Bejelentkezés

5530 m - Ishinca (Cordillera Blanca, Peru)

A Cordillera Blanca legszebb vidékén. Hosszabbítás: Salkantay-trekking és Machu Picchu.

Peru nem csupán Machu Picchuról és az inka örökségről szól, de a hegymászás szerelmesei számára is igazi kincseket rejt számos könnyen megközelíthető és relatív egyszerűen megmászható 5-6 ezres csúcsával. Túrázz velünk Peru gyönyörű hegyvidékén, a Cordillera Blanca fenséges hegyláncai közt a világ egyik leglátványosabb túraútvonalának tartott Santa Cruz ösvényen, zarándolkolj el a világ legszebb hegyének tartott Alpamayo (5947 m) alaptáborába! S ha mindez nem elég, s még ennél is több kihívásra vágysz, a Santa Cruz trekking után, az út igazi csúcspontjaként megmászhatod az 5530 méter magas Nevado Ishinca jégsapkás csúcsát is, ahonnan 360 fokos körpanorámában élvezheted a lélegzetelállító kilátást a Ranrapalca (6162 m), a Placaraju (6180 m), a Tocllaraju (6034 m) és más hegyóriások öt-hatezer méter fölötti ormaira!

A túrák után pedig  lazulj le türkizkék vízű lagúnák partján, avagy Huaraz pezsgő kisvárosának hangulatos éttermeiben, majd a hosszabbítás során merülj el velünk az inka építészet csodás alkotásaiban: fedezd fel Machu Picchu legendás romvárosát és a Cusco környéki egyéb inka romokat. Természetesen ezt is aktívan: az alternatív Inka-ösvény, a Salkantay trekking igazán változatos útvonalán jutva el az inkák legendás romvárosához. Peru életre szóló kalandokkal és élményekkel vár!

Időpontok

 • 2024. június 21
  → július 03.
Hosszabbítási lehetőség a Santa Cruz trekking és Nevado Ishinca csúcsmászás után! Hét napos extra programmal várjuk azokat, akik szeretnék felfedezni Peru inka örökségének legfontosabb emlékeit: Cusco-t és környékét, valamint a Salkantay-trekking legendás útvonalán haladva szeretnének eljutni Machu Picchu lenyűgöző romvárosába! A kiegészítő program felára 299.000 Ft. Ha erre a kiegészítő programrészre is jelentkezel, akkor értelemszerűen hét nappal később fogsz hazarepülni. A kiegészítő program az alap programkiírásban szereplő tervezett menetrend után folytatólagosan indul, azaz számodra a teljes program 2024. június 21-én indul Limában és 2024. július 10-én Cuscoban ér véget! Kérjük, hogy részvételi szándékodat időben jelezd felénk! A kiegészítő program minimum 6 fő jelentkezése esetén indul.

Az Ishinca csúcsmászáshoz elengedhetetlen a magashegyi tapasztalat és a a technikai felszerelés: hágóvas, jégcsákány biztonságos használata, a kötélpartiban való haladás technikájának ismerete, a stabil mozgáskoordináció, szédülésmentesség! Ha ezzel nem rendelkezel, de a túrán szeretnél részt venni, megoldható, hogy a csúcsmászás napján az alaptáborban, a menedékházban maradsz, ott várod be a csúcsmászókat. A túra többi része hagyományos trekking, ami átlagosan sportos erőléttel, jó kondícióval teljesíthető, technikai nehézség nincs benne.
 • 1. nap Lima

  Érkezés Peruba, Lima nemzetközi repülőterére, ahonnan utunk indul. Ide legkésőbb 18 óráig meg kell érkezned, mivel egy kényelmes, éjszakai utazáshoz tervezett busszal az éjszaka folyamán tovább is utazunk a mintegy 400 km-rel északabbra fekvő Huaraz városába. Éjszaka a buszon.
 • 2. nap Huaraz

