Bejelentkezés

3937 m - Kaçkar-trekking

Észak-Törökország legszebb túrái és csúcstámadás a vadregényes Kaçkar-hegységben

Törökországból idén nyáron is a lehető legtöbbet szeretnénk nektek megmutatni. Ezért a népszerű Kappadókia és Lükia utunk, illetve az Ararát csúcsmászás mellett ezúttal is visszatérünk a fekete-tengeri régió hegyvidékeibe, ahol legszebb részekből kínálunk egy életre szóló kalandot. Első napunkon északról közelítjük a Kaçkar-hegységet, ahonnan egy 5 napos, felejthetetlen gyalogtúrára indulunk. Célunk a 3937 méteres Kaçkar-hegy, ám a csúcsélményen kívül a hegység igazi magashegyi életérzést, alpesi csúcsokat, és glaciális formakincseket is tartogat számunkra. Az átkelés igazi élményét gyönyörű tengerszemek és a végeláthatatlan panoráma koronázza meg, miközben visszaereszkedve a folyóvölgyekbe, a török hegyvidékekre jellemző, pásztorkodásra használt felföldeket, és bájos falvakat látogatunk meg, ahol megismerhetjük az egyszerű hegyvidéki emberek feltétel nélküli vendégszeretetét is.

Időpontok

 • 2024. július 27
  → augusztus 01.
Ha 5 nap nem elég a törökországi magashegyek világából, a Kaçkar-trekking után csatlakozz az Ararát csúcsmászó csapathoz Doğubayazıt városában! A Kaçkar-trekking 5. napján így egész napos, buszos utazás után este fogsz megérkezni, ahol a következő napot pedig pihenéssel töltheted, amíg az Ararát csúcsmászó csapat is megérkezik.
 • 1. nap Rize, Ayder

  Érkezés a Fekete-tenger partján fekvő Rize városába. Programunk a reptérről indul, ahonnan kisbuszokkal utazunk majd tovább éjszakai szállásunkra Ayderbe. Szállás: szállóban, ellátás: vacsora.
 • 2. nap Ayder, Yukari Kavron (2260 m), Büyükdeniz-tó (2950 m), Naletleme-hágó (3230 m), Olgunlar (2160 m)

  4
  Első túranapunk egyben az átkelés napja is, amikor a Kaçkar-hegység déli oldaláról az északi oldalára tesszük át székhelyünket. Reggelink elfogyasztása után csomagjainkat transzferrel átviszik a mai napi szállásunkra, mi pedig kis táskáinkkal megkezdjük az akklimatizációs túránkat. Célunk a 3200 méter feletti Naletleme-hágó, mellyel együtt kétszer is fel kell kapaszkodunk 3000 méter fölé, így a délelőttre még leginkább izzasztó, ám annál szebb szakaszokra kell készülni. A hágón való átkelés kétségkívül túránk egyik csúcspontja lesz, hiszen a Kaçkar-hegység újabb, 3700 méter körüli hegyei kerülnek karnyújtásnyira: a Karaca (3633 m), a Geztepe (3760 m), valamint a Mezovit (3711 m) csúcsinak árnyékában végül visszaereszkedünk a 2800 méteren fekvő Karadeniz-tóhoz, ahol pihenünk és ebédelünk egyet, sőt, a legbátrabbak akár meg is mártózhatnak a kristálytiszta vízű tóban. A hosszabb pihenőnk után már nincs más hátra, mint egy jó másfél órás ereszkedés Olgunlar hegyi településére, ahol egy helyi család gondozásában lévő vendégházban elfoglaljuk szállásunkat. Túratáv: kb. 14 km, szint: 550 méter fel, 1050 méter le, menetidő: 6-7 óra. Szállás: vendégházban, ellátás: reggeli, ebéd, vacsora.
 • 3. nap Olgunlar, Dilberdüzü-tábor (2900 m)

