Bejelentkezés

Thaiföld

Mosoly, napfény, trópusi szigetek, nemzeti parkok, lazulással fehér homokos tengerparton

Thaiföld az egyik legnépszerűbb turista célpont földünkön, hiszen ez egy olyan ország, ahol az utazó csak jól érezheti magát. Ha életünkben először készülünk egy egzotikus országba, akkor a „mosoly országa” egyértelmű választás, ahol sokszínű látnivalók várják a turistákat. Csillogó wat-ok, Buddha szobrok, sajátos kultúra, a világ egyik legjobb konyhája, barátságos, vidám emberek és felejthetetlen szépségű tengerpartok, ezért azt, aki már járt Thaiföldön, az ország nevének hallatán elfogja a lelkesedés. Bangkok, Délkelet-Ázsia legnagyobb városa fogad minket, amelynek forgataga mindenkit elvarázsol. Itt halljuk meg először az éneklő thai nyelvet, itt érezzük a meleg, párás időjárást, az egzotikus illatokat. Bangkok után az ország déli részét vesszük célba, ahol felfedezzük Khao Sok Nemzeti Park őserdejét, gyönyörködünk a csillogó tavakban, vadvízű folyókban, változatos állat és növényvilágban. Majd Thaiföld tengerpartjai következnek, melyek méltán világhíresek, ahol fehér homokos strandok, pálmafák, színes víz alatti élővilág vár minket. Paradicsomi körülmények között nyaralunk trópusi álomszigeteken, ahol mindig süt a nap, és türkizkék a tenger.
 
Kiemelt látnivalók az előhosszabbítás során:
- Ayutthaya, az egykori thai birodalmi főváros romjai (UNESCO világörökség)
- az Erawan Nemzeti Park felejthetetlen vízesései
- a híd a Kwai folyón
- elefántok testközelben

Az alap program során:
- Bangkok nyüzsgő metropolisza 
- a Királyi Palota a Smaragd Buddhával 
- Wat Po és a Fekvő Buddha 
- a Khao Sok Nemzeti Park varázslatos dzsungele 
- Cheow Larn-tó kristálytiszta édesvize 
- kajakozás, bambusz tutajozás, túrázás 
- a James Bond sziget felfedezés 
- Krabi térség 
- Railay Beach sziklafalakkal tarkított partja 
- fehér homokos tengerpartok, pálmákkal, felejthetetlen tengeri élővilággal

Időpontok

 • 2023. december 27
  → 2024. január 06.
Hosszabbítási lehetőség a Thaiföld alapprogram előtt! Négy napos extra programmal várjuk azokat, akik szeretnének még többet látni Thaiföld páratlan látnivalóiból. Megnézzük az egykori thai fővárost, Ayutthaya-t, a Kwai folyót, fürdünk vízesések alatt és fürdetünk elefántokat. A kiegészítő program felára 199.000 Ft. Ha erre a kiegészítő programrészre is jelentkezel, akkor értelemszerűen négy nappal előbb fogsz elindulni otthonról. A kiegészítő program az alap programkiírásban szereplő tervezett menetrend előtt indul, azaz számodra a teljes program 2023. december 23-án / 2024. február 11-én indul Bangkokban és 2024. január 6-án / 2024. február 25-én Ao Nang-on ér véget. Kérjük, hogy részvételi szándékodat időben jelezd felénk! A kiegészítő program minimum 6 fő jelentkezése esetén indul.

Fontos! Utazásunk időpontja a csúcsszezonra esik. Erre az időszakra a repülőjegyek ára a szokásosnál magasabb, és az utazás időpontjához közeledve ezek az árak emelkednek. Minél előbb sikerül megvenni a repülőjegyeket, annál nagyobb az esély kedvező repülőjegy árakkal megvalósítani az utazást. Ha érdekel ez a program, már most tudod, hogy jönni szeretnél velünk, kérjük, mindenképpen jelentkezz irodánkban, hogy minél előbb el tudjuk kezdeni a szervezést! Köszönjük!
 • -1. nap Bangkok

  Érkezés Bangkokba, a „barátságos káosz” városába, ahol elfoglaljuk szállásunkat ahonnan programunk indul. Belvárosi szállásunk a Khao San road környékén lesz, amely a hátizsákos turisták kedvelt célpontja. Itt folyamatosan zajlik az élet, így a hosszú utazás után, aki még érez magában energiát, belevetheti magát a nyüzsgő forgatagba. Szállás: szálloda.
 • -2. nap Bangkok, Ayutthaya

  2
  Irány Ayutthaya! A Bangkoktól mintegy 70 km-re található kisváros valamikor egy kisebb birodalomnak volt a névadója, 1350-1767 között Sziám fővárosa volt. A csodálatos templomok, paloták és erődítmények romjai az előző főváros nagyszerűségéről, fényéről mesélnek. Korszakot és építészeti stílust is elneveztek róla. A városba érve nagyon rövid idő alatt fogalmat alkothatunk arról, hogy micsoda gazdagság lehetett itt egykoron. Gyakorlatilag a folyók által körülölelt, teljes belvárosi rész palotákból és templomokból állt - az egykori leírások szerint fényes nappal is 3 mérföldről látszott az arannyal bevont tetők és falak vakító csillogása. A központi terület épületeinek egy része ma is áll, némelyiket használják is, de a legtöbbet az idő és a többször bepróbálkozó burmai hadsereg módszeresen elpusztították. Helyükön hatalmas parkok terülnek el, amelyeket itt-ott tetszhalott állapotban levő templomromok szegélyeznek. Megkapó hangulata van a saját maga skanzenjévé alakult Ayutthayának, a nagy kiterjedésű helyen a sok turista sem zavarja egymást. A késő esti órákban térünk vissza Bangkokba. Szállás: szálloda, ellátás: reggeli.
 • -3. nap Bangkok, Kanchanaburi

