Téli túra: Besszádok

Téli csodák Lengyelország legdélebbi nemzeti parkjában.

Utazás: Amennyiben nem tudod megoldani az egyéni utazást, ez esetben csatlakozz a programhoz úgy, hogy a kisbuszos transzfert választod, melynek felára 22.900 Ft. Jelentkezéskor kérjük mindenképp jelezd ha igényt tartasz az Eupoliszos transzferre, mert az korlátozott számban áll csak rendelkezésre!

Szállás és ellátás:
 apartmanokban.

A mindenkori határátlépési információkról a konzuli szolgálat oldala ad aktuális és részletes tájékoztatást. Mindenki maga felelős azért, hogy azoknak a személyi feltételeknek megfeleljen, amik az utazáshoz szükségesek!

Részletek: https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/lengyelorszag
Február végi téli túránk a mesebeli erdőkkel borított, csodálatos Besszádok hegyvidékére vezet minket. A három napos téli utazás során a nemzeti park három különböző szegletét fedezzük fel: első napon a hármashatár közelében fekvő Wielka Rawka könnyed csúcsával melegítünk, második napon a lengyel földön híres Połonina Wetlińska klasszikus téli gerinctúráját járjuk végig, az utolsó napunkon pedig természetesen nem hagyjuk ki a hegycsoport legmagasabb csúcsát, az 1346 méteres Tarnicát sem. Utunk során kellemes apartmanokban pihenhetjük ki a napi túrákat, élvezhetjük a lengyel vendégszeretet, és persze szép idő esetén olyan panoráma fogad majd minket, amelyre sokáig emlékezni fogunk.
Időpontok
Telítettség
Jelentkezési határidő
2023. február 24. -
2023. február 26.
Már csak néhány hely maradt!
1

 
Budapest, Besszádoki Nemzeti Park, Wielka Rawka (1304 m), Rajskie
 

Transzfer esetén találkozó 5:45 kor a XI ker. Pázmány Péter sétány és a Magyar Tudósok krt. sarkán levő parkolónál (az ELTE új épületei mellett, a Petőfi-hídtól 5 percre az A38 hajóval szemben), indulás 6:00 órakor! Rövid pihenőkkel megszakított utazással, Szlovákián keresztül érkezünk meg első túránk kiinduló pontjához, a lengyelországi Besszádoki Nemzeti Parkban fekvő Brzegi Górne településére. Rövid időn belül már csak az erdő susogása és a hó ropogása kísér minket, ahogy haladunk a hegyóriások felé. Első túránk célpontja a szlovák-ukrán-lengyel hármashatár közelében fekvő Wielka Rawka 1307 méteres csúcsa, ahonnan már átélhetjük az első csodálatos naplementénket és az elképesztő kilátást! A nagyjából 3-4 órás túra és némi buszozás után elfoglaljuk szállásunkat egy kényelmes SPA szállodában, Rajskie településén. Este lehetőségünk nyílik egy szálloda étteremben vacsorázni, de igénybe tudjuk venni a szálloda wellness szolgáltatásait és bárját is, hogy aztán jó hangulatban megtartsuk ismerkedési estünket. Szállás: színvonalas szállodában, ellátás: reggeli. (A túra menetideje: 4 óra, szintkülönbség 440 m fel/le, túratáv: 8,4 km)

2

 
Rajskie, Połonina Wetlińska gerinctúra (1253 m)
 

A mai napon már egy igazi kihívást jelentő, 13 km-es gerinctúra vár ránk a Połonina Wetlińska csodálatos téli gerincén. Reggeli után az előző napi túránk felé buszozunk, majd egy őrzött parkolóban hagyva kisbuszainkat elindulunk az aznapi megmérettetésre. Gyönyörű bükkösök, majd fenyőerdők között alig másfél óra alatt alatt már kiérünk az erdők közül, kicsit több mint 4 km és 370 méter leküzdése után pedig már az 1253 méteres Osadzki Wierch csúcsán fogunk állni! A gerinctúrát az 1222 méteres Smerek felé folytatjuk, reményeink szerint végig csodálatos panorámában. Végül a hegység másik oldalán ereszkedünk le Kalnica településéhez közel, majd túravezetőink elmennek a kisbuszokért, hogy azokkal visszatérjünk kényelmes szállásunkra. Szállás: színvonalas szállodában, ellátás: reggeli. (A túra menetideje: 6-7 óra, szintkülönbség 700 m fel/le, túratáv: 13 km)

3

 
Rajskie, Besszádoki Nemzeti Park, Tarnica (1346 m), Budapest
 

A szállásunkról már összepakolva korán reggel indulunk kisbuszainkkal a Besszádoki Nemzeti Park béli utolsó túránkra, amely nem máshová, mint a Besszádok hegység legmagasabb csúcsára vezet majd fel minket. Az 1346 méteres Tarnicáról még egy utolsó, felejthetetlen körpanoráma vár még ránk , ám ahhoz még előtte egy jó 5 km-t és 620 méter szintet kell majd leküzdenünk. A túra végén ugyanazon az úton térünk vissza a buszokhoz, majd nehéz szívvel, de élményekben gazdagon hagyjuk magunk mögött ezt a csodás hegyvidéki tájat, hogy a késő esti órákban megérkezzünk Budapestre.
(A túra menetideje: 6-7 óra, szintkülönbség: 613 méter fel/le, túratáv: 10 kilométer)

Az oldalon látható képeket Radics Tamás és Pál Máté túravezetőink készítették.
 
Belépés
JEGYEZZEN MEG
Elfelejtett jelszó | Regisztráció
Rendezés