  3
  Második túranapunkon folytatjuk felejthetetlen gyalogtúránkat a Kaçkar-hegység elképesztő kulisszái között. A mai napon egy pihentetőbb szakasz vár ránk, nagyjából 800 métert fogunk emelkedni, hiszen esti szállásunktól először a 2400 méteres Hastaf Yaylasi egykori romos pásztorszállást érintjük majd, hogy aztán közvetlenül a következő napi célunk, a 3937 méteres Kaçkar-hegy lábánál fekvő Dilberdüzü-tábor felé vegyük az irányt. A Kaçkar-hegység eközben igazi magashegység képét nyújtja az éles sziklagerincekkel, égbetörő csúcsokkal és az egykori gleccserek által formázott völgyekkel, tengerszemekkel, és varázslatos alpesi rétekkel. A kora délután folyamán érkezünk meg a 2900 méter körül fekvő táborunkba, ahol már várni fognak minket kényelmes magashegyi sátraink. Amíg segítőink elkészítik a meleg vacsorát, addig sétálunk egyet a környéken, és szoktatjuk szervezetünket a kicsivel 3000 méter alatti magassághoz. A török fogásokból még a hegyi táborunkban is kijut majd, ebben a magasságban pedig akár még egy ízletes helyi sört is megihatunk. Túratáv: kb. 8 km, szint: 800 méter fel, menetidő: 5-6 óra. Szállás: 2 személyes sátrakban, ellátás: reggeli, ebéd, vacsora.
 • 4. nap Dilberdüzü-tábor (2900 m), Kaçkar-hegy (3937 m), Dilberdüzü-tábor (2900 m)

  4
  Kemény napnak nézünk elébe, hiszen célunk a hegység legmagasabb és egyben névadó csúcsa, az éppen hogy 4000 méter alatti Kaçkar-hegy. Reggelinket még sötétben fogyasztjuk el, hogy már az első napsugarak előtt úton legyünk a csúcs felé, fejlámpáink fényénél. Alig 1 óra alatt érünk el a 3400 méteren fekvő Deniz-tóhoz, ahol fújunk egyet, iszunk pár korty meleg teát, és persze fotózunk is, hiszen a felkelő nap sugarai itt már vörösre fogják festeni a felettünk magasodó hegycsúcsokat. A tótól aztán még kb. egy 3 órás izzasztó túra vár ránk, amíg sziklás, nehéz, ám jól kijárt ösvényen, várhatóan a délelőtti órákban megérkezünk Törökország egyik ikonikus csúcsára, a 3937 méteres Kaçkar-hegyre. A kilátás és a környék hegyei döbbenetes látványt nyújtanak majd, ezért hagyunk elég időt a csodálkozásra, fényképezésre, és az egyre vékonyodó magashegyi levegő beszippantására. A lefelé utat aztán már egy jóval gyorsabb tempót diktálva, de nyugodt léptekkel tesszük meg, hogy délután felé beérkezzünk a már ismerős magashegyi táborunkba. A szokásos meleg vacsora mellett természetesen átbeszéljük csúcstámadó napunk élményeit. Túratáv: kb. 12 km, szint: 1044 méter, fel/le menetidő: 9-10 óra. Szállás: 2 személyes sátrakban, ellátás: reggeli, ebéd, vacsora.
 • 5. nap Dilberdüzü-tábor (2900 m), Olgunlar (2200 m), Yusufeli, Rize / Doğubayazıt

  3
  A mai napra nem marad más dolgunk, minthogy egy kiadós reggeli után a már ismerős úton visszatérjünk Olgunlarig, ahol felvesszük a hotelben hagyott cuccainkat. Akik csak a Kackar-trekking programra érkeztek, azok kisbusszal, vagy taxival Rize városába utaznak, ahová érkezés a késő délutáni órákban. Szállás: belvárosi hotel, ellátás: reggeli. Túratáv: 8 km, szint: 800 méter felfelé.

  Az Araráthoz csúcsmászáshoz csatlakozókkal egy jó 7-8 órás utazás után, az esti órákban érkezünk meg az Ararát lábánál fekvő Doğubayazıtba, ahol forró zuhany és aztán egy pihenőnap vár ránk. Szállás: panzió, ellátás: reggeli.
 • 6. nap Rize / Doğubayazıt

  A Kaçkar-trekkingről hazautazók számára erre a napra nincsen szervezett program, a repülőjáratok indulásának függvényében irány a repülőtér.

  Az Ararát csúcsmászásra indulókkal a mai napon jól megérdemelt pihenőnapunkat töltjük, majd a délután folyamán találkozunk az Ararát csúcsmászásra érkező csapattársainkkal.

