Bejelentkezés

Thaiföld, Laosz, Kambodzsa

Indokína különleges arcai, lazulással Thaiföld álomszép szigetén, Koh Changon

Indokína páratlan arcait mutatjuk meg neked! Bangkok fülledt metropoliszának nyüzsgő utcái között az aranyozott Királyi Palotája vár minket. Utána ellátogatunk Laosz valamikori fővárosába, Luang Prabang templomai és buddhista szerzetesei közé, ahol felejthetetlen, dzsungelben zuhogó vízeséseket láthatunk. Vang Viengben eredeti környezetben, rizsföldek és trópusi karsztkúpok között adhatjuk át magunkat a természetnek, majd a Mekong-folyó sajátos árteres szigetvilágában kalandozunk. Utazásunk csúcspontjaként Angkorba, az egykori khmer birodalom fővárosába repülünk, végül pedig paradicsomi környezetben, Thaiföld egyik legszebb szigetének fehér homokos strandjai felett lenyugvó nappal búcsúzunk Délkelet-Ázsiától.

Kiemelt látnivalók az utazás során:

Thaiföld:
- Bangkok metropolisza.
- a Királyi Palota a Smaragd Buddhával.
- Ayutthaya,
- Erawan Nemzeti Park, vízesések az esőerdőben,
- Wat Po és a Fekvő Buddha.

- Koh Chang álomszép szigete.
 
Laosz:
- Luang Prabang városa, az első Lao Birodalom fővárosa (UNESCO világörökség) .
- Mekong folyó és az Ezer Buddha barlangja.
- Tat Kuang Si vízesésrendszere. 
- Vang Vieng, trópusi karsztkúpok, rizsföldek.
 
Kambodzsa:

- Angkor monumentális romjai: Bayon, Angkor Wat, Ta Prohm és sok más (UNESCO világörökség).

Időpontok

 • 2024. január 26
  → február 07.
Hosszabbítási lehetőség a Kambodzsa, Laosz, Thaiföld (Koh Chang) alapprogram előtt. A vállalkozó kedvűek, az érdeklődők, akik több szabadnapot tudnak szánni erre a csodálatos térségre, velünk tarthatnak a Thaiföld hosszabbításra, megnézni Ayutthyaya-t, Sziám egykori fővárosát és az Erawan Nemzeti Park dzsungelében megbúvó csodálatos vízeséseket. A kiegészítő program felára 199.000.-Ft. Ha erre a kiegészítő programrészre is jelentkezel, akkor értelemszerűen 4 nappal korábban indul az utad. A kiegészítő program az alap programkiírásban szereplő tervezett menetrend előtt, ahhoz csatlakozva indul, azaz számodra a teljes program 2024. január 22-én indul Bangkokban és 2024. február 7-én ér véget Koh Chang szigetén. Kérjük, hogy részvételi szándékodat időben jelezd felénk! A kiegészítő program minimum 6 fő jelentkezése esetén indul.

Fontos! Kedves Érdeklődő! Utazásunk időpontja a csúcsszezonra esik. Erre az időszakra a repülőjegyek ára a szokásosnál magasabb, és az utazás időpontjához közeledve ezek az árak emelkednek. Minél előbb sikerül megvenni a repülőjegyeket, annál nagyobb az esély kedvező repülőjegy árakkal megvalósítani az utazást. Ha érdekel ez a program, már most tudod, hogy jönni szeretnél velünk, kérjük, mindenképpen jelentkezz irodánkban, hogy minél előbb el tudjuk kezdeni a szervezést! Köszönjük!
 • extra 1. nap Bangkok

  Érkezés Bangkokba. Szállásunk a nyüzsgő Khao San Road környékén lesz, ahol két éjszakát töltünk. Az első napon a repülőjáratok menetrendjétől függ az érkezés, ha marad rá időnk, akkor egy rövid pihenőt követően útnak indulunk, hogy megszerezzük első benyomásainkat, és kipróbáljuk a thai konyha különlegességeit. Szállás szállóban, ahol egy éjszakát fogunk eltölteni.
 • extra 2. nap Bangkok, Ayutthaya

  Irány Ayutthaya! A Bangkoktól mintegy 70 km-re található kisváros valamikor egy kisebb birodalomnak volt a névadója, 1350-1767 között Sziám fővárosa volt. A csodálatos templomok, paloták és erődítmények romjai az előző főváros nagyszerűségéről, fényéről mesélnek. Korszakot és építészeti stílust is elneveztek róla. A városba érve nagyon rövid idő alatt fogalmat alkothatunk arról, hogy micsoda gazdagság lehetett itt egykoron. Gyakorlatilag a folyók által körülölelt, teljes belvárosi rész palotákból és templomokból állt - az egykori leírások szerint fényes nappal is 3 mérföldről látszott az arannyal bevont tetők és falak vakító csillogása. A központi terület épületeinek egy része ma is áll, némelyiket használják is, de a legtöbbet az idő és a többször bepróbálkozó burmai hadsereg módszeresen elpusztították. Helyükön hatalmas parkok terülnek el, amelyeket itt-ott tetszhalott állapotban levő templomromok szegélyeznek. Megkapó hangulata van a saját maga skanzenjévé alakult Ayutthayának, a nagy kiterjedésű helyen a sok turista sem zavarja egymást. A késő esti órákban térünk vissza Bangkokba. Szállás szállóban.
 • extra 3. nap Bangkok, Kanchanaburi

