Japán

A felkelő nap országa

Út ára tartalmazza

- a repülőtéri transzfereket Tokióban, és Oszakában, ha az Eupoliszon keresztül vásárolod meg a repülőjegyet,
- az utazásokat Tokióban, és környékén metróval, vonattal,
- az utazásokat Oszakában metróval,
- az utazásokat Kiotóban busszal, vonattal,
- az utazást Takajamában szállásunkig taxival,
- az utazásokat Hirosimában villamossal,
- az utazásokat Japánban a városok között vonattal, beleértve a sinkanszen szuperexpresszt,
- az átkelést komppal Mijadzsima-szigetre,
- 11 éjszaka szállást szállókban, angol WC-vel, hideg / meleg vizes zuhannyal,
- 1 éjszaka szállást tradicionális japán szálláson, ryokan, közös tradicionális japán fürdővel,
- a szervezést és a magyar nyelvű túravezetést.

Út ára nem tartalmazza

- a nemzetközi repülőjegy árát, és a reptéri illetékeket Budapest - Tokió, valamint Oszaka - Budapest között,
- a biztosítás árát,
- a belépőket, és a felvonók díját,
- az étkezéseket,
- a fakultatív programokat.

Árfolyam

Fontos! Utazásunk árát 2,5 Ft / 1 JPY árfolyamig tudjuk tartani. Ha a japán yen ára (JPY) ára az utazás indulását megelőző 35. napon ezt meghaladja, akkor árkorrekcióra kényszerülhetünk. Árkorrekció esetén az utazási szerződésünkben rögzített szabályok szerint járunk el.

Repülőjegy

Repülős útjainkra a kiutazás egyénileg történik. Az utunkhoz csatlakozó repülőjegyet természetesen irodánkban is meg tudod vásárolni, célunk, hogy a csoport együtt tudjon utazni. Érdemes a jegyeket minél hamarabb megvenni, egyrészt az ár miatt, másrészt, mert egy idő után a kiszemelt járaton nem marad hely. A honlapunkon feltüntetett ár csupán tájékoztató jellegű, függ a választott légitársaságoktól, a foglalási időponttól, valamint az adott járat telítettségétől! Ha érdekel ez az utazás, akkor minél hamarabb keress meg minket! 

Tájékoztató repülőjegy ár Budapest - Tokió, és Oszaka - Budapest útvonalakon: 195.000 - 240.000 Ft, illetékkel együtt. 

Ha az induláshoz szükséges minimális létszám elérésekor a meghirdetett dátumra csak nagyon kedvezőtlen ár/érték arányú repülőjegyek érhetőek el, akkor a program időpontja - egyeztetve a befizetett résztvevőkkel - egy-két napot módosulhat.

Aki az utazáshoz a repülőjegyét nem irodánkon keresztül vásárolja meg, kérjük, feltétlenül egyeztessen előtte az ügyfélszolgálatunkkal. 

Ha a program nem a repülőtérről indul, akkor a találkozási helyre (pl. szálló) történő eljutásod, valamint távozáskor a reptér megközelítése egyénileg történik, a túravezető útbaigazítása vagy segítsége alapján. Az itt fellépő költségeket az út ára nem tartalmazza, kivéve, ha az Eupoliszon keresztül vásárolod meg a repülőjegyedet, mert ebben az esetben a transzfert ajándékba kapod. A transzfer várható ára a reptér - Tokió szállás között taxival kb. 20 000 JPY , tömegközlekedésssel kb. 400 JPY.

Utazás

Japánig repülővel, majd Japánon belül vonattal, tömegközlekedési járművekkel, taxival, komppal.

Létszám

Tájékoztató létszám: 9-19 fő. Az utat minimum 9 fő befizetése esetén indítjuk el.

Túra nehézsége

A programok hétköznapi erőnléttel bárki által könnyen teljesíthetőek.

Szállás

Szállásaink tiszták és igényesek, európai színvonalúak. Különböző szállás típusokat veszünk igénybe utunk során. Minden esetben van fürdő és WC. A szobákban mindig van tiszta ágynemű, így nem szükségek hálózsákot hozni magunkkal. Törülközőt nem mindenhol kapunk. A szobák mérete, tájolása, felszereltsége egymástól eltérő lehet. Az egyedül jelentkezőket összetársítjuk nemben és lehetőség szerint korban megegyező utastársakkal. Szállásainkon általában van wi-fi. Az apartmanok két külön hálószobával rendelkeznek. Apartmanhoz tartozik konyha, hűtő, nappali, valamint egy fürdőszoba. A szállókban 2 ágyas saját fürdőszobás szobákban szállunk meg, melyek rendelkeznek konyha sarokkal. A ryokanokban (tradicionális japán stílusú szállás) saját fürdőszobás szobákban szállunk meg, ahol a földön, tatamin alszunk ketten vagy hárman.

