Peru: Santa Cruz trekking (Machu Picchu)

Látványos túra a Cordillera Blanca legszebb vidékén. Hosszabbítás: Machu Picchu romvárosa.

Út ára tartalmazza

Az út ára tartalmazza:
- a program helyszínén a repülőtéri transzfereket, ha az Eupoliszon keresztül vásárolod meg a repülőjegyet,
- a transzfereket Limában a buszpályaudvar és a reptér között,
- az utazást éjszakai alvóbusszal Lima - Huaraz - Lima útvonalon,
- a további utazásokat Huaraz környékén saját, bérelt busszal,
- 1 éjszakára a szállást Limában, szállóban, 2 ágyas fürdőszobás szobákban,
- 3 éjszakára a szállást Huarazban családi panzióban, 2 és 3 ágyas fürdőszobás szobákban,
- a Wilcacocha akklimatizációs túrát és a kirándulást a Pastoruri-gleccserhez,
- a 6 napos Santa Cruz trekkinget sátorszállással, teljes ellátással,
- a Santa Cruz trekkingen az öszvéres teherhordást,
- az ismerkedési esten egy welcome drinket,
- a helyi vezetők, kisegítő személyzet tiszteletdíját,
- a szervezést és a magyar nyelvű túravezetést.

Amennyiben a túra 9-10. napján csúcsmászásra sor kerül, a magyar túravezető a csúcsmászó csoportot kíséri, ezeken a napokon helyi, angolul beszélő idegenvezető kíséri csoportot a Lagúna 69 kirándulásra! A 10. napon kora délután a menedékháznál már újra együtt az egész csapat!

A kiegészítő program során:
- a repülőtéri transzfereket, ha az Eupoliszon keresztül vásárolod meg a repülőjegyet,
- 3 éjszakára a szállást Cuscoban, szállóban, 2 ágyas fürdőszobás szobákban,
- 2 éjszakára a szállást Aguas Calientesben, panzióban, 2 ágyas fürdőszobás szobákban,
- 5 reggelit,
- a Cusco környéki Inka romok kirándulást helyi és magyar túravezetővel, 
- a transzfereket Cusco környékén,
- az Ollaytaytambo - Aguas Calientes retúr vonatjegyet,
- a buszjegyet fel a Machu Piccu romvároshoz,
- a helyi vezetők tiszteletdíját,
- a szervezést és a magyar nyelvű túravezetést.

Út ára nem tartalmazza

- a nemzetközi és a belföldi repülőjegy árát és illetékét,
- az esetleges nemzetközi repülőtéri kilépési illetéket,
- a belépőket és a fakultatív programok árát, 
- a biztosítást és az esetleges védőoltások árait,
- az esetleges technikai felszerelésbérlést, amennyiben nincs sajátod,
- a borravalókat.

Étkezés a megjelölteken kívül önellátó.

A részvételi díj nem tartamazza az öt napos Cusco - Machu Picchu kiegészítő programot! A kiegészítő program ára 149 000 Ft, mely nem tartalmazza:
- a belföldi repülőjegy árát,
- a belépők árát, 
- a biztosítást és az esetleges védőoltások árát,
- az étkezéseket a külön feltüntetetteken kívül.

Árfolyam

Fontos! Utazásunk árát 280 Ft / 1 USD árfolyamig tudjuk tartani. Ha a dollár (USD) ára az utazás indulását megelőző 35. napon ezt meghaladja, akkor árkorrekcióra kényszerülhetünk. Árkorrekció esetén az utazási szerződésünkben rögzített szabályok szerint járunk el.

Repülőjegy

Repülős útjainkra a kiutazás egyénileg történik. Az utunkhoz csatlakozó repülőjegyet természetesen irodánkban is meg tudod vásárolni, célunk, hogy a csoport együtt tudjon utazni. Érdemes a jegyeket minél hamarabb megvenni, egyrészt az ár miatt, másrészt, mert egy idő után a kiszemelt járaton nem marad hely. A honlapunkon feltüntetett ár csupán tájékoztató jellegű, függ a választott légitársaságoktól, a foglalási időponttól, valamint az adott járat telítettségétől! Ha érdekel ez az utazás, akkor minél hamarabb keress meg minket! 
 