  2
  A kora reggeli órákban érkezünk meg Huarazba, mely a Cordillera Negra és a Cordillera Blanca láncai között elterülve ideális kiindulópont a környékbeli túrákhoz, mászásokhoz. Nem véletlen, hogy a perui aktív és hegymászó programok “mekkájaként” is emlegetik a 3050 méteren felvő várost. Érkezésünk után elfoglaljuk szállásunkat egy hangulatos panzióban. A hosszú utazás után a mai délelőtt pihenéssel telik, szerencsés esetben szállásunk teraszáról szemlélhetjük a láthatáron sorakozó jégsapkás, 5-6000 m magas csúcsok tucatjait. Déltájban besétálunk Huaraz központjába, ahol jobbnál jobb éttermek közül válaszhatjuk ki, hogy hol is fogyasszuk el első közös ebédünket. Átbeszéljük az előttünk álló túranapok és trekking részleteit, majd szabadprogram keretében ismerkedhetünk tovább a várossal. Szállás: panzió, ahol két éjszakát töltünk.
 • 3. nap Huaraz, Laguna Llaca, Huaraz

  3
  Ma egy első akklimatizációs kirándulásra indulunk a Cordillera Blanca láncai közé. Rövid utazás és némi túrázás után érünk fel az 5682 m magas Vallunaraju lábánál fekvő LLaca lagúnához, ahonnan tiszta időben megcsodálhatjuk a Ranrapalca 6162 m magas égbetörő, pazar csúcsát, melynek gleccserfolyama az előttünk elterülő lagúnát táplálja. A csapat erőnlétének és az aktuális időjárási viszonyoknak megfelelően teszünk rövidebb, vagy hosszabb túrát a környéjen, a lényeg, hogy ne erőltessük meg magunkat, cél az akklimatizáció. A túra után visszatérünk Huarazba, a már ismerős szállásunkra. Átbeszéljük az előttünk álló 5 napos trekking részleteit, összepakolunk, majd ismét keresünk egy hangulatos éttermet a mai vacsorához. Szállás: panzió, ellátás: reggeli. (szint: 250-420 m fel/le, táv: kb. 6-10 km, menetidő: 3-5 óra)
 • 4. nap Huaraz, Llanganuco-tavak, Lagúna 69 (4600 m), Cebollapampa

  3
  A Santa Cruz trekking kétségtelenül az egyik legnépszerűbb alternatíva testközelből látni és körbetúrázni a Cordillera Blanca leghíresebb csúcsait. Az öt túranap alatt 60-70 km-t fogunk megtenni, kényelmes, nyugodt tempóban, a természeti látnivalókra koncentrálva. Olyan “hírességeket” láthatunk utunk során, mint a Huascaran, mely a maga 6768 méterével a legmagasabb hegy a trópusokon, avagy az Alpamayo (5947 m), melyre sokan egyszerűen csak a világ legszebb hegyeként tekintenek. De a pompás hegycsúcsokon és a gleccserek csillámló világán túl a világörökséggé nyílvánított Huascaran Nemzeti Parkban szebbnél szebb, türkizkék és smaragdzöld színű lagúnákat, különleges Polylepis-ligeteket és erdőségeket, színes virágok egész kavalkádját is megcsodálhatjuk. A kora reggeli órákban szállunk buszra Huarazban, majd jó másfél-két órás utazás után érkezünk meg a Huascaran Nemzeti Park bejáratához. Itt kiváltjuk a parkbelépőket, majd tovább buszozunk előbb az elképesztő színekben játszó, nagyobb Chinancocha, majd a kisebb Orconcocha lagúnához. Fotószünetek után Cebollapampa tisztásáról ma a környék leghíresebb tengerszeméhez, a 69-es lagúnához kirándulunk. A 4600 m magasan, egy gleccsernyelv végződésében fekvő gleccsertó csodás fekvésének és valószínűtlenül kék vízének köszönhetően vált a környék egyik leglátogatottabb pontjává. Miután alaposan kifényképeztük magunkat, a tó partján megpihenünk, megebédelünk, majd visszatérünk a 3900 méter magasan fekvő ligetes tisztásra, ahol első hegyi éjszakánkat töltjük. Szállás: sátorban, ellátás: reggeli, ebéd, vacsora. (szint: 700 m fel/le, táv: kb. 6 km, egy irányban, menetidő: 5-6 óra)
 • 5. nap Cebollapampa (3900 m), Vaqueria (3700 m), Paria (3850 m)

