Detrekő

Kirándulás a Kis-Kárpátok nyugati oldalán

Indulás és érkezés helye: Budapest
A Pozsonytól északra húzódó középhegységi jellegű Kis-Kárpátok látványos vonulatain teszünk tavaszi kirándulást. A változatos formakincsek közül ezúttal kiálló szikaszirteket és kisebb barlangokat is felkeresünk, de felcaplatunk Detrekő várának romjaihoz is.
Időpontok
Telítettség
Jelentkezési határidő
2018. június 09.
A jelentkezés lezárult
2018. június 07.
Mikropolisz :)

Avagy minden szombaton túraprogram, garantált indulással, kis létszámmal.
 
A Mikropolisz kategóriába tartozó túráink mind olyan egynapos programok, ahol a maximális létszám 8 fő, a minimális 1 fő, tehát ha jelentkezel, akkor mindenképpen indulsz. Az évek alatt már sokszor bejárt tájak mellett ebben a projektben olyan célpontokat keresünk, ahová eddig a nagybuszokkal nem igazán volt lehetőség eljutni. Fontos az indulási helyszín, mert nem pont onnan indulunk, mint a nagyobb túrák esetén, sőt, Budapest mellett gyakran vidéki városokból indul a túra. A túrák természetesen a túravezetés mellett az oda- és visszaút költségét is tartalmazzák, Volkswagen kisbuszunkkal utazunk. Ha szombat, akkor túra! Egész évben.
1

 
Budapest, Detrekőszentmiklós, Cierna skala
 

Találkozó 7:00-kor a XI ker. Szent Gellért tér és Műegyetem rakpart sarkán levő parkolónál (az M4-es metró állomása mellett). Egy fehér Volkswagen kisbuszt keressetek, Eupolisz logókkal. 3 óra autózás után érünk a Pozsonyhoz közeli Detrekőváraljára, ahol bemelegítő kirándulást teszünk. A bő órás kirándulás célpontja a falu fölé magasodó várrom. A hangulatos romoktól visszatérünk kisbuszunkhoz és a szomszédos Detrekőszentmiklósról indulunk hosszabb túránkra. Meredek kaptatóval kezdünk, hogy feljussunk az Éleskőre, majd rövid pihentető szakasz után újabb kaptatóval hódítjuk meg utunk legmagasabb pontját, a szép kilátást ígérő Cierna skala-t. A főgerincről részben másik úton térünk vissza a faluba: kitérőt teszünk egy régi vadőrház irányába, majd a Libusa patak völgyét követjük a faluig. Útközben látványosságként megnézünk egy barlangot, ösvényünk egy kápolnát is érint. Estefelé érünk vissza Budapestre. Kirándulás Detrekő várához táv: 3 km, szint: 150 m fel és le. Kirándulás Cierna skala-ra táv: 10 km, szint 550 m fel és le.

 
Belépés
JEGYEZZEN MEG
Elfelejtett jelszó | Regisztráció
Rendezés