Gösseck (2214 m) - Grüner See

Túra az Eisenerzi-Alpok legmagasabb csúcsára

Indulás és érkezés helye: Budapest
Szállás, ellátás: falusi apartman, önellátó
A Hochschwab-csoportban magasodó az Eisenerzi Alpok rendkívül látványos: a hatalmas mészkőszirtek, csipkézett gerinceket patakos völgyek és tengerszemek teszik változatossá. Közepes nehézségű túránk a varázslatos körpanorámát adó Gößeck-csúcsára vezet, melyet varázslatos flórája miatt virághegynek (Blumenberg) is neveznek.
Időpontok
Telítettség
Jelentkezési határidő
2019. május 04. -
2019. május 05.
A jelentkezés lezárult
2019. május 02.
Mikropolisz :)
Avagy minden szombaton túraprogram, garantált indulással, kis létszámmal.
A Mikropolisz kategóriába tartozó túráink mind olyan egynapos programok, ahol a maximális létszám 8 fő, a minimális 1 fő, tehát ha jelentkezel, akkor mindenképpen indulsz. Az évek alatt már sokszor bejárt tájak mellett ebben a projektben olyan célpontokat keresünk, ahová eddig a nagybuszokkal nem igazán volt lehetőség eljutni. Fontos az indulási helyszín, mert nem pont onnan indulunk, mint a nagyobb túrák esetén, sőt, Budapest mellett gyakran vidéki városokból indul a túra. A túrák természetesen a túravezetés mellett az oda- és visszaút költségét is tartalmazzák, Volkswagen kisbuszunkkal utazunk. Ha szombat, akkor túra! Egész évben.
1

 
Budapest, Trofaiach, Gößeck
 

Találkozó 06:00-kor a XI ker. Szent Gellért tér és Műegyetem rakpart sarkán levő parkolónál (az M4-es metró állomása mellett). Egy fehér Volkswagen kisbuszt keressetek, Eupolisz logókkal. Rövid pihenőkkel utazunk Stájerországba, végcélunk és a szombati túránk célpontja az Eisenerzi-Alpok legmagasabb csúcsa, a Gößeck lesz. A Zeller parasztgazdaság melletti parkolóba 10 óra környékén érkezünk meg. Innét indulunk neki egész napos túránkra. A Reiting hegycsoport jellemzője a csodás flórája: több mint 70 kosborféle, rengeteg különleges enciánfajta, medve kankalin nő itt. De persze nem szabad elfelejtkezni a hegyi kecskékről sem: kedvelt legelő helyeik a mészkő falak alatt megbújó hegyi rétek, így biztosan találkozhatunk majd utunk során velük is. Persze a szépségért egy kis nehézség is jár, mert, bár túránk nem hosszú, de a hegy meredeksége kitartást igényel. Az ösvény utolsó szakasza már törpefenyők között, majd gyephavasi réteken át kanyarog a csúcsra, ahol a jól megérdemelt, meseszép kilátás vár minket. Amikor kiélveztük a csodás panorámát, kényelmesen visszaindulunk kisbuszunkhoz. A parkolóból rövid utazást követően érkezünk meg a Trofaiach városkájában található hangulatos szállásunkra.
Kirándulás Gößeck csúcsára táv: 11,9 km, szint: 1200 m fel és le.

2

 
Grüner See, Budapest
 

A Grüner See nevét kristálytiszta vizéről kapta, amely a fénytörésnek köszönhetően smaragdzölden ragyog. A tó tavasszal mutatja a legszebb, smaragdzöld színét. A reggeli után egy gyönyörködő, fotósétát teszünk a tó körül, majd még a délelőtt folyamán hazaindulunk Budapestre, ahova a kora délutáni órákban érkezünk meg.

 
Belépés
JEGYEZZEN MEG
Elfelejtett jelszó | Regisztráció
Rendezés