Bejelentkezés

Görögország: Kréta

Kiscsoportos aktív pihenés és csúcstúra Görögország legnagyobb szigetén. Milyen Kréta? Zsír :)

Mediterrán klíma, strandolásra kiválóan alkalmas homokos partok, azúrkék tenger, festői táj, völgyekben megbújó kicsiny falvak és a krétaiak messze földön híres vendégszeretete, csak pár dolog, ami az Európa legdélibb részén fekvő Kréta bűvös vonzerejét adja. Ugyanakkor Görögország legnagyobb szigete az első nagy görög civilizáció, a mínoszi kultúra otthona volt. Kréta szigete Görögország egyik legkedveltebb nyaralási úticélja, ahol a természeti látnivalók mellett érdemes betérni a hangulatos tavernákba, ahol feltétlenül megkóstoljuk a helyi specialitásokat, mint például a tipikus krétai olívaolajjal készült görög salátát és a Rakit! Túrázunk Kréta vadregényes hegyei között, hajózunk a Földközi-tenger azúrkék vizein, lazítunk a napsütötte homokos strandokon, vár Görögország talán legszebb szigete!

Kiemelt látnivalók utunk során:
- Knosszosz,
- Elafonissi strand,
- Szamaria-szurdok,
- Balos-lagúna,
- Haniá óvárosa és velencei kikötője,
- Réthimno óvárosa.
A mindenkori határátlépési információkról a konzuli szolgálat oldala ad aktuális és részletes tájékoztatást. Mindenki maga felelős azért, hogy azoknak a személyi feltételeknek megfeleljen, amik az utazáshoz szükségesek!

Részletek: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?gorogorszag
 • 1. nap Kréta

  1
  Megérkezünk Kréta szigetére, és becsekkolunk a szállodába, ahonnan utunk indul. A repülőjárat érkezésétől függően, amennyiben lesz rá idő, megejthetünk egy első csobbanást a Krétai-tenger simogató vizében. Az este folyamán pedig a közeli tavernákban elkezdhetjük az ismerkedést a krétai görög konyhával. Szállás apartmanban, ahol hét éjszakát fogunk eltölteni.
 • 2. nap Balos, Elafonissi

  1
  A mai napon akklimatizálódunk, pihenünk és ráhangolódunk az előttünk álló hétre Kréta világhíres strandjainak felefedezésével. A sziget nyugati oldalán lévő strandok két leglátványosabbját fogjuk meglátogatni. Mind a két tengerpartot a világ legszebb strandjai között tartják számon. Első megállónk nagyjából két - két és fél órás utazás után következik Elafonissi, amely kétségkívül a világ egyik legkülönlegesebb strandja. Kréta egyik legszebb partszakaszát a fehér homok és rózsaszín strand változatossága varázsolja egyedivé. A jól kiépített tengerparton több órát fogunk eltölteni, hogy legyen időnk megebédelni és felfedezni a lagúna minden szegletét, valamint a tengervízben gázolva átsétálhassunk Elafonissi kis szigetrére, ahol további strandok várnak ránk. Ebéd után másfél órás utazást követően érkezünk meg Balos strandjának parkolójába. A parkolóból egy km. hosszú gyaloglás után érjük el Balos lagúnáját, ahol lenyűgöző látványt nyújt a fehér homokkal borított part és jóleső érzés a kellemes hőmérsékletű kristálytiszta tenger hullámain ringatózni. Pár órát töltünk a tengerben és a parton lazítva, majd elindulunk szállásunkra, ahova az esti órákban fogunk megérkezni. Szállás apartmanban.
 • 3. nap Szamaria-szurdok