  2
  Reggeli után indulás Kanchanaburiba, amely 122 kilométerre fekszik Bangkoktól. A város leginkább arról híres, hogy itt építették a II. világháború idején a világhíres hidat (Híd a Kwai folyón). Közel 16.000 szövetséges katona vesztette itt életét a japán megszálás idején, a Thaiföld-Burma vasútvonal megépítésekor. Mielőtt szállásunkra érünk, megállunk egy temetőnél, ahol a szövetséges katonák egy része nyugszik, majd dél körül érkezünk szállásunkra a Kwai-folyó partjára. Elfoglaljuk szobáinkat, megebédelünk a környékbeli éttermek valamelyikében, majd elsétálunk a világhíres hídhoz. Átsétálunk rajta, majd egy kilátópontról megnézzük a lenyugvó nap fényei és visszasétálunk szállásunkra a Kwai-folyó partján, ahol két éjszakát fogunk eltölteni. Szállás szállóban.
 • extra 4. nap Kanchanaburi, Erawan vízesés

  A mai napon a környék egyik legszebb helyét, az Erawan Nemzeti parkot látogatjuk meg. A sűrű trópusi erdőben több lépcsős vízesés rendszer várja a látogatókat. A sűrű növényzet között a víz hét kissebb-nagyobb vízesésen keresztül folyik, melyek alatt halakkal teli medencék alakultak ki. A vízesések alatt meg lehet fürdeni, van, ahol le lehet csúszdázni a sziklákon a kristálytiszta vízbe, vagy be lehet állni a lezuhanó víz alá masszíroztatni a hátunkat. Jól kitaposott erdei ösvényen haladunk felfelé a víz mellett, majd plusz kalandként letérünk az ösvényről, hogy a vízben haladjunk tovább, szikláról sziklára lépdelve, vízben gázolva. Az erdőben majmok és madarak rikácsolnak, amelyeket némi szerencsével le is fotózhatunk. Kora este érünk vissza szállásunkra. Szállás szállóban.
 • 1. nap Kanchanaburi / Bangkok (Thaiföld)

  Ma korán reggel visszaindulunk Bangkokba. Amíg a csak az alapprogramon résztvevő utastársaink megérkeznek, a többiek szabad program keretében lazíthatnak a szállásunk környékén található számtalan bár vagy étterem valamelyikében, vagy elmehetnek a nem messze lévő amulett piacra, vagy egyéb fakultatív programon is rész vehetnek.

  A csak az alapprogramon részt vevő utastársaink a repülőjáratok menetrendjének függvényében érkeznek Bangkokba. Kisbusszal megyünk szállásunkra, majd a szobák elfoglalása után, egy rövid pihenőt követően útnak indulunk, hogy megszerezzük első benyomásainkat és kipróbáljuk a thai konyha különlegességeit. Szállás szállóban, ahol két éjszakát fogunk eltölteni.
 • 2. nap Bangkok

  Ma Bangkok városával ismerkedünk. A modern, fülledt-párás ázsiai nagyváros lakosainak száma becslések szerint több mint 10 millió. Sok érdekes és izgalmas látnivalót kínál a magunkfajta utazónak. Mi is felkeresünk néhányat ezek közül. A Királyi Palotáról már szinte mindenki látott képeket és most élőben is elénk tárul. Bangkok fővárossá válásának első esztendejében, 1782-ben megszentelték. A terület száznál is több épülete a királyság bő 200 évének történetéről és építészeti kísérleteiről tanúskodik, és persze itt található a Smaragd Buddha, ami nem smaragdból, hanem jáspiskvarcból készült. A szobor kb. 70 centiméter magas, és már a 15. századi krónikákban is említik. A palota és a wat (buddhista templom) épülete rendkívül színes: csillogó aranyozott épületek, fényes narancssárga és zöld tetőcserepek, mozaikkal kirakott oszlopok és díszes márvány kőlapok díszítik. Az épület hatalmas freskóin az indiai Rámájana eposz thai változatának jeleneteit elevenítik meg. Innen átsétálunk a Wat Pho templomhoz, ami a város legrégibb és talán legnagyobb temploma. Itt található az ország leghosszabb Fekvő Buddha szobra. Ezután hajóra pattanunk és megcsodáljuk a Hajnal Templomát (Wat Arun). Bangkok fővárossá válása előtt épült, mostani magasságát több ráépítés után érte el. A khmer stílusú kőtorony több száz nagy felfordított vizeskorsón áll, hogy ne süllyedjen meg a puha talajon. Bangkok nyugati oldalát a várost behálózó csatornarendszerre építették, ezért a thai fővárost sokszor nevezik Kelet Velencéjének. A Wat Arun után egy motoros csónak kirándulás keretében a vízről nézzük meg a csatornákon épült házakat, templomokat. Befejezésképpen csónakkal közelítjük meg a kínai negyedet, ahol rövid sétát teszünk, mielőtt visszatérünk szállásunkra. Szállás szállóban.
 • 3. nap Bangkok, Luang Prabang (Laosz)

  A mai napon Észak-Laosz tartományi székhelyére utazunk repülővel. Pár órás repülést követően érkezünk meg a  világörökség részét képező, buddhista szerzetesek fővárosába, Luang Parabang-ba, és elfoglaljuk szállásunkat ahol három éjszakát fogunk tölteni. Szükségünk lesz a valamivel több mint két napra Luang Prabangban és környékén, hisz itt is rengeteg látnivaló vár minket. Ismét egy templomvárosban vagyunk, azonban itt most „gyakorló” szerzetesekkel, használatban lévő templomokkal találkozhatunk. Buddhista szentélyek, pagodák sora vár minket, és kis szerencsével bepillantást nyerhetünk a kolostorokban élő szerzetesek életébe is. Érdemes megtekinteni a királyi palotát, ami ma múzeumként funkcionál. Szállás szállóban.
 • 4. nap Luang Prabang, Pak Ou, Lao Lao falu