  2
  Indulás Kanchanaburiba, amely 122 kilométerre fekszik Bangkoktól. A város ugyancsak ismert, mint zarándokhelye a japánok áldozatainak. Közel 16000 szövetséges katona vesztette itt életét a Thaiföld-Burma vasútvonal megépítésekor. Amikor megérkezünk Kanchanaburiba, meglátogatjuk a világháborús temetőt, majd a Kwai-folyó partjára megyünk, ahol átsétálunk az azóta ugyancsak híressé vált hídon. (Híd a Kwai folyón) Elfoglaljuk szállásunkat a Kwai-folyó partján lesz, ahol 2 éjszakát töltünk. Miután megebédeltünk, egy elefánt-táborba látogatunk. Itt az elefántok nyugodt körülmények között töltik napjaikat, nem kell dolgozniuk, mutatványokat bemutatniuk, turistákat vinni a hátukon. Megismertetnek bennünket az elefántokkal, thaiföldi történetükkel, majd élelmet készítünk a barátságos ormányosoknak és megetetjük őket. Majd lehetőségünk lesz az elefánt fürdetés egyedi élményét megtapasztalni, együtt fürödhetünk, úszni ezekkel a hatalmas, de barátságos vastagbőrűekkel. Szállás: szálloda, ellátás: reggeli.
 • -4. nap Kanchanaburi, Erawan vízesés

  2
  Túravezetőnk egyik kedvenc helyét, az Erawan vízesést keressük fel. A vízesést körülvevő erdőt is nemzeti parkká nyilvánították a thai hatóságok. A hely külön érdekessége a hét lépcsős vízesés. Mindegyik alatt természetes halakkal teli medence is kialakult. Ezekben mi is megfürdünk. A bátrabbak csúszdázhatnak a sziklákról, vagy akár fejest is ugorhatnak a kristálytiszta, meleg vizű természetes medencébe. Némelyiknél a vízesés alá is be tudunk állni masszíroztatni a hátunkat, vagy csak pózolni a kamerának. A fürdőzés közben rikácsoló madarak és majmok hangjára is felfigyelhetünk. Ha szerencsénk van, akkor lencsevégre is tudjuk kapni őket. Hazaút során még rövid kitérőt teszünk a "halál-vasútnak" is nevezett vasútvonal talán legismertebb szakaszához, melyet a meredek sziklafal oldalában, magasan a Kwai-folyó fölött alakítottak ki. Este térünk vissza szállásunkra. Szállás: szálloda, ellátás: reggeli.
 • 1. nap Bangkok

  Akik az előhosszabbításon is részt vettek, azokkal visszatérünk Bangkokba a már jól ismert szállásunkra, ahol ismét két éjszakát töltünk el. Szállás: szálloda, ellátás: reggeli.

  A mai napon érkeznek meg Bangkokba azok az útitársaink, akik csak az alapprogramra jöttek, velük a szállodában találkozunk ahol programunk indul. Az esti órákban egy hangulatos vacsora közben tartjuk meg ismerkedési estünket. Szállás: szálloda.
 • 2. nap Bangkok

  1
  Reggeli után felkerekedünk, és megkezdjük ismerkedésünket Thaiföld fővárosával. A hatalmas metropolisz lakosainak száma kb. 10 millió. Szállásunkról elsétálunk a Királyi Palotához, amely a város legnagyobb látványossága. A több mint 300 éve épült épületegyüttesben évszázadokon keresztül laktak a thai királyi család tagjai. Jelenleg a király és családja máshol lakik, de a palotát ma is használják hivatalos rendezvények alkalmával. A fallal körülvett területen több épület, udvar és park található. Az egyik leghíresebb a Wat Phra Kaew, a Smaragd Buddha temploma, melynek nevezetessége egy Buddha szobor, melynek három különböző öltözékét, évente háromszor a thai király szokott cserélni. Innen átsétálunk a Fekvő Buddha templomába. Itt láthatjuk a világ legnagyobb, épületben elhelyezkedő, fekvő Buddháját, amely 15 méter magas, és 45 méter hosszú. Ezután rövid ebédszünet következik, majd egy komppal átkelünk a Chao Praya folyón, Bangkok nyugati oldalára. Itt vár minket Bangkok egyik legtöbbet fotózott nevezetessége, a Wat Arun, a Hajnal Temploma. A kb. 70 méter magas épület sokáig Bangkok legmagasabb épülete volt. Meredek lépcsőkön felkapaszkodhatunk a második szintre, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a Királyi Palotára és a színes vízi járművekkel teli Chao Praya folyóra. Bangkok nyugati oldalát a várost behálózó csatornarendszerre építették, ezért a thai fővárost sokszor nevezik Kelet Velencéjének. A Wat Arun után egy motoros csónak kirándulás keretében a vízről nézzük meg a csatornákon épült házakat, templomokat. Befejezésképpen csónakkal közelítjük meg a kínai negyedet, ahol rövid sétát teszünk, mielőtt visszatérünk szállásunkra. Este több bár, étterem között választhatunk, ahol felejthetetlen hangulatban köszönthetjük az estét. Szállás: szálloda.
 • 3. nap Bangkok, Phuket, Khao Sok Nemzeti Park