  3
  A mai nap a túrázásról fog szólni. Kréta legismertebb szurdokvölgyei a túrázók kedvelt célpontjai, hiszen a legnagyobb görög sziget nem csak a tengerparti lazításra ad lehetőséget, hanem az aktív felfedezők számára is sok lehetőséget nyújt. Célunk a Szamaria-szurdok, a sziget legismertebb szurdokvölgye. Korán reggel indulunk, majd körülbelül másfél - két órás utazást után érkezünk meg túránk kiinduló pontjához, Omalos falutól pár km. távolságra. A reggeli órákban indulunk nagyjából 5 - 6 órás gyalogtúránkra a 15 km hosszú szurdokban, mely Európa egyik leghosszabbja. 1962-ben nemzeti parkká nyilvánított területen több száz állat és növény fajjal találkozhatunk. A szurdok oldalfalai 500 méteres magasság fölé nyúlnak, a falak közti távolság pedig 3 - 250 m A legszűkebb, 3 m széles pont a "Vaskapu" a legtöbbet fényképezett hely a szurdokban, ahova a nap sem tud besütni. Miután elindultunk túránk legmagasabb pontjáról 1240 m magasan, sziklás terepen haladunk, alapvetően lefelé, néha kisebb emelkedőkkel. Eleinte meredeken haladunk lefelé, majd egy folyómeder mellet halad tovább az ösvény kevésbé lejtős terepen. Több helyen is találhatunk vízvételi pontokat, többek között a szurdok közepén egy kis település régen elhagyatott házaitól nem messze. A hasadék végére érve Agia Roumeli falunál érünk ki a Líbiai-tengerhez és a falu strandján akár fel is frissülhetünk a tenger kellemes vizében. Itt kompra szállunk és a part mellett hajózva egy órás utazás után érkezünk meg Sougia-ba ahonnan helyi busszal térünk vissza túránk kiinduló pontjához, kisbuszunkhoz. Szállásunkra az esti órákban érünk vissza. Túra menetidő: 6-7 óra, túratáv: 17 km, szint: 1240 m le., 70 m fel. Szállás apartmanban.
 • 4. nap Réthimno, Haníá

  1
  Az előző nap után a mai napon lazítunk és megnézzük a reneszánsz középkor talán legjobb állapotban megmaradt városait Európában, Réthimno-t és Haníát. Ugyanakkor szállást is váltunk. Kényelmesen megreggelizünk, bepakolunk kisbuszunkba, majd rövid utazást követően kezdjük meg először Haníá bejárását. Kréta második legnagyobb városa, de minket az óváros érdekel, amelyen a velencei befolyás hagyta a legnagyobb nyomot. Bebarangoljuk a kövekkel kirakott sikátorokat, gyönyörködünk a díszes fa ablakokban, felderítjük az aprócska tereket és a velencei kikötőt színes házakkal. Barangolunk a hamisítatlan mediterrán óvárosban, megebédelünk, lazítunk. Ebéd után elmegyünk egy borkóstolóra egy helyi borászatban, ahol meg lehet ismerkedni a krétai borok történelmével és természetesen meg is lehet kóstolni a legjellegzetesebb helyi borokat. Rövid utazást követően érkezünk meg Réthmino-ba, ahol a velencei uralom jellegzetes épületei közül sok a mai napig változatlan formában maradt fenn, a szűk utcákon díszes kapubejárók, domborművek, erkélyek fedezhetők fel. Ugyanakkor a török hódoltság nyomai is jól látszanak mecsetek, keleti stílusú házak formájában. Szállás apartmanban.
 • 5. nap Ida-hegy (2456 m), Knósszosz, Iráklió

