Vietnam

Indokína mosolygó tájai

Vietnám különös világ; egyszerre ősi és fiatal ország. Több ezer éves ősi kultúrák egzotikus emlékei, évszázados hagyományok szövik át a mindennapi életet, amely meglepően modern és fiatalos. Felhőkarcolók, 21. századi irodaházak, mindenhol divatos fiatalok. A zsibongó piacok színes forgatagát, nehéz illatait, a révedező pagodák halk mantrázása, szelíd füstölő illata töri meg. Álomszerű világ ez, melyben a kockás takaróként húzódó rizsföldeknek a türkizkék tenger szab határt. Bámulatba ejtő természeti szépségek, varázslatos mészkőszirtek otthona, melyeket misztikus legendák öveznek. Páratlan gasztronómiai élvezetek, pikáns konyhaművészet hazája, melyet érzékeink sosem felednek. Szabadjára engedjük a mindannyiunk lelkében ott szunnyadó csavargót, hagyjuk, hogy az utazás ereje átformáljon bennünket.

Kiemelt látnivalók:

- Hanoi óváros, Irodalom pagoda
- Ha Long-öböl (Világörökség)
- Sapa teraszos rizsföldei
- É-Vietnami hegyi törzsek kultúrája
- Saigon városa
- hajózás a Mekong-delta vidékén
Időpontok
Indulás-érkezés*
Telítettség
Jelentkezési határidő
2019. március 16. -
2019. március 28.
2019. március 15. -
2019. március 29.
A jelentkezés lezárult
1

 
Hanoi
 

Érkezés Hanoiba. Ma próbálunk akklimatizálódni a nyüzsgő, belvárosi forgataghoz, ami európai ember számára kicsit sok lehet. Ellátogatunk a népszerű éjszakai piacra, és vacsorázunk egyet a kis ételárusok egyikénél. Szállás: hotel.

2

 
Hanoi
 

Reggeli után felfedezzük a város látnivalóit. Itt helyi önkéntes idegenvezető fiatalok csatlakoznak hozzánk, és gyalog indulunk a labirintusszerű óvárosban, elsétálunk a Hoan Kiem-tóhoz, ahol megtekintjük a szigeten álló pagodát, a Den Ngoc Son-t, és meghallgatjuk a tó legendáját. Útközben a francia gyarmati építészet, a kínai hagyományok és a szocializmus bájos keveréke határozza meg a negyed hangulatát. Kihagyhatatlan látnivaló Van Mieu, az Irodalom Temploma, ami egy évezrede szolgálja a tudást, a mai napig ide zarándokolnak el a végzős diákok. Eredetileg a császári udvar hivatalnokait képezték itt, Konfuciánus kegyhelyként is szolgál. A Hoa Lo börtön a franciák és amerikaiak elleni évszázad küzdelmeinek állít emléket. Bizarr látvány a lezuhant repülőroncsok és a börtön egykori celláiban sétálni. Chua Mot Cot egy egyetlen oszlopon álló ezeréves pagoda, ami egy lótuszvirágot szimbolizál. Kihagyhatatlan látnivaló Ho Chi Minh Mauzóleuma. Sajnos évente több hetet vesz igénybe Hó Apó testének karbantartása, ekkor Moszkvába viszik, a mauzóleum nem látogatható. Ha szerencsénk van, akkor mai nap felkeressük ezt a bizarr emlékhelyet is. Számítsunk egy kis szigorra és rengeteg emberre. Szállás: hotel, ellátás: reggeli.

3

 
Hanoi, Halong
 

Reggeli után értünk jön buszunk, helyi idegenvezetőnkkel, ami a Ha Long-öbölbe visz minket. A délelőtt utazással telik keresztül a vidéken, a buszablakból láthatjuk, hogyan élnek a vidéki emberek, tanulunk pár dolgot is róluk idegenvezetőnktől. Ha Long városában szállunk hajóra. A hajó tradicionális vietnámi fahajó, kabinokkal, étkezővel, bárral. Itt welcome drinkkel és ebéddel kezdünk, a szakácsok mindig kitesznek magukért. Elfoglaljuk kabinjainkat, majd csodálhatjuk a szigeteket ahogy egyre beljebb kerülünk a csodák közé. Első célpontunk a Thien Cung barlang, ahol keresztül sétálunk a csodálatos cseppkőképződményekkel büszkélkedő kivilágított üregen. Ezután ismét jönnek a hullámok, megközelítjük éjszakai horgonyzóhelyünket, gyönyörködünk a naplementében, lehetőség van éjszakai fürdőzésre is. Szállás: hajókabin, ellátás: reggeli, ebéd, vacsora.

4

 
Halong, Majom-sziget
 

Napfelkelte, mint a mozikban; így indul a napunk, ha korán kelünk. Elhagyjuk hajónkat és busszal keresztülutazunk Cat Ba szigetén, mire eljutunk Beo kikötőjébe. Itt másik hajóra szállunk, amelyik elvisz minket a Monkey Islandra, ahol szállásunk lesz az éjszakára. Egy homokos öblöt képzeljünk el a dzsungelben, déltengeri bungalókkal, pazar stranddal. Ebéd után strandolás, biliárdozás, csocsózás, kajakozás, majd csendes pihenő után egy rövid, de roppant nehéz túra vezet a Majom-strandra. Éles mészkősziklákon, sokszor négykézláb jutunk át a túlpartra. Itt majmok rohangálnak a turisták között, kukáznak, családi életet élnek. A délután további része nyugodtan, napozva, koktélozva telik. Szállás: lodge, ellátás: reggeli, ebéd, vacsora.

