Bejelentkezés

Azori-szigetek (Lisszabon, São Miguel)

Három földrész határán az Atlanti-óceán közepén

Miért éppen az Azori-szigetek?

Régóta izgatja a fantáziádat az Azori-szigetek? Eltöltenél pár napot Lisszabonban is? Akkor ezt az utat pont Neked állítottuk össze! Mielőtt átutaznánk a messzi Ponta Delgada-ba, belevetjük magunkat a sokszínű portugál főváros forgatagába, hogy megismerkedjünk Európa legnyugatibb és egyik legeredetibb kultúrájával. A lisszaboni alapozás után átröppenünk a szigetek fővárosába, Ponta Delgadaba, ahol vár minket São Miguel szigete minden csodájával. Türkiz krátertavak, őserdei termálfürdők, panorámatúrák, csendes kis hegyi falvak, barátságos azoriak, jobbnál jobb borok, frissen fogott halételek, koloniális városkák. Mindezt akár fapados repjegyekkel, anélkül, hogy aggódnod kéne az átszállások miatt. Nyugisan, portugál módra. :)

Amennyiben az Azori-szigeteket még aktívabban szeretnéd felfedezni, nézd meg Flores, Corvo, Faial, Pico utunkat!

Melyek az Azori-szigetek legfontosabb látnivalói?

-
Jeromos-kolostor (Lisszabon)
- Bairro Alto-negyed (Lisszabon)
- Alfama (Lisszabon)
- Lagoa Azul, Lagoa Verde tavak
- Lagoa do Fogo, Caldeira Velha termálvizes forrásai
- Lagoa das Furnas és a vidék termálvizei
- Cha Gorreana teaföld
- Faial de Terra szurdokvölgy
- Pico da Vara 1103 m-es csúcsa

Időpontok

 • 2024. június 08 → 16.
 • 2024. július 06 → 14.
 • 2024. szeptember 13 → 21.
 • 1. nap Lisszabon

  Érkezés Portugália lenyűgöző fővárosába, Lisszabonba, ahol elfoglaljuk szállásunkat, ahonnan utunk indul. Repülőjárat érkezésétől függően, amennyiben jut rá időnk, már első nap belevetjük magunkat a város színes forgatagába. A Bairro Alto macskaköves utcáin, omladozó házak közt egymást érik a bárok, éttermek, fado-házak. Szállás: szálloda. Ezen a szállásunkon két éjszakát töltünk.
 • 2. nap Lisszabon

  2
  Ezt a napot a sokszínű portugál fővárosban töltjük. Rövid séta után vonattal utazunk a Belém-negyedbe, itt összpontosul a portugál nép történelmének minden büszkesége, itt találjuk Lisszabon szimbólumát, a Manuel-stílusban épített, zömök Belém-tornyot, vagy a portugál aranykornak emléket állító monumentális Felfedezések Emlékművét. Az állandó szélben meghajló pálmafák között átsétálunk a Jeromos-kolostorba, ahol a díszítésekben dúskáló fantasztikus templombelső, Vasco da Gama sírja, vagy a míves kerengő mind az egykori portugál gazdagságot és hatalmat hirdeti. Ebből a városrészből származik Lisszabon leghíresebb süteménye, az élénksárga tojáskrémmel töltött Pastéis de Belém. Miután visszavonatoztunk a belvárosba, csatangolni indulunk a Baixa és Avenida városrészben, a geometrikus alapossággal megtervezett utcarendszerekben bankok, hivatalok, üzletek sorakoznak, harmonikát nyekergető koldusok, egy árus gesztenyét süt. A Rossion azért fellazul a rendezett városkép, a forgalmas találkozóhely északi sarkán kis csoportokban helyiek beszélgetnek, kezükben apró műanyag poharak, érdemes nekünk is megkóstolnunk az édes-keserű ginginha likőrt. Pár lépés után már Alfama patinás negyedében találjuk magunkat, az 1755-ös lisszaboni földrengés után ez a negyed őrizte meg leginkább eredeti, középkori állapotát. Apró lépcsők, szűk utcák, hirtelen szintkülönbségek, árnyas teraszok, ahonnan rálátni a városra, a Tejo tóvá duzzadt torkolatára: a lisszaboni városnézés felér egy kisebb gyalogtúrával. Utunkat érdemes úgy időzíteni, hogy a bámulatos naplementét már a Castelo de São Jorge várfalairól nézhessük. Szállás: szálloda.
 • 3. nap Lisszabon, Ponta Delgada, Lagoa de Fogo, Caldeira Velha, Gruta do Carvão

