Bejelentkezés

Guadeloupe

Karibi kalandok Franciaország tengerentúli területein. Kiscsoportos utazás!

Út ára tartalmazza

- a helyi utazásokat végig a program során bérelt kisbusszal,
- 6 éjszaka szállást Guadeloupe-on színvonalas apartmanokban,
- 2 éjszaka szállást Îles des Saintes szigetén apartmanban,
- az összes programban szereplő túrát és kirándulást,
- a hajójegyeket Îles des Saintes-ra oda-vissza,
- a fél napos kajaktúrát Îles des Saintes szigetén,
- a szervezést és a magyar nyelvű túravezetést.

Út ára nem tartalmazza

- a nemzetközi repülőjegyek árát, 
- a repülőtéri transzfert, amennyiben nem a csoporttal együtt érkezel,
- a biztosítást,
- az étkezéseket,
- a belépőket és a fakultatív programok árát.

Árfolyam

Fontos! Utazásunk árát a november 26-án induló csoport esetében 370 Ft / 1 euró, a december 4-én induló csoport esetében 400 Ft / 1 euró, a március 11-én induló csoport esetében 420 Ft / 1 euró, árfolyamig tudjuk tartani. Ha az Euro (EUR) ára az utazás indulását megelőző 35. napon ezt meghaladja, akkor árkorrekcióra kényszerülhetünk. Árkorrekció esetén az utazási szerződésünkben rögzített szabályok szerint járunk el.

Repülőjegy

Repülős útjainkhoz a kiutazás egyénileg történik. A garantált indulást követően érdemes minél hamarabb megvenni a repülőjegyet, egyrészt az ár miatt, másrészt, mert egy idő után az ideális járatokon nem biztos, hogy marad hely. Az utunkhoz csatlakozó repülőjegyeket irodánkon keresztül is meg tudod vásárolni, célunk, hogy a csoport minél inkább együtt tudjon utazni. Ha érkezési és/vagy távozási időpontod nem esik egybe a csoportéval, akkor a csoporthoz történő csatlakozásod egyénileg történik a túravezető útbaigazítása vagy segítsége alapján.

A honlapunkon feltüntetett ár csupán tájékoztató jellegű, függ a választott légitársaságoktól, a foglalási időponttól, valamint az adott járat telítettségétől.

A nemzetközi repülőjegy várható ára a 2023. márciusi út esetében (Budapest - Pointe-à-Pitre - Budapest útvonalon) kb. 420.000 - 530.000 Ft.

Fontos kiegészítés, hogy 2022 második felétől - általánosságban véve - a repülőjegy árak a tapasztalataink szerint néha erősen meghaladják az elmúlt években tapasztalt árakat. Természetesen minden a foglalás idejétől, illetva az akkor adott lehetőségektől függ, tehát nem minden esetben érzékelünk drágulást, de számítani sajnos kell rá.

Ha az induláshoz szükséges minimális létszám elérésekor a meghirdetett dátumra csak nagyon kedvezőtlen ár/érték arányú repülőjegyek érhetőek el, akkor a program időpontja - egyeztetve a befizetett résztvevőkkel - egy-két napot módosulhat.

Ha a repülőjegyed nem irodánkon keresztül vásárolod meg, kérjük, feltétlenül egyeztess előtte az ügyfélszolgálatunkkal. Repülőjegyed egyéni vásárlása esetén kérjük ügyelj az érkezési és távozási helyekre, dátumokra, és időpontokra, eltérés esetén az esetlegesen fellépő plusz költségeket az út ára nem tartalmazza.

Utazás

Budapesttől nemzetközi járattal, a szigetek között hajójárattal, a szigeteken bérelt kisbusszal.

Létszám

Tájékoztató létszám: 5-8 fő. Az utat minimum 5 fő befizetése esetén indítjuk el.

Túra nehézsége

Guadeloupe programunk a Karib-tenger egyik legizgalmasabb szigetére vezet minket, ebből kifolyólag ezen az úton is a hangsúly a túrázáson és aktív programokon van. A túrákat ne becsüljük alá, mert bár rövidnek tűnnek, egy trópusi esőerdőben mindig sokkal nagyobb kihívást jelent akár egy néhány kilométeres túra is. A második napi Carbet-vízesés túránál és a La Soufrière vulkántúra utolsó szakaszán fel kell készülni a meredek, csúszós ösvényekre, kapaszkodós részekre, itt-ott kitett szakaszokra, a sokszor nagy szélre és a szinte állandó csapadékra. Esős idő esetén az esőerdőkben vezető túráink még csúszósabban, nehezen járhatók lehetnek, így a jól tapadó lábbeli elengedhetetlen. 

