Madeira

Vissza a Paradicsomba! Újratöltve :)

Út ára tartalmazza

- az utazást bérelt busszal, végig az út során,
- a szállást 4 csillagos hotelben, 2 ágyas, saját fürdőszobás szobákkal,
- bőséges svédasztalos reggeli 7 alkalommal,
- egy welcome drinket,
- a szervezést és a magyar nyelvű túravezetést.

Út ára nem tartalmazza

- a nemzetközi repülőjegy és illetékek árát,
- a repülőtéri transzfer árát,
- a biztosítást, és a belépők árát,
- a reggeli kivételével az egyéb étkezéseket.

Árfolyam

Fontos! Utazásunk árát 440 Ft/ 1 Euro árfolyamig tudjuk tartani. Ha az Euro (EUR) ára az utazás indulását megelőző 35. napon ezt meghaladja, akkor árkorrekcióra kényszerülhetünk. Árkorrekció esetén az utazási szerződésünkben rögzített szabályok szerint járunk el.

Repülőjegy

Repülős útjainkhoz a kiutazás egyénileg történik. A garantált indulást követően érdemes minél hamarabb megvenni a repülőjegyet, egyrészt az ár miatt, másrészt, mert egy idő után az ideális járatokon nem biztos, hogy marad hely.
 
Az utazás legoptimálisabban a Wizz Air aktuális Budapest - Madeira közvetlen járatával érhető el.

Ami a május 27-én induló utunk esetében jelenleg (
2023.02.07.) a következő menetrend szerint repül:

2023.05.27. Wizz Air W6 2397 Budapest - Madeira 
13:25 - 17:35
2023.06.03. Wizz Air W6 2398 Madeira - Budapest 18:15 - 00:10 (06.04.)

Ami a június 24-én induló utunk esetében jelenleg (2023.02.22.) a következő menetrend szerint repül:

2023.06.24. Wizz Air W6 2397 Budapest - Madeira 13:25 - 17:35
2023.07.01. Wizz Air W6 2398 Madeira - Budapest 18:15 - 00:10 (07.02.)

Ami a július 22-én induló utunk esetében jelenleg (2023.02.07.) a következő menetrend szerint repül:

2023.07.22. Wizz Air W6 2397 Budapest - Madeira 13:25 - 17:35
2023.07.29. Wizz Air W6 2398 Madeira - Budapest 18:15 - 00:10 (07.30.)

A fapados járathoz a jegyet egyénileg, a légitársaság honlapján tudod megvásárolni: https://wizzair.com/hu-hu#/

Amennyiben a járat időpontja nem változik, a repülőtéri transzfer árát az út ára tartalmazza. Ha nem a fenti időpontban érkezel, vagy a légitársaság megváltoztatja az érkezést/indulást, akkor a repülőtéri transzfer árát az út ára nem tartalmazza.

Repülőjegyed vásárlása esetén kérjük ügyelj az érkezési és távozási helyekre, dátumokra, és időpontokra, eltérés esetén az esetlegesen fellépő plusz költségeket az út ára nem tartalmazza.

Utazás

lisszaboni átszállással repülővel Funchalig, onnan bérelt busszal.

Létszám

Tájékoztató létszám: 10-19 fő. Az utat minimum 10 fő befizetése esetén indítjuk el.

Túra nehézsége

A programok többsége hétköznapi erőnléttel bárki által könnyen teljesíthető. A Pico Grande és Pico Ruivo csúcstúra, valamint a Caldeirao do Inferno túra jó kondíciót, szédülésmentességet és kitartást igényel.

Szállás

Funchalban mind a 7 éjszakánkat ugyanazon a szálláson töltjük, 4 csillagos hotelben, 2 ágyas, saját fürdőszobás szobákkal, az árban bőséges svédasztalos reggelivel. A szállodában medence, jacuzzi és szauna található.

Terület

Földrajzi értelemben Madeira szigete inkább tartozik Afrikához, mint Európához, a marokkói partoktól kb. 500 km-re található, az anyaországnak számító Portugáliától viszont több mint 900 km választja el. A sziget arculatát meghatározza a világ minden tájáról (de elsősorban Dél-Afrikából és Brazíliából) származó végtelenül változatos növényvilág, amely jól megfér az endemikus növényzettel. A majd 20 millió évvel ezelőtt kialakult vulkanikus sziget legmagasabb pontja az 1862 méter magas Pico Ruivo. A hegyvidéken kialakuló felhőzetből hulló gyakori csapadék folyamatosan frissen, zölden tartja a sziget nagy részét. A meredek hegyoldalak gazdaságos öntözését a 16. században kiépített csatornarendszerrel biztosítják. A túraútvonalak jelentős része a csatornarendszerek karbantartó ösvényei mentén húzódnak. Az Európa egyik legbiztonságosabb területeként számon tartott szigeten kb. 270000 ember él, java részük portugálnak, vagy madeirai portugálnak vallja magát. A szigeten beszélt nyelv a portugál, de a turizmusban dolgozók legtöbbször beszélnek angolul is. A szigetlakók barátságosak, vendégszeretők.

