Bejelentkezés

Thaiföld, Laosz, Kambodzsa

Indokína különleges arcai, lazulással Thaiföld álomszép szigetén, Koh Changon

Indokína páratlan arcait mutatjuk meg neked! Bangkok fülledt metropoliszának nyüzsgő utcái között az aranyozott Királyi Palotája vár minket. Utána ellátogatunk Laosz valamikori fővárosába, Luang Prabang templomai és buddhista szerzetesei közé, ahol felejthetetlen, dzsungelben zuhogó vízeséseket láthatunk. Vang Viengben eredeti környezetben, rizsföldek és trópusi karsztkúpok között adhatjuk át magunkat a természetnek, majd a Mekong-folyó sajátos árteres szigetvilágában kalandozunk. Utazásunk csúcspontjaként Angkorba, az egykori khmer birodalom fővárosába repülünk, végül pedig paradicsomi környezetben, Thaiföld egyik legszebb szigetének fehér homokos strandjai felett lenyugvó nappal búcsúzunk Délkelet-Ázsiától.

Kiemelt látnivalók az utazás során:

Thaiföld:
- Bangkok metropolisza.
- a Királyi Palota a Smaragd Buddhával.
- Ayutthaya,
- Erawan Nemzeti Park, vízesések az esőerdőben,
- Wat Po és a Fekvő Buddha.

- Koh Chang álomszép szigete.
 
Laosz:
- Luang Prabang városa, az első Lao Birodalom fővárosa (UNESCO világörökség) .
- Mekong folyó és az Ezer Buddha barlangja.
- Tat Kuang Si vízesésrendszere. 
- Vang Vieng, trópusi karsztkúpok, rizsföldek.
 
Kambodzsa:

- Angkor monumentális romjai: Bayon, Angkor Wat, Ta Prohm és sok más (UNESCO világörökség).

Időpontok

 • 2024. január 26
  → február 07.
Hosszabbítási lehetőség a Kambodzsa, Laosz, Thaiföld (Koh Chang) alapprogram előtt. A vállalkozó kedvűek, az érdeklődők, akik több szabadnapot tudnak szánni erre a csodálatos térségre, velünk tarthatnak a Thaiföld hosszabbításra, megnézni Ayutthyaya-t, Sziám egykori fővárosát és az Erawan Nemzeti Park dzsungelében megbúvó csodálatos vízeséseket. A kiegészítő program felára 199.000.-Ft. Ha erre a kiegészítő programrészre is jelentkezel, akkor értelemszerűen 4 nappal korábban indul az utad. A kiegészítő program az alap programkiírásban szereplő tervezett menetrend előtt, ahhoz csatlakozva indul, azaz számodra a teljes program 2024. január 22-én indul Bangkokban és 2024. február 7-én ér véget Koh Chang szigetén. Kérjük, hogy részvételi szándékodat időben jelezd felénk! A kiegészítő program minimum 6 fő jelentkezése esetén indul.

Fontos! Kedves Érdeklődő! Utazásunk időpontja a csúcsszezonra esik. Erre az időszakra a repülőjegyek ára a szokásosnál magasabb, és az utazás időpontjához közeledve ezek az árak emelkednek. Minél előbb sikerül megvenni a repülőjegyeket, annál nagyobb az esély kedvező repülőjegy árakkal megvalósítani az utazást. Ha érdekel ez a program, már most tudod, hogy jönni szeretnél velünk, kérjük, mindenképpen jelentkezz irodánkban, hogy minél előbb el tudjuk kezdeni a szervezést! Köszönjük!
 • extra 1. nap Bangkok

  Érkezés Bangkokba. Szállásunk a nyüzsgő Khao San Road környékén lesz, ahol két éjszakát töltünk. Az első napon a repülőjáratok menetrendjétől függ az érkezés, ha marad rá időnk, akkor egy rövid pihenőt követően útnak indulunk, hogy megszerezzük első benyomásainkat, és kipróbáljuk a thai konyha különlegességeit. Szállás szállóban, ahol egy éjszakát fogunk eltölteni.
 • extra 2. nap Bangkok, Ayutthaya

