Bejelentkezés

Kenya szafari, Indiai-óceán (Nagy állatvándorlás)

Varázslatos szafari a nagy állatvándorlás idején a Maasai Marában, lazulás az Indiai-óceánnál

Miért éppen Kenya?

Jártál már fekete Afrikában? Túl Marokkón és Egyiptomon, úgy igazán bent a sűrűjében!? Ha igen azért, ha még nem akkor még annál is inkább ajánljuk neked ezt az utat! Kenyának rengeteg arca és mesés színei vannak. A szavannai füves puszták, leopárd sárgasága, a maszájok piros ruhája, a hegyvidékek mély zöldje, a fekete emberek, fehér hegycsúcsok és természetesen az óceán türkizkék vize. Utunk első felében megismerkedünk a leghíresebb nemzeti parkok, a Maasai Mara, a Hell’s Gate, a Nakuru-tó és a Naivasha-tó élővilágával, miközben National Geographic dokumentumfilm kockái közé csöppenve érezzük majd magunkat. Lesz alkalmunk biciklizni és egészen közel férkőzni zsiráfokhoz, zebrákhoz és más szavannai állatokhoz a vadonban. Ezt követően repülünk tovább a paradicsomi Indiai-óceán partjához. Egy közvetlen tengerparti szállodában, félpanziós ellátás mellett élvezhetjük a kék és a zöld minden árnyalatában játszó óceán közelségét, a vakítóan hófehér homokos tengerpartot, s a szélben hajlongó pálmafák alatt koktélokat szürcsölhetünk a szálloda medencéjének partján. De ha több aktivitásra vágyunk, a környék számtalan remek lehetőséget kínál egy delfinlestől a sznorkelezésig a Kisite Marine Park területén.

Repülj velünk Te is a varázslatos Kenyába a nagy állatvándorlás idején, amikor megszámlálhatatlan gnú és más patás állatok érkeznek erre a területre!

Melyek a legfontosabb látnivalók Kenyában?

- Masai Mara Nemzeti Park lenyűgöző állat- és növényvilága, big five
- Nakuru-tó Nemzeti Park flamingók millióival
- csónakázás a Naivasha tavon
- Hell's Gate Nemzeti Park kerékpárral felfedezve
- Diani Beach, a trópusi paradicsom, türkizkék óceán, hófehér korallhomok

Időpontok

 • 2024. július 20 → 29.
 • 1. nap Nairobi

  Érkezés Kenya fővárosába, Nairobiba. Elfoglaljuk szállásunkat, ahonan utunk indul. Időnktől függően megismerkedünk a környékkel, illetve programmegbeszélést tartunk, összességében ráhangolódunk Afrikára. Szállás: szállodában.
 • 2. nap Nairobi, Maasai Mara

  Reggeli után indulunk Kenya vadakban leggazdagabb nemzeti parkja, a Maasai Mara felé, s ezzel kezdetét veszi négy napos szafari programunk. A park Kenya legismertebb és leglátogatottabb vadrezervátuma, világhírű tanzán Serengeti északi folytatása. Rendkívüli gazdagságú állatvilágnak ad otthont, a „big five" (oroszlán, leopárd, elefánt, kafferbivaly, orrszarvú) mind megtalálható benne. A délutáni órákban amikor a meleg alább hagy, elindulunk első szafarinkra, hogy az éppen aktívvá váló ragadozók akcióinak lehessünk tanúi. A park egész évben szenzációs látványt nyújt a látogatóinak, de a nagy állatvándorlás idején valóban semmihez sem fogható élményben lehet részünk, színes élővilágának megannyi tagját könnyűszerrel lencsevégre kaphatjuk. A „big five” mellett jó eséllyel láthatunk szabadon legelésző zebra, antilop csapatot, struccot, varacskos disznót, vízilovat, krokodilt, gepárdot, hiénát, sakált, sast, keselyűt, számtalan színes madarat. A szafari programot követően táborhelyünkre utazunk. Szállás telepített, bútorozott sátrakban, teljes ellátással.
 • 3. nap Maasai Mara

