öbölben, ebéddel,
- az egész napos kajak kirándulást a mangrove erdőben, ebéddel,
- az egész napos 4 sziget sznorkel kirándulást, felszerelés bérléssel, ebéddel,
- összesen 8 reggelit és 4 ebédet,
- az ismerkedési esten egy welcome drinket,
- a szervezést és a magyar nyelvű túravezetést.

Az előhosszabbítás során:
- a szállást 2 éjszakára szállodában, saját fürdőszobás szobákban, reggelivel Bangkokban,
- a szállást 2 éjszakára szállóban, saját fürdőszobás szobákban, reggelivel Kanchanaburiban,
- a kirándulást Ayutthayába,
- a két napos kirándulást Kanchanaburiba és az Erawan vízesésekhez,
- a helyi vezetők díját, a programok szervezését és a magyar nyelvű túravezetést.