Bejelentkezés

Grönland

Fantasztikus túrák és panorámák a jeges zöld szigeten, gleccserek, jéghegyek és hangulatos kisvárosok között

Grönland a világ legnagyobb szigete, a legészakibb lakott helyeinek egyike, ahol a két millió négyzetkilométerre alig hatvanezer ember jut. E nem mindennapi utazás egyedülálló alkalom arra, hogy betekintést nyerjünk a sziget peremén élő inuit őslakosok életébe, kalandozzunk a világ egyik legtermékenyebb és talán leglátványosabb gleccserének környékén és szinte karnyújtásnyi közelségbe kerüljünk az arktikus vizekben élő óriás cetekhez. Túrázunk a Disko-sziget mindentől távoli bazaltormain és strandolunk a szó szerint jeges tengernél az éjféli nap fényeinél. Végül ha marad időnk tengeri kajakba szállhatunk a part közelében lebegő jéghegyek mellett megérezzük, milyen kicsik is vagyunk valójában.

Kiemelt látnivalók és élmények az utazás során:
- Kangerlussuaq és a Russel-gleccser vidéke,
- varázslatos panoráma a Sisimiut feletti Palasip Qaqqaa (544 m) csúcsról,
- Sisimiut fantasztikus fekvésű kisvárosa és az elhagyatott Assaqutaq falva egy kis szigeten,
- felejthetetlen hajóút Sisimiut és Ilulissat között,
- kirándulás az Ilulissat-jégfjordhoz (UNESCO világörökség),
- hajózás a Disko-öböl jéghegyei között.
- túrák a grönlandi partvidéken és a Disko-szigeten,
- betekintés az inuitok (eszkimók) mindennapi életébe,
- az éjféli nap semmihez se fogható élménye végig a túra során.

Időpontok

 • 2023. augusztus 16 → 21.
Fontos! Grönland bolygónk egyik nehezen elérhető szeglete, nem csak az odautazás, de a helyszíni közlekedés is behatárolt a ritka menetrendekkel. Utunk garantálásával egy időben aktualizáljuk a menetrendekhez a programot, így az néhány napot tolódhat, vagy egyes napok felcserélődhetnek!
 
Figyelem! Hosszabbítási lehetőség a Grönland alapprogram után! Ha 6 napnyi élmény nem lett volna elég, megtoldhatod utazásodat a Disko-öböl újabb csodáival egy további két napos hosszabíbtás keretében: hajózás a Disko-szigetre jéghegyek között, Qeqertarsuaq világvégi kisvárosa, a Disko-sziget varázslatos panorámái.

A kiegészítő program felára 199.000 Ft. Ha erre a kiegészítő programrészre is jelentkezel, akkor két nappal később fogsz hazarepülni. A kiegészítő program az alapprogram kiírásban szereplő tervezett menetrend után folytatólagosan indul, azaz számodra a teljes program 2023. augustus 16-án kezdődik Kangerlussuaq-ban és 2023. augusztus 23-án ér véget Ilulissat-ban! Kérjük, hogy részvételi szándékodat időben jelezd felénk! A kiegészítő program minimum 3 fő jelentkezése esetén indul!
 • 0 . nap Budapest, Koppenhága

  Grönland utunkon az oda- és/vagy visszafelé utazás során valószínűleg szükség lesz transzferszállásra Koppenhágában, mivel hazánkból nem lehet biztosított átszállással a szigetre repülni. A szállás szükségessége az aktuális menetrend függvénye, az esetleges transzferszállás költségét utazási csomagunk nem tartalmazza.
 • 1. nap Kangerlussuaq, Russel-gleccser, Ice Cap

  1
  A délelőtti órákban érkezünk meg Grönlandra. Kangerlussuaq a sziget legfontosabb közlekedési csomópontja, itt található az ország legnagyobb repülőtere. Maga a város a XX. század második felének terméke: életét mint amerikai légibázis kezdte, majd szép lassan civil településsé alakult. Napközben teszünk egy sétát a városban és ha nyitva találjuk megnézzük a település furcsa multját bemutató múzeumot is. A település gyönyörű vidéken fekszik, nem véletlenül nyerte el a Kangerlussuaqtól északra fekvő terület az UNESCO Világörökség rangot 2018-ban. Rövid utazásra indulunk egy dózerúton, ami fantasztikus helyre visz minket: előbb a Russel-gleccsernél pihenünk meg, majd elérjük a sziget belsejét fedő jégsapka szélét és rásétálhatunk a hatalmas jégmezőre. Már maga az utazás is különleges élmény nem csak a fantasztikus táj miatt, hanem azért is, mert itt van egyedül reális esélyünk hatalmas állatokat megpillantani: rénszarvasokat vagy akár pézsmatulkokat. Első nappali fényes esténket a repülőtér közelében töltjük. Szállás: hostelben, több ágyas hálóteremben. Táv: 5 km, szint 100 m.  
 • 2. nap Kangerlussuaq, Sisimiut, Palasip Qaqqaa (544 m)