  3
  A mai napunk délelőttjén lehetőség nyílik egy fakultatív csúcstúrára. Korai reggeli után célunk a sziget középső része, ahol apró hegyi falvak érintésével egészen 1580 méteres magasságig buszozunk a Pszilorítisz-hegység lábánál fekvő parkolóig. Itt aztán rövid készülődés után nekivágunk, hogy meghódítsuk a sziget legmagasabb csúcsát, mely egyben Görögország 9. legmagasabb hegycsúcsa is! A jól kijárt ösvényen még a nagy hőség előtt elindulunk majd, ám így is izzasztó kaptatókra és lassú haladásra kell majd számítani. A csúcs felé közeledve aztán igazi magashegyi táj fogad minket körülöttünk 2000 méter feletti csúcsokkal és egész Kréta látképével. Az Ida-hegyet elérve a csúcsfotók és a csodálatos panoráma után visszaereszkedünk a kisbuszunkhoz, majd késői ebédünkre már visszatérünk szállásunkra. A nap további részében ebéd után a kulturális látnivalóknak áldozunk. Következik Knosszosz, egykori Minószi civilizáció vallási és politikai központja. A Minószi volt az első fejlett civilizáció Európában, amely többek között hatalmas, bonyolult épületkomplexumokat és lenyűgöző műalkotásokat hagyott maga után. Európa egyik legrégebbi városának tartott helyhez számos legenda és mítosz kapcsolódik, amelyek közül a leghíresebb Minótaurosz labirintusa. Bebarangoljuk az egykori palota romjait, majd tovább indulunk a sziget fővárosába Iráklióba. Rövid sétát teszünk a belvárosban és a kikötőben, megnézzük Kastello del Molo-t, a főváros ikonikus erődjét, majd szállásunkra indulunk, ahova az esti órákban érünk vissza. Csúcstúra menetidő: 4-5 óra, túratáv: 8,7 km, szint: 880 m fel/le. Szállás apartmanban.
 • 6. nap Agiofarago beach, Matala beach

  2
  A mai nap a pihenésről fog szólni, de természetesen lesz egy könnyed túrázás és strandolás is. Kényelmesen megreggelizünk majd kb. 2 órás buszozás után érkezünk meg sétánk kiindulópontjához. Kényelmesen végigsétálunk az Agiofarago szurdokon melynek végén vár minket a tenger. A kb. kétszáz méter széles Agiofarago strandon nem találunk kiépített infrastruktúrát, csak gyalog lehet megközelíteni, de cserébe nincs tömeg, nyugodtan élvezhetjük a strandolás örömeit az égbe szökő sziklák közé szorított homokos parton. Lazítás és fürdés után visszasétálunk buszunkhoz és a nem messze található Matala strandot célozzuk meg. Ez a világszép strand jól kiépített infrastruktúrával rendelkezik, így itt több turistával találkozhatunk. A környékbeli éttermek egyikében megebédelünk, majd felderítjük a környéket, fürdünk, lazítunk az apró köves parton. Matala híres a strand északi végében emelkedő mészkősziklában található barlangokról. Víz alatti és feletti barlangok, melyekben valamikor emberek éltek, de lehetséges, hogy temetkeztek is bennük. El lehet menni tekeregni a környékbeli sziklák között, vagy csak élvezni a tengert és a napsütést. A kora esti órákban érünk vissza szálásunkra. Agiofarago strand túra menetidő: 1,5 óra, túratáv: 3 km, szint: 10 m.
 • 7. nap Rouvas-szurdok, Preveli strand

  3
  A mai napon ismét túrázni fogunk, hiszen Krétán rengeteg látványos túraútvonal közül választhatunk. Kora reggeli indulás után a sziget belsejébe indulunk, célunk ismét a Pszilorítisz-hegység, melynek déli részét látogatjuk meg. A görög mitológiából is ismert hegység lábánál elterülő Rouvas erdőben fogunk túrázni. Egy mesterséges tó mellől indulunk, rövid gyaloglást követően magunk mögött hagyjuk az Agios Nikolaos kolostort és behatolunk a "mesebeli" Rouvas erdőbe. Folyamatosan emelkedő ösvényen, rönkfa hidakon, sziklába vájt lépcsőkön haladunk, néha a patakmederben vezet utunk a sziklamedencékkel teli erdős Rouvas-szurdokban, amíg elérünk egy vízvételi pontot. Elfogyasztjuk magunkkal hozott elemózsiánkat, majd visszatúrázunk kiindulópontunkhoz, ahol a tóparti tavernában hűtött italok társaságában lazíthatunk. Pár órás autózás után érkezünk meg a látványos Preveli strand parkolójához kb. 100 méter magasan a tenger felett. Innen rövid sétát teszünk egy kilátóponthoz, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a tengerbe érkező Megalopotamos folyóra és a torkolat körüli pálmaerdőre. Leereszkedünk a strandhoz, ahol a jól megérdemelt tengerparti lazítás következik és pár órát fürdéssel, lazítással töltünk el a Líbiai-tengerben vizében. Fürdőzés után visszakaptatunk buszunkhoz és visszaindulunk vissza szálásunkra, ahova az esti órákban érkezünk meg. Rouvas-szurdok túra menetidő: 4-5 óra, túratáv: 10 km, szint: 450 m. Szállás apartmanban.
 • 8. nap Kréta

  A mai napon elbúcsúzunk ettől a csodálatos szigettől, szervezett programunk már nincs. A repülőjárat indulásától függően megkezdjük hazautazásunkat.


