Bejelentkezés

Kenya szafari, Indiai-óceán (szilveszter)

Varázslatos szafari szilveszterkor a Maasai Marában, lazulás az Indiai-óceánnál

Jártál már fekete Afrikában? Túl Marokkón és Egyiptomon, úgy igazán bent a sűrűjében!? Ha igen azért, ha még nem akkor még annál is inkább ajánljuk neked ezt az utat! Kenyának rengeteg arca és mesés színei vannak. A szavannai füves puszták, leopárd sárgasága, a maszájok piros ruhája, a hegyvidékek mély zöldje, a fekete emberek, fehér hegycsúcsok és természetesen az óceán türkizkék vize. Utunk első felében megismerkedünk a leghíresebb nemzeti parkok, a Maasai Mara, a Hell’s Gate, a Nakuru-tó és a Naivasha-tó élővilágával, miközben National Geographic dokumentumfilm kockái közé csöppenve érezzük majd magunkat. Lesz alkalmunk biciklizni és egészen közel férkőzni zsiráfokhoz, zebrákhoz és más szavannai állatokhoz a vadonban. Ezt követően repülünk tovább a paradicsomi Indiai-óceán partjához. Egy közvetlen tengerparti szállodában, félpanziós ellátás mellett élvezhetjük a kék és a zöld minden árnyalatában játszó óceán közelségét, a vakítóan hófehér homokos tengerpartot, s a szélben hajlongó pálmafák alatt koktélokat szürcsölhetünk a szálloda medencéjének partján. De ha több aktivitásra vágyunk, a környék számtalan remek lehetőséget kínál egy mombasai városnézéstől a sznorkelezésig a Kisite Marine Park területén. Repülj velünk Te is a télből a nyárba!

Kiemelt látnivalók:
- Masai Mara Nemzeti Park: egy hely, amit minden Afrika imádónak látnia kell. Aki ide ellátogat hamar megérti miért: ez az a klasszikus szavanna, amelyet jól ismerünk az Afrikában játszódó természet- és kalandfilmekből. Lenyügőző állat és növényvilágával, semmi mással össze nem téveszthető színeivel, mindekit rabul ejt.
- Nakuru-tó Nemzeti Park: egy tó, ahol életre kelnek a színek. Ez a hely a tó partján fészkelő a rózsaszín megszámlálhatatlan árnyalátában tündöklő flamingók millióiról nevezetes. A tó felszíne gyakorta nem is látható a folytonosan mozgásban lévő flamingók tömegeitől.
- csónakázás a Naivasha tavon: hatalmas élmény a tavon csónakázni, és a különleges, váratlanul felbukkanó madarakat közvetlen közelről a saját élőhelyükön megfigyelni.
- Hell's Gate Nemzeti Park: kerékpárral a szavannán? Ez is lehetséges. Ennél kalandosabb már nem is lehetne egy program, hiszen a kényelmes bicajozás közben fedezhetjük fel a körülöttünk békésen legelesző állatokat.
- Mombassa városnézés: Kenya ikonikus kikötővárosa, az igazi színes, vad afrikai forgatag. Ez a hely garantáltan hatni fog minden érzékünkre a keskeny utcák labirintusai, felejthetetlen atmoszférával rendelkeznek Az óváros tele van különböző kultúrák építményeivel, az építészeti megoldások bámulatosak. Izgalmas belegondolni, hogy a nagy földrajzi felfedezők nyomában járunk, hiszen Vasco da Gamma volt az első európai aki anno, Mombasa földjére lépett.
- Diani Beach: maga a trópusi paradicsom. Itt valóban minden meg van ahhoz, hogy igazán kikapcsolódjunk: az óceán elképesztő türkiszkék színekben játszó hullámai, a hófehér koralhomok simogató puhasága, a part buja, zöld tónusai, mintha minen csak azért lenne, hogy élvezzük az életet. Egy kellemes koktélt kortyolgatva, a kenyai napsütésben valóban átélhetjük a „Hakuna Matata” életérzést.

