Kenya

Szafari a nagy állatvándorlás idején a Maasai Marában, lazulás az Indiai-óceánnál

Afrika ma is terra incognita az utazni és felfedezni vágyók számára… A kenyai fauna és a kultúra sokszínű kavalkádja, nemzeti parkjainak varázsa számtalan felülmúlhatatlan meglepetéssel várja az arra időt, energiát áldozó világjárókat. Megismerkedünk a leghíresebb nemzeti parkok, a Maasai Mara, a Hell’s Gate, a Nakuru-tó és az Amboseli Nemzeti Parkok élővilágával, miközben National Geographic dokumentumfilm kockái közé csöppenve érezzük majd magunkat. Lesz alkalmunk biciklizni és egészen közel férkőzni zsiráfokhoz, zebrákhoz és más szavanna állatokhoz a vadonban. A júliusi időszakban, a nagy vonulások idején látogatjuk meg a Maasai Mara Nemzeti Parkot, amikor több ezer állat vándorol át a tanzániai Szerengetiből a kenyai oldalra. Az Amboseli Nemzeti Park lenyűgöző látványt nyújt a szavanna hátterében húzódó Kilimandzsáró hófödte csúcsával. Az utazás végén ejtőzünk néhány napot az Indiai óceán korallzátonyokban gazdag partvidékén. Pillantsatok be velem ebbe a varázslatos fekete afrikai világba!
Időpontok
Indulás-érkezés*
Telítettség
Jelentkezési határidő
2018. július 25. -
2018. augusztus 05.
2018. július 24. -
2018. augusztus 06.
A jelentkezés lezárult
1

 
Nairobi, Amboseli nemzeti park
 

A kora hajnali órákban érkezünk Kenya fővárosába, Nairobiba. Az éjszakai repülés után kicsit rendbe tesszük magunkat, kávézunk egyet a reptéren, majd szafari buszainkra váltva elindulunk az Amboseli Nemzeti park felé. Amboseli a Kenyai látnivalók top listáján szerepel. A szavanna hátterében húzódó hófödte Kilimandzsáró és a hatalmas állatseregek hihetetlen látványt nyújtanak. Az afrikai nagyvadak szinte mindegyike megtalálható itt. Kora délutáni órákban érkezünk meg. Megebédelünk és kis pihenő után bele is vetjük magunkat a kalandba és belépünk a parkba egy kora esti vadlesre. Szállásunk a park közelében lesz, telepített bútorozott szafari sátrakban, teljes ellátással.

2

 
Amboseli nemzeti park
 

Mai napot a parkban töltjük. Ha szerencsénk van, akkor lencsevégre kaphatjuk a szavanna lakóit Afrika legmagasabb hegycsúcsával a háttérben. A hajnali vadles után visszatérünk a szállásunkra és ott várjuk meg míg a déli hőség kicsit enyhül. Késő délután, mikor a nagyvadak is felélénkülnek, visszatérünk a parkba szafari autónkkal. Este egy jó hideg sör mellett élvezzük a határtalan csillagos égboltot. Szállásunk a park közelében lesz, telepített bútorozott szafari sátrakban teljes ellátással.

3

 
Amboseli nemzeti park, Nairobi
 

Napfelkelte után vadlesre megyünk utoljára, ebben a hatalmas elefántcsordáiról is híres parkban, majd megreggelizünk és visszautazunk a fővárosba. Délután szabadprogram a városban. Este csatlakozik hozzánk a csapat másik fele, akik a Mount Kenya mászásról térnek vissza Nairobiba. Szállás szállodában, reggelivel.

4

 
Nairobi, Maasai Mara
 

Reggeli után indulunk Kenya vadakban leggazdagabb nemzeti parkja, a Maasai Mara felé. A park Kenya legismertebb és leglátogatottabb vadrezervátuma, világhírű tanzán Serengeti északi folytatása. Rendkívüli gazdagságú állatvilágnak ad otthont, a „big five" (oroszlán, leopárd, elefánt, kafferbivaly, orrszarvú) mind megtalálható benne. A délutáni órákban amikor a meleg alább hagy, elindulunk első szafarinkra, hogy az éppen aktívvá váló ragadozók akcióinak lehessünk tanúi. A park egész évben szenzációs látványt nyújt a látogatóinak, színes élővilágának megannyi tagját könnyűszerrel lencsevégre kaphatjuk. A „big five” mellett jó eséllyel láthatunk szabadon legelésző zebra, antilop csapatot, struccot, varacskos disznót, vízilovat, krokodilt, gepárdot, hiénát, sakált, sast, keselyűt, számtalan színes madarat. A szafari programot követően táborhelyünkre utazunk. Szállás telepített, bútorozott sátrakban, teljes ellátással.

5

 
Maasai Mara
 

Az egész napos szafari program a Maasai Mara Nemzeti Rezervátumban lehetőséget ad arra, hogy távolabbi részekre is eljussunk, így nagyobb eséllyel láthatjuk azokat az állatokat, amiket előző nap elszalasztottunk. Érdemes növényvilágára is figyelmet fordítani, hisz a szavannás terület ellenére vannak hatalmas majomkenyérfák, magányos óriás baobab fák, néhol madárseregek lógó fészkével díszítve. Ebédre hidegcsomagot viszünk, amit a természetben piknikezve fogyasztunk el. Eljutunk a nemzeti park mélyére, a Mara folyóhoz is, ahol a nagy vonulások idején óriási gnú csordák próbálkoznak a krokodiloktól és vízilovaktól hemzsegő folyón való átkeléssel. A szafari programot követően táborhelyünkre utazunk. Szállás telepített, bútorozott sátrakban, teljes ellátással.