Tájékoztató repülőjegy ár Budapest - Lima - Budapest útvonalon: 330.000 - 390.000 Ft, illetékkel. 

A hosszabbításon is résztvevőknek a várható repülőjegy ár Budapest - Lima és Cusco - Budapest útvonalon: 330.000 - 390.000 Ft, illetékkel valamint Lima - Cusco útvonalon 30.000 - 60.00 Ft.

Ha az induláshoz szükséges minimális létszám elérésekor a meghirdetett dátumra csak nagyon kedvezőtlen ár/érték arányú repülőjegyek érhetőek el, akkor a program időpontja - egyeztetve a befizetett résztvevőkkel - egy-két napot módosulhat.

Aki az utazáshoz a repülőjegyét nem irodánkon keresztül vásárolja meg, kérjük, feltétlenül egyeztessen előtte az ügyfélszolgálatunkkal.
 
Ha a program nem a repülőtérről indul, akkor a találkozási helyre (pl. szálló) történő eljutásod, valamint távozáskor a reptér megközelítése egyénileg történik, a túravezető útbaigazítása vagy segítsége alapján. Az itt fellépő költségeket az út ára nem tartalmazza, kivéve, ha az Eupoliszon keresztül vásárolod meg a repülőjegyedet, mert ebben az esetben a transzfert ajándékba kapod. A transzfer várható ára Lima reptér és a szállás között: kb. 20 USD/taxi, Cusco szállás és a reptér között kb. 15 USD/taxi.

Utazás

nemzetközi és belföldi repülőjáratokkal, Huaraz - Lima között éjszakai buszzal, Huaraz és Cusco környékén saját, bérelt busszal, továbbá taxival is utazunk. Az autóbuszok általában modern, sőt, mondhatni meglepően komfortos járműveket jelentenek, az éjszakai utazáshoz például szinte teljesen elfektethető ülésekkel.

Létszám

Tájékoztató létszám: 8-16 fő. Az utat minimum 8 fő befizetése esetén indítjuk el.

Túra nehézsége

A Santa Cruz trekking során nem lehet visszafordulni, mert az kiindulási pontunk nem egyezik meg az érkezési célunkkal! Maga a túra nem nehéz, kereken 60 km-t teszünk meg négy nap alatt, kényelmes tempóban, de a jelentős tengerszint feletti magasság igénybe veszi a szervezetünket. A második túranapon már egy 4750 m magas hágón kell átkelnünk. A megfelelő előakklimatizáció érdekében a Huarazba történt megérkezés után teszünk két akklimatizációs kirándulást is. Egészséges szervezet a magassághoz idővel alkalmazkodik, de rossz közérzettel járó percei/órái/napjai mindenkinek lesznek, egyéntől függően. A túra során rendszeresen, naponta mérjük a résztvevők véroxigén szintjét és pulzusát, hogy az akklimatizációt pontosan nyomon kövessük. A túrához kinti partnerünk biztosít számunkra a sátrakat, az asztalokat, a székeket, valamint a napi étkezéseket (ld.: az adott napoknál). A partnerünk által biztosított öszvérkaraván könnyíti meg a túránkat, hiszen a felszerelésünk nagy részét is vinni fogják. (Öszvéres teherhordásra fejenként 5-6 kg felszerelést adhatunk át!) Nekünk csak az adott napi túrára szükséges felszerelést kell majd kishátizsákban magunkkal vinnünk: esőnadrág, esőkabát, fényképezőgép, iratok, némi elemózsia, meleg polár, napi folyadékmennyiség. A túrán feltétlenül javasolt a túrabot használata!

