Király-hegyi kalandozás

Az Alacsony-Tátra kevésbé ismert része

Indulás és érkezés helye: Budapest
Ezen a szombaton az Alacsony-Tátra gerincének legkeletibbre fekvő bércét a legendákban és népi mondákban életre kelő, 1946 méter magasságú, ikonikus Király-hegyet támadjuk meg!
Időpontok
Telítettség
Jelentkezési határidő
2019. október 26.
A jelentkezés lezárult
2019. október 24.
Mikropolisz :)

Avagy minden szombaton túraprogram, garantált indulással, kis létszámmal.
 
A Mikropolisz kategóriába tartozó túráink mind olyan egynapos programok, ahol a maximális létszám 8 fő, a minimális 1 fő, tehát ha jelentkezel, akkor mindenképpen indulsz. Az évek alatt már sokszor bejárt tájak mellett ebben a projektben olyan célpontokat keresünk, ahová eddig a nagybuszokkal nem igazán volt lehetőség eljutni. Fontos az indulási helyszín, mert nem pont onnan indulunk, mint a nagyobb túrák esetén, sőt, Budapest mellett gyakran vidéki városokból indul a túra. A túrák természetesen a túravezetés mellett az oda- és visszaút költségét is tartalmazzák, a vadonatúj Volkswagen kisbuszunkkal utazunk. Ha szombat, akkor túra! Egész évben.
1

 
Király-hegy (1946 m)
 

Találkozó 06:00-kor a XI ker. Szent Gellért tér és Műegyetem rakpart sarkán levő parkolónál (az M4-es metró állomása mellett). Egy fehér Volkswagen kisbuszt keressetek, Eupolisz logókkal. Majd 4 óra utazást követően érkezünk meg a Garam forrásánál fekvő Garamfőre (Telgárt). Miután felcihelőzködtünk, a településen északnyugatnak fordulunk és a zöld jelzés mentén nekiveselkedünk a hegynek! Két óra lombhullató-, majd pedig fenyőerdőben való emelkedést követően felérünk az 1690 méter magas Király-kő sziklájához, ahol fújunk egyet. Ettől a ponttól még egy órát kell kaptatnunk felfelé az 1946 méter magasságban lévő csúcsig, ahol a meteorológiai állomás épülete, és egy fontos háromszögelési pont emlékoszlopa is megtalálható. Tiszta időben 360 fokos panoráma mutatkozik a csúcsról; amelynek kétségkívül a leglátványosabb megnyilatkozása a Poprádi-medence fölé tornyosuló Magas-Tátra hegygerince, de látszódik még a Szlovák-paradicsom fennsíkja, a Vepor-hegység, az Alacsony-Tátra gerince, a Garam-völgye és még megannyi felvidéki hegység. Ha időnk engedi, akkor túrázunk egyet a gerincen még mielőtt visszafordulnánk. Garamfőre nem azon az úton megyünk le, ahol feljöttünk, hanem a piros jelzés mentén, körtúrát alkotva, két és fél óra alatt ereszkedünk vissza a Garam forrásvidékéhez. Táv: 13 km, szint: 1200 méter fel és le.

 
Belépés
JEGYEZZEN MEG
Elfelejtett jelszó | Regisztráció
Rendezés