Bejelentkezés

Japán (aktív)

A felkelő nap országnak természeti szépségei, aktívan

A felkelő nap országa jól ismert többek között hagyományos kultúrájáról, neonfényben villogó hatalmas városairól, fejlett technológiáról, száguldó gyorsvonatokról, de ugyanakkor Japán a természet országa is. A vulkanikus szigetcsoport területének kétharmadát hegyek, vulkánok, erdők borítják és a nagyvárosoktól távol minden túrázó megtalálhatja számítását. Vulkánok, havas hegycsúcsok, buja erdők, magashegyi terep, melegvizes források, zarándokutak és jól kiépített infrastruktúra nyújtanak számtalan lehetőséget a túrázás szerelmeseinek. Utunk során megmásszuk Japán leghíresebb vulkánját, a Fudzsit, majd barangolunk a Japán Alpok hegyei között. Gyaloglunk az ország egyik leghíresebb zarándokútján, majd megmásszuk a Japán-szigetek legmagasabb működő vulkánját. Utunk végén a kultúrának áldozva eltöltünk egy napot az egykori császárvárosban, Kiotóban.

Kiemelt látnivalók utazásunk során:
- Fudzsi (3776 m), Japán egyik szimbóluma és szent hegye (UNESCO Világörökség),
- a Japán Alpok legszebb túrái,
- a híres Kumano Kodo zarándokút,
- Kumano Nachi Taisha szentély,
- Mt. Aso (1592 m), Japán legmagasabb aktív vulkánja és a világ egyikl legnagyobb kalderája,
- Oszaka 21. századi metropolisza,
- az ősi Kiotó történelmi emlékei (UNESCO Világörökség).
Kedves Érdeklődő! Utazásunk időpontja a csúcsszezonra esik, ezért a szállások jó előre - akár hónapokkal előbb - megtelnek. Ha érdekel ez a program, s már most tudod, hogy jönni szeretnél velünk, kérünk, mindenképpen jelezd ezt irodánk felé, hogy az általunk az úthoz tervezett szállásokat biztosítani tudjuk! A szállások csúcsszezonban való telítettsége miatt előfordulhat, hogy egyes napokon nem a program szerinti városban tudunk megszállni, hanem csak annak közelében. Ebben az esetben olyan szállást választunk, amelyről minél hatékonyabban tudjuk teljesíteni a programot. A rendkívül fejlett és hatékony japán vonat- és egyéb tömegközlekedésnek köszönhetően ez nem fog fennakadást okozni. Megértéseteket köszönjük!
 • 1. nap Tokió

  1
  Hosszú repülést követően érkezünk Japán fővárosába, Tokióba. A repülőtérről vonattal utazunk az elképesztő méretű tokiói főpályaudvarra, majd tömegközlekedéssel a szállásunkra ahol programunk indul. A repülési menetrendtől függően, ahogy időnk engedi, rövid városnézésre indulunk. Megkezdjük ismerkedésünket a japán tömegközlekedéssel, amely az egyik legjobban szervezett és leghatékonyabb a világon. Elmetrózunk a Sinndzsuku kerületbe, ahol a tokiói városháza monumentális, kettős tornyú épületéből, 202 méter magasból felejthetetlen kilátás nyílik az egész fővárosra. Miután kigyönyörködtük magunkat a kilátásban, a nem kevésbé látványos Sindzsuku kerületet látogatjuk meg. Ez Tokió kereskedelmi és adminisztrációs központja, és itt található a világ legforgalmasabb pályaudvara. Üzletházak, elektronikai üzletek, bárok, éttermek sokasága van itt, továbbá itt található Kabukicsó, Tokió vörös lámpás negyede. Késő este érünk vissza szállásunkra. Szállás apartmanban vagy szállóban, ahol egy éjszakát fogunk eltölteni.
 • 2. nap Tokió, Fudzsi (2800 m)

  3
  Ma elhagyjuk Tokiót. Reggeli után indulunk, a szálláson hagyjuk azokat a holmikat, amikre nem lesz szükségünk a következő nap estig, majd először vonatra szállunk, amellyel a szent hegy lábához utazunk. Kavagucsi kisvárosba érkezve jó idő esetén szinte karnyújtásnyira érezhetjük a festői látványt nyújtó Fudzsit, de ez csalóka, hiszen még messze a csúcs. Itt buszra szállunk, amely felvisz a 2300 m magasan található 5. számú állomásig, ahonnan már csak gyalog lehet tovább haladni. Egy rövid túra következik a menedékházig, ahol a szállásunk lesz. Lassan kaptatunk felfelé, hogy szokjuk a magasságot, akklimatizálódjunk, hiszen egy nap alatt tengerszintről 2800 méteres magasságot érünk el. Meg-meg állva gyönyörködünk az alattunk elterülő tájban, takarékoskodva erőnkkel haladunk felfelé, amíg délután elérjük szállásunkat, amely egy tipikus menedékház, japán jellegzetességekkel. Pihenünk, megvacsorázunk, ismerkedünk a helyiekkel, erőt gyűjtünk a másnapi mászáshoz és várjuk a naplementét. Sok fekvőhelyes, kissé szűkös matrac szálláson töltjük az éjszakát, próbáljuk kialudni magunkat. Túratáv: 3,5 - 4 km. Szint: 500 m fel. Szállás menedékházban, egy éjszakára, ellátás vacsora.
 • 3. nap Fudzsi csúcs (3776 m), Tokió