  A reggeli órákban egy belföldi repülőjárattal alig egy órányi repülés után érkezünk meg Phuket vagy Krabi repterére. Innen kisbuszokkal utazunk a Khao Sok Nemzeti Park csodálatos területére, útba ejtve a nemzeti park kilátópontját is. Majd szállásunkra megérkezve ismerkedünk ezzel az igazi őserdei hangulattal, melyet a következő 2 napban fogunk felfedezni és egy életre a szívünkbe zárni. Itteni szállásunkon három éjszakát töltünk. Szállás: szálloda.
 • 4. nap Khao Sok Nemzeti Park, Cheow Larn-tó

  A Khao Sok Nemzeti Park földünk egyik legősibb őserdeje, ahol folyók, tavak, barlangok, égbe törő hatalmas mészkőcsúcsok és változatos vadvilág uralkodik. A Nemzeti Park legnagyobb nevezetessége a Cheow Larn-tó, melynek 160 négyzetkilóméteres felszínét közel 2000 folyó, patak táplálja. Reggel kisbuszokkal indulunk a Cheow Larn-tóhoz, útközben megállunk egy helyi piacon vásárolni, majd a tóhoz érkezve hajóba szállunk és elindulunk, hogy felfedezzük ezt a gyönyörű, mészkőfalakkal és karsztokkal díszített világot. A tó kristálytiszta, smaragd színű vize felejthetetlen élményt nyújt. Útközben megcsodáljuk az úszóházakat, lesz lehetőségünk úszni és kajakozni, valamint meglátogatunk egy cseppkőbarlangot is. Egész napos túránkról visszaérve pihenés a szálláson. Szállás: szálloda, ellátás: reggeli, ebéd.
 • 5. nap Khao Sok Nemzeti Park

  2
  Ezen a napon a nemzeti park őserdejében barangolunk. Az igazi érintetlen őstermészet, a trópusi esőerdők, a fák, virágok, a vadonban élő állatok látványa életre szóló élményt jelentenek, hiszen félnapos túránk során megismerkedünk majd a helyi élővilággal. Ebéd után bambusz tutajozásra indulunk, így vízről is megcsodálhatjuk az őserdei környeztet. Megállunk egy sziklába vájt templomnál, majd időt szakítunk egy rövid fürdésre is a Sok folyó vizében. Haza felé menet egy rövid megállóra útba ejthetjük a Majom templomot is. Szállás: szálloda, ellátás: reggeli.
 • 6. nap Khao Sok Nemzeti Park, James Bond szikla, Ao Nang

  1
  Reggeli után kijelentkezünk szállásunkról és délre vesszük az irányt. Kisbusszal utazunk a Phang Nga- öbölbe, ahonnan motoros hajóval fedezzük fel a lélegzetelállító formájú mészkősziklákkal teletűzdelt öblöt. Először mangrove erdőben haladunk, majd kiérünk az Andamán-tenger türkizkék vizére, melyben több száz cukorsüveg karsztkúp mered az azúrkék ég felé. Megállunk egy kis homokos parton, ahol elfogyasztjuk ebédünket, lazítunk a parton, fürdünk a kellemes tengervízben. Következik a James Bond-sziget, ahol az „Arany pisztolyos férfi” című film jeleneteit forgatták. Mielőtt visszatérnénk buszunkhoz, megállunk egy cölöpökre épült muszlim halászfaluban. Ezt követően kisbusszal megyünk tovább Ao Nang csodás partjára, ahol az elkövetkezendő 5 éjszakát igazán paradicsomi környezetben tölthetjük majd el. Szállás: szálloda, ellátás: reggeli, ebéd.
 • 7. nap Ao Nang, Railay Beach

  A mai nap felfedezzük Thaiföld egyik leglátványosabb tengerpartjára, Railay Beach-et. A reggelit követően csónakkal megyünk át a szomszédos partszakaszra, ahol a nap során lesz lehetőségünk kalandozni a part mentén a mészkősziklák és a bennük megbúvó barlangok sokszor egyenesen a tenger vizébe érnek, a víz kristálytiszta, a sziklák között homokos partszakaszok várnak, így garantált a kellemes kikapcsolódás. Azokkal akik aktív élményekre vágynak, meglátogathatjuk az egyik mészkőszirt belsejében megbúvó lagúnát. Csúszós, sziklákkal teletűzdelt, meredek ösvényen kell először felkapaszkodni, melynek végén először egy kilátópontról gyönyörködhetünk a lábunk alatt elterülő tájban. Következik a lagúna, melynek eléréséhez nem kevésbé kalandos útvonalon, helyenként kifeszített kötelek segítségét igénybe véve kell leereszkedni. Bármerre nézünk függőleges, növényekkel bevont meredek sziklafalak vesznek körül, melyekben kisebb-nagyobb sziklaüregeket, óriási pálmákat, karvastagságú liánokat láthatunk. A nap hátralevő részében a tengerparton lazítunk, majd visszaindulunk szállásunkra. Szállás: szálloda, ellátás: reggeli.
 • 8. nap Ao Nang, Ao Thalane