Fontos! Utazásunk időpontja a csúcsszezonra esik, ezért a szállások jó előre - hónapokkal előbb - megtelnek. Ha érdekel ez a program, már most tudod, hogy jönni szeretnél velünk, kérünk, mindenképpen jelezd ezt irodánk felé, hogy az általunk az úthoz tervezett szállásokat biztosítani tudjuk! A szállások csúcsszezonban való telítettsége miatt előfordulhat, hogy egyes napokon nem a program szerinti városban tudunk megszállni, hanem csak annak közelében. Ebben az esetben olyan szállást választunk amelyről minél hatékonyabban tudjuk teljesíteni a programot. A rendkívül fejlett és hatékony japán vonat, és egyéb tömegközlekedésnek köszönhetően ez nem fog fennakadást okozni. Köszönjük!

Terület

Időeltolódás: + 7 óra Budapesthez képest Japán egész területén, vagyis ennyivel kell előreállítani az óránkat (azaz amikor Budapesten déli 12 óra van, Japánban 19 óra a pontos idő.).

Térerő: A lakott településeken, és közelükben mindenhol van térerő. A magyar szolgáltatók telefonjai gond nélkül működnek. De csak azok a telefon készülékek működnek, melyek bírják a 3G rendszert kezelni, vagyis a régi telefonok nem működnek. Wi-fi a szállásokon van, valamint a nagyvárosokban sok helyen van szabadtéri free wi-fi .

Elektromosság: Az elektromos hálózat feszültsége 100 V, a kamerák és az egyéb elektromos berendezések akkumulátorait szállásainkon fel lehet tölteni. Az elektromos csatlakozók, konnektorok nem a magyar szabvány szerintiek. Többféle van használatban, melyeket a köv. oldalon lehet megnézni: http://electricaloutlet.org. Átalakítókat, ha nem hoztunk magunkkal, lehet helyben venni.

Veszélyek: Nem kell tartani sem lopástól, sem erőszaktól, Japán a világ egyik legbiztonságosabb országa. Ennek ellenére figyeljünk arra, amire más országokba történő utazások alkalmával is. Biztos ami biztos, legyünk óvatosak tömegben, figyeljünk oda egymásra, vigyázzunk értékeinkre, azokat ne hagyjuk szállásunkon, és ne könnyen hozzáférhető helyen tároljuk, hordjuk.

Ország

Japán szigetország Kelet-Ázsiában. 6 852 szigetből áll, melyek közül a négy legnagyobb Hokkaidó, Honsú, Kjúsú és Sikoku a négy fő sziget. Ma a harmadik legnagyobb gazdasági hatalom az USA és Kína után. Japán területe 378 ezer négyzetkilométer, melynek csak kb. egy harmada van beépítve. Területének kb. 75 % -a erdős, hegyes amely alkalmatlan mezőgazdasági, ipari és lakossági használatra, a földrengések, a sokszor szélsőséges időjárás, és az esőzések által okozott földcsuszamlások miatt. Ennek következtében a lakható területeken a népsűrűség az egyik legnagyobb a világon. Fővárosa Tokió, mely az egybeépült elővárosokkal, és szomszédos városokkal, a világ legnépesebb várostömörülése. Japán szeizmikusan aktív területen fekszik, három tektonikus lemez találkozásánál. Emiatt gyakoriak a földrengések, szökőárak, és vulkanikus tevékenység észlelhető, melynek köszönhetően rengeteg a természetes hőforrásból táplálkozó fürdő. Japánban a hivatalos nyelv a japán. Az idegen nyelvek közül az angollal leginkább érdemes próbálkozni, de viszonylag kevesen beszélik.

Időjárás

Utazásunk időpontjában azokon a területeken amelyeket meglátogatunk, napközben 20 °C körül várható a levegő hőmérséklete, éjszaka pedig 10-15 °C-ra hűl le a levegő. Takayama-ban az 5. és 6. napokon hidegebb lesz, nappal 10-15 °C körül várható a levegő hőmérséklete, éjszaka pedig 5-10 °C . Záporok, zivatarok, esők is előfordulhatnak, ezért az esőkabát, és / vagy esernyő ne maradjon otthon.