Egy adott túranap a következőképpen telik majd: Ébredés után megreggelizünk, majd segítőink összepakolják a táborunkat, felcuccolnak az öszvérekre és elindulnak a következő táborhely felé. Mi is felkészülünk, összepakolunk, majd kishátizsákokkal a hátunkon utánuk indulunk. A nap első felében túrázunk, ebédre általában hideg élelmiszercsomagot kapunk, amit útközben, egy kellemes pihenőhelyen fogyasztunk el, majd pihenés után folytatjuk túránkat a következő táborhely irányába. Késő délután érünk a következő  táborhelyen található sátrainkhoz, ahol megvacsorázunk. A Santa Cruz trekking során korlátozott a tisztálkodási lehetőség, ezért ajánlott a nedves törlőkendő beszerzése a túra előtt. A túrán 3 éjszakát alszunk kétszemélyes sátrakban. Saját hálózsák szükséges, a magasságból adódóan erősen javasolt a meleg hálózsák, melynek komfort foka 0 fok! Sátrakat és derékaljakat a kinti partnerünk biztosít számunkra, de javasoljukk, egy izolációs fóliát is készíts be magadnak!

Fontos! Programunkon magashegységi túrázásról van szó, ahol sok, a programot befolyásoló, előre nem látható körülmény léphet fel. Emiatt a túra eredményességét nem garantálhatjuk, vis maior esetében, például nagyon kedvezőtlen időjárás miatt akár az utolsó szakaszról is visszafordulhatunk! Az utazási iroda nem vonható felelősségre a változásokért. Az extrém körülmények adta programváltozás, útvonal módosítás kérdésében mindig a túravezető dönt, döntése minden utasra kötelező érvényű!

Nevado Pisco (5752 m) mászás: Maga a mászás inkább közepesen nehéz gleccsertúra, néhol meredek, 40-60 fokos hólejtőkkel. Nehézsége hasonló egy Grossvenediger mászáshoz - ám mindez majd’ kerek 2100 méterrel magasabban! A fő nehézséget elsősorban a nagy magasság és a szélsőséges időjárás jelenti, illetve a gleccsermoréna omladékos, veszélyes terepén való átjutás, éjszaka, fejlámpák fényében, és persze visszaúton is, fáradtan. Mivel több akklimatizációs kirándulás és a 4 napos Santa Cruz trekking után, egy regeneráló Huaraz-i pihenőnap után vágunk neki a csúcsmászásnak, az akklimatizációval jó eséllyel semmi gondunk nem lesz.

A Nevado Pisco mászáshoz szükség van saját hágóvasra, jégcsákányra, sisakra, beülőre. Ha ezeket nem akarod itthonról cipelni, mindezt helyben is lehet bérelni. A mászáshoz szükséges "közös" felszerelést, mászókötelet, a helyi hegyi vezetők biztosítják!

A csúcstúrán való részvétel előfeltétele a magashegyi túrázásban való jártasság, minimum 4-5000 méteres magasságot elérő trekking túrák sikeres teljesítése, valamint a technikai felszerelés: hágóvas, jégcsákány biztonságos használata, a kötélpartiban való haladás technikájának ismerete! Stabil mozgáskoordináció, szédülésmentesség elengedhetetlen, hiánya kizáró tényező!

Jelentkezéskor a megjegyzés rovatban kötelező jelleggel kérjük felsorolni az elmúlt két évben általad végrehajtott túrákat, magashegyi mászásokat! Jelentkezésed a Nevado Pisco csúcsmászásra CSAK AKKOR válik érvényessé, ha az előzőekben felsorolt feltételek teljesültek, s irodánk a visszaigazolást megküldte. Megértésedet köszönjük, a biztonságos mászás a nem csak a Te érdeked, de túratársaid, és az egész csapat érdeke is egyben!

