Réunion (Mauritius)

Paradicsomi szigetek az Indiai-óceán nyugati részén. Kiscsoportos utazás!

Hosszabbítási lehetőség: aktív kalandok és álomszép strandok Mauritius világhírű szigetén.


Aktuális programunkon jelenleg várólistát vezetünk, szervezési okokból. Kérjük, amennyiben részt szeretnél venni valamelyik programunkon, küldd el jelentkezésedet, és amint lehetséges, visszajelzünk, tudjuk-e azt fogadni.
Egzotikus szigetre utaznál de nem szeretnéd a kalandot, a túrázást sem kihagyni és jó lenne némi kényelem is e mellé? Az Indiai-óceán közepén fekvő Reunion sziget változatossága le fog nyűgözni. Csodálatos hegyvidék buja növényzettel, működő vulkán és dzsungel borította kihunyt kürtők, 3000 méteres hegycsúcs, hatalmas vízesések és pálmafás tengerpartok. A természeti csodákban bővelkedő sziget Franciaország tengerentúli megyéjeként az Európai Unio területe, így a nyugati világ kényelmét sem kell nélkülöznöd. A tűz és a víz szigete - ahogyan Reunion földjét illetik - olyan, mint egy óceánba pottyant édenkert, területének mintegy fele UNESCO világörökségi védelem alatt áll. Túránk során ezt a trópusi, sokszínű vidéket fedezzük fel, amely másfél évszázadon keresztül lakatlan maradt a természetes kikötők hiánya következtében, a hajósok pedig sokáig babonásan elkerülték a vöröslő vulkánkitörések látványa miatt. Ma már kulturális kavalkád tárul elénk és a kreol konyha különlegességeibe is belekóstolhatunk.

A hegyi panorámák után átrepülünk a dodó őshazájába, Mauritiusra, hogy felfedezzük a magazinokból jól ismert álomszép tengerpartjait. A szigetet korallgyűrű övezi, itt átadjuk magunkat a hófehér homokos pálmafás strandok, a bámulatos színű tengerpartok élvezetének. Kalandokat persze ez a sziget is tartogat, megmásszuk a La Morne-félsziget bazaltkúpját, ami az egykori rabszolgaság emblematikus jelképe és ahonnan lélegzetállító a panoráma a “vízalatti vízesésre”. Mark Twain szerint Mauritius készült el előbb és Isten a paradicsomot erről mintázta. Erről mi is meggyőződhetünk, miközben megcsodáljuk a vízeséseket, különleges geológiai képződményeket és sokszínű nemzeti parkokat.
Időpontok
Indulás-érkezés*
Telítettség
Jelentkezési határidő
2019. szeptember 15. -
2019. szeptember 23.
2019. szeptember 14. -
2019. szeptember 24.
Sajnos nincs több helyünk, de vezetünk várólistát!
Hosszabbítási lehetőség a Reunion alapprogram után! Négy napos extra programmal várjuk azokat, akik szeretnék felfedezni a szomszédos Mauritius  izgalmas túraösvényeit is, vagy csak lazulni szeretnének az álomszép tengerpartokon. A kiegészítő program felára 199.000 Ft. Ha erre a kiegészítő programrészre is jelentkezel, akkor értelemszerűen négy nappal később fogsz hazarepülni. A kiegészítő program az alap programkiírásban szereplő tervezett menetrend után folytatólagosan indul, azaz számodra a teljes program 2019. szeptember 15-én indul Saint-Denisben és 2019. szeptember 27-én ér véget Mauritius szigetén, Mahebourg repterén. Kérjük, hogy részvételi szándékodat időben jelezd felénk! A kiegészítő program minimum 6 fő jelentkezése esetén indul.
1

 
Saint-Denis
 

Érkezés St. Denis-be, Reunion fővárosába, ahol az első két éjszakánkat fogjuk tölteni. Felfrissülés után egy kellemes vacsora közben tartjuk meg ismerkedési estünket. Szállás: szálló.

