Bejelentkezés

Azori-szigetek (São Miguel)

Három földrész határán az Atlanti-óceán közepén

Út ára tartalmazza

- a helyi utazásokat bérelt, 15-27 fős légkondicionált busszal,
- az utazást Lisszabonban tömegközlekedéssel,
- a 5 éjszaka szállást Ponta Delgadában, színvonalas apartmanokban, kétágyas szobákban,
- a 2 éjszaka szállást Lisszabonban 2-3 ágyas, saját fürdőszobás szobákban,
- ismerkedési esten egy welcome drinket,
- a szervezést és a magyar nyelvű túravezetést.

Út ára nem tartalmazza

- a repülőjegyek árát,
- a repülőtéri transzfert,
- a biztosítást,
- a belépőket és a fakultatív programok árát.

Az étkezés önellátó.

Árfolyam

Fontos! Utazásunk árát 400 Ft / 1 Euro árfolyamig tudjuk tartani. Ha az Euro (EUR) ára az utazás indulását megelőző 35. napon ezt meghaladja, akkor árkorrekcióra kényszerülhetünk. Árkorrekció esetén az utazási szerződésünkben rögzített szabályok szerint járunk el.

Repülőjegy

Repülős útjainkhoz a kiutazás egyénileg történik. A garantált indulást követően érdemes minél hamarabb megvenni a repülőjegyet, egyrészt az ár miatt, másrészt, mert egy idő után az ideális járatokon nem biztos, hogy marad hely.
 
Az utazás közvetlenül a Ryanair Budapest - Lisszabon, Lisszabon - Ponta Delgada járataival érhető el, amihez a jegyet egyénileg, a légitársaság honlapján tudod megvásárolni: https://www.ryanair.com/hu/hu

2023.07.14. FR 8859 Budapest - Lisszabon           5:45 - 8.35.
2023.07.15. FR 2623 Lisszabon - Ponta Delgada    6:40 - 8:15
2023.07.20. FR 2624 Ponta Delgada - Lisszabon    18:35 - 21:55
2023.07.21. FR 8858 Lisszabon - Budapest           9:15 - 13:55

Repülőjegyed vásárlása esetén kérjük ügyelj az érkezési és távozási helyekre, dátumokra, és időpontokra, eltérés esetén az esetlegesen fellépő plusz költségeket az út ára nem tartalmazza.

Utazás

Budapesttől nemzetközi repülőjárattal, Lisszabonban tömegközlekedéssel és taxival, az Azori-szigeteken bérelt, 15-27 fős busszal utazunk.

Létszám

Tájékoztató létszám: 9-19 fő. Az utat minimum 9 fő befizetése esetén indítjuk el.

Túra nehézsége

Könnyű, hétköznapi erőnléttel bárki által teljesíthetők. A kint töltött idő alatt komolyabb fizikai megterhelésnek nem leszünk kitéve. Ha szoktál időnként túrázni vagy legalább egy keveset sportolni, akkor valószínűleg semmi problémád nem lesz a mozgással. A szintek teljesíthetőek, a távok sem túl hosszúak.

Szállás

Szállásunk Lisszabonban 2 csillagos szállodában, 2-3 ágyas szobákban, külön fürdőszobával, a belváros gyalogosan és metróval is könnyedén megközelíthető. Ponta Delgadaban újépítésű, korszerű apartmanokban szállunk meg, egy apartmanhoz három hálószoba tartozik, tágas nappalival, jól felszerelt konyha hűtőszekrénnyel, erkélyekkel, fürdőszobával. Az apartmanok Ponta Delgádában kisebb távolságra vannak egymástól. Színvonalban hasonlóak, de designban nem teljesen egyeznek meg. Minden esetben modern, jól felszerelt apartmanokról van szó! Az apartmanok a botanikus kertek és a bevásárlóközpont közelében találhatók, innen a belváros gyalogosan könnyen elérhető. A szobák mérete, tájolása, felszereltsége egymástól eltérő lehet. Az egyedül jelentkezőket összetársítjuk nemben és lehetőség szerint korban megegyező utastársakkal.

