Guatemala

Az élő maja birodalom: vulkánok, őserdők és a csodálatos maja romváros: Tikal

A mindenkori határátlépési információkról a konzuli szolgálat oldala ad aktuális és részletes tájékoztatást. Mindenki maga felelős azért, hogy azoknak a személyi feltételeknek megfeleljen, amik az utazáshoz szükségesek!

Részletek: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/amerika?guatemala

Figyelem! Az utazásunkhoz kapcsolódó repülőjáratok érintik az Amerikai Egyesült Államokat is, ezért kérjük figyelmesen olvasd el az USÁ-ba történő beutazás szabályait is: 

Vélemények

"Először jártam Európán kívül,először voltam teljesen egyedül, hogy nem ismertem senkit és kb. tízszer annyit repültem (km-ben), mint amennyit összesen eddigi életemben. Minden új volt. Egy éve elhatároztam, hogy eljövök ide és már nagyon vártam ezt az utat. Sokkal jobb volt, mint ahogy elképzeltem. Az út alatt teljesen más voltam, mint amilyen vagyok: csendesebb, pedig egy rendkívül bőbeszédű valaki vagyok. Elvarázsolt ez a térség, az első perctől az utolsóig végigcsodálkoztam az egészet és próbáltam minél többet magamba szívni ebből a számomra teljesen ismeretlen világból: meghallani Guatemala lelkét. Azt hiszem, sikerült és a részemmé vált. A dzsungel, az állat-és növényvilág, a maja kultúra, a vulkánok, a Karib tenger, az antiguai húsvét, a gyerekek és a helyiek kedvessége teljesen lenyűgözött. Ez mind csúcspontnak mondható,nem tudok kiemelni semmit, ahogy felejthető dolgot sem tudok mondani. Az ott készült fotók önmagukért beszélnek, mindenkinek javasolni fogom,akinek mesélek róla. Nagyon szimpatikus volt a túravezetőnk elkötelezettsége az ország és a kultúra iránt és ezt maximálisan közvetítette is felénk. Rengeteg információt adott át, így nagyban neki köszönhető, hogy teljes valójában megismerhettük ezt a csodálatos országot."
"Az út szuper volt. A túravezető több, mint szuper. Vicces, figyelmes, jó konfliktuskezelő, motivált, magas tudású, adott helyzetben tájékozott és segítőkész. Némely szállás javítandó, Antiguában legalább egy fokozattal magasabb szállás szükséges. A dzsungel szállás lélegzetelállító volt. Én személy szerint el lettem volna több napot több tengerparton, de ez így is oké volt. Az Ixil háromszög, főként Flores, gyönyörű, kivételes emberekkel találkoztunk és kivételes tájakon jártunk. Nem beszélve a békáról a csaplefolyóban, akit valaki lefogmosott, de a béka töretlenül csak ült a fogkrémes habban, mert csak ott tudta elviselni a hőséget, vagy az óriáspókokról a zuhanyban. A program így tökéletes."
"Nagyon jól éreztem magam, már szívesen mennék vissza. Az egész két hét úgy ahogy van egy élmény volt. Nagyon szépen köszönöm az utat :)"
"Fantasztikus volt az egesz út, rengeteg új  élménnyel lettem gazdagabb. Sikerült megismerni egy másik kultúrát, éjszaka együtt menni a hömpölygő húsvéti menettel, megmászni a vulkánokat felülmúlva saját határaimat, bepillantani  a helyi emberek mindennapi életébe, együtt ebédelni egy helyi családdal, focizni a gyerekekkel,veterán harcossal bejárni Nebaj környékét, aki a kezdeti visszafogottság után egyre jobban megnyílt előttünk, függőágyban élvezni a karibi napsütést, és egy maja templom tetejéről csodálni a naplementét. Bárkinek szívesen javasolnám ezt az utat."
 
Belépés
JEGYEZZEN MEG
Elfelejtett jelszó | Regisztráció
Rendezés