Út ára tartalmazza

- 7 éjszaka szállást apartmanban,
- az utazásokat az út során bérelt kisbusszal,
- transzfereket menetrendszerinti busszal, komppal a Szamariai-szurdok túra során,
- egy borkostolót,
- ismerkedési esten egy welcome drinket,
- a szervezést és a magyar nyelvű csoportkíséretet.

Út ára nem tartalmazza

- a nemzetközi repülőjegyek árát, és a repülőtéri illetékeket,
- a repülőtéri transzfert, amennyiben nem a csoporttal együtt érkezel,
- a biztosítást, a belépőket, valamint a fakultatív programok költségeit, 
- az étkezéseket.

Árfolyam

Fontos! Utazásunk árát 370 Ft / 1 EUR árfolyamig tudjuk tartani. Ha a euró (EUR) ára az utazás indulását megelőző 35. napon ezt meghaladja, akkor árkorrekcióra kényszerülhetünk. Árkorrekció esetén az utazási szerződésünkben rögzített szabályok szerint járunk el.

Repülőjegy

Repülős útjainkhoz a kiutazás egyénileg történik. A garantált indulást követően érdemes minél hamarabb megvenni a repülőjegyet, egyrészt az ár miatt, másrészt, mert egy idő után az ideális járatokon nem biztos, hogy marad hely.

Az utazás közvetlenül a Ryanair, illetve a Wizz Air Budapest - Kréta (Hanía) járataival érhető el, 
amihez a jegyet egyénileg, a légitársaság honlapján tudod megvásárolni: 
https://www.ryanair.com/hu/hu
https://wizzair.com/hu-hu#/

Ryanair: 2022.09.11. FR 186 Budapest - Kréta 16:20 - 19:40
2022.09.18. FR 187 Kréta - Budapest 20:05 - 21:30 

Wizz Air: 2022.09.11. W6 2277 Budapest - Kréta (Hanía) 12:05 - 15:25
2022.09.18. W6 2278  Kréta (Hanía) - Budapest 16:00 - 17:30 

A nemzetközi repülőjegy várható ára (Budapest - Kréta útvonalon) kb. 50.000 - 100.000 Ft. Az ár nagyban függ a fapados légitársaságok által nyújtott extra szolgáltatások igénybevételétől és a vásárolt poggyász méretétől.
 
Repülőjegyed vásárlása esetén kérjük ügyelj az érkezési és távozási helyekre, dátumokra, és időpontokra, eltérés esetén az esetlegesen fellépő plusz költségeket az út ára nem tartalmazza.

Utazás

Bérelt 9 személyes kisbusszal Krétán belül.

Létszám

Tájékoztató létszám: 6-16 fő. Az utat minimum 6 fő befizetése esetén indítjuk el.

Túra nehézsége

A programban szereplő kirándulások egy átlagosan sportos erőnléttel könnyedén teljesíthetőek.

Szállás

Szállásaink tengerparti apartmanokban lesznek. Az apartmanokban egy, két vagy három hálószoba van, egy konyha, egy vagy két WC fürdőszobával. Egy apartmanban 2-6 utas lesz elszállásolva. A szobák két-három ágyasak, így az egyedül jelentkezőket összetársítjuk nemben és lehetőség szerint korban megegyező utastársakkal.

