Bejelentkezés

Fülöp-szigetek: Coron, Palawan

Kis csoportos, kalandos hajózások a Csendes-óceán melléki szigetvilágban

A Fülöp-szigetek Földünk második legnagyobb szigetvilága, több mint hétezer trópusi szigettel. Utunk a szigetvilág északi részére kalauzol: a tenger felett hegyek, vulkánok, pálmák övezte fehér homokos tengerpartok, fantasztikus formájú sziklák, barlangok, rejtőzködő lagúnák. A tenger alatt pedig korallzátonyokat láthatunk csodálatosan színes és változatos  élővilággal. Mindezt megláthatja az utazó, aki vállalkozik arra, hogy felkeresse ezt a Dél-kínai-tengeren elterülő, egyedülálló természeti szépségekben bővelkedő országot. A természeti látnivalókon kívül megismerkedhetünk a helyiek sajátos, semmihez sem hasonlítható kultúrájával, mentalitásával, melyet a Fülöp-szigetek délkelet-ázsiai elhelyezkedése, a különböző népcsoportok sokaságának tradíciói és a történelem több nagyhatalmának gyarmati uralma alakított évszázadokon keresztül. A jelenlegi politikai helyzet ellenére az ide érkező turisták teljes biztonságban élvezhetik az ország fantasztikus természetei és kulturális adottságait, így ha egy aktív és felejthetetlen programra vágysz, akkor ezt az utat Neked találtuk ki!
 
Kiemelt látnivalók utazásunk során:
 
- Manila nyüzsgő metropolisza
- a Bacuit szigetvilág fantasztikus formájú sziklái, fehér homokos tengerpartjai
- a Fülöp-szigetek egyik leghosszabb és legszebb homokos standja, a Nacpan Beach
- színpompás trópusi korallok és hihetetlen gazdag víz alatti élővilág
- három napos felejthetetlen hajókirándulás a Linapacan-szigetek között, saját hajóval
- Coron Island lenyűgöző természeti értékei

Időpontok

 • 2024. február 06 → 17.
Programunkon alapvetően hajókirándulásokra és sznorkell túrákra indulunk, hogy a Fülöp-szigetek mesés szigetvilágát és víz alatti világát felfedezzük. Mivel a program jelentős részén hajózni fogunk, a biztos úszni tudás ezen a túrán elengedhetetlen, úszni nem tudók jelentkezését a túrára nem fogadjuk el! Mivel sokat fogunk a tengeren hajózni, tisztában kell lenni azzal, hogy a reggel általában csendes vízek a délutáni órákban a feltámadó szélben hullámossá válhatnak, aki nagyon hajlamos a tengeri betegségre, annak ezt a túrát nem ajánljuk! A hajók egyes esetekben a part menti mólónál tudnak kikötni, de a móló telítettsége esetén lehet, hogy egyik hajóról a másikra átmászva tudjuk a mólót megközelíteni, sőt egyes esetekben ez csak a derékig erő vízben gázolva, esetleg a vízben úszva lehetséges! A Fülöp-szigetek mesés szigetvilágában utazni hihetetlen élményeket jelent, európai kalandozásainkkal ellentétben ugyanakkor szem előtt kell tartani, hogy ez Ázsia. Aki azonban nem túl kényes, és az életre szóló élményekért vállalja az átlagosnál "nomádabb" viszonyokat, azt biztosíthatjuk, hogy nem fog csalódni!
 • 1. nap Manila

  Érkezés Manilába. Elfoglaljuk szállásunkat, ahonnan programunk indul, és amennyiben időnk engedi, a becsekkolás után egy környékbeli hangulatos vendéglőben megvacsorázunk, majd kipihenjük az utazás fáradalmait, egyben erőt gyűjtünk a másnapi korai induláshoz. Szállás szállóban.
 • 2. nap Manila, Busuanga Island: Coron Town, Mt. Tapyas