2

 
Saint-Denis, Salazie, Hell-Bourg, Saint-Denis
 

A sziget két nagy vulkánja közül az egyik, a Piton des Neiges ma már inaktív, egykori kürtőit pedig trópusi esőerdők borítják. Túránkat a Salazie kaldera felfedezésével kezdjük, ez a sziget három nagy körtúrája közül a legzöldebb a sok csapadéknak köszönhetően. A buja, dús növényzet, a lezúduló vízesések, a hihetetlenül zöld hegyoldalak láttán úgy érezzük, hogy a Jurassic park világába kerültünk. Szűk, szerpentines úton kanyargunk a hegyek közé, az útmentén lépten-nyomon bukkanak elő az újabbnál újabb vízesések. Rövid fotószünetre megállunk a Voile de la Mariée, azaz a Menyasszony fátyla zuhatag előtt. Bemelegítő túránk Grand-Ilet közeléből indul, a vadregényes környezetben, buja növényzet közt kapaszkodunk fel egy hegygerincre, ahonnan bepillanthatunk a szomszédos Mafete kaldera külvilágtól teljesen elzárt katlanába. A nap végén Hellbourg festői települését látogatjuk meg, a fenséges természeti díszletek mellett a tradicionális kreol házakat is megcsodálhatjuk, majd visszatérünk szállásunkra. Túratáv: 5 km, szint: 250 m fel, 250 m le, menetidő: 3 óra. Szállás: szálló, ellátás: reggeli.

3

 
Saint-Denis, Boucan Canot, Cilaos
 

Ma tovább indulunk, hogy a sziget központi részét és a Cilaos kalderát is felfedezzük. Útközben azonban megállunk egy felfrissítő csobbanásra Reunion egyik legszebb tengerparti szakaszán. Az itteni partvidék cápákban gazdag, így a legtöbb helyen tilos fürdeni, de Boucan Canot egyike azoknak a strandoknak, ahol a vízbe is bemehetünk. A mai nap első része így a pihenésé a hosszan elnyúló, fehérhomokos tengerparton. Lazulás után a partmenti éttermekben megebédelhetünk, majd folytatjuk utunkat a sziget központi hegyvidéke, a Cilaos kaldera felé. Kanyargós utakon a délutáni órákban érkezünk meg Cilaosba, a sziget legmagasabb csúcsának lábánál elhelyezkedő magashegyi faluba. A település a hegyvidék wellness központja, a csúcstúra után mi is tudunk lazulni majd a hőforrásokban. Ha van időnk, este elsétálunk a La Roche Merveilleuse (Csodálatos Szikla) kilátóhelyhez, ahonnan belátni az egész Cilaos-i kalderát. Szállás: bungaló, ellátás: reggeli.

4

 
Cilaos (1214 m), Gîte du Piton des Neiges (2470 m)
 

Utazásunk egyik legnagyobb kihívása az Indiai-óceán legmagasabb csúcsának, a Piton des Neige-nek a meghódítása. Szállásunkról gyalogosan indulunk, a két napos túrához szükséges minimál felszereléssel vágunk neki a nagy kalandnak Az első napon a 2470 méteren levő menedékházig kapaszkodunk fel. Kellemes tempóban haladunk felfelé, a messziről könnyűnek látszó kaptató a valóságban sziklás talaj, amelyen meglehetősen fárasztó az előrejutás. A csodálatos látvány azonban kárpótol minket, este pedig jólesik majd a vacsora után a menedékház emeletes ágyain elnyújtózni. Túratáv: 6 km, szint: 1250 m fel, menetidő: 4-5 óra. Szállás: menedékház, ellátás: vacsora.

5

 
Gite (2470 m), Piton des Neiges (3071 m), Cilaos
 

Hajnalban indulunk tovább, hogy a napkeltét már a csúcsról csodálhassuk meg. Innen elénk tárul a sziget mindhárom kalderája, a Salazie, a Cilaos és a Mafate, a Piton de Furnaise vulkán, illetve az óceáni partvidék egy része is. A páratlan látvány megörökítése és némi pihenő után visszaereszkedünk Cilaosba, ahol a délután már a lazításé, fáradalmainkat a hőforrásokban pihenjük ki. Túratáv: 3 km, szint: 600 m, menetidő: 3 óra felfelé / táv: 9 km, szint: 1700 m, menetidő: 7-8 óra lefelé. Szállás: bungaló.