  2
  Portugália és New York között, nagyjából félúton az Atlanti-óceán kellős közepén helyezkedik el a kilenc vulkanikus szigetből álló Azori-szigetek. Miután repülőnkkel landolunk São Miguelen, Ponta Delgada repterén, pár perc buszozással meg is érkezünk szállásunkra, ahol hat éjszakát fogunk eltölteni. Ponta Delgadaból csillagtúrákkal fogjuk bejárni ezt a csodálatos szigetet. Miután elfoglaltuk a szállást, buszra szállunk és a sziget közepe felé indulunk, hamarosan szerpentineken kanyargunk egyre feljebb. Kábé hétszáz méter magasságban járunk, de a táj arculata ennél jelentősebb magasságot sugall: zordságukban is szép hegyvonulatok között folyamatosan vonulnak a szürkés felhők, köztük meg-megcsillan az Água de Pau Massif vulkán krátertava, a Lagoa de Fogo, és amikor a felhők szétfoszlanak, teljes pompájában mutatkozik meg a zöldes-szürkés tó felszíne. Többször, több helyen megállunk fotószünetre, nehéz betelni ezzel a látvánnyal. Ezután a sziget egyik legszebb meleg vizű fürdőjéhez buszozunk, a Caldeira Velha-ba. A vulkanikus hő hatására forró, bugyogó vizet természetes hűtőrendszeren keresztül vezetik a medencékbe, körülöttünk a dús lombú fák ágai között madarak röpködnek, mi pedig lazulunk a termálvízben.  Miután visszaérünk Ponta Delgadaba, az elhivatott érdeklődőkkel megnézzük a Gruta do Carvão vulkanikus kéregbarlangot, amely a város alatt húzódik. Este aztán besétálunk az apró kövekből kirakott, hangulatos utcácskákon, manuelista templomok mellett haladunk el, a kikötőben csónakok, jachtok, hadihajók és vitorlások ringatóznak az esti fényekben. Az óceán sós, hűs levegője lengi be a koloniális városkát, betérhetünk egy helyi étterembe, ahol választhatunk a tenger gyümölcseinek sokszínű kínálatából, megkóstolhatjuk a cápasteaket, kisebb-nagyobb ragadozó halakat és természetesen a finomabbnál finomabb azori-szigeteki, madeirai, portugál borokat. Szállás: apartman.
 • 4. nap Villa Franca, Lagoa das Furnas, Pico do Ferro, Poça de Dona Beija

  2
  Reggeli után a sziget egyik legszebb fekvésű városkájába, Furnasba utazunk. Menet közben megállunk Villa Franca városkájában, belekóstolhatunk az egyik legfinomabb helyi sütibe, a queijoada-ba, sétálunk a régi kikötőben, megállunk egy fotószünetre egy szép, apró vulkanikus szigetnél, majd folytatjuk utunkat Furnas felé. Az első nap megismert, felszínre is kiható vulkanikus jelenségek itt még erőteljesebben mutatkoznak meg. Furnas tavának közelében átsétálunk a fortyogó termálforrások között, feltúrázunk a város fölé emelkedő hegyre, tágas mezőkön a szigetek első betelepülői, a portugál hajósokkal érkező fekete-fehér azori tehenek leszármazottai legelésznek békésen. Óriási páfránylevelek, bambuszok között túrázunk egyre feljebb, elérjük csúcsunkat, a Pico do Ferro-t, ahonnan rálátni az elképesztő Furnas-völgyvidékre. A csúcsról egy másik úton ereszkedünk vissza a tóhoz, iszapvulkánok, mofetták, felszíni termálforrások között. Itt egy speciális módon elkészített azori ételkülönlegesség elkészítési folyamatát nézhetjük meg: a cozido lényege, hogy a finomságokkal teli hatalmas edényeket a földbe ássák, és a vulkanikus eredetű hő segítségével, természetes tűzhelyen érnek össze az ízek és készül el az ebéd. Innen Furnas városába indulunk, ahol a Terra Nostra botanikus kert különleges növénygyűjteményét csodálhatjuk meg, belekóstolhatunk a cozidoba, és megmártózhatunk a sziget egyik leghíresebb, természetes termálfürdőjében, a Poça de Dona Beija-ba. (Túratáv: 9,8 km, szint: 180 m fel, 180 m le)
 • 5. nap Faial de Terra szurdokvölgy, Nordeste