Szállás

Guadeloupe-on a sziget nyugati részén, egy színvonalas apartmanban fogunk megszállni. Az apartmanban több hálószoba található, és természetesen jól felszerelt konyha, fürdőszoba és közös helyiség is van. Îles des Saintes szigetén Terre-de-Haut városkájában lesz a szállásunk, szintén hasonló felszereltséggel és több külön nyíló szobával. Utolsó apartmanunk már Grande-Terre szigetének déli, tengerhez közeli részén lesz hasonló felszereltséggel.

Terület

Guadeloupe Franciaország tengerentúli megyéje a Karib-térségben, a Kis-Antillák szigetcsoportjában. Guadeloupe-ot Kolumbusz fedezte fel második útja során 1493. november 4-én, majd a szigetet Nuestra Señora de Guadalupe zarándokhelyről nevezte el. 1635-ben érkezett az első francia telepes, 1674-től a sziget már Franciaország gyarmata, majd 1946-tól Franciaország tengerentúli megyéje. A trópusi klímához hozzájárul a gyakori csapadék, melynek köszönhetően a szigetek fantasztikusan zöld, buja vegetációval bírnak. A kiegyenlített klímának köszönhetően számtalan trópusi növénnyel, és sok endemikus fajjal találkozhatunk. A szigetek mai képét az ember alakította olyanná, amilyen ma: a tengerparton banánföldek, kissé feljebb legelők tehenekkel, a hegyekben viszont buja trópusi esőerdőkkel találkozhatunk. A vulkáni működés még ma is érezteti hatását: bár még a kisebb vulkánkitörések is ritkák manapság, viszont a vulkáni utóműködések sok termálvizes forrást, iszapfortyogókat, mofettákat éltetnek.

Térerő, elektromos hálózat: Mivel Guadeloupe Franciaország és így az Európai Unió része, az EU-s roaming díjak élnek. Térerő természetesen majdnem mindenhol van, a lefedettség közel 100 %. A free wifi annyira nem elterjedt, de a szórakozóhelyeken és több városka főterén gyakori.

Elektromosság: Az elektromos hálózat feszültsége megfelel az EU- szabványnak - így az itthoninak – azaz 230 V. Szállásainkon mindenhol tudod tölteni az elektromos készülékeket (pl. telefonok, fényképezőgép, kamera akkumulátorok).

Közbiztonság: A közbiztonság jellemzően nagyon jó, hiszen kis szigetekről van szó, hol – a turistákat leszámítva – mindenki ismer mindenkit. Ennek ellenére a nagyobb városokban (pl: Pointe-à-Pitre) az alapszintű elővigyázatosság elvárt.

Időjárás

A trópusi szigeten a hőmérséklet 25 és 32 C fok között változik. Az időjárás változékony, sokszor esős, a magasabb régiókban a felhősödés és a zápor gyakran előfordul, de a napsütéses órák száma így is igen magas. A tenger hőmérséklete szinte egész évben állandó, 27-28 C fok.

Felszerelés

Nagy hátizsák, vagy táska (ebbe kerül a felszerelésed nagy része, ez általában a szálláson lesz. Kis hátizsák (a napi szükséges felszereléssel, ami mindig nálad van). Napi szinten hullhat csapadék, ezért nagyon fontos a vízálló túraöltözet, a bejáratott, betört, vízhatlan túrabakancs, a csúszós, meredek szakaszok miatt javasoljuk a túrabot használatát is. Könnyen száradó, rövid túranadrágba, technikai pólókban a legkényelmesebb itt a túrázás, fejünket, arcunkat sapkával, kendővel, naptejjel, napszemüveggel védjük az erős sugárzástól. Fontos a szellős, könnyű ruházat, de legyen nálad szél- és vízálló dzseki is, és egy polár pulóver a hűvösebb időre. Fürdőruhát és vizicipőt vagy szandált is érdemes hoznunk, a szigetek partvidékén csodás természetes medencékben csobbanhatunk, és a snorkelfelszerelést is érdemes magunkkal hozni! Legyenek nálad a túrázáshoz szükséges apróságok is (bicska, fejlámpa, és elemek,) és az alapvető gyógyszerek (különös tekintettel arra, ha valamilyen gyógyszert szedsz).

A Fjällräven ajánlata:

Egy körülbelül 30 literes hátizsák (egy napi felszereléssel, vízzel, elemózsiával) mindig hasznos társunk. A Fjällräven  Bergen 30 hátizsákja vízhatlan volta miatt akár esős időben is szárazon tartja felszerelésünket.

Karl túranadrágok, illetve a Karla túranadrágok szinte bárhol használhatóak, a nyári hétvégi kirándulások és a magashegyi túrázások alkalmával egyaránt. Ez a típus a kopásálló, előavatott G-1000® Silent anyagból  készült. A nadrág lábszárhosszvégződése szegés nélküli, így könnyen a kívánt hosszra állítható.
 
