Bejelentkezés

Japán (aktív)

A felkelő nap országnak természeti szépségei, aktívan

A felkelő nap országa jól ismert többek között hagyományos kultúrájáról, neonfényben villogó hatalmas városairól, fejlett technológiáról, száguldó gyorsvonatokról, de ugyanakkor Japán a természet országa is. A vulkanikus szigetcsoport területének kétharmadát hegyek, vulkánok, erdők borítják és a nagyvárosoktól távol minden túrázó megtalálhatja számítását. Vulkánok, havas hegycsúcsok, buja erdők, magashegyi terep, melegvizes források, zarándokutak és jól kiépített infrastruktúra nyújtanak számtalan lehetőséget a túrázás szerelmeseinek. Utunk során megmásszuk Japán leghíresebb vulkánját, a Fudzsit, majd barangolunk a Japán Alpok hegyei között. Gyaloglunk az ország egyik leghíresebb zarándokútján, majd megmásszuk a Japán-szigetek legmagasabb működő vulkánját. Utunk végén a kultúrának áldozva eltöltünk egy napot az egykori császárvárosban, Kiotóban.

Kiemelt látnivalók utazásunk során:
- Fudzsi (3776 m), Japán egyik szimbóluma és szent hegye (UNESCO Világörökség),
- a Japán Alpok legszebb túrái,
- a híres Kumano Kodo zarándokút,
- Kumano Nachi Taisha szentély,
- Mt. Aso (1592 m), Japán legmagasabb aktív vulkánja és a világ egyikl legnagyobb kalderája,
- Oszaka 21. századi metropolisza,
- az ősi Kiotó történelmi emlékei (UNESCO Világörökség).

Időpontok

 • 2024. augusztus 25
  → szeptember 06.
Kedves Érdeklődő! Utazásunk időpontja a csúcsszezonra esik, ezért a szállások jó előre - akár hónapokkal előbb - megtelnek. Ha érdekel ez a program, s már most tudod, hogy jönni szeretnél velünk, kérünk, mindenképpen jelezd ezt irodánk felé, hogy az általunk az úthoz tervezett szállásokat biztosítani tudjuk! A szállások csúcsszezonban való telítettsége miatt előfordulhat, hogy egyes napokon nem a program szerinti városban tudunk megszállni, hanem csak annak közelében. Ebben az esetben olyan szállást választunk, amelyről minél hatékonyabban tudjuk teljesíteni a programot. A rendkívül fejlett és hatékony japán vonat- és egyéb tömegközlekedésnek köszönhetően ez nem fog fennakadást okozni. Megértéseteket köszönjük!
 • 1. nap Tokió

  1
  Hosszú repülést követően érkezünk Japán fővárosába, Tokióba. A repülőtérről vonattal utazunk az elképesztő méretű tokiói főpályaudvarra, majd tömegközlekedéssel szállásunkra. Amennyiben időnk engedi, némi pihenés után a főváros egyik híres kerületét, Ginzat nézzük meg esti programként. Ginza Tokió válasza a new yorki 5. sugárútra, vagy a londoni Oxford Street-re, és egyike a világ legfényűzőbb vásárló negyedeinek. Minden magára valamit adó luxusmárka képviselteti magát Ginza utcáin, és itt találhatók a város legexkluzívabb szórakozóhelyei. A Meiji restauráció idején ez a kerület volt a modernizáció modellje, többek között itt építettek Japánban először tégla épületeket, és itt volt először közvilágítás. Rövid séta után visszatérünk szállásunkra, hogy kipihenjük a hosszú utazás fáradalmait. Szállás apartmanban vagy szállodában, ahol két éjszakát fogunk eltölteni.
 • 2. nap Tokió

