Hótalpas túra: Kis-Fátra

Kirándulások a Kis-Fátra főgerincén és szurdokvölgyeiben.

Utazás: Amennyiben nem tudod megoldani az egyéni utazást, ez esetben csatlakozz a programhoz úgy, hogy a kisbuszos transzfert választod, melynek felára 14.900 Ft. Jelentkezéskor kérjük mindenképp jelezd ha igényt tartasz az Eupoliszos transzferre, mert az korlátozott számban áll csak rendelkezésre!

Szállás:
 panzióban.

A mindenkori határátlépési információkról a konzuli szolgálat oldala ad aktuális és részletes tájékoztatást. Mindenki maga felelős azért, hogy azoknak a személyi feltételeknek megfeleljen, amik az utazáshoz szükségesek!

Részletek: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?szlovakia

Út ára tartalmazza

- a szállást panzióban, 2-3 ágyas, fürdőszobás szobákban,
- a hótalp bérlést,
- a szervezést és a túravezetést.

Út ára nem tartalmazza

- az utazás költségeit,
- a biztosítást, 
- a felvonó díját,
- az étkezéseket.

Utazás

A találkozó helye és ideje egyéni kiutazás esetén: Terhely (Terchová) település, a Hotel Diery melletti nagy parkolóban 11:30 és 12:00 közöttAmennyiben nem tudod megoldani az egyéni utazást, ez esetben csatlakozz a programhoz úgy, hogy a kisbuszos transzfert választod, melynek felára 14.900 Ft. Jelentkezéskor kérjük mindenképp jelezd ha igényt tartasz az Eupoliszos transzferre, mert az korlátozott számban áll csak rendelkezésre! Transzfer esetén találkozás 6.45-kor a Pázmány Péter sétány és a Magyar Tudósók krt. sarkán lévő parkolónál (az ELTE új épületei mellett, a Petőfi-híd, budai hídfőtől 5 percre az A38 hajóval szemben), indulás 7.00-kor.

Létszám

Tájékoztató létszám: 6-16 fő. Az egyéni kiutazások függvényében a létszám kis mértékben emelkedhet. Az utat minimum 6 fő befizetése esetén indítjuk el.

Túra nehézsége

Ideális viszonyok között a napi táv teljesíthető átlagos erőnléttel. Rossz idő, erős hóesés, erős szél esetén azonban nagy erőfeszítést kívánhat a túra teljesítése. A hótalppal könnyen haladhatunk a mély, frissen esett hóban, porhóban is, használata mindenki által könnyen elsajátítható, de mindenképpen szükséges a túratapasztalat! (a hótalp: a bakancs talpára rögzített műanyag vagy alumínium talp, amellyel kevésbé süllyedünk be a hóba). A téli körülmények miatt a túrák egyes szakaszai nehezek lehetnek, hiszen a létrák, láncok le lehetnek fagyva. Ezek a szakaszok ugyan nem a legkönnyebbek, de sehol nem kitettek (nincs alattunk igazán nagy mélység). Lassan, egymást segítve jutunk át az ilyen, nagyobb odafigyelést igénylő részeken. Erőfeszítéseinkért a látvány mindent kárpótolni fog! 

Fontos! Programunkon téli magashegységi túrázásról van szó, ahol sok, a programot befolyásoló, előre nem látható körülmény léphet fel (elsősorban az időjárás változásai)! Emiatt a túra eredményességét nem garantálhatjuk, vis maior esetében (például nagyon kedvezőtlen időjárás miatt akár az utolsó szakaszról is visszafordulhatunk!) az utazási iroda nem vonható felelősségre a változásokért. Az extrém körülmények adta programváltozás, útvonalmódosítás kérdésében mindig a túravezető dönt!

Szállás

A szombati estét egy kellemes panzióban fogjuk eltölteni a Kis-Fátra szívében, Terhely településen. A szobáink 2-3 ágyasak, saját fürdőszobával, ágyneművel, törölközővel. A szálláson étterem, bár, ingyenes wifi és szauna is található.