Szállás

Utunk során szállókban és panziókban szállunk meg. A szobák mérete, felszereltsége, tájolása egymástól eltérő lehet. A szobák mind rendelkeznek saját fürdőszobával és angol WC-vel. A szobák többségében kétágyasak, az egyedül jelentkezőket összetársítjuk nemben és - lehetőség szerint - korban megegyező utastársakkal. Peruban a szállásokon tradicionálisan nincs a szobákban fűtőtest, hidegebb idő esetén nálunk van a hálózsákunk. Wi-fi elérhetőség van a szállásainkon.

A Santa Cruz trekking során sátrakban alszunk, a sátrat és a matracot a helyi partnerünk biztosítja, de saját, meleg hálózsák szükséges! 

A Nevado Pisco csúcsmászás során magashegyi menedékházban töltünk egy éjszakát, emeletes ágyakkal berendezett hálóteremben, matrac szálláson. Saját hálózsákra szükség van. A csúcsmászás utáni éjszakát már Huarazban töltjük, a megszokott panzióban.

Terület

A térség lakói roppant kedvesek és segítőkészek, de mint mindenhol, itt is előfordulnak nem feltétlenül barátságos arcok. A városokban nem tanácsos egyedül kóborolni, sötétedés után csoportosan sem. Csak hivatalos taxiba szabad beszállni, amelyben a vezetőn kívül nem tartózkodik senki. Kedvesnek tűnő idegenektől nem szabad elfogadni sem italt, sem ételt esetleg cigarettát. A vidéki részek biztonságosnak tekinthetőek, ennek ellenére természetesen ügyelnünk kell magunkra és a csomagjainkra egyaránt. A beszélt nyelv a spanyol, a turizmusban dolgozók általában az angolt is megértik, de ha nem, mosolyogva elmagyarázzák, amit szeretnének, s ez fordítva is működik. :) Az árak alapvetően alacsonyabbak a magyarországiaknál. Latin-Amerika katolikus, így öltözködésünkkel nem kell alkalmazkodnunk számunkra ismeretlen helyi szokásokhoz. Természetesen a templomokban itt sem illik rövid ruházatban tartózkodni. Az emberek viszonylag konzervatívak, városban a rövidnadrág nem elterjedt viselet. Ha shortot viselsz, fel kell készülnöd rá, hogy már 100 méterről mindenki átlagos amerikai turistának fog nézni, ami nem jó, mert a pénzt látja benned.

Szeretnénk felhívni figyelmedet, hogy Latin-Amerikában, így Peruben is fel kell készülni az itthonitól eltérő mentalitásra, az egyszerű viszonyokra egyes közlekedési eszközök, egyes szállások színvonalát illetően. Rendkívül fontos, hogy az esetlegesen kialakuló váratlan helyzeteket Ti is a megfelelő pozitív hozzáállással és megértéssel kezeljétek, és inkább a kaland és kihívás ízét érezzétek meg benne! Természetesen helyi partnereink és túravezetőink elsődleges célja az, hogy a tervezett programmenetet maximálisan teljesítsék, a kényszerű változtatások esetén megfelelő alternatív programokról gondoskodjanak, ugyanakkor a váratlan helyzetekkel való szembesülés a túra résztvevőitől is bizonyos alapvető alkalmazkodóképességet és csapatszellemet követel.

A váratlan körülmények, repülők menetrendjének változása, járatok késése, rossz időjárási viszonyok, szervezési nehézségek, avagy egyéb, előre nem látható tényezők (vis maior) következtében fellépő, előre nem várt extra költségvonzatok a mindenkori részvevőket terhelik! Megértéseteket köszönjük!

Időjárás

Túránkat a száraz évszakban szervezzük, de mivel a legtöbbet hegyvidéki területen fogunk tartózkodni, ezért javasolt a meleg ruházat, vízálló lábbeli, természetesen az esőkabátot és az esőnadrágot sem szabad otthon hagyni. Alapvetően napsütéses időjárásra számítunk, napközben 20-25 C fok, hajnalban 10-15 C körüli hőmérsékletekkel, ami természetesen a magasság függvényében is változik. Tartós eső nem valószínű, de egy zápor, főleg a  hegyek között, bármikor előfordulhat. Összességében az esti, hajnali  hűvösebb, valamint a napközbeni melegebb időjárásra, illetve a nagy magasságból adódó az erős napsütésre is kell készülnünk! Naptej, ajakstift legyen nálunk, a túrán használjunk valamilyen fejfedőt!

