Bejelentkezés

Fülöp-szigetek: Coron, Palawan (szilveszter)

Kis csoportos, kalandos hajózások a Csendes-óceán melléki szigetvilágban

A Fülöp-szigetek Földünk második legnagyobb szigetvilága, több mint hétezer trópusi szigettel. Utunk a szigetvilág északi részére kalauzol: a tenger felett hegyek, vulkánok, pálmák övezte fehér homokos tengerpartok, fantasztikus formájú sziklák, barlangok, rejtőzködő lagúnák. A tenger alatt pedig korallzátonyokat láthatunk csodálatosan színes és változatos  élővilággal. Mindezt megláthatja az utazó, aki vállalkozik arra, hogy felkeresse ezt a Dél-kínai-tengeren elterülő, egyedülálló természeti szépségekben bővelkedő országot. A természeti látnivalókon kívül megismerkedhetünk a helyiek sajátos, semmihez sem hasonlítható kultúrájával, mentalitásával, melyet a Fülöp-szigetek délkelet-ázsiai elhelyezkedése, a különböző népcsoportok sokaságának tradíciói és a történelem több nagyhatalmának gyarmati uralma alakított évszázadokon keresztül. Az ide érkező turisták teljes biztonságban élvezhetik az ország fantasztikus természeti és kulturális adottságait, így ha egy aktív és felejthetetlen szilveszteri programra vágysz, akkor ezt az utat Neked találtuk ki!
 
Kiemelt látnivalók utazásunk során:
 
- Manila nyüzsgő metropolisza
- két napos felejthetetlen hajókirándulás, szilveszteri partival egy világvégi szigeten,
- Coron Island és a környező szigetek lenyűgöző természeti értékei,
- napnyugtanézés  Mt Tapyas csúcsáról,
- színpompás trópusi korallok és hihetetlen gazdag víz alatti élővilág,
- a Bacuit szigetvilág fantasztikus formájú sziklái, fehér homokos tengerpartjai,
- a Fülöp-szigetek egyik leghosszabb és legszebb homokos standja, a Nacpan Beach,
- egy izgalmas canopy walk El Nido pengeéles sziklái közt,
- tengeri kajakozás eldugott, meseszép tengerpartokra,
- a narancs, a vörös és a lila minden árnyalatában úszó napnyugták a szigeteken,
- kóstoló a híres Fülöp-szigeteki rumokból.
Programunkon alapvetően hajókirándulásokra és sznorkell túrákra indulunk, hogy a Fülöp-szigetek mesés szigetvilágát és víz alatti világát felfedezzük. Mivel a program jelentős részén hajózni fogunk, a biztos úszni tudás ezen a túrán elengedhetetlen, úszni nem tudók jelentkezését a túrára nem fogadjuk el! Mivel sokat fogunk a tengeren hajózni, tisztában kell lenni azzal, hogy a reggel általában csendes vízek a délutáni órákban a feltámadó szélben hullámossá válhatnak, aki nagyon hajlamos a tengeri betegségre, annak ezt a túrát nem ajánljuk! A hajók egyes esetekben a part menti mólónál tudnak kikötni, de a móló telítettsége esetén lehet, hogy egyik hajóról a másikra átmászva tudjuk a mólót megközelíteni, sőt egyes esetekben ez csak a derékig erő vízben gázolva, esetleg a vízben úszva lehetséges! A Fülöp-szigetek mesés szigetvilágában utazni hihetetlen élményeket jelent, európai kalandozásainkkal ellentétben ugyanakkor szem előtt kell tartani, hogy ez Ázsia. Aki azonban nem túl kényes, és az életre szóló élményekért vállalja az átlagosnál "nomádabb" viszonyokat, azt biztosíthatjuk, hogy nem fog csalódni!
 • 1. nap Manila

  Érkezés Manilába. Elfoglaljuk szállásunkat, ahonnan programunk indul, és amennyiben időnk engedi, a becsekkolás után egy környékbeli hangulatos vendéglőben megvacsorázunk, majd kipihenjük az utazás fáradalmait, egyben erőt gyűjtünk a másnapi korai induláshoz. Szállás: szálloda.
 • 2. nap Manila, Busuanga Island: Coron Town, Mt. Tapyas

