Bejelentkezés

Vietnam (észak)

Vietnam legizgalmasabb részei és Indokína legmagasabb csúcsa

Vietnam különös világ; egyszerre ősi és fiatal ország. Több ezer éves ősi kultúrák egzotikus emlékei, évszázados hagyományok szövik át a mindennapi életet, amely meglepően modern és fiatalos. Felhőkarcolók, 21. századi irodaházak, mindenhol divatos fiatalok. A zsibongó piacok színes forgatagát, nehéz illatait, a révedező pagodák halk mantrázása, szelíd füstölő illata töri meg. Álomszerű világ ez, melyben a kockás takaróként húzódó rizsföldeknek a türkizkék tenger szab határt. Bámulatba ejtő természeti szépségek, varázslatos mészkőszirtek otthona, melyeket misztikus legendák öveznek. Páratlan gasztronómiai élvezetek, pikáns konyhaművészet hazája, melyet érzékeink sosem felednek. Szabadjára engedjük a mindannyiunk lelkében ott szunnyadó csavargót, hagyjuk, hogy az utazás ereje átformáljon bennünket.

Kiemelt látnivalók utazásunk során:
- Hanoi óvárosa,
- Sapa teraszos rizsföldjei és gyönyörű környezete,
- az észak-vietnami hegyi törzsek különös kultúrája,
- Indokína legmagasabb csúcsa a Fansipan (3143 m),
- Halong-öböl (UNESCO Világörökség),
- a különleges hangulatú Cat Ba szigete,
- Tam Coc csodálatos mészkő kúpjai.

Időpontok

 • 2024. március 29
  → április 07.
 • 1. nap Hanoi

  1
  Érkezés Hanoi-ba, ahol elfoglaljuk szállásunkat, ahonnan programunk indul. Ma próbálunk akklimatizálódni a nyüzsgő, belvárosi forgataghoz, ami európai ember számára kicsit sok lehet. Ellátogatunk a népszerű éjszakai piacra, és vacsorázunk egyet a kis ételárusok egyikénél. Szállás: szálloda
 • 2. nap Hanoi

  1
  Reggeli után felfedezzük a város látnivalóit: ellátogatunk az óvárosba, a Hoan Kiem-tóhoz, ahol megtekintjük a szigeten álló pagodát, a Den Ngoc Son-t, és meghallgatjuk a tó legendáját. Útközben a francia gyarmati építészet, a kínai hagyományok és a szocializmus bájos keveréke határozza meg a negyed hangulatát. Kihagyhatatlan látnivaló Van Mieu, az Irodalom Temploma, ami egy évezrede szolgálja a tudást, a mai napig ide zarándokolnak el a végzős diákok. Eredetileg a császári udvar hivatalnokait képezték itt, Konfuciánus kegyhelyként is szolgál. A Hoa Lo börtön a franciák és amerikaiak elleni évszázad küzdelmeinek állít emléket. Ha időnk engedi, akkor más értékes pagodák és Ho Chi Minh Mauzóleuma is sorra kerül. Este közösen elmegyünk a Vízi-bábszínházba. A vízi bábozás az évszázadok alatt alakult ki a rizsföldeken, elmesélve fiktív vagy megtörtént sztorikat. Szállás: szálloda, ellátás: reggeli, ebéd
 • 3. nap Hanoi, Sapa

  2
  Reggelit követően Hanoi külvárosába indulunk, hogy megtekinthessük az Etnográfiai Múzeumot. A tárlat is érdekes, de az épület udvara skanzenként működik, ahol eredeti nép építészeti remekeket nézhetünk meg kívül és belül egyaránt. Késő délután, estefelé érkezünk meg a hegyvidéki Sapa településre. Szállás: szálloda, ellátás: reggeli, ebéd
 • 4. nap Fansipan, Sapa