  2
  Reggel továbbrepülünk Sisimiutba, ami hangulatában már valóban egy hamisítatlan grönlandi város. Itt pillantjuk meg először a nyílt tengert és a különféle méretű hajókat, ízlelgetjük a gondolatot, hogy a következő napokban már mi is az egyiken leszünk. Az inuitok által évezredek óta lakott területen a XVIII. században alapítottak várost egy dán-norvég luteránus missziónárius követői. Mai túránk az első templomuk mellől indul a város legidősebb házai közül, ahonnan látszik túránk célpontja is a Palasip Qaqqaa hegycsúcs. Szemünk még nem szokott hozzá a grönlandi tájhoz, így elsőre nehéz megbecsülni, hogy a csúcs bő 5 kilométerre található és kevesebb, mint 600 méterrel emelkedik a tenger szintje fölé. Utunk eleinte a repülőtérre vezető aszfaltcsíkot követi a fjord csipkézett partvonala mentén, majd egy patak mellett haladva kezdjük meg emelkedésünket a csúcs felé. A kapaszkodás közben kezdünk ismerkedni a helyi viszonyokkal, a hol sziklás, hol lápos talajjal, az aljnövényzettel, a kisebb kristálytiszta vizű patakokkal, tavacskákkal és persze egyre jobban nyílik ki a táj is a csúcs felé haladva, ahova nagyjából két óra alatt érünk el Sisimiutból. Szállás hostelben. Táv: 12 km, Szint: 600 m fel és le.
 • 3. nap Sisimiut, Assaqutaq

  3
  A mai napon hosszú és fárasztó, ugyanakkor látványos túra vár ránk. Utunk első szakasza a település központjában található tavacskától vezet az Amerdloq-fjord partjára, amit ezután végig követni fogunk. Ösvényünk hullámos, nehezebb és könnyebb szakaszok váltják egymást miközben a Nasaasaaq hegyvonulat lábát követve kanyarog a part mentén. Néhol sziklás szakaszokon kell átkapaszkodnunk, máshol cserjék közé veszik ösvényünk. Több óra gyaloglás után pillantjuk meg célunkat Assaqutaq elnéptelenedett települését. Assaqutaq tipikus grönaldni falu volt, ami egy parányi szigeten épült, majd 1970-ben a lakosság elhagyta. Évtizedes pusztulás után az elmúlt évtizedekben kirándulóhelyként éledt fel, így az egykori templom és iskola épülete felújításra került, míg a lakóházak szellemjárta vázai kínálnak remek fotótémákat. A szigetre egy picit nehezebb szakasz leküzdése után egy hídon juthatunk be. Alapos pihenő és magunkkkal hozott szendvicseink elfogyasztása után indulunk vissza Sisimiutba. (Ha valaki tudja, hogy ez a táv számára biztosan hosszú, van lehetőség privát hajótaxit szervezni a szigetre, így ő a visszafelé úton tud a csapattal túrázni.) Szállás hostelben. Táv: 22 km, Szint: 200 m fel és le.
 • 4. nap Sisimiut

  A délelőtt eddigi túráink tartalékideje: ha a rossz időjárás miatt valamelyik kirándulást nem tudtuk volna megtenni, ezen a napon pótolhatjuk. Ha marad még időnk, akkor a település megismerésével vagy rövidebb kirándulásokkal tudjuk azt eltölteni, a város környéke számtalan lehetőséget kínál. Délután hajóra szállunk és megismerkedünk a parti városokat összekötő állami járattal, amit helyiek és külföldiek egyaránt használnak a repülés alternatívájaként. Az egész estét a hajón töltjük, ahol kulturált hálóteremben aludhatunk hálózsákjainkban, de a fedélzetre is kimehetünk, hogy az éjféli nap fényeinél vadásszunk első jéghegyeinkre, számuk Ilulissathoz közeledve rohamosan nőni fog. Szállás: hálóteremben .
 • 5. nap Disko-öböl, Ilulissat, Ilulissat-jégfjord