  A mai napon hajókázunk a Mekongon. A „Vizek Anyja” fontos közlekedési útvonal, ezért teljesen érthető módon igen gyakori megoldása az utazásnak a folyóvízi hajózás. Az esőerdei talajon az útépítés drága és nehézkes, a földutak eső idején igen feláznak, és a XX. század harcai is több helyen veszélyessé tették a szárazföldi közlekedést. Utazásunk során egészen más képet kapunk Laoszról, mint amit eddig láttunk. A vízi élet egy más kultúra, amibe most testközelből nyerünk bepillantást. Elsőként a Pak Ou barlangnál állunk meg, amit a helyiek szent helyként tisztelnek. A barlang belsejében több ezer faragott szobrot helyeztek el az évek során erre járt vándorok. A barlanggal szemközt egy kisebb folyó ömlik a Mekongba és remekül látszik, amint találkozik a két különböző színű víztömeg. Visszafelé pedig a Lao Lao faluban állunk meg. A település pálinkafőzdéivel vívta ki magának a turisták népszerűségét. Itt vehetünk kígyóval, gyíkkal, százlábúval "ízesített" készült különleges italokat is. Szállás szállóban. Ellátás: reggeli.
 • 5. nap Luang Prabang, kajakozás, elefánt tábor

  A mai napon reggeli után egy elefánt-táborba látogatunk. Itt lehetőségünk lesz az elefánt fürdetés egyedi élményét megtapasztalni, együtt fürdeni, úszni ezekkel a barátságos ormányosokkal. Az elefántok után kisteherautóra szállunk és rövid zötykölődés után érkezünk meg kajak túránk kiinduló pontjára a Nam Khan folyó partjára. Rövid eligazítást követően kajakokkal csorgunk lefele a sziklák, és őserdő övezte folyón. Helyenként kisebb zúgók, örvények teszik kalandosabbá a haladást, de helyi kísérőink éberen figyelnek, hogy még az is nyugodtan átjusson ezeken a helyeken, aki életében először ül kajakban. Ebédelni egy folyóparti bárnál állunk meg, ahol ebéd után pihenőt tartunk. Itt természetesen üdítő és bódító italok széles választéka kapható, hogy igény szerinti relaxált állapotban jussunk el szállásunkig. Természetesen a folyón folytatjuk utunkat a már jól ismert kajakokkal, ellazulva csorgunk egészen a szállásadó faluig. A természeti környezet, a langyos víz és a lebegés élménye feledhetetlenné teszi a mai napot. Szállás szállóban. Ellátás: reggeli és ebéd.
 • 6. nap Luang Prabang, Tat Kuang Si

  1
  A mai napon meglátogatjuk a Luang Prabangtól alig egy órányi autóútra található Tat Khuang Si szemet gyönyörködtetően szép, többlépcsős vízesését, ahol a víz fürdőmedencék sorozatát formálta ki a mészkőből. A Khuang Si vízesés a Szalajka-patak (Bükk) Fátyol-vízeséséhez hasonló módon keletkezett, de az édesvízi mésztufagátak itt a buja erdőben egészen vadregényes hangulatot kölcsönöznek a tájnak, amit a smaragdszínű víz tesz teljessé. Egy kisteherautó személyszállításra átalakított hátuljában utazva kb. egy óra alatt érjük el a vízesést övező park bejáratát. Sétára indulunk a sűrű erdőben kanyargó ösvényeken, a patak csobogásának "háttérzajával" kísérve. Felsétálunk a vízesés tetején található kis medencéhez is, majd a zuhogó vízoszlop másik oldalán ereszkedünk le oda ahol a folyó ismét vízszintesen folyik. Itt több szemet gyönyörködtető medencét alakított ki a víz, ahol akár Tarzanként ugorhatunk a hűsítő habokba a fára függesztett kötélről. Szállás szállóban. Ellátás: reggeli.
 • 7. nap Luang Prabang, Siem Reap (Kambodzsa)

  Mai napunk célja a Kambodzsában fekvő Siem Reap, az Angkor Wathoz közeli kisváros. A repülőgépünk indulásának függvényébe kimegyünk a repülőtérre Luang Prabangban, ahonnan elrepülünk Kambodzsába. A határátlépéssel járó formaságok intézése után szállásunkra utazunk, ahol négy éjszakát töltünk. Miután lepakoltunk, gyalogosan fedezzük fel a környéket. A régi piac, az éttermek utcája, az éjszakai piac, a város nyüzsgő, kavargó, színes élete felejthetetlen élményt nyújt. Természetesen szakítunk időt a helyi élelmiszer piac meglátogatására is, ahol a választék elképesztően változatos. Ismerős, és ismeretlen gyümölcsök, zöldségek, húsok, csúszómászók, rovarok, amit csak el tudunk képzelni. Az est beköszöntével az előző este felderített városközpont szórakozó negyedében megnézzük az egykori angkori khmer udvar táncosnőinek, az apszaráknak, tradicionális tánc előadását egy kellemes vacsorával egybekötve. Szállás szállóban. Ellátás: reggeli és vacsora.
 • 8. nap Siem Reap, Angkor

  Programunk egyik legfontosabb állomásához érkeztünk: Angkor, az egykori vallási központ, templomváros felfedezése vár ránk. Az őserdőben fekvő, sokszor a buja növényzet által már benőtt/átnőtt épületek felfedezése életre szóló élmény. A világ egyik legnagyobb és leghíresebb régészeti lelőhelyén vagyunk, melyet csupán a XIX. század végén fedezett fel magának a nyugati kultúra. A várost a khmer birodalom, a khmer civilizáció kezdte építeni a IX. században, és folyamatosan növekedett egészen a XV. századig, amikor lakói elhagyták. Ma már több mint 100, milliméter pontos illesztésekkel felépített kőtemplomát ismerjük, melyek mellett számtalan könyvtár és kisebb szentély is található. Az itt élő emberek a közeli Tonle Sap tó nyújtotta megélhetési lehetőségekre tudták alapozni a kultúrájukat, ami azonban a XV. század után szinte nyomtalanul eltűnt. A templomok alapján a hindu és a buddhista vallás lehetett életük meghatározó vezérelve. Az itt töltött két napunk során megtekintésre kerülő csodálatos épületek között tuk-tuk-ok segítségével közlekedünk, így nyugodt tempóban fedezhetjük fel Angkor leglátványosabb templomait. Esténként pedig Siem Reap egyik hangulatos vendéglátóhelyén oszthatjuk meg egymással benyomásainkat, élményeinket. A sok sétától keletkezett fáradtságon pedig kellemes kambodzsai masszázs segítségével lehetünk túl. Szállás hotelban, ellátás reggeli.
 • 9. nap Siem Reap, Angkor