Út ára tartalmazza

- az utazást a program szerint bérelt, légkondicionált kisbusszal,
- 2 éjszaka szállást helyi színvonalú szállodákban vagy panziókban, kétágyas szobákban,
- 1 éjszaka szállást Olgunlarban, helyi család által működtetett szállóban,
- 2 éjszaka szállást magashegyi kempingben (sátor, matracok, mobil zuhanyzó, konyhai felszerelések, stb.)
- teljes ellátást a trekking túra alatt (4 reggeli, 4 ebéd, 4 vacsora),
- a teherhordó öszvérek használatának díját,
- a helyi, angolul beszélő túravezetőt,
- a szervezést és a magyar nyelvű túravezetést.

Út ára nem tartalmazza

- a nemzetközi repülőjegy(ek) árát,
- a Rize - Artvin repülőtér transzfert a program végén hazautazóknak
- a fakultatív programok költségeit és a biztosítást,
- a programleírásban nem szereplő étkezéseket.

Árfolyam

Fontos! Utazásunk árát 400 Ft / 1 EUR árfolyamig tudjuk tartani. Ha az euró (EUR) ára az utazás indulását megelőző 35. napon ezt meghaladja, akkor árkorrekcióra kényszerülhetünk. Árkorrekció esetén az utazási szerződésünkben rögzített szabályok szerint járunk el.

Repülőjegy

A garantált indulást követően fontos minél hamarabb megvásárolni a repülőjegy(ek)et.

Utunkhoz a kiutazás egyénileg történik, a szükséges repülőjegye(ke)t irodánkon keresztül is meg tudod vásárolni. Ha nem irodánkon keresztül vásárolod meg, kérjük egyeztess ügyfélszolgálatunkkal. 

A nemzetközi repülőjegy tájékoztató ára (Budapest - Rize-Artvin RZV / Rize-Artvin RZV - Budapest útvonalon) 160.000 Ft - 180.000 Ft-tól. (2024.február 20.) 

Utazás

Törökországon belül bérelt kisbusszal fogunk utazni.

Létszám

Tájékoztató létszám: 8-16 fő. Az utat minimum 8 fő befizetése esetén indítjuk el.

Túra nehézsége

Milyen nehéz a Kaçkar-trekking?

A Kaçkar-trekking egy nehéz, sok szintet, és nehéz terepet magában foglaló túra, ám sportos erőnléttel és aktív életvitellel meg fogsz bírkózni a kihívásokkal. A túrák során fel kell készülni a sokszor kifejezetten nehéz terepre, hófoltokra, csúszos morénákra (gleccserek által hátrahagyott kellemetlen, törmelékes, nehezen járható térszín), a patakokon való átkelésre és a szeszélyes, esetenként viharos időjárásra is. A 3937 méteres Kaçkar-hegyre történő túránkon, illetve a 3200 méteres hágón való átkeléskor a nagy magasság miatt szükségünk lesz a fokozott kitartásra, elszántságra és jó minőségű, hiánytalan túrafelszerelésekre is. Mivel táborhelyünk 2900 méter környékén lesz, ezért a magashegyi betegség nagyon enyhe tünetei (kisebb fejfájás, étvágytalanság, rossz közérzet) szinte bárkinél jelentkezhetnek, de ezeket egy-két gyógyszerrel és sok folyadék fogyasztásával gyorsan tudjuk majd orvosolni. 

Fontos! Programunkon magashegységi túrázásról van szó, ahol sok, a programot befolyásoló, előre nem látható körülmény léphet fel. Emiatt a túra eredményességét nem garantálhatjuk, vis maior esetében, például nagyon kedvezőtlen időjárás miatt akár az utolsó szakaszról is visszafordulhatunk! Az utazási iroda nem vonható felelősségre a változásokért. Az extrém körülmények adta programváltozás, útvonal módosítás kérdésében mindig a túravezető dönt, döntése minden utasra kötelező érvényű!

Szállás

Milyenek a szállások a Kaçkar-trekking alatt?

3 éjszakát szállodákban és panziókban fogunk aludni, két ágyas, fürdőszobás, kényelmes és tiszta szobákkal. A magashegyi trekking alatt 2 éjszakát töltünk el egy táborban, amely 2900 méter magasan fekszik. A sátortáborban kapunk sátrakat és matracokat, csupán hálózsákjainkat kell hozni magunkkal. A trekkingtúra alatt teljes ellátást kap a csapatunk.

Terület

Hova megyünk, mit kell tudni az Örmény-felföldről?

