Vietnam

Indokína mosolygó tájai

Délkelet-Ázsia olyan világ, ahol lelassul az idő, és a hagyományok mindent átható ereje fogadja az utazót. Több száz éves kultúrák bölcsője, melyek a szemünk láttára elevenednek meg tradicionális építészetük révén. Itt az egzotikum nem divat, hanem maga a valóság. A zsibongó piacok színes forgatagát, nehéz illatait, a révedező pagodák halk mantrázása, szelíd füstölő illata töri meg. Álomszerű világ ez, melyben a kockás takaróként húzódó rizsföldeknek a türkizkék tenger szab határt. Bámulatba ejtő természeti szépségek, varázslatos mészkőszirtek otthona, melyeket misztikus legendák öveznek. Páratlan gasztronómiai élvezetek, pikáns konyhaművészet hazája, melyet érzékeink sosem felednek. Szabadjára engedjük a mindannyiunk lelkében ott szunnyadó csavargót, hagyjuk, hogy az utazás ereje átformáljon bennünket.

Kiemelt látnivalók:

- Hanoi óváros, Irodalom pagoda
- Ha Long-öböl (Világörökség)
- Phu Quoc trópusi szigete
- Saigon városa
Időpontok
Indulás-érkezés*
Telítettség
Jelentkezési határidő
2017. november 20. -
2017. december 02.
2017. november 19. -
2017. december 03.
A jelentkezés lezárult
2017. szeptember 10.
1

 
Hanoi
 

Érkezés Hanoiba. Ma próbálunk akklimatizálódni a nyüzsgő, belvárosi forgataghoz, ami európai ember számára kicsit sok lehet. Ellátogatunk a népszerű éjszakai piacra, és vacsorázunk egyet a kis ételárusok egyikénél. Szállás: hotel.

2

 
Hanoi
 

Reggeli után felfedezzük a város látnivalóit. Itt helyi önkéntes idegenvezető fiatalok csatlakoznak hozzánk, és gyalog indulunk a labirintusszerű óvárosban, elsétálunk a Hoan Kiem-tóhoz, ahol megtekintjük a szigeten álló pagodát, a Den Ngoc Son-t, és meghallgatjuk a tó legendáját. Útközben a francia gyarmati építészet, a kínai hagyományok és a szocializmus bájos keveréke határozza meg a negyed hangulatát. Kihagyhatatlan látnivaló Van Mieu, az Irodalom Temploma, ami egy évezrede szolgálja a tudást, a mai napig ide zarándokolnak el a végzős diákok. Eredetileg a császári udvar hivatalnokait képezték itt, Konfuciánus kegyhelyként is szolgál. A Hoa Lo börtön a franciák és amerikaiak elleni évszázad küzdelmeinek állít emléket. Bizarr látvány a lezuhant repülőroncsok és a börtön egykori celláiban sétálni. Chua Mot Cot egy egyetlen oszlopon álló ezeréves pagoda, ami egy lótuszvirágot szimbolizál. Kihagyhatatlan látnivaló Ho Chi Minh Mauzóleuma. Sajnos évente több hetet vesz igénybe Hó Apó testének karbantartása, ekkor Moszkvába viszik, a mauzóleum nem látogatható. Ha szerencsénk van, akkor mai nap felkeressük ezt a bizarr emlékhelyet is. Számítsunk egy kis szigorra és rengeteg emberre. Szállás: hotel, ellátás: reggeli.