Felszerelés

Kényelmes hátizsák, túrákhoz kishátizsák (20-30 literes), meleg hálózsák - komfort: 0 fok), felfújható nyakpárna, füldugó, vízálló túracipő és bakancs, fejfedő, könnyen száradó, esetleg lecsatolható túranadrág, esőkabát, esőnadrág, laza, szellős ruházat, meleg ruházat és aláöltözet (alsó és felső) hideg időre a hegyi túrázáshoz és az esti órákra. Fejlámpa, elemek a lámpába, túrabot, napszemüveg, fényképezőbe, hálózati átalakító, szigetelő szalag, varrókészlet, zsebkés, ébresztőóra, szúnyogriasztó, napszemüveg, naptej, fürdőruha, papucs a zuhanyzáshoz. A szállásokon vagy a szállások környékén általában lehet mosatni, így nincs szükség kétheti váltás ruházatra!

A Fjällräven ajánlata:

Egy körülbelül 30 literes hátizsák (egy napi felszereléssel, vízzel, elemózsiával) mindig hasznos társunk. A Fjällräven  Bergen 30 hátizsákja vízhatlan volta miatt akár esős időben is szárazon tartja felszerelésünket.

Karl túranadrágok, illetve a Karla túranadrágok szinte bárhol használhatóak, a nyári hétvégi kirándulások és a magashegyi túrázások alkalmával egyaránt. Ez a típus a kopásálló, előavatott G-1000® Silent anyagból  készült. A nadrág lábszárhosszvégződése szegés nélküli, így könnyen a kívánt hosszra állítható.
 
Egy jól megválasztott hálózsák egy nehezebb túra után megkönnyíti a regenerálódást, hogy másnap már újult erővel vethessük be magunkat a kalandokba. Kérdés, hogy amikor alszunk, a hálózsákban forgolódunk-e vagy zsákkal együtt vesszük fel az alvási pozíciót. Mindegyik helyzetre van megoldás: Fjällräven Move with Bag vagy Fjällräven Move in Bag.

Higiénia

Sárgaláz elleni oltás kötelező! A határátlépéskor elkérik, elkérhetik az ezt igazoló nemzetközi oltásikönyvet. Ennek hiányában megtagadhatják a belépést Bolíviába és Peruba is!

Javasoljuk a Hepatitis A-t és B-t ,és hastífusz oltást is, mert sajnos ez még itthon is jól jöhet! Oltások ügyében a Nemzetközi Oltóközpontot kell felkeresni (cím: Budapest, XIII.ker, Váci út 70. Tel: +36 20 208-78-78, (+1) 816 0964, nyitva: hétfő-csütörtök 9-12 h). A malária, sárgaláz esélye az általunk bejárt területen kicsi, a védekezési lehetőségekkel kapcsolatban - a gyógyszerek mellékhatásai miatt - érdemes konzultálni szakorvossal. Alapvetően a szúnyogok ellen kell védenünk magunkat, s akkor nem történhet baj! Az egészségügyi helyzet alapvetően jó, de az ivóvíz már legtöbb helyen problémás, így a palackozott víz fogyasztását javasoljuk, ami egyébként mindenütt kapható. A vásárolt zöldséget, gyümölcsöt meg kell mosni. Ha odafigyelsz, jó eséllyel tudod elkerülni az emésztési jellegű kellemetlen szituációkat! Természetesen egy-két alapvető orvosságot érdemes magaddal hoznod: lázcsillapítót, lázmérőt, fájdalomcsillapítót, hasmenés elleni szerek, hashajtót, megfázás- és torokfájás elleni szert, fogfájás ellen fájdalomcsillapítót, görcsoldót valamint sebfertőtlenítő szert, kötszert, ragtapaszt és nedvesített törlőkendőt.