Repülővel érkezünk Örmény-felföldre. Ezt a területet kurdok lakják. Ez a 20 milliós büszke nép barátságos, vendégszerető, és nem vérengző terrorista, ahogy sokszor a médiában halljuk. Innen megyünk fel az Örmény-felföldre (ahol az örmény genocídiumnak köszönhetően már nem nagyon van örmény, itt is nagyobbrészt kurdok laknak). A terület ilyenkor még jobbára zöldell, a klíma elviselhető, 30-32 Cº napközben, míg éjszaka akár 10 Cº körülire is lehűlhet a levegő. Nem csoda, hiszen a völgytalpak is 1800-2000 méteren húzódnak.

Időeltolódás: +1 óra Budapesthez képest, vagyis ennyivel kell előreállítani az óránkat.

Közbiztonság: Nagyon kedves, barátságos ország, kifejezetten kedvelik a magyarokat, rokon népként tekintenek ránk a törökök. A kurdok is kedvelnek – ennek a hidegháborúig visszanyúló politikai okai is vannak – mindenhol barátságosan állnak a magyarokhoz. Természetesen itt is ügyelnünk kell magunkra és a csomagjainkra egyaránt, mint mindenhol, itt is előfordulnak nem feltétlenül barátságos arcok, a városok egyes részein sötétedés után itt sem tanácsos egyedül kóborolni, ahogy turistáknak Budapesten sem. Általánosságban elmondható viszont, hogy a közbiztonság vidéken jó. De mivel Kurdisztánban járunk az Iráni határ közelében, számítanunk kell gyakran katonai ellenőrző pontokra. Ezektől nem kell megijedni, ez a biztonságot szolgálja – a török katonák meg amúgy is kedvelik a magyarokat. A hivatalos közegek mindenhol segítőkészek a turistákkal, bizalommal lehet hozzájuk fordulni. De ne felejtsünk el néhány szabályt: katonát, rendőrt, laktanyát és ellenőrző pontokat sohasem fotózzunk!

A beszélt nyelv a kurd, a hivatalos a török, ezek mellett a németet és az angolt elég jól megértik, de a bazárban már nem is szükséges nyelvismeret, minden megoldódik. :) Törökország modern, iszlám ország ahol a vallásnak megfelelően néhol nekünk is alkalmazkodnunk kell a szokásokhoz. Az európai nyári viselet (rövidnadrág, póló, stb.) már mindenhol elfogadott, de a vallási célú helyek (mecsetek, dzsámik) látogatásakor nekünk is kezet-lábat takaró öltözéket és fejfedőt kell viselnünk.

Elektromosság: Az elektromos hálózat megfelel az európai szabványnak (220 V, 50 Hz), a fényképezőgépek, kamerák, és telefonok akkumulátorait majdnem minden kempingben lehetőséged van feltölteni.

Törökország nagyon gyors ütemben fejlődik. Utak épülnek, házak, lakótelepek nőnek ki a földből szemvillanás alatt. Emiatt előfordulhat, hogy ahol tavasszal még kemping állt, már építkezés foglalja el a helyét. Fel kell készülnünk az ilyen helyzetekre, és ha rugalmasan kezeljük, nem érezzük problémának.

Időjárás

Milyen az időjárás a Kaçkar-hegységben?

A Kaçkar-hegység és szűk környéke egész Törökország egyik legcsapadékosabb vidéke, ahol az éves csapadékmennyiség sokszor eléri az 1500-2000 mm-t is. Bár a július és augusztus az egyik legszárazabb hónap, bármikor előfordulhatnak nagyobb esők, záporok, zivatarok. Napközben a hegyekben 15 fok környékén várható. Szép idő esetén még 3000 méteren is napozhatunk egy szál pólóban, míg pár perccel később akár el is eredhet az eső és lecsaphat ránk egy-egy nagy vihar is.

Felszerelés

Milyen felszerelés szükséges a Kaçkar-trekkinghez?