  2
  Ma felderítjük Sapa-t és környékét. Ez itt a Hmong törzsek területe, több helyen fogunk találkozni a kisebbségi népcsoport jellegzetes öltözékével, házaikkal. Reggel Indokína legmagasabb csúcsára, a 3143 méter magas Fansipanra kirándulunk. Felvonóval utazunk a csúcsig, ahol nem csak Vietnam legnagyobb Buddha szobrát láthatjuk, de szép idő esetén elképesztő panoráma  tárul elénk.  A lefelé úton ismét a felvonó segítségét vesszük igénybe, és ebédidő  környékén már ismét Sapában leszünk. A környék rizsteraszairól is híres, így mindenképpen teszünk még egy kirándulást a délután folyamán. Kisbusszal utazunk a település szélére, ahonnan elkezdjük ereszkedésünket a völgy falvai felé. Útközben nem csak gyönyörű kilátásban lehet részünk, de a vidéki élet kulisszái közé is beleshetünk. Túránk célja Ta Van falu, ahonnan hazabuszozunk. (Fanshipan csúcson táv: 2 km, szint: 150 méter fel és le. Lao Chai-Ta Van túra táv: 6 km, szint 150 méter fel, 500 méter le) Szállás: szálloda, ellátás: reggeli, ebéd.
 • 5. nap Sapa, Mu Cang Chai

  2
  Kanyargós szerpentinek visznek minket a turisták által kevésbé látogatott Mu Cang Chai vidékére. Utunkat kisebb falvak, rizsteraszok és teaültetvények határolják. Többször megállunk fotózni és teszünk egy kirándulást a látványosabb rizsföldek egyikén. Délután indulunk hosszabb túránkra, a teraszok között. Első célunk egy bambuszerdő, ahol kicsit megpihenünk. Innentől még kicsit emelkedik utunk, de a nehezén már túl vagyunk. A nap már alacsonyan fog járni, mikor számtalan kanyar és kilátóhely után visszaérünk Mu Cang Chai településére. Itt nem a baksis reményében viselik a helyiek a népviseletüket, valóban van esélyünk belelátni a vidéki Vietnám életébe. (Táv: 9 km, szint 600 méter le és fel) Szállás: szálloda, ellátás: reggeli, ebéd, vacsora.
 • 6. nap Mu Cang Chai, Hanoi

  A mai nap úgy kezdődik, mint ahogyan az előző abbamaradt. A délelőtt még a hegyvidéken telik, ahonnan hosszú idő lesz kikeveredni, de a táj minden fáradságot megér. Az itteni települések éles kontrasztot adnak a főváros nyüzsgésével, ahova az esti órákban érkezünk meg. Mielőtt elindulnánk még egy túra vár ránk, a teraszos tájon, aminek szépségével nehéz betelni. (Táv: 2 km, szint 150 méter fel és le) Szállás: szálloda, ellátás: reggeli, ebéd, vacsora.
 • 7. nap Hanoi, Halong

  2
  A délelőtt utazással telik keresztül a vidéken, a buszablakból láthatjuk, hogyan élnek a vidéki emberek, tanulunk pár dolgot is róluk idegenvezetőnktől. Ha Long városában szállunk hajóra. A hajó tradicionális vietnami fahajó, kabinokkal, étkezővel, bárral. Itt welcome drinkkel és ebéddel kezdünk, a szakácsok mindig kitesznek magukért. Elfoglaljuk kabinjainkat, majd csodálhatjuk a szigeteket ahogy egyre beljebb kerülünk a csodák közé. Nem mindig azonos sorrendben, de a hajóval elkirándulunk több látványos helyszínre is: cseppkőbarlanghoz, eldugott öblökhöz vagy apróbb szigetekhez. Szállás: hajókabin, ellátás: reggeli, ebéd, vacsora. 
 • 8. nap Halong, Tam Coc

  2
  Napfelkelte, mint a mozikban; így indul a napunk, ha korán kelünk. Délkörül már ismét kikötünk, majd a fővárostól délre fekvő Tam Coc felé vesszük az irányt, ahova késő délután érkezünk meg. Nem maradunk program nélkül ma sem, rövid kerékpár túrára indulunk a sziklatornyok között megbúvó pagodák, barlangok és rizsföldek között. A hosszú utat finom vacsorával pihenjük ki. Szállás: szálloda, ellátás: reggeli, ebéd, vacsora.
 • 9. nap Tam Coc, Hanoi