  2
  A mai nap az aktív kikapcsolódásé. Kisbuszokkal utazunk Ao Thalane-ba, ahol tengeri kajakokba szállunk, hogy felderítsük a környéket. Egy öblön átevezve közelítjük meg a fantasztikus formájú, csipkézett sziklákat, melyek között mangrove erdők bújnak meg. Az egyik sziklafal alatt megállunk egy rövid pihenőre, és itt találkozhatunk először kíváncsi majmokkal. Nem érdemes etetni őket, nehogy vérszemet kapjanak, és összehívják az egész rokonságot. Ezután beevezünk a sűrű mangrove erdőbe, ahol kisebb-nagyobb csatornákon jutunk előre, meg, megállva egy-egy látványos pontnál. Pihenésre, és nézelődésre is szakítunk időt, többek között az égbe meredő sziklák között megbúvó lagúnákban. Lassan kievezünk az öbölbe, ahonnan indultunk, és miután elhagytuk kajakjainkat, kisbusszal visszatérünk szállásunkra. Szállás: szálloda, ellátás: reggeli, ebéd.
 • 9. nap 4 sziget sznorkel túra

  1
  Ma egy látványos hajókirándulásra indulunk. Utunk során négy szigetet látogatunk meg, amelyeken fehér homokos strandok és remek sznorkelező helyek várnak minket. A kristálytiszta vízben rengeteg színes halat és korallokat láthatunk. Ebédünket az egyik lakatlan sziget strandján költjük el. A partokon gyakori a csillámló homok és a nyugodt, tiszta tenger háttérben kúszónövényekkel borított mészkőszirtek. Visszafelé megnézzük a Csirke-szigetet, ami a nevét a nem hétköznapi alakjáról kapta. Természetesen itt is lesz alkalmunk fürödni és sznorkellezni. A nap végét pedig megkoronázhatjuk egy ízletes, tengeri herkentyűkből készült vacsorával. Majd vacsora után a trópusi fehér homokos tengerparton, zöldellő pálmafák alatt számtalan bár között válogathatunk, ahol akár egy fergeteges bulival is zárhatjuk mai napunkat. Szállás: szálloda, ellátás: reggeli, ebéd.
 • 10. nap Ao Nang / Koh Hong

  1
  A mai napon szabadprogram van, de természetesen fehér homokos parton, pálmafák árnyékában pihenés mellett más fakultatív programot is választhatunk. Gyors motorcsónakkal ellátogathatunk egy egész napos kirándulás keretében Phi Phi szigetekre, amennyiben a természet regenerálódása érdekében hozott zárlatot addig feloldják, s a Maya-öböl, ahol a „Beach” című filmet forgatták, újra látogathatóvá válik. A Phi Phi szigetek helyett a kicsit közelebbi Koh Hong szigetet és a környező szigeteket is felfedezhetjük, szintén gyors csónakokkal. Railay Beach-en ki lehet próbálni a sziklamászást, mivel ez a környék a sziklamászók paradicsoma. Az égbe törő mészkő sziklákon több száz kijelölt mászó útvonal van, ahol a kezdőktől, a haladókig minden mászó megtalálhatja a neki megfelelő helyet. Aki még sosem próbálta ezt a sportot, az is teljes biztonságban próbálhatja ki magát a függőleges falakon. Lehetőség van tengeri kajakkal felderíteni a környék sziklás partjait, az eldugott öblöket, barlangokat, srandokat, vagy  aki a víz alatti élővilágban szeretne még egyszer gyönyörködni, az akár a könnyűbúvárkodást is kipróbálhatja. Szállás: szálloda, ellátás: reggeli.
 • 11. nap Ao Nang, Krabi

  1
  A mai napon elbúcsúzunk Thaiföldtől, szervezett programunk már nincs. Repülőjárat indulásától függően megkezdjük hazautazásunkat.

Az oldalon látható fotókat Bodon Pál és Jeli Gábor készítették.

Út ára tartalmazza

- az utazást Thaiföldön bérelt kisbuszokkal, motor csónakokkal,
- a szállást 2 éjszakára szállodában, saját fürdőszobás szobákban, reggelivel Bangkokban,
- a szállást 3 éjszakára, szállodában vagy bungalókban, 2 ágyas, saját fürdőszobás szobákban a Khao Sok Nemzeti Parkban,
- a szállást 5 éjszaka szállodában, 2 ágyas, saját fürdőszobás szobákban, reggelivel Ao Nangon,
- a csónak kirándulást Bangkok csatornáin,
- a Khao Sok nemzeti parkban a Cheow Larn tó kirándulást, ebéddel,
- a Khao Sok nemzeti parkban a dzsungel túrát és a bambusz raftingozást,
- az egész napos csónak kirándulást a Phang Nga-öbölben, ebéddel,
- az egész napos kajak kirándulást a mangrove erdőben, ebéddel,
- az egész napos 4 sziget sznorkel kirándulást, felszerelés bérléssel, ebéddel,
- összesen 8 reggelit és 4 ebédet,
- az ismerkedési esten egy welcome drinket,
- a szervezést és a magyar nyelvű túravezetést.

