Dolomitok gyalogtúrák (Cortina)

Csodás sziklatornyok között Cortina ’d Ampezzo környékén.

A kempinges szállás helyett utazásunk elérhető hoteles opcióval is. A belvárosi, jó minőségű, 3 csillagos szállodában 2 ágyas, jól felszerepelt szobák találhatóak külön fürdőszobákkal, melyekhez bőséges reggeli is jár. A hoteles opció felára 35.000 Ft/fő a 3 éjszakára.
Töretlen népszerűséggel szervezzük immár évek óta gyalogtúráinkat a Dolomitok lenyűgöző, páratlan szépséggel bíró hegyormaihoz. A célunk az, hogy minél többen megismerhessétek ezt a lenyűgöző szépségű sziklavilágot, amely sokak szerint egyértelműen az Alpok legszebb szeglete. Sella-csoport környéki panorámák, és a Rosengarten-csoport  csikézett sziklatűit felölelő programjaink mellett ezúttal a Cortina környéki lenyűgöző sziklavilágot látogatjuk meg, ez volt sok évvel ezelőtt az első Dolomitok programunk. Aktív programunk alatt túrázunk völgyekben, hegycsúcsok körül, vagy épp kiépített ösvényeken, hogy kiélvezzük az egyedülálló panorámát és a természet közelségét, hogy a nap végén aztán felváltva mesélhessük egymásnak friss élményeinket! 

Dolomitok gyalogtúránk ezúttal a via ferrata csoporttal párhuzamosan halad, egy autóbusszal utazunk, ugyanabban a kempingben szállunk meg, és a napi túráink is hasonló térségekbe vezetnek – csak más-más utakon.
Időpontok
Telítettség
Jelentkezési határidő
2020. július 01. -
2020. július 05.
A jelentkezés lezárult
1

 
Budapest, Olaszország
 

Találkozás 21.30-kor a XI ker. Pázmány Péter sétány és a Magyar Tudósok krt. sarkán levő parkolónál (az ELTE új épületei mellett, a Petőfi-hídtól 5 percre az A38 hajóval szemben), indulás 22 órakor. Az éjszakát az autóbuszon töltjük.

2

 
Cortina d’Ampezzo, Lago de Federa (2046 m)
 

Reggel érkezünk meg a Cortina d’Ampezzo körüli gyönyörű tájakra. Elfoglaljuk kempingünket, majd egy félnapos túrára indulunk a festői szépségű Federa tóhoz. Rövid buszozást követően megérkezünk a Croda da Lago hegy lábához, túránk kiinduló pontjához. Innen erdei úton kezdjük meg a kapaszkodást először enyhén majd erősebben emelkedő ösvényen, az időnként kibukkanó kilátásban gyönyörködve. Majd egyszer csak kinyílik a táj, és rövid ereszkedést követően máris a Lago da Federa partján találjuk magunkat, mely a Dolomitok egyik legszebb fekvésű hegyi tava. Itt ebéd- és fotó szünetet tartunk, majd egy másik erdei úton leereszkedünk a völgybe, és visszabuszozunk szállásunkra. Szállás kempingben. Menetidő: 4 óra, szint: 400 méter fel, 800 méter le.

3

 
Cortina d’Ampezzo, Paterno-nyereg (2454 m), Tre Cime di Lavaredo
 

Ma a Tre Cime di Lavaredo sziklatornyait, a Dolomitok talán leghíresebb, emblematikus sziklaalakzatát járjuk körbe. Szállásunkról busszal jó másfél óra alatt érkezünk az Auronzó-menedékház melletti parkolóba, ahol körtúránk kezdetét veszi. Széles, kiépített úton jutunk el előbb a Lavaredo, majd a Locatelli-menedékházhoz. Itt megpihenhetünk, leereszkedhetünk a közeli tengerszemekhez, avagy bemerészkedhetünk a Monte Paterno gerincében húzódó világháborús alagutak alsó szakaszára. (fejlámpa szükséges!) A menedékházhoz visszatérve aztán átvágunk a Lavaredo-tornyok előtti fennsíkon, s néhány kisebb tengerszemet érintve a Forc. Col di Mezzo hágóján átkelve hamarosan vissza is érkezünk az Auronzó-menedékházhoz, innen pedig visszautazunk a kempingbe. Amennyiben időnk engedi, este rövid látogatást teszünk Cortina d’Ampezzo romantikus belvárosába, ahol beülhetünk egy jó pizza-vacsorára is. Szállás kempingben. Menetidő: 5 óra, szint: 350 méter. Szállás kempingben.

4

 
Cortina d’Ampezzo, Monte Nuvolau (2574 m)
 

Ma ismét egy rendkívül látványos, de hosszabb és technikásabb körtúrára indulunk, hiszen a Nuvolau 2574 méteres csúcsát célozzuk meg. Túránk a Bai di Dones apró hegyi tavától, 1900 méteres magasságból indul. Innen kaptatunk fel előbb erdei ösvényen, majd erdészeti úton a Cinque Torri magányosan álló sziklatornyaihoz, amelyeket megkerülve egy lankás emelkedő után érünk az Averau-menedékházhoz (2413 m). A menedékháztól a Monte Nuvolau északnyugati gerincén már relatív könnyedén felsétálunk a 2574 méteres csúcsra, ahonnan lélegzetelállító körpanorámát élvezhetünk. A Nuvolau-nyeregbe visszatérve aztán a szomszédos Averau impozánsan kiemelkedő, 2647 méteres csúcsát megkerülve, a Limides-tengerszem (2171 m) érintésével térünk vissza túránk kiindulópontjára. Szállás kempingben. Menetidő: 6 óra, szint: 700 méter.

5

 
Cortina d’Ampezzo, Lago di Braies (1496 m), Budapest
 

Ma egy levezető, de látványos túrát teszünk a méltán népszerű Lago di Breies körül. Korán érkezünk, hogy elkerüljük a forgalmasabb időszakot, így a tó körül kiépített úton végigsétálva minden irányból megcsodálhatjuk a ragyogó türkiz vizet, a tornyosuló hegyeket, ringó csónakokat. Miután visszaértünk a túránk kiinduló pontjához, búcsút veszünk a Dolomitoktól, és elindulunk Budapest irányába. Hazaérkezésünk késő estére, 23-24 óra környékére várható.  Menetidő: 2 óra, szint: 100 méter.

Az oldalon látható képeket Kalkó Ildikó készítette.
 
Belépés
JEGYEZZEN MEG
Elfelejtett jelszó | Regisztráció
Rendezés