Gyömbér csúcstúra

Klasszikus túra az Alacsony-Tátrában

Indulás és érkezés helye: Budapest
Ellátás: szállás menedékházban, reggeli
Hétvégi túránk egy kétezres csúcsra juttat minket, hiszen nem kisebb magaslat elérését tűztük ki, mint az Alacsony-Tátra legmagasabb pontját, a Gyömbér-csúcsot (2043 m). Kedvező idő esetén fantasztikus kilátásban gyönyörködhetünk, de felhősebb idő esetén is ott van az a mindent elsöprő mámorító érzés, hogy igen, megcsináltuk!
Időpontok
Telítettség
Jelentkezési határidő
2019. március 30. -
2019. március 31.
A jelentkezés lezárult
2019. március 28.
Mikropolisz :)

Avagy minden szombaton túraprogram, garantált indulással, kis létszámmal.
 
A Mikropolisz kategóriába tartozó túráink mind olyan egynapos programok, ahol a maximális létszám 8 fő, a minimális 1 fő, tehát ha jelentkezel, akkor mindenképpen indulsz. Az évek alatt már sokszor bejárt tájak mellett ebben a projektben olyan célpontokat keresünk, ahová eddig a nagybuszokkal nem igazán volt lehetőség eljutni. Fontos az indulási helyszín, mert nem pont onnan indulunk, mint a nagyobb túrák esetén, sőt, Budapest mellett gyakran vidéki városokból indul a túra. A túrák természetesen a túravezetés mellett az oda- és visszaút költségét is tartalmazzák, Volkswagen kisbuszunkkal utazunk. Ha szombat, akkor túra! Egész évben.
1

 
Budapest, Kosodrevina, Trangoska, Gyömbér (2043 m), Stefanika
 

Találkozó 7:00-kor a XI ker. Szent Gellért tér és Műegyetem rakpart sarkán levő parkolónál (az M4-es metró állomása mellett). Egy fehér Volkswagen kisbuszt keressetek, Eupolisz logókkal.  A délelőtti órákban érkezünk meg az Alacsony-Tátrába, a Trangoska parkolóba (1120 m), majd elindulunk a Kosodrevina menedékház felé. Utunk idáig meredeken emelkedett a fenyvesben, innentől kissé lankásabb, de sziklás út visz fel minket a gerincre. Ahogyan az erdő helyét a törpefenyves, majd feljebb a kopár sziklák veszik át, úgy nyílik ki előttünk a táj. Fáradalmainkért tiszta időben a gyönyörű kilátás fog kárpótolni: a csúcsról belátni az egész Alacsony-Tátrát és a tőlünk északra kiemelkedő Magas-Tátra sziklás csúcsokkal tarkított gerincét. A kötelező csúcs csokik elfogyasztása és a fotók elkészítése után, egy ideig ugyanazon az úton ereszkedünk, majd megcélozzuk ma esti szálláshelyünket a Stefanika-menedékházat. Táv: 12 km, Szint: 1000 m fel és 400 m le.

2

 
Stefanika, Trangoska, Budapest
 

Reggel elindulás előtt még lesz lehetőség egy meleg teával vagy kávéval kezdeni a napot a menedékház előtti padoknál, majd egy végig lefelé tartó, de kezdetben csúszós ösvényen ereszkedünk az erdőhatár alá, végül egy órás sétával megérkezünk kisbuszunkhoz. Innen már csak a hazafelé utazás vár ránk, Budapestre a délutáni órákban érkezünk. Táv: 4 km Szint: 630 m lefelé.

 
Belépés
JEGYEZZEN MEG
Elfelejtett jelszó | Regisztráció
Rendezés