  2
  A mai napon egy turisták által kevésbé ismert, vadregényes túrára indulunk, a sziget keleti, dél-keleti oldalára. Az aszfaltozott útról letérve kezdjük meg ereszkedésünket, szűk szurdokvölgyben sétálunk, csörgedező patakokon kelünk át, a dús, őserdei növényzet mentén haladva kis szerencsével megpillanthatunk egy-két endemikus azori-szigeteki madarat. Utunk során megmártózhatunk a patakban, beúszhatunk a vízesés alá. A völgy lejjebb kanyonná mélyül, a csörgedező patak vize megduzzad, mire leérkezünk Faial de Terra csöndes kis halászfalvába, már folyójelleget ölt. Délután buszunkkal a sziget legkeletibb pontját célozzuk meg, az Arnel-fokot, útközben gyönyörű, drámai tájon kanyargunk végig, többször megállunk fotózni a kilátópontoknál. Ezután érkezünk Nordeste halászvárosába, amely a szigeten belül is egy külön kis világot jelent, gyönyörű templomaival, meredek utcácskáival, barátságos lakóival. A nordestei séta után hazaindulunk Ponta Delgada-ba. (Túra táv: 8 km, szintemelkedés: 380 m le, 80 fel)
 • 6. nap Sete Cidades, Lagoa Azul, Lagoa Verde, Mosteiros

  2
  A mai napon a sziget jelképeként is számon tartott Sete Cidades – Lagoa Azul, Lagoa Verde felé vesszük az irányt, São Miguel nyugati oldalára buszozunk. Hortenziabokrok, fenyvesek, kalderatavak szegélyezik utunkat, míg el nem érjük a Lagoa do Canario tavat, ahonnan gyalog folytatjuk utunkat. Tiszta időben ez a túra az egyik csúcspontja azori napjainknak, menet közben feltűnik a kráter mélyén a Lagoa Azul és a Lagoa Verde. Ahogy a kráter peremén túrázunk, számtalan pozícióból fotózhatjuk ezt a kettős természeti csodát. A sziget egyik legszebb fekvésű városába, Sete Cidadesbe a délutáni órákban érkezünk meg, miután egy meredek lejtőn leereszkedünk a kráter pereméről. Üldögélünk a tó partján, megcsodáljuk a fölénk magasodó kráterfalakat, majd buszunkra szállva Mosteiros falujába utazunk, ahol a fekete, vulkanikus homokos parton besétálhatunk az óceánba, fotózhatjuk a hullámok ostromolta sziklafokokat. Ezután néhány üveg azori bor társaságában egy kilátóponthoz kanyargunk, ahonnan végignézhetjük, amint a Nap alábukik a végtelennek tűnő óceán habjai közé. (Táv: 11 km szintemelkedés: 120 m föl, 480 m le menetidő: 3-4 óra)
 • 7. nap Pico de Vara (1106 m), Chá Gorreana, Caldeiras, Salto do Cabrito