  Irány Ayutthaya! A Bangkoktól mintegy 70 km-re található kisváros valamikor egy kisebb birodalomnak volt a névadója, 1350-1767 között Sziám fővárosa volt. A csodálatos templomok, paloták és erődítmények romjai az előző főváros nagyszerűségéről, fényéről mesélnek. Korszakot és építészeti stílust is elneveztek róla. A városba érve nagyon rövid idő alatt fogalmat alkothatunk arról, hogy micsoda gazdagság lehetett itt egykoron. Gyakorlatilag a folyók által körülölelt, teljes belvárosi rész palotákból és templomokból állt - az egykori leírások szerint fényes nappal is 3 mérföldről látszott az arannyal bevont tetők és falak vakító csillogása. A központi terület épületeinek egy része ma is áll, némelyiket használják is, de a legtöbbet az idő és a többször bepróbálkozó burmai hadsereg módszeresen elpusztították. Helyükön hatalmas parkok terülnek el, amelyeket itt-ott tetszhalott állapotban levő templomromok szegélyeznek. Megkapó hangulata van a saját maga skanzenjévé alakult Ayutthayának, a nagy kiterjedésű helyen a sok turista sem zavarja egymást. A késő esti órákban térünk vissza Bangkokba. Szállás szállóban.
 • extra 3. nap Bangkok, Kanchanaburi

  2
  Reggeli után indulás Kanchanaburiba, amely 122 kilométerre fekszik Bangkoktól. A város leginkább arról híres, hogy itt építették a II. világháború idején a világhíres hidat (Híd a Kwai folyón). Közel 16.000 szövetséges katona vesztette itt életét a japán megszálás idején, a Thaiföld-Burma vasútvonal megépítésekor. Mielőtt szállásunkra érünk, megállunk egy temetőnél, ahol a szövetséges katonák egy része nyugszik, majd dél körül érkezünk szállásunkra a Kwai-folyó partjára. Elfoglaljuk szobáinkat, megebédelünk a környékbeli éttermek valamelyikében, majd elsétálunk a világhíres hídhoz. Átsétálunk rajta, majd egy kilátópontról megnézzük a lenyugvó nap fényei és visszasétálunk szállásunkra a Kwai-folyó partján, ahol két éjszakát fogunk eltölteni. Szállás szállóban.
 • extra 4. nap Kanchanaburi, Erawan vízesés

  A mai napon a környék egyik legszebb helyét, az Erawan Nemzeti parkot látogatjuk meg. A sűrű trópusi erdőben több lépcsős vízesés rendszer várja a látogatókat. A sűrű növényzet között a víz hét kissebb-nagyobb vízesésen keresztül folyik, melyek alatt halakkal teli medencék alakultak ki. A vízesések alatt meg lehet fürdeni, van, ahol le lehet csúszdázni a sziklákon a kristálytiszta vízbe, vagy be lehet állni a lezuhanó víz alá masszíroztatni a hátunkat. Jól kitaposott erdei ösvényen haladunk felfelé a víz mellett, majd plusz kalandként letérünk az ösvényről, hogy a vízben haladjunk tovább, szikláról sziklára lépdelve, vízben gázolva. Az erdőben majmok és madarak rikácsolnak, amelyeket némi szerencsével le is fotózhatunk. Kora este érünk vissza szállásunkra. Szállás szállóban.
 • 1. nap Kanchanaburi / Bangkok (Thaiföld)

  Ma korán reggel visszaindulunk Bangkokba. Amíg a csak az alapprogramon résztvevő utastársaink megérkeznek, a többiek szabad program keretében lazíthatnak a szállásunk környékén található számtalan bár vagy étterem valamelyikében, vagy elmehetnek a nem messze lévő amulett piacra, vagy egyéb fakultatív programon is rész vehetnek.

  A csak az alapprogramon részt vevő utastársaink a repülőjáratok menetrendjének függvényében érkeznek Bangkokba. Kisbusszal megyünk szállásunkra, majd a szobák elfoglalása után, egy rövid pihenőt követően útnak indulunk, hogy megszerezzük első benyomásainkat és kipróbáljuk a thai konyha különlegességeit. Szállás szállóban, ahol két éjszakát fogunk eltölteni.
 • 2. nap Bangkok