  Hajnalban kelünk, és mint előző nap, most is tuk-tukba szállunk és Angkor Watban csodáljuk meg a felkelő nap fényeit. A kora reggeli órákban jó fényviszonyok között mindenki a saját tempójában fedezheti fel a templomváros legnagyobb épületét, Angkor Wat-ot. Innen a Tomb Raider című filmből jól ismert Ta Prohm templomba hajtunk. A templom felújításakor igyekeztek megőrizni a háborítatlan dzsungel hangulatot, ami egész jól sikerült. Délután még megnézzük a Nők templomának csodálatos domborműveit, majd este búcsúzunk Kambodzsától, hiszen holnap már a tenger vár minket! Szállás hotelban, ellátás reggeli.
 • 10. nap Siem Reap, Koh Chang (Thaiföld)

  Reggeli után busszal indulunk Thaiföldre. Pár órás utazás után érünk a kambodzsai – thaiföldi határra, ahol gyalog kelünk át. Miután túlestünk a kötelező formalitásokon, és átsétáltunk az elképesztően kaotikus határon, rövid várakozást követően egy másik busszal indulunk déli irányba Koh Chang szigetére. Több órás utazás következik, majd kompra szállva az este folyamán megérkezünk Thaiföld egyik legszebb szigetére, ahol három éjszakát töltünk. Thaiföld második legnagyobb szigetén festői, smaragdzöld növényzettel borított hegyek, homokos strandok, türkizkék színű vizekkel és figyelemre méltó madárvilággal, tengeri élővilággal. Itt található Délkelet-Ázsia legnagyobb tengeri nemzeti parkja, ahol több mint félszáz kisebb-nagyobb sziget és zátony található, így aki búvárkodni szeretne, itt kipróbálhatja. Természetesen aki sznorkellezni, vagy strandolni szeretne, az szintén megtalálja számítását, de aki aktívabb programra vágyik, azok túrázhatnak is a szigeten. Kipihenjük az idevezető hosszú utazás fáradalmait, a környékbeli bárok, éttermek valamelyikében, majd visszatérünk szállásunkra. Szállás hotelban, ellátás reggeli.
 • 11. nap Koh Chang

  A mai napon hajókirándulásra indulunk. Csónakunkból a tengerről is megcsodálhatjuk az esőerdővel borított hegyeket, a tengerparton fehér homokos, pálmaligetes strandokat és a kis halászfalvakat. Kirándulásunk során többször megállunk a szigettől délre található halakkal és korallokkal teli vizeken, hogy fürödjünk és sznorkellezünk. Ebédünket egy pálmákkal övezett homokos strandon, vagy a hajón fogyasztjuk el, majd strandolás után visszatérünk szállásunkra. (A hajókirándulás programpontjainak sorrendje az apály-dagály aktuális alakulásának függvényében módosulhat, felcserélődhet!). A trópusi fehér homokos tengerparton, zöldellő pálmafák alatt számtalan bár, étterem között választhatunk, ahol megvacsorázunk az egész napos kirándulás után. Szállás hotelben. Ellátás: reggeli, ebéd a hajón.
 • 12. nap Koh Chang

  A mai napon álomszép környezetben töltődhetünk fel és pihenhetünk. A szigeten több programlehetőség közül választhatunk. Túrázhatunk a dzsungel borította hegyek között, felfedezve az erdő mélyén megbúvó vízeséseket. Aki búvárkodni szeretne, választhat a parton található irodák ajánlatainak sokasága közül. Nem csak gyakorlott búvárok élhetnek ezzel a lehetőséggel, de a kezdők is kipróbálhatják a készülékes merülést. Szállás hotelben. Ellátás: reggeli.
 • 13. nap Koh Chang, Bangkok

  A mai napon a repülőgép indulásának függvényében indulunk vissza komppal, majd busszal Bangkokba. Közel 6-7 órás utazás után érkezünk meg a repülőtérre, majd megkezdjük hazautazásunkat Magyarországra. Ellátás: reggeli.

Az oldalon látható fotókat Bodon Pál és Diebel András készítették.

Út ára tartalmazza

Az alapprogram során:
- a program helyszínén a repülőtéri transzfereket, ha az Eupoliszon keresztül vásárolod meg a repülőjegyet,
- az utazásokat bérelt buszokkal, tuk-tukokkal, tömegközlekedéssel,
- a szállásokat 9 éjszakára, szállókban, saját fürdőszobás hideg/meleg vizes, angol WC szobákban,
- a szállásokat 3 éjszakára, hotelben, saját fürdőszobás szobákban,
- a reggeliket 10 alkalommal, Luang Prabangban, Siem Reapban és Koh Chang szigetén,
- a hajózást a Mekong folyón,
- a kajakozást Luang Prabangban, a kajak bérléssel, ebéddel,
- az elefánt fürdetést Luang Prabangban,
- a kirándulást a Tat Kuang Si vízeséshez,
- az apszara táncest látogatást, svédasztalos vacsorával,
- a sznorkel kirándulást, felszerelésbérléssel, ebéddel,
- a helyi vezetők díját, a programok szervezését és a magyar nyelvű túravezetést.