  3
  Ma a sziget legmagasabb pontját, a Pico de Vara csúcsot hódítjuk meg. Buszunkkal az északi oldalra utazunk, majd a főútról letérve, Algarviánál kanyargunk egyre feljebb a hegyvidéki területre, mészégetők, fakitermelők között jutunk a kezdőponthoz, ahonnan gyalogosan folytatjuk a túrát. A táv és a szint nem tűnik soknak, de a talaj a bőséges esőzések miatt nehezen járható. Ám minden fáradtságot megér az a látvány, ami elénk tárul, ahogy felérünk a gerincre, tiszta időben a sziget keleti erdőségeire látunk, a csúcsról pedig két oldalt az óceánt is megláthatjuk. A csúcson általában erős a szél, de azért néhány fotót készítünk, és a csúcscsokik sem maradhatnak el. Ezután visszaereszkedünk a buszhoz, és megállunk egy elragadó parknál, a Ribeira Dos Caldeirões-nál, ahol vízesések zubognak, 17. századi malmok közt sétálhatunk a burjánzó virágok között. Ezután a Chá Gorreanára, Európa egyetlen teaföldjére utazunk. Itt nemcsak a harmonikus, teraszos termőterületet nézhetjük meg, hanem betekinthetünk a teafeldolgozás műveletébe is, sőt, még a jellegzetes azori teába is belekóstolhatunk. Miután kellemesen megteáztunk, elbuszozunk Caldeiras-ba, egy alig néhány házikóból álló kis hegyi faluba. Itt is ehetünk cozido-t, majd ebéd után egy levezető túrára indulunk. Egyszerre forró lesz lábunk alatt a talaj, a föld mélyén zajló vulkanikus események révén dús, gőzölgő levegő tör a felszínre. Túránk során egy zsiliphez érkezünk, mintha egy miniatűr maja város bújna meg a lombok között, liliomok, aloék hajladoznak az út felé. Tovább folytatjuk túránkat a vízvezetékrendszer mentén, míg el nem jutunk egy vízeséshez, a Salto de Cabrito-hoz. Innen felkapaszkodunk a buszunkhoz, majd visszatérünk Ponta Delgadaba. (csúcstúra: 7 km, szint: 250 m fel, 250 m le, Salto do Cabrito-túra: 5,5 km szintkülönbség: 200 m le, 100 m fel)
 • 8. nap Ponta Delgada / fakultatív bálnales

  1
  Ma pihenőnapot tartunk. Sétálhatunk Ponta Delgada ódon utcácskáin, a város botanikus kertjeiben, csobbanhatunk egyet az óceánban vagy kihajózhatunk a nyílt vízre egy izgalmas, fakultatív bálnalesre! A hatalmas testű bálnák, cetek mellett belepillanthatunk a játékos delfinek mindennapjaiba, megcsodálhatjuk az óceán teknőseit, kisebb termetű halakat, tengeri madarakat. A fakultatív hajókirándulás után visszatérünk Ponta Delgadaba, ahol egyik kedvenc éttermünkben megtartjuk azori búcsúestünket, s a csillagokkal kirakott égbolt alatt elégedetten sétálunk szállásunkra.
 • 9. nap Ponta Delgada, Budapest

  Repülőnk indulásának függvényében hazaindulunk, a mai napon szervezett programunk már nincs.

Az oldalon látható képeket Pál Máté készítette.

Út ára tartalmazza

- a helyi utazásokat bérelt, 15-27 fős légkondicionált busszal,
- az utazást Lisszabonban tömegközlekedéssel,
- a 6 éjszaka szállást Ponta Delgadában, színvonalas apartmanokban, kétágyas szobákban,
- a 2 éjszaka szállást Lisszabonban 2-3 ágyas, külön fürdőszobás szobákban,
- ismerkedési esten egy welcome drinket,
- a szervezést és a magyar nyelvű túravezetést.

Út ára nem tartalmazza

- a repülőjegy(ek) árát,
- a repülőtéri transzfereket,
- a biztosítást,
- a belépőket és a fakultatív programok árát.

Az étkezés önellátó.

Árfolyam

Fontos! Utazásunk árát 400 Ft / 1 Euro árfolyamig tudjuk tartani. Ha az Euro (EUR) ára az utazás indulását megelőző 35. napon ezt meghaladja, akkor árkorrekcióra kényszerülhetünk. Árkorrekció esetén az utazási szerződésünkben rögzített szabályok szerint járunk el.

Repülőjegy

A garantált indulást követően fontos minél hamarabb megvásárolni a repülőjegy(ek)et.

Utunkhoz a kiutazás egyénileg történik, a szükséges repülőjegye(ke)t irodánkon keresztül is meg tudod vásárolni. Ha nem irodánkon keresztül vásárolod meg, kérjük egyeztess ügyfélszolgálatunkkal. 