  Az egész napos szafari program a Maasai Mara Nemzeti Rezervátumban lehetőséget ad arra, hogy távolabbi részekre is eljussunk, így nagyobb eséllyel láthatjuk azokat az állatokat, amiket előző nap elszalasztottunk. Érdemes növényvilágára is figyelmet fordítani, hisz a szavannás terület ellenére vannak hatalmas majomkenyérfák, magányos óriás baobab fák, néhol madárseregek lógó fészkével díszítve. Ebédre hidegcsomagot viszünk, amit a természetben piknikezve fogyasztunk el. Eljutunk a nemzeti park mélyére, a Mara folyóhoz is, ahol vízilovakkal, krokodilokkal, hatalmas gnú csapatokkal is találkozhatunk. A szafari programot követően táborhelyünkre utazunk. Szállás telepített, bútorozott sátrakban, teljes ellátással.
 • 4. nap Maasai Mara, Lake Nakuru

  Reggeli után ellátogatunk egy közeli Maasai faluba. Megtapasztalhatjuk, hogy milyen kis kunyhókban élnek, hogyan gyújtanak tüzet. Szívesen el is táncolják nekünk a híres ugrándozós tradicionális táncukat. Ezután a Nakuru-tó felé vesszük az irányt. Nakuru városában egy gyors szállásfoglalás, majd szafarira indulunk a parkban. A Nakuru-tó a gigantikus Rift völgy alkáli tavainak egyike, 1961-ben nyilvánították nemzeti parkká. Sok egzotikus madárfajnak, majomnak, nagymacskának, Rothschild zsiráfnak és varacskos disznónak ad otthont. Először egy kilátópontra hajtunk, ahol a kocsikból kiszállva megcsodálhatjuk a tóra nyíló pazar kilátást, s barátkozhatunk a sziklákon napozó szirti borzokkal, melyek - mint tudvalevő -  az elefánt legközelebbi rokonai. Aztán leereszkedünk a tó partjára, ahol kis szerencsével a Nakuru nemzeti park fő nevezetességére, a fekete vagy fehér orrszarvúra is rábukkanhatunk, hiszen a parkban mára már több mint száz példány él! Ideális esetben a háttérben rózsaszín flamingók kisebb nagyobb raja is feltűnhet. A park zárása után visszatérünk szállásunkra. Szállás szállóban, ellátás: reggeli, ebéd, vacsora.
 • 5. nap Nakuru, Hell’s Gate Nemzeti Park, Naivasha

  2
  Elhagyjuk Nakuru városát és a közeli Naivasha-tó felé vesszük az irányt. Ma egy újabb lenyűgöző szafariprogrammal gazdagodunk, hiszen a Hell’s Gate Nemzeti Parkot látogatjuk meg. Ennek a nemzeti parknak különlegessége, hogy bérelt biciklivel is látogatható, hiszen emberre veszélyt jelentő nagymacska itt nem él. A Rift-völgy ezen oldalán a táj merőben más jellegű, erdőkkel borított és geotermikus energiában gazdag, melyet mind a hőforrások, mind a közeli vulkáni hegyek is mutatnak. Mi is biciklikre pattanunk tehát, végigkerekezünk a békésen legelésző zebrák, zsiráfok, varancskos disznók között, majd a gyönyörű területen egy könnyű túrára indulunk. A túra végeztével a Naivasha-tó partjára utazunk, ahol hajókirándulásra indulunk a vizilovakban és madárvilágban különösen gazdag tónál. A napnyugtát is itt várjuk be, majd közeli szállásunkra utazunk.  Biciklizés: 8-10 km közepesen nehéz terepen, könnyű túra: 5-6 km. Szállás szállóban, ellátás: reggeli, ebéd.
 • 6. nap Naivasha, Nairobi, Diani Beach

  Kora reggel visszautazunk a fővárosba, hogy onnan aztán repülővel Kenya méltán híres tengerpartjára utazzunk. Mombasában száll le a gép, ahonnan bérelt buszunkkal utazunk tovább végső úti célunkhoz, a Diani beach-re. Az elkövetkező négy éjszakát egy hangulatos óceánparti szállodában töltjük. Szállás: szálloda, ellátás: reggeli és vacsora.
 • 7. nap Diani Beach

