Kolumbia - régi

Gyönyörű koloniális városok, mesés tengerpartok, karibi lazítás.

Ellátogatnál a sejtelmes hegyvidéki városokba, szívesen sétálnál a színes, koloniális házak közt macskaköves utcákon, 16. századi kis tereken? Buliznál a lüktető trópusi hangulatban latin ritmusokra finomabbnál finomabb koktélokat szürcsölve? Vagy csak elheverednél a fehér homokos karibi tengerpartokon? Gyere velünk Kolumbiába!

Nyitásként a nyüzsgő Bogotába érkezünk, aztán irány a karibi partvidék, ahol strandtúrázunk a páratlan szépségű Tayrona nemzeti parkban, hullámfürdőzünk Palomino végtelenbe vesző, pálmafákkal övezett homokfövenyén, tubingulunk egyet az esőerdőben, s persze teszteljük a koktélokat a Karib-tenger gyönyörű strandjain, majd túránk végén ejtőzünk egyet az egyedi fekvésű, csodás Cartagena-ban. Dél-Amerika egyik legszebb, legváltozatosabb országa éveken át a bandaháborúkról, törzsi villongásokról volt hírhedt. Politikai és gazdasági helyzete stabilizálódott az évek során, mostanra az egyik legkívánatosabb célpontja lett a különleges természeti szépségekre, autentikus törzsi kultúrákra nyitott utazóknak. Irány Kolumbia!
Időpontok
Indulás-érkezés*
Telítettség
Jelentkezési határidő
2019. február 10. -
2019. február 24.
2019. február 09. -
2019. február 25.
A jelentkezés lezárult
2018. szeptember 02.
Figyelem! 2019. februári Kolumbia utunkon kétféle túralehetőséget ajánlunk: az A-verzió azoknak szól, akik nem riadnak vissza némi megpróbáltatástól, örömmel vetik bele magukat egy négynapos, intenzív dzsungeltúrába, a B-verzióval pedig azokat a kedves utasainkat szólítjuk meg, akik a dzsungeltúra négy napját szívesebben töltik el a Karib-tenger vadregényes parszakaszain pihenősebb programokkal, kirándulásokkal. A két program párhuzamosan halad, a különbséget mindössze a dzsungeltúra 4 napja jelenti! A csoportot két magyar túravezető kíséri, egyikük a dzsungeltúrán tart a csapattal, másikuk eközben a tengerparti programokat koordinálja. Ha a Ciudad Perdida túrás verzió érdekel, a programra itt tudsz jelentkezni: Kolumbia (Ciudad Perdida)
1

 
Bogota
 

Repülővel érkezünk Bogotába, Kolumbia 2600 méteren fekvő fővárosába. Miután elfoglaltuk a szállást, sétálni indulunk a majd 7 milliós város utcáin. Először irány a város történelmi magja, ahol megcsodálhatjuk a La Catedral Primera és a Capitolio Nacional épületét, majd bekanyarodunk a művészeti és társadalmi szempontból is izgalmas grafitikkel díszített bulinegyedbe. A vacsora során belekóstolhatunk a jellegzetes kolumbiai falatokba: masszív levesek, pikádák, hústálak és persze rizs, bab, kukorica minden mennyiségben. Szállás: szállodában, 2-3 ágyas szobákban. Ezen a szállásunkon két éjszakát töltünk.

2

 
Bogota, Villa de Leyva, Bogota
 

A mai napon buszunkkal egész napos kirándulásra indulunk az elbűvölő Villa de Leyva-ba. Menet közben megállunk egy fotószünetre a Laguna de Guatavita tavacskánál, majd innen folytatjuk utunkat. A legfontosabb kolumbiai mezőgazdasági területen járunk, dús legelők, békésen kérődző szarvasmarhák tűnnek fel, a felföldeket itt-ott kiemelkedő kisebb dombok szabdalják. A terület fontos őskori leletekkel is büszkélkedik, de minket elsősorban  a hangulatos, koloniális kisváros érdekel. Villa de Leyva főtéren állva szinte megelevenedik előttünk a 16. század, a macskaköves utcákon sétálva betérhetünk egy-egy csokira, finom süteményre, frissen pörkölt kolumbiai kávéra. Némi szabadidő után buszra szállunk és visszabuszozunk a fővárosba. Szállás: szálloda, ellátás: reggeli.