Felszerelés

Nagy hátizsák, vagy sport táska (ebbe kerül a felszerelésed nagy része, fontos, hogy erős, strapabíró anyagból legyen), kis hátizsák (a napi szükséges felszereléssel, ami mindig nálad van). Számoljunk azzal, hogy sokszor kell tömegközlekedési eszközökön, vonatokon is vinnünk csomagjainkat. Ezért válasszunk könnyen kezelhető, vihető táskát, hátizsákot. Ruházat: szabadon viselhetünk európai ruhákat. Hosszúnadrág, egy vastagabb és egy vékony pulóver, esőkabát az esetleges csapadékra való tekintettel, meleg ruha, nedvszívó zoknik, pólók, napszemüveg. A túrakabát legyen tartós (ne kelljen sajnálnunk), védjen a naptól, esetleges csapadéktól. Ha hideg van, pulóvert vagy polárt lehessen alávenni. Estékre meleg holmik, polár, pulóver kellhetnek. Hozzunk fejfedőket, este a hidegtől, nappal a naptól védjük meg velük magunkat. Túracipő, papucs. Bakancs nem szükséges.

A Fjällräven ajánlata:

Egy körülbelül 30 literes hátizsák (egy napi felszereléssel, vízzel, elemózsiával) mindig hasznos társunk. A Fjällräven  Bergen 30 hátizsákja vízhatlan volta miatt akár esős időben is szárazon tartja felszerelésünket.

Karl túranadrágok, illetve a Karla túranadrágok szinte bárhol használhatóak, a nyári hétvégi kirándulások és a magashegyi túrázások alkalmával egyaránt. Ez a típus a kopásálló, előavatott G-1000® Silent anyagból  készült. A nadrág lábszárhosszvégződése szegés nélküli, így könnyen a kívánt hosszra állítható.
 
Egy jól megválasztott hálózsák egy nehezebb túra után megkönnyíti a regenerálódást, hogy másnap már újult erővel vethessük be magunkat a kalandokba. Kérdés, hogy amikor alszunk, a hálózsákban forgolódunk-e vagy zsákkal együtt vesszük fel az alvási pozíciót. Mindegyik helyzetre van megoldás: Fjällräven Move with Bag vagy Fjällräven Move in Bag.

Higiénia

Szállásainkon mindig lesz fürdési lehetőség. Nyilvános illemhelyekből sok van. Minden metró állomáson, utcákon, parkokban. Felszereltségük, tisztaságuk kifogástalan. Csapvíz fogyasztható, de mindenütt kapható palackozott víz is.

Védőoltás: Japánban nincs kötelezően előírt védőoltás. Mindenképp javasoljuk azonban a hepatitisz A, B, a tetanusz és tífusz védőoltások megszerzését. Mivel a megfelelő védettség elérése céljából egyes oltásokat az indulás előtt akár több héttel korábban kell beadatni, fontos, hogy időben keresd fel háziorvosodat, a nemzetközi oltóközpontot (Budapest, XIII.ker, Váci út 70. Tel: +36 20 208-78-78, (+1) 816 0964), vagy a megyei ÁNTSZ kirendeltséget.

Gyógyszerek: A szokatlan konyha és mikroorganizmusok miatt hasmenés előfordulhat, de kevés az esély mivel Japán rendkívül tiszta ország. Az esetleges bélfertőzések elkerülése végett Neurosan, Smecta, Bolus Adstringens, vagy egyéb gyomorfertőtlenítő készítmény. Lázcsillapító, fájdalomcsillapító, hasfogó, hashajtó, görcsoldó, valamint fertőtlenítőszer és ragtapasz, kálcium pezsgőtabletta, valamint fásli. Természetesen személyes gyógyszerek, ha szükségesek. Napvédő krém, Labello szükséges lehet!

Élelem

Utazásunk önellátó. Szállásokon nem kapunk reggelit. Nincs értelme Magyarországról hozni élelmet. Mindenhol találunk európai színvonalú éttermeket, és élelmiszerboltokat. Ugyanakkor a konyha számunkra idegen ízvilágú, de aki igényli az beszerezheti az európai ízlésnek megfelelő élelmiszereket is. Utazás közben a pályaudvarokon gond nélkül beszerezhetőek különböző élelmiszerek. Kést, villát csak nagyon kevés helyen adnak, így vagy hozzunk magunkkal, vagy készüljünk fel a pálcika használatból. Nem tudjuk biztosítani, hogy minden nap ugyanabban az időben, háromszor-négyszer megállunk étkezni, így aki ragaszkodik a sűrű és rendszeres étkezéshez, annál mindig legyen alapanyag. Az áruválaszték a boltokban minimum európai szintű. Mindig lesz lehetőség megállni, a városokban, falvakban található kávézókban ebédelni, vacsorázni, illetve a kisboltokban mindenki megveheti magának a személyes szükségletei szerinti élelmiszereket. Az árak a magyarországinál 20-30 % -al magasabbak.