Időjárás

Madeirát gyakran nevezik az örök tavasz szigetének, mivel az éves hőmérsékletingadozás igen alacsony: a leghidegebb januári hónapban 16 fokot, a legmelegebb augusztusi napokon 29 fokot mérnek, az év nagy részében kellemes, tavaszias idő van. A 741 km2 területű vulkanikus sziget megdöbbentően változatos természeti adottságokkal rendelkezik, a sziget időjárására egyszerre hat az óceáni, a szubtrópusi és hegyvidéki éghajlat: az északi és a magasabban fekvő területeken gyakoribb a csapadék, a felhőkkel fedett égbolt, de félóra autózás után újra ragyogó, napfényes tájakon járunk.

Felszerelés

Kis hátizsák egynapos túrákhoz, jól bejáratott, vízálló túrabakancs, túranadrág, pulóver, jó minőségű esőkabát, fejlámpa tartalék elemmel!, túrabot, nap elleni védelem: napszemüveg, fejfedő, naptej, piperekészlet, gyógyszerek, sebtapasz, fásli, fényképezőgép, fürdőruha, szandál.

A Fjällräven ajánlata:

Egy körülbelül 30 literes hátizsák (egy napi felszereléssel, vízzel, elemózsiával) mindig hasznos társunk. A Fjällräven  Bergen 30 hátizsákja vízhatlan volta miatt akár esős időben is szárazon tartja felszerelésünket.

Karl túranadrágok, illetve a Karla túranadrágok szinte bárhol használhatóak, a nyári hétvégi kirándulások és a magashegyi túrázások alkalmával egyaránt. Ez a típus a kopásálló, előavatott G-1000® Silent anyagból  készült. A nadrág lábszárhosszvégződése szegés nélküli, így könnyen a kívánt hosszra állítható.

Higiénia

A higiéniai körülmények hasonlóak a nyugat-európai állapotokhoz, természetesen a megszokottól eltérő ivóvíz fogyasztása okozhat némi gondot, ezért javasolt a palackozott víz fogyasztása. Egy-két alapvető orvosságot érdemes magunkkal vinni: lázcsillapítót, fájdalomcsillapítót, hasfogót, hashajtót, görcsoldót, fertőtlenítőszert, ragtapaszt.

Élelem

A repülőútra a transzferek közötti várakozás idejére érdemes némi élelmiszertartalékkal készülni, az útra azonban nem kell nagyobb mennyiségű élelmiszert, konzerveket hozni hazulról, a madeirai árak alig valamivel magasabbak az otthon megszokottnál. A madeirai konyhát mindenképp érdemes kipróbálni, különösen azoknak, akik szeretik a friss, minőségi halételeket. Kb. 15-18 euróba kerül egy alapos vacsora üdítővel, kávéval.

Pénz-ügy

Az általunk javasolt minimális költőpénz 150 euró. Ez nagyjából fedezi a napi étkezéseket, a fakultatív programok, apróbb ajándéktárgyak költségeit.
A nagyobb üzletekben lehet bankkártyával fizetni.

Tájékoztató jellegű árak:
- a repülőtéri transzfer megközelítő ára: 20-25 EUR/taxi. Az egyéni árakat a létszám és a repülési menetrendek befolyásolják, ezek ismeretében optimalizáljuk a transzfereket.
Felvonó Monte, csak oda: 11 €
Botanikus kert: 12,5 €
Porto Moniz akvárium: 8 €
Porto Moniz strand: 1,5 €
São Vicente barlang: 9 €
Borravaló a sofőrnek: 10 €

Vám

Magyar állampolgárok részére vízum nem, csak érvényes útlevél vagy személyi igazolvány szükséges, amely nem veszíti el érvényességét az utazás ideje alatt.

A mindenkori határátlépési információkról a konzuli szolgálat oldala ad aktuális és részletes tájékoztatást. Mindenki maga felelős azért, hogy azoknak a személyi feltételeknek megfeleljen, amik az utazáshoz szükségesek!

Részletek: https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/portugalia

Csomag

Érdemes egy nagyobb utazó- vagy hátizsákba és egy kisebb kézipoggyászba/hátizsákba pakolni. A nagy poggyász súlykorlátja a légitársaság szabályozásától függ (általában 20 kg).

Biztosítás

Kötelező! 
Szeretnénk figyelmedet felhívni arra, hogy a részvétel feltétele az út teljes időtartamára érvényes utasbiztosítás. Érvényes biztosítás hiányában a túrán való részvételt megtagadjuk.
 
Jelen túrára vonatkozó utasbiztosítási lehetőségek:

Air & Cruise Top: 7.020 Ft/fő
Air & Cruise Extra: 10.800 Ft/fő
 
Lehetőséged van Utazásképtelenségre vonatkozó biztosítás (azaz stornóbiztosítás) megkötésére:

A feltüntetett összegek a teljes részvételi díjra vonatkoznak, amennyiben jogosult vagy törzsutas kedvezményre, akkor annak százalékával megegyező mértékben csökken a stornóbiztosítás díja.

Storno Basic: 16.450 Ft/fő (önrész: 20 %), önállóan is köthető,   
Storno Kombi: 13.160 Ft /fő (önrész: 0-10 %) csak utasbiztosítással együtt köthető.
 
Fontos, hogy amennyiben szeretnéd megkötni, azt csak az első befizetéssel egyidejűleg teheted meg, később már nem!
 
Bővebben a biztosító szolgáltatásairól a honlapjukon olvashatsz: www.eub.hu
 
Belépés
JEGYEZZEN MEG
Elfelejtett jelszó | Regisztráció
Rendezés