A program az első szálláson kezdődik és az utolsó szálláson fejeződik be, a repülőtéri transzfer árát az út ára nem tartalmazza.

A nemzetközi repülőjegy tájékoztató ára biztosított átszállással a Budapest - Lisszabon, Lisszabon - Ponta Delgada, Ponta Delgada - Budapest útvonalon kb. 300.000 - 350.000 Ft-tól. (01.30.)

Utazás

Mivel utazunk az Azori-szigetek utunk során?

Lisszabonban tömegközlekedéssel és taxival, az Azori-szigeteken bérelt, 15-27 fős busszal utazunk.

Létszám

Tájékoztató létszám: 9-19 fő. Az utat minimum 9 fő befizetése esetén indítjuk el.

Túra nehézsége

Milyen nehezek a túrák az Azori-szigeteken?

Könnyű, hétköznapi erőnléttel bárki által teljesíthetők. A kint töltött idő alatt komolyabb fizikai megterhelésnek nem leszünk kitéve. Ha szoktál időnként túrázni vagy legalább egy keveset sportolni, akkor valószínűleg semmi problémád nem lesz a mozgással. A szintek teljesíthetőek, a távok sem túl hosszúak.

Szállás

Milyenek a szállások az Azori-szigeteken?

Szállásunk Lisszabonban 2 csillagos szállodában, 2-3 ágyas szobákban, külön fürdőszobával, a belváros gyalogosan és metróval is könnyedén megközelíthető. Ponta Delgadaban újépítésű, korszerű apartmanokban szállunk meg, egy apartmanhoz három hálószoba tartozik, tágas nappalival, jól felszerelt konyha hűtőszekrénnyel, erkélyekkel, fürdőszobával. Az apartmanok Ponta Delgádában kisebb távolságra vannak egymástól. Színvonalban hasonlóak, de designban nem teljesen egyeznek meg. Minden esetben modern, jól felszerelt apartmanokról van szó! Az apartmanok a botanikus kertek és a bevásárlóközpont közelében találhatók, innen a belváros gyalogosan könnyen elérhető. A szobák mérete, tájolása, felszereltsége egymástól eltérő lehet. Az egyedül jelentkezőket összetársítjuk nemben és lehetőség szerint korban megegyező utastársakkal.

Terület

Hova megyünk, mit kell tudni az Azori-szigetekről?

Az Azori-szigetek Portugáliához tartoznak, annak autonóm területét alkotják. Európa és Amerika között nagyjából félúton, az Atlanti-hátságon fekszik ez a 9 vulkáni sziget. A szigetek érdekessége, hogy 2 sziget az Afrikai-lemezen, 6 sziget az Európai-lemezen, és szintén két sziget az Amerikai-lemezen helyezkedik el. Mivel a szigetek az Atlanti-óceán nagy víztömegének közepén fekszenek, így az éghajlatra is az óceán kiegyenlítő hatása nyomja rá a bélyegét. Tehát a hőmérséklet sohasem meleg (átlagosan 26 C fok) de télen sem hideg (minimum 16 C fok) – ezért az Azori-szigetek az örök tavasz szigetei. Ehhez még hozzájárul a gyakori csapadék, melynek köszönhetően a szigetek fantasztikusan zöld, buja vegetációval bírnak. A kiegyenlített klímának köszönhetően számtalan trópusi növénnyel, és sok endemikus fajjal találkozhatunk. A szigetek mai képét az ember alakította olyanná, amilyen ma: a tengerparton szőlő és banánföldek, kissé feljebb számtalan, kőfallal és virágzó hortenzia-sövénnyel körített legelők tehenekkel, a hegyekben viszont buja szubtrópusi esőerdőkkel találkozhatunk. A vulkáni működés még ma is érezteti hatását: bár még a kisebb vulkánkitörések is ritkák manapság, viszont a vulkáni utóműködések sok termálvizes forrást, iszapfortyogókat, mofettákat éltetnek. A szigetek kialudt vulkáni krátereiben megszámlálhatatlan kisebb-nagyobb krátertó türkizkék vize csillog, a patakok vízesésekkel (nemegyszer termálvizes vízesésekkel) tagolt szűk szurdokokban sietnek a hegyekből a tenger felé.