  2
  Már tegnap is sejtettük, de ma teljes pompájában megnézzük Tam Coc csodálatos mészkő süveghegyeit. Kicsit túrázunk és picit hajókázunk is ezen a fantasztikus tájon. Rizsföldek, mindenfelé mészkő kúpok, titkos sziklaátjárók, hamisítatlan vietnámi hangulat, mi más kellhet még utolsó napunkra. Aktív napunk végén a késő délutáni órákban visszautazunk Hanoi-ba, ahol még kilátogatunk az éjszakai piacra. Szállás: szálloda, ellátás: reggeli, ebéd
 • 10. nap Hanoi, hazautazás

  Összepakolunk és a repülőjáratok indulásától függően hazaindulunk. A mai napra szervezett programunk már nincs. Ellátás: reggeli. 
Az oldalon látható fotókat Gáspár Attila és Gutter Krisztián készítette.

Út ára tartalmazza

- az utazást taxival, vonattal, busszal, hajóval
- 6 éjszakát 2 ágyas, légkondicionált, fürdőszobás hotel szobákban,
- 1 éjszakát 2 ágyas, légkondicionált, fürdőszobás hajókabinban,
- 3 éjszakát szállodákban vagy home stay-ban,
- a külön megjelölt napokon az étkezéseket (reggelik és ebédek),
- a Halong-öbölben a bérelt hajó költségét,
- a hajón a welcome drinket,
- belépőt a Thien Cung barlangba,
- Hanoi vezetett városnézést,
- Sapában a kirándulásokat, 
- ismerkedési esten egy welcome drinket,
- a szervezést és a magyar nyelvű túravezetést.

Út ára nem tartalmazza

- a nemzetközi repülőjegy árát és az illetékeket,
- a repülőtéri transzfereket,
- a vietnámi vízumot,
- a belépőket és a helyi vezetők borravalóját,
- a biztosítást, és az esetleges védőoltások árát.

Étkezés a kiemelteken kívül önellátó.

Vízum információkat lásd a vám címszó alatt.

Árfolyam

Fontos! Utazásunk árát 360 Ft / 1 USD árfolyamig tudjuk tartani. Ha a dollár (USD) ára az utazás indulását megelőző 35. napon ezt meghaladja, akkor árkorrekcióra kényszerülhetünk. Árkorrekció esetén az utazási szerződésünkben rögzített szabályok szerint járunk el.

Repülőjegy

Repülős útjainkhoz a kiutazás egyénileg történik. A garantált indulást követően érdemes minél hamarabb megvenni a repülőjegyet, egyrészt az ár miatt, másrészt, mert egy idő után az ideális járatokon nem biztos, hogy marad hely. Az utunkhoz csatlakozó repülőjegyeket - amennyiben a csoport létszáma már elérte az induláshoz szükséges minimális létszámot - irodánkon keresztül is meg tudod vásárolni, célunk, hogy a csoport minél inkább együtt tudjon utazni. Ha érkezési és/vagy távozási időpontod nem esik egybe a csoportéval, akkor a csoporthoz történő csatlakozásod egyénileg történik, a túravezető útbaigazítása vagy segítsége alapján.

A nemzetközi repülőjegy várható ára a Budapest - Hanoi - Budapest útvonalon: kb. 320.000 - 460.000 Ft.

A honlapunkon feltüntetett ár csupán tájékoztató jellegű, függ a választott légitársaságoktól, a foglalási időponttól, valamint az adott járat/járatok telítettségétől.

Fontos kiegészítés, hogy 2022. második felétől - általánosságban véve - a repülőjegy árak a tapasztalataink szerint erősen meghaladják az elmúlt évek átlagárait. Természetesen minden a foglalás idejétől, illetve az akkor adott lehetőségektől függ, tehát nem minden esetben érzékelünk drágulást, de számítani sajnos kell rá.