  Reggel városnézésre indulunk. Miután kipakoltunk, és kifújtuk magunkat, rövid városnézésre indulunk. Folytatjuk ismerkedésünket a japán tömegközlekedéssel, amely az egyik legjobban szervezett, és leghatékonyabb a világon. Első célunk egy halpiac, ahol szinte bármit meg lehet kapni, ami ehető és tengerben él. Sügér, rák, polip, tonhal, kagyló, tengeri sün, tintahal - szinte minden kapható, és itt garantáltan friss sushit kapunk reggelire. Miután kinézelődtük magunkat és megreggeliztünk, elmetrózunk az Asakusa negyedbe, ahol megtekinthetjük a főváros legősibb buddhista templomát a Sensi-jit. Következik a főváros egy másik ismert kerülete, Akihabara. A második világháború után kapta meg ez a városrész az "Akihabara Elektromos Város" becenevet, amikor a háztartási elektromos cikkek terjedelmes bevásárlóközpontjává nőtte ki magát. Napjainkban az úgynevezett otakuk (animék, mangák rajongói) kulturális központja, bevásárló negyede a számítástechnikai eszközöknek, animéknek, mangáknak, videojátékoknak. Miután kicsodálkoztuk magunkat a színes kavalkádban, elmetrózunk a Sinndzsuku kerületbe, ahol a tokiói városháza monumentális, kettős tornyú épületéből, 202 méter magasból felejthetetlen kilátás nyílik az egész fővárosra. Miután kigyönyörködtük magunkat a kilátásban, a nem kevésbé látványos Sindzsuku kerületet látogatjuk meg. Ez Tokió kereskedelmi és adminisztrációs központja, és itt található a világ legforgalmasabb pályaudvara. Üzletházak, elektronikai üzletek, bárok, éttermek sokasága van itt, továbbá itt található Kabukicsó, Tokió vörös lámpás negyede. Késő este érünk vissza szállásunkra.
 • 3. nap Tokió, Fudzsi (2800 m)

  3
  Ma elhagyjuk Tokiót. Reggeli után indulunk, a szálláson hagyjuk azokat a holmikat, amikre nem lesz szükségünk a következő nap estig, majd először vonatra szállunk, amellyel a szent hegy lábához utazunk. Érkezéskor jó idő esetén szinte karnyújtásnyira érezhetjük a festői látványt nyújtó Fudzsit, de ez csalóka, hiszen még messze a csúcs. Itt buszra szállunk, amely felvisz a 2 300 m. magasan található 5. számú állomásig, ahonnan már csak gyalog lehet tovább haladni. Innen túra következik a menedékházig, ahol a szállásunk lesz. Lassan kaptatunk felfelé, hogy szokjuk a magasságot, akklimatizálódjunk, hiszen egy nap alatt tengerszintről 2 700 – 2 800 m. magasságot érünk el. Meg-meg állva gyönyörködünk az alattunk elterülő tájban, takarékoskodva erőnkkel haladunk felfelé, amíg délután elérjük szállásunkat. Tipikus menedékház, de japán jellegzetességekkel. Pihenünk, megvacsorázunk, ismerkedünk a helyiekkel, erőt gyűjtünk a másnapi mászáshoz és várjuk a naplementét. Sok fekvőhelyes kissé szűkös matrac szálláson töltjük az éjszakát, próbáljuk kialudni magunkat. Túratáv: 3,5 - 4 km. Szint: 500-700 m fel. Szállás menedékházban, egy éjszakára, ellátás vacsora.
 • 4. nap Fudzsi csúcs (3776 m), Tokió