Az előhosszabbítás során:
- a szállást 2 éjszakára szállodában, saját fürdőszobás szobákban, reggelivel Bangkokban,
- a szállást 2 éjszakára szállóban, saját fürdőszobás szobákban, reggelivel Kanchanaburiban,
- a kirándulást Ayutthayába,
- a két napos kirándulást Kanchanaburiba és az Erawan vízesésekhez,
- a helyi vezetők díját, a programok szervezését és a magyar nyelvű túravezetést.

Út ára nem tartalmazza

- a nemzetközi és a belföldi repülőjegy árát és az illetékeket,
- a repülőtéri transzfereket,
- a belépőket,
- a biztosítást,
- az esetleges védőoltások árát,
- a programban nem szereplő étkezéseket.

Árfolyam

Fontos! Utazásunk árát 360 Ft / 1 USD árfolyamig tudjuk tartani. Ha a dollár (USD) ára az utazás indulását megelőző 35. napon ezt meghaladja, akkor árkorrekcióra kényszerülhetünk. Árkorrekció esetén az utazási szerződésünkben rögzített szabályok szerint járunk el.

Repülőjegy

Repülős útjainkhoz a kiutazás egyénileg történik. A garantált indulást követően érdemes minél hamarabb megvenni a repülőjegyet, egyrészt az ár miatt, másrészt, mert egy idő után az ideális járatokon nem biztos, hogy marad hely. Az utunkhoz csatlakozó repülőjegyeket irodánkon keresztül is meg tudod vásárolni, célunk, hogy a csoport minél inkább együtt tudjon utazni. Ha érkezési és/vagy távozási időpontod nem esik egybe a csoportéval, akkor a csoporthoz történő csatlakozásod egyénileg történik a túravezető útbaigazítása vagy segítsége alapján.

A honlapunkon feltüntetett ár csupán tájékoztató jellegű, függ a választott légitársaságoktól, a foglalási időponttól, valamint az adott járat telítettségétől.

A nemzetközi repülőjegy várható ára (Budapest - Bangkok, Krabi - Budapest útvonalon) kb. 420.000 - 570.000 Ft. A szilveszteri kiemelt turisztikai időszak miatt elképzelhető, hogy egy idő után a nemzetközi repülőjegyek ára még ennél is, akár jelentősen magasabb lesz.

A belföldi repülőjegy várható ára (Bangkok - Krabi útvonalon) kb. 50.000 - 80.000 Ft.

Javasolt belföldi menetrend (szilveszteri turnus):


Bankok nemzetközi repülőtér - Krabi nemzetközi repülőtér  - Járat: PG 261 (Bankok Airways)   -  2023.12.29. 09:10 - 10:40

Fontos, hogy a csoport a belföldi járaton együtt utazzon, így a garantált indulás kihirdetését követően a belföldi repülőjegyeket javasoljuk mielőbb megvásárolni. Eltérés esetén az esetlegesen fellépő plusz költségeket az út ára nem tartalmazza, 2023. december 29. 12 óránál későbbi landolás esetén a szállásra történő utazást egyénileg kell megoldani. 

Fontos kiegészítés, hogy 2022. második felétől - általánosságban véve - a repülőjegy árak a tapasztalataink szerint néha erősen meghaladják az elmúlt években tapasztalt árakat. Természetesen minden a foglalás idejétől, illetva az akkor adott lehetőségektől függ, tehát nem minden esetben érzékelünk drágulást, de számítani sajnos kell rá.

Ha az induláshoz szükséges minimális létszám elérésekor a meghirdetett dátumra csak nagyon kedvezőtlen ár/érték arányú repülőjegyek érhetőek el, akkor a program időpontja - egyeztetve a befizetett résztvevőkkel - egy-két napot módosulhat.

Ha a repülőjegyed nem irodánkon keresztül vásárolod meg, kérjük, feltétlenül egyeztess előtte az ügyfélszolgálatunkkal. Repülőjegyed egyéni vásárlása esetén kérjük ügyelj az érkezési és távozási helyekre, dátumokra, és időpontokra, eltérés esetén az esetlegesen fellépő plusz költségeket az út ára nem tartalmazza.

Utazás

Budapestről menetrendszerű nemzetközi repülőjárattal érkezünk első szállásunkra Bangkokba, ahol a program kezdődik. Thaiföldön belül Bangkok – Krabi – Bangkok útvonalakon belföldi repülőjárattal, helyben bérelt kisbuszokkal, hajóval, taxikkal, tuk-tukkal utazunk.

Létszám

Tájékoztató létszám: 8-20 fő. Az utat minimum 8 fő befizetése esetén indítjuk el.

Túra nehézsége

A kirándulások hétköznapi erőnléttel bárki által teljesíthetők. 

Szállás

A program során az első két éjszakát Bangkokban, belvárosi szálláson töltjük, melyek saját fürdőszobás, TV-vel felszerelt szobák. Reggelire a szállás közvetlen közelében van lehetőség, vagy a közelben lévő boltokban lehet vásárolni. A következő 3 éjszakát a Khao Sok Nemzeti Parkban saját fürdőszobás, igényes szállodában vagy bungalókban. Ao Nangi szállásunk szállodában vagy bungalókban, 2 személyes légkondicionált szobákban, a tengerparttól 5-15 perces gyalogos távolságra. Szállásainkon van wi-fi.

