Bejelentkezés

Kolumbia (Ciudad Perdida)

Dzsungeltúra az Elveszett Városba, koloniális városok, karibi lazítás.

Ellátogatnál a sejtelmes hegyvidéki városokba, felfedeznéd a dzsungel titokzatos romvárosát, Ciudad Perdida-t? Sétálnál a színes, koloniális házak közt macskaköves utcákon, 16. századi kis tereken? Buliznál a lüktető trópusi hangulatban latin ritmusokra finomabbnál finomabb koktélokat szürcsölve? Vagy csak elheverednél a fehér homokos karibi tengerpartokon? Akkor gyere velünk Kolumbiába!

Nyitásként a nyüzsgő Bogotába érkezünk, ellátogatunk a hangulatos Villa de Leyvába, aztán irány a karibi partvidék, ahol egy négynapos dzsungeltúra során eljuthatunk a wiwa és kogui törzsek ősi, szent városába, az erdő mélyén rejlő Ciudad Perdida-ba, majd ejtőzünk egyet az egyedi fekvésű, csodás Cartagena-ban. És ha mindez nem lenne elég, strandtúrázunk a páratlan szépségű Tayrona nemzeti parkban, hullámfürdőzünk Palomino végtelenbe vesző, pálmafákkal övezett homokfövenyén, tubingulunk egyet az esőerdőben, s persze teszteljük a koktélokat a Karib-tenger gyönyörű strandjain. Dél-Amerika egyik legszebb, legváltozatosabb országa éveken át a bandaháborúkról, törzsi villongásokról volt hírhedt. Politikai és gazdasági helyzete stabilizálódott az évek során, mostanra az egyik legkívánatosabb célpontja lett a különleges természeti szépségekre, autentikus törzsi kultúrákra nyitott utazóknak. Irány Kolumbia, irány az "Elveszett város"!

Időpontok

 • 2023. december 28
  → 2024. január 09.
 • 2024. március 01 → 13.
Figyelem! Hosszabbítási lehetőség az Kolumbia (Ciudad Perdida) alapprogram után egy karibi nyaralásra San Andres szigetén. A korallzátonyokkal övezett karibi édenkert belföldi járatokkal könnyen és kedvezményes áron megközelíthető, így ha Kolumbia egyik rejtett gyöngyszemével tennéd még teljessebbé kalandos utazásodat, nem érdemes sokat hezitálnod! :)

A kiegészítő program felára: 149.000,-Ft (január), 179.000,-Ft (március). Ha erre a kiegészítő programrészre is jelentkezel, akkor négy nappal később fogsz hazarepülni. A kiegészítő program az alapprogram kiírásban szereplő tervezett menetrend után folytatólagosan indul, azaz számodra a teljes program 2023. december  28-án / 2024. március 1-én kezdődik Bogotában és 2024. január 13-án / március 17-én ér véget, szintén Bogotában! Kérjük, hogy részvételi szándékodat időben jelezd felénk! A kiegészítő program minimum 6 fő jelentkezése esetén indul!
 • 1. nap Bogota

  Repülővel érkezünk Bogotába, Kolumbia 2600 méteren fekvő fővárosába, és elfoglaljuk szállásunkat, ahonnan utunk indul.  Ahogy időnk engedi (a repülőjáratok menetrendjétől függően), besétálunk a városközpontba, vagy egy szállásunkhoz közeli hangulatos étteremben megtartjuk ismerkedési estünket. Szállás: szálloda.
 • 2. nap Bogota

  Ma Bogota városával ismerkedünk. Először irány a város történelmi magja, ahol megcsodálhatjuk a La Catedral Primera és a Capitolio Nacional épületét, majd bekanyarodunk a művészeti és társadalmi szempontból is izgalmas grafitikkel díszített bulinegyedbe. Mindenképpen érdmes megtekinteni az Aranymúzeum szó szerint gazdag kiállítását. A továbbiakban feltúrázunk vagy felvonózunk a város fölött magasodó Monserratba, ahonnan jó idő esetén kibontakozik alattunk Kolumbia fővárosa. Miután leereszkedtünk, vacsorázni indulunk, várnak ránk a jellegzetes kolumbiai falatok: masszív levesek, pikádák, hústálak és persze rizs, bab, kukorica minden mennyiségben. Szállás: szállodában, ellátás: reggeli.
 • 3. nap Bogota, El Zaino

  A reggeli/délelőtti órákban repülőre szállunk és Észak-Kolumbiába, Santa Martába utazunk. A délutáni órákban érkezünk El Zainoba, a Tayrona Nemzeti Park mellé. A szállás elfoglalása után megpihenünk, lélekben már az Elveszett Város-túrára készülünk. Szállás: dzsungelszállás, 4-6 fős szobák, ellátás: reggeli.
 • 4. nap Tayrona Nemzeti Park, Cabo San Juan