Terület

Az Azori-szigetek Portugáliához tartoznak, annak autonóm területét alkotják. Európa és Amerika között nagyjából félúton, az Atlanti-hátságon fekszik ez a 9 vulkáni sziget. A szigetek érdekessége, hogy 2 sziget az Afrikai-lemezen, 6 sziget az Európai-lemezen, és szintén két sziget az Amerikai-lemezen helyezkedik el. Mivel a szigetek az Atlanti-óceán nagy víztömegének közepén fekszenek, így az éghajlatra is az óceán kiegyenlítő hatása nyomja rá a bélyegét. Tehát a hőmérséklet sohasem meleg (átlagosan 26 C fok) de télen sem hideg (minimum 16 C fok) – ezért az Azori-szigetek az örök tavasz szigetei. Ehhez még hozzájárul a gyakori csapadék, melynek köszönhetően a szigetek fantasztikusan zöld, buja vegetációval bírnak. A kiegyenlített klímának köszönhetően számtalan trópusi növénnyel, és sok endemikus fajjal találkozhatunk. A szigetek mai képét az ember alakította olyanná, amilyen ma: a tengerparton szőlő és banánföldek, kissé feljebb számtalan, kőfallal és virágzó hortenzia-sövénnyel körített legelők tehenekkel, a hegyekben viszont buja szubtrópusi esőerdőkkel találkozhatunk. A vulkáni működés még ma is érezteti hatását: bár még a kisebb vulkánkitörések is ritkák manapság, viszont a vulkáni utóműködések sok termálvizes forrást, iszapfortyogókat, mofettákat éltetnek. A szigetek kialudt vulkáni krátereiben megszámlálhatatlan kisebb-nagyobb krátertó türkizkék vize csillog, a patakok vízesésekkel (nemegyszer termálvizes vízesésekkel) tagolt szűk szurdokokban sietnek a hegyekből a tenger felé.

Térerő, elektromos hálózat: Mivel az Azori-szigetek Portugália, és így az Európai Unió része, az EU-s roaming díjak élnek. Térerő természetesen majdnem mindenhol van, a lefedettség közel 100 %. A free wifi annyira nem elterjedt, de a szórakozóhelyeken és több városka főterén gyakori.

Elektromosság: Az elektromos hálózat feszültsége megfelel az EU- szabványnak - így az itthoninak – azaz 230 V. Szállásainkon mindenhol tudod tölteni az elektromos készülékeket (pl. telefonok, fényképezőgép, kamera akkumulátorok).

Közbiztonság: A közbiztonság jellemzően nagyon jó, hiszen kis szigetekről van szó, hol – a turistákat leszámítva – mindenki ismer mindenkit. Ennek ellenére a nagyobb városokban (pl: Ponta Delgada) az alapszintű elővigyázatosság elvárt. Lisszabon nagyvárosi forgatagában érdemes fokozottan ügyelni értékeinkre.

Időjárás

A szigeten a hőmérséklet 15 és 26 C fok között változik, az óceáni időjárás miatt ez a hőmérséklet jellemző kisebb-nagyobb változásokkal egész évben. Az időjárás változékony, a magasabb régiókban a felhősödés és a zápor gyakran előfordul, de a napsütéses órák száma is igen magas.

Felszerelés

Nagy hátizsák, vagy táska (ebbe kerül a felszerelésed nagy része, ez általában a szálláson lesz. Kis hátizsák (a napi szükséges felszereléssel, ami mindig nálad van). Ruházat: mint fentebb írtuk, kellemes, változékony időre kell számítanunk. Tehát fontos a szellős, könnyű ruházat, de legyen nálad szél és vízálló dzseki is, és egy-két polár pulóver a hűvösebb időre. Lábbeli: napközben és a kisebb sétákhoz elég egy túraszandál, de a nagyobb túrákra mindenképp hozz legalább egy könnyű trekking bakancsot. Aki a napra érzékenyebb, nem árt egy kalap/fejfedő, de hozzál naptejet és napszemüveget is. A fürdőruhát sem felejtsd otthon! Legyen nálad a túrázáshoz szükséges apróságok is (bicska, fejlámpa, és elemek,) és a fontosabb gyógyszerek (különös tekintettel arra, ha valamilyen gyógyszert szedsz).

A Fjällräven ajánlata:

Egy körülbelül 30 literes hátizsák (egy napi felszereléssel, vízzel, elemózsiával) mindig hasznos társunk. A Fjällräven  Bergen 30 hátizsákja vízhatlan volta miatt akár esős időben is szárazon tartja felszerelésünket.

Karl túranadrágok, illetve a Karla túranadrágok szinte bárhol használhatóak, a nyári hétvégi kirándulások és a magashegyi túrázások alkalmával egyaránt. Ez a típus a kopásálló, előavatott G-1000® Silent anyagból  készült. A nadrág lábszárhosszvégződése szegés nélküli, így könnyen a kívánt hosszra állítható.
 
Egy jól megválasztott hálózsák egy nehezebb túra után megkönnyíti a regenerálódást, hogy másnap már újult erővel vethessük be magunkat a kalandokba. Kérdés, hogy amikor alszunk, a hálózsákban forgolódunk-e vagy zsákkal együtt vesszük fel az alvási pozíciót. Mindegyik helyzetre van megoldás: Fjällräven Move with Bag vagy Fjällräven Move in Bag.