Időeltolódás: - 2 óra Budapesthez képest, vagyis ennyivel kell hátrébb állítani az óránkat (azaz amikor Budapesten déli 12 óra van, az Azori-szigeteken 10:00 a pontos idő). Lisszabonban -1 óra, vagyis ennyivel kell hátrébb állítani az órákat.

Elektromosság: Az elektromos hálózat feszültsége megfelel az EU- szabványnak - így az itthoninak – azaz 230 V. Szállásainkon mindenhol tudod tölteni az elektromos készülékeket (pl. telefonok, fényképezőgép, kamera akkumulátorok).
Mivel az Azori-szigetek Portugália, és így az Európai Unió része, az EU-s roaming díjak élnek. Térerő természetesen majdnem mindenhol van, a lefedettség közel 100 %. A free wifi annyira nem elterjedt, de a szórakozóhelyeken és több városka főterén gyakori.

Közbiztonság: A közbiztonság jellemzően nagyon jó, hiszen kis szigetekről van szó, hol – a turistákat leszámítva – mindenki ismer mindenkit. Ennek ellenére a nagyobb városokban (pl: Ponta Delgada) az alapszintű elővigyázatosság elvárt. Lisszabon nagyvárosi forgatagában érdemes fokozottan ügyelni értékeinkre.

Időjárás

Milyen az időjárás az Azori-szigeteken?

A szigeten a hőmérséklet 15 és 26 C fok között változik, az óceáni időjárás miatt ez a hőmérséklet jellemző kisebb-nagyobb változásokkal egész évben. Az időjárás változékony, a magasabb régiókban a felhősödés és a zápor gyakran előfordul, de a napsütéses órák száma is igen magas.

Felszerelés

Mit vigyünk magunkkal az Azori-szigetekre?

Nagy hátizsák, vagy táska (ebbe kerül a felszerelésed nagy része, ez általában a szálláson lesz. Kis hátizsák (a napi szükséges felszereléssel, ami mindig nálad van). Ruházat: mint fentebb írtuk, kellemes, változékony időre kell számítanunk. Tehát fontos a szellős, könnyű ruházat, de legyen nálad szél és vízálló dzseki is, és egy-két polár pulóver a hűvösebb időre. Lábbeli: napközben és a kisebb sétákhoz elég egy túraszandál, de a nagyobb túrákra mindenképp hozz legalább egy könnyű trekking bakancsot. Aki a napra érzékenyebb, nem árt egy kalap/fejfedő, de hozzál naptejet és napszemüveget is. A fürdőruhát se felejtsd otthon! Legyenek nálad a túrázáshoz szükséges apróságok is (bicska, fejlámpa, és elemek,) és a fontosabb gyógyszerek (különös tekintettel arra, ha valamilyen gyógyszert szedsz).

A Fjällräven ajánlata:

Egy körülbelül 30 literes hátizsák (egy napi felszereléssel, vízzel, elemózsiával) mindig hasznos társunk. A Fjällräven  Bergen 30 hátizsákja vízhatlan volta miatt akár esős időben is szárazon tartja felszerelésünket.

A Karl túranadrágok, illetve a Karla túranadrágok szinte bárhol használhatóak, a nyári hétvégi kirándulások és a magashegyi túrázások alkalmával egyaránt. Ez a típus a kopásálló, előavatott G-1000® Silent anyagból  készült. A nadrág lábszárhosszvégződése szegés nélküli, így könnyen a kívánt hosszra állítható.

Higiénia

Milyen oltások szükségesek az Azori-szigetekre?

Kötelező védőoltás nincs.
Megfelel a nyugat-európai sztenderdnek, a csapvíz iható, de az érzékenyebb gyomrúaknak javasolt a palackos víz fogyasztása.

Javasoljuk az EEK - Európai Egészségbiztosítási Kártya kiváltását (ingyenes), amivel a magyar egészségbiztosítás terhére vehetők igénybe azok az egészségügyi szolgáltatások, amelyek az adott tagállamban való átmeneti tartózkodás során orvosilag szükségessé válnak. Az utasbiztosítást nem váltja ki, de tapasztalataink alapján jelentősen megkönnyít egy esetleges egészségügyi alapellátást. Nem fedez például sem magán-egészségügyi ellátást, sem hazautaztatás költségét, de egy esetleges biztosítási kárigény intézését is megkönnyítheti. További információ itt.