  2
  Ma el is hagyjuk a nyüzsgő Manilát, s a reggeli órákban átrepülünk Busuanga szigetére. Alig másfél órás repülés után landolunk a sziget repterén, ahol taxiba szállunk és szállásunkra utazunk. Coron Town kisvárosa egy csodálatos  öbölben fekszik, a tengerből és a földből kinövő tipikus délkelet-ázsiai mészkőhegyek között. Elfoglaljuk szállásunkat, s amennyiben időnkbe még belefér, egy csodás naplemente nézésre indulunk: a környék kedvenc kilátópontjára, a Mt Tapyas csúcsára kapaszkodhatunk fel. A túra rövid, de meredek, megerőltető, ám a panoráma és a naplemente remélhetőleg mindenkit kárpótolni fog. Szállás: szálló, ellátás: reggeli.
 • 3. nap Coron Town, Coron Island

  2
  Ma felejthetetlen élményben lesz részünk: első hajókirándulásunkra indulunk! Első ránézésre gyanúsan keskeny lélekvesztőnek kinéző vízi járművel indulunk el, de elég hely van mindennek, és a hajó két oldalán stabilizáló rudak segítenek a hullámok leküzdésében. Ennek köszönhetően minimális a tengeribetegség esélye. Fel kell készülni ugyanakkor, hogy a hajók néhány esetben csak úszva, vagy a derékig érő vízbe begyalogolva közelíthetők meg, felszerelésünket mindenképp vízálló táskákba tegyük! Ilyen táskákat a kikötőben, vagy a városban sétálva úton-útfélen jó áron beszerezhetünk. Felpakolva ivóvízzel, élelmiszerrel és sznorkel felszereléssel kihajózunk a környező szigetvilág felfedezésére. Délkelet-Ázsia egyik legszebb szigetcsoportja vár minket. A kristálytiszta vízben magasodnak a méregzöld trópusi növényzettel borított mészkősziklák, szigetek, melyek mélye felderítésre váró lagúnákat, strandokat rejt, a körülöttük lévő víz alatt pedig korallok és a köztük élő halak színes és nyüzsgő világa várja az utazót. Elsőként a Busuanga-szigeten fekvő Coron Town-tól egy jó fél órányi hajóútra található azonos nevű sziget, Coron felé vesszük az irányt. A sziget már önmagában is rendkívül különleges, hiszen a tűéles mészkőcsipkék formálta tájon úgy érezhetjük magunkat, mintha egy másik bolygón lennénk. A vad táj azonban megannyi szépséget rejt, melyekért csupán egy néhány tízperces, ám annál meredekebb túrát kell megcsinálnunk. Az első kilátópontunkból a kristálytiszta vizű, a kék és a zöld valószínűtlenül sok árnyalatában pompázó Kayangan-tavat csodálhatjuk meg, amelyben aztán később természetesen meg is fürödhetünk. A további programok során megnézzük még a hasonlóan döbbenetes fekvésű Twin Lagoons-t, strandolunk a CYC Beach-en, illetve sznorkelezünk  a Siete Picados korallszirtjei között. Látványos programunk után a délutáni órákban térünk vissza szállásunkra. Szállás: szállóban, ellátás reggeli.
 • 4. nap Coron Town, Lusong Islands, Pass Island

  2
  Ma ismét egy rendkívül látványos hajókirándulásra indulunk. Első megállónk egy II. világháború alatt elsüllyedt japán hadihajó roncsaihoz vezet, itt sznorkelezhetünk a roncson időközben megtelepedett korallokat, s a köztük úszkáló színes halakat megcsodálva, majd a Lusong korallkert ugyancsak különleges, érintetlen korallmezői következnek. A korallmező szélén csobbanunk a vízbe, majd a tenger áramlatát kihasználva sodródunk a korallok fölött, míg a hajónk pár száz méterrel odébb felvesz bennünket. Innen a Pass Island idilli, pálmafákkal teli strandja következik, ahol nincs más dolgunk, mint elfogyasztani ebédünket, s átadni magunkat a tengerparti könnyed lazulásnak. Szállásunkra visszatérve elmehetünk egy lelazító masszázsra az elkövetkező napok kalandjaira rákészülve. Szállás: szállóban, ellátás: reggeli.
 • 5. nap Coron Town, Linapacan-szigetek