  A Diani tengerpart pálmafás fehérhomokos tengerpartján több napon át pihenhetünk. Jól esik majd a lazulás az egyenlítői Nap alatt, az Indiai-óceán vakítóan fehér korallhomokkal borított partján. A forróságban az óceán habjaiban keresünk felfrissülést, fakultatívan kihajózhatunk a közeli korállzátonyhoz és búvárszemüveggel kutathatunk a tengerfenéken korallok után, hatalmas pálmafák árnyékában olvashatunk, esténként szállodánk hangulatos éttermében kóstolhatjuk végig a tenger gyümölcseit. A kertészek által nap mint nap gondozott kertben portyázó majom csapatokat fotózhatunk. Napnyugtakor pedig a teraszon gyűlhet össze a csapat egy jó beszélgetésre, koktélozgatásra... Szállás: szálloda, ellátás: reggeli és vacsora.
 • 8. nap Diani Beach / Kisite Marine nemzeti park

  A lazuláson túl természetesen számos aktív programlehetőség közül is választhatunk, amelyek közül kihagyhatatlan egy fakultatív látogatás a Kisite Tengeri Parkban. A tengeri parkhoz változatos tájakon keresztül kell délre utaznunk a Tanzániai határ felé, majd hajóra szállva tudjuk megközelíteni magát a korallokban és színes halrajokban gazdag részt. Ez a tengeri park meseszép, szerencsés esetben akár delfinekkel is találkozhatunk. A sznorkelezés után a közeli kis faluban ebédelünk, majd hajónkra visszaszállva hazafelé vesszük az irányt. A késő délutáni órákban érkezünk vissza szállásunkra. Természetesen választhatunk más alternatívát is, mint például kiteszörfözést, széllovaglást, a közeli Kolobus majomrezervátum látogatást. Szállás: szálloda, ellátás: reggeli és vacsora.
 • 9. nap Diani Beach

  A mai nap a pihenésé, de aki inkább az aktívabb programokat kedveli azoknak délelőttre egy kellemes partmenti sétát ajánlunk, végig a hófehér homokos fövenyen, az óceán mentén sétálva. Útközben megmártózhatunk, és felfedezhetjük a több kilométeren át tartó partszakasz rejtett részeit. Majd visszatérünk szállásunkra, hogy még utoljára élvezhessük a tenger habjait. Szállás: szálloda, ellátás: reggeli és vacsora.
 • 10. nap Diani Beach, Mombasa hazautazás

  A repülési menetrendektől függően megkezdjük hazautazásunkat, a mai napra szervezett programunk már nincs.

Út ára tartalmazza

- a szállást 2 éjszakára bútorozott, telepített szafari sátrakban a Maasai marában,
- a szállást 3 éjszakára szállodában (Nairobi, Nakuru, Naivasha),
- a szállást 4 éjszakára tengerparti szállodában, félpanziós ellátással a Diani Beach-en,
- az ellátást a programban feltüntetett módon, (a szafari alatt Lake Naivasha kivételével teljes ellátás)
- Nairobiban a reggelit,
- az utazást szafari járművekkel,
- a szafari parkok engedélyeit és belépőit,
- Massai village látogatást,
- bicikli bérlést a Hell’s Gate NP-ban,
- az ismerkedési esten egy welcome drinket,
- a szervezést és a magyar nyelvű túravezetést.

Út ára nem tartalmazza

- a nemzetközi és a belföldi repülőjegyet,
- a repülőtéri transzfereket,
- a fakultatív programokat,
- a borravalókat,
- az országba való belépési engedély (ETA) díját,
- a védőoltásokat, a biztosítást.

Árfolyam

Fontos! Utazásunk árát 370 Ft / 1 USD árfolyamig tudjuk tartani. Ha a dollár (USD) ára az utazás indulását megelőző 35. napon ezt meghaladja, akkor árkorrekcióra kényszerülhetünk. Árkorrekció esetén az utazási szerződésünkben rögzített szabályok szerint járunk el.

