Tanzánia, Zanzibár

Lazulás és kalandok az Indiai-óceán álomszép szigetén

Zanzibár álomszép szigetéről sokan álmodoztak már. Fehér homokkal borított, türkizkék vízű tengerpartok, szélben hajlongó pálmafák, mesés korallzátonyok, a híres fűszerültetvények, s persze Stown Town városának girbe-gurba sikátorai. Nem csupán a tenger szerelmeseit, de a kulináris ínyencségek kedvelőit is rabul ejtő sziget az Indiai-óceánban. Itt minden bizonnyal jól fog esni mindenkinek egy kis lazulás a pálmafákkal szegélyezett, mesébe illő tengerpartokon, ahol a fehér korallhomok és a türkizkék tenger csak a felszín: a víz alatti világ még színesebb csodákkal vár! Fedezd fel Te is ezt a Csodát, vagy pihend ki itt a Meru és Kilimandzsáró csúcsmászások fáradalmait! :)
Időpontok
Telítettség
Jelentkezési határidő
Zanzibár programunkat alapvetően a Kilimandzsáró mászás hosszabbításaként szervezzük, de természetesen önállóan, csak erre a programrészre is tudsz jelentkezni, ha a Kilimandzsáró csúcsmászás kihívásait inkább kihagynád! A zanzibári lazulás előtt érdemes megismerned a tanzániai szafarik különleges világát a Ngorongoro-kráterrel és a maszájok szent hegye, az Ol Doinyo Lengai különleges vidékével együtt. Részletek: Tanzánia, Ngorongoro-kráter
1

 
Zanzibár: Stone Town, Nungwi
 

Érkezés Zanzibár szigetére. A Tanzánia partjaitól mintegy 40 kilométerre fekvő, álomszép tengerpartokkal rendelkező sziget kétségtelenül az Indiai-óceán egyik gyöngyszeme. A fehér korallhomokkal borított, kókuszpálmákkal szegélyezett néhol türkizkék, néhol smaragd színű tenger épp ilyen színes víz alatti világot rejt. Szállásunk a sziget északi csücskében, Nungwi üdülőfaluban lesz, Zanzibár talán legszebb tengerpartja mentén, ahol érkezésünk után gyorsan a vízpartra sietünk, hogy mielőbb az Indiai-óceán habjai közé csobbanhassunk. A Kilimandzsáró mászásról és a szafari programról érkezőknek végre a jól megérdemelt lazulás ideje következik, varázslatos környezetben. Szállás: tengerparti resort hotel, vagy apartman, ellátás: vacsora.

2

 
Zanzibár: Nungwi / Mnemba-atoll hajókirándulás
 

Pihenés Zanzibár szigetén, meseszép környezetben. Aki több aktivitásra vágyik, azokkal ma egy fakultatív hajókirándulásra és sznorkel-túrára indulunk a  közeli korallzátonyokhoz, hogy felfedezzük a remek víz alatti világot. Az óceán aktuális viszonyainak megfelelően vagy a kicsit távolabbi Mnemba-atollhoz hajózunk el, vagy a közelebbi Kendwa korallkertet látogatjuk meg. Amíg mi a víz alá merülünk, a gyönyörű színes halakat és korallokat megcsodálni, kísérőink finom grillezett hallal, ízletes gyümölcsökkel várnak vissza tengeri portyánkról, amit vagy a hajón, vagy egy varázslatos partszakaszon fogyasztunk el. Jóízű falatozás, némi ejtőzés után visszaindulunk Nungwiba, ahol a tengerparton várhatjuk be a napnyugta vöröslő fényeit. Szállás: tengerparti resort hotel, vagy apartman, ellátás: reggeli, vacsora.

3

 
Zanzibár: Nungwi / fűszerültetvények, Stone Town
 

A koránkelőkkel a mai napkeltét az Indiai-óceán partján köszönthetjük. Úszhatunk egyet, majd elsétálhatunk a nyílt vízről visszatérő halászbárkákhoz, hogy megnézzük, milyen zsákmányra tettek szert a helyi halászok. A hajnali mozgás után jól fog esni a reggeli, majd újra jöhet a némi lazulás ebben a meseszép környezetben. Aki több aktivitásra vágyik, azokkal kisbuszra szállunk, hogy egy újabb fakultatív program keretében megismerkedjünk Zanzibár egyéb látnivalóival is. Jó órás utazás után először egy fűszerültetvényre  látogatunk, ahol rengeteg fűszernövényt ismerünk meg, természetes környezetében. Megkóstolhatunk számos egzotikus, jól ismert avagy számunkra még teljesen ismeretlen gyümölcsöt, megcsodálhatjuk a helyiek egyedüli fára mászó technikáját, aminek eredményeképpen kellemes, frissen lékelt kókuszitalt fogyaszthatunk.  Innen folytatjuk utazásunkat a sziget fővárosába. Helyi vezetőnk kalauzol végig bennünket Stone Town elbűvölő, labirintusszerű városában, ahol felkeressük a nyüzsgő piacot, megnézzük az egykori rabszolgavásár színterét, elzarándololunk Freddy Mercury szülőházához, majd szabadprogram keretében remek szuveníreket vásárolhatunk. Élményekben gazdag napunk megkoronázásaként a tengerparti sétányon felállított lacikonyhák kínálatából válogathatunk ízletesnél ízletesebb falatokat, a tenger gyümölcseitől kezdve, frissen sült halfalatkákon át a zanzibári pizzáig, leöblítve mindezt egy korsó frissen sajtolt cukornádlével. Szállás: tengerparti resort hotel, vagy apartman, ellátás: reggeli, vacsora.

4

 
Zanzibár: Nungwi
 

Pihenőnap, lazulás Zanzibáron. Mielőtt visszatérnénk az európai télbe, jól fog esni még egy nap lazulás pálmafák árnyékában, avagy süttetni magunkat a napon, vagy csak bóklászni a hófehér homokfövenyes partokon. Szállás: tengerparti resort hotel, vagy apartman, ellátás: reggeli, vacsora.

5

 
Zanzibár: Nungwi, Stone Town
 

Délelőtt még a parton lazulhatunk, egy utolsó csobbanás is belefér, majd a szállásunkról a délutáni órákban Zanzibár repterére utazunk, ahonnan megkezdjük hazautazásunkat.
Ellátás: reggeli.

Az oldalon látható fotókat Szabó Szilveszter készítette.

 
Belépés
JEGYEZZEN MEG
Elfelejtett jelszó | Regisztráció
Rendezés