  2
  Egy gyönyörű strandtúrával melegítjük be városnézésben megdermedt tagjainkat, hogy felkészüljünk a Ciudad Perdida-túrára. A Tayrona Nemzeti Park legszebb részeit fedezzük fel, elutazunk a park bejáratához, ahonnan mikrobusszal visznek minket a túra kiindulópontjához. Gondosan kiépített ösvényeken sétálunk, menet közben lehetőségünk lesz megkóstolni a helyi ceviche-t, csokit vagy guava-t. Mivel strandtúráról van szó, a fürdés sem maradhat el, megcsobbanunk a "piscina"-ban, egy a hatalmas hullámoktól védett öbölben, és ha kitikkadnánk, frissen csavart narancslevet iszunk, miközben gyönyörködünk Észak-Kolumbia egyik legszebb partszakaszában. Ezután visszatérünk a szállásra. Mivel következő napjainkat hegyvidéki környezetben fogjuk tölteni, este elköltjük utolsó civilizált vacsoránkat, hogy másnap nekivágjunk az Elveszett Város felfedezésének. A csomagunk nagy részét a szálláson hagyjuk, csak a legszükségesebb holmikat visszük magunkkal, így ma este már az összekészülődést is elkezdhetjük. Szállás: dzsungelszállás, 4-6 fős szobák, ellátás: reggeli.
 • 5. nap El Zaino, Mamey, Adan-tábor

  3
  Indul az Elveszett Város túra! Reggel dzsipre szállunk, hogy a túra kiindulópontjához szállítsanak minket. A Mamey-közösség központjánál elfogyasztjuk ebédünket, búcsút mondunk a civilizációnak, a térerőnek. Innen gyalog megyünk tovább, a mai napon bemelegítő hét kilométeres túra vár ránk, ismerkedünk a tereppel, meg a hátizsákjainkkal. Célunk az Adan-tábor. Miután elfoglaltuk szállásunkat, vacsorázunk és elvonolunk aludni, mert elég korán kezdődik a következő napunk. (A túrára nem kell minden holminkat magunkkal vinni, csak a legszükségesebbeket. Hálózsákot, vastag kabátot, meleg ruhát nem kell magunkkal vinni, a szúnyogok, sandfly-ok támadása ellen magas hatóanyagtartalmú rovarriasztóval, hosszú nadrággal, hosszú zoknival érdemes készülni! És a fürdőruha se maradjon ki a csomagból, a csobbanást a hegyi patakokban kár lenne kihagyni!) Szállás: erdei tábor, ellátás: reggeli, ebéd, vacsora. (táv: 7 km, szint: 450 m fel, 480 m le)
 • 6. nap Adan-tábor, Rio Buritaca, Paraiso

  3
  Kora reggel ébredünk, elfogyasztjuk bőséges reggelinket a tábori étkezdében, majd útnak indulunk. Az ébredő erdőben itt-ott tukánt is láthatunk elröppenni, lassan elhagyjuk a termőföldeket, majd egy kaptató után megérkezünk a Matacafe-pontra. Az egykori kokaföldeket felváltja az elsődleges erdő, az ösvényeken egyre több autentikus, fehér öltözetben igyekvő őslakossal találkozunk. Kevés olyan pontja van a világnak, ahová már csak gyalogosan (maximum öszvérháton) tudunk eljutni. A helyi wiwa és kogui törzsek az ősi tayronák leszármazottai, az ő életmódjukra még kevéssé hatott a 21. századi pörgős, technológiaalapú társadalom. Megebédelünk, fáradt lábunkat pedig a Buritaca folyó vizébe mártva frissíthetjük fel. Ebéd után bő öt óra gyaloglás vár ránk, elhaladunk a Kogui házak mellett, bepillantást nyerhetünk a helyi őslakosok életébe. Végül megérkezünk Paraísoba, ahol szusszanunk egy nagyot. Az erdő és a hegyvidék most már otthonos közeg, izgatottan várjuk a következő napot, hiszen megpillantjuk Ciudad Perdida-t, az Elveszett Várost! Szállás: erdei tábor, ellátás: reggeli, ebéd, vacsora. (táv: 18 km, szint: 850 m fel, 500 m le)
 • 7. nap Paraíso, Ciudad Perdida, Wiwa cabanas