6

 
Cilaos, Sainte-Rose, Grand Galet, Grand Anse, Saint-Pierre
 

Kényelmesen kelünk, elhagyjuk hangulatos bungalóinkat, majd buszunkra szállva szerpentines úton ereszkedünk le az óceán partjára. A túrázás látványos, de fárasztó napjai után jól fog esni egy lazább program, a sziget déli és keleti partvidékének felderítése. Első megállónk Sainte-Rose falucskája lesz, ahol megtekintjük a Notre Dame templomot, amely az 1977-es vulkánkitörés során csodával határos módon menekült meg. A közelben meglátogatunk egy lávabarlangot, majd a Reunion egyik legszebb vízesését, a Grand Galet vízesést nézzük meg a sziget déli csücskében. A nap hátralevő részét egy nagyon szép, fövenyes partszakaszon, a Grand Anse strandon töltjük el. Szállásunk az elkövetkező két éjszakára Saint-Pierre hangulatos városkájában lesz. Szállás: szálló.

7

 
St. Pierre, Piton de la Fournaise (2632 m), St. Pierre
 

Ez lesz utazásunk egyik legkülönlegesebb napja, Reunion egyetlen működő vulkánját látogatjuk meg, amely évente legalább egyszer kitör. A vulkánhoz kezdetben csodálatosan festői vidéken kanyarog az út, majd elképesztő szerpentinen ereszkedünk le a holdbéli sivatagi tájra és kátyúkon átvergődve érkezünk meg a 2310 méteren fekvő Pas de Bellecombe kilátóhoz. A terület az UNESCO világörökség része, de attól függően, hogy a vulkán éppen milyen aktivitást mutat, lezárások is lehetnek. Innen kezdjük meg túránkat és 563 lépcsőn ereszkedünk le a kaldera medréhez, ahol megtekintjük a kis Formica Leo krátert (2218 m). Elképesztő élmény a színes vulkáni kráterben sétálni. A Dolomieu 900 méter széles aktív kráterét mintegy 2,5 órás túra után érjük el és ha szerencsénk van életreszóló látványban lehet részünk. A túra nagysága a vulkán aktuális állapotától függ, ideális esetben a túratáv: 11 km, szint: 400-500 m le-fel-le-fel, menetidő: 5-6 óra. Szállás: szálló, ellátás: reggeli.

8

 
St. Pierre, Bélouve, Grand Etang, Niagara falls, Saint-Denis
 

Kényelmes reggeli után indulunk a Les Hautes Plaines, a “magas vidéken” keresztül a sziget északi partja felé. Útközben kitérőt teszünk a Bélouve köderdő misztikus tájain, s eltúrázunk a sziget egyik leghíresebb vízesése, a Trou de Fer kilátópontjához. Ezután egy újabb rövid túra következik egy másik vadregényes helyen, a Grand Etang-hoz, Reunion egyetlen vulkáni eredetű tavához. A vulkáni kitörések lávafolyama elvágta a Bras d’Annette folyó útját, így keletkezett a tó. A túraösvényt szegélyező guava cserjék édes, piros gyümölcse kellemes felfrissülést nyújt a párás, gyakran ködbe burkolódzó vidéken. Mielőtt visszaérnénk a fővárosba, megállunk még a helyi Niagara vízesésnél is egy fotószünetre. Este tehetünk még egy utolsó sétát St Denisben és egy remek vacsorával vehetünk búcsút ettől a vadregényes szigettől. Szállás: szálló, ellátás: reggeli.

9/+0

 
Saint-Denis / Mauritius: Blue Bay, Port-Louis
 

Azon utasaink, akik csak az alapprogramon vesznek részt, a választott repülési útvonal függvényében ma megkezdik hazautazásukat.

