Bejelentkezés

Indonézia: Bali, Nusa Penida (Komodo)

Vadregényes dzsungelek, vízi templomok, rizsföldek, álomba illő tengerpartok

Miért éppen Bali?

Balira utazva a hinduizmus misztikus és csodálatos templomait látogatjuk meg, ahol mind a mai napig hívők ezrei imádkoznak és mutatnak be áldozatokat a nagy főisteneknek, Brahmanak, Visnunak és Sívának. Persze, a természeti látnivalók sem maradhatnak ki! Sétálunk a már-már valószínűtlenül élénk zöld rizsteraszokon, fürdünk a dzsungel mélyén lévő vízesések alatt, valamint egy hatalmas majomerdőben bandukolva megismerkedhetünk a játékos és ravasz majmok mindennapjaival. A festői homokos tengerpartokon pedig alámerülhetünk a kellemes hőmérsékletű türkizkék vízben vagy csak egy jó könyv társaságában élvezhetjük a trópusi napsütést. S mivel Bali a spiritualitásáról is világhíres, kipróbálhatjuk a meditációt, jógát, vagy éppen egy masszázs segítségével töltődhetünk fel.

Ha azt gondolod, hogy Balin van az indonéz édenkert, nem tévedsz sokat, de mi mégis egy picit arrébb invitálunk. Oda, ahova a turizmus még csak éppen éppen betette a lábát, ahol az infrastruktúra nehezen követi az igényeket, s ahol - sajnos - sok minden nem ismerős a nyugati szemléletből. De itt, Nusa Penidán, ha szánsz rá időt, akkor csodás eldugott tengerparti öblöket találhatsz, a kristálytiszta vízben millió színes halacskával és manta rájákkal merülhetsz együtt, s az egész sziget akkora, hogy egy nap alatt be tudnád járni - de annyi gyönyörű hely jön szembe veled, hogy ez úgysem menne!

Melyek Bali legfontosabb látnivalói?

Az alapprogram során:
- misztikus hindu templomok: Tanah Lot, Gunung Kawi, Tirta Empul, Ulun Danu Bratan,
- a festői bali rizsföldek mentén található Subak-öntözőrendszer (UNESCO Világörökség),
- világhíres homokos tengerpartok pálmafákkal, türkizkék vízzel és gazdag élővilággal,
- dzsungelek mélyén fekvő vízesések,
- napfelkelte a Batur-vulkánról,
- rafting Bali legszebb folyóján,
- Ubud: Bali spirituális és kulturális központja,
- Uluwatu, a Bukit félsziget sziklaszirtjére épített ezer éves temploma,
- Nusa Penida káprázatos sziklaszirtjei, a Kelingking-öböl és a Diamond-beach.

A hosszabbítás során:
- a Komodo Nemzeti Park csodái: kilátópontok, sárkánygyíkok, manta ráják és csodálatos kis szigetek (UNESCO Világörökség),
- napfelkelte az ikonikus Padar sziget kilátópontjáról,
- érintetlen korallzátonyok, színes halakkal, teknősökkel,

- naplemente a tengeren a repülő denevérek látványával.