Kenya szafari, Indiai-óceán

Varázslatos, kis csoportos szafari a Maasai Marában, lazulás az Indiai-óceánnál

A mindenkori határátlépési információkról a konzuli szolgálat oldala ad aktuális és részletes tájékoztatást. Mindenki maga felelős azért, hogy azoknak a személyi feltételeknek megfeleljen, amik az utazáshoz szükségesek!

Részletek: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/afrika?kenya
Jártál már fekete Afrikában? Túl Marokkón és Egyiptomon, úgy igazán bent a sűrűjében!? Ha igen azért, ha még nem akkor még annál is inkább ajánljuk neked ezt az utat! Kenyának rengeteg arca és mesés színei vannak. A szavannai füves puszták, leopárd sárgasága, a maszájok piros ruhája, a hegyvidékek mély zöldje, a fekete emberek, fehér hegycsúcsok és természetesen az óceán türkizkék vize. Utunk első felében megismerkedünk a leghíresebb nemzeti parkok, a Maasai Mara, a Hell’s Gate, a Nakuru-tó és a Naivasha-tó élővilágával, miközben National Geographic dokumentumfilm kockái közé csöppenve érezzük majd magunkat. Lesz alkalmunk biciklizni és egészen közel férkőzni zsiráfokhoz, zebrákhoz és más szavannai állatokhoz a vadonban. Ezt követően repülünk tovább a paradicsomi Indiai-óceán partjához. Egy közvetlen tengerparti resortban, all inclusive ellátás mellett élvezhetjük a kék és a zöld minden árnyalatában játszó óceán közelségét, a vakítóan hófehér homokos tengerpartot, s a szélben hajlongó pálmafák alatt koktélokat szürcsölhetünk a szálloda medencéjének partján. De ha több aktivitásra vágyunk, a környék számtalan remek lehetőséget kínál egy mombasai városnézéstől a sznorkelezésig a Kisite Marine Park területén. Repülj velünk Te is a télből a nyárba!

Kiemelt látnivalók:
- Masai Mara Nemzeti Park
- Nakuru-tó Nemzeti Park 
- csónakázás a Naivasha tavon
- Hell's Gate Nemzeti Park
- Mombassa városnézés
- Diani Beach
Időpontok
Indulás-érkezés*
Telítettség
Jelentkezési határidő
2023. február 16. -
2023. február 25.
2023. február 15. -
2023. február 26.
A jelentkezés lezárult.
2023. január 15.
1

 
Nairobi
 

Érkezés Kenya fővárosába, Nairobiba. Elfoglaljuk szállásunkat, ahonan utunk indul. Időnktől függően megismerkedünk a környékkel, illetve programmegbeszélést tartunk, összességében ráhangolódunk Afrikára. Szállás: szállodában.

2

 
Nairobi, Maasai Mara
 

Reggeli után indulunk Kenya vadakban leggazdagabb nemzeti parkja, a Maasai Mara felé, s ezzel kezdetét veszi négy napos szafari programunk. A park Kenya legismertebb és leglátogatottabb vadrezervátuma, világhírű tanzán Serengeti északi folytatása. Rendkívüli gazdagságú állatvilágnak ad otthont, a „big five" (oroszlán, leopárd, elefánt, kafferbivaly, orrszarvú) mind megtalálható benne. A délutáni órákban amikor a meleg alább hagy, elindulunk első szafarinkra, hogy az éppen aktívvá váló ragadozók akcióinak lehessünk tanúi. A park egész évben szenzációs látványt nyújt a látogatóinak, színes élővilágának megannyi tagját könnyűszerrel lencsevégre kaphatjuk. A „big five” mellett jó eséllyel láthatunk szabadon legelésző zebra, antilop csapatot, struccot, varacskos disznót, vízilovat, krokodilt, gepárdot, hiénát, sakált, sast, keselyűt, számtalan színes madarat. A szafari programot követően táborhelyünkre utazunk. Szállás telepített, bútorozott sátrakban, teljes ellátással.

3

 
Maasai Mara
 

Az egész napos szafari program a Maasai Mara Nemzeti Rezervátumban lehetőséget ad arra, hogy távolabbi részekre is eljussunk, így nagyobb eséllyel láthatjuk azokat az állatokat, amiket előző nap elszalasztottunk. Érdemes növényvilágára is figyelmet fordítani, hisz a szavannás terület ellenére vannak hatalmas majomkenyérfák, magányos óriás baobab fák, néhol madárseregek lógó fészkével díszítve. Ebédre hidegcsomagot viszünk, amit a természetben piknikezve fogyasztunk el. Eljutunk a nemzeti park mélyére, a Mara folyóhoz is, ahol vízilovakkal, krokodilokkal is találkozhatunk. A szafari programot követően táborhelyünkre utazunk. Szállás telepített, bútorozott sátrakban, teljes ellátással.

4

 
Maasai Mara, Lake Nakuru
 

Reggeli után ellátogatunk egy közeli Maasai faluba. Megtapasztalhatjuk, hogy milyen kis kunyhókban élnek, hogyan gyújtanak tüzet. Szívesen el is táncolják nekünk a híres ugrándozós tradicionális táncukat. Ezután a Nakuru-tó vesszük az irányt. Nakuru városában egy gyors szállásfoglalás, majd szafarira indulunk a parkban. A Nakuru-tó a gigantikus Rift völgy alkáli tavainak egyike, 1961-ben nyilvánították nemzeti parkká. Sok egzotikus madárfajnak, majomnak, nagymacskának, Rothschild zsiráfnak és varacskos disznónak ad otthont. Először egy kilátópontra hajtunk, ahol a kocsikból kiszállva megcsodálhatjuk a tóra nyíló pazar kilátást, s barátkozhatunk a sziklákon napozó szirti borzokkal, melyik - mint tudvalevő -  az elefánt legközelebbi rokonai. Aztán leereszkedünk a tó partjára, ahol kis szerencsével a Nakuru nemzeti park fő nevezetességére, a fekete vagy fehér orrszarvúra is rábukkanhatunk, hiszen a parkban mára már több mint száz példány él! Ideális esetben a háttérben rózsaszín flamingók kisebb nagyobb raja is feltűnhet. A park zárása után visszatérünk szállásunkra. Szállás szállóban, ellátás: reggeli, ebéd, vacsora.