  3
  A vízről figyelhetjük Grönland fjordokkal csipkézett partvonalát, reggel rövid megállót tart hajónk Aasiaat kikötőjében, hogy utasokat és árukat vegyen fel és adjon le. Innentől már az igazi jéghegyek birodalmában, a Disko-öbölben járunk, de még órák vannak hátra ahhoz, hogy annak központjában Ilulissatban kikössünk. A város 5000 lakosával az ország 3. legnépesebb települése. Igazi grönlandi városunkban járunk: színes házak kűsznak fel a dombokon, a tengerben jéghegyek úszkálnak, a házak között szánhúzó kutyák pihennek. A kikötő hajókkal teli, jelezvén a halászat és a turizmus itt a húzóágazatok. Megkeressük szállásunkat, ha nyitva találjuk megnézzük a Szépművészeti Múzeumot. A késő délutáni és esti órákban túrára indulunk: este ugyan hűvösebb az idő, de a surlófényben a jéghegyek még szebben mutatnak! Turánk végig a 2004 óta Világörökségi védelem alatt álló jégfjord partján vezet kisebb-nagyobb dombokra felkapaszkodva majd leereszkedve, hogy minél több oldalról láthassuk a jéghegyeket. Az Antarktiszon találhatók után ez a világ egyik legaktívabb gleccsere. Az öt kilométer széles és 80 méter magas jégnyelvről napi 20 tonna jég szakad a tengerbe és kezdi meg hosszú útját délre. Némelyikük egészen New Yorkig is elsodródik, mielőtt elolvadna. Mire visszaérünk szállásunkra óránkra nézve vesszük csak észre: késő este van. Szállás hostelben. Táv: 16 km, Szint: 600 m fel és le.
 • 6 /+1. nap hazautazás / Ilulissat, Qeqertarsuaq

  Akik csak az alapprogramra tartottak velünk reggel megkezdik hazautazásukat Kangerlussuaqon és Koppenhágán keresztül Magyarországra.

  Akik maradnak a hosszabbításra fél napot még Ilulissatban tölthetnek. Kevés ország van Földünkön, aminek legnagyobb nemzeti hőse nem egy politikus vagy katona, hanem egy kutató világjáró, de Grönland ilyen. Knud Rasmussen az inuitok és a sarkvidék egyik legjelentősebb kutatójának szülőháza ma múzeum, de akad itt bálnazsír-főző vagy tradicionális grönlandi tőzegház is – akad tehát látnivaló a településen. Délután már ismét a kikötőben leszünk, hogy áttegyük a táborunkat a Disko-szigetre. Hatalmas jéghegyek között navigálunk, ha szerencsénk van, akár bálnákkal is találkozhatunk. Este közösen lemegyünk a fekete homokos strandra, ahol a bátrabbak belemerülhetnek a – szó szerint – jeges vízbe és kiélvezhetik a parton felállított szauna kínálta élményeket. Szállás hostelben.
 • 7 /+2. nap Qeqertarsuaq, Qorlortorsuaq, Kuannit, Ilulissat

  3
  Korán kelünk, hogy felfedezhessük Qeqertarsuaq környékének csodáit. Utunkat a széles és zord, szelek völgyének nevezett helyen kezdjük: fejünk fölé bazalthegyek tornyosulnak, mellettünk vad folyó fut ki a fekete homokos tengerpartra, amit hatalmas jégkockák hűtenek. Átkelünk a Kuussuaq folyó hídján, röviden követjük útját annak vízeséséig, majd a vad magas part felé vesszük az irányt. Utunk végcélja Kuannit egy korábbi inuit település helye, ami mesébe illően szép tájra épült: félelmetes bazaltorgonák között csendes patakok keresik a kijáratot a valószínűtlenül zöld apró réteken a közelben morajló tenger felé. Visszafelé végig a magas partot követjük: nem tudunk betelni a jéghegyek formavilágával, de ha szerencsénk van fókákat vagy bálnákat is megpillanthatunk. Délután kisétálunk az egykori bálnavadászati központ kikötőjébe és visszahajózunk Ilulissatba. Szállás hostelben. Táv: 18 km, Szint: 150 m fel és le
 • 8 /+3. nap Ilulissat, Koppenhága

  Megkezdjük hazautazásunkat Kangerlussuaqon és Koppenhágán keresztül Budapestre.