Ország

Thaiföld területe 517 000 négyzetkilométer, vagyis nagyjából akkora, mint Franciaország. Alakját gyakran hasonlítják elefántfejhez: az elefánt ormánya a Maláj-félsziget. Thaiföld közepe, Bangkok az egyenlítőtől kb. 14 fokra északra fekszik, vagyis egy vonalban van Manilával és Guatemalával. Az ország észak-déli kiterjedése 1860 km, alakjánál fogva azonban minden más irányban közel 1000 km. Thaiföld Délkelet-Ázsia egyik legváltozatosabb éghajlatú országa. Északon magas hegyek emelkednek, amik egészen Tibet fennsíkjának délkeleti széléig húzódnak -, délen pedig a Maláj szigetvilághoz tartozó, mészkő borította trópusi szigetek találhatók. Délen a legnagyobb, északkeleten a legkisebb az éves csapadékmennyiség és az északi rész a legszárazabb. Az ország területének negyedét monszun- és esőerdők borítják, de rengeteg gyümölcs-, bambusz- és trópusi keményfa is nő Thaiföldön. 66 nemzeti parkja és 32 vadvilág-szentélye van, amelyek az ország területének 11 %-át foglalják el. Thaiföldön több történelmi látnivaló van, mint bármely másik dél-kelet-ázsiai országban, azoknak, akik csupán nyaralásra vágynak, Thaiföld szigetei és strandjai szintén magát a mennyországot jelenthetik. Thaiföld egyébként is ideális úti cél, hiszen hatékony közlekedéssel, olcsó szállásokkal és ízletes nemzeti konyhával rendelkezik. A thai emberek pedig híresek az idegenekkel szemben kinyilvánított barátságosságukról és vendégszeretetükről. Sok ünnepet a buddhista és Brahma rituálékkal kötnek össze, amelyek a holdújévi naptárt követik. Az újév a Songkran (április közepén). A rizs termesztése és aratása sok ünnepet alakított ki: ilyen a rakétafesztivál (májusban az ország északkeleti részén tartják, ekkor az új rizsszezon tiszteletére esőt kérnek: bambusz és lőpor keverékét szórják az ég felé), és a vegetáriánus fesztivál (késő szeptember-kora október, a kínai buddhisták kilenc napig csak vegetáriánus ételt esznek).

Időjárás

Thaiföld klímája trópusi, azaz meleg. Méghozzá nagyon meleg. A déli részen, ahová mi készülünk, két jól elkülöníthető évszak létezik: a száraz és az esős, az utóbbi valóban sok esővel jár és az ország nagy részén májustól októberig tart. A tengerparton túlnyomórészt 25°C körüli párás hőmérsékletre, változóan felhős időre számíthatunk, de eső is bármikor előfordulhat, ezért esőkabátot is hozzatok magatokkal! A tengerparton különösen javasolt a napszemüveg, fejfedő és az erős faktorszámú naptej használata!

Felszerelés

Trópusi országról lévén szó a könnyű ruházat javasolt (melegben cipelni is nehezebb!). Pl. póló és nem hosszú ujjú ing. Túraszandál (ami vizes is lehet), hosszú nadrág, svájci bicska, zseblámpa vagy fejlámpa, gyógyszerek, esőkabát, napszemüveg, napolaj, mini-varrókészlet, nyári hálózsák, esőkabát, a nyári lábbeli mellé egy kényelmes túra cipő, kényelmes hátizsák, fejfedő, napszemüveg, napkrém, legalább egy váltás meleg ruha, szúnyogriasztó. Az elektromos hálózat megfelel az európai szabványnak, a fényképezőgépek, kamerák, és telefonok akkumulátorait majdnem minden szálláshelyen lehetőséged van feltölteni.

Mosatási lehetőség majdnem minden szálláson vagy a környezetében van, 30-50 THB/kg áron elérhető.


A Fjällräven ajánlata:

Egy körülbelül 30 literes hátizsák (egy napi felszereléssel, vízzel, elemózsiával) mindig hasznos társunk. A Fjällräven  Bergen 30 hátizsákja vízhatlan volta miatt akár esős időben is szárazon tartja felszerelésünket.

Karl túranadrágok, illetve a Karla túranadrágok szinte bárhol használhatóak, a nyári hétvégi kirándulások és a magashegyi túrázások alkalmával egyaránt. Ez a típus a kopásálló, előavatott G-1000® Silent anyagból  készült. A nadrág lábszárhosszvégződése szegés nélküli, így könnyen a kívánt hosszra állítható.
 
Egy jól megválasztott hálózsák egy nehezebb túra után megkönnyíti a regenerálódást, hogy másnap már újult erővel vethessük be magunkat a kalandokba. Kérdés, hogy amikor alszunk, a hálózsákban forgolódunk-e vagy zsákkal együtt vesszük fel az alvási pozíciót. Mindegyik helyzetre van megoldás: Fjällräven Move with Bag vagy Fjällräven Move in Bag.