  4
  Valamivel pirkadat előtt indulunk, hogy elkerüljük a tömeget. A mászószezon végén vagyunk, így jóval kevesebb ember indul neki a csúcsnak, mint szezonban, de Japánban ez se kevés. Így a napfelkeltét nem a csúcsról élvezhetjük, hanem felfelé haladás közben, de az általunk választott útvonalról végig láthatjuk ahogy a nap először felbukkan a horizont alól, majd a Csendes-óceán fölé emelkedve egyre jobban megvilágítja utunkat. Lassan haladunk felfelé a kietlen tájban a poros, sziklás ösvényen, majd pár órás gyaloglás után elérjük a kráter peremet, fújunk egyet, majd elindulunk a kráter túloldalára, hogy a vulkán tetején lévő nyolc szent csúcs közül elérjük a legmagasabbat. Itt megpihenünk, megesszük a csúcscsokikat, fotózás, feljutottunk, sikerült. Óvatosan elindulunk lefelé, először megkerüljük a krátert a másik irányba, majd elkezdünk ereszkedni azon az ösvényen, ahol pár órája feljöttünk. Pár órás poros, sziklás lefele haladás után megérkezünk az 5. számú állomásra, ahol véget ér gyalogtúránk. Innen már az előző nap megismert busz-vonat kombinációval jutunk vissza Tokióba, ahol elmetrózunk a szállásunkra. Zuhany után vacsora majd, akinek van kedve, azzal meglátogatjuk a főváros egy másik ismert kerületét, Akihabarát. Kulturális központja az úgynevezett otakuk-nak (animék, mangák rajongói), és bevásárló negyede a számítástechnikai eszközöknek, animéknek, mangáknak, videojátékoknak. Miután kicsodálkoztuk magunkat a színes kavalkádban, visszamegyünk szállásunkra, és felkészülünk, hogy másnap elbúcsúzzunk Tokiótól. Túratáv: 12 km. Szint: 976 m fel, 1476 m le. Szállás apartmanban vagy szállóban, ahol egy éjszakát fogunk eltölteni, ellátás reggeli.
 • 4. nap Tokió, Kamikochi (Japán Alpok)

  1
  A mai nap az utazásról szól. Célunk a Japán Alpok egyik legszebb helye, a Hida-hegységben fekvő magashegyi Kamikochi völgy. Reggeli után először vonattal utazunk, majd buszra szállva hatolunk be a Japán Alpok hegyei közé. A délutáni órákban érkezünk meg a turisták körében méltán népszerű völgybe. A Chūbu-Sangaku Nemzeti Parkban nagyjából 1400 méter magasan fekvő, körülbelül 18 km hosszú Kamikochi-völgy Japán nemzeti kulturális javainak egyikeként szerepel a különleges természeti emlékek és a festői szépségű különleges helyek listáján. Néha "japán Yosemite-völgynek " nevezik, bár lényegesen kisebb, mint a kaliforniai. Körben háromezer méter fölé nyúló sziklás gerincű, erdő borította hegyek, lent az Azusa folyó, szemet gyönyörködtető látvány. Rövid gyaloglással érjük el szállásunkat, ahol lepakolunk fekvőhelyeinken, majd vacsora előtt még lehet tenni egy sétát a folyó mellett, lélekben készülve a völgyet övező hegygerincen fekvő csúcsokra vezető másnapi túrára. Szállás menedékházban, két éjszakára, ellátás vacsora.
 • 5. nap Kamikochi, Mt. Oku-Hotaka (3190 m), Kamikochi (Japán Alpok)