Terület

A magyarok által kevésbé ismert hegység Szlovákia északnyugati részén, a Vág folyó (Váh) két oldalán helyezkedik el. Bár a hegység csúcsai nem túl magasak (1500-1700 méter közöttiek), rendkívül változatosak: sötétzöld fenyvesek, zúgó vízesések, füves-virágos lankás hegyhátak és meredek sziklás hegyormok váltják egymást. A Kis-Fátra állatvilága sok ritka és védett fajt tartalmaz, a kiterjedt erdőségek kedvező életfeltételeket nyújtanak a máshonnan már kipusztult állatoknak, a barna medvének, a hiúznak.

Időjárás

A Kis-Fátra időjárása meglehetősen változékony. Napsütéses időben is hirtelen (néhány óra alatt) óriási felhők gyűlhetnek össze. Havazás várható. Az év ezen szakaszában a Fátrában nappal sem kúszik 0°C fölé a hőmérséklet, derült, hidegebb napokon akár -10°C körüli hőmérséklet is várható. Ezért a meleg, vízálló ruházat és a hőtartó kulacs, termosz elengedhetetlen!

Felszerelés

Réteges túraöltözet, polárdzseki, szél és esőálló kabát és nadrág, fejlámpa, kamásli, impregnált túrabakancs, váltás cipő, sapka, kesztyű és sál, vagy kendő, kis hátizsák, túrabot hótányérral vagy síbot. Ajánlott egy jó UV-szűrős napszemüveg és naptej is. A szálláson váltás cipő vagy papucs szükséges.

Higiénia

A higiénikus viszonyok jók, akárcsak itthon, a csapvíz és a túravezetők által ajánlott karsztforrások és patakok vize fogyasztásra alkalmas! Egy-két alapvető orvosságot érdemes magaddal hoznod: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, széntabletta illetve sebfertőtlenítő és ragtapasz, valamint fásli.

Élelem

A túra önellátó. Az élelmiszereket célszerű itthonról vinni, amiből a napi túrákra szendvicseket lehet készíteni, továbbá csokit, szőlőcukrot, müzliszeletet, gyümölcsöt. A túránk folyamán korlátozott az élelmiszer vásárlási lehetőség, a túrák közben alkalmanként érintünk, büfét, szállásunk található étterem, ahol van lehetőség beülni meleg ételt enni, vacsorázni, vasárnap pedig reggelizni is.

Pénz-ügy

Szlovákiában a fizetőeszköz az Euró. Eurót itthon kell váltani, a túra folyamán pénzváltási lehetőség nem lesz. Az általunk felkeresett szolgáltatóhelyeken a bankkártyákat nem mindenhol fogadják el. Ajánlott költőpénz vérmérséklettől függ: 10.000-15.000 Ft-nak megfelelő Euró, élelmiszerekre. 

Felvonó díja: kb. 9,5 euró fel, 11 euró oda-vissza

Vám

Magyar állampolgárok részére csak érvényes személyi igazolvány vagy útlevél szükséges.

Biztosítás

Kötelező! 
Szeretnénk figyelmedet felhívni arra, hogy a részvétel feltétele az út teljes időtartamára érvényes utasbiztosítás. Érvényes biztosítás hiányában a túrán való részvételt megtagadjuk.
 
Jelen túrára vonatkozó utasbiztosítási lehetőségek:
"Sí-Profi hótalpas túrázásra": 1720 Ft/fő

Lehetőséged van Utazásképtelenségre vonatkozó biztosítás (azaz stornóbiztosítás) megkötésére:
 
Storno Basic: 1.745 Ft/fő (önrész: 20 %), önállóan is köthető 
Storno Kombi: 1.396 Ft/fő (önrész:0-10 %) csak utasbiztosítással együtt köthető. 

Transzferrel:
Storno Basic: 2.490 Ft/fő (önrész: 20 %), önállóan is köthető 
Storno Kombi: 1.992 Ft/fő (önrész:0-10 %) csak utasbiztosítással együtt köthető. 

 
Fontos, hogy amennyiben szeretnéd megkötni, azt csak az első befizetéssel egyidejűleg teheted meg, később már nem!
 
Bővebben a biztosító szolgáltatásairól a honlapjukon olvashatsz: www.eub.hu
 
Belépés
JEGYEZZEN MEG
Elfelejtett jelszó | Regisztráció
Rendezés