Messnerin

A Grüner Seet meghatározó csúcs

Indulás és érkezés helye: Budapest
Szállás, ellátás: családi panzió, reggeli
A Semmering, Hochschwab és Eisenerzi-Alpok területét felölelő Felső-Stájerország rengeteg szép látnivalót kínál, melyek közül ezen a túrán a búvárok körében legismertebb gyöngyszem, a Grüner See smaragdzöld tavát és a benne tükröződő Messnerin-csúcsot keressük fel.
Időpontok
Telítettség
Jelentkezési határidő
2018. május 12. -
2018. május 13.
A jelentkezés lezárult
2018. május 10.
Mikropolisz :)

Avagy minden szombaton túraprogram, garantált indulással, kis létszámmal.
 
A Mikropolisz kategóriába tartozó túráink mind olyan egynapos programok, ahol a maximális létszám 8 fő, a minimális 1 fő, tehát ha jelentkezel, akkor mindenképpen indulsz. Az évek alatt már sokszor bejárt tájak mellett ebben a projektben olyan célpontokat keresünk, ahová eddig a nagybuszokkal nem igazán volt lehetőség eljutni. Fontos az indulási helyszín, mert nem pont onnan indulunk, mint a nagyobb túrák esetén, sőt, Budapest mellett gyakran vidéki városokból indul a túra. A túrák természetesen a túravezetés mellett az oda- és visszaút költségét is tartalmazzák, Volkswagen kisbuszunkkal utazunk. Ha szombat, akkor túra! Egész évben.
1.

 
Budapest, Tragöss, Messnerin
 

Találkozó 06:00-kor a XI ker. Szent Gellért tér és Műegyetem rakpart sarkán levő parkolónál (az M4-es metró állomása mellett). Egy fehér Volkswagen kisbuszt keressetek, Eupolisz logókkal. Rövid pihenőkkel utazunk Stájerországba, végcélunk Tragöss hangulatos falucskája lesz.
A település melletti parkolóba 10 óra környékén érkezünk meg. Innét indulunk neki egész napos túránkra. Túránk közepes nehézségű, de az út fáradalmait nehezen veszi észre az ember itt. Újabb és újabb fotópontok veszik el az ember figyelmét a fogyó energiáról: hol a völgyre nyílik ablak és szalad el a tekintet a Mura völgyéig, hol a Hochschwab csoport csúcsai integetnek vissza, hol a Grüner See csillámlik fel, hol hegyikecskék játéka varázsolja el a túrázót. Így sok-sok élménnyel ér már el a csúcsig is az erre bóklászó. A csúcsról a teljes Hochschwab gerinc belátható. Amikor megteltünk a panorámával és beírtuk magunkat a csúcsfüzetbe, kényelmesen visszaindulunk kisbuszunkhoz. A parkolótól pár saroknyira található a vendégházunk, ahol túránk fáradalmait, a közeli Gössben (ma Leoben városrésze) készített Gösser sörrel, majd kiadós alvással feledjük.
Kirándulás Messnerin csúcsára táv: 13,7 km, szint: 1019 m fel és le.

2.

 
Tragöss, Grüner See, Budapest
 

Az ORF 9 Plätze – 9 Schätze (9 hely - 9 gyöngyszem) című tévéműsorában az osztrákok 2014-ben a Grüner See választották Ausztria legszebb helyének. A Grüner See nevét kristálytiszta vizéről kapta, amely a fénytörésnek köszönhetően smaragdzölden ragyog. A tó tavasszal mutatja a legszebb, smaragdzöld színét. A reggeli után egy gyönyörködő, fotósétát teszünk a tó körül, majd még a délelőtt folyamán hazaindulunk Budapestre, ahova a kora délutáni órákban érkezünk meg.

 
Belépés
JEGYEZZEN MEG
Elfelejtett jelszó | Regisztráció
Rendezés