  Ma Bangkok városával ismerkedünk. A modern, fülledt-párás ázsiai nagyváros lakosainak száma becslések szerint több mint 10 millió. Sok érdekes és izgalmas látnivalót kínál a magunkfajta utazónak. Mi is felkeresünk néhányat ezek közül. A Királyi Palotáról már szinte mindenki látott képeket és most élőben is elénk tárul. Bangkok fővárossá válásának első esztendejében, 1782-ben megszentelték. A terület száznál is több épülete a királyság bő 200 évének történetéről és építészeti kísérleteiről tanúskodik, és persze itt található a Smaragd Buddha, ami nem smaragdból, hanem jáspiskvarcból készült. A szobor kb. 70 centiméter magas, és már a 15. századi krónikákban is említik. A palota és a wat (buddhista templom) épülete rendkívül színes: csillogó aranyozott épületek, fényes narancssárga és zöld tetőcserepek, mozaikkal kirakott oszlopok és díszes márvány kőlapok díszítik. Az épület hatalmas freskóin az indiai Rámájana eposz thai változatának jeleneteit elevenítik meg. Innen átsétálunk a Wat Pho templomhoz, ami a város legrégibb és talán legnagyobb temploma. Itt található az ország leghosszabb Fekvő Buddha szobra. Ezután hajóra pattanunk és megcsodáljuk a Hajnal Templomát (Wat Arun). Bangkok fővárossá válása előtt épült, mostani magasságát több ráépítés után érte el. A khmer stílusú kőtorony több száz nagy felfordított vizeskorsón áll, hogy ne süllyedjen meg a puha talajon. Bangkok nyugati oldalát a várost behálózó csatornarendszerre építették, ezért a thai fővárost sokszor nevezik Kelet Velencéjének. A Wat Arun után egy motoros csónak kirándulás keretében a vízről nézzük meg a csatornákon épült házakat, templomokat. Befejezésképpen csónakkal közelítjük meg a kínai negyedet, ahol rövid sétát teszünk, mielőtt visszatérünk szállásunkra. Szállás szállóban.
 • 3. nap Bangkok, Luang Prabang (Laosz)

  A mai napon Észak-Laosz tartományi székhelyére utazunk repülővel. Pár órás repülést követően érkezünk meg a  világörökség részét képező, buddhista szerzetesek fővárosába, Luang Parabang-ba, és elfoglaljuk szállásunkat ahol három éjszakát fogunk tölteni. Szükségünk lesz a valamivel több mint két napra Luang Prabangban és környékén, hisz itt is rengeteg látnivaló vár minket. Ismét egy templomvárosban vagyunk, azonban itt most „gyakorló” szerzetesekkel, használatban lévő templomokkal találkozhatunk. Buddhista szentélyek, pagodák sora vár minket, és kis szerencsével bepillantást nyerhetünk a kolostorokban élő szerzetesek életébe is. Érdemes megtekinteni a királyi palotát, ami ma múzeumként funkcionál. Szállás szállóban.
 • 4. nap Luang Prabang, Pak Ou, Lao Lao falu

  A mai napon hajókázunk a Mekongon. A „Vizek Anyja” fontos közlekedési útvonal, ezért teljesen érthető módon igen gyakori megoldása az utazásnak a folyóvízi hajózás. Az esőerdei talajon az útépítés drága és nehézkes, a földutak eső idején igen feláznak, és a XX. század harcai is több helyen veszélyessé tették a szárazföldi közlekedést. Utazásunk során egészen más képet kapunk Laoszról, mint amit eddig láttunk. A vízi élet egy más kultúra, amibe most testközelből nyerünk bepillantást. Elsőként a Pak Ou barlangnál állunk meg, amit a helyiek szent helyként tisztelnek. A barlang belsejében több ezer faragott szobrot helyeztek el az évek során erre járt vándorok. A barlanggal szemközt egy kisebb folyó ömlik a Mekongba és remekül látszik, amint találkozik a két különböző színű víztömeg. Visszafelé pedig a Lao Lao faluban állunk meg. A település pálinkafőzdéivel vívta ki magának a turisták népszerűségét. Itt vehetünk kígyóval, gyíkkal, százlábúval "ízesített" készült különleges italokat is. Szállás szállóban. Ellátás: reggeli.
 • 5. nap Luang Prabang, kajakozás, elefánt tábor

  A mai napon reggeli után egy elefánt-táborba látogatunk. Itt lehetőségünk lesz az elefánt fürdetés egyedi élményét megtapasztalni, együtt fürdeni, úszni ezekkel a barátságos ormányosokkal. Az elefántok után kisteherautóra szállunk és rövid zötykölődés után érkezünk meg kajak túránk kiinduló pontjára a Nam Khan folyó partjára. Rövid eligazítást követően kajakokkal csorgunk lefele a sziklák, és őserdő övezte folyón. Helyenként kisebb zúgók, örvények teszik kalandosabbá a haladást, de helyi kísérőink éberen figyelnek, hogy még az is nyugodtan átjusson ezeken a helyeken, aki életében először ül kajakban. Ebédelni egy folyóparti bárnál állunk meg, ahol ebéd után pihenőt tartunk. Itt természetesen üdítő és bódító italok széles választéka kapható, hogy igény szerinti relaxált állapotban jussunk el szállásunkig. Természetesen a folyón folytatjuk utunkat a már jól ismert kajakokkal, ellazulva csorgunk egészen a szállásadó faluig. A természeti környezet, a langyos víz és a lebegés élménye feledhetetlenné teszi a mai napot. Szállás szállóban. Ellátás: reggeli és ebéd.
 • 6. nap Luang Prabang, Tat Kuang Si