  4
  Valamivel pirkadat előtt indulunk, hogy elkerüljük a tömeget. A mászószezon végén vagyunk, így jóval kevesebb ember indul neki a csúcsnak, mint szezonban, de Japánban ez se kevés. Így a napfelkeltét nem a csúcsról élvezhetjük, hanem felfelé haladás közben, de az általunk választott útvonalról végig láthatjuk ahogy a nap először felbukkan a horizont alól, majd a Csendes-Óceán fölé emelkedve egyre jobban megvilágítja utunkat. Lassan haladunk felfelé a kietlen tájban a poros, sziklás ösvényen, majd pár órás gyaloglás után elérjük a kráter peremet, fújunk egyet majd elindulunk a kráter túloldalára, hogy a vulkán tetején lévő nyolc szent csúcs közül elérjük a legmagasabbat. Itt megpihenünk, megesszük a csúcscsokikat, fotózás, feljutottunk, sikerült. Óvatosan elindulunk lefelé, először megkerüljük a krátert a másik irányba, majd elkezdünk ereszkedni azon az ösvényen, ahol pár órája feljöttünk. Pár órás poros, sziklás lefele haladás után megérkezünk az 5. számú állomásra, ahol véget ér gyalogtúránk. Innen már az előző nap megismert busz-vonat kombinációval jutunk vissza Tokióba, ahol elmetrózunk a szállásunkra. Zuhany után vacsora majd, akinek van kedve, azzal meglátogatjuk a főváros egy másik ismert kerületét, Shibuyat. Itt található a híres Hachiko kutya szobra, aki hosszú éveken át nap mint nap várta elhunyt gazdáját a shibuya-i pályudvaron, és Japánban a szeretet és a feltétel nélküli hűség szimbólumává vált. Átsétálunk a több filmben is megörökített kereszteződésen, ahol átlósan vezet át az egyik gyalogátkelő, majd elveszünk az éttermek, boltok forgatagában. Késő este érünk vissza szállásunkra és felkészülünk, hogy másnap elbúcsúzzunk Tokiótól. Túratáv: 14 km. Szint: 1000 m. fel, 1 500 m. le. Szállás apartmanban vagy szállóban, ahol egy éjszakát fogunk eltölteni, ellátás reggeli.
 • 5. nap Tokió, Kamikochi (Japán Alpok)

  1
  A mai nap az utazásról szól. Célunk a Japán Alpok egyik legszebb helye, a Hida-hegységben fekvő magashegyi Kamikochi völgy. Reggeli után először vonattal utazunk, majd buszra szállva hatolunk be a Japán Alpok hegyei közé. A délutáni órákban érkezünk meg a turisták körében méltán népszerű völgybe. A Chūbu-Sangaku Nemzeti Parkban nagyjából 1400 méter magasan fekvő, körülbelül 18 km hosszú Kamikochi-völgy Japán nemzeti kulturális javainak egyikeként szerepel a különleges természeti emlékek és a festői szépségű különleges helyek listáján. Néha "japán Yosemite-völgynek " nevezik, bár lényegesen kisebb, mint a kaliforniai. Körben háromezer méter fölé nyúló sziklás gerincű, erdő borította hegyek, lent az Azusa folyó, szemet gyönyörködtető látvány. Rövid gyaloglással érjük el szállásunkat, ahol lepakolunk fekvőhelyeinken, majd vacsora előtt még lehet tenni egy sétát a folyó mellett, lélekben készülve a völgyet övező hegygerincen fekvő csúcsokra vezető másnapi túrára. Szállás tradicionális japán szálláson, két éjszakára, ellátás vacsora.
 • 6. nap Kamikochi, Mt Yake (2 444 m.), Kamikochi (Japán Alpok)

  4
  Korai reggeli után indulunk, hiszen hosszú, egész napos túra áll előttünk Japán egyik legszebb hegyvidékén. Először könnyed gyaloglás következik az Azusa folyó mellett, majd pár kilométer után lassan nyugatnak fordulunk és elkezdünk felfelé haladni. Fokozatosan emelkedik az ösvény először erdőben, majd egyre ritkul a növényzet és egy-két rövidebb szakaszon a kezünket is használni kell rögzített kötelekbe kapaszkodva a továbbhaladáshoz. Egy menedékháznál megpihenünk, majd a rizkás növényzet között folytatjuk utunkat, míg már csak sziklák vesznek körbe. Egy aktív vulkán tetejére érkezünk, ahol gyönyörű kilátás mellett szusszanhatunk. Mögöttünk a Kamikochi-völgyet láthatjuk, míg körbe a horizontig nyúló hegyek látványa kísér és tiszta időben kelet felé nézve a Fudzsit is megláthatjuk. Lefelé pillantva egy krátertó látványában gyönyörködhetünk és jöhetnek a csúcsfotók, csúcscsoki. Alattunk a Kamikochi völgy és azon túl a Hotaka hegy gerincvonala. Következik a lefelé vezető út, amely ugyanaz mit a felfelé vezető, ahol az erdőbe érve érjük el a folyót, amely mellett visszasétálunk szállásunkig. Túratáv: 17 km. Szint: 1 000 m. fel, le. Szállás tradicionális japán szálláson, ellátás reggeli, vacsora.
 • 7. nap Kamikochi (Japán Alpok), Shingu (Kumano Kodo)