  4
  Kora reggel indulunk és nekirugaszkodunk az utolsó leküzdendő távnak, egy 1200 lépcsőből álló emelkedőnek, hogy ma végre elérjük túránk végcélját, Ciudad Perdida-t, az erdő mélyén megbúvó város romjait. A nagy táskákat a táborban hagyjuk és csak a legfontosabb dolgainkat visszük magunkkal. A város a 6. században a virágzó tayrona birodalom egyik központja volt, a mára feledésbe merült kultúra komoly csillagászati, építészeti, orvoslási ismeretekkel rendelkezett, intenzív kereskedést folytattak a partvidéken élő törzsekkel. A koguik és a wiwak mind a mai napig szakrális térként tekintenek a városra, bő négy óránk van arra, hogy körüljárjuk Ciudad Perdida-t, és ha szerencsénk van, még a fiatalság forrásában is megmerítkezhetünk. Dél körül indulunk vissza Paraíso-ba, hogy megebédeljünk. Innen bő három és félóra emelkedés és ereszkedés után érjük el a Wiwa cabanas-t, ahol letáborozunk és megvacsorázunk. Szállás: erdei tábor, ellátás: reggeli, ebéd, vacsora. (táv: 15 km, szint: 650 m fel, 700 m le)
 • 8. nap Wiwa cabanas, Adan tábor, Mamey, El Palomino

  3
  Ismét egy kora reggeli indulás, majd alapos, másfél órás kaptató vár ránk, hogy a már megismert úton, folyamatos ereszkedéssel, pihenőkkel megérkezzünk az Adan-táborba, majd onnan a Mamey közösséghez. Menet közben nem hagyjuk ki a lehetőséget egy-egy frissítő csobbanásra a folyókban, patakokban. A túra végeztével vár ránk a jól megérdemelt ebéd, majd egy transzferrel irány Palomino és a Karib-tenger! Este alapos vacsorával és a tenger habjaival ünnepeljük meg a sikeres túrát. Szállás: szálló, ellátás: reggeli, ebéd. (táv: 10 km, szint: 500 m fel, 700 m le)
 • 9. nap Palomino

  A négy napos Ciudad Perdida túra után értékelni fogjuk a jól megérdemelt, intenzív pihenést! A recept egyszerű: fehér homokos tengerpart, pálmafák, kéklő tenger, fölöttünk pedig a ragyogó égbolt. Strandolunk, pihenünk, koktélozunk, kézműves termékekre alkudunk az árusoknál. Reggel, mikor a pára még nem üli meg a távolabbi tájat, felsejlenek Sierra Nevada de Santa Marta elképesztő, 5700-as ikercsúcsai, a Pico Cristóbal Colón és a Pico Bolivar. A délelőtt folyamán aktívabb kikapcsolódásra, egy kalandos tubbing-túrára indulunk a közeli folyón. Egy transzferrel visznek minket (és a hatalmas, felfújt gumibelsőket) a túra kiindulópontjához, ahol egy kisebb, fél órás erdei túra után vízre szállunk és egymáshoz kötve, vagy szabad stílusban, önállóan csordogálunk lefelé a folyón a lombos fák között. Mivel folyamatosan napon leszünk, alapos naptejezés és hosszú ujjú póló viselése javasolt! A tengerparton ér véget kalandunk, ahol a helyi éttermekben tudunk hal specialitásokat, vagy koktélokat kóstolni, majd egy parti túrával tudunk visszasétálni a szállásunkra. Este a csillagos ég és pálmafák alatt lazulhatunk valamelyik hangulatos tengerparti bárban, s vidáman koktélozva idézzük fel a széppé nemesült nehezebb pillanatokat a Ciudad Perdida-túráról. Szállás: szálló, ellátás: reggeli.
 • 10. nap Palomino, Cartagena

  Ma kolumbiai túránk egyik újabb fénypontja következik. Reggel hosszú buszút vár ránk, jó 300 km-t utazunk Észak-Kolumbia kétségtelenül legszebb, leghangulatosabb városába, Cartagenaba. Elfoglaljuk szállásunkat és délután már sétálhatunk is a koloniális házak közt, az egészen egyedi hangulatú, tengerparti város utcácskáin. Szállás: szálló, 2-3 ágyas szobákban, ellátás: reggeli. Ezen a szállásunkon három éjszakát töltünk.
 • 11. nap Cartagena

  1
  Ma alaposabban felfedezzük Cartagenát, a Karib-térség egyik legszebb fekvésű települését. Az utcákat járva hamar megérthetjük, miért is lett Cartagena a világhírű kolumbiai író, Gabriel Garcia Marquez kedvenc városa, ihletforrása. Színes házak közt macskaköves kis tereken sétálunk, itt egyszerre érvényesül a 16. századi gazdag spanyol építészet és a modern városkép. Egymást érik a szebbnél szebb koloniális templomok, érdemes a mór és spanyol épületekre emlékeztető belső udvarokba bekukucskálni, besétálni. A házak közt megnyílik a tér, a Plaza de los Coches-en (Kocsik tere) járunk, itt állandó a nyüzsgés, kiülhetünk valamelyik ház tetőteraszára, hogy egy hűs mojitóval kezünkben csodálkozzunk rá erre az egyedi hangulatú városra. De tovább is sétálhatunk, éttermek, kávéházak sora vár minket, hogy beüljünk egy sütire, finom ebédre, elmerüljünk a páratlan szépségű város zsibongó mindennapjaiban. Este újra belevetjük magunkat a cartagenai éjszakába, változatos bárok, salsaklubok várják a táncra, bulira kész közönséget. Szállás: szálló, ellátás: reggeli.
 • 12. nap Cartagena / Rosario-szigetek