Ha az induláshoz szükséges minimális létszám elérésekor a meghirdetett dátumra csak nagyon kedvezőtlen ár/érték arányú repülőjegyek érhetőek el, akkor a program időpontja - egyeztetve a befizetett résztvevőkkel - egy-két napot módosulhat. Ha a repülőjegyed nem irodánkon keresztül vásárolod meg, kérjük, feltétlenül egyeztess előtte az ügyfélszolgálatunkkal. Repülőjegyed egyéni vásárlása esetén kérjük ügyelj az érkezési és távozási helyekre, dátumokra, és időpontokra, eltérés esetén az esetlegesen fellépő plusz költségeket az út ára nem tartalmazza. Amennyiben az út indulásától/érkezésétől eltérő dátumokban repülsz, a plusz szállások foglalásában természetesen segítünk.

Utazás

Budapesttől menetrendszerű nemzetközi repülőjárattal érkezünk, a program a célországban, az első szállásunkon kezdődik. Országon belül helyben bérelt kisbusszal, taxival, hajóval és vonattal utazunk.

Létszám

Tájékoztató létszám: 9-19 fő. Az utat minimum 9 fő befizetése esetén indítjuk el.

Túra nehézsége

Hétköznapi erőnléttel bárki által teljesíthető, nehézséget a magas páratartalom és a meleg okozhat. Európai kalandozásainkkal ellentétben ugyanakkor szem előtt kell tartani, hogy ez Ázsia. Aki azonban az életre szóló élményekért vállalja az átlagosnál relatíve "nomádabb" viszonyokat, annak biztosíthatjuk, hogy nem fog csalódni!

Szállás

Utunk során különböző szállásokat veszünk igénybe. A legtöbb éjszakát hotelekben töltjük, amelyek teljesen európai színvonalúak. A hotelekben 2 ágyas, légkondicionálóval, külön fürdőszobával, műholdas Tv-vel, telefonnal, minibárral, tiszta törölközővel és ajándék piperecikkekkel felszerelt szobák állnak rendelkezésünkre. A szobák azonos tájolását, kilátását nem tudjuk garantálni. A hajón egy éjszakát töltünk, ahol 2 ágyas, légkondicionált, külön fürdőszobával, törölközővel és grátisz piperével ellátott kabinok várnak. Az egyedül jelentkezőket öszepárosítjuk nemben és lehetőség szerint korban megegyező utastársakkal. A homestay családi jellegű szállás, amit egyes utakon veszünk igénybe. A szállás jellege miatt felszereltségük eltérő, de tiszták és a hely hangulata általában kárpótol a hiányosságokért (például gyakori, hogy nem minden szoba rendelkezik fürdővel, néha több ágyas szobák is vannak).

Terület

Vietnam Délkelet-Ázsia felfedezetlen gyöngyszeme. Nagy kiterjedésénél fogva, változatos éghajlati és földrajzi viszonyok jellemzik, majdnem 100 milliós népessége pedig több népcsoportból tevődik össze, és a vallást tekintve is változatos. Trópusi karsztos mészkőformák, végtelen homokos tengerpartok, háborítatlan őserdő, milliós, nyüzsgő nagyvárosok, rizsföldek és évezredes hagyományok várnak ránk ebben a hagyományőrző, de mégis meglepően modern országban. Vietnam történelme 3 évezredre nyúlik vissza, amiken keresztül a Kínai Birodalom különböző dinasztiái kormányozták. Függetlenségét Vietnam a 10. század elején, teljes autonómiáját pedig egy évszázaddal később érte el. A vietnami dinasztiák kormányzásának a 19. század közepén szakadt vége, amikor a francia gyarmatosítás elérte az országot. A második világháború után Franciaország megpróbálta visszaállítani ellenőrzését, ám sikertelenül, az első indokínai háborúban Vietnam kivívta függetlenségét. A genfi egyezmény két részre osztotta az országot: Észak- és Dél-Vietnamra. A hidegháború alatt Észak-Vietnam és Dél-Vietnam háborúzott. 1976-ban az északi kormány alatt az ország egyesült. Az ország népességének 84 százaléka vietnami, 2 százaléka kínai nemzetiségű. Rajtuk kívül több mint 50 kisebb nemzetiség él az országban. A vietnamiak spirituális életében négy nagy vallás kap szerepet: a konfucionizmus, a taoizmus, a buddhizmus és a kereszténység. A vietnami kultúra szerves részét képezi a tradicionális selyemfestészet, a színház- és táncművészet, a népzene, a kerámia- és zománcművészet, valamint a bábkészítés.