Út ára tartalmazza

- a 4 éjszaka szállást jó minőségű, több ágyas hostelekben (mindenképpen vedd figyelembe a Szállás résznél írt részleteket),
- a hajójegyet Sisimiut és Ilulissat között (mindenképpen vedd figyelembe az Utazás résznél írt részleteket),
- a központi jégmezőhöz való kirándulás díját,
- a szervezést és a magyar nyelvű túravezetést.

A hosszabbítás során:
- a 2 éjszaka szállást jó minőségű, több ágyas hostelekben (mindenképpen vedd figyelembe a Szállás résznél írt részleteket),
- a hajójegyet Ilulissat és a Disko-sziget között oda-vissza (mindenképpen vedd figyelembe az Utazás résznél írt részleteket),
- a programban szereplő kirándulásokat,
- a szervezést és a magyar nyelvű túravezetést.

Út ára nem tartalmazza

- a nemzetközi és belföldi repülőjegyek árát,
- az esetleges transzferszállásokat Koppenhágában,
- a biztosítást,
- az étkezést,
- a belépőket.

Repülőjegy

Repülős útjainkra a kiutazás egyénileg történik. Az utunkhoz csatlakozó repülőjegyet természetesen irodánkban is meg tudod vásárolni, célunk, hogy a csoport együtt tudjon utazni. Érdemes a jegyeket minél hamarabb megvenni, egyrészt az ár miatt, másrészt, mert egy idő után a kiszemelt járaton nem marad hely. A honlapunkon feltüntetett ár csupán tájékoztató jellegű, függ a választott légitársaságoktól, a foglalási időponttól, valamint az adott járat telítettségétől! Ha érdekel ez az utazás, akkor minél hamarabb keress meg minket! Budapestről Gröndlandra nem lehet biztosított átszállással repülni, ezért várhatóan szükség van tranzitszállásra legalább az odafelé úton Koppenhágában.

A tranzitszállás árát és az itt fellépő költségeket (pl.: taxi) a részvételi díj nem tartalmazza.

Várhatóan két repülőjegyre lesz szükségünk:
Budapest - Koppenhága - Budapest repülőjegy tájékoztató ára illetékekkel együtt: 50.000 - 90.000 Ft.
Koppenhága - Kangerlussuaq - Ilulissat - Kangerlussuaq - Koppenhága repülőjegy tájékoztató ára illetékekkel együtt: 450.000 - 550.000 Ft.

Ha az induláshoz szükséges minimális létszám elérésekor a meghirdetett dátumra csak nagyon kedvezőtlen ár/érték arányú repülőjegyek érhetőek el, akkor a program időpontja - egyeztetve a befizetett résztvevőkkel - egy-két napot módosulhat. Aki az utazáshoz a repülőjegyét nem irodánkon keresztül vásárolja meg, kérjük, feltétlenül egyeztessen előtte az ügyfélszolgálatunkkal.

Utazás

Repülővel, hajóval és gyalog. Az utazás során többször utazunk hajóval, amikre a jegyek korlátozott számban állnak rendelkezésre. Amennyiben a Sisimiut – Ilulissat járatra elfogynak a jegyek, az utat repülővel kell megtennünk. Ebben az esetben az út ára a szárazföldi szállást tartalmazza, de a két jegy közötti árkülönbözetet nem.

Gyakoriak a több órás késések Ilulissat és Qeqertarsuaq között, ami miatt a tervezett időpontok módosulhatnak. Szerencse, hogy az éjféli napnak köszönhetően a programok könnyen pótolhatóak, de ebben az esetben akár extrém időpontban is túrázhatunk. A repülőterek, kikötők és szállások között a transzfer nem minden esetben adott, ez nem plusz költséget, hanem gyaloglást jelenthet.

Fontos részletek a Csomag résznél!

Létszám

Tájékoztató létszám: 6-11 fő. Az utat minimum 6 fő befizetése esetén indítjuk el.

Túra nehézsége

A túrák önmagukban nem megterhelőek, hétköznapi, sportos erőnléttel bárki által teljesíthetőek. Ha szoktál időnként túrázni, vagy legalább egy keveset sportolni, akkor valószínűleg semmi problémád nem lesz a mozgással. A talaj süppedős, mocsaras és sziklás is lehet, így vízálló túrabakancs nélkül egyik sem teljesíthető. Rövidebb szakaszokon kezünkkel kapaszkodni kellhet. Kisebb patakok, vízfolyások esetében nem építenek hidakat, így ezeken gázlókon kelünk át.