Repülőjegy

Utunkhoz a kiutazás egyénileg történik, a szükséges repülőjegye(ke)t irodánkon keresztül is meg tudod vásárolni. Ha nem irodánkon keresztül vásárolod meg, kérjük egyeztess előtte az ügyfélszolgálatunkkal.

A garantált indulást követően fontos minél hamarabb megvenni a repülőjegyet az ár és a férőhelyek miatt.

A repülőjegyek ára folyamatos mozgásban van, függ a választott légitársaságoktól, a foglalási időponttól, valamint az adott járat telítettségétől, a honlapunkon feltüntetett ár tehát tájékoztató jellegű.

A nemzetközi repülőjegy várható ára a Budapest - Nairobi - Budapest útvonalon kb. 340.000 - 380.000 Ft -tól. (2024. február 27.)
A térségi repülőjegy (Nairobi – Mombasa - Nairobi) várható ára kb. 60.000 - 80.000 Ft -tól .(2024. február 27.)

Javasoljuk, hogy jelentkezés előtt tájékozódj az aktuális repülőjegy árakról. A szerződéskötés (befizetés) utáni lemondás esetén az utazási szerződésben foglaltaktól, köztük a lemondási feltételektől, nem tekinthetünk el, akkor sem, ha a lemondás esetleges oka a jelentősen megemelkedett repülőjegy ár.

Utazás

Mivel utazunk Kenyában?

Szafari kisbusszal és taxival fogunk Kenyán belül utazni.

Létszám

Tájékoztató létszám: 8-18 fő. Az utat minimum 8 fő befizetése esetén indítjuk el.

Túra nehézsége

Milyen nehezek a túrák Kenyában?

A programban alapvetően kisbuszos szafarizásról van szó. A Hell’s Gate Nemzeti Parkban említett biciklitúra nem nehéz, átlagosan sportos kondícióval könnyen teljesíthető, nehézségét az adja, hogy részben földúton, terepen zajlik, kisebb emelkedők előfordulnak.

Szállás

Milyenek a szállások Kenyában?

A Masai Mara szafari programon sátorszállásunk lesz, de itt telepített, bútorozott sátrak állnak rendelkezésre, ezekben fel lehet állni, szúnyoghálóval ellátott ágyakban alszunk – tehát nem európai túrasátrakat kell elképzelni, amibe csak befekszik az ember. Nairobi, Nakuru és Naivasha városában szállodákban, 2 ágyas szobákban töltünk egy-egy éjszakát. Általában 3*-os hotelekben, de fontos figyelembe venni, hogy ezek nem Európában megszokott hotelek. Tiszta, tágas szálláshelyek, de előfordulhat, hogy éppen nincs forró víz a tusoláshoz. A Diani tengerparton egy színvonalas tengerparti szállodában lesz a szállásunk, melyek esetenként apartman jellegűek, félpanziós ellátással (reggeli és vacsora).

Terület

Hova megyünk, mit kell tudni Kenyáról?

Kenya Kelet-Afrikában található az Indiai-óceán partján, a klasszikus szafari hazája.   Fővárosa a nyüzsgő Nairobi, ami Afrika egyik legfejlettebb térségének számít. Az országban számtalan ikonikus nemzeti park található, ahol közvetlen közelről lehet megfigyelni Afrika nagyvadait. Kenya a színek és szélsőségek országa hiszen a természeti látnivalók egész tárházát kínálja: szavannák és alpesi havasok, hatalmas hegyek, erdők és nyílt síkságok jellemzik. De megtalálhatók itt a vidéki törzsi falvak a Masai-okkal, édesvízi tavak rózsaszín flamingókkal,  az India-óceán páratlan vidéke a hófehér homokos, pálmafás meseszép korallzátonyokkal. 