Az előhosszabbítás során:
- a program helyszínén a repülőtéri transzfereket, ha az Eupoliszon keresztül vásárolod meg a repülőjegyet,
- az utazásokat bérelt buszokkal, tuk-tukokkal,
- a szállásokat négy éjszakára, szállókban, saját fürdőszobás hideg/meleg vizes, angol WC szobákban,
- az egész napos kirándulást Ayutthaya városába bérelt busszal,
- az egész napos kirándulást az Erawan Nemzeti Parkba bérelt busszal,
- a helyi vezetők díját, a programok szervezését és a magyar nyelvű túravezetést.

Út ára nem tartalmazza

- a nemzetközi repülőjegy és illetékek árát Budapest – Bangkok – Budapest között,
- a térségen belüli repülőjegyek és illetékek árát Bangkok – Luang Prabang, és Luang Prabang – Siem Riep között,
- a lehetséges kilépési illetékeket, a biztosítást, a vízumdíjakat, a határátlépéseknél fellépő adminisztrációs költségeket,
- a belépőket, és a fakultatív programok árát, valamint az étkezéseket.

Árfolyam

Fontos! Utazásunk árát 360 Ft / 1 USD árfolyamig tudjuk tartani. Ha a dollár (USD) ára az utazás indulását megelőző 35. napon ezt meghaladja, akkor árkorrekcióra kényszerülhetünk. Árkorrekció esetén az utazási szerződésünkben rögzített szabályok szerint járunk el.

Repülőjegy

Repülős útjainkhoz a kiutazás egyénileg történik. A garantált indulást követően érdemes minél hamarabb megvenni a repülőjegyet, egyrészt az ár miatt, másrészt, mert egy idő után az ideális járatokon nem biztos, hogy marad hely. Az utunkhoz csatlakozó repülőjegyeket - amennyiben a csoport létszáma már elérte az induláshoz szükséges minimális létszámot - irodánkon keresztül is meg tudod vásárolni, célunk, hogy a csoport minél inkább együtt tudjon utazni. Ha érkezési és/vagy távozási időpontod nem esik egybe a csoportéval, akkor a csoporthoz történő csatlakozásod egyénileg történik, a túravezető útbaigazítása vagy segítsége alapján.

A nemzetközi repülőjegy várható ára a Budapest - Bangkok - Budapest útvonalon: kb. 350.000 - 480.000 Ft.
A térségi repülőjegyek várható ára (Bangkok – Luang Prabang, és Luang Prabang – Siem Riep): kb. 80.000 - 160.000 Ft.

A honlapunkon feltüntetett ár csupán tájékoztató jellegű, függ a választott légitársaságoktól, a foglalási időponttól, valamint az adott járat/járatok telítettségétől.

Fontos kiegészítés, hogy 2022. második felétől - általánosságban véve - a repülőjegy árak a tapasztalataink szerint erősen meghaladják az elmúlt évek átlagárait. Természetesen minden a foglalás idejétől, illetve az akkor adott lehetőségektől függ, tehát nem minden esetben érzékelünk drágulást, de számítani sajnos kell rá.

Ha az induláshoz szükséges minimális létszám elérésekor a meghirdetett dátumra csak nagyon kedvezőtlen ár/érték arányú repülőjegyek érhetőek el, akkor a program időpontja - egyeztetve a befizetett résztvevőkkel - egy-két napot módosulhat. Ha a repülőjegyed nem irodánkon keresztül vásárolod meg, kérjük, feltétlenül egyeztess előtte az ügyfélszolgálatunkkal. Repülőjegyed egyéni vásárlása esetén kérjük ügyelj az érkezési és távozási helyekre, dátumokra, és időpontokra, eltérés esetén az esetlegesen fellépő plusz költségeket az út ára nem tartalmazza. Amennyiben az út indulásától/érkezésétől eltérő dátumokban repülsz, a plusz szállások foglalásában természetesen segítünk.

Utazás

Budapesttől menetrendszerű nemzetközi repülőjárattal érkezünk első szállásunkra Bangkokba, ahol a program kezdődik. Thaiföldön, Kambodzsában és Laoszban szintén menetrendszerű repülőjáratokkal, menetrendszerű és bérelt buszokkal, komppal, tuk-tukokkal, valamint iránytaxival utazunk. Angkort tuk-tuk segítségével járjuk be, ahol a helyenként poros úton jól jön egy porfogó kendő az arc elé.

Létszám

Tájékoztató létszám: 10-20 fő. Az utat minimum 10 fő befizetése esetén indítjuk el.

Túra nehézsége

Könnyű, hétköznapi erőnléttel bárki által teljesíthetők. A kint töltött idő alatt komolyabb fizikai megterhelésnek nem leszünk kitéve. Ha szoktál időnként túrázni vagy legalább egy keveset sportolni, akkor valószínűleg semmi problémád nem lesz a mozgással. Meg kell jegyezzük e mellett, Délkelet Ázsiában utazni hihetetlen élményeket jelent! Európai kalandozásainkkal ellentétben ugyanakkor szem előtt kell tartani, hogy ez Ázsia. Aki azonban nem túl kényes, és az életre szóló élményekért vállalja az átlagosnál kissé "nomádabb" viszonyokat, azt biztosíthatjuk, hogy nem fog csalódni!

Szállás

Utunk során szállókban, és hotelben szállunk meg. A szobák mind rendelkeznek saját, meleg vízzel, angol WC-vel, törülközővel ellátott fürdőszobával. A szobák mérete, tájolása, felszereltsége egymástól eltérő lehet. A szobák két ágyasak, így az egyedül jelentkezőket összetársítjuk nemben és lehetőség szerint korban megegyező utastársakkal. Szállásainkon van wi-fi.