  4
  Korai reggeli után indulunk, hiszen hosszú, egész napos túra áll előttünk Japán egyik legszebb hegyvidékén. Átkelünk a folyón és egy darabig deszkázott ösvényen haladunk, majd elindulunk felfelé. Fokozatosan emelkedik az ösvény, nem túl meredek a kaptató egy egykori menedékig, amelyet egy lavina rombolt le. Innen már meredekebb a felfelé vezető út helyenként létrákkal, láncokkal, amíg elérjük a 3090 méter magas Mae-hotaka csúcsot. Káprázatos kilátás a jutalmunk az eddigi fáradságért. Egyik oldalon a völgy, felettünk pedig célunk, a Hotaka hegy gerincvonala. Rövid szusszanás után becélozzuk a gerincet ahová az Oku-Hotaka 3190 méter magas csúcsán érünk ki, amely a mai túra legmagasabb pontja. Innen a hegygerincen haladunk egyik csúcstól a másikig, helyenként létrákon mászva, láncokba kapaszkodva. Jobbra lent a Kamikochi-völgyet láthatjuk, míg balra a horizontig nyúló hegyek látványa kísér, és tiszta időben kelet felé nézve a Fudzsit is megláthatjuk. Miután elértük utunk legtávolabbi pontját, egy menedékházban megpihenünk, majd következik a lefelé vezető út. Egy másik ösvényen indulunk lefelé, ahol először elérünk egy hatalmas kempinget, amelynek környéke az egyik legnépszerűbb túrázási célpont Japánban, és joggal, mivel a kilátás a sziklás Hotaka-gerincvonal felé lélegzetelállítóan gyönyörű. Tovább haladunk lefelé egy panoráma ösvényen, majd az erdőbe érve érjük el a folyót, ahol jobbra kanyarodva visszasétálunk szállásunkig. Túratáv: 27 km, szint: 1776 m fel, le. Szállás menedékházban, két éjszakára, ellátás reggeli és vacsora.
 • 6. nap Kamikochi (Japán Alpok), Shingu (Kumano Kodo)

  1
  Kényelmesen megreggelizünk, majd az egész napos utazás következik, melyet busszal kezdünk meg. Matsumoto városában vonatra szállunk és több átszállást követően az esti órákban érkezünk meg a Kii-félsziget déli csücskébe, ahonnan a következő nap indulunk a híres Kumano Kodo zarándokút egyik leglátványosabb szakaszának bejárására. Az egész napos utazás során sikerül valamelyest regenerálódni az előző napi fárasztó túra után és erőt gyűjteni a következő napra. A vonatállomásról elsétálunk szállásunkra, majd megvacsorázunk a környéken és rápihenünk a következő napra. Szállás apartmanban vagy szállóban, ahol két éjszakát fogunk eltölteni, ellátás reggeli.
 • 7. nap Kumano Kodo zarándokút

  3
  Hajnalban indulunk, hogy elérjük a buszt, amely túránk kiindulópontjához visz. Japánban már évszázadok óta népszerű zarándokhely Kumano, a gyógyítás és az üdvösség szent régiója Kelet-Japánban. A Kumano Kodo úthálózata összesen több mint 200 km hosszú hegyi ösvényekkel köti össze a régió szent helyeit. Ezek között a Nakahechi egykori birodalmi útvonal a legnépszerűbb túraútvonal, melyet teljes hosszában öt nap alatt lehet bejárni, de mi csak az utolsó szakaszt fogjuk végigtúrázni. Hegyvidéken kanyarog a jól kiépített ösvény hatalmas cédrusfák között, a zarándokok védelmére épített oji-k, avagy kis szentélyek mellett. Helyenként tanyákat és falvakat keresztezünk, amelyek úgy tűnik, hogy évtizedek óta nem változtak. Kilátóhelyekből fotózzuk a horizontig elnyúló, fák tengere borította hegyek és völgyek látványát. A délutáni órákban érünk utunk végére, a Nachi-vízeséshez, amely 133 méteres magasságával Japán legmagasabb vízesése és gyönyörű látványt nyújt amint lezuhan a Nachi Taisha szentély mögötti sziklaoldalon, amely a Kumano-szentélyek közül a leghíresebb. Miután kigyönyörködtük magunkat a látványban, lebuszozunk a vasútállomáshoz és kimegyünk a Csendes-óceán partjára egy kis lazításra. Miután kibámészkodtuk a magunkat a végtelen víz partján, rövid vonatozás után érünk szállásunkra. Túratáv: 15 km. Szint: 820 m fel, le. Szállás apartmanban vagy szállóban.
 • 8. nap Shingu, Kumamoto

  1
  Egész napos vonatozás vár ránk ezen napon. Célunk Japán déli vége, a japán szigetvilág négy legnagyobb szigete közül a legdélebbi, Kjúsú. Oszakában sinkanszenre szállunk, amellyel a késő délutáni órákban érkezünk meg Kumamoto városába. Elfoglaljuk szállásunkat, felderítjük a környéket, megtudjuk mennyire aktív másnapi célunk, a nem messze lévő Aso vulkán. Mivel egy aktív vulkánról van szó, előfordulhat, hogy lezárják a hegyet. Ebben az esetben alternatív túrára indulunk a következő napon. Szállás apartmanban vagy szállóban, ahol két éjszakát fogunk eltölteni.
 • 9. nap Mt. Aso (1592 m)