Szeretnénk felhívni figyelmedet, hogy egy dél-kelet ázsiai adventure típusú utazásnál mindenképpen fel kell készülni az itthonitól eltérő mentalitásra, helyenként az európaitól eltérő hozzáállásra a közlekedési eszközök színvonalát illetően. Rendkívül fontos, hogy az esetlegesen kialakuló váratlan helyzeteket Ti is a megfelelő pozitív hozzáállással és megértéssel kezeljétek és inkább a kaland, a kihívás ízét érezzétek meg benne! Természetesen helyi partnereink és túravezetőink elsődleges célja az, hogy a tervezett programmenetet maximálisan teljesítsék, a kényszerű változtatások esetén megfelelő alternatív programokról gondoskodjanak, ugyanakkor a váratlan helyzetekkel való szembesülés a túra résztvevőitől is bizonyos alapvető alkalmazkodóképességet és csapatszellemet követel. Itt is szeretnénk felhívni a figyelmed arra, hogy - mint minden utazásszervezőnél - az előre nem várható esetleges tényezők (vis maior) következtében fellépő személyi költségek a résztvevőket terhelik. Megértéseteket köszönjük.

Időjárás

Vietnám éghajlata trópusi monszun, a levegő páratartalma az év során átlagosan 84%-os. Az éves csapadékmennyiség 1200 és 3000 milliméter között, a hőmérséklet pedig 5 °C és 37 °C között mozog. Északon két külön évszak dominál, a novembertõl áprilisig tartó hűvös, nyirkos tél és a májustól októberig tartó forró nyár. Sapa a hegyek között fekszik, itt már csípősebbek a reggelek és itt változóan felhős időre számíthatunk, de eső is bármikor előfordulhat, ezért esőkabátot is hozzatok magatokkal!

Felszerelés

Trópusi országról lévén szó a könnyű ruházat javasolt. Pl: napközbenre póló, lecsatolható szárú túranadrág, fürdőruha, hosszú ujjú ing estére a szúnyogok ellen. Mivel a hegyekbe is ellátogatunk érdemes betenni egy váltás meleg ruhát (polár felső), esőkabátot és egy kényelmes túracipőt. Ezeken túl javasolt egy kényelmes 50 liter körüli hátizsák, a túrákra kishátizsák, egy túraszandál, fejfedő, napszemüveg, naptej, elemlámpa (fejlámpa) és tartalékégő, elemek a lámpába, fényképezőbe, kés vagy bicska, gyufa vagy öngyújtó, kullancs- és szúnyogriasztó. Az elektromos hálózat megfelel az európai szabványnak, a fényképezőgépek, kamerák, és telefonok akkumulátorait a legtöbb szálláshelyen lehetőséged van feltölteni. Aki fázósabb hozzon magával egy könnyű nyári hálózsákot.

A Fjällräven ajánlata:

Egy körülbelül 30 literes hátizsák (egy napi felszereléssel, vízzel, elemózsiával) mindig hasznos társunk. A Fjällräven  Bergen 30 hátizsákja vízhatlan volta miatt akár esős időben is szárazon tartja felszerelésünket.

Karl túranadrágok, illetve a Karla túranadrágok szinte bárhol használhatóak, a nyári hétvégi kirándulások és a magashegyi túrázások alkalmával egyaránt. Ez a típus a kopásálló, előavatott G-1000® Silent anyagból  készült. A nadrág lábszárhosszvégződése szegés nélküli, így könnyen a kívánt hosszra állítható.
 