Élelem

Érdemes természetesen itthonról is nem romló ételeket hoznod (energiaszeletek,szőlőcukor a túrára) de felesleges az utazás teljes időtartamára felkészülni belőlük, inkább a repülőútra (az Európán belüli járatokon szinte már sehol nem szolgálnak fel ennivalót) és az esetleges tartalék elemózsiára koncentrálj. Természetesen az út során mindig lesz alkalom bevásárolni friss kenyeret, palackos vizet és egyéb, hűtés nélkül romló jellegű élelmiszereket. Emellett az éttermekben viszonylag olcsón tudsz meleg ételhez jutni. Dél-Amerikában olcsóak a mindenféle déligyümölcsök, így a vitaminhiánnyal sem lehet sok problémád.

Pénz-ügy

Peruban a Sol (1 Sol ~ 90Ft) a helyi fizetőeszköz. USD-t érdemes magunkkal vinni, fontos, hogy 2008. utáni bankjegyek legyenek! Az 50-100-as címletet jobb árfolyamon váltják! Fontos tudni, hogy a térségben az akár enyhén sérült dollárt sem fogadják el, vagy nagyon rosszul váltják, ezért teljesen épp, új generációs bankjegyeket hozzatok magatokkal! Erre a váltásnál, ha egy mód van rá fordítsunk figyelmet! A pénzváltás városokban gond nélkül megoldható. Bankkártya használatára is van lehetőség a nagyobb városokban, ahol leginkább a VISA terjedt el, de a Mastercard is sok helyen használható. Az Euro és utazási csekk kivitele nem javasolt, mert ugyan lehetséges a váltásuk, de körülményes, vagy nem minden helyen lehetséges, ahol dollárt amúgy váltanak és az árfolyam sem mindig kedvező.

Költőpénznek nagyjából annyi Ft-ot ajánlunk, amennyit itthon is elköltenél nyaralás idején. Javasolt összeg kb. 300-400 USD az étkezésre és apróbb ajándékokra (étkezés, innivaló, emléktárgyak, ajándékok, azaz szokásos kiadások esetén), valamint kb. 200 - 300 USD a belépőkre, borravalókra és fakultatív kirándulásokra. Természetesen ez sokkal kevesebb és több is lehet, egyéntől és vérmérséklettől függően. A nemzetközi ISIC diákigazolvány tulajdonosai több helyen is kedvezményekre számíthatnak.

Tájékoztató árak:

- Huascaran Nemzeti park (4+ napos belépő): 150 Sol
- borravaló, Santa Cruz trekking: 50 USD/fő
- borravaló, Nevado Pisco mászás: 50 USD/fő
- felszerelésbérlés: kb.100 Sol (hágóvas, jégcsákány, beülő, sisak a 2 napra)

Hosszabbítás:
- Cusco, turista belépők (felnőtt/diákigazolvánnyal): 130/70 Sol
- Machu Picchu belépő: 152 Sol
- Machu Picchu belépő Huayna Picchu mászással: 200 Sol
- Machu Picchu busz lefelé (opcionális): 10 USD
- Aguas Calientes, termálfürdő: 15 Sol
- Fakultatív túra Palccoyo: 65 USD

- Internet árak (1 óra): 2-4 sol
- hozzávetőleges főétel ár Peru: 20-50 Sol között
- hozzávetőleges főétel ár Boliviában: 50-100 Boliviáno között

Vám

Élő állatot, és állati eredetű terméket természetesen tilos kivinni az országból. A határátkelés során egészségügyi okokból elkobozhatják a gyümölcsöket, friss zöldséget, magvakat tartalmazó élelmiszereket és akár művészeti tárgyakat. Magyar állampolgárok részére vízum nem, csak 12 hónapig érvényes útlevél szükséges. Az útlevél személyes oldaláról, esetleges vízumokról, a repülőjegyről, biztosításról, oltási könyvről, címekről és telefonszámokról érdemes fénymásolatot az eredetitől különböző helyen tartani. A repülőn ill. határátlépéskor határ- és vámnyilatkozatot kell kitölteni, melyet a tisztviselőknek át kell adni, a nálunk maradt szelvényt pedig az utazás végéig meg kell őrizni.