Szeretnénk felhívni figyelmedet, hogy Afrikában, így Kenyában is fel kell készülni az itthonitól eltérő mentalitásra, az egyszerű viszonyokra a közlekedési eszközök, a szállások színvonalát illetően. Rendkívül fontos, hogy az esetlegesen kialakuló váratlan helyzeteket Ti is a megfelelő pozitív hozzáállással és megértéssel kezeljétek, és inkább a kaland és kihívás ízét érezzétek meg benne! Természetesen helyi partnereink és túravezetőink elsődleges célja az, hogy a tervezett programmenetet maximálisan teljesítsék, a kényszerű változtatások esetén megfelelő alternatív programokról gondoskodjanak, ugyanakkor a váratlan helyzetekkel való szembesülés a túra résztvevőitől is bizonyos alapvető alkalmazkodóképességet és csapatszellemet követel. A váratlan körülmények, repülők menetrendjének változása, járatok késése, rossz időjárási viszonyok, szervezési nehézségek, avagy egyéb, előre nem látható tényezők (vis maior) következtében fellépő, előre nem várt extra költségvonzatok a mindenkori részvevőket terhelik! Megértéseteket köszönjük!

Időeltolódás: +1 óra Budapesthez képest, vagyis ennyivel kell előrébb állítani az óránkat (azaz amikor Budapesten déli 12 óra van, Kenyában 13:00 a pontos idő)

Elektromosság: Az elektromos hálózat feszültsége (240 V, 50 Hz), nem probléma az itthon vásárolt készülékeknek. A konnektorok csatlakozója eltér az itthonitól, angol típusú (mert angol gyarmat volt), amihez átalakítót be lehet szerezni itthon.

Közbiztonság: Utunk során kiemelt figyelmet fordítunk a biztonságra, csak helyi vezetőkkel mozgunk a teljes utazás alatt az egész csoporttal. A térség lakói alapvetően kedvesek, de mint mindenhol itt is előfordulhatnak olyanok, akik nem örülnek a turistáknak. Az értékeinkre fokozottan vigyázni kell, és a túravezető iránymutatásait maximálisan betartani (elkóborlás stb.).

Időjárás

Mikor utazzunk Kenyába hogy lássuk a nagy állatvándorlást?

Utazásunk időpontját az állatok megfigyelése szempontjából ideális időszakra szerveztük: Kenyában a nagy esős időszak (április-május) elmúltával a dús legelők rengeteg állatot vonzanak a térségbe. Ilyenkor alábbhagy a nagy forróság a szavannás területeken így kellemes hőmérsékletben tudjuk megfigyelni az ide érkező hatalmas legelésző csordákat.
Nairobiban és a Rift Völgyben is kellemesen meleg idő várható, ritka ebben az időszakban a tikkasztó kánikula.
Az óceánparton is kellemes nyári időre lehet számítani, a víz tisztasága kiváló látótávolságot biztosít a vízi sportok szerelmeseinek.

Felszerelés

Milyen felszerelést vigyünk Kenyába?

Normál méretű gurulós bőrönd vagy nagyobb méretű túrahátizsák is megfelelő. Napközben, a túrákra, kirándulásokra kényelmes egy kisebb hátizsák, ami az autóban is kéznél van. Kényelmes sportcipő, túraszandál, fejfedő, napszemüveg, naptej, napközbenre póló, lecsatolható szárú túranadrág, hosszú ujjú ing estére a szúnyogok ellen, polár pulcsi, esőkabát, kendő, amit adott esetben a szánk elé tehetünk, a por ellen, elemlámpa (fejlámpa), szúnyogriasztó, a tengerparton akár a konnektorba bedugós. Valamint az afrikai melegtől eltekintve, miután Nairobi 1800 méteren helyezkedik el a tengerszint felett, így előfordulhatnak hűvösebb napok, így mindenképpen javasolt egy meleg polár pulóver és hosszú nadrág is. Szafarin a nem túlságosan élénk, visszafogottabb színű öltözéket javasoljuk.

Higiénia

Milyen a higiénia Kenyában? Kell védőoltás Kenyába?