Terület

Időeltolódás: + 6 óra Budapesthez képest Thaiföld, Kambodzsa, Laosz egész területén, vagyis ennyivel kell előreállítani az óránkat (azaz amikor Budapesten déli 12 óra van, Thaiföld, Kambodzsa, Laosz területén 18:00 óra a pontos idő).
 
Térerő: A lakott településeken, és közelükben mindenhol van térerő. A magyar szolgáltatók telefonjai működnek. Szállásainkon van wi-fi. A nagyvárosokban internet kávézókban kb.100 Ft/óra áron lehet internetezni! 
 
Elektromosság: Az elektromos hálózat feszültsége megfelel az itthoninak, (220 V), a kamerák és az egyéb elektromos berendezések akkumulátorait szállásainkon fel lehet tölteni. Az elektromos csatlakozók, konnektorok magyar szabvány szerintiek. 
 
Veszélyek: Alapvetően nem kell tartani sem lopástól, sem erőszaktól, Indokína közbiztonság szempontjából teljesen nyugodt, leginkább csak arra kell figyelni, vigyázni, mint amire más országokba történő utazások alkalmával is. Annak ellenére, hogy az általunk meglátogatott országok alapvetően biztonságosak, természetesen ügyelnünk kell magunkra, esténként nem ajánlott egyedül csatangolni sem a városokban, sem a hegyvidéken. Legyünk óvatosak tömegben, figyeljünk oda egymásra, vigyázzunk a zsebtolvajokkal. Biztos ami biztos, mindig legyen nálunk útlevelünk fénymásolata, vízummal. Értékeinket ne hagyjuk szállásunkon, és azokat ne könnyen hozzáférhető helyen tároljuk, hordjuk.

Időjárás

Utazásunk időpontja a novembertől márciusig tartó északkeleti monszunszél okozta száraz évszakra esik, ezért jó időre számíthatunk, kevés csapadékkal és átlagosan magas hőmérséklettel. Napközben 28-35 Celsius fok várható. Thaiföldön éjszaka sem hűl le a levegő 22-24 Celsius fok alá. Laoszban késő esténként 10 - 15 Celsius fokra csökkenhet a hőmérséklet, jól jöhet egy könnyű dzseki. Kambodzsában Angkorba mindkét napon korán reggel indulunk, amikor még hideg a levegő, 12 – 15 Celsius fok. Utána napközben meleg van, 25 Celsius fok körül. Több helyen, különösen az esőerdőkben, Thaiföldön a trópusi területekre jellemző párás időre kell felkészülnünk. Komolyabb esőzésekre tehát nem kell számítani, de egy-egy intenzív zápor előfordulhat.

Felszerelés

Kényelmes hátizsák, vagy utazótáska, a napi túrákra kis hátizsák. Trópusi országról lévén szó a könnyű ruházat javasolt (melegben cipelni is nehezebb!). Lecsatolható szárú hosszú nadrág, svájci bicska, gyógyszerek, napszemüveg, napolaj, a nyári lábbeli vagy túraszandál mellé egy kényelmes túra cipő, fejfedő, napszemüveg, naptej, legalább egy váltás felső ruha hidegebb időre, kullancs-, szúnyogriasztó. Könnyű esőkabát, polár felső, fürdőruha, elemlámpa (fejlámpa) és tartalék égő, elemek a lámpába, fényképezőgépbe, gyufa vagy öngyújtó. Nincs szükség hegymászó, illetve más típusú speciális felszerelésre.

Öltözködés: A nyári ruházat - rövidnadrág, rövid ujjú póló, stb. - teljesen elfogadott. A vallási emlékeknél viszont a hosszú nadrág vagy szoknya és a hasat, vállat takaró felső rész szükséges! A templomokba vagy magánházakba belépés előtt a cipőnket le kell venni. Udvariatlanságra vall, ha üléskor talpunkat valaki felé mutatjuk - ez a Buddha-szobrokra hatványozottan érvényes, vagy kezünkkel valakinek a fejét – akár gyerek is - érintjük, de a tuk-tuk (motoros riksa) sofőrök is elég hamar megsértődnek ha a hátuk mögötti rácsra feltett lábbal utazik valaki! Laoszban késő esténként jól jöhet egy könnyű dzseki. Kambodzsában Angkorba mindkét napon korán reggel indulunk nyitott tuk-tukokkal, amikor még hideg a levegő. Ilyenkor kell egy polár, és-, vagy könnyű széldzseki, hosszú nadrág. Utána napközben meleg van, elég a rövid nadrág, poló.

A Fjällräven ajánlata:

Egy körülbelül 30 literes hátizsák (egy napi felszereléssel, vízzel, elemózsiával) mindig hasznos társunk. A Fjällräven  Bergen 30 hátizsákja vízhatlan volta miatt akár esős időben is szárazon tartja felszerelésünket.

Karl túranadrágok, illetve a Karla túranadrágok szinte bárhol használhatóak, a nyári hétvégi kirándulások és a magashegyi túrázások alkalmával egyaránt. Ez a típus a kopásálló, előavatott G-1000® Silent anyagból  készült. A nadrág lábszárhosszvégződése szegés nélküli, így könnyen a kívánt hosszra állítható.
 
Egy jól megválasztott hálózsák egy nehezebb túra után megkönnyíti a regenerálódást, hogy másnap már újult erővel vethessük be magunkat a kalandokba. Kérdés, hogy amikor alszunk, a hálózsákban forgolódunk-e vagy zsákkal együtt vesszük fel az alvási pozíciót. Mindegyik helyzetre van megoldás: Fjällräven Move with Bag vagy Fjällräven Move in Bag.

