Myrafälle, Steinwandklamm

Csobogó vízesések és vadregényes szurdoktúra a Keleti-Alpokban

Út ára tartalmazza

az utazást autóbusszal, a szervezést és a magyar nyelvű túravezetést.

Út ára nem tartalmazza

az étkezést, a belépőket, valamint a biztosítást.

Utazás

autóbusszal.

Létszám

Tájékoztató létszám: 20-28 fő. Az utat minimum 20 fő befizetése esetén indítjuk el.

Túra nehézsége

Szurdoktúra programunkhoz semmilyen hegymászótudásra nincs szükség, ám túrázási tapasztalatot, sportos erőnlétet és szédülésmentességet feltételez. Mivel a túraútvonalak néhol meredek ösvények mentén vagy létrákon, hidakon keresztül vezetnek, a stabil mozgáskoordináció elengedhetetlen. 4-6 órás túrázásra kell számítani, a szintkülönbség nem több 500 méternél. A Steinwandkalmm szurdokban levő közel 20 méteres vaslétra mászása kétségtelen izgalmakat garantál, de ez a rész rövidebb létrákkal, avagy a szurdokban egy másik, könnyebb útvonalon haladva ki is kerülhető!

Időjárás

Átlagos középhegységi időjárásra kell számítanunk, azonban eső, hirtelen zápor bármikor előfordulhat, ezért különösen fontos a vízálló ruházat. Napközben 15-20 fok közötti hőmérséklet várható, ami természetesen a tengerszint feletti magasság, a völgy zártsága és az éppen aktuális időjárási frontok függvényében változhat. A szurdokokban található vízmennyiség az aktuális, illetve a korábbi napok időjárása szerint változik.

Felszerelés

Kis hátizsák (mindazon felszereléssel, vízzel, elemózsiával, amit a túrára magunkkal viszünk), lehetőleg vízálló túrabakancs, kamásli, túraöltözet, meleg ruha,  kulacs, egészségügyi ragtapasz, naptej, UV-szűrős napszemüveg, fejfedő. Fontos, hogy jól bejáratott, betört túrabakancsban gyere.

A Fjällräven ajánlata:

Egy körülbelül 30 literes hátizsák (egy napi felszereléssel, vízzel, elemózsiával) mindig hasznos társunk. A Fjällräven  Bergen 30 hátizsákja vízhatlan volta miatt akár esős időben is szárazon tartja felszerelésünket.

Karl túranadrágok, illetve a Karla túranadrágok szinte bárhol használhatóak, a nyári hétvégi kirándulások és a magashegyi túrázások alkalmával egyaránt. Ez a típus a kopásálló, előavatott G-1000® Silent anyagból  készült. A nadrág lábszárhosszvégződése szegés nélküli, így könnyen a kívánt hosszra állítható.

Higiénia

A csapvíz és a kijelölt források vize fogyasztható. A túra során érintünk éttermeket, de ajánlott a kulacsodat alaposan feltölteni, hisz órákig túrázunk és a folyadék-lelőhelyek eloszlása nem egyenletes.  Kullancsok itt is vannak, esténként és hazatéréskor is ellenőrizni kell magunkat!

Élelem

Célszerű itthonról néhány szendvicset, gyümölcsöt, a túra közbeni energia-utánpótlás biztosítására némi nassolnivalót (aszalt gyümölcs, keksz, csokoládé, müzli-szelet) hozni magaddal. Az éttermekben étkezési lehetőség biztosított. Levesek, egytálételek, sült kolbász 6-7 euró körüli áron kaphatóak.

Pénz-ügy

Ausztria hivatalos pénzneme az euró. Mindenképp készpénzt hozz magaddal! Költőpénznek nagyjából 3-4000 Ft-nak megfelelő euró-t ajánlunk, vagy amennyit itthon is elköltenél (étkezés, innivaló, emléktárgyak, ajándékok, azaz szokásos kiadások esetén), természetesen ez sokkal kevesebb és több is lehet, egyéntől és vérmérséklettől függően.
 
Belépők:
Myrafalle: 2,5 Euro (csoportosan, 25 fő fölött: 2 euro)
Steinwandklamm: 3,5 Euro (csoportosan, 25 fő fölött: 2,8 Euro) 

Vám

Magyar állampolgárok részére érvényes személyi igazolvány (a kártya formátumú!), vagy útlevél szükséges.

Biztosítás

Kötelező! 
Szeretnénk figyelmedet felhívni arra, hogy a részvétel feltétele az út teljes időtartamára érvényes utasbiztosítás. Fontos!A biztosítás érvényességét indulás előtt a túravezetők ellenőrizhetik. Érvénytelen biztosítás esetén a túrán való részvételt a túravezetők megtagadják. Kérjük, nézd meg, van-e érvényes utasbiztosításod! 
Irodánkban az Európai Utazási Biztosító (EUB) kedvezményes biztosításainak megkötésére van
lehetőség legkésőbb az indulás előtti napig személyesen vagy utalással.
(Utalás esetén csak akkor tudjuk megkötni, ha az összeget átkönyvelik az indulásig.)

Jelen túrára vonatkozó utasbiztosítási lehetőségek:
Nívo: 450 Ft/fő/túra
Top: 590 Ft/fő/túra
Top extra: 940 Ft/fő/túra

Bővebben a biztosító szolgáltatásairól a honlapjukon olvashatsz: www.eub.hu
 
Belépés
JEGYEZZEN MEG
Elfelejtett jelszó | Regisztráció
Rendezés