Higiénia

Csak palackozott víz fogyasztását javasoljuk, ami egyébként mindenütt kapható. Figyelj oda minden alkalommal, hogy a vásárolt zöldséget, gyümölcsöt alaposan megmosd, valamint érdemes éttermi étkezések előtt és után alkohollal fertőtleníteni a gyomrod. Ha odafigyelsz, jó eséllyel tudod elkerülni az emésztési jellegű kellemetlen szituációkat. Kötelezően előírt védőoltás nincs, de javasoljuk a Hepatitis A és esetleg a B védőoltást, ill. hastífusz. Az oltásokról háziorvosodnál tudsz érdeklődni. Természetesen egy-két alapvető orvosságot érdemes magaddal hoznod: lázcsillapítót, fájdalomcsillapítót, hasfogót, hashajtót, görcsoldót valamint fertőtlenítőszert és ragtapaszt.

Élelem

A nagyvárosokban találhatunk európai jellegű szupermarketeket, de mi inkább a kis helyi boltokat, kifőzdéket, éttermeket fogjuk kipróbálni. Az alapélelmiszerek mindenütt beszerezhetőek a kis helyi boltokban. Természetesen az út során mindig lesz alkalom vásárolni palackos vizet és egyéb alapvető élelmiszereket, emellett az utcai kifőzdékben, éttermekben, olcsón is lehet meleg ételhez jutni (1-2 USD). A thaiföldi konyha igen népszerű a magunkfajta utazók körében. A legtöbb étel általában elég fűszeres és pikáns, nem sajnálják a fokhagymát és a csili különféle fajtáit. Az ételek többsége friss alapanyagokból: zöldségből, halból, szárnyasból, sertésből és néha marhahúsból készül. A szigeteken és a partvidékeken igen népszerűek és olcsók a tengeri herkentyűk. Az ételek jellegzetes izét a citromlé, citromfű és a friss koriander adja; só helyett általában szardellából készült halszószt vagy rákkrémet használnak. Rizst szinte minden étkezéshez esznek. A thai fogásokhoz változatos fűszerek és mártások is tartoznak: őrölt pirospaprika, őrölt mogyoró, ecetes csili, halszósz és egy sor külön felszolgált mártás. Desszertként a thaiok trópusi gyümölcsöket esznek. Thaiföldön olcsóak a déligyümölcsök (banán, narancs, kókusz, rambután, durián, mangó stb.), így a vitaminhiánnyal sem lehet probléma. A vegetáriánusoknak sem kell aggódniuk mert rengeteg zöldségétel közül tudnak választani. Dohányt, alkoholt szinte mindenhol lehet vásárolni. Pad Thai: thai zöldséges tészta, szójacsirával őrölt földimogyival, rákkal, tojással ill. csirkével. Tom Yam Gung: citromos, csípős thai rákleves. Roti: palacsinta, különféle ízesítéssel (csoki, nutella, mangó, banán). Thaiföldön nagy népszerűségnek örvendenek az éjszakai piacok, ahol a ruháktól a különféle ételekig mindent megtalálhatsz. Thaiföldön a helyiek általában pálcikával esznek, de a külföldieknek (farang) hoznak evőeszközt. A mangrove kajakozás során, a Phang Nga-öbölben, és a 4 sziget sznorkel túra során kapunk ebédet. Ezek az ebédek dobozban felszolgált tojásos rizs, csirkével vagy hallal, garnéla rákkal, és gyümölcs, víz.

Pénz-ügy

Thaiföldön a hivatalos fizetőeszköz a thai baht. 1 USD = kb. 33 thai baht, 1 Euro = kb. 38 thai baht. (Forintot nem váltanak, az egyszerűbb átszámolás miatt marad tehát a dollár vagy euró!) A repülőtéren és a nagyobb városok bankjaiban, ill. pénzváltóinál könnyűszerrel lehet pénzt váltani. Bankkártya használatára a lehetőségek korlátozottak. Bankkártyát bank automatából történő készpénzfelvételre lehet használni. Költőpénznek minimum 150.000.- Ft-ot ajánlunk (étkezés, innivaló, emléktárgyak, ajándékok, azaz szokásos kiadások esetén), valamint belépőkre kb. 70 USD, természetesen ez sokkal kevesebb és több is lehet, egyéntől és vérmérséklettől függően.

Tájékoztató árak (2020-as árak):

- repülőtéri transzferek Bangkokban és Ao Nang-ból, amelyek megközelítő ára összesen: 1000 THB / taxi. Az egyéni árakat a létszám és a repülési menetrendek nagyban befolyásolják, ezek ismeretében optimalizáljuk a transzfereket.
- Bangkok Királyi Palota belépő: 500 THB
- Bangkok Fekvő Buddha temploma belépő: 100 THB
- Bangkok Hajnal Templom belépő: 50 THB
- Khao Sok nemzeti park belépő: 300 THB / alkalom
- Khao Sok nemzeti parkban, barlang belépő: 200 THB
- James Bond sziget belépő: 300 THB
- 4 sziget hajókirándulás során nemzeti park belépő: 300 THB
- Fakultatív egy napos kirándulás Phi Phi szigetekre, vagy a Hong szigetre speed boat-al: kb. 1 500 THB

Vám

2011. augusztus 11-től a 30 napot nem meghaladó turista célú beutazások esetében a magyar állampolgárok mentesülnek a vízumkötelezettség alól. A beutazásnak alapvető feltétele az ország elhagyását követően még legalább 6 hónapig érvényes magyar útlevél.

