Steinwandklamm, Myrafälle

Csobogó vízesések és vadregényes szurdoktúra a Keleti-Alpokban

A túra indulási és érkezési helye: Budapest
Egynapos hétvégi programunkon megnézzük a Myra-patak gyönyörű vízesésrendszerét, felkapaszkodunk a Hausstein impozáns sziklafokára, majd eltúrázunk a Keleti-Alpok egyik legszebb, vadregényes szurdokvölgyébe, a Steinwandklammhoz. Itt a patak fölé épített fapallókon és hidakon járjuk be a keskeny szurdokvölgyet, majd igazi izgalmat garantál az a közel 20 méteres vaslétra, melyen felmászunk a sziklafalban megbúvó apró barlangokhoz, hogy aztán túránk végeztével egy közeli vadászfogadóban a jól megérdemelt bécsiszelet és egy kupa sör mellett próbáljunk megnyugodni.

Gyere velünk a hegyekbe, lélegezd be a tavasz első illatait, túrázz, mássz létrát, kövesd a vízesést ezen a szép napon!

Időpontok
Telítettség
Jelentkezési határidő
Mikropolisz :)

Avagy minden szombaton túraprogram, garantált indulással, kis létszámmal.
 
A Mikropolisz kategóriába tartozó túráink mind olyan egynapos programok, ahol a maximális létszám 8 fő, a minimális 1 fő, tehát ha jelentkezel, akkor mindenképpen indulsz. Az évek alatt már sokszor bejárt tájak mellett ebben a projektben olyan célpontokat keresünk, ahová eddig a nagybuszokkal nem igazán volt lehetőség eljutni. Fontos az indulási helyszín, mert nem pont onnan indulunk, mint a nagyobb túrák esetén, sőt, Budapest mellett gyakran vidéki városokból indul a túra. A túrák természetesen a túravezetés mellett az oda- és visszaút költségét is tartalmazzák, a vadonatúj Volkswagen kisbuszunkkal utazunk. Ha szombat, akkor túra! Egész évben.
1

 
Budapest, Myrafalle, Steinwandklamm, Budapest
 

Találkozó 5:00-kor a XI ker. Szent Gellért tér és Műegyetem rakpart sarkán levő parkolónál (az M4-es metró állomása mellett). Egy fehér Volkswagen kisbuszt keressetek, Eupolisz logókkal. Indulás 5:15 órakor. Várhatóan jó 5 órás utazást követően érjük el az Alsó-Ausztria egyik legszebb és leghíresebb vízeséséhez vezető túra kiindulópontját. A Myra patak folyását követve kezdjük vadregényes túránkat. Jól kiépített és könnyen járható úton haladunk egy szurdok gyomrában, hol a patak bal, hol pedig a jobb oldalán haladva gyorsan elérjük az első meseszép vízeséseket és szikalmedencéket. Miután kigyönyörködtük magunkat a magasról zúgó víz látványában, egy meredek, kaptatós, de biztonságos útvonalon felkapaszkodunk a már messziről megcsodált sziklafok, a Hausstein csúcsára is. Innen leereszkedve egy erdei úton túrázunk tovább Alsó-Ausztria egyik legszebb, vadregényes szurdokvölgyéhez, a Steinwandklamm-hoz. A szurdokban folyó patak mentén folytatjuk a túránkat, lépcsők és létrák segítségével kapaszkodva egyre feljebb a hatalmas sziklafalak között. A túra csúcspontját kétségtelenül az a közel 20 méteres vaslétra jelenti, melyen át a Wildschützenloch apró barlangjához jutunk. Az izgalom garantált! (Akik esetleg ettől a létrától megrettennek, azok számára kerülőút lehetséges!) Kitartó emelkedés után végül elérjük a Türkenloch-ot, egy másik barlangot, melyen keresztülvisz az útunk. Befelé egyre sötétebb lesz, de nem kell megijedni, nem zsákutca. Miután újra kiértünk a fénybe, a sziklafal mentén még felmászhatunk a szikla tetejére, ahol véget ér a szurdok. Innen rövid séta csak a közeli vadászfogadó, ahol egy meleg leves, avagy jól megérdemelt bécsi szeletek, és kupa sörök mellett próbálunk megnyugodni. Végül a már részben ismerős úton térünk vissza buszunkhoz, majd hazaindulunk. Érkezés Budapestre az esti órákban.
(Menetidő: 4-5 óra, táv: 12 kilométer, szint: 500 méter fel / 500 méter lel)

Az oldalon látható képeket Kundermann Balázs és Szántó László készítette.
 
Belépés
JEGYEZZEN MEG
Elfelejtett jelszó | Regisztráció
Rendezés