Élelem

Milyen élelemmel készüljünk az Azori-szigetekre?

Nem szükséges átröptetni Magyarországról az élelmet, a szigeten jó áron vásárolható minden szükséges élelmiszer, a boltok nyitva tartása is barátságos. Árak: étteremben 8-16 €-ba kerül egy vacsora, a kávé 60 cent, a bolti árak körülbelül megfelelnek a hazai áraknak.

Pénz-ügy

Mi az Azori-szigetek hivatalos fizetőeszköze? Mennyi költőpénzt vigyünk magunkkal?

A hivatalos fizetőeszköz az Euro. Az árak az itthoniaknál 15 %-kal magasabbak. De vannak termékek amik itt olcsóbbak. Belépőkre és fakultatív programokra kb. 100 eurot kell szánni. Bankkártyát a legtöbb helyen lehet használni. Lisszabonban egy vacsora 12-18 Euro, az Azori-szigeteken is hasonló árakkal érdemes számolni. 

Tájékoztató belépő és transzfer árak (2023):

- a repülőtéri transzferek megközelítő ára: 20-30 EUR/taxi. Az egyéni árakat a létszám és a repülési menetrendek befolyásolják, ezek ismeretében optimalizáljuk a transzfereket melynek megszervezésében a túravezető segít.
- Caldera Velha: 10 Euro
- Gruta de Carvão: 7,5 Euro
- Furnas Caldeiras: 2 Euro
- Furnas Dona Beija: 8 Euro
- botanikus kert Ponta Delgada: 8 Euro
- Terra Nostra botanikus kert: 10 Euro
- fakultatív bálnales: kb. 55 euro

Lisszabon:
- belépő Jeromos kolostor: 8 Euro
- belépő Sao Jorge erőd: 10 Euro
- Borravaló a sofőrnek: kb. 15 Euro
- ajánlott Lisszabon tömegközlekedési jegy: 1,5 Eur/ út (kb 3-5 alkalom)

Vám

Mire van szükség az Azori-szigetekre történő beutazáshoz?

Magyar állampolgárok részére nincsenek vám és vízumelőírások, hiszen az EU-ban járunk. Személyi azonosító okmányra van szükség (személyi igazolvány, útlevél), melynek érvényesnek kell lennie legalább hazaérkezésig.

A mindenkori határátlépési információkról a konzuli szolgálat oldala ad aktuális és részletes tájékoztatást. Mindenki maga felelős azért, hogy azoknak a személyi feltételeknek megfeleljen, amik az utazáshoz szükségesek!

Csomag

Hogyan csomagoljunk az Azori-szigetekre?

Legyen egy nagy (60 – 70 literes) hátizsák, vagy sport táska, és egy kicsi hátizsák (25-30 literes), úgy pakolva, hogy néha egyszerre kell vinni mindkettőt. 
A repülőre felvihető kézipoggyász valamint a feladható nagy poggyász súlykorlátját az adott légitársaság szabályozza a megvásárolt jegy függvényében.

Az utazás alatt csomagjaink végig velünk lesznek, de a napi programhoz felesleges részüket természetesen az aktuális szállásokon tudjuk hagyni.

Biztosítás

Kell biztosítást kötni az Azori-szigetekre?

Kötelező! 

Szeretnénk figyelmedet felhívni arra, hogy a részvétel feltétele az út teljes időtartamára érvényes utasbiztosítás. Érvényes biztosítás hiányában a túrán való részvételt megtagadjuk.
 