- nagy túrazsák vagy sportzsák: ebbe kerül a felszerelésed nagy része; a trekking túrán ezt a zsákot öszvérekkel szállítják, így javasoljuk, hogy amolyan „nyűhetőbb”, erősebb anyagú hátizsákot hozz! 
- kis hátizsák (a napi szükséges felszereléssel, ami mindig nálad van)
- meleg hálózsák (a hegymászás során éjszakánként előfordulnak mínuszok, így fontos, hogy a komfort fokozat - nem az extrém érték! - mindenképp a 0 és –5 körüli tartományba nyúljon!)
- jól bejáratott, betört, vízálló túrabakancs, váltásnak túraszandál vagy edzőcipő, papucs,
- fejfedő, túraöltözet, jó esőkabát, esőnadrág, meleg és szélálló ruha, meleg sapka és kesztyű, arcvédő maszk
- egészségügyi ragtapasz, naptej
- jó minőségű UV-szűrős napszemüveg (gleccserszemüveg), mivel a felsőbb régiókban akár kiterjedt hómezőkre is számíthatunk
- kamásli
- nagyon fontos a fejlámpa a tartalék elemmel, mert a csúcshódítás napján napkelte előtt indulunk
- a termosz ekkor szintén kiemelt fontosságú, hogy elegendő meleg italunk legyen a hosszú menetelés során a hideg éjszakában!
- javasolt legalább két hosszúnadrág, két pulóver, esőkabát az esetleges csapadékra való tekintettel!
- a trekking során jó hasznát veszitek egy teleszkópos túrabotnak is

Mivel előfordult már, hogy a repülőgépre feladott poggyász esetenként csak késve érkezett meg, azt javasoljuk, hogy a túrázáshoz nélkülözhetetlen felszerelésed (bejáratott túrabakancs, túranadrág, jófajta aláöltözet, soft-shellkabát, esőkabát) legyen rajtad, illetve a kishátizsákban, amit a repülőre felviszel.

A Fjällräven ajánlata:

Egy körülbelül 30 literes hátizsák (egy napi felszereléssel, vízzel, elemózsiával) mindig hasznos társunk. A Fjällräven Bergen 30 hátizsákja vízhatlan volta miatt akár esős időben is szárazon tartja felszerelésünket.

A Karl túranadrágok, illetve a Karla túranadrágok szinte bárhol használhatóak, a nyári hétvégi kirándulások és a magashegyi túrázások alkalmával egyaránt. Ez a típus a kopásálló, előavatott G-1000® Silent anyagból  készült. A nadrág lábszárhosszvégződése szegés nélküli, így könnyen a kívánt hosszra állítható.
 
Egy jól megválasztott hálózsák egy nehezebb túra után megkönnyíti a regenerálódást, hogy másnap már újult erővel vethessük be magunkat a kalandokba. Kérdés, hogy amikor alszunk, a hálózsákban forgolódunk-e vagy zsákkal együtt vesszük fel az alvási pozíciót. Mindegyik helyzetre van megoldás: Fjällräven Move with Bag vagy Fjällräven Move in Bag.

Higiénia

Milyen a higiénia Törökországban?

Palackozott víz fogyasztását javasoljuk, ami szinte mindenütt kapható. Figyelj oda minden alkalommal, hogy a vásárolt zöldséget, gyümölcsöt palackozott vízzel (!) alaposan megmosd, valamint érdemes éttermi étkezések előtt és után alkohollal fertőtleníteni a gyomrod. Ha odafigyelsz, jó eséllyel el tudod kerülni az emésztési jellegű kellemetlen szituációkat. Saját belátás szerinti alapvető egészségügyi csomagot érdemes magaddal hoznod (gyógyszerek, ragtapasz stb.).

Kötelezően előírt és javasolt védőoltás nincs.

Élelem

Az árak a magyarországihoz hasonlóak, bár kelet felé haladva kissé alacsonyabbak, de minden alku kérdése. Ha nem vagy speciális diétán, csak annyi élelmiszert hozz, amivel kibírod a repülőn. Az út során mindig lesz lehetőség feltölteni az élelmiszer készleteket, friss kenyeret, palackozott vizet és egyéb, hűtés nélkül romló jellegű élelmiszert vásárolni, emellett az utcai kifőzdékben, éttermekben viszonylag olcsón tudsz meleg ételhez jutni. A török konyha nálunk is jól ismert elemei (kebab-félék, baklavák, stb.) mindenhol fellelhetőek, és a magyarországi árhoz képest olcsók, és sokszor finomabbak. A török konyhát kár kihagyni! Szintén olcsó a déligyümölcs, így a vitaminhiánnyal sem lehet sok problémád.

Pénz-ügy

Mi a hivatalos fizetőeszköz Törökországban? Mennyi költőpénzt vigyünk magunkkal?