Egy jól megválasztott hálózsák egy nehezebb túra után megkönnyíti a regenerálódást, hogy másnap már újult erővel vethessük be magunkat a kalandokba. Kérdés, hogy amikor alszunk, a hálózsákban forgolódunk-e vagy zsákkal együtt vesszük fel az alvási pozíciót. Mindegyik helyzetre van megoldás: Fjällräven Move with Bag vagy Fjällräven Move in Bag.

Higiénia

Az alapvető higiénia megfelelő, de mint bárhol előfordulhatnak emésztési zavarok. Ezek legfőképp a megváltozott étrendnek köszönhetők, de kis odafigyeléssel a legtöbb probléma elkerülhető. Csak - az egyébként mindenütt kapható és olcsó - palackozott víz fogyasztását javasoljuk!

Védőoltás: Az erre a területre utazóknak nincs kötelezően előírt védőoltás, mégis ajánljuk a nagyobb utazások előtt szokásos általános védőoltások - Hepatitis A és B, Tífusz, Tetanusz, Diftéria - beszerzését. A megfelelő védettség kialakulása miatt ezeket célszerű minél előbb beadatni. Vietnámban az általunk meglátogatott területeken nagyon kis mértékben fordul elő malária, de mindenképp kérjük ki szakorvos véleményét. Fontos, hogy a malária számos változatára mind másféle hatóanyagok nyújtanak védelmet. A hazánkban kapható gyógyszerek nem feltétlenül a legmegfelelőbbek erre a célra. A mellékhatások tekintetében érdemes elgondolkodni a gyógyszereken. Malária ellen a megelőzést javasoljuk, tehát a magas DEET tartalmú szúnyogriasztók beszerzését és használatát. Általánosan elmondható, hogy az oltásoknál sokkal fontosabb az, hogy csak megfelelő körülmények között elkészített ételt együnk, és mindig palackozott vizet igyunk. Ha erre vigyázunk, nagy valószínűséggel nem fogunk megbetegedni. Természetesen egy-két alapvető orvosságot érdemes magaddal hoznod: lázcsillapítót, lázmérőt, fájdalomcsillapítót, hasfogót, hashajtót, megfázás- és torokfájás elleni szert, fogfájás ellen fájdalomcsillapítót, görcsoldót valamint sebfertőtlenítőszert, kötszert és ragtapaszt.

Élelem

A vietnámi árak a magyar árak alatt vannak. Nem jellemzőek az európai jellegű szupermarketek, de alapélelmiszer mindenütt beszerezhető kis helyi boltokban. Természetesen az út során mindig lesz alkalom vásárolni palackos vizet és egyéb alapvető élelmiszereket, emellett az utcai kifőzdékben, éttermekben, nagyon olcsón lehet meleg ételhez jutni (1-2 USD). Az ételek többsége friss alapanyagokból: zöldségből, halból, szárnyasból, sertésből és néha marhahúsból készül. A szigeteken és a partvidékeken igen népszerűek és olcsók a tengeriherkentyűk. Az ételek jellegzetes izét a citromfű és a friss koriander adja; só helyett általában szardellából készült halszószt vagy rákkrémet használnak. Rizst szinte minden étkezéshez esznek. Vegetáriánusoknak sem kell aggódniuk mert rengeteg zöldségétel közül tudnak választani. Dohányt, alkoholt szinte mindenhol lehet vásárolni. Nagy népszerűségnek örvendenek az éjszakai piacok, ahol a ruháktól a különféle ételekig mindent megtalálhatsz. A helyiek általában pálcikával esznek, de a külföldieknek hoznak evőeszközt.

Pénz-ügy

Vietnam hivatalos fizetőeszköze a vietnami dong (VDN). 1 USD = kb 24 500 VDN, papír címletek 500 és 500 000 dong között léteznek. A reptéren és a nagyobb városok bankjaiban, ill. pénzváltóinál könnyűszerrel lehet pénzt váltani. Bankkártya használatára sok helyen van lehetőséged, de csak kártyára építsünk. Költőpénznek minimum 250-300 dollárt ajánlunk (étkezés, innivaló, emléktárgyak, ajándékok, azaz szokásos kiadások esetén), valamint belépőkre, plusz kb. 20 dollárt. Délkelet-Ázsiában szokás az idegenvezetőknek és buszsofőröknek borravalót adni.