Terület

Kréta Görögország legnagyobb és a Földközi-tenger ötödik legnagyobb szigete. Görögország e legdélibb régióját a helybeliek csak Megáloniszosznak, azaz Nagyszigetnek becézik. a Kelet-Mediterrán térségben. Lakosságának száma kb. 650 ezer. Kréta hosszanti alakú, 260 kilométer hosszúságban nyúlik el kelet-nyugati irányban. Legnagyobb szélessége 60 kilométer, a legkisebb 12 kilométer. Területe 8336 km², tengerpartjának hossza 1046 km. Északon a Krétai-tenger, délen a Líbiai-tenger határolja. A görög szárazföldtől körülbelül 160 km-re délre fekszik. Kréta felszíne hegyekkel szabdalt. A nyugat-kelet irányú hegyvonulat meghatározza a sziget arculatát. Ezt a hegyvonulatot három különböző hegycsoport alkotja. Ezek a hegységek termékeny fennsíkokkal, barlangokkal és szurdokokkal (például a híres Szamariász-szurdok) ajándékozzák meg Kréta szigetét. Több kisebb folyót találhatunk Krétán. Kréta Európa első fejlett civilizációjával rendelkezett, a minószival (megközelítőleg i. e. 2700–1420). A szigetről hiányoznak a veszélyes állatok: medvék, farkasok, sakálok vagy mérgeskígyók stb. Kréta jellegzetes növényei az olajfák mely Kréta egyik fő bevételi forrását is biztosítja, mindenütt láthatjuk a szőlő-, narancs-, mandarin-ligeteket, a déli parton banán ültetvényeket, sziklás hegyoldalain majoránna, kakukkfű, számos fűszer- és gyógynövény terem. Éghajlata mediterrán, enyhe csapadékos téllel és száraz, forró nyárral, amely 6-7 hónapig is tarthat. Különféle éghajlat jellemző a szigetre, attól függően, hogy a tengerparton, a hegyekben vagy éppen a keleti vagy nyugati részen vagyunk. A hegyek sokszor megakadályozzák, hogy a felhők eljussanak Kréta déli részére, így eső eshet az északi részen, de abból délre már nem jut.

Ország

Görögországot északról Bulgária, Észak-Macedónia és Albánia határolja, keletről Törökország és az Égei-tenger, nyugatról és délről pedig a Jón-tenger és a Földközi-tenger. Legnyugatibb pontja: Korfu, legdélebbi Kréta, legkeletibb Kasztelórizo szigete. Erősen tagolt partvonal jellemzi, partvidéke 15 000 km hosszú. Dél felé a part egyre inkább csipkéződik, a szárazföld parthossza 4000 km. Csak 107 000 km² az összefüggő szárazföld, 25 000 km² sziget. Nagyjából kétharmad részt 1500–2000 m magas, kopár, karsztos hegyek borítják Görögországot. Négy, alapvetően más felépítésű láncból állnak a hegységek. Píndosz: a Balkán közepén, a legnagyobb tömegű görög hegység, a Dinári-hegységhez csatlakozik, leggyakoribb kövezete a krétakori mészkő. Makedón-masszívum – a keleti oldalon fekszik, legmagasabb pontja az Olümposz 2917 m. Hozzá tartozik az Attika félsziget. 2000 m–nél magasabb hegyei: a Píndosz, a Parnasszosz, a Peloponnészosz és a Tajgetosz.

Időeltolódás: + 1 óra Budapesthez képest Kréta szigetén, vagyis ennyivel kell előre állítani az óránkat (azaz amikor Budapesten déli 12 óra van, utunk során délután 13 óra a pontos idő).

Térerő: A lakott településeken, és közelükben mindenhol van térerő. A magyar szolgáltatók telefonjai gond nélkül működnek. Szállásainkon lesz wi-fi. Sajnos előfordulhat, hogy a kapcsolat akadozik. Nem minden szolgáltató oldalát lehet megnyitni.

Elektromosság: Az elektromos hálózat feszültsége megfelel az itthoninak, (220 V), a kamerák és az egyéb elektromos berendezések akkumulátorait szállásainkon fel lehet tölteni. Az elektromos csatlakozók, konnektorok magyar szabvány szerintiek.

