Bejelentkezés

2864 m - Triglav csúcsmászás (3 nap)

Irány a TRIGLAV ikonikus csúcsa (2864 méter)!

Miért éppen a Triglav?

Amennyiben egy testet-lelket feltöltő, igazi kihívásra vágysz, vagy már régóta a bakancslistádon szerepel, vagy már számtalanszor hallottál róla, de még nem volt meg hozzá a kellő elszántságod, vagy mert voltál már ott és visszavágysz - íme a szuper alkalom, hogy megmászd velünk ezt a fenséges hegyóriást! A Triglav Szlovénia legmagasabb hegye és a Júliai-Alpok legmagasabb csúcsa. 2864 méter tengerszint feletti magasságban áll.

A hegy a szlovén identitás szimbóluma, szerepel a szlovén nemzeti címeren és zászlón is. Úgy tartja a mondás: „minden szlovénnak egyszer ott kell állni a csúcsán” A "Triglav" név szlovénul "három fejet" vagy "három csúcsot" jelent. Ez a név a hegy jellegzetes formájára utal, amely bizonyos szögekből nézve három csúcsnak tűnik. Három napos programunk során nem csupán a csúcsra indulunk, de keresztezzük a hegyet, hogy mindkét oldalról megcsodáljuk és bejárjuk a legszebb szegleteit. Csúcsra fel! :)

Ha kevesebb adrenalinra, de szép túrákra vágysz, nézd meg másik két túránkat Szlovéniában, a nyári klasszikus programot, illetve a Triglav Nemzeti Park legszebb helyeit!

Melyek a legfontosabb látnivalók a Triglav-csúcsmászás során?
- Szlovénia legmagasabb vízesése: Peričnik-vízesés
- a kristálytiszta vízű Jasna-tó
- Triglav csúcs (2864 m), a szlovén Alpok pazar körpanorámájával
- hangulatos alpesi menedékházak: Triglavski Dom, Vodnikov Dom, Aljažev-menedékház