A csapvíz, avagy a forrásvizek fogyasztását nem javasoljuk. A városokban, falvakban egyszerűen lehet palackozott vizeket kapni.

Nincs kötelező oltás Kenyába! Ajánlott védőoltás tekintetében javasoljuk bármely messzebbi útra indulás előtt az oltóközpont vagy a népegészségügyi központ ajánlásait követni. Mivel a megfelelő védettség elérése céljából egyes oltásokat az indulás előtt akár több héttel korábban kell beadatni, fontos, hogy időben keresd fel őket tanácsért.

A malária megelőzésére saját belátás szerint a Malarone nevű gyógyszer szedhető. E betegség nagyon ritka. Ha valaki esetleg mégis megfertőződne, azt könnyen észre lehet venni és egyúttal hatékonyan kezelni. (1-2 nap alatt gyógyítható tablettával.) Komoly veszélyhelyzet nincs, a megelőzésre érdemes figyelni, napközben szúnyogriasztót használni (melynek hatóanyagtartalma magas, 30% feletti DEET tartalmú), este szúnyogháló alatt aludni.

Élelem

Hogyan készüljünk élelemmel Kenyába?

A szafarik alatt napi 3-szori étkezést biztosítunk, kivéve Nakuru, ahol a szálláson a vacsora egyénileg fizetendő. Kenya turisztikailag frekventált térségeit érintjük, Nairobiban európai színvonalú szupermarketet, a kisebb városokban, falvakban elfogadható kínálatú kisboltot és éttermet szintén találunk. Így rágcsálnivalót, vizet, gyümölcsöket, stb. lesz alkalmunk mindig vásárolni. A Diani tengerpati resortban félpanziós ellátást kapunk (reggeli és vacsora).

Pénz-ügy

Mi Kenya hivatalos fizetőeszköze? Mennyi költőpénzt vigyünk magunkkal?

A helyi fizetőeszköz a kenyai shilling (KES). USD-t (vagy Eurót) érdemes vinni magunkkal, amit a helyszínen tudsz kenyai shillingre váltani. 1USD = kb.135-140 KES, 1 Euro = kb. 150-155 KES. Kenya nem olcsó ország alapvetően. Afrikai viszonylatban az olcsóbbak közt van. De a boltokban hasonló árakkal kell számolni, mint Magyarországon. A szolgáltatások, illetve éttermek, kávézók is hasonló vagy magasabb árfekvésűek, mint itthon. Szuvenírek vásárlására sok helyen van lehetőség, ezek sem az olcsóságukról híresek, de alkudni lehet, sőt kell is! Figyeljünk arra, hogy az amerikai dollár (USD), amit magunkkal hozunk, 2006. utáni bankjegyekben legyen!

Helyszínen fizetendő költségek tájékoztató árai (2024):

- repülőtéri transzfer megközelítő ára 30-50 USD/taxi. Az egyéni árakat a létszám és a repülési menetrendek befolyásolják, ezek ismeretében optimalizáljuk a transzfereket.
- kenyai vízum 50 USD /fő
- borravalók a sofőröknek, helyi vezetőknek 50 USD / fő
- Fél napos hajókirándulás, sznorkelezéssel a Diani-beach közeli homokpadra: kb.40 USD/fő
- Egész napos kirándulás a Kisite Tengeri Parkba, sznorkelezéssel: kb.100-120 USD/fő

Vám

Mi szükséges a Kenyába történő beutazáshoz? Kell vízum Kenyába?

Kenyába történő utazáshoz az útlevélnek a beutazás napjától számítva legalább hat hónapig érvényesnek kell lennie.

Kenya 2024. január 1-től eltörölte a külföldi állampolgárokra vonatkozó vízumkötelezettséget és bevezette az elektronikus utazási engedélyt (ETA - Electronic Travel Authorisation).
Az ETA a következő oldalon igényelhető: https://www.etakenya.go.ke/en. 

Az ETA díja normál (nem sürgősségi) ügyintézés esetén 110 USA dollár. 
Az ETA-t legalább 2 héttel indulás előtt érdemes megigényelni!

