Madeira

Vissza a Paradicsomba! Újratöltve :)

A mindenkori határátlépési információkról a konzuli szolgálat oldala ad aktuális és részletes tájékoztatást. Mindenki maga felelős azért, hogy azoknak a személyi feltételeknek megfeleljen, amik az utazáshoz szükségesek!

Részletek: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?portugalia

Út ára tartalmazza

- az utazást bérelt busszal, végig az út során,
- szállást hotelban, kétágyas szobákban, saját fürdőszobával,
- reggelit, végig az út során,
- egy welcome drinket,
- a szervezést és a magyar nyelvű túravezetést.

Út ára nem tartalmazza

- a nemzetközi repülőjegy és illetékek árát,
- a repülőtéri transzfer árát,
- a biztosítást, és a belépők árát,
- a reggeli kivételével az egyéb étkezéseket.

Árfolyam

Fontos! Utazásunk a május és az augusztusi turnus esetében 325 Ft / 1 Euro, az októberi turnus esetében 340 Ft/ 1 Euro árfolyamig tudjuk tartani. Ha az Euro (EUR) ára az utazás indulását megelőző 35. napon ezt meghaladja, akkor árkorrekcióra kényszerülhetünk. Árkorrekció esetén az utazási szerződésünkben rögzített szabályok szerint járunk el.

Repülőjegy

Madeira augusztusi csoport (2021. augusztus 14-21.) 

Utazásunkhoz az alábbi két repülési menetrendet javasoljuk:

Fapados menetrend, melyet kizárólag egyénileg tudsz megvásárolni a légitársaságok honlapján. Felhívjuk figyelmedet, hogy az alábbi utazási menetrend nem biztosított átszállásokat tartalmaz, azaz egymástól teljesen különálló foglalások. Átszállásoknál a csomagokat fel kell venni és a járatokra újra elvégezni az utasfelvételt. Az egyes foglalásokban szereplő menetrend bármilyen változását vagy nem vár helyzet bekövetkezését - járattörlés, késés, csomag elveszítése stb. - a többi foglalásban szereplő légitársaság nem köteles figyelembe venni és ahhoz igazítani szolgáltatását. (Pl.: egyik szakasz törlése miatt nem kötelesek a másik szakaszt visszatéríteni.)

2021.08.14. FR 8859 Budapest - Lisszabon 12:25 - 15:10
2021.08.14. EZY 7670 Lisszabon - Funchal 18:50 - 20:40
2021.08.21. EZY 7586 Funchal - Porto 15:45 - 17:40
2021.08.21. W6 2396 Porto - Budapest 21:35 - 01:55

Az FR 8859-es járatra a jegyet a www.ryanair.com oldalon, a W6 2396-os jártra a jegyet a www.wizzair.com oldalon, az EZY 7670 és EZY 7586-os járatokra a jegyeket a www.easyjet.com oldalon tudod megvásárolni.

Lehetőség van biztosított átszállással, hagyományos légitársaságokkal is csatlakozni programunkhoz. Itt minden átszállás biztosított, de van egy hosszú éjszakai várakozás a kiutazás során, ami Budapestről már augusztus 13-án indul. Ezt a repülőjegyet egyénileg is megvásárolhatod, vagy ha jelzed nekünk, akkor partnerünk készít számodra konkrét ajánlatot.

2021.08.13. LX 2259 Budapest - Zürich 20:00 - 21:35 (Sajnos az itt közöl menetrend azóta módosult.)
2021.08.14. LX 8284 Zürich - Funchal 06:25 - 09:25
2021.08.21. TP 1694 Funchal - Lisszabon 09:50 - 11:30
2021.08.21. OS 8152 Lisszabon - Bécs 14:35 - 18:55
2021.08.21. OS 717 Bécs - Budapest 21:25 - 22:15

Az út indulásának helyszíne funchali szállásunk ahova legkésőbb augusztus 14-én 23:59-ig meg kell érkeznie utasainknak. Első napunkon a járatok érkezésének függvényében tervezünk közös fakultatív programokat. Utazásunk funchali szállásunkon zárul augusztus 21-én 00:01-kor (azaz hajnalban is hazaindulhatsz), utolsó napunkon szervezett program nincs.

Utazás

lisszaboni átszállással repülővel Funchalig, onnan bérelt busszal.

Létszám

Tájékoztató létszám: 10-20 fő. Az utat minimum 10 fő befizetése esetén indítjuk el.

Túra nehézsége

A programok többsége hétköznapi erőnléttel bárki által könnyen teljesíthető. A Pico Grande és Pico Ruivo csúcstúra, valamint a Caldeirao do Inferno túra jó kondíciót, szédülésmentességet és kitartást igényel.

Szállás

Funchalban mind a 7 éjszakánkat ugyanazon a szálláson töltjük. Szállásunk hotelban lesz, 2-3 ágyas szobákkal, saját fürdőszobával, reggelivel. A szállás a főváros központi részéhez közel található, éttermekkel, bevásárlási lehetőségekkel. 

Terület

Földrajzi értelemben Madeira szigete inkább tartozik Afrikához, mint Európához, a marokkói partoktól kb. 500 km-re található, az anyaországnak számító Portugáliától viszont több mint 900 km választja el. A sziget arculatát meghatározza a világ minden tájáról (de elsősorban Dél-Afrikából és Brazíliából) származó végtelenül változatos növényvilág, amely jól megfér az endemikus növényzettel. A majd 20 millió évvel ezelőtt kialakult vulkanikus sziget legmagasabb pontja az 1862 méter magas Pico Ruivo. A hegyvidéken kialakuló felhőzetből hulló gyakori csapadék folyamatosan frissen, zölden tartja a sziget nagy részét. A meredek hegyoldalak gazdaságos öntözését a 16. században kiépített csatornarendszerrel biztosítják. A túraútvonalak jelentős része a csatornarendszerek karbantartó ösvényei mentén húzódnak. Az Európa egyik legbiztonságosabb területeként számon tartott szigeten kb. 270000 ember él, java részük portugálnak, vagy madeirai portugálnak vallja magát. A szigeten beszélt nyelv a portugál, de a turizmusban dolgozók legtöbbször beszélnek angolul is. A szigetlakók barátságosak, vendégszeretők.

