Mecsek, Villányi-hegység, Tenkes

A Villányi-hegység kincsei, borkóstoló, és egy fárasztó túra a Mecsek keleti részén.

Indulás helye: Zobákpusztán a buszmegálló mögötti kavicsos parkolóban 09:00-kor. (Zobákpuszta – szászvári útelágazás). Koordináta: N46°11.145’, E018°18.956’).
Szállás és ellátás: Harkányban a gyógyfürdő melletti hotelben, 2 ágyas szobákban, reggelivel.
Utazás: Amennyiben nem tudod megoldani az egyéni utazást, ez esetben csatlakozz a programhoz úgy, hogy a kisbuszos transzfert választod, melynek felára 14.900 Ft. Jelentkezéskor kérjük mindenképp jelezd ha igényt tartasz az Eupoliszos transzferre, mert az korlátozott számban áll csak rendelkezésre!
Aktuális: Utazásainkat mindig az aktuális járványügyi intézkedéseknek megfelelően szervezzük. Jelenleg kérjük, hogy kizárólag a védettségi igazolvánnyal, vagy az oltási kiskönyveddel a birtokodban jelentkezz az utazásra, mert ennek hiányában szállásaink, szolgáltatóink nem fogadhatnak vendégeket.

Út ára tartalmazza

- a szállást két éjszakára, 2 ágyas szobákban,
- a reggelit,
- a szakvezetést a Szársomlyó túrán,
- a szervezést és a magyar nyelvű túravezetést.

Út ára nem tartalmazza

- az utazást,
- a reggelin kívüli étkezéseket,
- a Siklósi várba való belépést (1900 Ft),
- opcionális vacsorával egybekötött borkostolót Villányban (2700 Ft/fő vacsora, 2000 Ft/fő borkostoló, 2500 Ft/fő transzfer díj),
- a harkányi termálfürdőbe való belépő díját.

Utazás

Egyénileg autóval. Általunk javasolt útvonal Budapest felől az M6-os autópályán Szekszárd- Pécs irányába. Majd Szekszárd előtt a 6-os útra kell letérni. Bonyhádtól célszerű a 6534-számú úton Nagymányok – Szászvár – Magyaregregy érintésével utazni Zobákpusztára. Zobákpuszta (Zobákpuszta – szászvári útelágazás). Koordináta: N46°11.145’, E018°18.956’). A buszmegálló mögötti kavicsos parkolóban lehet parkolni.

Ha nem tudod megoldani az egyéni utazást, ez esetben csatlakozz kisbuszos transzferünkhöz melynek felára 14.900 Ft. Transzfer esetén találkozó 2021. május 22-én, 06:30-kor a XI ker. Szent Gellért tér és Műegyetem rakpart sarkán levő parkolónál (az M4-es metró állomása mellett). Egy kisbuszt keressetek Eupolisz logókkal.

Létszám

Tájékoztató létszám: 10-25 fő. Az utat minimum 10 fő befizetése esetén indítjuk el. Túránkat 15 főig egy, 16-25 fő között két túravezető kíséri.

Túra nehézsége

Hétvégi túránk nagyrésze tanösvényeken halad keresztül, így könnyebb, közepesen nehéz terepre kell számítani. A Szársomlyói túra helyenként sziklás terepen vezet, amely csapadékos idő esetén csúszóssá válhat. A Zengőre egy meredekebb kaptatós rész visz fel, amely a hétvégi túra talán legnehezebb szakaszának számít, ott jó hasznát vehetjük a túrabotnak. Fontos a várható időjárásnak megfelelő öltözet, a kényelmes túrabakancs.

Szállás

Harkányban hotelben 2 ágyas, saját fürdőszobás, igényes szobákban.

Terület

Első túránk túránk a Mecsek legnagyobb országos jelentőségű védett területén: a Kelet-Mecsek Tájvédelmi Körzeten vezet keresztül. A főképp üledékes kőzetekből felépülő hegység a látványos szurdokvölgyek, vízesések és csurgók, mésztufaképződmények hazája. Részben a középhegységi jellege miatt nagy erdőborítottságú, védelem alatt álló részei pedig a hegység legérintetlenebb, legvadabb területeit alkotják, ahol számtalan túraútvonal közül választhatjuk ki számunkra a legmegfelelőbbet. Legmagasabb csúcsa a 682 méter magas Zengő, ahol 2020.június elején adták át az új, a hegység legmagasabb és legszebb 360 fokos panorámáját nyújtó kilátóját. A hegység kategóriába hivatalosan nem sorolható „Villányi-hegység” hazánk legdélibb középhegysége, az egyetlen, amelyik mediterrán klímával rendelkezik. Az inkább „dombsági” kategóriába sorolható kiemelkedés keleti részén található a Szársomlyói Természetvédelmi Terület, amely 1944 óta áll védelem alatt, egyedülálló természeti és kultúrtörténeti érték, amelynek területére csak szakvezető kíséretében léphetünk.

Időjárás

Változatos tavaszi, kors nyári idő várható a túrán, így mindenképp figyeljétek az aktuális időjárás előrejelzéseket.

Felszerelés

Esős időben ajánlott a bokát is tartó bakancs, de szárazabb körülmények közt elegendő egy túracipő is. Kisebb patakokon való átkelésekre lehet számítani. Kis-közepes hátizsák a víznek és elemózsiának, esőkabát, fejlámpa. Másnapra váltás ruha. Ezen felül igény esetén túrabot, fejfedő, naptej és napszemüveg is legyen nálatok.

Élelem

A túra a szálláson kapott reggeli kivételével önellátó. Opcionális borkostoló és vacsora lehetőség Villányban biztosított, amelynek árai: borkostoló 2000 huf/fő, vacsora 2700 huf/fő. Vegetáriánus étkezés is megoldható. Ha nem szeretnél az opcionális borkostolón és vacsorán részt venni, akkor a szállásunkon, és a városban is van lehetőség vacsorázni. Vasárnapi meleg étkezésre a programot követően Siklóson is van lehetőség.

Pénz-ügy

Készpénzt hozzatok magatokkal a kisebb kiadásokra.

Biztosítás

Storno Basic: 1.995 Ft/fő (önrész: 20 %)

Transzferrel:
Storno Basic: 2.740 Ft/fő (önrész: 20 %)

Fontos, hogy amennyiben szeretnéd megkötni, azt csak az első befizetéssel egyidejűleg teheted meg, később már nem!
 
Bővebben a biztosító szolgáltatásairól a honlapjukon olvashatsz: www.eub.hu
 
Belépés
JEGYEZZEN MEG
Elfelejtett jelszó | Regisztráció
Rendezés