Wachau

Az osztrák Dunakanyar

Indulás és érkezés helye: Budapest
Láttál már középkori várromot, parádés kilátóhelyekkel, különleges sziklaformációkkal a Duna felett...na de Ausztriában? Ha nem, akkor ideje, hogy velünk gyere megcsodálni a Wachau gyöngyét, Dürnstein-t és a felette emelkedő, vad sziklákkal tűzdelt hegykoszorút, mely az osztrák Dunakanyar egyik legikonikusabb jelképe. 
Egy napos túránk során érintjük a kilátótoronnyal koronázott Schlossberg-et (Várromot) és a parádés panorámát nyújtó, sziklás Vogelberget a Wachau legnépszerűbb túracélpontjai. Túránk rendkívül változatos, kilátásban gazdag útvonalán a Wachau összes szépsége felvonul a szemünk előtt. Igazi klasszikus, begyűjteni kötelező!
Időpontok
Telítettség
Jelentkezési határidő
2018. október 13.
A jelentkezés lezárult
2018. október 11.
Mikropolisz :)

Avagy minden szombaton túraprogram, garantált indulással, kis létszámmal.
 
A Mikropolisz kategóriába tartozó túráink mind olyan egynapos programok, ahol a maximális létszám 8 fő, a minimális 1 fő, tehát ha jelentkezel, akkor mindenképpen indulsz. Az évek alatt már sokszor bejárt tájak mellett ebben a projektben olyan célpontokat keresünk, ahová eddig a nagybuszokkal nem igazán volt lehetőség eljutni. Fontos az indulási helyszín, mert nem pont onnan indulunk, mint a nagyobb túrák esetén, sőt, Budapest mellett gyakran vidéki városokból indul a túra. A túrák természetesen a túravezetés mellett az oda- és visszaút költségét is tartalmazzák, Volkswagen kisbuszunkkal utazunk. Ha szombat, akkor túra! Egész évben.
1

 
Budapest, Dürnstein, Vogelbergsteig
 

Találkozó 06:00-kor a XI ker. Szent Gellért tér és Műegyetem rakpart sarkán levő parkolónál (az M4-es metró állomása mellett). Egy fehér Volkswagen kisbuszt keressetek, Eupolisz logókkal. Rövid pihenőkkel utazunk Alsó-Ausztriába, végcélunk Dürnstein városkája lesz. Leparkolás után, túrazsákjainkat - túrabotjainkat magukhoz vesszük, s megindulunk a vár felé, ahová meredek, lépcsős úton jutunk el, majd azt követően is várnak ránk még meredekebb szakaszok. A Vogelbergsteig sziklás, több helyen drótkötéllel biztosított útvonal, biztos lépés - és mozgáskoordináció szükséges!  A látványos vonalvezetésű körtúránk egy-két szakasza sziklafalhoz erősített lánccal, drótkötéllel biztosított. Túránk részben a Világörökség részét képező ösvényen halad. Kigyönyörködés, ebédszünet, majd megannyi fotószünet után, az utolsó pár km-en már az ereszkedésé lesz a főszerep. Visszaérkezést követően kényelembe helyezzük magunkat a kisbuszban, s megindulunk hazafelé. Hazaérkezés Budapestre várhatóan a kora esti óránkba.
(szint: 450 méter fel, 450 méter le, menetidő: 5-6 óra, táv: 11 kilométer).

 
Belépés
JEGYEZZEN MEG
Elfelejtett jelszó | Regisztráció
Rendezés