  2
  Ma el is hagyjuk a nyüzsgő Manilát, s a reggeli órákban átrepülünk Busuanga szigetére. Alig másfél órás repülés után landolunk a sziget repterén, ahol taxiba szállunk és szállásunkra utazunk. Coron Town kisvárosa egy csodálatos  öbölben fekszik, a tengerből és a földből kinövő tipikus délkelet-ázsiai mészkőhegyek között. Elfoglaljuk szállásunkat, s amennyiben időnkbe még belefér, egy csodás naplemente nézésre indulunk: a környék kedvenc kilátópontjára, a Mt Tapyas csúcsára kapaszkodhatunk fel. A túra rövid, de meredek, megerőltető, ám a panoráma és a naplemente remélhetőleg mindenkit kárpótolni fog. Szállás: szálló, ellátás: reggeli.
 • 3. nap Coron Town, Coron Island, szilveszter egy lakatlan szigeten

  2
  Ma felejthetetlen élményben lesz részünk: egy két napos óévbúcsúztató és újévköszöntő kalandos hajókirándulásra indulunk! Első ránézésre gyanúsan keskeny lélekvesztőnek kinéző vízi járművel indulunk el, de elég hely van mindennek, és a hajó két oldalán stabilizáló rudak segítenek a hullámok leküzdésében. Ennek köszönhetően minimális a tengeribetegség esélye. Fel kell készülni ugyanakkor, hogy a hajók néhány esetben csak úszva, vagy a derékig érő vízbe begyalogolva közelíthetők meg, felszerelésünket mindenképp vízálló táskákba tegyük! Ilyen táskákat a kikötőben, vagy a városban sétálva úton-útfélen jó áron beszerezhetünk. Felpakolva ivóvízzel, élelmiszerrel és sznorkel felszereléssel kihajózunk a környező szigetvilág felfedezésére. Délkelet-Ázsia egyik legszebb szigetcsoportja vár minket. A kristálytiszta vízben magasodnak a méregzöld trópusi növényzettel borított mészkősziklák, szigetek, melyek mélye felderítésre váró lagúnákat, strandokat rejt, a körülöttük lévő víz alatt pedig korallok és a köztük élő halak színes és nyüzsgő világa várja az utazót. Elsőként a Busuanga-szigeten fekvő Coron Town-tól egy jó fél órányi hajóútra található azonos nevű sziget, Coron felé vesszük az irányt. A sziget már önmagában is rendkívül különleges, hiszen a tűéles mészkőcsipkék formálta tájon úgy érezhetjük magunkat, mintha egy másik bolygón lennénk. A vad táj azonban megannyi szépséget rejt, melyekért csupán egy néhány tízperces, ám annál meredekebb túrát kell megcsinálnunk. Az első kilátópontunkból a kristálytiszta vizű, a kék és a zöld valószínűtlenül sok árnyalatában pompázó Kayangan-tavat csodálhatjuk meg, amelyben aztán később természetesen meg is fürödhetünk. A további programok során megnézzük még a hasonlóan döbbenetes fekvésű Twin Lagoons-t, strandolunk hófehér homokos, türkizkék vízű tengerpartokon, illetve sznorkelezünk  a Siete Picados korallszirtjei között. Látványos programunk után aztán a környező szigetvilág egyik eldugott, "lakatlan" szigete felé vesszük az irányt, hamarosan már a tengerpartról élvezhetjük a napnyugta egyedülálló fényeit. Az óévet itt, ebben az igazán varázslatos környezetben, pálmafák alatt, tábortűz mellett búcsúztatjuk, sok millió csillagos szállásunkon. Szállás: bambusz bungaló, ellátás: reggeli, a hajókiránduláson ebéd és vacsora.
 • 4. nap Malcapuya Island, Ditaytayan sandbar, Coron Town

  2
  Folytatódnak vadregényes napjaink a Coron környéki szigetvilágban, ahol az előző napon felfedezett részek mellett újabb eldugott szigeteket és öblöket keresünk fel saját hajónkkal. Az éjszakába nyúló szilveszteri parti után ma persze kényelmesen kelünk, élvezzük a nyugalmat ezen a világvégi, mesés szegleten, majd miután a pálmafák alatt megreggeliztünk, újra hajóra szállunk. A helyiek úgy tartják, hogy a környező szigetek körül a víz olyan tiszta, mint sehol máshol a világon. Természetesen ennek utánajárva merülünk mi is minél többször a víz alá, hogy hatalmas, érintetlen korallmezők között élvezzük ki a tengeri élővilág csodáit. Először a Ditaytayan sandbar-hoz, azaz egy tengerbe nyúló, különösen szép homokpadhoz igyekszünk, ahol a homokzátony egyik oldalán a sekély vízben úszkálhatunk, míg a másik oldal a mély vízzel és a változatos korallzátonyokkal remek sznorkelezési lehetőséget kínál. Ebédünket a Malcapuya island csendes parti vízein fogyasztjuk el, majd nem marad más hátra, mint egy hatalmas strandolás a pálmafákkal övezett, fehér fövenyes, türkizkék vízű öbölben, ahol újra különlegesen szép víz alatti világ tárul elénk az "Akváriumnál." Napunk vége felé aztán befutunk Coron Town kikötőjébe, s visszatérünk a már ismerős szállásunkra. A vadregényes két napos hajókirándulás után azért jól fog esni a szálló kényelme, s este már valamelyik remek étteremben próbálhatjuk ki a helyi speciálitásokat. Szállás: szálló, ellátás: a hajókiránduláson reggeli és ebéd.
 • 5. nap Coron Town, Lusong Islands, Pass Island

