Bejelentkezés

India (Diwali - a fény fesztiválja)

India Aranyháromszög Varanasival a Diwali idején

Miért éppen India?

Észak-India csodálatos világa tárul elénk, ha végig látogatjuk az „Aranyháromszöget”, benne Delhivel, Jaipurral és Agrával. Utunk során megnézzük a leghíresebb látnivalókat, átéljük Észak-India hihetetlen nyüzsgő világát, amely garantáltan hatással van minden érzékszervünkre. Ragyogás és nyomor, nyugalom és őrület, finom illatok és bizony időnként orrfacsaró szagok folyamatos változásában lesz részünk. Egy színes, lüktető új világ felfedezésére indulunk, ami még a sokat látott utazó számára is tartogat érdekességeket, magával ragadó élményeket.

Mi azonban ennél többet akarunk megmutatni Neked! Nem csak e három pompás városba, hanem Varanasiba a hinduk egyik legősibb, szent városába is el szeretnénk kalauzolni, hogy értsd is, miért „Incredible India”. Mindezt az egyik legnagyobb ünnep, a híres Diwali (a fények ünnepén) tesszük, amikor az egész környék pompázatos fényekbe borul. A színes lámpák és a tradicionális diyák (olajmécsesek) pislákoló lángját elnézve, mindenkit megérint a város spiritualitása, semmilyen más helyhez nem fogható földöntúli hangulata.

Észak-India több egy országrésznél, a hinduk ősi városa Varanasi a szent Gangesszel, az egész világ által csodált Taj Mahal, Jaipur és Rajasthan színes világa, Delhi lüktetése mind-mind India lelkét képezi. Ha a valódi Indiára vagy kíváncsi, ahol az élet zajlik, akkor nem lehet kérdés, ez a Te utad!


India kiemelt látnivalói az utazás során:

- Delhi vibráló metropolisza (UNESCO világörökség)
- Rajasthan központja a színpompás Jaipur (UNESCO világörökség)
- A világhírű amberi erőd
- Fatekpur Sikri ősi épületei (UNESCO világörökség)
- Agra városa benne a káprázatos Taj Mahallal (UNESCO világörökség)
- Varanasi szent városa és a Gangesz folyó elképesztő együttese 
- Diwali, a fények ünnepe
- Sarnath, a buddhisták négy szent városának egyike