Pénz-ügy

Bármilyen nyugati valutát be lehet váltani helyi valutára: 100 japán jen JPY = 1 USD. 1 japán jen JPY = 2,7 forint. Vannak bankautomaták, de ezek nagy része nem kezeli a külföldi bankkártyákat. Bankkártyával sok helyütt fizethetünk, de kisebb vagy közepes boltokban nem valószínű. Japán készpénzes társadalom, a bankkártyák használata kevéssé elterjedt mint Európában. A legjobb készpénzt hozni amerikai dollár (USD) vagy EUR formájában, mivel Japánban ezeket a legkönnyebb váltani, de a legjobb a dollár. Költőpénznek napi 40-50 USD a javaslatunk, ami fedezi a szükséges alapétkezések, apróbb ajándéktárgyak költségét. Átlagos költés mellett (egy-két ajándék, képeslapok, élelem, stb.) 600 – 800 USD elegendő kell legyen egy fő számára, de természetesen ez egyéni vérmérséklet függvénye, valamint a fentieken kívül legyen még félre téve kb. 200 USD belépőkre, fakultatív programokra.

Tájékoztató árak:

Nikko:
Taiyuin templom – 550 JPY
Futarasan templom – 200 JPY
Toshugu templom – 1 300 JPY

Fudzsi:
Felvonó – 720 JPY

Kamakura:
Nagy Buddha – 200 JPY
Templom – 200 JPY

Kiotó:
Okochi Sanso villa – 1 000 JPY
Tenryuji templom – 500 JPY
Kinkakudzsi (Aranypavilon) – 400 JPY
Nijo-kastély – 600 JPY
Sandzsuszangen-do templom – 500 JPY
Kijomizudera templom – 300 JPY
Ginkakudzsi (Ezüstpavilon) – 500 JPY

Nara:
Nagy Buddha – 500 JPY
Kashuga Taisha – 500 JPY

Oszaka:
Umeda torony – 700 JPY
Mijadzsima:
Icukusima szentély – 200 JPY
Felvonó Mijadzsima – 1 800 JPY

Vám

Magyar állampolgárok vízum nélkül utazhatnak, ha nem több mint 90 napig szándékoznak Japánban tartózkodni, és útlevelük érvényessége legalább hat hónappal meghaladja azt a dátumot, amikor az országot elhagyják.

Csomag

A repülőre általában csak 1 darab kézipoggyászt vihetünk fel (súlykorlátja 7 kg!), ebben nem maradhat támadásra és tűzgyújtásra alkalmas eszköz, mert elveszik. (2006 novemberétől a folyadékokból és gélekből összesen maximum 1 deciliter összes térfogatú mennyiség vihető a fedélzetre - átlátszó zacskóban - az Európai Unió területén. Részletek: http://www.bud.hu/utazas/indulas_elott/poggyasz ) A késeknek, ollóknak és a gyufáknak is a nagy poggyászban a helyük, melynek súlykorlátja légitársaság függő, de általában 20 - 23 kg. Az Európában bevezetett szigorítások természetesen Japánban is érvényesek, a repülőgépre jutást legalább 3 alapos kontroll előzi meg.
Számoljunk azzal, hogy sokszor kell tömegközlekedési eszközökön, vonatokon is vinnünk csomagjainkat. Ezért válasszunk könnyen kezelhető, vihető táskát, hátizsákot.

Biztosítás

Kötelező! 
Szeretnénk figyelmedet felhívni arra, hogy a részvétel feltétele az út teljes időtartamára érvényes utasbiztosítás. Érvényes biztosítás hiányában a túrán való részvételt megtagadjuk.
Irodánkban az Európai Utazási Biztosító (EUB) kedvezményes biztosításainak megkötésére van lehetőség, legkésőbb az indulás előtti napig.
 
Jelen túrára ajánlott utasbiztosítási lehetőségek:

Air & Cruise Top 10.725 Ft/fő 
Air & Cruise Extra 16.125 Ft/fő 
 
Lehetőséged van Utazásképtelenségre vonatkozó biztosítás (azaz stornóbiztosítás) megkötésére:
 
Storno Kombi: 27.960 Ft/fő (önrész: 10 %) csak utasbiztosítással együtt köthető.

Programunkra - mint minden programunkra -  utasbiztosítással egybekötött sztornóbiztosítás (sztornó-kombi) megkötésére természetesen adott a lehetőség, azonban a biztosító által meghatározott értékhatár meghaladása miatt csak önálló sztornóbiztosítást sajnos nem tudunk kötni.
 
Fontos, hogy amennyiben szeretnéd megkötni, azt csak az első befizetéssel egyidejűleg teheted meg, később már nem!
 
Bővebben a biztosító szolgáltatásairól a honlapjukon olvashatsz: www.eub.hu
 
Belépés
JEGYEZZEN MEG
Elfelejtett jelszó | Regisztráció
Rendezés