Szállás

Az épített szállások általában hostelek, ritkább esetben magánházak vagy egyszerűbb szállodák. Tiszta, minimális bútorzattal rendelkező 2-20 ágyas (gyakran emeletes ágyas) szobákra számíthatunk. Fűtés és melegvíz mindenhol van. A vizesblokk általában a folyosón található. A hostelekben közös kis konyha és étkező található. Internetért mindenhol fizetni szükséges és van ahol nem elérhető. Grönlandon nem mindenhol van csatornázás vagy központi vízhálózat így előfordulhatnak elsőre szokatlan megoldások a vizesblokkban. A hajón a szállás a hostelekhez hasonló: általában 8 ágyas hálóteremben emeletes ágyakon közös mosdóval. A szállások alapvetően koedukáltak, ahol van mód a nemek szétválasztására, ott természetesen megtesszük. Egyágyas elhelyezésre nincs mód. A szálláshelyek kapacitása véges, így az adott úton használt szállásokról pontos és részletes felvilágosítást az utastalálkozón tudunk adni.

Terület

Grönland a világ legnagyobb szigete, s habár földrajzilag Észak-Amerikához tartozik, közigazgatásilag dán fennhatóság alatt áll. Területe hazánkénak több mint hússzorosa, azonban alig 60.000 ember lakja. A tengerparti településeket leszámítva szinte lakatlan. Az ország csupán hatoda jégmentes, a belsejét 2-3000 méter vastag jégtakaró borítja, ami folyamatosan mozgásban van a tenger felé. A nyári évszakban nagy mennyiségű jég zuhan a tengerbe, ezek a hegyek délnyugati irányba vándorolva akár New York magasságáig is eljuthatnak. Egy ilyennek ütközve süllyedt el anno a Titanic is. A lakosok zöme (88%) eszkimó (inuit), valamint kisebbségként a dán betelepülők leszármazottai. Az emberek többsége dánul és inuit nyelven beszél, de a turisták által látogatott helyeken az angolt is megértik. Grönland a tundra éghajlati övbe tartozik, növényzete szegényes, az állatvilágból a jegesmedve, sarki róka, farkas, pézsmatulok, fókafélék, narvál és cetfajok képviseltetik magukat. Utazásunk célpontja a sziget nyugati felének közepén található Disko-öböl és Disko-sziget, melyek nagyjából 350 kilométerre északra helyezkednek el az Északi-sarkkörtől.

Időjárás

A terület éghajlata arktikus. Az átlaghőmérséklet a nyári hónapokban sem haladja meg a 10-15 fokot. Azonban mivel Grönland nagyon száraz országnak számít, az alacsony hőmérséklet az alacsony relatív páratartalom miatt nem érződik annyira hidegnek. Utazásunk célpontjának, a Disko-öböl környékének időjárását egy déli tengeráramlás határozza meg, így az ottani hőmérséklet kicsit magasabb az átlagnál, nyáron akár a 15 fokot is elérheti a hőmérő higanyszála. Az észak-keleti szelek száraz hideg levegőt hozhatnak az Északi Sark felől. Mivel többször kerülünk jégfolyamok, jégmező vagy jéghegyek közelébe, a relatív hőérzet ilyenkor mindig hirtelen leesik. Eső és havazás is előfordulhat annak ellenére, hogy a csapadék mennyisége általában kevés, de a nedvesség és a hideg együttesen kellemetlen, így vízálló réteg minden túrán szükséges. A ruházatot majd ezeknek megfelelően kell kialakítani.

Felszerelés

Grönlandra változatos felszereléssel kell hogy utazzunk. Készülni kell napsütésre, ködös napokra és hűvös estékre is, ezért nagyon fontos a réteges öltözködés. A kényelmes hátizsák és túrázós kis hátizsák mellett a következők lehetnek fontosak: jól záródó és kényelmes túracipő vagy bakancs, könnyen száradó, esetleg lecsatolható túranadrág, vastagabb víz és szélálló kabát, sapka, kesztyű, ingek, pólók, polár pulóver(ek), meleg zoknik, napszemüveg (!!), naptej, zsebkés, fejkendő. Nincs szükség hegymászó, illetve más típusú speciális felszerelésre. Elengedhetetlen a meleg hálózsák, melynek komfortfokozata -5 és 0 fok közé esik. Bizonyos esetekben a fej köré húzható szunyogháló sapka hasznos.