3

 
Hanoi, Halong
 

Reggeli után értünk jön buszunk, helyi idegenvezetőnkkel, ami a Ha Long-öbölbe visz minket. A délelőtt utazással telik keresztül a vidéken, a buszablakból láthatjuk, hogyan élnek a vidéki emberek, tanulunk pár dolgot is róluk idegenvezetőnktől. Ha Long városában szállunk hajóra. A hajó tradicionális vietnámi fahajó, kabinokkal, étkezővel, bárral. Itt welcome drinkkel és ebéddel kezdünk, a szakácsok mindig kitesznek magukért. Elfoglaljuk kabinjainkat, majd csodálhatjuk a szigeteket ahogy egyre beljebb kerülünk a csodák közé. Első célpontunk a Thien Cung barlang, ahol keresztül sétálunk a csodálatos cseppkőképződményekkel büszkélkedő kivilágított üregen. Visszaülve hajónkra, jönnek az izgalmak. Kikötünk egy úszó faluban, ahol csónakokba, kenukba szállva tudunk barlangokba, eldugott öblökben evezgetni saját érdeklődésünk szerint. Ezután ismét jönnek a hullámok, megközelítjük éjszakai horgonyzóhelyünket, gyönyörködünk a naplementében, lehetőség van éjszakai fürdőzésre is. Szállás: hajókabin, ellátás: reggeli, ebéd, vacsora.

4

 
Halong, Majom-sziget
 

Napfelkelte, mint a mozikban; így indul a napunk, ha korán kelünk. Elhagyjuk hajónkat és busszal keresztülutazunk Cat Ba szigetén, mire eljutunk Beo kikötőjébe. Itt másik hajóra szállunk, amelyik elvisz minket a Monkey Islandra, ahol szállásunk lesz az éjszakára. Egy homokos öblöt képzeljünk el a dzsungelben, déltengeri bungalókkal, pazar stranddal. Ebéd után strandolás, biliárdozás, csocsózás, kajakozás, majd csendes pihenő után egy rövid, de roppant nehéz túra vezet a Majom-strandra. Éles mészkősziklákon, sokszor négykézláb jutunk át a túlpartra. Itt majmok rohangálnak a turisták között, kukáznak, családi életet élnek. A délután további része nyugodtan, napozva, koktélozva telik. Szállás: lodge, ellátás: reggeli, ebéd, vacsora.

5

 
Halong, Cat Ba-sziget
 

Reggeli után ismét hajóra szállunk és visszatérünk a nagy szigetre, Cat Bára. Itt ebédre érkezünk meg szállodánkba. A lakoma után érkezik buszunk és a sziget belsejébe repít minket, ahol a sziget nagy részét elfoglaló Nemzeti Parkban túrázunk egyet. A park nevezetessége a világ egyik legritkább majomfajtája a langur, de mivel csak pár tucat él belőle, nem biztos, hogy meg tudjuk pillantani őket. Egy meredek őserdei ösvényen haladva célunk egy kilátó, ahol fantasztikus panoráma vár. Délután a városban még el tudunk menni strandolni vacsora előtt. Szállás: hotel, ellátás: reggeli, ebéd, vacsora.

6

 
Halong, Hanoi
 

Reggel ismét hajóra szállunk, Cat Ba kikötőjéből indul hajónk. Ebédünket még a hajón költjük el, ezután kikötünk a szárazföldön, majd busszal irány Hanoi. Itt délután szabadprogram keretében még csatangolhatunk az óvárosban, este pedig ismét egy közös program következik: elmegyünk a Vízi-bábszínházba. A vízi bábozás az évszázadok alatt alakult ki a rizsföldeken, elmesélve fiktív vagy megtörtént sztorikat. Szállás: hotel, ellátás: reggeli, ebéd.

7

 
Hanoi, Phu Quoc
 

Ma egy belföldi járattal Vietnám déli részére utazunk, Phu Quoc szigetére. Egy évtizede még ismeretlen volt a turisták körében a sziget, viszont a puha fehér korallhomokos strandokat, égbenyúló pálmafákat és a balzsamos tengert nem sokáig lehetett rejtegetni. Idilli még a környezet, ilyen lehetett Thaiföld is a turisták hada előtt. Pár éve van áram a szigeten, nincsenek üdülőklompexumok, toronyházak, bömbölő diszkók, bár az építkezések már megkezdődtek. A sziget híres a fűszertermeléséről főként a fekete borsról és a halszószról, aminek illata mindent áthat. Gyönyörű strandok, korallok, és nyugodt strandok várják az ide érkezőket. Szállásunkon négy éjszakát töltünk. Szállás: szálló.