Időpontok

 • 2023. december 28
  → 2024. január 06.
 • 1. nap Nairobi

  Érkezés Kenya fővárosába, Nairobiba. Elfoglaljuk szállásunkat, ahonan utunk indul. Időnktől függően megismerkedünk a környékkel, illetve programmegbeszélést tartunk, összességében ráhangolódunk Afrikára. Szállás: szállodában.
 • 2. nap Nairobi, Maasai Mara

  Reggeli után indulunk Kenya vadakban leggazdagabb nemzeti parkja, a Maasai Mara felé, s ezzel kezdetét veszi négy napos szafari programunk. A park Kenya legismertebb és leglátogatottabb vadrezervátuma, világhírű tanzán Serengeti északi folytatása. Rendkívüli gazdagságú állatvilágnak ad otthont, a „big five" (oroszlán, leopárd, elefánt, kafferbivaly, orrszarvú) mind megtalálható benne. A délutáni órákban amikor a meleg alább hagy, elindulunk első szafarinkra, hogy az éppen aktívvá váló ragadozók akcióinak lehessünk tanúi. A park egész évben szenzációs látványt nyújt a látogatóinak, színes élővilágának megannyi tagját könnyűszerrel lencsevégre kaphatjuk. A „big five” mellett jó eséllyel láthatunk szabadon legelésző zebra, antilop csapatot, struccot, varacskos disznót, vízilovat, krokodilt, gepárdot, hiénát, sakált, sast, keselyűt, számtalan színes madarat. A szafari programot követően táborhelyünkre utazunk. Szállás telepített, bútorozott sátrakban, teljes ellátással.
 • 3. nap Maasai Mara

  Az egész napos szafari program a Maasai Mara Nemzeti Rezervátumban lehetőséget ad arra, hogy távolabbi részekre is eljussunk, így nagyobb eséllyel láthatjuk azokat az állatokat, amiket előző nap elszalasztottunk. Érdemes növényvilágára is figyelmet fordítani, hisz a szavannás terület ellenére vannak hatalmas majomkenyérfák, magányos óriás baobab fák, néhol madárseregek lógó fészkével díszítve. Ebédre hidegcsomagot viszünk, amit a természetben piknikezve fogyasztunk el. Eljutunk a nemzeti park mélyére, a Mara folyóhoz is, ahol vízilovakkal, krokodilokkal is találkozhatunk. A szafari programot követően táborhelyünkre utazunk. Szállás telepített, bútorozott sátrakban, teljes ellátással.
 • 4. nap Maasai Mara, Lake Nakuru

  Reggeli után ellátogatunk egy közeli Maasai faluba. Megtapasztalhatjuk, hogy milyen kis kunyhókban élnek, hogyan gyújtanak tüzet. Szívesen el is táncolják nekünk a híres ugrándozós tradicionális táncukat. Ezután a Nakuru-tó vesszük az irányt. Nakuru városában egy gyors szállásfoglalás, majd szafarira indulunk a parkban. A Nakuru-tó a gigantikus Rift völgy alkáli tavainak egyike, 1961-ben nyilvánították nemzeti parkká. Sok egzotikus madárfajnak, majomnak, nagymacskának, Rothschild zsiráfnak és varacskos disznónak ad otthont. Először egy kilátópontra hajtunk, ahol a kocsikból kiszállva megcsodálhatjuk a tóra nyíló pazar kilátást, s barátkozhatunk a sziklákon napozó szirti borzokkal, melyik - mint tudvalevő -  az elefánt legközelebbi rokonai. Aztán leereszkedünk a tó partjára, ahol kis szerencsével a Nakuru nemzeti park fő nevezetességére, a fekete vagy fehér orrszarvúra is rábukkanhatunk, hiszen a parkban mára már több mint száz példány él! Ideális esetben a háttérben rózsaszín flamingók kisebb nagyobb raja is feltűnhet. A park zárása után visszatérünk szállásunkra. Szállás szállóban, ellátás: reggeli, ebéd, vacsora.
 • 5. nap Nakuru, Hell’s Gate Nemzeti Park, Naivasha