  3
  Tábori reggelink után ma még a buszunkkal indulunk tovább. Rövid fotószüneteket tartva kapaszkodunk fel a 4767 m magas Portachuelo-hágóba, ahonnan visszatekintve pazar panoráma tárul elénk, 5-6 ezres csúcsok sokaságával: balra a Chopicalqui (6354 m) és a Huascaran Norte (6655 m), jobbra a Huandoy (6395 m), a Chacraraju (6112 m) és a Nevado Pisco (5752 m). A hágóból aztán meredeken ereszkedünk le Vaqueria (3700 m) apró településére, ahol gyalogtúránk következő szakasza kezdetét veszi. Miközben felszerelésünk nagy részét segítőink öszverekre pakolják, mi csupán kis hátizsákjainkkal és fényképezőgépünkkel felszerelkezve útnak is indulunk. A Huaripampa-völgyben, a patak folyását követve emelkedünk lassan felfele. Egy kellemes tisztáson megebédelünk, majd  a kora délutáni órákban futunk be a 3850 m magasan fekvő Paría táborhelyre, ahol következő éjszakánkat töltjük. Szállás: sátorban, ellátás: reggeli, ebéd, vacsora. (szint: 200 m le, 350 m fel, táv: kb. 13 km, menetidő: 4-5 óra)
 • 6. nap Paria (3850 m), Punta Union (4750 m), Taullipampa (4250 m)

  4
  Napkeltekor forró teával kezdjük a napot, majd egy erőt adó reggeli után nekivágunk a meredek kaptatónak, mely 4-5 óra alatt túránk legmagasabb, és egyben legpazarabb kilátással kecsegtető pontjára, a 4750 m magas Punta Union hágóra juttat bennünket. Ahogy emelkedünk, egyre jobban kitárul a táj, előbb a Polylepis-ligetek, majd a cserjés, bokros, virágos részek is elmaradnak, s mind jobban fölénk tornyosul és csalogat a Taulliraju 5830 méteres, impozáns csúcsa. Útközben néhány kisebb tengerszemet érintünk, melyekben gyönyörűen tükröződnek a környező hósipkás hegyek. Ám a hágóba felérve lesz csak igazán döbbenetes a látvány! Alattunk a türkizkék színben játszó Taullicocha-tó, balra a 6025 m magas Artesonraju, a távolban a Santa Cruz (6259 m) és a Quitaraju (6036 m), szemben pedig a Pucajirca-csoport hatezres csúcsai és gleccserei. Ezt a pazar panorámát ki kell élvezni, nem sietünk mi sem! A hágóból leereszkedni még további két óra, s már újra jóval színesebb, szelidebb környezetben, Taullipampa zöld mezején, 4250 méteres magasságban vár következő táborhelyünk. Szállás: sátorban, ellátás: reggeli, ebéd, vacsora. (szint: 900 m fel, 500 m le, táv: kb. 15 km, menetidő: 6-7 óra)
 • 7. nap Taullipampa (4250 m), Alpamayo-alaptábor, Llamacorral (3860 m)

  3
  Reggeli után elhagyjuk Taullipampa mesés táborhelyét, és tovább ereszkedünk a Santa Cruz-völgyben, néhány gyönyörű lagúnát útba ejtve. Előbb azonban néhány órás kitérőt teszünk a sokak által egyszerűen csak a világ legszebb hegyének tartott Alpamayo déli alaptáborába és a hegy előtt megbúvó Arhuaycocha lagúnához. Itt lesznek azért kaptatók is, de a ránk váró látvány miatt ugyancsak megéri felmászni ide! :) Ezután visszatérünk a fő túraösvényre, s onnantól végig lefelé visz az utunk. Egy újabb látványos, türkizkék színekben játszó lagúna, a Jatuncocha mellett haladunk el, majd a táj egyre zöldebbé, dúsabbá válik, s feltűnnek a környékre oly jellemző Polylepis-ligetek is. A késő délutáni órákban érkezünk meg 3860 méteren található utolsó táborhelyünkre, Llamacorral-ba, de ha időnkbe belefér, az is lehet, hogy kicsit lejjebb táborozunk, egy látványos vízesés szomszédságában. Szállás: sátorban, ellátás: reggeli, ebéd, vacsora. (szint: 300 m fel, 600 m le, táv: kb. 21 km, menetidő: 6-7 óra)
 • 8. nap Llamacorral (3860 m), Cashapampa (2950 m), Huaraz