3

 
Bogota, Santa Marta, El Zaino
 

Ma reggel kimegyünk a reptérre, hogy Észak-Kolumbia felé vegyük az irányt. Miután landolunk Santa Martában, a Tayrona Nemzeti Park szomszédságában található hangulatos dzsungelszállásunkra utazunk. Elfoglaljuk szállásunkat, és sétára indulunk, megkezdjük a lelki és testi felkészülést a négynapos Ciudad Perdida-túrára. Szállás egy hangulatos hosztel, 2-3-4 ágyas szobáiban, ellátás: reggeli.

4

 
Tayrona Nemzeti Park, Cabo San Juan
 

Egy gyönyörű strandtúrával melegítjük be városnézésben megdermedt tagjainkat, hogy felkészüljünk a Ciudad Perdida-túrára. A Tayrona Nemzeti Park legszebb részeit fedezzük fel, elutazunk a park bejáratához, ahonnan mikrobusszal visznek minket a túra kiindulópontjához. Gondosan kiépített ösvényeken sétálunk, menet közben lehetőségünk lesz megkóstolni a helyi ceviche-t, csokit vagy guava-t. Mivel strandtúráról van szó, a fürdés sem maradhat el, megcsobbanunk a "piscina"-ban, egy a hatalmas hullámoktól védett öbölben, és ha kitikkadnánk, frissen csavart narancslevet iszunk, miközben gyönyörködünk Észak-Kolumbia egyik legszebb partszakaszában. Ezután visszatérünk a szállásra. Mivel következő napjainkat hegyvidéki környezetben fogjuk tölteni, este elköltjük utolsó civilizált vacsoránkat, hogy a bevállalósakkal másnap nekivágjunk az Elveszett város felfedezésének. A csomagunk nagy részét a szálláson hagyjuk, csak a legszükségesebb holmikat visszük magunkkal. Szállás: hosztel, ellátás: reggeli.

5

 
El Zaino, Neguanje, Playa Cristal
 

Ma egy pihenősebb program vár azokra, akik maradnak a Tayrona Nemzeti Park közelében található szálláson. Egy kényelmes reggeli után buszra szállunk és a varázslatos szépségű partszakasz nyugati oldalára utazunk, a Neguanje és Playa Cristal strandokhoz. Fehér homokos partszakasz, sznorkelezésre hívogató korallzátonyok, frissen sütött tengeri halételek várnak ránk a nap során. Szállás: hosztel, ellátás: reggeli.  

6

 
Palomino
 

Reggeli után búcsút intünk a Tayrona Nemzeti Parknak és Palomino felé vesszük utunkat. Laza, karibi hangulatú kis településen lesz a szállásunk, egészen a strand közelében. Észak-Kolumbia partszakaszait látva új értelmet nyer az amúgy elcsépelt "vadregényes" jelző. Pálmafák hajladoznak a parton, a tenger morajló, végtelen tükrét meg-megtöri egy-egy hatalmas hullám, a part mentén sétálva kagylók, csigák, vízi madarak bukkannak elő. Néhány lépésre a természettől hangulatos éttermek, strandra nyíló kávézók, koktélozók várnak ránk, hogy minden ízében kiélvezhessük karibi nyaralásunkat. Szállás: tengerparti szálló, ellátás: reggeli.

7

 
Palomino, Riochacha
 

A Palominoban pihiző csoporttal kb. fél órát buszozunk Riochacha-ba, hogy a bámulatos tájképben vadon élő flamingók csapatait figyeljük meg. A lagunákban csónakkal haladunk előre, hogy meglessük ezeket a piszkafalábú, rózsaszín madarakat. Flamingókon kívül jó eséllyel pelikánokkal, kisebb-nagyobb tengeri madarakkal is találkozunk. A csónakázás és a madármegfigyelés után megebédelünk, majd szabad program vár ránk Palominóban. Délután, mikor már nem olyan erős a napsütés, szőtteseket, ékszereket árusító helyiek, hippyk telepednek ki a partra. Ha autentikus ajándékot vinnénk haza Kolumbiából, itt érdemes szemügyre venni a kézzel készített, valóban egyedi nyakékeket, fülbevalókat. Szállás: tengerparti szálló, ellátás: reggeli.   

8

 
Cascada Quebrada Valencia
 

Míg a többiek az utolsó, nehéz túranapjukat töltik a hegyekben, mi egy könnyebb, természetközeli kirándulásra indulunk. Szúnyogriasztó, túracipő, nap elleni védelem és fürdőruha kelleni fog! Miután egy transzferrel eljutunk a túra kiindulópontjához, a Cascada de Quebrada Valencia vízeséshez bő húsz percet gyalogolunk, a talaj itt-ott csúszós, nedves lehet. A vízesés egy természetes medencébe hullik alá, megcsobbanunk a hűsítő édesvízben, elfogasztjuk tízórainkat, aztán visszatúrázunk a kiindulópontra. Szállásunkra visszatérve találkozhatunk a dzsungeltúrás csapattal, a karibi vacsora során közös élménybeszámolót tarthatunk egymásnak. Szállás: tengerparti szálló, ellátás: reggeli.  

