Börzsöny, Ipoly vízitúra

Börzsönyi hétvége: evezés a vadregényes Ipolyon és a Dunakanyarban, majd csúcstúra a Csóványosra (938 m)

Szállás és ellátás: Nagymaroson, panzióban, vacsorával, opcionális borkóstolóval.
Utazás: Amennyiben nem tudod megoldani az egyéni utazást, ez esetben csatlakozz a programhoz úgy, hogy a kisbuszos transzfert választod, melynek felára 9.900 Ft. Jelentkezéskor kérjük mindenképp jelezd ha igényt tartasz az Eupoliszos transzferre, mert az korlátozott számban áll csak rendelkezésre!
Aktuális: Utazásainkat mindig az aktuális járványügyi intézkedéseknek megfelelően szervezzük. Jelenleg kérjük, hogy kizárólag a védettségi igazolvánnyal, vagy az oltási kiskönyveddel a birtokodban jelentkezz az utazásra, mert ennek hiányában szállásaink, szolgáltatóink nem fogadhatnak vendégeket.

Út ára tartalmazza

- a szállást panzióban, kétágyas, saját fürdőszobás szobákban,
- egy meleg vacsorát,
- a kenutúra során a kölcsönzés díját (kenu, evező, mentőmellény) és a transzfereket,
- a szervezést és a magyar nyelvű túravezetést.

Út ára nem tartalmazza

- a túra helyszínére való eljutást (de igény esetén biztosítunk transzfert az egész programunkhoz)
- a vacsorán kívüli egyéb étkezéseket (reggelizni lehet a szállás közelében).

Ha szeretnél a borkóstolón részt venni, kérjük jelentkezeskor jelezd felénk! A borkóstoló ára 3.500 Ft, a helyszínen fizetendő!

Utazás

Egyénileg, autóval. Az általunk javasolt útvonal Budapest felől: a 2-es számú főúton Vácig, majd a 12-es úton Nagymarosig.

Amennyiben nem tudod megoldani az egyéni utazást, ez esetben csatlakozz a programhoz úgy, hogy a kisbuszos transzfert választod, melynek felára 9.900 Ft. Jelentkezéskor kérjük mindenképp jelezd ha igényt tartasz az Eupoliszos transzferre, mert az korlátozott számban áll csak rendelkezésre! Transzfer esetén találkozó 2021. május 15-én 06:30-kor, a XIV. kerület, Mexikói út metrómegállónál, a parkolóban. Egy fehér Volkswagen kisbuszt keressetek Eupolisz logókkal.

Létszám

Tájékoztató létszám: 10-20 fő. Az utat minimum 10 fő befizetése esetén indítjuk el.

Túra nehézsége

A túrák teljesítéséhez elég, ha átlagosan sportos az erőnléted. A gyalogtúra során a magabiztos koordináció és a szédülésmentesség elengedhetetlen és fontos a bejáratott, betört, vízálló bakancs viselése! Az Ipolyon és a Dunán való evezésnél fontos, hogy tudj úszni és az sem árt, ha fogtál már a kezedben evezőt. Ha még nem eveztél, az se baj, elmagyarázzuk az alapokat, hamar el fogod sajátítani.

Szállás

Nagymaroson, panzióban, kétágyas szobákban, saját fürdőszobával.

Terület

A 600 km2 területű Börzsöny az Északi-középhegységhez tartozik, 15-18 millió évvel ezelőtt alakult ki, fiatal hegységnek számít. Alapját egy ősvulkán alkotja, az egykori kráter peremén találhatjuk a hegység ma ismert legmagasabb csúcsait (pl. Csóványos, Magosfa, Nagyhideg-hegy). Északról és nyugatról az Ipoly, délről a Duna, keletről pedig a Cserhát és a Nógrádi-medence határolja. A Börzsöny természeti adottságainak, elhelyezkedésének és infrastruktúrájának köszönhetően népszerű kirándulóhely, tömegközlekedéssel és autóval is könnyedén megközelíthető.

Időjárás

Május közepén már jó eséllyel kellemes meleg lesz, de bármikor jöhet zápor, zivatar, és némi lehűlés is.

Felszerelés

Vízálló, bejáratott túrabakancs feltétlenül szükséges, kis-közepes hátizsák a víznek és az ételnek, esőkabát. A vízitúrára fürdőruha, lehetőleg fehér póló, sapka vagy kendő, kis szivacspárna, vízhatlan zsák a személyes holmiknak. Másnapra váltás ruha. Ezen felül igény esetén túrabot, fejlámpa, napszemüveg és naptej is legyen nálatok.

Élelem

A szállás közelében lehet ételt venni. Napközben nem feltétlenül tudunk vásárolni, ezért érdemes szendvicsekkel, csokival, gyümölccsel készülni!

Pénz-ügy

Készpénzt hozzatok magatokkal a kisebb kiadásokra.

Biztosítás

Kötelező! 
Szeretnénk figyelmedet felhívni arra, hogy a részvétel feltétele az út teljes időtartamára érvényes utasbiztosítás. Érvényes biztosítás hiányában a túrán való részvételt megtagadjuk.
Irodánkban az Európai Utazási Biztosító (EUB) kedvezményes biztosításainak megkötésére van lehetőség, legkésőbb az indulás előtti napig.
 
Vízitúrára vonatkozó utasbiztosítási lehetőségek:
Sport Extra: 510 Ft/fő

Lehetőséged van Utazásképtelenségre vonatkozó biztosítás (azaz stornóbiztosítás) megkötésére:
 
Storno Basic: 1.495 Ft/fő (önrész: 20 %)

Transzferrel:
Storno Basic: 1.990 Ft/fő (önrész: 20 %)
 
Fontos, hogy amennyiben szeretnéd megkötni, azt csak az első befizetéssel egyidejűleg teheted meg, később már nem!

Bővebben a biztosító szolgáltatásairól a honlapjukon olvashatsz: www.eub.hu
 
Belépés
JEGYEZZEN MEG
Elfelejtett jelszó | Regisztráció
Rendezés