Egy jól megválasztott hálózsák egy nehezebb túra után megkönnyíti a regenerálódást, hogy másnap már újult erővel vethessük be magunkat a kalandokba. Kérdés, hogy amikor alszunk, a hálózsákban forgolódunk-e vagy zsákkal együtt vesszük fel az alvási pozíciót. Mindegyik helyzetre van megoldás: Fjällräven Move with Bag vagy Fjällräven Move in Bag.

Higiénia

Megfelel a nyugat-európai sztenderdnek, a csapvíz iható, de az érzékenyebb gyomrúaknak javasolt a palackos víz fogyasztása. Kötelező védőoltás nincs.

Élelem

Nem szükséges átröptetni Magyarországról az élelmet, a szigeten jó áron vásárolható minden szükséges élelmiszer, a boltok nyitva tartása is barátságos. Árak: étteremben 8-25 € kerül egy vacsora, a kávé 1-2 €. A szupermarketek a nagy francia brandek megfelelői (Carrefour, Super U, Casino stb.), így az Európában megszokott termékek szintem mindegyike megkapható Guadeloupe-on. Így könnyedén előfordulhat, hogy egy trópusi túra után francia vörösborral koccintunk, hozzá pedig camembert sajtot és friss bagettet ropogtatunk.

Pénz-ügy

Guadeloupe Franciaországhoz tartozik, euróval fizethetünk, a nagyobb városokban van pénzfelvételi lehetőség, a legtöbb étteremben és minden boltban bankkártyával is fizethetünk, készpénzre szinte alig lesz szükségünk. Az árak az itthoniaknál kb. 15-20%-kal magasabbak, de vannak termékek amik itt olcsóbbak. Belépőkre és fakultatív programokra kb. 50 eurót kell szánni, a költőpénz további része attól függ, hogy hányszor tervezünk étteremben vacsorázni.

Tájékoztató belépő árak (2021. decemberi árak):
Fakultatív kajaktúra îlets Pigeon szigetére: 25 euró/fő
Nemzeti park belépők: 3,5 euró
Rumkóstoló: 5-12 euró

Vám

Magyar állampolgárok részére nincsenek vám és vízumelőírások, hiszen az EU-ban járunk. Útlevélre azonban szükség van, melynek érvényesnek kell lennie legalább hazaérkezésig.

A mindenkori határátlépési információkról a konzuli szolgálat oldala ad aktuális és részletes tájékoztatást.
Mindenki maga felelős azért, hogy azoknak a személyi feltételeknek megfeleljen, amik az utazáshoz szükségesek!

Részletek: https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/franciaorszag-tengeren-tuli-teruletei

Csomag

Legyen egy nagy (60 – 70 literes) hátizsák, vagy sport táska, és egy kicsi hátizsák (25-30 literes), úgy pakolva, hogy néha egyszerre kell vinni mindkettőt. A repülőre felvihető kézipoggyásszal kapcsolatosan az alábbi oldalon részletes tájékoztatás található: 
https://www.bud.hu/utazas/utazas_elott/poggyasz_es_biztonsagi_ellenorzes/poggyaszszabalyozas
A nagy poggyász súlykorlátja - ritka kivétellel - a szokásos 20 kg-ot nem haladhatja meg. Az utazás alatt csomagjaink végig velünk lesznek, de a napi programhoz felesleges részüket természetesen az aktuális szállásokon tudjuk hagyni.

Biztosítás

Kötelező! 
Szeretnénk figyelmedet felhívni arra, hogy a részvétel feltétele az út teljes időtartamára érvényes utasbiztosítás. Érvényes biztosítás hiányában a túrán való részvételt megtagadjuk.
Irodánkban az Európai Utazási Biztosító (EUB) kedvezményes biztosításainak megkötésére van lehetőség, legkésőbb az indulás előtti napig.
 
Jelen túrára ajánlott utasbiztosítási lehetőségek:

Air & Cruise Top: 7.800 Ft/fő 
Air & Cruise Extra: 12.000 Ft/fő 
 
Lehetőséged van Utazásképtelenségre vonatkozó biztosítás (azaz stornóbiztosítás) megkötésére:

A feltüntetett összegek a teljes részvételi díjra vonatkoznak, amennyiben jogosult vagy törzsutas kedvezményre, akkor annak százalékával megegyező mértékben csökken a stornóbiztosítás díja.

Március 11-én induló utunk esetén:
Storno Basic: 24.950 Ft/fő (önrész: 20 %), önállóan is köthető,   
Storno Kombi: 19.960 Ft/fő (önrész: 0-10 %) csak utasbiztosítással együtt köthető.
 
Fontos, hogy amennyiben szeretnéd megkötni, azt csak az első befizetéssel egyidejűleg teheted meg, később már nem!
 
Bővebben a biztosító szolgáltatásairól a honlapjukon olvashatsz: www.eub.hu
A honlapunkon cookiekat használunk, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk neked.