Király-hegyi kalandozás

Az Alacsony-Tátra kevésbé ismert része

Indulás és érkezés helye: Budapest
Az Alacsony-Tátrába évek óta mennek útjaink, hótalppal, csúcsmászással, de még nem voltunk a Király-hegyen. A hegység keleti végén fekvő Králová Hola csúcs királyi módon kimagaslik környezetéből, az utolsó magashegyi orom a környező bükkösök és fenyvesek felett.
Időpontok
Telítettség
Jelentkezési határidő
Mikropolisz :)

Avagy minden szombaton túraprogram, garantált indulással, kis létszámmal.
 
A Mikropolisz kategóriába tartozó túráink mind olyan egynapos programok, ahol a maximális létszám 8 fő, a minimális 1 fő, tehát ha jelentkezel, akkor mindenképpen indulsz. Az évek alatt már sokszor bejárt tájak mellett ebben a projektben olyan célpontokat keresünk, ahová eddig a nagybuszokkal nem igazán volt lehetőség eljutni. Fontos az indulási helyszín, mert nem pont onnan indulunk, mint a nagyobb túrák esetén, sőt, Budapest mellett gyakran vidéki városokból indul a túra. A túrák természetesen a túravezetés mellett az oda- és visszaút költségét is tartalmazzák, a vadonatúj Volkswagen kisbuszunkkal utazunk. Ha szombat, akkor túra! Egész évben.
1

 
Király-hegy (1690 m)
 

Találkozó 6:00-kor a XI ker. Szent Gellért tér és Műegyetem rakpart sarkán levő parkolónál (az M4-es metró állomása mellett). Egy fehér Volkswagen kisbuszt keressetek, Eupolisz logókkal. Több óra óra utazás után érkezünk meg a kiindulási pontunkra Királyhegyalja településre. Felcsatoljuk táskáinkat, és nekiugrunk a hegynek a gerinctúra útvonalán. Kezdetben változó meredekségű úton sétálunk fák között, majd a fák szép lassan elfogynak és kitárul a világ. Magashegyi környezetbe csöppenünk egyszerre, végtelen a kilátás. Jó időben látszik a Magas-Tátra impozáns sziluettje, fél Szlovákia és Magyarország egy része. Kis csúcspihenő után alternatív útvonalon jövünk le, az 1690 méter magas Király-lépcsőn keresztül. Itt még utoljára gyönyörködünk a kilátásban, ismét bevesszük magunkat az erdőbe, majd visszaérkezve a faluba elkortyoljuk megérdemelt söreinket, és lenyomjuk a sztrapacskákat. Érkezés Budapestre a késő esti órákban. Táv 15 km Szint: 1200 m fel és le.

 
Belépés
JEGYEZZEN MEG
Elfelejtett jelszó | Regisztráció
Rendezés