Veszélyek: Görögörszág közbiztonság szempontjából teljesen nyugodt, alapvetően csak arra kell figyelni, vigyázni, mint más országokba történő utazások alkalmával is. A városokban hasonló a helyzet, de itt, vagy ahol nagyobb létszámú ember található, előfordulhatnak veszélyforrások. Pl. a zsebtolvajok. Legyünk óvatosak tömegben, figyeljünk oda egymásra. Értékeinket biztos, ami biztos, ne hagyjuk szállásunkon, és azokat ne könnyen hozzáférhető helyen tároljuk, hordjuk.

Időjárás

Utazásunk időpontjában azokon a területeken, amelyeket meglátogatunk, napközben 16 - 23 °C körül várható a levegő hőmérséklete, éjszaka pedig kb. 10-15 °C-ra hűl le a levegő. Záporok, zivatarok előfordulhatnak, de tartós esőzés nem valószínű.

Felszerelés

Nagy hátizsák vagy sporttáska, vagy guruló bőrönd (ebbe kerül a felszerelésed nagy része, fontos, hogy erős, strapabíró anyagból legyen), kis hátizsák (a napi szükséges felszereléssel, ami mindig nálad van). Elemlámpa vagy fejlámpa, tartalék elemek, zsebkés (konzerv-, üvegnyitóval stb., pl. svájci bicska). Kulacs, UV-szűrős napszemüveg, rovarriasztó. Hosszú és rövidnadrág, egy vékony pulóver, esőkabát az esetleges csapadékra való tekintettel, meleg ruha, nedvszívó zoknik, pólók, fürdőruha, napszemüveg. Hozzunk fejfedőket, amivel a naptól védjük meg velük magunkat. Túracipő, szandál, papucs. Bakancs nem szükséges. Biztos, ami biztos, javasoljuk, hogy nedves törlőkendőt is hozz magaddal.

Higiénia

A higiéniai körülmények hasonlóak a nyugat-európai állapotokhoz, természetesen a megszokottól eltérő ivóvíz fogyasztása okozhat némi gondot, ezért javasolt a palackozott víz fogyasztása. Egy-két alapvető orvosságot érdemes magunkkal vinni: lázcsillapítót, fájdalomcsillapítót, hasfogót, hashajtót, görcsoldót, fertőtlenítőszert, ragtapaszt.

Javasoljuk az EEK - Európai Egészségbiztosítási Kártya kiváltását (ingyenes), amivel a magyar egészségbiztosítás terhére vehetők igénybe azok az egészségügyi szolgáltatások, amelyek az adott tagállamban való átmeneti tartózkodás során orvosilag szükségessé válnak. Az utasbiztosítást nem váltja ki, de tapasztalataink alapján jelentősen megkönnyít egy esetleges egészségügyi alapellátást. Nem fedez például sem magán-egészségügyi ellátást, sem hazautaztatás költségét, de egy esetleges biztosítási kárigény intézését is megkönnyítheti. További információ itt.

Élelem

Utazásunk önellátó. Mindig lesz lehetőség megállni, a városokban, falvakban található kávézókban ebédelni, vacsorázni, illetve a kisboltokban mindenki megveheti magának a személyes szükségletei szerinti élelmiszereket. Az árak nagyjából magyarországi szintűek.

Pénz-ügy

Költőpénznek napi 25-30 EUR-t javaslunk, ami fedezi a szükséges alapétkezések, apróbb ajándéktárgyak költségét. Átlagos költés mellett (egy-két ajándék, képeslapok, esetleg plusz élelem stb.) 150 – 200 EUR elegendő kell legyen egy fő számára, de természetesen ez egyéni vérmérséklet függvénye, valamint a fentieken kívül még tegyünk félre kb. 100 EUR-t belépőkre, fakultatív programokra.

Tájékoztató árak:
- repülőtéri transzfer megközelítő ára (amennyiben szükséges): 20 EUR/taxi. Az egyéni árakat a létszám és a repülési menetrendek befolyásolják, ezek ismeretében optimalizáljuk a transzfereket.
- Knosszosz palota belépő: 15 EUR

Vám

Magyar állampolgárok részére vízum nem, csak érvényes útlevél vagy személyi igazolvány szükséges, amely nem veszíti el érvényességét az utazás ideje alatt.