5

 
Halong, Cat Ba-sziget
 

Reggeli után ismét hajóra szállunk és visszatérünk a nagy szigetre, Cat Bára. Itt ebédre érkezünk meg szállodánkba. A lakoma után érkezik buszunk és a sziget belsejébe repít minket, ahol a sziget nagy részét elfoglaló Nemzeti Parkban túrázunk egyet. A park nevezetessége a világ egyik legritkább majomfajtája a langur, de mivel csak pár tucat él belőle, nem biztos, hogy meg tudjuk pillantani őket. Egy meredek őserdei ösvényen haladva célunk egy kilátó, ahol fantasztikus panoráma vár. Délután a városban még el tudunk menni strandolni vacsora előtt. Szállás: hotel, ellátás: reggeli, ebéd, vacsora.

6

 
Halong, Hanoi
 

Reggel ismét hajóra szállunk, Cat Ba kikötőjéből indul hajónk. Ebédünket még a hajón költjük el, ezután kikötünk a szárazföldön, majd busszal irány Hanoi. Itt délután szabadprogram keretében még csatangolhatunk az óvárosban, este pedig ismét kalandok kezdődnek. Éjszakai vonatra szállunk, és északra indulunk a hegyekbe. Szállás: vonatkabin, ellátás: reggeli, ebéd.

7

 
Sapa
 

Reggel érkezünk vonattal a hegyvidékre, majd megreggelizünk. Innen egy látványos sétát teszünk a környező falvakba, rizsteraszok bambuszerdők és népviseletbe öltözött helyiek között. Ebéd egy helyi családnál. Délután ismét sétálunk egyet, ez már a Hmong törzsek területe, de az éjszakát egy Dzua-törzsnél fogjuk tölteni. Szállás: homestay Ellátás: Reggeli, ebéd, vacsora

8

 
Sapa
 

Reggeli után ismét nyakunkba vesszük a hegyvidéket és visszasétálunk a városba, ahol szállásunk lesz. Érintünk törzsi falvakat, vízeséseket és hallhatunk történeteket a helyiektől. Szállás: szálló. Ellátás: Reggeli, ebéd, vacsora.

9

 
Sapa
 

Reggelink után egy hmong törzsbeli vezető érkezik értünk és elvisz a falujába. Itt tanulhatunk a szokásokról, építészetről, és kóstolhatunk helyi ízeket. Az ösvény rizsföldek, gyümölcsösök és fenyvesek között vezet, a helyi lakosok a Hmong és a vörös Dao törzsből kerülnek ki.  Innen kimegyünk a vasútállomásra és Hanoi a végcél az éjszakai utazás során. Szállás: vonatkabin. Ellátás: reggeli, ebéd, vacsora.

10

 
Ho Shi Minh-város
 

Hajnalban érkezünk Hanoiba, és megyünk is a repülőtérre. Vár ránk az ország legnagyobb városa, a gazdaság motorja: Ho Shi Minh város, vagy ahogy mindenki hívja: Saigon. Érkezés és a szállás elfoglalása után a környéken sétálunk egyet, vacsorázunk valami jó helyen, belevetjük magunkat az éjszakai forgatagba, Saigon sosem alszik, de nekünk lehet kicsit. Szállás: hotel.

11

 
Ho Shi Minh-város
 

Ma Saigon megismerésére indulunk, elveszünk a milliós nyüzsgő nagyváros forgatagában. Ekkor már otthonosan mozgunk a tömegben meg sem kottyan a robogó forgalom és már magabiztosan kelünk át az úton. A város sajátos keveréke a francia gyarmati építészetnek, a kínai hagyományoknak és a vietnámi hétköznapoknak. A Notre Dame francia mintára épült, a Főposta épülete még üzemel és szép, mivel az Eiffel-iroda építette. Az Operaház bárhol megállná a helyét, csakúgy, mint a Metropole szálló. Ellátogatunk a War Remnants háborús múzeumba, elsétálunk a Reunification Palace előtt, így merítve a vietnámi háború emlékeiből. Piacozunk egyet, ahol mindent meg tudunk vásárolni, sokszor olyat is amit nem akartunk. Pólók, szoknyák, kávékülönlegességek, kitömött krokodil, telefonok, kézműves tálak, ételek-italok. Szállás: hotel

12

 
Ho Shi Minh-város, Mekong-delta
 

Egy kis kirándulás keretén belül meglátogatjuk a Mekong-deltát. A Világ nagy folyóinak egyike, Vietnám éléskamrája, elképesztő élővilággal, évente száznál több új fajt fedeznek fel a deltában. Autóbusszal érkezünk a kikötőbe, ahol hajóra szállunk amely körbevisz minket a kesze-kusza vízhálózat egy részén. A vízen úszóházak, ahol a helyiek élnek, halászva és halat tenyésztve. A szárazföldre kilépve megtekintjük egy méhész gazdaságát, egy kókusz cukorka manufaktúrát, de készíthetünk saját rizstésztát is akár. Ebéd után egy kis folklór műsor vár ránk, és evezős csónakokkal is utazhatunk. Szállás: hotel

13

 
Ho Shi Minh-város
 

Ma repülőjáratunk indulási idejétől függően megkezdjük a hazautazást Budapestre.

Az oldalon látható fotókat Gáspár Attila készítette, valamint a www.sapa-tourism.com turisztikai oldaláról származnak.
 
Belépés
JEGYEZZEN MEG
Elfelejtett jelszó | Regisztráció
Rendezés