A Fjällräven ajánlata:

Egy körülbelül 30 literes hátizsák (egy napi felszereléssel, vízzel, elemózsiával) mindig hasznos társunk. A Fjällräven  Bergen 30 hátizsákja vízhatlan volta miatt akár esős időben is szárazon tartja felszerelésünket.

Karl túranadrágok, illetve a Karla túranadrágok szinte bárhol használhatóak, a nyári hétvégi kirándulások és a magashegyi túrázások alkalmával egyaránt. Ez a típus a kopásálló, előavatott G-1000® Silent anyagból  készült. A nadrág lábszárhosszvégződése szegés nélküli, így könnyen a kívánt hosszra állítható.
 
Egy jól megválasztott hálózsák egy nehezebb túra után megkönnyíti a regenerálódást, hogy másnap már újult erővel vethessük be magunkat a kalandokba. Kérdés, hogy amikor alszunk, a hálózsákban forgolódunk-e vagy zsákkal együtt vesszük fel az alvási pozíciót. Mindegyik helyzetre van megoldás: Fjällräven Move with Bag vagy Fjällräven Move in Bag.

Higiénia

A higiénés körülmények európai színvonalúak. Természetesen egy-két alapvető orvosságot érdemes magaddal hoznod: lázcsillapítót, lázmérőt, fájdalomcsillapítót, megfázás- és torokfájás elleni szert, fogfájás ellen fájdalomcsillapítót, görcsoldót valamint sebfertőtlenítő szert, kötszert, ragtapaszt és nedvesített törlőkendőt. Fontos a magas faktorszámú naptej is.

Élelem

Az ország elszigeteltségéből adódóan viszonylag drágán szerezhetőek be az élelmiszerek, de mindenhol lesz lehetőség friss kenyeret és hűtést nem igénylő élelmiszereket vásárolni, valamint számos étterem kínál helyi és kontinentális specialitásokat is.

Pénz-ügy

Az ország fizetőeszköze a Dán korona (DKK), amiből egy kb. 55 forintba kerül. A nagyobb helyeken tudunk kártyával fizetni, emellett készpénz (Dán korona vagy Euro ) kivitelét javasoljuk. Grönland a drága országok közé tartozik, hiszen itt szinte semmi nem terem meg, mindent a tengeren túlról kell behozni. A boltok és éttermek árai jóval a magyaroké felett vannak: egy főétel kb. 150 korona, egy ital 30-40 koronába kerül. Költőpénznek napi 3-600 koronát javaslunk, de ez vérmérséklettől függően erősen változhat.

Vám

A mindenkori határátlépési információkról a konzuli szolgálat oldala ad aktuális és részletes tájékoztatást. Mindenki maga felelős azért, hogy azoknak a személyi feltételeknek megfeleljen, amik az utazáshoz szükségesek!
Részletek: https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/dania

Magyar állampolgárok vízum nélkül, érvényes útlevéllel utazhatnak az országba. Arra azért érdemes ügyelni, hogy úti okmányunk az ország elhagyása után még 6 hónapig érvényes legyen.

Csomag

Legyen egy nagy (60 – 70 literes) és egy kicsi hátizsákod (25-30 literes), úgy pakold meg, hogy néha vinned is kell őket egyszerre. Legjobb, ha a nagyba bele lehet tenni a kicsit. Nem minden esetben tudunk transzfert biztosítani a szállás és a kikötő vagy repülőtér között. Ez azt jelentheti, hogy 1-2 kilométert vinni kell a csomagjainkat. Nincs mindenhol aszfalt vagy járda, nem húzható magunk után a bőrönd, hátizsák szükséges!

Biztosítás

Kötelező! 
Szeretnénk figyelmedet felhívni arra, hogy a részvétel feltétele az út teljes időtartamára érvényes utasbiztosítás. Érvényes biztosítás hiányában a túrán való részvételt megtagadjuk.

Irodánkban az Európai Utazási Biztosító (EUB) kedvezményes biztosításainak megkötésére van lehetőség, legkésőbb az indulás előtti napig.
 