6

 
Maasai Mara, Lake Nakuru
 

Reggeli után ellátogatunk egy közeli Maasai faluba. Megtapasztalhatjuk milyen kis kunyhókban élnek, hogyan gyújtanak tüzet. Szívesen el is táncolják nekünk a híres ugrándozós tradicionális táncukat. Délben a Nakuru tó felé vesszük az irányt, késő délután érünk szállásainkra Nakuruban. Szállásunk vendégházban lesz a parkban.

7

 
Nakuru, Hells Gate NP, Naivasha
 

Kora reggel szafarira indulunk a parkban. A Nakuru tó a gigantikus Rift völgy alkáli tavainak egyike, 1961-ben nyilvánították nemzeti parkká. Sok egzotikus madárfajnak, majomnak, nagymacskának, Rothschild zsiráfnak és varacskos disznónak ad otthont. A madarak sokasága miatt világhíres ez a park. A tóban bőségesen tenyésző speciális algák miatt hatalmas rózsaszín flamingó rajok látogatják a területet. Kis szerencsével fekete, vagy fehér orrszarvúra is bukkanhatunk, hiszen a parkban mára már több mint száz példány él. Természetesen nem fogunk végig a kisbuszban ülni, több kilátó ponton is kiszállunk majd járműveinkből. Egy újabb lenyűgöző szafarival gazdagodva délután Naivasha felé vesszük az irányt. Délután a Hell’s Gate Nemzeti Parkot látogatjuk meg. Ennek a nemzeti parknak különlegessége, hogy bérelt biciklivel vagy igény szerint gyalogosan is látogatható, hiszen emberre veszélyt jelentő nagymacska itt nem él. A Rift-völgy ezen oldalán a táj merőben más jellegű, erdőkkel borított és geotermikus energiában gazdag, melyet mind a hőforrások, mind a közeli vulkáni hegyek is mutatnak. A Kenyában egyedi természeti jelenségnek számító, meredek sziklafalak által határolt szurdokvölgyben teszünk egy kanyon túrát. Szabadon barangolhatunk a zsiráfok, zebrák, apró varacskos disznók között. Szállás bungalowban, teljes ellátással.

8

 
Naivasha, Nairobi, Mombasa, Diani Beach
 

Kora reggel visszautazunk a fővárosba, hogy onnan aztán repülővel a tengerpartok felé vegyük az irányt. Mombasában száll le a gép, ahonnan taxival utazunk tovább végső úti célunkhoz a Diani beach-re. Az elkövetkező 4 éjszakát egy hangulatos óceánparti nyaralóban töltjük. Szállás: szálló, ellátás: reggeli.

9

 
Diani Beach
 

A Diani tengerpart pálmafás fehérhomokos tengerpartján több napon át pihenhetünk. Jól esik majd a lazulás az egyenlítői Nap alatt, az Indiai-óceán vakítóan fehér korallhomokkal borított partján. A forróságban az óceán habjaiban keresünk felfrissülést, búvárszemüveggel kutathatunk a tengerfenéken korallok után, hatalmas pálmafák árnyékában olvashatunk, esténként pedig az óceánparti hangulatos éttermekben kóstolhatjuk végig a tenger gyümölcseit. A kertészek által nap mint nap gondozott kertben portyázó majom csapatokat fotózhatunk. Estéként a verandán gyűlhet össze a csapat egy meghitt sörözgetésre. Szállás: szálló, ellátás: reggeli.

10

 
Diani Beach / Kisite Marine nemzeti park
 

A lazuláson túl természetesen számos aktív programlehetőség közül is választhatunk, amelyek közül kihagyhatatlan egy fakultatív látogatás a Kisite Tengeri Parkban. A tengeri parkhoz változatos tájakon keresztül kell délre utaznunk a Tanzániai határ felé, majd hajóra szállva tudjuk megközelíteni magát a korallokban és színes halrajokban gazdag részt. Ez a tengeri park meseszép, szerencsés esetben akár delfinekkel is találkozhatunk. A sznorkelezés után a közeli kis faluban ebédelhetünk, majd hajónkra visszaszállva hazafelé vesszük az irányt, a délutáni órákban érkezünk vissza szállásunkra. Választhatunk más alternatívát is, mint például kiteszörfözést, széllovaglást, Kolobus majomrezervátum látogatást. Szállás: szálló, ellátás: reggeli.

11

 
Diani Beach, Mombasa
 

Ma közösen ellátogatunk Mombasa városába. Belevetjük magunkat Mombasa színes arab hangulatú forgatagába, s láthatjuk, hogy a hindu, arab és a keresztény kultúra hogyan keveredik az afrikai valósággal. Itt meglátogathatjuk a Fort Jesus erődöt, az óriási baobab fás parkot, a tengerpartot, felderítjük a régi városrészt, melyet minden ízében áthat a kelet-afrikai kolonialista építészet. A szellős nagyváros ebben a központi ó-városi részében számtalan mecsetet, hindu templomot, színes városépítészeti elemet fényképezhetünk. Szállás: szálló, ellátás: reggeli.

12

 
Diani Beach, Mombasa
 

A repülőjáratunk indulásától függően áttaxizunk a repülőtérre és megkezdjük hazautazásunkat.


 
Belépés
JEGYEZZEN MEG
Elfelejtett jelszó | Regisztráció
Rendezés