  Szabadprogram Cartagenában. De aki inkább a tengerhez vágyik, azokkal fakultatív hajókázásra indulhatunk a gazdag korallzátonyairól híres Rosario-szigetekre, hogy egy látványos snorkelezéssel és izgalmas óceánárium látogatásával tegyük teljessé utazásunkat. Hogy elkerüljük a tömött turistahajókat, csendesebb, eldugodtabb partszakaszokra hajózunk, ahol alaposan kipihenjük magunkat a hazautazás előtt. A Karib-tenger fehér homokos strandjai biztosítják számunkra a gondtalan kikapcsolódást. A nap végén visszahajózunk Cartagena-ba. Szállás: szálló, ellátás: reggeli.
 • 13. nap Cartagena

  Akik csak az alapprogramra jöttek, azok elbúcsúznak Kolumbiától és a repülőgép indulásának függvényében megkezdik hazautazásukat.

  Akik maradnak a hosszabbításra is, azokkal egy belföldi járattal a karibi édenkertbe, San Andres apró szigetére repülünk. Cartagéna városából egy alig egy órás repülőúttal máris a Paradicsomban találjuk magunkat. A korallzátonyokkal övezett apró sziget nem csupán gyönyörű szegleteivel vonzza a látogatókat, de vámszabad terület lévén a belföldi turizmus az igazán jelentős, ami nagyon kedvezményes repülőjegy árakat eredményez. Szállásunk elfoglalása után megkezdjük ismerkedésünket a fővárossal. Szállás: apartman.
 • +1. nap San Andres: Johnny Cay

  Ma az igazi nyugodt kikapcsolódásé a főszerep. Ehhez nem is találhatnánk idillibb helyszínt, mint egy kirándulást Johnny Cay aprócska szigetére. A pálmafákkal borított apró sziget itt a legismertebb látnivaló, nem véletlenül. Kristálytiszta, a türkiz és a kék minden árnyalatában játszó partszakaszain csobbanhatunk a hűsítő habokban, a pálmafák árnyékában éttermek várnak, a szigeten garázdálkodó leguánok pedig remek fotótémát szolgáltatnak. Nem leszünk egyedül, de azért még ezen az apró kis szigeten is tudunk nyugodtabb szegleteket találni. A délutáni órákban aztán visszatérünk a fő szigetre, hogy este San Andres városában a kulináris élvezeteknek is hódoljunk, s a helyi éttermekben megismerkedhessünk a kreol konyha ízeivel. Szállás: apartman.
 • +2. nap San Andres: El Acuario, Haynes Cay

  A sziget másik legismertebb látványossága következik, Haynes Cay hasonlóan aprócska szigete és az El Acuario nevű homokpad. A kirándulóhajók általában a homokpad fehér homokfövenyes részén kötnek ki, innen indulhatunk gyalogosan, s áttúrázunk a sekély vízben a Haynes Cay szigetre, ahol reggae zene, karibi hangulat, éttermek és árnyékot adó pálmafák várnak. A fő látnivaló itt azonban kétségtelenül az El Acuario kristálytiszta, türkizkék vizében való úszkálás, sznorkelezés, ahol a rengeteg színes tengeri hal mellett szerencsés esetben rájákkal, vagy akár kisebb cápákkal is összeakadhatunk. Látványos programunk végén újra a főváros éttermeiben vagy a tengerparti sétányon zárjuk a napot. Szállás: apartman.
 • +3. nap San Andres town, Bogota

  A délelőttöt még a pihenésnek szentelhetjük a népszerű, fehér homokos városi strand, a Spratt Bight pálmafái alatt elheveredve, de a vállalkozó kedvűek akár motort is bérelhetnek, hogy búcsúzóul még teljesen körbemotorozzák az alig 12 km hosszú főszigetet. A délutáni órákban aztán a reptérre indulunk, hogy egy belföldi járattal visszarepüljünk Bogotába. Innen a már ismerős belvárosi szállásunkra utazunk, hogy este kedvenc éttermünkben megtartsuk búcsúestünket. Szállás: szálloda.
 • +4. nap Bogota

  A mai napon elbúcsúzunk Kolumbiától, szervezett programunk már nincs. A repülőgép indulásának függvényében kimegyünk a repülőtérre, és hazarepülünk.
A honlapunkon cookiekat használunk, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk neked.