A mindenkori határátlépési információkról a konzuli szolgálat oldala ad aktuális és részletes tájékoztatást. Mindenki maga felelős azért, hogy azoknak a személyi feltételeknek megfeleljen, amik az utazáshoz szükségesek!
Részletek: https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/thaifold

Csomag

Legyen egy nagy (60 – 70 literes) hátizsákod, vagy utazótáskád, és egy kicsi hátizsákod (25-30 literes), úgy pakold, meg hogy néha vinned is kell őket egyszerre. A repülőre felvihető kézipoggyásszal kapcsolatosan az alábbi oldalon részletes tájékoztatás található. http://www.bud.hu/utazas/indulas_elott/poggyasz

A nagy poggyász súlykorlátja - ritka kivétellel - a szokásos 20 kg-ot nem haladhatja meg, azonban a regionális repülőtársaságok korlátozása és a helyi közlekedési eszközök csomagterének mérete miatt általában a 15 kg-os súlyhatár a kötelező. (túlsúly felára 200-400 THB/kg)! Az utazás alatt csomagjaink végig velünk lesznek, de a napi programhoz felesleges részüket természetesen az aktuális szállásokon tudjuk hagyni.

Biztosítás

Kötelező! 
Szeretnénk figyelmedet felhívni arra, hogy a részvétel feltétele az út teljes időtartamára érvényes utasbiztosítás. Érvényes biztosítás hiányában a túrán való részvételt megtagadjuk.
Irodánkban az Európai Utazási Biztosító (EUB) kedvezményes biztosításainak megkötésére van lehetőség.
 
Jelen túrára vonatkozó utasbiztosítási lehetőségek:

Alapprogram esetén: 
Air & Cruise Top: 11.180 Ft / fő
Air & Cruise Extra: 17.160 Ft / fő

Alap- és kiegészítő program esetén: 
Air & Cruise Top: 14.620 Ft / fő
Air & Cruise Extra: 22.440 Ft / fő
 
Lehetőséged van Utazásképtelenségre vonatkozó biztosítás (azaz stornóbiztosítás) megkötésére:

A feltüntetett összegek a teljes részvételi díjra vonatkoznak, amennyiben jogosult vagy törzsutas kedvezményre, akkor annak százalékával megegyező mértékben csökken a stornóbiztosítás díja.

Alapprogram esetén: 
Storno Basic: 22.950 Ft / fő (önrész: 20 %), önállóan is köthető,   
Storno Kombi: 18.360 Ft / fő (önrész: 0-10%) csak utasbiztosítással együtt köthető.

Alap- és kiegészítő program esetén: 
Storno Kombi: 26.320 Ft / fő (önrész: 0-10%) csak utasbiztosítással együtt köthető.
 
Programunkra - mint minden programunkra -  utasbiztosítással egybekötött sztornóbiztosítás (sztornó-kombi) megkötésére természetesen adott a lehetőség, azonban a biztosító által meghatározott értékhatár meghaladása miatt, az alap- és kiegészítő programon történő részvétel esetén, csak önálló sztornóbiztosítást sajnos nem tudunk kötni.

Fontos, hogy amennyiben szeretnéd megkötni, azt csak az első befizetéssel egyidejűleg teheted meg, később már nem!
 
Bővebben a biztosító szolgáltatásairól a honlapjukon olvashatsz: www.eub.hu

Tibor

"Tökéletes út volt, amely a tényezők együttesének köszönhető (túravezetés, társaság, változatosság, magas szabadságfaktor, stb.). Sziklamászás, mangrove kajakozás."

Attila

"Jó volt, szép volt, rövid volt. :) 1 hónap is rövid lett volna. Köszönöm."

Szilvi

"Nem bántuk meg, hogy az utazás eme formáját választottuk. Annyira jól sikerült, hogy már újabb célpontokon törjük a fejünket. A csúcspont egyértelműen a sznorkelezés volt, de pontosan a változatos programok miatt a többi program között nem tudnék sorrendet felállítani. Igen, szívesen javaslom ezt az utat bárkinek, aki szép tájakat, érdekes embereket akar látni."

Ágnes

"Nagyon jól éreztem magam. A legjobb út volt amin résztvettem. Elefántokkal fürdés, hajókirándulások, sznorkling, mangrove mocsár, szilveszteri buli, templomok, ételek. Mindenképp javasolni fogom ismerőseimnek."

Andrea

"Számomra az út várakozásaimon felüli volt. Fantasztikus volt a tenger, a homok, az idő. A szabadtüdős merülés számomra egy új és nagyon jó élmény volt."

Szandra

"Nagyon-nagyon jól éreztem magam, köszönöm az élményeket! Nem tudtam mire számítsak, csak jól akartam érezni magam és szépeket látni és ez sikerült. Élmények: Erawan vízesés, elefánt fürdetés, sziklamászás a lagúnához. Felejthető? Nincs ilyen. De tényleg. Javasolni fogom az utat a barátaimnak, mert ezt nekik is át kell élniük. Biztos vagyok benne, hogy fogok még az Eupolisszal utazni."

Vera

"Nekem a sok változatos program, valamint a kikapcsolódás lehetősége és a túravezetők lelkes, odaadó és tapasztalt mivolta teljessé tette a nyaralásom."

Judit

"Ezúton is köszönöm szépen az utat, nagyon jól éreztem magam, remek élményekkel gazdagodtam, és nagyon szívesen elmennék újra Veletek a világ valamelyik sarkára :)
A honlapunkon cookiekat használunk, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk neked.