  3
  Utolsó túranapunkon már csak egy rövidebb, kb. 3 órás túra vár ránk. Ismét sokat változik a táj, a mind jobban összeszűkülő völgy meredek sziklafalairól hatalmas vízesések zuhannak alá, a fákon, de még a sziklákon is mindenütt broméliákat látunk megtelepedve, egyre több színes virág díszíti az út szélét, s a korábban apró kis patak itt már nagy lendülettel zubog a sziklafalak között. Déltájban érjük el Cashapampa apró települését, ahol buszra szállunk, mely visszarepít minket Huaraz városába. Igény esetén lehetőség van arra, hogy néhány órás kitérőt teszünk a Lagúna Paron türkiz színű tavához. Hauarazba visszaérve a nap hátralevő része már a jól megérdemelt pihenésé. Jól fog esni a forró zuhany, s négy éjszaka sátrazás után újra ágyban aludni! Persze nem maradhat ki egy látogatás a kedvenc éttermünkben sem. Szállás: panzió, ellátás: reggeli, ebéd. (szint: 900 m le, táv: kb. 11 km, menetidő: 3 óra)
 • 9. nap Huaraz

  Szabadprogram Huarazban. Az öt napos trekking után jól fog esni egy lazább nap, amikor körbesétálhatunk a városban, szuvenírokat vásárolhatunk, kipróbálhatunk újabb éttermeket, a csúcsmászás előtt pihenhetünkk, erőt gyűjthetünk az újabb kihívások előtt. :) Szállás: panzió, ellátás: reggeli.
 • 10. nap Huaraz, Quebrada Ishinca

  3
  Ma elindulunk az igazi kihívást teljesíteni, irány az Ishinca alaptábora! Szállásunkról jó egy órás utazással el is érjük mai túránk kiindulópontját, Collon apró települését. Egy fennsíkra érkezünk, előttünk gyönyörűen kirajzolódnak a havas hegycsúcsok, amelyek között az mai éjszakánkat töltjük. Segítőink az öszvérekre pakolják felszerelésünket, mi pedig kishátizsákkal a hátunkon nekivágunk az előttünk álló hosszú, fokozatosan emelkedő terepnek. Az Ishinca-patak mentén araszolunk egyre feljebb, meredek gránit csúcsokkal határolt völgyben, látványos, erdős terepen. Jó 3-4 órás kaptatás után aztán kitárul előttünk a táj, egy széles katlanba jutva érjük el a 4310 méteren álló Ishinca menedékházat. A háttérben a Tocllaraju és a Palcaraju csúcsai és gleccserei ragyognak a napfényben. A menedékháznál megpihenünk, megebédelünk. Ha itt lesz mai szállásunk, akkor elfoglaljuk szobáinkat, ám délután akkor is akklimatizációs és felderítő túrára indulunk a közeli gleccserhez, hogy alaposabban felmérjük és megismerjük éjszakai túránk útvonalát. (Amennyiben sikerül a felső táborban szállást szereznünk, akkor a kora délutáni órákban még egy újabb 600 m szint emelkedés vár ránk az Ishinca-lagúna partjára.) Kora este összekészítjük a másnapi mászáshoz szükséges felszereléseket, a napnyugta színes fényeit menedékházunk teraszáról élvezhetjük, majd vacsora után időben nyugovóra térünk. Szállás: menedékházban, matrac szálláson, ellátás: reggeli, ebéd, vacsora. (szint: 1500 m fel, táv: kb. 16 km, menetidő: 6-8 óra)
 • 11. nap Quebrada Ishinca, Ishinca csúcs (5530 m), Huaraz