  1
  A mai napon meglátogatjuk a Luang Prabangtól alig egy órányi autóútra található Tat Khuang Si szemet gyönyörködtetően szép, többlépcsős vízesését, ahol a víz fürdőmedencék sorozatát formálta ki a mészkőből. A Khuang Si vízesés a Szalajka-patak (Bükk) Fátyol-vízeséséhez hasonló módon keletkezett, de az édesvízi mésztufagátak itt a buja erdőben egészen vadregényes hangulatot kölcsönöznek a tájnak, amit a smaragdszínű víz tesz teljessé. Egy kisteherautó személyszállításra átalakított hátuljában utazva kb. egy óra alatt érjük el a vízesést övező park bejáratát. Sétára indulunk a sűrű erdőben kanyargó ösvényeken, a patak csobogásának "háttérzajával" kísérve. Felsétálunk a vízesés tetején található kis medencéhez is, majd a zuhogó vízoszlop másik oldalán ereszkedünk le oda ahol a folyó ismét vízszintesen folyik. Itt több szemet gyönyörködtető medencét alakított ki a víz, ahol akár Tarzanként ugorhatunk a hűsítő habokba a fára függesztett kötélről. Szállás szállóban. Ellátás: reggeli.
 • 7. nap Luang Prabang, Siem Reap (Kambodzsa)

  Mai napunk célja a Kambodzsában fekvő Siem Reap, az Angkor Wathoz közeli kisváros. A repülőgépünk indulásának függvényébe kimegyünk a repülőtérre Luang Prabangban, ahonnan elrepülünk Kambodzsába. A határátlépéssel járó formaságok intézése után szállásunkra utazunk, ahol négy éjszakát töltünk. Miután lepakoltunk, gyalogosan fedezzük fel a környéket. A régi piac, az éttermek utcája, az éjszakai piac, a város nyüzsgő, kavargó, színes élete felejthetetlen élményt nyújt. Természetesen szakítunk időt a helyi élelmiszer piac meglátogatására is, ahol a választék elképesztően változatos. Ismerős, és ismeretlen gyümölcsök, zöldségek, húsok, csúszómászók, rovarok, amit csak el tudunk képzelni. Az est beköszöntével az előző este felderített városközpont szórakozó negyedében megnézzük az egykori angkori khmer udvar táncosnőinek, az apszaráknak, tradicionális tánc előadását egy kellemes vacsorával egybekötve. Szállás szállóban. Ellátás: reggeli és vacsora.
 • 8. nap Siem Reap, Angkor

  Programunk egyik legfontosabb állomásához érkeztünk: Angkor, az egykori vallási központ, templomváros felfedezése vár ránk. Az őserdőben fekvő, sokszor a buja növényzet által már benőtt/átnőtt épületek felfedezése életre szóló élmény. A világ egyik legnagyobb és leghíresebb régészeti lelőhelyén vagyunk, melyet csupán a XIX. század végén fedezett fel magának a nyugati kultúra. A várost a khmer birodalom, a khmer civilizáció kezdte építeni a IX. században, és folyamatosan növekedett egészen a XV. századig, amikor lakói elhagyták. Ma már több mint 100, milliméter pontos illesztésekkel felépített kőtemplomát ismerjük, melyek mellett számtalan könyvtár és kisebb szentély is található. Az itt élő emberek a közeli Tonle Sap tó nyújtotta megélhetési lehetőségekre tudták alapozni a kultúrájukat, ami azonban a XV. század után szinte nyomtalanul eltűnt. A templomok alapján a hindu és a buddhista vallás lehetett életük meghatározó vezérelve. Az itt töltött két napunk során megtekintésre kerülő csodálatos épületek között tuk-tuk-ok segítségével közlekedünk, így nyugodt tempóban fedezhetjük fel Angkor leglátványosabb templomait. Esténként pedig Siem Reap egyik hangulatos vendéglátóhelyén oszthatjuk meg egymással benyomásainkat, élményeinket. A sok sétától keletkezett fáradtságon pedig kellemes kambodzsai masszázs segítségével lehetünk túl. Szállás hotelban, ellátás reggeli.
 • 9. nap Siem Reap, Angkor

