Guadeloupe

Karibi kalandok Franciaország tengerentúli területein. Kiscsoportos utazás!

Út ára tartalmazza

- a program helyszínén a repülőtéri transzfereket, ha az Eupoliszon keresztül vásárolod meg a repülőjegyet,
- a helyi utazásokat bérelt kisbuszokkal,
- 6 éjszaka szállást Guadeloupe-on apartmanokban,
- 2 éjszaka szállást Îles des Saintes szigetén apartmanban,
- az összes programban szereplő túrát és kirándulást,
- a hajójegyeket Îles des Saintes-ra oda-vissza,
- a fél napos kajaktúrát Îles des Saintes szigetén,
- a szervezést és a magyar nyelvű túravezetést.

Út ára nem tartalmazza

- a nemzetközi repülőjegyek és illetékek árát,
- a biztosítást,
- a belépőket és a fakultatív programok árát.

Árfolyam

Fontos! Utazásunk árát 330 Ft / 1 Euro árfolyamig tudjuk tartani. Ha az Euro (EUR) ára az utazás indulását megelőző 35. napon ezt meghaladja, akkor árkorrekcióra kényszerülhetünk. Árkorrekció esetén az utazási szerződésünkben rögzített szabályok szerint járunk el.

Repülőjegy

Repülős útjainkra a kiutazás egyénileg történik. Az utunkhoz csatlakozó repülőjegyet természetesen irodánkban is meg tudod vásárolni, célunk, hogy a csoport együtt tudjon utazni. Érdemes a jegyeket minél hamarabb megvenni, egyrészt az ár miatt, másrészt, mert egy idő után a kiszemelt járaton nem marad hely. A honlapunkon feltüntetett ár csupán tájékoztató jellegű, függ a választott légitársaságoktól, a foglalási időponttól, valamint az adott járat telítettségétől! Ha érdekel ez az utazás, akkor minél hamarabb keress meg minket! 

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a nemzetközi repülőjegy ára (Budapest – Pointe-à-Pitre – Budapest útvonalon egy vagy két átszállással, jó esetben Párizs) 190.000 – 250.000 Ft között alakult illetékekkel együtt.
 
Ha az induláshoz szükséges minimális létszám elérésekor a meghirdetett dátumra csak nagyon kedvezőtlen ár/érték arányú repülőjegyek érhetőek el, akkor a program időpontja - egyeztetve a befizetett résztvevőkkel - egy-két napot módosulhat.

Aki az utazáshoz a repülőjegyét nem irodánkon keresztül vásárolja meg, kérjük, feltétlenül egyeztessen előtte az ügyfélszolgálatunkkal.

A találkozási helyre történő eljutásod, valamint távozáskor a reptér megközelítése egyénileg történik, a túravezető útbaigazítása vagy segítsége alapján. Az itt fellépő költségeket az út ára nem tartalmazza, kivéve, ha az Eupoliszon keresztül vásárolod meg a repülőjegyedet, mert ebben az esetben a transzfert ajándékba kapod. A transzfer várható ára a reptér és a szállás között: 50-60 euro/taxi.

Utazás

Budapesttől nemzetközi járattal, a szigetek között hajójárattal, a szigeteken bérelt kisbusszal.

Létszám

Tájékoztató létszám: 5-8 fő. Az utat minimum 5 fő befizetése esetén indítjuk el.

Túra nehézsége

Guadeloupe programunk a Karib-tenger egyik legizgalmasabb szigetére vezet minket, ebből kifolyólag ezen az úton is a hangsúly a túrázáson és aktív programokon van. A túrák ezzel együtt nem jelentenek majd nagy kihívást, viszont a La Soufrière vulkántúra során fel kell készülni a meredek, csúszós ösvényekre, itt-ott kitett szakaszokra, a sokszor nagy szélre és a szinte állandó csapadékra. Esős idő esetén az esőerdőkben vezető túráink szintén csúszósak, nehezen járhatók lehetnek, így a jól tapadó lábbeli elengedhetetlen. 

Szállás

Guadeloupe-on a sziget nyugati részén, egy tengerhez közeli (kb. 1 km) apartmanban fogunk megszállni. Az apartmanban 5 szoba található, és természetesen jól felszerelt konyha, fürdőszoba és közös helyiség is van. A csodálatos kilátás mellett jó eséllyel a szálláshoz tartozó jakuzzi lesz a kedvencünk. Îles des Saintes szigetén Terre-de-Haut városkájában lesz a szállásunk, szintén hasonló felszereltséggel és több külön nyíló szobával. Utolsó apartmanunk 50 méterre fekszik a tengerparttól közel Le Gosier városkájához. 