  1
  Kényelmesen megreggelizünk, majd az egész napos utazás következik, melyet busszal kezdünk meg. Matsumoto városában vonatra szállunk és több átszállást követően az esti órákban érkezünk meg a Kii-félsziget déli csücskébe, ahonnan a következő nap indulunk a híres Kumano Kodo zarándokút egyik leglátványosabb szakaszának bejárására. Az egész napos utazás során sikerül valamelyest regenerálódni az előző napi fárasztó túra után és erőt gyűjteni a következő napra. A vonatállomásról elsétálunk szállásunkra, majd megvacsorázunk a környéken és rápihenünk a következő napra. Szállás apartmanban vagy szállóban, ahol két éjszakát fogunk eltölteni, ellátás reggeli.
 • 8. nap Kumano Kodo zarándokút

  3
  Hajnalban indulunk, hogy elérjük a buszt, amely túránk kiindulópontjához visz. Japánban már évszázadok óta népszerű zarándokhely Kumano, a gyógyítás és az üdvösség szent régiója Kelet-Japánban. A Kumano Kodo úthálózata összesen több mint 200 km hosszú hegyi ösvényekkel köti össze a régió szent helyeit. Ezek között a Nakahechi egykori birodalmi útvonal a legnépszerűbb túraútvonal, melyet teljes hosszában öt nap alatt lehet bejárni, de mi csak az utolsó szakaszt fogjuk végigtúrázni. Hegyvidéken kanyarog a jól kiépített ösvény hatalmas cédrusfák között, a zarándokok védelmére épített oji-k, avagy kis szentélyek mellett. Helyenként tanyákat és falvakat keresztezünk, amelyek úgy tűnik, hogy évtizedek óta nem változtak. Kilátóhelyekből fotózzuk a horizontig elnyúló, fák tengere borította hegyek és völgyek látványát. A délutáni órákban érünk utunk végére, a Nachi-vízeséshez, amely 133 méteres magasságával Japán legmagasabb vízesése és gyönyörű látványt nyújt amint lezuhan a Nachi Taisha szentély mögötti sziklaoldalon, amely a Kumano-szentélyek közül a leghíresebb. Miután kigyönyörködtük magunkat a látványban, lebuszozunk a vasútállomáshoz és kimegyünk a Csendes-óceán partjára egy kis lazításra. Miután kibámészkodtuk a magunkat a végtelen víz partján, rövid vonatozás után érünk szállásunkra. Túratáv: 15 km. Szint: 820 m fel, le. Szállás apartmanban vagy szállóban.
 • 9. nap Shingu, Kumamoto

  1
  Egész napos vonatozás vár ránk ezen napon. Célunk Japán déli vége, a japán szigetvilág négy legnagyobb szigete közül a legdélebbi, Kjúsú. Oszakában sinkanszenre szállunk, amellyel a késő délutáni órákban érkezünk meg Kumamoto városába. Elfoglaljuk szállásunkat, felderítjük a környéket, megtudjuk mennyire aktív másnapi célunk, a nem messze lévő Aso vulkán. Mivel egy aktív vulkánról van szó, előfordulhat, hogy lezárják a hegyet. Ebben az esetben alternatív túrára indulunk a következő napon. Szállás apartmanban vagy szállóban, ahol két éjszakát fogunk eltölteni.
 • 10. nap Mt. Aso (1592 m)