Csomag

Legyen egy nagy (60 – 70 literes) és egy kicsi hátizsákod (25-30 literes), úgy pakold meg, hogy néha vinned is kell őket egyszerre! Néhány alkalommal a nagy csomagjainkat a bázisszállásokon hagyjuk, és csak az egy napra szükséges kis csomagokkal utazunk.

A repülőre felvihető kézipoggyásszal kapcsolatosan az alábbi oldalon részletes tájékoztatás található. 
A nagy poggyász súlykorlátja - ritka kivétellel - a szokásos 20 kg-ot nem haladhatja meg, azonban a regionális repülőtársaságok korlátozása és a helyi közlekedési eszközök csomagterének mérete miatt általában a 15 kg-os súlyhatár a kötelező. Az utazás alatt csomagjaink végig velünk lesznek, de a napi programhoz felesleges részüket természetesen az aktuális szállásokon tudjuk hagyni. Néhány alkalommal a nagy csomagjainkat a bázisszállásokon hagyjuk, és csak a 2 napra szükséges kis csomagokkal utazunk.

Biztosítás

Kötelező! 
Szeretnénk figyelmedet felhívni arra, hogy a részvétel feltétele az út teljes időtartamára érvényes utasbiztosítás. Érvényes biztosítás hiányában a túrán való részvételt megtagadjuk.
Irodánkban az Európai Utazási Biztosító (EUB) kedvezményes biztosításainak megkötésére van lehetőség, legkésőbb az indulás előtti napig.
 
Jelen túrára vonatkozó utasbiztosítási lehetőségek:
alapprogram:
Air & Cruise Outdoor: 22.230 Ft/fő

alap- és kiegészítő program:
Air & Cruise Outdoor: 30.780 Ft/fő

Lehetőséged van Utazásképtelenségre vonatkozó biztosítás (azaz stornóbiztosítás) megkötésére:

alapprogram:
Storno Basic: 14.950Ft/fő (önrész: 20 %), önállóan is köthető,   
Storno Kombi: 11.960 Ft/fő (önrész: 0 %) csak utasbiztosítással együtt köthető.

alap - és kiegészítő program:
Storno Basic: 22.400 Ft/fő (önrész: 20 %), önállóan is köthető,   
Storno Kombi: 17.920 Ft/fő (önrész: 0 %) csak utasbiztosítással együtt köthető.

alapprogram - és mászás:
Storno Basic: 19.900 Ft/fő (önrész: 20 %), önállóan is köthető,   
Storno Kombi: 15.920 Ft/fő (önrész: 0 %) csak utasbiztosítással együtt köthető.

alap - és kiegészítő program, és mászás:
Storno Kombi: 21.880 Ft/fő (önrész: 10 %) csak utasbiztosítással együtt köthető.
Programunkra - mint minden programunkra -  utasbiztosítással egybekötött sztornóbiztosítás (sztornó-kombi) megkötésére természetesen adott a lehetőség, azonban a biztosító által meghatározott értékhatár meghaladása miatt csak önálló sztornóbiztosítást sajnos nem tudunk kötni.


Fontos, hogy amennyiben szeretnéd megkötni, azt csak az első befizetéssel egyidejűleg teheted meg, később már nem!
 
Bővebben a biztosító szolgáltatásairól a honlapjukon olvashatsz: www.eub.hu
 
Belépés
JEGYEZZEN MEG
Elfelejtett jelszó | Regisztráció
Rendezés