Higiénia

Megfelel a nyugat-európai sztenderdnek, a csapvíz iható, de az érzékenyebb gyomrúaknak javasolt a palackos víz fogyasztása. Kötelező védőoltás nincs.

Élelem

Nem szükséges átröptetni Magyarországról az élelmet, a szigeten jó áron vásárolható minden szükséges élelmiszer, a boltok nyitva tartása is barátságos. Árak: étteremben 8-16 € kerül egy vacsora, a kávé 60 cent, a bolti árak körülbelül megfelelnek a hazai áraknak.

Pénz-ügy

A hivatalos fizetőeszköz az euro. Az árak az itthoniaknál 15 %-kal magasabbak. De vannak termékek amik itt olcsóbbak. Belépőkre és fakultatív programokra kb. 100 eurot kell szánni. Bankkártyát a legtöbb helyen lehet használni. Lisszabonban egy vacsora 12-18 Euro, az Azori-szigeteken is hasonló árakkal érdemes számolni. 

Tájékoztató belépő és transzfer árak:
- a repülőtéri transzferek megközelítő ára: 20-30 EUR/taxi. Az egyéni árakat a létszám és a repülési menetrendek befolyásolják, ezek ismeretében optimalizáljuk a transzfereket melynek megszervezésében a túravezető segít.
- Caldera Velha: 10 Euro
- Gruta de Carvão: 7,5 Euro
- Furnas Caldeiras: 2 Euro
- Furnas Dona Beija: 8 Euro
- botanikus kert Ponta Delgada: 8 Euro
- Terra Nostra botanikus kert: 10 Euro
- fakultatív bálnales: kb. 55 euro

Lisszabon:
- belépő Jeromos kolostor: 8 Euro
- belépő Sao Jorge erőd: 10 Euro
- Borravaló a sofőrnek: kb. 15 Euro
- ajánlott Lisszabon tömegközlekedési jegy: 1,5 Eur/ út (kb 3-5 alkalom)

Vám

Magyar állampolgárok részére nincsenek vám és vízumelőírások, hiszen az EU-ban járunk. Személyi azonosító okmányra van szükség (személyi igazolvány, útlevél), melynek érvényesnek kell lennie legalább hazaérkezésig.

A mindenkori határátlépési információkról a konzuli szolgálat oldala ad aktuális és részletes tájékoztatást. Mindenki maga felelős azért, hogy azoknak a személyi feltételeknek megfeleljen, amik az utazáshoz szükségesek!

Részletek: https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/portugalia?portugalia

Csomag

Legyen egy nagy (60 – 70 literes) hátizsák, vagy sport táska, és egy kicsi hátizsák (25-30 literes), úgy pakolva, hogy néha egyszerre kell vinni mindkettőt. A repülőre felvihető kézipoggyásszal kapcsolatosan az alábbi oldalon részletes tájékoztatás található. http://www.bud.hu/utazas/indulas_elott/poggyasz
A nagy poggyász súlykorlátja - ritka kivétellel - a szokásos 20 kg-ot nem haladhatja meg. Az utazás alatt csomagjaink végig velünk lesznek, de a napi programhoz felesleges részüket természetesen az aktuális szállásokon tudjuk hagyni.

Biztosítás

Kötelező! 
Szeretnénk figyelmedet felhívni arra, hogy a részvétel feltétele az út teljes időtartamára érvényes utasbiztosítás. Érvényes biztosítás hiányában a túrán való részvételt megtagadjuk.

Irodánkban az Európai Utazási Biztosító (EUB) kedvezményes biztosításainak megkötésére van lehetőség, legkésőbb az indulás előtti napig.
 
Jelen túrára ajánlott utasbiztosítási lehetőségek:

Az alábbi biztosítási lehetőségek 2023. július  14-21. közötti időtartamra érvényesek!

Air & Cruise Top: 6.880 Ft/fő 
Air & Cruise Extra: 10.560 Ft/fő 
 
Lehetőséged van Utazásképtelenségre vonatkozó biztosítás (azaz stornóbiztosítás) megkötésére:

A feltüntetett összegek a teljes részvételi díjra vonatkoznak, amennyiben jogosult vagy törzsutas kedvezményre, akkor annak százalékával megegyező mértékben csökken a stornóbiztosítás díja.

Storno Basic: 19.950 Ft/fő (önrész: 20 %), önállóan is köthető,   
Storno Kombi: 15.960 Ft/fő (önrész: 0-10 %) csak utasbiztosítással együtt köthető.

 
Fontos, hogy amennyiben szeretnéd megkötni, azt csak az első befizetéssel egyidejűleg teheted meg, később már nem!
 
Bővebben a biztosító szolgáltatásairól a honlapjukon olvashatsz: www.eub.hu
A honlapunkon cookiekat használunk, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk neked.