  A csúcsmászó csapattal éjfél után néhány órával, még sötétben, fejlámpáink fénye mellett vágunk neki túránk legnagyobb kihívásának, az 5530 méter magas Nevado Ishinca megmászásának. Az indulás időpontja alapvetően attól függ, hogy az alsó, 4310 méteren található menedékházban, vagy az 5000 méteren fekvő hegyi menedékben sikerül szállást kapnunk az éjszakára. Az utóbbi a cél. A felső tábor az Ishinca lagúna partján fekszik, innen indullva először egy meredek, omladékos szakaszon kell átkelni és felmászni a mind jobban visszahúzódó, olvadó gleccsernyelvre. Közel 1,5 km-en keresztül kell ezen sziklás, néhol kitett, nehéz terepen botorkálni, míg elérjük a gleccser szélét, ahol felcsatoljuk a hágóvasakat, előkerül a jégcsákány is, s ahonnan már kötélpartiban haladunk tovább. Ha kemény a hó, akkor a gleccseren már stabilan haladhatunk, lesz néhány meredekebb, 40-50 fokos hólejtő is, amin fel kell kapaszkodnunk, de ezeket aztán mindig lankásabb szakaszok követik, ahol megpihenhetünk. Napkelte környékén érjük el a Nevado Ishinca 5530 m magas csúcsát, ahonnan 360 fokos, lenyűgöző körpanoráma tárul elénk a környező 6 ezres csúcsokra. Tiszta idő esetén a csúcsok a felkelő nap fényében fürödve a vörös és a sárga minden árnyalatát magukra öltik - fantasztikus látvány! Délnyugatra a Ranrapalca (6162 m), északkeletre a Placaraju (6180 m), északra a Tocllaraju (6034 m) emelkedik, a völgyekben tengerszemek csillognak. A kötelező csúcsfotók elkészítése után vagy a már ismerős útvonalon visszaereszkedünk a morénához, átbotorkálunk a körengetegen, s fáradtan, de órási élményekkel gazdagodva érkezünk vissza a menedékházhoz a kora délutáni órákban. Gyors ebéd, némi pihenés és összekészülődés után még egy hosszabb ereszkedés vár ránk Collon apró falujáig, ahol transzferünk már vár reánk, s mellyel visszatérünk Huaraz városába. Este pedig már egy hangulatos étteremben koccinthatunk a remélhetőleg sikeres csúcsmászásunkra. Megérdemeljük... Altatni senkit nem kell, a kemény nap után jól fog esni az alvás kényelmes panziónkban. Szállás: panzió, ellátás: reggeli, ebéd. (csúcsmászás szint: 600 m fel/le, táv: 6 km, menetidő: 4-6 óra / alaptábor - Collon szint: 1500 m le, táv: 12 km, menetidő: 3-4 óra)
 • 12. nap Huaraz

  Szabadprogram Huarazban, egyben tartaléknap a csúcsmászóknak rossz időjárás esetére. Jól fog esni egy újabb lazább nap, a csúcsmászás után nagyon fogjuk ezt értékelni! :) De aki ma is több aktivitásra vágyik, azok számára túravezetőnk segít programokat találni. Ma már nem alszunk a városban, hanem vacsora után kimegyünk a buszpályaudvarra, s a már ismerős, kényelmes éjszakai alvóbusszal visszaindulunk Limába. Éjszaka a buszon.
 • 13/+0. nap Lima / Cusco

  2
  Kora hajnalban érkezünk vissza buszunkkal Limába. Azok az utasaink, akik csak az alap trekking- és mászóprogramot választották, a repülőgépük indulásának függvényében a repülőtérre mennek, ahonnan rengeteg élménnyel és emlékkel feltöltekezve,  és remélhetőleg egy sikeres csúcsmászással a hátuk mögött hazaindulnak Budapestre.

  A többiekkel, akik az inka hosszabbításon is részt vesznek, napközben egy belső repülőjárattal a 3310 méter magasan fekvő, 300 000 lakosú városba, Cuscóba utazunk. Szállásunk elfoglalása után rögtön a főtérre sietünk, hogy megszerezzük első benyomásainkat az inkák egykori székhelyéről. Szállás panzióban, ahol két éjszakát fogunk eltölteni.
 • 14/+1. nap Cusco (3310 m)

  2
  Ismerkedés Cuscóval és környékén található inka romokkal. Programunk során megtekinthetjük a spanyol hagyaték legszebbjeit, a Plaza de Armas nevű főteret és az itt látható katedrálist, illetve még számtalan szép gyarmati épületet, templomot. Az 1100-ban alapított város inka múltjának megismeréséhez Cusco határán kívül kell mennünk, a város környéki romok megtekintésével bepillantást nyerhetünk az ősi inka építészet rejtelmeibe. Így városnézésünk során a völgyben helyet foglaló településre csodálatos kilátást nyújtó Sacsayhuaman romjahoz is ellátogatunk. Délután szabadprogram keretében bóklászhatunk a kedvünkre a városban, este pedig az egyik hangulatos vendéglőben fogyasztjuk el vacsoránkat. Kell is az erőgyűjtés, hiszen holnap újra egy izgalmas és látványos gyalogtúrára indulunk. Szállás panzióban, ellátás: reggeli.
 • 15/+2. nap Cusco, Challacancha, Soraypampa (3850 m), Humantay Lake

