Cseh Paradicsom, Prága

Csehország mesebeli sziklavidéke, valamint a világ sörfővárosa, a varázslatos Prága

Út ára tartalmazza

- az utazást autóbusszal,
- három éjszakára a szállást hotelban,
- három svédasztalos reggelit,
- a szervezést és a magyar nyelvű túravezetést.

Út ára nem tartalmazza

- a belépők árát,
- a biztosítást,
- a reggeliken kívüli étkezéseket.

Szállásunkon vacsora igénylésére van lehetőség. (lásd élelem)

Utazás

Légkondicionált autóbusszal utazunk, melyet egy gyakorlott gépkocsivezető vezet. Oda- és visszaúton kb. 3 óránként tartunk pihenőket, amikor benzinkutaknál, nagyobb parkolókban, autós pihenőhelyeknél állunk meg. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. Az autóbuszra a helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy az autóbuszon való elhelyezésen változtasson.

Létszám

Tájékoztató létszám: 30-47 fő. Az utat minimum 30 fő befizetése esetén indítjuk el.

Túra nehézsége

Könnyű ruházatot igénylő, teljesen kiépített útvonalakon haladó túrákról van szó, hétköznapi erőnléttel kényelmesen teljesíthető, de sokat fogunk lépcsőzni.

Szállás

Hotelben, kétágyas szobákban, saját fürdőszobával, mosdóval. A hotelban van étterem, bár, lift, wi-fi.

Ország

Hazánkhoz nagyon sok szempontból hasonló ország, beszélt nyelve a cseh, de jól használható a német és az angol. Az elektromos hálózat megfelel az európai szabványnak, a fényképezőgépek, kamerák, és telefonok akkumulátorait szállásunkon van lehetőséged feltölteni.

Időjárás

Csehország időjárása hasonló Magyarországéhoz, mind hőmérséklet, mind csapadék tekintetében.

Felszerelés

Réteges túraöltözet, meleg váltásruha, polárdzseki, esőkabát, sapka, kényelmes túracipő vagy könnyű túrabakancs, váltás cipő.

A Fjällräven ajánlata:

Egy körülbelül 30 literes hátizsák (egy napi felszereléssel, vízzel, elemózsiával) mindig hasznos társunk. A Fjällräven  Bergen 30 hátizsákja vízhatlan volta miatt akár esős időben is szárazon tartja felszerelésünket.

Karl túranadrágok, illetve a Karla túranadrágok szinte bárhol használhatóak, a nyári hétvégi kirándulások és a magashegyi túrázások alkalmával egyaránt. Ez a típus a kopásálló, előavatott G-1000® Silent anyagból  készült. A nadrág lábszárhosszvégződése szegés nélküli, így könnyen a kívánt hosszra állítható.
 
Egy jól megválasztott hálózsák egy nehezebb túra után megkönnyíti a regenerálódást, hogy másnap már újult erővel vethessük be magunkat a kalandokba. Kérdés, hogy amikor alszunk, a hálózsákban forgolódunk-e vagy zsákkal együtt vesszük fel az alvási pozíciót. Mindegyik helyzetre van megoldás: Fjällräven Move with Bag vagy Fjällräven Move in Bag.

Higiénia

A higiénikus viszonyok jók, akárcsak itthon, egy-két alapvető orvosságot érdemes magaddal hoznod: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, széntabletta, a csapvíz biztonsággal iható.

Élelem

A túra önellátó. Az élelmiszer árak kicsit olcsóbbak, mint a magyar árak. Lesz lehetőségünk bevásárlásra, de nem árt, ha valamennyi élelmet viszünk magunkkal. Szállásunkon van lehetőség vacsora igénylésére. Vacsorára vegetáriánus opció is kérhető. A vacsora szállásunkon 1 fogásos, bőséges, helyi specialitások. Italt természetesen nem tartalmaz. (Egy korsó csapolt sör kb. 30 korona)

Vacsora három alkalomra: 9.000 Ft / fő.

Étkezési igényedet kérjük jelezd jelentkezéskor!

Pénz-ügy

Az árak hasonlóak az itthonihoz, fizetőeszköz a cseh korona (1 CZK kb. 12 Ft). Korona Budapesten a nagyobb pénzváltóknál kapható. Költőpénznek nagyból annyi Ft-ot ajánlunk, amennyit itthon is elköltenél.
 
Tájékoztató belépő árak:
Porladó sziklák, belépő: 60 kc/fő
Sörgyár-látogatás: 80 kc/fő
Prága Várnegyed komplex-belépő: 350 kc/fő (Arany utcácska, Lőportorony a várban, Szt.György bazilika, Régi Királyi Palota)
Szt. Vitus katedrális tornya és hátsó része: 100 kc/fő
Óvárosi torony: 30 kc/fő
Városháza: 30 k/fő
Óratorony: 30 kc/fő

(Az árak tájékoztató jellegűek, a belépők a teljes árú felnőtt árak.)

Vám

Magyar állampolgárok részére csak érvényes személyi igazolvány (a kártya formátumú!) vagy útlevél szükséges.

Csomag

Célszerű egy kis hátizsákot vinni a napi túrázásokhoz amibe vizet, elemózsiát, meleg ruhát, esernyőt, esőkabátot teszünk. A nagy csomagot csak a szállásokra megérkezve tudjuk a buszból kivenni.

Biztosítás

Kötelező! 
Szeretnénk figyelmedet felhívni arra, hogy a részvétel feltétele az út teljes időtartamára érvényes utasbiztosítás. Érvényes biztosítás hiányában a túrán való részvételt megtagadjuk.
Irodánkban az Európai Utazási Biztosító (EUB) kedvezményes biztosításainak megkötésére van lehetőség, legkésőbb az indulás előtti napig.
 
Jelen túrára vonatkozó utasbiztosítási lehetőségek:
Nívo: 1.800 Ft/fő
Top: 2.360 Ft/fő
Top extra: 3.760 Ft/fő
 
Lehetőséged van Utazásképtelenségre vonatkozó biztosítás (azaz stornóbiztosítás) megkötésére:
 
Storno Basic: 3.745 Ft/fő (önrész: 20 %), önállóan is köthető,
Storno Kombi: 2.996 Ft/fő (önrész: 0 %) csak utasbiztosítással együtt köthető.
 
Fontos, hogy amennyiben szeretnéd megkötni, azt csak az első befizetéssel egyidejűleg teheted meg, később már nem!
 
Bővebben a biztosító szolgáltatásairól a honlapjukon olvashatsz: www.eub.hu
 
Belépés
JEGYEZZEN MEG
Elfelejtett jelszó | Regisztráció
Rendezés