  3
  Következik Japán legmagasabb aktív, működő vulkánja. Sajnos kitörésveszély esetén, ami bármikor előfordulhat, lezárhatják, de ebben az esetben alternatív túrával helyettesítjük az Aso vulkánt. Bérelt, privát kisbusszal indulunk reggeli után, amellyel gyorsan elérjük a látogatóközpontot, ahonnan gyalog folytatjuk utunkat. Mellettünk zöld fűtengerben két tó fekszik egy ellaposodott vulkáni kráteren, legelésző tehenekkel, míg felfelé nézve sziklás, holdbéli tájban vezet az út a fő kráterhez. A hatalmas kiterjedésű kalderán belül öt hegy található, különböző aktivitású kráterekkel. Túránk során megnézzük a legaktívabbat és a legmagasabbat is. Holdbéli tájon túrázunk, távolban füstfelhőket pöfékel a hegy az égbe, néha vulkanikus gázt fúj a szél az arcunkba. Lepillantunk a fortyogó kráterbe a csúcsokról, egy menedékben elfogyasztjuk magunkkal hozott élelmünket, majd egy másik útvonalon indulunk vissza a látogatóközponthoz. Itt még van lehetőségünk megnézni a vulkán múzeumot, vagy lovagolni egyet a krátertavak körül. Bérelt kisbuszunkkal a délutáni órákban érünk vissza szállásunkra. Túratáv: 16 km, Szint: 570 m. fel, le. Szállás apartmanban vagy szállóban.
 • 11. nap Kumamoto, Oszaka

  1
  Kényelmesen megreggelizünk, majd kimegyünk a pályaudvarra, hogy ismét igénybe vegyük a japán szuperexpressz szolgáltatásait. Oszakába a kora délutáni órákban érkezünk meg, így szállásunk elfoglalása és az ebédidő után még van időnk felfedezni Japán második legnagyobb városát, egyik legfontosabb kereskedelmi és ipari központját. Első célunk az Umeda Sky Building, melynek futurisztikus külseje messziről feltűnik. A tetején található kilátóból lélegzet elállító a látvány, ameddig ellátunk, mindenhol az ember által épített beton, üveg, acél dzsungel tárul a szemünk elé. Innen Oszaka méltán híres Dotombori utcáját célozzuk meg, ahol a boltok, bárok, éttermek kavalkádját villogó neonfények világítják meg. Miután kinézelődtük magunkat visszatérünk szállásunkra. Szállás apartmanban vagy szállóban, ahol két éjszakát fogunk eltölteni.
 • 12. nap Oszaka, Kiotó, Oszaka

  1
  A mai nap a kulturális látnivalókról fog szólni, az egész napot Kiotóban töltjük. Sinkanszennel gyorsan elérjük célunkat, a kiotói főpályaudvart, majd először a Kinkaudzsi, vagyis Aranypavilon templomot látogatjuk meg. A zen buddhizmus egyik szektájához tartozó templomkomplexum főépülete az Aranypavilon. Az eredetileg nyaralónak, majd palotának szánt épületeket a 14. században alakították át templommá. A csodálatosan festői környezetben álló épület nem hiába japán egyik legnépszerűbb turista látványosságai. Ehhez fogható látványt nehéz még elképzelni is. Következő megálló a Nidzso kastély. Ezt a hatalmas területen fekvő épületkomplexumot a 17. században építették Tokugava Ijeszu, a Tokugawa sógunátus alapítójának parancsára. Több védelmi vonallal, vizesárkokkal, gyönyörű kertekkel övezett épületek közül a 3300 m2 területű Ninomaru kastély talán a legszebb, az aprólékosan kidolgozott fal és mennyezet díszítő festményekkel. Végigsétálva a kastélyokon, kerteken némi elképzelést alkothatunk a középkori japán uralkodóinak életéről, ahol a padlódeszkák direkt nyikorognak, hogy figyelmeztessenek, ha valaki közeledik. Miután felderítettük a Nidzso kastélyt, még meglátogatjuk a Szandzsuszangen-do buddhista templomot, ahol ezer Buddha szobrot tekinthetünk meg. Este térünk vissza Oszakába. Szállás apartmanban vagy szállóban.
 • 13. nap Oszaka

  1
  A repülőgép indulásának függvényében hagyjuk el szállásunkat, kivonatozunk az oszakai nemzetközi repülőtérre, és megkezdjük hazautazásunkat.
Az oldalon látható képeket Bodon Pál készítette.
A honlapunkon cookiekat használunk, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk neked.