  3
  Következik Japán legmagasabb aktív, működő vulkánja. Sajnos kitörésveszély esetén, ami bármikor előfordulhat, lezárhatják, de ebben az esetben alternatív túrával helyettesítjük az Aso vulkánt. Bérelt, privát kisbusszal indulunk reggeli után, amellyel gyorsan elérjük a látogatóközpontot, ahonnan gyalog folytatjuk utunkat. Mellettünk zöld fűtengerben két tó fekszik egy ellaposodott vulkáni kráteren, legelésző tehenekkel, míg felfelé nézve sziklás, holdbéli tájban vezet az út a fő kráterhez. A hatalmas kiterjedésű kalderán belül öt hegy található, különböző aktivitású kráterekkel. Túránk során megnézzük a legaktívabbat és a legmagasabbat is. Holdbéli tájon túrázunk, távolban füstfelhőket pöfékel a hegy az égbe, néha vulkanikus gázt fúj a szél az arcunkba. Lepillantunk a fortyogó kráterbe a csúcsokról, egy menedékben elfogyasztjuk magunkkal hozott élelmünket, majd egy másik útvonalon indulunk vissza a látogatóközponthoz. Itt még van lehetőségünk megnézni a vulkán múzeumot, vagy lovagolni egyet a krátertavak körül. Bérelt kisbuszunkkal a délutáni órákban érünk vissza szállásunkra. Túratáv: 16 km, Szint: 570 m. fel, le. Szállás apartmanban vagy szállóban.
 • 10. nap Kumamoto, Oszaka

  1
  Kényelmesen megreggelizünk, majd kimegyünk a pályaudvarra, hogy ismét igénybe vegyük a japán szuperexpressz szolgáltatásait. Oszakába a kora délutáni órákban érkezünk meg, így szállásunk elfoglalása és az ebédidő után még van időnk felfedezni Japán második legnagyobb városát, egyik legfontosabb kereskedelmi és ipari központját. Első célunk az Umeda Sky Building, melynek futurisztikus külseje messziről feltűnik. A tetején található kilátóból lélegzet elállító a látvány, ameddig ellátunk, mindenhol az ember által épített beton, üveg, acél dzsungel tárul a szemünk elé. Innen Oszaka méltán híres Dotombori utcáját célozzuk meg, ahol a boltok, bárok, éttermek kavalkádját villogó neonfények világítják meg. Miután kinézelődtük magunkat visszatérünk szállásunkra. Szállás apartmanban vagy szállóban, ahol két éjszakát fogunk eltölteni.
 • 11. nap Oszaka, Kiotó, Oszaka

  1
  A mai nap a kulturális látnivalókról fog szólni, az egész napot Kiotóban töltjük. Sinkanszennel gyorsan elérjük célunkat, a kiotói főpályaudvart, majd először a Kinkaudzsi, vagyis Aranypavilon templomot látogatjuk meg. A zen buddhizmus egyik szektájához tartozó templomkomplexum főépülete az Aranypavilon. Az eredetileg nyaralónak, majd palotának szánt épületeket a 14. században alakították át templommá. A csodálatosan festői környezetben álló épület nem hiába japán egyik legnépszerűbb turista látványosságai. Ehhez fogható látványt nehéz még elképzelni is. Következő megálló a Nidzso kastély. Ezt a hatalmas területen fekvő épületkomplexumot a 17. században építették Tokugava Ijeszu, a Tokugawa sógunátus alapítójának parancsára. Több védelmi vonallal, vizesárkokkal, gyönyörű kertekkel övezett épületek közül a 3300 m2 területű Ninomaru kastély talán a legszebb, az aprólékosan kidolgozott fal és mennyezet díszítő festményekkel. Végigsétálva a kastélyokon, kerteken némi elképzelést alkothatunk a középkori japán uralkodóinak életéről, ahol a padlódeszkák direkt nyikorognak, hogy figyelmeztessenek, ha valaki közeledik. Miután felderítettük a Nidzso kastélyt, még meglátogatjuk a Szandzsuszangen-do buddhista templomot, ahol ezer Buddha szobrot tekinthetünk meg. Este térünk vissza Oszakába. Szállás apartmanban vagy szállóban.
 • 12. nap Oszaka

  1
  A repülőgép indulásának függvényében hagyjuk el szállásunkat, kivonatozunk az oszakai nemzetközi repülőtérre, és megkezdjük hazautazásunkat.
Az oldalon látható képeket Bodon Pál készítette.
A honlapunkon cookiekat használunk, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk neked.