Akik a hosszabbításra is jönnek, azokkal a mai napon elhagyjuk Reuniont és átrepülünk Mauritius szigetére, ahol a Sir Seewoosagur Ramgoolam reptéren landolunk. Amit eddig csak képeslapokról ismerünk, most valósággá válik. A Blue Bay türkízkék öblében rögtön egy sznorkelezéssel egybekötött hajókirándulásra indulhatunk a tengeri parkba, hogy megcsodáljuk az Indiai-óceán hihetetlen színes és gazdag víz alatti világát. Lesz időnk arra, hogy búvármaszkban gyönyörködhessünk a trópusi korallokban és a színpompás halakban. Aki a sznorkeltúrát kihagyná, a fehér homokos öbölben lazulhat ez idő alatt. A kellemes strandolás után indulunk buszunkkal Port-Louis közelében található szállásunkra. Szállás: szálló, ellátás: reggeli.

10/+1

 
Port-Louis, Le Morne-félsziget, Le Morne Brabant, Chamarel
 

Mai túránk Mauritius egyik jelképének számító, különleges alakú hegyére, a Mont Brabantra vezet. Meredek kaptató után érünk az 556 méter magas bazaltkúp csúcsára, ahol lélegzetállító panoráma tárul elénk a “vízalatti vízesésre”. Egykor rabszolgák bújkáltak a hegy barlangjaiban és inkább a mélybe vetették magukat, hogy elkerüljék rabszolgasorsukat. Innen továbbmegyünk a Black River Gorges Nemzeti Parkba, ahol először a 90 méterről aláhulló Chamarel vízesést fogjuk megtekinteni, majd a Coloured Earth, a “hétszínű föld” természeti látnivalóhoz látogatunk. Szállás: szálló, ellátás: reggeli.

11/+2

 
Port-Louis, Tamarind vízesések, 7 vízesés túra
 

Kalandos túranap lesz a mai, a vadregényes környezetben fekvő Tamarind vízesésekhez indulunk és az ott található medencékben fogunk fürdőzni. A folyó ezen a helyen 7 gyönyörű vezésessel zúdul alá, ezeket kell megtalálnuk a dzsungel által benőtt útvonalon. Túránk egy kis Hindu templom melletti parkolóból indul. Igazi kihívás átverekedni magunkat a sűrű növényzettel, mohával borított fák és cserjék között a helyenként csúszós talajon, de csodás látvány tárul elénk minden újabb vízesésnél. A hűs medencékben pedig úszkálhatunk, felfrissülhetünk. A legalsó vízesések megközelítése nagyon kitett, veszélyes terepen, úttalan utakon legetséges, így mi is inkább a felső vízeséseknél időzünk, majd a már ismerős úton kapaszkodunk vissza túránk kiindulópontjára. Kellemesen elfáradva érünk vissza a szállásunkra, ahol a délutánt a medence partján, pihenéssel töltjük. Szállás: szálló, ellátás: reggeli.

12/+3

 
Port-Louis, Ile aux Cerfs
 

Utolsó napunkon nem marad más hátra, mint hogy élvezzük a tengert, feltöltődjünk napfénnyel. De hogy még teljesebb képet kapjunk Mauritiusról is, ma a sziget keleti partvidékének legszebb szegleteit fedezzük fel. Itt egy újabb hajókirándulásra indulunk a parttól alig negyedórás hajóútra fekvő Ile aux Cerfs kis szigetére. Fehér homok, türkizkék tenger, kristálytiszta víz – ahogy az meg van írva. Szállásunkra a kora esti órákban térünk vissza, s megtartjuk búcsúestünket. Szállás: szálló, ellátás: reggeli.

13/+4

 
Port-Louis, Mahebourg
 

A választott repülési útvonal függvényében ma megkezdjük hazautazásunkat.


 
Belépés
JEGYEZZEN MEG
Elfelejtett jelszó | Regisztráció
Rendezés