9

 
Palomino
 

Egy megérdemelt pihenőnap a környékbeli kirándulások után. A recept egyszerű: fehér homokos tengerpart, pálmafák, kéklő tenger, koktélok, finomságok, főlöttünk pedig a ragyogó égbolt. Akik aktívabb kikapcsolódásra vágynak, azokkal fakultatív tubbing-túrára indulunk a közeli folyón. Egy transzferrel visznek minket (és a hatalmas, felfújt gumibelsőket) a túra kiindulópontjához, ahonnan egymáshoz kötve, vagy szabad stílusban, önállóan csordogálunk lefelé a folyón a lombos fák között. Mivel folyamatosan napon leszünk, alapos naptejezés és hosszú ujjú póló viselése javasolt! Szállás: tengerparti szálló, ellátás: reggeli.

10

 
Palomino, Cartagena
 

Ma kolumbiai túránk egyik újabb fénypontja következik. Reggel hosszú buszút vár ránk, jó 300 km-t utazunk Észak-Kolumbia kétségtelenül legszebb, leghangulatosabb városába, Cartagenaba. Elfoglaljuk szállásunkat és délután már sétálhatunk is a koloniális házak közt, az egészen egyedi hangulatú, tengerparti város utcácskáin. Szállás: szálló, 2-3 ágyas szobákban, ellátás: reggeli. Ezen a szállásunkon négy éjszakát töltünk.

11

 
Cartagena
 

Cartagena a Karib-térség egyik legszebb fekvésű városa, színes házak közt macskaköves kis tereken sétálunk, itt egyszerre érvényesül a 16. századi gazdag spanyol építészet és a modern városkép. Először a város La Popa nevű magasabb régiójába utazunk, megnézzük a 17. századi kolostort és a San Felipe de Barajas erődöt. No meg innen bontakozik ki a legszebb panoráma az alattunk elterülő városra. Izgalmas színfoltja Cartagenanak a 19. századi eklektikus épületek sora. Leereszkedünk az óváros irányába, hogy ezúttal nappali fényben is végigjárjuk a 16-17. századi utcákat. Éttermek, kávéházak sora vár minket, hogy beüljünk egy sütire, finom ebédre, elmerüljünk a páratlan szépségű város zsibongó mindennapjaiban. Szállás: szálló, ellátás: reggeli.

12

 
Cartagena
 

Még egy napot töltünk Cartagenaban, megnézhetjük az aranymúzeumot, a csokimúzeumot, Gabriel Garcia Marquez házát, végigsétálhatunk a várfal mentén, beülhetünk bármely, hangulatos étterembe, kávézóba, a Karib-térség, és talán egész Latin-Amerika egyik legszebb, legnyüzsgőbb városában garantáltan nem fogunk unatkozni. Érdemes belevetni magunkat a cartagenai éjszakába, változatos bárok, salsaklubok várják a táncra, bulira kész közönséget. Egy jó koktéllal a kézben valamelyik bár tetőteraszáról rápillantani a városra: kihagyhatatlan cartagenai program! Szállás: szálló, ellátás: reggeli.

13

 
Cartagena / Rosario-szigetek
 

Szabadprogram Cartagenában. De aki inkább a tengerhez vágyik, azokkal fakultatív hajókázásra indulhatunk a gazdag korallzátonyairól híres Rosario-szigetekre. Hogy elkerüljük a tömött turistahajókat, csendesebb, eldugodtabb partszakaszokra hajózunk, és alaposan kipihenjük magunkat a hazautazás előtt. A Karib-tenger fehér homokos strandjai biztosítják számunkra a gondtalan kikapcsolódást. A nap végén visszahajózunk Cartagena-ba. Szállás: szálló, ellátás: reggeli.

14

 
Cartagena, Bogota
 

A mai napon újra repülőre szállunk, hogy visszatérjünk a fővárosba, Bogotába. Este még egy búcsúséta, búcsúvacsora Dél-Amerika egyik legszebb, legsokoldalúbb országának fővárosában. Szállás: szálloda, ellátás: reggeli.

15

 
Bogota
 

Elbúcsúzunk Kolumbiától. A repülőgép indulásának függvényében kiutazunk a reptérre, hogy hazarepüljünk.

 
Belépés
JEGYEZZEN MEG
Elfelejtett jelszó | Regisztráció
Rendezés