  3
  Hajnalban bérelt buszunkkal indulunk el Cuscoból, hogy jó 4 óra buszút után Mollepata érintésével jussunk el túránk kiindulópontjáig, a 3350 méteren található Challacancha-ig. Itt találkozunk segítőinkkel és a teherhordó öszvérekkel, majd helyi túravezetőnk ismertetője után nekivágunk a mai látványos túrának. Ösvényünk lassan, fokozatosan emelkedik, előttünk a környék két hatalmas hegyóriása, Apu Humantay és a túra névedója, a fenséges Salkantay (6271 m). Kb. három óra túrázás után érjük el Soraypampa táborhelyet, ahol meleg ebéddel várnak bennünket segítőink. Rövid pihenés után egy akklimatizációs túrára indulunk a közelben fekvő gyönyörű Humantay lagúnához. Sokan Cuscóból egynapos kirándulás keretében is elutaznak idáig, csak hogy ezt a csodás, kék-zöld-türkiz színekben tündöklő tavat láthassák. A 4200 méteres magasságban elterülő lagúnát egy meredek kaptatóval tudjuk megközelíteni, sőt az igazán jó fotókért még magasabbra is kapaszkodhatunk. Táborunkba visszatérve vár a vacsoránk, napnyugta után pedig a milliónyi csillagban gyönyörködhetünk a fejünk felett. Korán térünk nyugovóra, mert ma nagyon korán indultunk, s holnap is korai ébresztő elé nézünk. (Challacanca - Soraypampa szint: 500 m fel, táv: 7 km, menetidő: 3 óra, Soraypampa - Humantay lagúna: szint: 350 m fel/le, táv: 5 km, menetidő: 2-3 óra)
 • 16/+3. nap Soraypampa, Salkantay-hágó (4650 m), Chaullay (2900 m)

  4
  Mai útvonalunk a Salkantay trekking legnehezebb és legszebb szakaszát takarja. Reggeli és korai indulás után fotószünetekkel és pihenőkkel tarkítva folyamatosan emelkedve haladunk a 4650 méteren található Salkantay-hágó irányába. Szemet kápráztató panorámában lesz részünk, egyszerre láthatjuk az útvonal névadóját, a 6271 méter magas Salkantay csúcsát, az 5910 méter magas Tucarhuay-t, valamint az 5459 méteres Huamatay havas tömbjét is. Ha szerencsénk van, kondorokat, és a helyi élővilág egyik érdekes állatfiguráját, a viszkacsát is megpillanthatjuk. A hágóban megpihenünk, elfogyaszthatjuk a jól megérdemelt „csúcscsokikat” is. Az ösvényünk innen kezdve süllyedni kezd, a táj is lassan megváltozik, ahogy elhagyjuk a hegyvidéki övezetet és trópusi köderdők között vezet utunk a 2900 méteren található táborhelyünkig. Hosszú nap lesz a mai, a táborba valószínűleg csak kora este fogunk megérkezni, így a biztonság kedvéért fejlámpát mindenki hozzon magával a kishátizsákban! A táborunkban elfogyasztjuk meleg vacsoránkat, majd kellemesen elfáradva nyugovóra térünk. Szállás: sátor, ellátás: reggeli, ebéd, vacsora. (táv: 22 km, szint: 800 m fel, 1750 m le, menetidő: 8-9 óra)
 • 17/+4. nap Chaullay, Santa Teresa, Aguas Calientes