Felhívjuk a Kenyába látogató magyar állampolgárok figyelmét, hogy ETA nélkül az utazás nem kezdhető meg, a repülőtársaságok szigorúan ellenőrzik felszállás előtt annak meglétét. 
Amennyiben az utazó rendelkezik érvényes e-vízummal, azt az új rendszer bevezetését követő első hónapokban továbbra is elfogadják a kenyai hatóságok.

A mindenkori határátlépési információkról a konzuli szolgálat oldala ad aktuális és részletes tájékoztatást. Mindenki maga felelős azért, hogy azoknak a személyi feltételeknek megfeleljen, amik az utazáshoz szükségesek!

Csomag

Hogyan csomagoljunk Kenyába?

A repülőre felvihető kézipoggyász és a feladott nagy poggyász súlykorlátját mindig az adott légitársaság határozza meg a megvásárolt jegy függvényében.
Mivel előfordul, hogy csomagok elkavarodnak a reptereken, így javasolt a kézipoggyászba/hátizsákba 1-2 váltóruhát és piperét bedobni.

Szafari buszaink korlátozott csomagtere miatt mind térfogatban, mind súlyban a lehető legkevesebb felszerelést hozzuk magunkkal, mert a szafari busznak a nyitható teteje miatt nem lehetséges a csomagok tetőn való elhelyezése. Így a hátsó csomagtérbe be nem férő dolgokat csak az ülésünk alatt tudjuk tárolni, ami a saját utazásunkat, buszból való ki- és be szállásunkat fogja megnehezíteni.

Biztosítás

Kell biztosítást kötni Kenyába?

Kötelező! 
Szeretnénk figyelmedet felhívni arra, hogy a részvétel feltétele az út teljes időtartamára érvényes utasbiztosítás. Érvényes biztosítás hiányában a túrán való részvételt megtagadjuk.
 
Irodánkban az Európai Utazási Biztosító (EUB) kedvezményes utas- és sztornó biztosításainak megkötésére van lehetőség, az alábbiak szerint: 

Önállóan is köthető utasbiztosítás: Air & Cruise Extra: 19.800 Ft/fő 
Önállóan is köthető sztornó biztosítás: A biztosító által meghatározott értékhatár meghaladása miatt sajnos nem tudunk kötni.
Sztornóbiztosítás és utasbiztosítás együtt: Storno Kombi, ami a részvételi díj 4%-a (önrész: 0-10 %), és az utasbiztosítás együtt: 54.160 Ft/fő 


A feltüntetett összegek a teljes részvételi díjra vonatkoznak, amennyiben jogosult vagy törzsutas kedvezményre, akkor annak százalékával megegyező mértékben csökken a stornóbiztosítás díja. Fontos, hogy amennyiben szeretnél sztornó biztosítást megkötni, azt csak az első befizetéssel egyidejűleg teheted meg, később már nem! 

Bővebben a biztosító szolgáltatásairól a honlapjukon olvashatsz: www.eub.hu

Tamás

"Hatalmas élmény volt az út, mivel először jártam életemben Afrikában. Mind a szafariprogramok, mind az óceánparton töltött napok nagyon élménydúsak voltak. Az út szervezése és lebonyolítása gördülékeny volt. Alapvetően javasolnám az utat másoknak is. Eszter nagyon segítőkész volt és jó szervező, korrekt tájékoztatást adott, hatékonyan oldotta meg az afrikai környezet jelentette kihívásokat."

Atti

"Megfordultam már a legfontosabb és leghíresebb afrikai nemzeti parkokban, de a Massai Mara Nemzeti Park magasan a legjobb véleményem szerint. Az állatsűrűség nagy, a big five-ot egy nap alatt becserkésztük és olyan jeleneteket láttunk, mintha egy természetfilmet néznénk. Ha szafari, akkor feltétlen Kenya." Atti