Irodánkban az Európai Utazási Biztosító (EUB) kedvezményes utas- és sztornó biztosításainak megkötésére van lehetőség, az alábbiak szerint: 

Júniusi turnusunk esetén:

Önállóan is köthető utasbiztosítás: Air & Cruise Extra: 11.880 Ft/fő 
Önállóan is köthető sztornó biztosítás: Storno Basic, ami a részvételi díj 5%-a (önrész: 20 %): 19.950 Ft/fő 
Sztornóbiztosítás és utasbiztosítás együtt: Storno Kombi, ami a részvételi díj 4%-a (önrész: 0-10 %), és az utasbiztosítás együtt: 27.840 Ft/fő 

Júliusi és szeptemberi turnusunk esetén:

Önállóan is köthető utasbiztosítás: Air & Cruise Extra: 11.880 Ft/fő 
Önállóan is köthető sztornó biztosítás: Storno Basic, ami a részvételi díj 5%-a (önrész: 20 %): 21.450 Ft/fő 
Sztornóbiztosítás és utasbiztosítás együtt: Storno Kombi, ami a részvételi díj 4%-a (önrész: 0-10 %), és az utasbiztosítás együtt: 29.040 Ft/fő 


A feltüntetett összegek a teljes részvételi díjra vonatkoznak, amennyiben jogosult vagy törzsutas kedvezményre, akkor annak százalékával megegyező mértékben csökken a stornóbiztosítás díja. Fontos, hogy amennyiben szeretnél sztornó biztosítást megkötni, azt csak az első befizetéssel egyidejűleg teheted meg, később már nem! 
 
Bővebben a biztosító szolgáltatásairól a honlapjukon olvashatsz: www.eub.hu

Andrea

“Az utazás várakozáson felülire sikeredett. Az időjárás mindvégig kegyes volt. Az állandó humorforrást Anna és Laci párosa biztosította. A legjobb a wellness volt, az a melegvizes forrás és az óceán találkozásánál kialakított hullámmedence. A szobabeosztás is remekül sikerült, a hangulat és a csapat király volt. Sok móka és kacagás, még jobb kaják, rengeteg sör és pálinka/whisky.”

Edina

“Mindenképpen javasolni fogom barátaimnak, ismerőseimnek. A legnagyobb élményem a természet közelsége és az, ahogyan megbecsülik és vigyáznak rá, remélem ez így is marad. Kedvenc programok: bálnales, a fürdőzés az óceán - termálforrás találkozásánál és az egész napi esős túránk a vízesésekhez.”

Edit

"Nagyon jól éreztük magunkat, kicsit megfiatalodtunk, az egyetemi túrázásaink jutottak eszembe a sok sok bulival. Most utaztunk először az Eupolisszal, de biztosan nem utoljára. "

Bianka

“A hely adottságai miatt minden túra látványos és érdekes volt. A buszon töltött időt a túravezető érdekességekkel töltötte ki. A nehézségi szintek arányosan épültek egymásra, lehetett saját tempóban haladni és elágazásoknál vagy a túravezető vagy a csapat bevárta a "lemaradókat". Péter egy csoda. A folyamatos lelkesedése és pozitív szemlélete az egész túrára kihatott. Hihetetlen tudásbázisa van a térségről mind történelmi, mind földrajzi, mind irodalmi-művészeti területen. Biztonságot adott, hogy minden helyzetben segítőkész és türelmes volt. Szívesen utaznánk vele legközelebb is. Csodálatos nászutunk volt nektek köszönhetően. Már ajánlottuk a barátainknak és ismerőseinknek. :)”

László

"Jó volt nagyon, hatalmas élmény, és sokkal jobb volt számomra a több program és a jó csoport miatt, mint mikor egyedül voltam Madeirán. A lisszaboni városnézés fontos elem, a Cozido életre szóló gasztroélmény, a nyíltvizí úszás a termálbefolyásnál, a bálnales, és összeségében hogy ilyen csapattal, ilyen vezetéssel utazhattam. A reptéren is "vigyáztak ránk" a vezetők, ez is fontos és jó volt.  Egyedül amivel nehéz mit tenni, hogy ki kivel kerül egy szobába a magányosok közül :D Néha ez megnehezíti a másik alvását :). Esetleg egyágyas szobák bevezetésének lehetősége jó lenne némi felárral, ha szükséges. Viszont a közös apartman jó volt az Azorin, összehozta az embereket, közösséget kovácsolt, jó kis esti beszélgetések kerekedtek ebből. Maximum néha 1-2 nap az esti bulik voltak picit hangosak a szórakozóhely mellett. Az Eupoliszt mindenképp javasolnám, és már javasoltam is másoknak. Eddigi általam kipróbált  túrázós utazási irodák közül a legjobb."
A honlapunkon cookiekat használunk, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk neked.