Terület

Guadeloupe Franciaország tengerentúli megyéje a Karib-térségben, a Kis-Antillák szigetcsoportjában. Guadeloupe-ot Kolumbusz fedezte fel második útja során 1493. november 4-én, majd a szigetet Nuestra Señora de Guadalupe zarándokhelyről nevezte el. 1635-ben érkezett az első francia telepes, 1674-től a sziget már Franciaország gyarmata, majd 1946-tól Franciaország tengerentúli megyéje. A trópusi klímához hozzájárul a gyakori csapadék, melynek köszönhetően a szigetek fantasztikusan zöld, buja vegetációval bírnak. A kiegyenlített klímának köszönhetően számtalan trópusi növénnyel, és sok endemikus fajjal találkozhatunk. A szigetek mai képét az ember alakította olyanná, amilyen ma: a tengerparton banánföldek, kissé feljebb legelők tehenekkel, a hegyekben viszont buja trópusi esőerdőkkel találkozhatunk. A vulkáni működés még ma is érezteti hatását: bár még a kisebb vulkánkitörések is ritkák manapság, viszont a vulkáni utóműködések sok termálvizes forrást, iszapfortyogókat, mofettákat éltetnek.

Térerő, elektromos hálózat: Mivel Guadeloupe Franciaország és így az Európai Unió része, az EU-s roaming díjak élnek. Térerő természetesen majdnem mindenhol van, a lefedettség közel 100 %. A free wifi annyira nem elterjedt, de a szórakozóhelyeken és több városka főterén gyakori.

Elektromosság: Az elektromos hálózat feszültsége megfelel az EU- szabványnak - így az itthoninak – azaz 230 V. Szállásainkon mindenhol tudod tölteni az elektromos készülékeket (pl. telefonok, fényképezőgép, kamera akkumulátorok).

Közbiztonság: A közbiztonság jellemzően nagyon jó, hiszen kis szigetekről van szó, hol – a turistákat leszámítva – mindenki ismer mindenkit. Ennek ellenére a nagyobb városokban (pl: Pointe-à-Pitre) az alapszintű elővigyázatosság elvárt.

Időjárás

A trópusi szigeten a hőmérséklet 25 és 30 C fok között változik. Az időjárás változékony, sokszor esős, a magasabb régiókban a felhősödés és a zápor gyakran előfordul, de a napsütéses órák száma így is igen magas.

Felszerelés

Nagy hátizsák, vagy táska (ebbe kerül a felszerelésed nagy része, ez általában a szálláson lesz. Kis hátizsák (a napi szükséges felszereléssel, ami mindig nálad van). Napi szinten hullhat csapadék, ezért nagyon fontos a vízálló túraöltözet, a bejáratott, betört, vízhatlan túrabakancs, a csúszós, meredek szakaszok miatt javasoljuk a túrabot használatát is. Könnyen száradó, rövid túranadrágba, technikai pólókban a legkényelmesebb itt a túrázás, fejünket, arcunkat sapkával, kendővel, naptejjel, napszemüveggel védjük az erős sugárzástól. Fontos a szellős, könnyű ruházat, de legyen nálad szél- és vízálló dzseki is, és egy polár pulóver a hűvösebb időre. Fürdőruhát és vizicipőt vagy szandált is érdemes hoznunk, a szigetek partvidékén csodás természetes medencékben csobbanhatunk, és a snorkelfelszerelést is érdemes magunkkal hozni! Legyenek nálad a túrázáshoz szükséges apróságok is (bicska, fejlámpa, és elemek,) és az alapvető gyógyszerek (különös tekintettel arra, ha valamilyen gyógyszert szedsz).

A Fjällräven ajánlata:

Egy körülbelül 30 literes hátizsák (egy napi felszereléssel, vízzel, elemózsiával) mindig hasznos társunk. A Fjällräven  Bergen 30 hátizsákja vízhatlan volta miatt akár esős időben is szárazon tartja felszerelésünket.

Karl túranadrágok, illetve a Karla túranadrágok szinte bárhol használhatóak, a nyári hétvégi kirándulások és a magashegyi túrázások alkalmával egyaránt. Ez a típus a kopásálló, előavatott G-1000® Silent anyagból  készült. A nadrág lábszárhosszvégződése szegés nélküli, így könnyen a kívánt hosszra állítható.
 