  2
  Ma ismét egy rendkívül látványos hajókirándulásra indulunk. Első megállónk egy II. világháború alatt elsüllyedt japán hadihajó roncsaihoz vezet, itt sznorkelezhetünk a roncson időközben megtelepedett korallokat, s a köztük úszkáló színes halakat megcsodálva, majd a Lusong korallkert ugyancsak különleges, érintetlen korallmezői következnek. A korallmező szélén csobbanunk a vízbe, majd a tenger áramlatát kihasználva sodródunk a korallok fölött, míg a hajónk pár száz méterrel odébb felvesz bennünket. Innen a Pass Island idilli, pálmafákkal teli strandja következik, ahol nincs más dolgunk, mint elfogyasztani ebédünket, s átadni magunkat a tengerparti könnyed lazulásnak. Szállásunkra visszatérve elmehetünk egy lelazító masszázsra a kisváros központjában. Szállás: szálló, ellátás: reggeli.
 • 6. nap Coron Town, Black Island

  2
  Ma egy újabb, életre szóló kaland következik. A Coron környéki szigetvilág eleve nem olyan zsúfolt, mint amit Thaiföldön, vagy egyéb felkapott tengerpartokon és szigeteken megtapasztalhatunk, de ma ezen belül is egy még kevésbé látogatott, de annál gyönyörűbb szigetet fedezünk fel Busuanga északnyugati részén: ez pedig a Black Island. Transzferrel utazunk Ocam Ocam tengerpartjára, ahol hajóra szállva alig fél óra alatt eljutunk erre a világvégi, mesés kis szigetre. Ahogy a Paradicsomot elképzeljük: fehér homokos tengerpart, pálmafákkal, égbe meredő mészkőszikla bércek, amelyek több izgalmas barlangot is rejtenek, a tengerben remek korallzátonyok és sznorkelezési lehetőség. Még egy hajóroncsot is találunk a sekély parti vizekben. Ebédünket a parton, pármafák árnyékában fogyasztjuk el, s ha szerencsénk van, az egész szigetet szinte csak magunknak tudhatjuk, mert tömeg az nem lesz, várhatóan. A késő délutáni órákban érünk vissza ismerős szállásunkra. Szállás: szálló, ellátás: a szálláson reggeli, a hajókiránduláson ebéd.
 • 7. nap Coron Town, El Nido

  Ma elhagyjuk a Busuanga környéki mesés szigetvilágot és kompra szállunk, hogy 4-5 órás utazás után befussunk Palawan-szigetének talán leghíresebb települése, El Nido kikötőjébe. Partraszállás után elfoglaljuk új szállásunkat, ahol jól fog esni egy zuhany a hosszú hajózás után, majd felfrissülve belevethetjük magunkat a Coronnál sokkal pörgősebb, nyüzsgőbb kisváros éjszaki életébe. Remek éttermek, bárok közül válogathatunk, kétségtelenül jól fog esni a gyönyörű kirándulások után újra élvezni a civilizáció vívmányait is. El Nidoban négy éjszakát töltünk. Szállás: szálloda, ellátás: reggeli.
 • 8. nap El Nido, Nacpan Beach

  A sok hajózás után ma szárazföldi program következik. Délelőtt szabadprogram keretében lazulhatunk El Nido városkájában, de a bevállalósabb utastársakkal egy fakultatív program keretében az El Nido fölé magasodó sziklák egyikére próbálunk felkapaszkodni a Taraw via ferrata / canopy útvonalon egy csodás panorámáért, majd ebédünket már az egyik tengerparti étterem teraszán ülve fogyaszthatjuk el. Ebéd után némi szieszta, majd a mai nap fő programpontja következik: a Nacpan Beach. Elhagyjuk El Nido városkáját, és körülbelül jó egy órás buszozás után jutunk el egy felejthetetlen partszakaszra, a Nacpan Beachre. A tíz-húsz, pálmafák alatt hűsölő turista és helyi halász szinte fel se tűnik a sok száz méteres aranyló homokos parton. Egy rövid sétával teljesen elhagyatott partszakaszokat fedezhetünk fel, ahol senkivel sem kell megosztani a strandolás örömeit. A parti túra után egy tengerparti bárban koktélozhatunk, s itt várjuk meg a napnyugta egyedüli fényeit is, majd szürkület környékén indulunk vissza El Nidoba. Szállás: szálloda, ellátás: reggeli.
 • 9. nap El Nido hajókirándulás: Tour A