Vietnami vízum: online intézhető. Ügynökségtől függően kb 25-40 USD.
Borravaló a helyi személyzetnek: 30-40 USD

Vám

Magyar állampolgárok részére Vietnámba szükséges vízum és a kiutazástól számítva legalább hat hónapig érvényes útlevél.

A vízum Vietnámba online igényelhető és a reptéren felvehető. Az igénylést több ügynökségen keresztül is le lehet adni. A követség honlapja ezt ajánlja: https://immigration.gov.vn/web/guest/trang-chu-ttdt

Online igénylés után, 2-3 munkanapon belül kapunk egy visszaigazoló levelet, amint kifizettük a szolgáltatás árát. A visszaigazoló levéllel szállhatunk fel a repülőre. A vízum ügyintézését ne hagyjuk az utolsó napokra!

A mindenkori határátlépési információkról a konzuli szolgálat oldala ad aktuális és részletes tájékoztatást. Mindenki maga felelős azért, hogy azoknak a személyi feltételeknek megfeleljen, amik az utazáshoz szükségesek!
Részletek: https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/vietnam

Csomag

Legyen egy nagy (50 – 60 literes) és egy kicsi hátizsákod (25-30 literes), úgy pakold, meg hogy néha vinned is kell őket egyszerre. A repülőre felvihető kézipoggyásszal kapcsolatosan az alábbi oldalon részletes tájékoztatás található:
https://www.bud.hu/utazas/utazas_elott/poggyasz_es_biztonsagi_ellenorzes/poggyaszszabalyozas
A nagy poggyász súlykorlátja - ritka kivétellel - a szokásos 20 kg-ot nem haladhatja meg! Az utazás alatt csomagjaink végig velünk lesznek, de a napi programhoz felesleges részüket természetesen az aktuális szállásokon tudjuk hagyni.

Biztosítás

Kötelező! 

Szeretnénk figyelmedet felhívni arra, hogy a részvétel feltétele az út teljes időtartamára érvényes utasbiztosítás. Érvényes biztosítás hiányában a túrán való részvételt megtagadjuk.
 
Irodánkban az Európai Utazási Biztosító (EUB) kedvezményes utas- és sztornó biztosításainak megkötésére van lehetőség, az alábbiak szerint: 

Önállóan is köthető utasbiztosítás: Air & Cruise Extra: 19.800 Ft/fő 
Önállóan is köthető sztornó biztosítás: Storno Basic, ami a részvételi díj 5%-a (önrész: 20 %): 21.950 Ft/fő 
Sztornóbiztosítás és utasbiztosítás együtt: Storno Kombi, ami a részvételi díj 4%-a (önrész: 0-10 %), és az utasbiztosítás együtt: 37.360 Ft/fő 


A feltüntetett összegek a teljes részvételi díjra vonatkoznak, amennyiben jogosult vagy törzsutas kedvezményre, akkor annak százalékával megegyező mértékben csökken a stornóbiztosítás díja. Fontos, hogy amennyiben szeretnél sztornó biztosítást megkötni, azt csak az első befizetéssel egyidejűleg teheted meg, később már nem! 

Bővebben a biztosító szolgáltatásairól a honlapjukon olvashatsz: www.eub.hu

Éva

"Különleges élményként éltem meg ezt a túrát. Legjobb élményként raktároztam el magamban a Ha Long öbölben tett hajós túrát és a patkó alakú rizsföldek meglátogatását, találkozást az ott élő, vidéki lakossággal. Nagyon szívesen ajánlom ezt az utat ismerőseimnek, barátaimnak."

Attila

Mégis lesz kutyából szalonna. Meg kolbász... Olvass tovább!

Attila

 Európai ember szerint a kínaiak mindent megesznek ami él és mozog... Olvass tovább!

Attila

A Ha Long öböl vietnámi részének meseszép sziklái mindenki számára ismerősek... Olvass tovább.

A honlapunkon cookiekat használunk, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk neked.