Jelen túrára ajánlott utasbiztosítási lehetőségek:

Alapprogram:
Air & Cruise Top 6.880 Ft/fő 
Air & Cruise Extra 10.560 Ft/fő 

Alap- és kiegészítő program:
Air & Cruise Top 8.600 Ft/fő 
Air & Cruise Extra 13.200 Ft/fő 
 
Lehetőséged van Utazásképtelenségre vonatkozó biztosítás (azaz stornóbiztosítás) megkötésére:

A feltüntetett összegek a teljes részvételi díjra vonatkoznak, amennyiben jogosult vagy törzsutas kedvezményre, akkor annak százalékával megegyező mértékben csökken a stornóbiztosítás díja.

Alapprogram:
Storno Kombi: 31.960 Ft/fő (önrész: 0-10 %) csak utasbiztosítással együtt köthető.

Alap- és kiegészítő program:
Storno Kombi: 39.920 Ft/fő (önrész: 0-10 %) csak utasbiztosítással együtt köthető.

Programunkra - mint minden programunkra -  utasbiztosítással egybekötött sztornóbiztosítás (sztornó-kombi) megkötésére természetesen adott a lehetőség, azonban a biztosító által meghatározott értékhatár meghaladása miatt csak önálló sztornóbiztosítást sajnos nem tudunk kötni.

Fontos, hogy amennyiben szeretnéd megkötni, azt csak az első befizetéssel egyidejűleg teheted meg, később már nem!
 
Bővebben a biztosító szolgáltatásairól a honlapjukon olvashatsz: www.eub.hu

Gizella

“Szívesen utaznék máskor is Attilával, rengeteg információt kaptunk, ami szinte mindenre kiterjedt. Múlt, jelen, jövő. :) Jól éreztem magam, jó volt a Társaság is. Az úttól megkaptam amire számítottam. Élményt jelentettek a jéghegyek a túrázás és hajózás során is, no meg a bálnák! Jó volt a havazásban a jégmezőn sétálni! Felejthető?, ilyenről nem tudok! Azoknak ajánlanám, akik túrázva szeretnének élményeket átélni. :)”

Nóra

“Attila nagyon szuper volt!. Külön ki kell emelni, hogy nagyon tájékozott volt a Grönland történelmében, az inutiok szokásaiban és nagyon sok érdekes dolgot mesélt, és mindig jókor, amikor alkalom adódott rá. Látszott, hogy személyesen érdekli a dolog. Nagy élmény volt! Már javasoltam barátaimnak.”

Brigitta

“Attila felkészült, rugalmas, nyugodt, vicces, barátságos. Megfelelően informálta a csapatot, segítőkészsége és problémamegoldó is megfelelő volt. Túrák során a teljes csapatra figyelt, nem csak az elől menőkre. Szívesen utaznék még vele. :) Nagyon tetszett az út, a természeti látnivalók magával ragadóak, lenyűgözőek. Különösen tetszett, h volt alkalmunk helyiekkel is beszélgetni (inuit túravezetők), s szerencsénk is volt egy dániában élő magyar hölgy társaságában túrázni, ami a társadalmi, gazdasági és szocio helyzet illetve problémák tekintetében szélesebb körű informáltságot biztosított. A legnagyobb élmény ott lenni és élményeket gyűjteni (pl, : jéghegyek közötti szlalom, disko szigeteki túrák), amit nem kell erőltetni az a nyári kutyaszán (a túra, és házban töltött idő, beszélgetés fantasztikus volt de maga  szánozás felejthető élmény). Bátran ajánlanám! :)”

Krisztina

“Részemről teljes a katarzis. :) Felejthetőnek gondolom a kutyaszánozást. Legjobban a 2. napi túra tetszett a látványos útvonal miatt, de jó idő esetén hosszabb út is belefért volna nekem. Hiánypótló a hosszú túra Oqaatsutból, változatos terep és szép kilátás volt onnan is. :) Bátran ajánlanám másnak is! Végtelenül megnyugtató volt Attila jelenléte, különösen az elvesztett csomagom ügyintézésénél. Minden túrán biztonságban éreztem magam. A térségről részletes információval rendelkezett, minden kérdésre válaszolt.”

Gabriella

“Nagyon jól éreztem magam és feltétlen javasolnám ismerőseimnek. Attila felkészültsége a térségről túlszárnyalta minden elképzelésemet. A legnagyobb élményem a Disko-szigetre való hajózás és az ottani első túra voltak, ahol bálnát is láttunk. :)”
A honlapunkon cookiekat használunk, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk neked.