  Hajnalban kelünk, és mint előző nap, most is tuk-tukba szállunk és Angkor Watban csodáljuk meg a felkelő nap fényeit. A kora reggeli órákban jó fényviszonyok között mindenki a saját tempójában fedezheti fel a templomváros legnagyobb épületét, Angkor Wat-ot. Innen a Tomb Raider című filmből jól ismert Ta Prohm templomba hajtunk. A templom felújításakor igyekeztek megőrizni a háborítatlan dzsungel hangulatot, ami egész jól sikerült. Délután még megnézzük a Nők templomának csodálatos domborműveit, majd este búcsúzunk Kambodzsától, hiszen holnap már a tenger vár minket! Szállás hotelban, ellátás reggeli.
 • 10. nap Siem Reap, Koh Chang (Thaiföld)

  Reggeli után busszal indulunk Thaiföldre. Pár órás utazás után érünk a kambodzsai – thaiföldi határra, ahol gyalog kelünk át. Miután túlestünk a kötelező formalitásokon, és átsétáltunk az elképesztően kaotikus határon, rövid várakozást követően egy másik busszal indulunk déli irányba Koh Chang szigetére. Több órás utazás következik, majd kompra szállva az este folyamán megérkezünk Thaiföld egyik legszebb szigetére, ahol három éjszakát töltünk. Thaiföld második legnagyobb szigetén festői, smaragdzöld növényzettel borított hegyek, homokos strandok, türkizkék színű vizekkel és figyelemre méltó madárvilággal, tengeri élővilággal. Itt található Délkelet-Ázsia legnagyobb tengeri nemzeti parkja, ahol több mint félszáz kisebb-nagyobb sziget és zátony található, így aki búvárkodni szeretne, itt kipróbálhatja. Természetesen aki sznorkellezni, vagy strandolni szeretne, az szintén megtalálja számítását, de aki aktívabb programra vágyik, azok túrázhatnak is a szigeten. Kipihenjük az idevezető hosszú utazás fáradalmait, a környékbeli bárok, éttermek valamelyikében, majd visszatérünk szállásunkra. Szállás hotelban, ellátás reggeli.
 • 11. nap Koh Chang

  A mai napon hajókirándulásra indulunk. Csónakunkból a tengerről is megcsodálhatjuk az esőerdővel borított hegyeket, a tengerparton fehér homokos, pálmaligetes strandokat és a kis halászfalvakat. Kirándulásunk során többször megállunk a szigettől délre található halakkal és korallokkal teli vizeken, hogy fürödjünk és sznorkellezünk. Ebédünket egy pálmákkal övezett homokos strandon, vagy a hajón fogyasztjuk el, majd strandolás után visszatérünk szállásunkra. (A hajókirándulás programpontjainak sorrendje az apály-dagály aktuális alakulásának függvényében módosulhat, felcserélődhet!). A trópusi fehér homokos tengerparton, zöldellő pálmafák alatt számtalan bár, étterem között választhatunk, ahol megvacsorázunk az egész napos kirándulás után. Szállás hotelben. Ellátás: reggeli, ebéd a hajón.
 • 12. nap Koh Chang

  A mai napon álomszép környezetben töltődhetünk fel és pihenhetünk. A szigeten több programlehetőség közül választhatunk. Túrázhatunk a dzsungel borította hegyek között, felfedezve az erdő mélyén megbúvó vízeséseket. Aki búvárkodni szeretne, választhat a parton található irodák ajánlatainak sokasága közül. Nem csak gyakorlott búvárok élhetnek ezzel a lehetőséggel, de a kezdők is kipróbálhatják a készülékes merülést. Szállás hotelben. Ellátás: reggeli.
 • 13. nap Koh Chang, Bangkok

  A mai napon a repülőgép indulásának függvényében indulunk vissza komppal, majd busszal Bangkokba. Közel 6-7 órás utazás után érkezünk meg a repülőtérre, majd megkezdjük hazautazásunkat Magyarországra. Ellátás: reggeli.

Az oldalon látható fotókat Bodon Pál és Diebel András készítették.

A honlapunkon cookiekat használunk, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk neked.