8

 
Phu Quoc
 

Phu Quoc a legnagyobb a vietnámi szigetek közül és az egyetlen, ahonnan látszik a tengerbe lenyugvó Nap. Egy orientációs utazásra indulunk, ahol megtekintjük a halszósz üzemet, lehetőségünk nyílik megézni hogyan terem a feketebors, vásárolhatunk igazgyöngyöt, elveszhetünk az érzékeket felkavaró igazi vietnámi élelmiszer piacon. Megkóstolhatjuk a sziget specialitását a "sim" bort, börtönlátogatáson vehetünk részt és felfrissíthetjük magunkat egy kis fürdéssel. Szállás: szálló.

9-10

 
Phu Quoc
 

Két teljes napunk van rá, hogy "próbáljunk megnyugodni" a Paradicsomban... Lehetőségünk nyílik egyet piacozni, strandolni nagyokat, snorkelezni, vagy lehűteni magunkat egy csodás vízesésben. Ha mozgalmasabb programokra vágyunk, elmehetünk fakultatív hajókirándulásra a főszigettől délre, az An Thoi szigetcsoport mesés kis szigeteihez. Tudunk itt fürdeni és snorkelezni, de kipróbáljuk a horgászatot is. Ha szerencsések vagyunk, délben egy könnyű ebéd vár ránk a fogott halakból. Ha nem voltunk szerencsések, azért a helyiek készülnek ennivalóval. Délután pedig Vietnám egyik legszebb tengeröblében fürödhetünk, ahol valóban a paradicsomban érezhetjük magunkat. Este levezetésnek egy újabb naplementézés vár. Szállás: szálló.

11

 
Phu Quoc, Ho Shi Minh város
 

Ma a repülőjáratunk indulásának függvényében elhagyjuk a szigetet. Vár ránk az ország legnagyobb városa, a gazdaság motorja: Ho Shi Minh város, vagy ahogy mindenki hívja: Saigon. Érkezés és a szállás elfoglalása után a környéken sétálunk egyet, vacsorázunk valami jó helyen, belevetjük magunkat az éjszakai forgatagba, Saigon sosem alszik. Szállás: hotel.

12

 
Ho Shi Minh város
 

Ma Saigon megismerésére indulunk, elveszünk a milliós nyüzsgő nagyváros forgatagában. Ekkor már otthonosan mozgunk a tömegben meg sem kottyan a robogó forgalom és már magabiztosan kelünk át az úton. A város sajátos keveréke a francia gyarmati építészetnek, a kínai hagyományoknak és a vietnámi hétköznapoknak. A Notre Dame francia mintára épült, a Főposta épülete még üzemel és szép, mivel az Eiffel-iroda építette. Az Operaház bárhol megállná a helyét, csakúgy, mint a Metropole szálló. Ellátogatunk a War Remnants háborús múzeumba, elsétálunk a Reunification Palace előtt, így merítve a vietnámi háború emlékeiből. Piacozunk egyet, ahol mindent meg tudunk vásárolni, sokszor olyat is amit nem akartunk. Pólók, szoknyák, kávékülönlegességek, kitömött krokodil, telefonok, kézműves tálak, ételek-italok. Szállás: hotel

13

 
Ho Shi Minh város
 

Repülőjáratunk indulásának függvényében megkezdjük hazautazásunkat.

Az oldalon látható fotókat Gáspár Attila készítette, valamint Phu Qouc turisztikai oldaláról származnak.
 
Belépés
JEGYEZZEN MEG
Elfelejtett jelszó | Regisztráció
Rendezés