A helyi fizetőeszköz a török líra (TRY, jelenleg 1 líra=20 Ft körül alakul, de eléggé hullámzó mostanában a líra árfolyama). Mindenképp eurót vagy amerikai dollárt hozz magaddal, melyet az első napon fogunk átváltani török lírára. Ha nem akarsz valutát kihozni, természetesen tudod használni a helyi ATM-eket is. Mivel a hegyen kívül gyakorlatialg alig lesz lehetőségünk vásárlásra, ezért költőpénznek 40.000-50.000 Ft-nyi török líra bőven elegendő. Ez elég lesz a városban elfogyasztott vacsoráinkra, esetleges alkoholos italokra, vagy épp pár ajándékra.

A helyi vezetőknek adott kötelező borravaló: 40-50 euró/fő.

Vám

Mi szükséges a Törökországba történő beutazáshoz?

Törökországba nem kell vízum, csupán egy érvényes útlevél. Az útlevélnek még legalább 180 napig kell érvényesnek lennie a Törökországba történő beutazást követően. Felhívjuk a Törökországba utazók figyelmét, hogy amennyiben útlevelük érvényessége a belépés napján nem éri el a 180 napot, és emiatt visszafordítják, a török idegenrendészeti eljárásba beavatkozni külképviseleteinknek nincs illetékessége.

A mindenkori határátlépési információkról a konzuli szolgálat oldala ad aktuális és részletes tájékoztatást. Mindenki maga felelős azért, hogy azoknak a személyi feltételeknek megfeleljen, amik az utazáshoz szükségesek!

Csomag

Hogyan csomagoljunk a Kaçkar-trekkingre?

A repülőre felvihető kézipoggyász és a feladott nagy poggyász súlykorlátját mindig az adott légitársaság határozza meg a megvásárolt jegy függvényében.
Az utazás alatt csomagjaink végig velünk lesznek, de a napi programhoz felesleges részüket természetesen az aktuális szállásokon tudjuk hagyni.

Biztosítás

Kell biztosítást kötni a Kaçkar-trekkinghez?

Kötelező!

Szeretnénk figyelmedet felhívni arra, hogy a részvétel feltétele az út teljes időtartamára érvényes utasbiztosítás, kiegészítő sport extra kategóriával együtt, ami - többek között - kiterjed hegymászásra, sziklamászásra, via ferratára, canyoningra, valamint olyan jellegű túrázásra is amely, speciális eszközök (kötélbiztosítás, hágóvas, jégcsákány) használatát indokolják. Mivel a legtöbb biztosítás felső magassághatára 3500 méter környékéig terjed csak, javasoljuk irodánkban megkötni az Európai Utazási Biztosító (EUB) Air & Cruise Outdoor elnevezésű utasbiztosítási termékét, amely alapján a  biztosító kockázatot vállal kizárólag az Eupolisz utazási iroda által szervezett vadvízi evezésekre, raftingra és tengerszint felett legfeljebb 7.150 méteren történő trekking túrákra is.

Szeretnénk figyelmedet felhívni arra, hogy a részvétel feltétele az út teljes időtartamára érvényes utasbiztosítás. Érvényes biztosítás hiányában a túrán való részvételt megtagadjuk. Kérjük, nézd meg, van-e érvényes utasbiztosításod! Amennyiben rendelkezel már utasbiztosítással, ellenőrizd le, hogy kiterjed-e a fent írt speciális sport extra kategóriára is!

Irodánkban az Európai Utazási Biztosító (EUB) kedvezményes utas- és sztornó biztosításainak megkötésére van lehetőség, az alábbiak szerint:

Önállóan is köthető utasbiztosítás: Air & Cruise Outdoor: 13.500 Ft/fő
Önállóan is köthető sztornó biztosítás: Storno Basic, ami a részvételi díj 5%-a (önrész: 20 %): 18.450 Ft/fő
Sztornóbiztosítás és utasbiztosítás együtt: Storno Kombi, ami a részvételi díj 4%-a (önrész: 0-10 %), és az utasbiztosítás együtt: 28.260 Ft/fő

A feltüntetett összegek a teljes részvételi díjra vonatkoznak, amennyiben jogosult vagy törzsutas kedvezményre, akkor annak százalékával megegyező mértékben csökken a stornóbiztosítás díja. Fontos, hogy amennyiben szeretnél sztornó biztosítást megkötni, azt csak az első befizetéssel egyidejűleg teheted meg, később már nem!

Bővebben a biztosító szolgáltatásairól a honlapjukon olvashatsz: www.eub.hu

A honlapunkon cookiekat használunk, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk neked.