Egy jól megválasztott hálózsák egy nehezebb túra után megkönnyíti a regenerálódást, hogy másnap már újult erővel vethessük be magunkat a kalandokba. Kérdés, hogy amikor alszunk, a hálózsákban forgolódunk-e vagy zsákkal együtt vesszük fel az alvási pozíciót. Mindegyik helyzetre van megoldás: Fjällräven Move with Bag vagy Fjällräven Move in Bag.

Higiénia

Megfelel a nyugat-európai sztenderdnek, a csapvíz iható, de az érzékenyebb gyomrúaknak javasolt a palackos víz fogyasztása. Kötelező védőoltás nincs.

Élelem

Nem szükséges átröptetni Magyarországról az élelmet, a szigeten jó áron vásárolható minden szükséges élelmiszer, a boltok nyitva tartása is barátságos. Árak: étteremben 8-20 € kerül egy vacsora, a kávé 1-2 €. A szupermarketek a nagy francia brandek megfelelői (Carrefour, Super U, Casino stb.), így az Európában megszokott termékek szintem mindegyike megkapható Guadeloupe-on. Így könnyedén előfordulhat, hogy egy trópusi túra után francia vörösborral koccintunk, hozzá pedig camembert sajtot és friss bagettet ropogtatnánk.

Pénz-ügy

Guadeloupe Franciaországhoz tartozik tartozik, euróval fizethetünk, a nagyobb városokban van pénzfelvételi lehetőség, a legtöbb étteremben bankkártyával is fizethetünk, de a kisebb településeken, kisboltokban csak készpénzt fogadnak el. Az árak az itthoniaknál kb. 15-20%-kal magasabbak. De vannak termékek amik itt olcsóbbak. Belépőkre és fakultatív programokra kb. 100 eurót kell szánni.

Tájékoztató belépő árak (2019. júniusi árak):
Fakultatív kajaktúra îlets Pigeon szigetére: 30-45 euró
Nemzeti park belépők: 10-15 euró

Vám

Magyar állampolgárok részére nincsenek vám és vízumelőírások, hiszen az EU-ban járunk. Útlevélre azonban szükség van, melynek érvényesnek kell lennie legalább hazaérkezésig.

Csomag

Legyen egy nagy (60 – 70 literes) hátizsák, vagy sport táska, és egy kicsi hátizsák (25-30 literes), úgy pakolva, hogy néha egyszerre kell vinni mindkettőt. A repülőre felvihető kézipoggyásszal kapcsolatosan az alábbi oldalon részletes tájékoztatás található: 
https://www.bud.hu/utazas/utazas_elott/poggyasz_es_biztonsagi_ellenorzes/poggyaszszabalyozas
A nagy poggyász súlykorlátja - ritka kivétellel - a szokásos 20 kg-ot nem haladhatja meg. Az utazás alatt csomagjaink végig velünk lesznek, de a napi programhoz felesleges részüket természetesen az aktuális szállásokon tudjuk hagyni.

Biztosítás

Kötelező! 
Szeretnénk figyelmedet felhívni arra, hogy a részvétel feltétele az út teljes időtartamára érvényes utasbiztosítás. Érvényes biztosítás hiányában a túrán való részvételt megtagadjuk.
Irodánkban az Európai Utazási Biztosító (EUB) kedvezményes biztosításainak megkötésére van lehetőség, legkésőbb az indulás előtti napig.
 
Jelen túrára ajánlott utasbiztosítási lehetőségek:

Air & Cruise Top: 7.150 Ft/fő 
Air & Cruise Extra: 10.750 Ft/fő 
 
Lehetőséged van Utazásképtelenségre vonatkozó biztosítás (azaz stornóbiztosítás) megkötésére:
 
Storno Basic: 17.450 Ft/fő (önrész: 20 %), önállóan is köthető,   
Storno Kombi: 13.960 Ft/fő (önrész: 0 %) csak utasbiztosítással együtt köthető.
 
Fontos, hogy amennyiben szeretnéd megkötni, azt csak az első befizetéssel egyidejűleg teheted meg, később már nem!
 
Bővebben a biztosító szolgáltatásairól a honlapjukon olvashatsz: www.eub.hu
 
Belépés
JEGYEZZEN MEG
Elfelejtett jelszó | Regisztráció
Rendezés