Higiénia

Az alapvető higiénia megfelelő, de mint bárhol előfordulhatnak emésztési zavarok. Ezek legfőképp a megváltozott étrendnek köszönhetők, de kis odafigyeléssel a legtöbb probléma elkerülhető. Csapvíz fogyasztása nem ajánlott, csak - az egyébként mindenütt kapható és olcsó - palackozott víz fogyasztását javasoljuk! Általánosan elmondható, hogy az oltásoknál sokkal fontosabb az, hogy csak megfelelő körülmények között elkészített ételt együnk, és mindig palackozott vizet igyunk. Ha erre vigyázunk, nagy valószínűséggel nem fogunk megbetegedni. Nyilvános WC sok helyütt található, tisztaságuk különböző. WC papír, papízsebkendő, nedves törlőkendő mindig legyen. Figyelj oda minden alkalommal, hogy a vásárolt zöldséget, gyümölcsöt alaposan megmosd. 
 
Védőoltás: Nincs kötelezően előírt védőoltás. Mindenképp javasoljuk azonban a hepatitisz A, B, a tetanusz, diftéria és tífusz védőoltások megszerzését. Mivel a megfelelő védettség elérése céljából egyes oltásokat az indulás előtt akár több héttel korábban kell beadatni, fontos, hogy időben keresd fel háziorvosodat, a nemzetközi oltóközpontot (Budapest, XIII.ker, Váci út 70. Tel: +36 20 208-78-78, (+1) 816 0964), vagy a megyei ÁNTSZ kirendeltséget. Laoszban és Kambodzsában általunk meglátogatott területeken nem fordul elő malária, de mindenképp kérjük ki szakorvos véleményét, konzultáljunk a Nemzetközi Oltóközpont illetve a megyei ÁNTSZ szakembereivel! Fontos, hogy a malária számos változatára mind másféle hatóanyagok nyújtanak védelmet. A hazánkban kapható gyógyszerek nem feltétlenül a legmegfelelőbbek erre a célra. A mellékhatások tekintetében érdemes elgondolkodni az Ausztriából rendelhető gyógyszereken.
 
Gyógyszerek: A szokatlan konyha és mikroorganizmusok miatt hasmenés előfordulhat. Az esetleges bélfertőzések elkerülése végett Neurosan, Smecta, Bolus Adstringens, vagy egyéb gyomorfertőtlenítő készítmény. Lázcsillapító, fájdalomcsillapító, hasfogó, hashajtó, görcsoldó, valamint fertőtlenítőszer és ragtapasz, valamint fásli. Természetesen személyes gyógyszerek, ha szükségesek. Természetesen személyes gyógyszerek, ha szükségesek. Napvédő krém, Labello szükséges lehet!

 

Élelem

Természetesen lehet itthonról is minimális mennyiségű nem romló ételeket hozni, de teljesen felesleges a teljes út időtartamára előre felkészülni belőlük. Mindig lehet majd enni a különféle éttermekben vagy utcai étkezdékben. Ha nem a legolcsóbb utcai kifőzdékben eszünk, akkor is lehet étteremben ebédelni vagy vacsorázni 1 000 Ft alatt. A legtöbb szálláshelyen vagy közvetlenül mellettük mindig lesz lehetőség erre. Természetesen van lehetőség magasab kategóriájú éttermeket is kipróbálni. Az ételek leginkább az ázsiai konyha fogásaiból kerülnek ki, sok rizst, zöldséget és halat tartalmaznak, és egészségügyi szempontból biztonságosak.

Pénz-ügy

A hivatalos fizetőeszköz Thaiföldön a Bath, Kambodzsában a Riel, Laoszban pedig a Kip. Kambodzsában, Siem Reap-ban szinte mindenhol fizethetünk dollárral. Legcélszerűbb az amerikai dollár (USD) vagy euró (EUR) kivitele készpénz formájában. Készpénzt váltani mindenhol gond nélkül lehet, utazási csekkel a nagyobb városokon kívül viszont akadhatnak problémáink. A hitelkártyák elfogadása limitált, és használatuk pénzbe kerülhet, de az automaták használhatók készpénzfelvételére. A külföldi fizetőeszközök bevitele nem korlátozott, de érkezéskor nagy összeg esetén bevallási kötelezettség van. A helyi fizetőeszköz be- és kivitele mindhárom országban tilos. Kambodzsa és Laosz is viszonylag olcsó országok. Ajánlott költőpénz kb. 150 000 Ft, valamint kb. 100 USD a belépőkre. Ebbe beleszámoltuk a kint vásárolt élelmiszereket, italokat, ivóvizet, vacsorákat éttermekben és utcai étkezdékben, a belépőket és néhány olcsóbb ajándék árát. Ez persze átlag számítás, van aki ehhez képest többet, van aki kevesebbet költ egyéntől és vérmérséklettől függően.

Belépők: (tájékoztató árak):

Bangkok, Királyi Palota: 400 Bath
Bangkok, Wat Arun: 50 Bath
Bangkok, Wat Pho: 50 Bath
Koh Chang nemzeti park belépő: 200 Bath
Tat Kuang Si belépő: kb. 3 USD
Angkor, három napos belépő: 62 USD
Belépők szent helyekre, múzeumokba: általában 0.5-2 USD

Vám

Magyar állampolgárok részére Kambodzsa, Laosz - országba szükséges vízum, és a kiutazástól számítva legalább hat hónapig érvényes útlevél. A kambodzsai és a laoszi vízumokat utunk során a határátkelőhelyeken tudjuk kiváltani, a laoszit 32, a kambodzsait pedig 30 USA dollár ellenében. Mindkettőhöz kell egy-egy fénykép, így összesen két fényképre lesz szükség, de biztos ami biztos mindenki négy fényképet hozzon mindenki. Thaiföldre nem szükséges vízum. Repülővel történő belépés esetén turistaként 30 napig lehet az országban tartózkodni. Szárazföldön történő belépés esetén turistaként 15 napig lehet az országban tartózkodni.