  2
  Ma egy újabb, életre szóló kaland következik: egy három napos tengeri expedíció keretében Palawan szigetére hajózunk át. A menetrend szerinti 7-8 órás hajóút helyett azonban megtapasztalhatjuk, hogy milyen érzés a turizmus előtt szinte teljesen érintetlen, részben lakatlan szigeteken partra szállni. Privát hajónkkal a reggeli órákban futunk ki Busunga szigetének kikötőjéből, majd kisebb-nagyobb megszakításokkal a kora délutáni órákban érkezünk meg a Linapacan-szigetek egy világtól eldugott szegletébe. Hol kedvünk szerint sznorkelezünk egyet, hol pedig a parton lesünk bele a helyiek életébe. A szárazföldön szokásunkhoz híven egy-egy túrával színesítjük majd a napot, de az aktív kikapcsolódás részeként akár röplabdázhatunk, vagy tengeri kajakozhatunk is egyet a kristálytiszta vizű öblök egyikében. Szállásunk a szigeten sátrakban, vagy a homokos tengerparton lesz, a csillagos ég alatt. Szállás: sátor, ellátás: a szálláson reggeli, a hajókiránduláson ebéd, vacsora.
 • 6. nap Linapacan-szigetek

  2
  Folytatódnak vadregényes napjaink a Linapacan-szigeteken, ahol az előző napon felfedezett részek mellett újabb eldugott szigeteket és öblöket fedezünk fel saját hajónkkal. A helyiek úgy tartják, hogy Linapacan-szigetek környékén a víz olyan tiszta, mint sehol máshol a világon. Természetesen ennek utánajárva merülünk mi is minél többször a víz alá, hogy hatalmas, érintetlen korallmezők között élvezzük ki a tengeri élővilág csodáit. Napunk vége felé aztán befutunk következő szállásunkra, s már a tengerpartról élvezhetjük a napnyugta egyedülálló fényelt. Szállás: sátor vagy bambusz bungaló, ellátás: a hajókiránduláson teljes ellátás.
 • 7. nap Linapacan-szigetek, El Nido

  2
  Hajós expedíciónk harmadik napja is tartogat még meglepetéseket. Mesés kis szigetek mellett hajózunk el, a legjobb helyeken ismét a víz alá merülünk megcsodálni a víz alatti élővilágot. A kora délutáni órákban futunk be Palawan-szigetén Sibaltan, vagy Dipnay kikötőjébe. Elbúcsúzunk hajós expedíciónk személyzetétől, majd kisbuszokkal a sziget talán leghíresebb településére, El Nido-ba utazunk. Itt elfoglaljuk új szállásunkat, ahol jól fog esni a zuhany az expedíció után, majd felfrissülve belevethetjük magunkat a Coronnál sokkal pörgősebb, nyüzsgőbb kisváros éjszaki életébe. Remek éttermek, bárok közül válogathatunk, kétségtelenül jól fog esni a nomád, de gyönyörű napok után újra élvezni a civilizáció vívmányait. El Nidoban négy éjszakát töltünk. Szállás: szálloda, ellátás: a hajókiránduláson reggeli, ebéd.
 • 8. nap El Nido, Canopy walk, Nacpan Beach

  A sok hajózás után ma szárazföldi program következik. Délelőtt szabadprogram keretében lazulhatunk El Nido városkájában, de a bevállalósabb utastársakkal egy fakultatív program keretében az El Nido fölé magasodó sziklák egyikére próbálunk felkapaszkodni a Taraw via ferrata / canopy útvonalon egy csodás panorámáért, majd ebédünket már az egyik tengerparti étterem teraszán ülve fogyaszthatjuk el. Ebéd után némi szieszta, majd a mai nap fő programpontja következik: a Nacpan Beach. Elhagyjuk El Nido városkát, és körülbelül jó egy órás buszozás után jutunk el egy felejthetetlen partszakaszra, a Nacpan Beachre. A tíz-húsz, pálmafák alatt hűsölő turista és helyi halász szinte fel se tűnik a sok száz méteres aranyló homokos parton. Egy rövid sétával teljesen elhagyatott partszakaszokat fedezhetünk fel, ahol senkivel sem kell megosztani a strandolás örömeit. Egy tengerpari bárban koktélozhatunk, itt várjuk meg a napnyugta egyedüli fényeit, majd szürkület környékén indulunk vissza El Nidoba. Szállás: szálloda, ellátás: reggeli.
 • 9. nap El Nido hajókirándulás: Tour A