Időjárás

Madeirát gyakran nevezik az örök tavasz szigetének, mivel az éves hőmérsékletingadozás igen alacsony: a leghidegebb januári hónapban 16 fokot, a legmelegebb augusztusi napokon 29 fokot mérnek, az év nagy részében kellemes, tavaszias idő van. A 741 km2 területű vulkanikus sziget megdöbbentően változatos természeti adottságokkal rendelkezik, a sziget időjárására egyszerre hat az óceáni, a szubtrópusi és hegyvidéki éghajlat: az északi és a magasabban fekvő területeken gyakoribb a csapadék, a felhőkkel fedett égbolt, de félóra autózás után újra ragyogó, napfényes tájakon járunk.

Felszerelés

Kis hátizsák egynapos túrákhoz, jól bejáratott, vízálló túrabakancs, túranadrág, pulóver, jó minőségű esőkabát, fejlámpa tartalék elemmel!, túrabot, nap elleni védelem: napszemüveg, fejfedő, naptej, piperekészlet, gyógyszerek, sebtapasz, fásli, fényképezőgép, fürdőruha, szandál.

A Fjällräven ajánlata:

Egy körülbelül 30 literes hátizsák (egy napi felszereléssel, vízzel, elemózsiával) mindig hasznos társunk. A Fjällräven  Bergen 30 hátizsákja vízhatlan volta miatt akár esős időben is szárazon tartja felszerelésünket.

Karl túranadrágok, illetve a Karla túranadrágok szinte bárhol használhatóak, a nyári hétvégi kirándulások és a magashegyi túrázások alkalmával egyaránt. Ez a típus a kopásálló, előavatott G-1000® Silent anyagból  készült. A nadrág lábszárhosszvégződése szegés nélküli, így könnyen a kívánt hosszra állítható.
 

Higiénia

A higiéniai körülmények hasonlóak a nyugat-európai állapotokhoz, természetesen a megszokottól eltérő ivóvíz fogyasztása okozhat némi gondot, ezért javasolt a palackozott víz fogyasztása. Egy-két alapvető orvosságot érdemes magunkkal vinni: lázcsillapítót, fájdalomcsillapítót, hasfogót, hashajtót, görcsoldót, fertőtlenítőszert, ragtapaszt.

Élelem

A repülőútra a transzferek közötti várakozás idejére érdemes némi élelmiszertartalékkal készülni, az útra azonban nem kell nagyobb mennyiségű élelmiszert, konzerveket hozni hazulról, a madeirai árak alig valamivel magasabbak az otthon megszokottnál. A madeirai konyhát mindenképp érdemes kipróbálni, különösen azoknak, akik szeretik a friss, minőségi halételeket. Kb. 15-18 euróba kerül egy alapos vacsora üdítővel, kávéval.

Pénz-ügy

Az általunk javasolt minimális költőpénz 150 euró. Ez nagyjából fedezi a napi étkezéseket, a fakultatív programok, apróbb ajándéktárgyak költségeit.
A nagyobb üzletekben lehet bankkártyával fizetni.

Tájékoztató jellegű árak:
Felvonó Monte, csak oda: 11 €
Botanikus kert: 12,5 €
Porto Moniz akvárium: 8 €
Porto Moniz strand: 1,5 €
São Vicente barlang: 9 €
Borravaló a sofőrnek: 10 €

Vám

Magyar állampolgárok részére vízum nem, csak érvényes útlevél vagy személyi igazolvány szükséges, amely nem veszíti el érvényességét az utazás ideje alatt.

Csomag

Érdemes egy nagyobb utazó- vagy hátizsákba és egy kisebb kézipoggyászba/hátizsákba pakolni. A nagy poggyász súlykorlátja a légitársaság szabályozásától függ (általában 20 kg).

Biztosítás

Kötelező! 
Szeretnénk figyelmedet felhívni arra, hogy a részvétel feltétele az út teljes időtartamára érvényes utasbiztosítás. Érvényes biztosítás hiányában a túrán való részvételt megtagadjuk.
Irodánkban az Európai Utazási Biztosító (EUB) kedvezményes biztosításainak megkötésére van lehetőség, legkésőbb az indulás előtti napig.
 
Jelen túrára vonatkozó utasbiztosítási lehetőségek:

Air & Cruise Top: 6.660 Ft/fő
Air & Cruise Extra: 10.260 Ft/fő
 
Lehetőséged van Utazásképtelenségre vonatkozó biztosítás (azaz stornóbiztosítás) megkötésére:

Storno Basic: 12.950 Ft/fő (önrész: 20 %), önállóan is köthető,   
Storno Kombi: 10.360Ft /fő (önrész: 0-10 %) csak utasbiztosítással együtt köthető.
 
Fontos, hogy amennyiben szeretnéd megkötni, azt csak az első befizetéssel egyidejűleg teheted meg, később már nem!
 
Bővebben a biztosító szolgáltatásairól a honlapjukon olvashatsz: www.eub.hu
 
Belépés
JEGYEZZEN MEG
Elfelejtett jelszó | Regisztráció
Rendezés