A mindenkori határátlépési információkról a konzuli szolgálat oldala ad aktuális és részletes tájékoztatást. Mindenki maga felelős azért, hogy azoknak a személyi feltételeknek megfeleljen, amik az utazáshoz szükségesek!
Részletek:
https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/kambodzsa
https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/laosz
https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/thaifold

Csomag

Legyen egy nagy (60 – 70 literes) és egy kicsi hátizsákod (25-30 literes), úgy pakold, meg hogy néha vinned is kell őket egyszerre. A repülőre felvihető kézipoggyásszal kapcsolatosan az alábbi oldalon részletes tájékoztatás található. 
http://www.bud.hu/utazas/indulas_elott/poggyasz

A nagy poggyász súlykorlátja - ritka kivétellel - a szokásos 20 kg-ot nem haladhatja meg, azonban a regionális repülőtársaságok korlátozása és a helyi közlekedési eszközök csomagterének mérete miatt általában a 15 kg-os súlyhatár a kötelező. Az utazás alatt csomagjaink végig velünk lesznek, de a napi programhoz felesleges részüket természetesen az aktuális szállásokon tudjuk hagyni.

Biztosítás

Kötelező! 
Szeretnénk figyelmedet felhívni arra, hogy a részvétel feltétele az út teljes időtartamára érvényes utasbiztosítás. Érvényes biztosítás hiányában a túrán való részvételt megtagadjuk.
 
Irodánkban az Európai Utazási Biztosító (EUB) kedvezményes utas- és sztornó biztosításainak megkötésére van lehetőség, az alábbiak szerint: 

Alapprogramon történő részvétel esetén:

Önállóan is köthető utasbiztosítás: Air & Cruise Extra: 24.750 Ft/fő 
Önállóan is köthető sztornó biztosítás: Storno Basic, ami a részvételi díj 5%-a (önrész: 20 %): 22.950 Ft/fő 
Sztornóbiztosítás és utasbiztosítás együtt: Storno Kombi, ami a részvételi díj 4%-a (önrész: 0-10 %), és az utasbiztosítás együtt: 43.110 Ft/fő 

Alap-, és kiegészítő programon történő részvétel esetén:

Önállóan is köthető utasbiztosítás: Air & Cruise Extra: 31.350 Ft/fő 
Önállóan is köthető sztornó biztosítás: A biztosító által meghatározott értékhatár meghaladása miatt sajnos nem tudunk kötni.
Sztornóbiztosítás és utasbiztosítás együtt: Storno Kombi, ami a részvételi díj 4%-a (önrész: 0-10 %), és az utasbiztosítás együtt: 57.670 Ft/fő 

A feltüntetett összegek a teljes részvételi díjra vonatkoznak, amennyiben jogosult vagy törzsutas kedvezményre, akkor annak százalékával megegyező mértékben csökken a stornóbiztosítás díja. Fontos, hogy amennyiben szeretnél sztornó biztosítást megkötni, azt csak az első befizetéssel egyidejűleg teheted meg, később már nem! 

Bővebben a biztosító szolgáltatásairól a honlapjukon olvashatsz: www.eub.hu

Csaba

"Nagyszerű kikapcsolódás volt. Számomra Laosz volt a csúcspont, azonban az angkori romok is borzongatóak voltak."

Név nélkül

"Nagyon szép, élmény dús út volt. Nekem Angkor volt amit nagyon szerettem volna látni, de a legnagyobb meglepetés Laosz volt ami szuper hely. Már javasoltam is az utat másik túráról megismert Eupoliszos utastársnak."

Éva

“Bodon Pali volt a túravezetőnk. Nagyon pontos, precíz, minden kérdéssel, problémával fordulhattunk hozzá. Azonnal mindenre volt tökéletes megoldása, nagyon jó fej, kedves, bármikor szívesen megyek vele bárhová. Minden ország, térség történelemről, gazdaságról, kultúrájáról folyamatosan és nagyon érdekesen mesélt. Nagyon jól éreztük magunkat!!! Számunkra a fő csúcspont, hogy az igazi Ázsiáról, a benne élő emberekről kaptunk képet. Ott voltunk közöttük, velük éltünk ebben a pár napban, bepillantást nyertünk a valódi életükbe. Nagyon nagy élmény volt Angkor az összes templomával, Laosz a hétköznapjaival elefántostól, whisky falustól. Nagyon jó volt, hogy az utolsó 2 napban Koh Changon a tengerparton tudtunk pihenni, jó a túra felépítése, bármikor javasolnám a barátaimnak.”

Beatrix

“Még sosem utaztam utazási irodával, mert sosem volt szimpatikus ez a 'kínai turista' féle utazás, viszont körtúrára nem szerettünk volna belevágni az ismeretlenbe tekintve hogy először mentünk Ázsiába, de teljes mértékben felülmúlta az elvárásaimat az egész út, a szervezettség, a túravezetés, a társaság, a programok no meg a sok varázslatos hely amit meglátogattunk. Pali csodás túravezető volt, ez volt az első Eupolisz és Palis utazásunk, de biztosan nem az utolsó.”

Tímea

"Mindenképp javasolnám minden ismerősömnek. Nagyon jól megszervezett, gördülékeny út volt. A közös programok tökéletesen követték egymást, elegendő ideig voltunk egy helyen és pont jókor álltunk tovább. Különösen értékeltem, hogy a „szabadnapokra” is több lehetőséget vázolt fel a túravezető, sőt velünk is tartott, így nem voltak tanácstalansággal töltött percek. A túravezető minden kérdésünkre kielégítő választ adott, minden különleges kívánságot segített teljes mértékig kielégíteni, segített megszervezni. Az i-re a pontot az tette fel, hogy még arra is ügyelt, hogy a vegetariánus utasoknak mindig legyen mit enniük…nagy köszönet érte! Összességében azt mondanám, hogy tökéletes 3 hetet kaptam és örök emlék marad számomra. "

A honlapunkon cookiekat használunk, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk neked.