  2
  Elhagyjuk Nakuru városát és a közeli Naivasha-tó felé vesszük az irányt. Ma egy újabb lenyűgöző szafariprogrammal gazdagodunk, hiszen a Hell’s Gate Nemzeti Parkot látogatjuk meg. Ennek a nemzeti parknak különlegessége, hogy bérelt biciklivel is látogatható, hiszen emberre veszélyt jelentő nagymacska itt nem él. A Rift-völgy ezen oldalán a táj merőben más jellegű, erdőkkel borított és geotermikus energiában gazdag, melyet mind a hőforrások, mind a közeli vulkáni hegyek is mutatnak. Mi is biciklikre pattanunk tehát, végigkerekezünk a békésen legelésző zebrák, zsiráfok, varancskos disznók között, majd a Kenyában egyedi természeti jelenségnek számító, meredek sziklafalak által határolt szurdokvölgyben teszünk egy kisebb kanyon túrát. A túra végeztével a Naivasha-tó partjára utazunk, ahol hajókirándulásra indulunk a vizilovakban és madárvilágban különösen gazdag tónál. A napnyugtát is itt várjuk be, majd közeli szállásunkra utazunk.  Biciklizés: 8-10 km közepesen nehéz terepen, túra a kanyonban: 5-8 km. Szállás szállóban, ellátás: reggeli, ebéd.
 • 6. nap Naivasha, Nairobi, Diani Beach

  Kora reggel visszautazunk a fővárosba, hogy onnan aztán repülővel Kenya méltán híres tengerpartjára utazzunk. Mombasában száll le a gép, ahonnan bérelt buszunkkal utazunk tovább végső úti célunkhoz, a Diani beach-re. Az elkövetkező négy éjszakát egy hangulatos óceánparti szállodában töltjük. Szállás: szálloda, ellátás: reggeli és vacsora.
 • 7. nap Diani Beach

  A Diani tengerpart pálmafás fehérhomokos tengerpartján több napon át pihenhetünk. Jól esik majd a lazulás az egyenlítői Nap alatt, az Indiai-óceán vakítóan fehér korallhomokkal borított partján. A forróságban az óceán habjaiban keresünk felfrissülést, fakultatívan kihajózhatunk a közeli korállzátonyhoz és búvárszemüveggel kutathatunk a tengerfenéken korallok után, hatalmas pálmafák árnyékában olvashatunk, esténként szállodánk hangulatos éttermekben kóstolhatjuk végig a tenger gyümölcseit. A kertészek által nap mint nap gondozott kertben portyázó majom csapatokat fotózhatunk. Napnyugtakor pedig a teraszon gyűlhet össze a csapat egy jó beszélgetésre, koktélozgatásra... Szállás: szálloda, ellátás: reggeli és vacsora.
 • 8. nap Diani Beach / Kisite Marine nemzeti park

  A lazuláson túl természetesen számos aktív programlehetőség közül is választhatunk, amelyek közül kihagyhatatlan egy fakultatív látogatás a Kisite Tengeri Parkban. A tengeri parkhoz változatos tájakon keresztül kell délre utaznunk a Tanzániai határ felé, majd hajóra szállva tudjuk megközelíteni magát a korallokban és színes halrajokban gazdag részt. Ez a tengeri park meseszép, szerencsés esetben akár delfinekkel is találkozhatunk. A sznorkelezés után a közeli kis faluban ebédelünk, majd hajónkra visszaszállva hazafelé vesszük az irányt. A késő délutáni órákban érkezünk vissza szállásunkra. Természetesen választhatunk más alternatívát is, mint például kiteszörfözést, széllovaglást, a közeli Kolobus majomrezervátum látogatást. Szállás: szálloda, ellátás: reggeli és vacsora.
 • 9. nap Diani Beach

  A mai nap a pihenésé,  érdeklődőknek délelőttre fakultatív programlehetőséget ajánlunk, amit a helyszínen egyeztetünk. Velük a kora délutáni órákban  térünk vissza szállásunkra, hogy még utoljára élvezhessük a tenger habjait. Szállás: szálloda, ellátás: reggeli és vacsora.
 • 10. nap Diani Beach, hazautazás

  A repülési menetrendektől függően megkezdjük hazautazásunkat, a mai napra szervezett programunk már nincs.

A honlapunkon cookiekat használunk, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk neked.