5

 
Nakuru, Hell’s Gate Nemzeti Park, Naivasha
 

Elhagyjuk Nakuru városát és a közeli Naivasha-tó felé vesszük az irányt. Ma egy újabb lenyűgöző szafariprogrammal gazdagodunk, hiszen a Hell’s Gate Nemzeti Parkot látogatjuk meg. Ennek a nemzeti parknak különlegessége, hogy bérelt biciklivel is látogatható, hiszen emberre veszélyt jelentő nagymacska itt nem él. A Rift-völgy ezen oldalán a táj merőben más jellegű, erdőkkel borított és geotermikus energiában gazdag, melyet mind a hőforrások, mind a közeli vulkáni hegyek is mutatnak. Mi is biciklikre pattanunk tehát, végigkerekezünk a békésen legelésző zebrák, zsiráfok, varancskos disznók között, majd a Kenyában egyedi természeti jelenségnek számító, meredek sziklafalak által határolt szurdokvölgyben teszünk egy kisebb kanyon túrát. A túra végeztével a Naivasha-tó partjára utazunk, ahol hajókirándulásra indulunk a vizilovakban és madárvilágban különösen gazdag tónál. A napnyugtát is itt várjuk be, majd közeli szállásunkra utazunk.  Biciklizés: 8-10 km közepesen nehéz terepen, túra a kanyonban: 5-8 km. Szállás szállóban, ellátás: reggeli, ebéd.

6

 
Naivasha, Nairobi, Mombasa, Diani Beach
 

Kora reggel visszautazunk a fővárosba, hogy onnan aztán repülővel Kenya méltán híres tengerpartjára utazzunk. Mombasában száll le a gép, ahonnan bérelt buszunkkal utazunk tovább végső úti célunkhoz, a Diani beach-re. Az elkövetkező négy éjszakát egy hangulatos óceánparti szállodában töltjük. Szállás: szálloda, ellátás: all inclusive.

7

 
Diani Beach
 

A Diani tengerpart pálmafás fehérhomokos tengerpartján több napon át pihenhetünk. Jól esik majd a lazulás az egyenlítői Nap alatt, az Indiai-óceán vakítóan fehér korallhomokkal borított partján. A forróságban az óceán habjaiban keresünk felfrissülést, fakultatívan kihajózhatunk a közeli korállzátonyhoz és búvárszemüveggel kutathatunk a tengerfenéken korallok után, hatalmas pálmafák árnyékában olvashatunk, esténként szállodánk hangulatos éttermekben kóstolhatjuk végig a tenger gyümölcseit. A kertészek által nap mint nap gondozott kertben portyázó majom csapatokat fotózhatunk. Napnyugtakor pedig a teraszon gyűlhet össze a csapat egy jó beszélgetésre, koktélozgatásra... Szállás: szálloda, ellátás: all inclusive.

8

 
Diani Beach / Kisite Marine nemzeti park
 

A lazuláson túl természetesen számos aktív programlehetőség közül is választhatunk, amelyek közül kihagyhatatlan egy fakultatív látogatás a Kisite Tengeri Parkban. A tengeri parkhoz változatos tájakon keresztül kell délre utaznunk a Tanzániai határ felé, majd hajóra szállva tudjuk megközelíteni magát a korallokban és színes halrajokban gazdag részt. Ez a tengeri park meseszép, szerencsés esetben akár delfinekkel is találkozhatunk. A sznorkelezés után a közeli kis faluban ebédelünk, majd hajónkra visszaszállva hazafelé vesszük az irányt. A késő délutáni órákban érkezünk vissza szállásunkra. Természetesen választhatunk más alternatívát is, mint például kiteszörfözést, széllovaglást, a közeli Kolobus majomrezervátum látogatást. Szállás: szálloda, ellátás: all inclusive.

9

 
Diani Beach, Mombasa
 

Ma délelőtt közösen ellátoghatunk Mombasa városába. Belevetjük magunkat Mombasa színes arab hangulatú forgatagába, s láthatjuk, hogy a hindu, arab és a keresztény kultúra hogyan keveredik az afrikai valósággal. Itt meglátogathatjuk a Fort Jesus erődöt, az óriási baobab fás parkot, a tengerpartot, felderítjük a régi városrészt, melyet minden ízében áthat a kelet-afrikai kolonialista építészet. A szellős nagyváros ebben a központi ó-városi részében számtalan mecsetet, hindu templomot, színes városépítészeti elemet fényképezhetünk, majd a kora délutáni órákban vissza is térünk szállásunkra, hogy még utoljára élvezhessük a tenger habjait. Szállás: szálloda, ellátás: all inclusive.

10

 
Diani Beach, Mombasa
 

A repülési menetrendektől függően megkezdjük hazautazásunkat, a mai napra szervezett programunk már nincs.


 
Belépés
JEGYEZZEN MEG
Elfelejtett jelszó | Regisztráció
Rendezés