  2
  A szárazföldi pihenőnap után ma egy újabb, látványos hajókirándulásra indulunk. El Nido talán leghíresebb túrája, a Tour A következik, melynek során először egy meseszép lagúnát keresünk fel. Az lagúnához hajónk be se tud menni, tengeri kajakokra átszállva juthatunk el a függőleges sziklákkal bekerített, rejtett vízi világhoz. Egy másik helyen víz alá bukva kell átbújni egy hatalmas sziklafal mögé, hogy élvezhessük a világtól elzárt homokos partot. Ebédünket egy sziklafal árnyékában, egy gyönyörű, fehér fövenyes partszakaszon fogyasztjuk el, majd lazítás, strandolás következik. Természetesen szigetről szigetre hajózva arra is szakítunk elegendő időt, hogy búvármaszkban és légzőcsővel felszerelkezve gyönyörködhessünk a tarka, színpompás trópusi korallokban, a színes halakban. Szállás: szálloda, ellátás: reggeli, a hajókiránduláson ebéd.
 • 10. nap El Nido, Las Cabanas Beach

  Utolsó tengerparti napunkon még kiélvezhetjük a napfényt, mielőtt visszatérnénk az európai télbe.  Aki igazán aktívan szeretné tölteni a mai napot is, azokkal délelőtt egy fakultatív tengeri kajak kirándulásra indulhatunk a tegnapi napról már részben ismerős, meseszép partszakaszokra, majd némi szieszta és felfrissülés után a teljes csapattal kiegészülve a környék másik legszebb, s immáron jóval felkapottabb tergerpartjára igyekszünk, a Las Cabanas strandra. Az ide való eljutáshoz vagy kisbuszunkat, vagy egy jellegzetes helyi járművet, a motoros triciklit vesszük igénybe. A motoros tricikli tulajdonképpen egy oldalkocsis motorkerékpár, látványos, áramvonalas „karosszériával”. Akik a canopy után további izgalmakra vágynak, itt kipróbálhatják a nemrég átadott zipline-t. A pazar panorámát kínáló drótkötélpálya első szakasza egy kisebb csúcsról indulva a strand és a pálmafák fölött elsuhanva egy partközeli kis szigeten ér véget, ahonnan egy másik kötélpályát használva tudunk visszacsúszni a kiindulópontunk közelébe. Aki a zipline-t kihagyná, s csak lazulni, napozni, úszkálni szeretne, az is megtalálja itt számítását. A pálmafák, a tenger, s a közeli bárok, éttermek kínálata kétségtelenül emlékezetessé teszi utolsó napunkat a Paradicsomban. A napnyugta varázslatos fényeit pedig a környék legfelkapottabb napnyugta néző partszakaszán várjuk be, jófajta rumok és jó zene mellett. Szállás: szálloda, ellátás: reggeli.
 • 11. nap El Nido, Manila

  Reggelink után a reptérre indulunk és a délelőtt folyamán visszarepülünk Manilába. Amennyiben időnk engedi, szállásunk elfoglalása után rövid városnézésre indulunk. Intramuros nem más, mint Manila történelmi magja, a város legrégebbi negyede. A XVI. század második felében a spanyol hódítók által emelt falak között eredetileg a gyarmatosító Spanyolország itteni képviselői éltek. Az épületeken mindenhol a régi spanyol korszak befolyását láthatjuk. Itt megnézhetjük a Santiago erődöt és a manilai katedrálist. Napnyugta után pedig keresünk egy hangulatos vendéglőt, hogy megvacsorázzunk, s átbeszéljük utazásunk meghatározó élményeit. Szállás: szálloda, ellátás: reggeli.
 • 12. nap Manila

  A mai napra szervezett programunk nincs, repülőnk indulásának függvényében elindulunk a reptérre, majd megkezdjük hazautunkat Budapest felé.
Az oldalon látható képeket Pál Máté és Szabó Szilveszter készítették.
A honlapunkon cookiekat használunk, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk neked.