Aktuális beutazási szabályok: a Görögországba érkezőknek a beutazástól számított 72 óránál nem régebbi negatív PCR tesztet kell bemutatniuk, amennyiben nem rendelkeznek oltási igazolvánnyal, vagy védettséget igazoló okmánnyal.

Az EU és a schengeni térségbe tartozó tagállamok mellett az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság, Szerbia, Izrael, az Egyesült Arab Emirátusok, Ruanda, Szingapúr, Koreai Köztársaság, Ausztrália, Új-Zéland, Észak-Macedónia, Kanada, Fehéroroszország, Bahrein, Katar, Kína, Kuvait, Ukrajna, Oroszország, Szaúd-Arábia és Thaiföld állampolgárai és az ott állandó tartózkodási engedéllyel rendelkező személyek utazhatnak be karanténkötelezettség nélkül Görögországba, amennyiben a beoltottságukat okmánnyal igazolják, vagy 72 óránál nem régebbi negatív PCR tesztet mutatnak be, vagy átestek a COVID-19 betegségen (ennek feltételeit lentebb olvashatják).
Az oltási igazolvánnyal szembeni követelmények: A második oltás beadása után el kell telnie 14 napnak ahhoz, hogy elfogadják az oltási igazolványt. Az állami szerv által kiállított igazolásnak az angol, francia, német, olasz, spanyol, vagy orosz nyelv valamelyikén tartalmaznia kell a következő információkat: a beoltott személy teljes neve, az alkalmazott vakcina típusa, a beadott adagok száma és dátuma (1. és 2.). Az oltási igazoláson szereplő névnek meg kell egyeznie az oltási igazolvány birtokosának útiokmányában szereplő névvel.

Elfogadott oltóanyagok: Pfizer BioNtech, Moderna, Astra Zeneca/Oxford, Novavax, Johnson & Johnson/Janssen, Sinovac Biotech, Gamaleya (Szputnyik), Cansino Biologics, Sinopharm.

A görög hatóságok a következő feltételek mellett fogadják el a COVID-19 betegségen átesett személyek igazolását: Az állami, vagy az illetékes állami szerv által hitelesített magán laboratórium igazolásán a fent felsorolt nyelvek valamelyikén tartalmaznia kell a következő információkat: A személy neve, a megbetegedés dátuma. Az igazolás érvényessége a megbetegedés (pozitív teszt) dátumától számított 2. hónaptól a 9. hónapig terjedő időszakra szól. A védettségi igazoláson szereplő névnek meg kell egyeznie az igazolás birtokosának útiokmányában szereplő névvel.

Biztosítás

Kötelező! 
Szeretnénk figyelmedet felhívni arra, hogy a részvétel feltétele az út teljes időtartamára érvényes utasbiztosítás. 

Fontos! A biztosítás érvényességét indulás előtt a túravezetők ellenőrizhetik. Érvénytelen biztosítás vagy nem megfelelő (pl. világ területi hatállyal) hiányában a túrán való részvételt a túravezetők megtagadják. Kérjük, nézd meg, van-e érvényes utasbiztosításod! 

Jelen túrára vonatkozó utasbiztosítási lehetőségek:

Air & Cruise Top + sport extra kiegészítés: 9.360 Ft/fő

Air & Cruise Extra + sport extra kiegészítés: 14.400 Ft/fő

Lehetőséged van Utazásképtelenségre vonatkozó biztosítás (azaz stornóbiztosítás) megkötésére:

Storno Basic: 13.950 Ft/fő (önrész: 20 %), önállóan is köthető,

Storno Kombi: 11.160 Ft/fő (önrész: 0-10 %) csak utasbiztosítással együtt köthető.

Fontos, hogy amennyiben szeretnéd megkötni, azt csak az első befizetéssel egyidejűleg teheted meg, később már nem!

Bővebben a biztosító szolgáltatásairól a honlapjukon olvashatsz: www.eub.hu

A honlapunkon cookiekat használunk, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk neked.