  2
  A szárazföldi pihenőnap után ma egy újabb hajókirándulásra indulunk. El Nido talán leghíresebb túrája, a Tour A következik, melynek során több meseszép lagúnát keresünk fel. Az egyik lagúnához hajónk be se tud menni, térdig érő vízben tengerikajakokat bérelve juthatunk csak el a függőleges sziklákkal bekerített rejtett vízi világhoz. Másik helyen víz alá bukva kell átbújni egy hatalmas sziklafal mögé, hogy élvezhessük a világtól elzárt homokos partot. Ebédünket egy sziklafal árnyékában fogyasztjuk el, majd lazítunk a parton. Természetesen szigetről szigetre hajózva szakítunk elegendő időt, hogy búvármaszkban és légzőcsővel felszerelkezve gyönyörködhessünk a tarka, színpompás trópusi korallokban, halakban. Szállás: szálloda, ellátás: reggeli, a hajókiránduláson ebéd.
 • 10. nap El Nido, Las Cabanas Beach

  Utolsó tengerparti napunkon még kiélvezhetjük a napfényt, mielőtt visszatérnénk az európai télbe.  A környék másik legszebb, de immáron jóval felkapottabb partszakaszára igyekszünk, a Las Cabanas strandra. Az ide való eljutáshoz egy jellegzetes helyi járművet, a motoros triciklit vesszük igénybe. A motoros tricikli tulajdonképpen egy oldalkocsis motorkerékpár, látványos, áramvonalas „karosszériával”. Akik a canopy után további izgalmakra vágynak, kipróbálhatják a nemrég átadott zipline-t. A pazar panorámát kínáló drótkötélpálya egy kisebb csúcsról indulva a strand és a pálmafák fölött elsuhanva egy partközeli kis szigeten ér véget, ahonnan egy földnyelven tudunk visszasétálni strandunkra. De aki csak lazulni, napozni, úszkálni szeretne, az is megtalálja itt számítását. A pálmafák, a tenger, s a közeli bár kínálata kétségtelenül emlékezetessé teszi utolsó napunkat és esténket a Paradicsomban... Szállás: szálloda, ellátás: reggeli.
 • 11. nap El Nido, Manila

  Ma a reptérre indulunk és az aktuális menetrend függvényében a nap folyamán visszarepülünk Manilába. Amennyiben időnk engedi, szállásunk elfoglalása után rövid városnézésre indulunk. Elsétálhatunk Manila legnagyobb parkjába, a Rizal parkba, ahol hatalmas területen, füves nyitott területek, fás, bokros részek, és a Fülöp-szigetek szinte összes híres történelmi személyiségének szobrai várják a manilaiakat. Minden nap több száz filippínó jön ki a parkba, sportolni, zenélni, piknikezni, vagy csak kipihenni a nagyvárosi nyüzsgést, a kaotikus forgalmat, dugókat. A parktól nem messze található Intramuros a következő célunk. Manila történelmi magja, a város legrégebbi negyede. A XVI. század második felében a spanyol hódítók által emelt falak között eredetileg a gyarmatosító Spanyolország itteni képviselői éltek. Az épületeken mindenhol a régi spanyol korszak befolyását láthatjuk. Megnézhetjük a Santiago erődöt és a manilai katedrálist. Napnyugta után keresünk egy hangulatos vendéglőt, hogy megvacsorázzunk. Szállás: szálloda, ellátás: reggeli.
 • 12. nap Manila

  A mai napra szervezett programunk nincs, a nemzetközi járat menetrendjétől függően elindulunk a reptérre, majd megkezdjük hazautunkat Budapest felé.
Az oldalon látható képeket Pál Máté és Szabó Szilveszter készítették.
A honlapunkon cookiekat használunk, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk neked.