Ráhel

"Volt szerencsém sokat utazni és elég sok helyen járni. Egy dolgot azonban gyorsan megtanultam a szervezet utakkal kapcsolatban, bármit el lehet rontani egy rossz vezetővel, programmal. Nekem Eszti stílusa nagyon tetszett, mert bármit izgalmassá tudott tenni! Nem elég, hogy maximálisan utána járt a dolgoknak, rugalmas, türelmes volt, de ha valaki, na Ő tényleg szívvel lélekkel csinálja. És előadása módja, szinte gyermeki öröme, érdeklődése akarva akaratlanul átragad az emberre, ezzel még a legmufurcabb arcra is mosolyt csalva. Így azt kell, hogy mondjam összegzés képen, Vele még a jéghátára is öröm lenne elmenni. Köszönjük szépen, ezt a fantasztikus kalandot, és hogy ennyire oda tetted magad."

Fanni

A kenyai út volt az ötödik utam az Eupolisszal, mely mondhatom az egyik legjobban szervezett volt. Eszter nemcsak profi módom előkészítette a szafarit, de végig "jelen" volt a csoporttal és határozottan, ügyesen, kedvesen összetartotta, ami nagy biztonságérzetet adott. A Nemzeti Parkok látogatása is jól átgondoltan történt, így sok szenzációs látványba volt részünk, nem győztünk kattogtatni a fényképezőgépeinket. Számomra a "big five" mellett nagy élményt jelentett két zsiráf küzdelme, de minden nap tartogatott valami meglepetést. Külön köszönet azért a sok információért, amit a vadállatokról, viselkedésükről  összegyűjtött és az út során folyamatosan átadott. Köszönöm Eszter! :-)

Botond

"Felejthetetlen élmény volt számomra átélni a NatGeo WILD csatorna Afrikáról szóló lenyűgöző filmjeit. Végtelen szavannák a Maasai Mara Nemzeti Parkban, ezernyi madár és emlős a Nakuru-tónál, vagy a Samburu Nemzeti Park fél-sivatagos, dimbes-dombos vidéke, sajátos faunájával különleges élményekkel várja az oda látogatókat. Augusztus végén kellemes, 20-25 fokos téli hőmérséklet, nappal ragyogóan tiszta, felhőtlen égbolttal párosul. Éjszaka sincs hidegebb, ezért nem jelent gondot a kiépített sátrakban aludni, vagy a vadon hangjait hallgatni. A felkelő vagy a lemenő nap vöröses sugarai különleges fényviszonyokat teremtenek a természetfotózáshoz. A fotótémák pedig kifogyhatatlanok, hisz legtöbbször akár pár méterre is megközelíthető a legtöbb nagyvad, amelyből nincs hiány egyik nemzeti parkban sem. A túrát az Eupolisz egyik leglelkiismeretesebb túravezetője vezeti, aki a kinti társirodával közösen mindent elkövet azért, hogy mindenki hasonló élményekkel térjen haza.”

Tamás

"Hatalmas élmény volt a kenyai utazás. Életemben először jártam Afrikában, és úgy éreztem, hogy szinte minden percben új ingerek, új élmények érnek, egy új világ tárul fel előttem. Ezért köszönet az Eupolisznak és Eszternek! Hakuna matata!"

Zoli és családja

"Kenyában a természet, az állatok közelsége tetszett nekünk leginkább. Egészen hihetetlen, hogy egyetlen Masai Maraban eltöltött napon láttunk vagy 30 különböző afrikai állatot. Volt köztük hiéna, zsiráf, oroszlán, elefánt csordák, vízilovak, krokodilok, rengeteg antilop. Sőt az egyik gepárd felugrott egy kisbusz tetejére, a buszban ülő turisták csak a lelógó farkát látták, mi azonban remek fotókat készítettünk róla. A Samburu Nemzeti Parkban voltunk talán a legszerencsésebbek, itt egy leopárd előttünk ejtett el egy antilopot, végignéztük, ahogyan becserkészi, majd leteperi az áldozatát. Nem gondoltam volna, hogy valaha is látok ilyet élőben. Eszter figyelmes túravezetése és egy sor remek ötlete emelte a hangulatot, nem volt nap, amikor unatkoztunk volna."
A honlapunkon cookiekat használunk, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk neked.