  3
  Mai napon folytatjuk túránkat a völgyben lefelé, a növényzet egyre bujábbá válik, maracuja, banán és kávéültetvények mellet vezet el az utunk, ahogy a Santa Teresa folyó irányába haladunk. Útközben újabb és újabb vízesések látványa és hangja kíséri útunkat. A hegyvidéki táj után a köderdő hatalmas fái és broméliái szokatlan látványt nyújtanak. A gazdag növényvilágban és papagájok röptében gyönyörködve érünk La Playa falucskába, ahol megebédelünk. Ebéd után kicsit lerövidítjük a távot és kisbusszal utazunk a Machu Picchu lábánál futó vonat végállomásához. Innen gyalogosan, a vonatsínek mentén, fantasztikus esőerdei környezetben haladunk a legendás, misztikus Machu Picchu irányába. Túránk első napjához képest rengeteget változott a táj, meleg, párás esőerdei környezetben, különleges növények, virágok, színes pillangók kísérik utunkat, mellettünk az Urubamba folyó kanyarog. Aquas Calientes településére érkezvén elfoglaljuk szállásunkat, majd szabadprogram keretében ismerkedhetünk a városkával, megfáradt izmainkat pedig a közeli termálfürdő medencéjében pihentethetjük meg. Este elfogyasztjuk egy hangulatos étteremben a jól megérdemelt vacsoránkat! Szállás: szálló, ellátás: reggeli, ebéd, vacsora. (táv: 26 km, szint: 1250 m le, 100 m fel, menetidő: 7-8 óra)
 • 18/+5. nap Aguas Calientes, Machu Picchu, (Huayna Picchu), Cusco

  2
  A reggelit követően rövid, de annál izgalmasabb buszúttal jutunk el Machu Picchu csak szerpentinen megközelíthető, ősi romjaihoz, hogy felfedezzük az inkák lenyűgöző környezetben véghezvitt építészeti remekét. A korai ébredésre azért van szükség, hogy a hajnali nyugalmas órákban és a misztikus hangulatot kölcsönző ködben pillantsuk meg a romokat. Helyi vezetőnk kíséretében járjuk körbe a romokat, s amennyiben sikerült extra jegyet szereznünk, a Huayna Picchu sziklacsúcsára (2720 m) is felkapaszkodhatunk, innen gyönyörködve a kilátásban. Machu Picchu romvárosát a déli/kora délutáni órákban hagyjuk el, s busszal visszatérünk Aguas Calientes városkájába. Vonatunk indulásának függvényében lesz még több-kevesebb szabadidőnk, majd a vasútállomásról egy délutáni vonattal Ollaytaytambo városáig utazunk. Itt vár ránk privát buszunk, amely elrepít minket Cuscóba, a már ismerős szállásunkra. Szállás panzióban, ellátás: reggeli. (opcionális gyalogtúra a Huayana Picchu-hoz: kb. 2 óra fel/le, szint: 300 méter).
 • 19/+6. nap Cusco, Vinicunca / Szivárvány-hegy (5036 m), Cusco

  2
  Pihenőnap, szabadprogram Cuscóban. Aki több aktivitásra vágyik, azokkal egy látványos fakultatív kirándulást is választhatunk. Kora reggel buszunkkal indulunk Peru egyik legújabb és leghíresebb látnivalója, a Szivárvány-hegy felé, amely a gleccserek leolvadása után, alig egy évtizede vált láthatóvá. Utunk különböző völgyeken, folyókon és helyi indián közösségeken keresztül vezet gyalogtúránk kiindulópontjáig, amely majd 4638 méter magasan található. Innen túrázunk, fokozatosan emelkedve az 5036 méter magas kilátópontig, ahol a Szivárvány-hegység egyedülálló képződményeit pillanthatjuk meg. A környező tájat uraló 6348 méter magas Ausangate-hegy látványa szintén lélegzetelállító - nem csak a magasság miatt... Visszafelé egy kisebb kitérőt tehetünk, és a turista tömegeket megkerülve felkapaszkodhatunk a Valle Rojo kilátójába is. Itt egy újabb mesés táj tárul a szemünk elé, vöröslő hegyekkel, völgyekkel. Időjárási viszonyok és a rendelkezésre álló idő függyvényében vagy egy kisebb kitérővel, a Vörös-völgyön keresztül, vagy a már ismerős, rövidebb útvonalon térünk vissza buszunkhoz és utazunk vissza Cuscoba. Szállás: szálló, ellátás: reggeli. (táv: 7 km, szint: 400 méter fel/le, menetidő: 4-5 óra)
 • 20/+7. nap Cusco

  A repülőgép indulásának függvényében megkezdjük hazautazásunkat.

Az oldalon látható fotókat Szabó Szilveszter készítette.

A honlapunkon cookiekat használunk, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk neked.