Alacsony-Tátra: Gyömbér, Chopok, Deres

Mesterhármas az Alacsony-Tátrában, avagy a TOP3 csúcs két napon belül

Utazás: Amennyiben nem tudod megoldani az egyéni utazást, ez esetben csatlakozz a programhoz úgy, hogy a kisbuszos transzfert választod, melynek felára 14.900 Ft. Jelentkezéskor kérjük mindenképp jelezd ha igényt tartasz az Eupoliszos transzferre, mert az korlátozott számban áll csak rendelkezésre! Szállás és ellátás: menedékházban, reggelivel.

A mindenkori határátlépési információkról a konzuli szolgálat oldala ad aktuális és részletes tájékoztatást. Mindenki maga felelős azért, hogy azoknak a személyi feltételeknek megfeleljen, amik az utazáshoz szükségesek!

Részletek: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?szlovakia

Út ára tartalmazza

- a szállást menedékházban,
- a reggelit,
- a szervezést és a magyar nyelvű túravezetést.

Út ára nem tartalmazza

- az utazást,
- a reggelin kívüli étkezéseket,
- és a biztosítást.

Utazás

Egyénileg autóval. Az általunk javasolt útvonal Budapest felől az M3-as majd Vác felé a 2-es úton Hont-nál elhagyjuk az országot, innen Zólyom, Besztercebánya, Breznóbánya előtt elfordulunk a Chopok sípályák irányába, Trangoska parkoló felé.

Amennyiben nem tudod megoldani az egyéni utazást, ez esetben csatlakozz a programhoz úgy, hogy a kisbuszos transzfert választod, melynek felára 14.900 Ft. Jelentkezéskor kérjük mindenképp jelezd ha igényt tartasz az Eupoliszos transzferre, mert az korlátozott számban áll csak rendelkezésre!Transzfer esetén találkozó a Keleti-Pályaudvaron a Posta felőli oldalán lévő nagy parkolóban.

Létszám

Tájékoztató létszám: 6-16 fő. Az utat minimum 6 fő befizetése esetén indítjuk el.

Túra nehézsége

Ideális viszonyok között a táv átlagos erőnléttel úgy teljesíthető, hogy éppen kényelmesen elfáradunk. Kellő lelkesedéssel mindkét nap átlagos erőnléttel teljesíthető.

Szállás

Szállásunk a Stefanika-menedékházban lesz, több ágyas 6-8 fős szobákban. Saját hálózsák NEM szükséges! Szombati csúcstúránkra könnyített zsákkal tudunk menni, másnapi túránkra viszont mindent magunkkal kell vinni.

Terület

Az Alacsony-Tátra (Nike Tatry) a Vág és a Garam felső völgyek közt terül el, Szlovákia közép és északnyugati tájain. Északnyugati-Kárpátok belső kristályos vonulatának tagja. Mintegy 100 km hosszú, 30 km széles. Kristályos kőzeteit helyenként üledékes kőzet takarja, amely jelentősen karsztosodott. Csúcsain már az utolsó jégkorszak eljegesedésének formakincsei láthatók. A 1238 méter magasan fekvő Ördögmalom-hágó (Čertovica) két csoportra osztja a hegységet: Gyömbér- Tátra 2045 méter (Ďumbierske Tatry) és Király-hegyi-Tátrára 1945 méter (Kráľovohoľské Tatry). Éghajlatválasztó jellegét híven tükrözi, hogy amíg déli lejtőit főleg lombos, addig az északi oldalait fenyves erdők takarják. Kopár gerincein a havasi legelők kopár felszíne a jellegzetes.

Időjárás

Változékony, esetenként szélsőséges magashegységi időjárás lehet! Számítani kell hidegre akár viharos széllel, de sokkal inkább a napsütés a valószínű, ne lepődjünk meg, ha hófoltokkal találkozunk!

Felszerelés

Vízálló túrabakancs és réteges, megfelelő öltözet feltétlenül szükséges. Hozz egy közepes méretű hátizsákot a váltás ruhának, víznek és elemózsiának, s ne maradjon otthon az esőkabát, fejlámpa és a túrabot sem.

Fjällräven ajánlata:

Egy körülbelül 30 literes hátizsák (egy napi felszereléssel, vízzel, elemózsiával) mindig hasznos társunk. A Fjällräven  Bergen 30 hátizsákja vízhatlan volta miatt akár esős időben is szárazon tartja felszerelésünket.

Karl túranadrágok, illetve a Karla túranadrágok szinte bárhol használhatóak, a nyári hétvégi kirándulások és a magashegyi túrázások alkalmával egyaránt. Ez a típus a kopásálló, előavatott G-1000® Silent anyagból  készült. A nadrág lábszárhosszvégződése szegés nélküli, így könnyen a kívánt hosszra állítható.

Higiénia

A csapvíz, avagy a kijelölt források vize fogyasztható. Túra előtt ajánlott kulacsodat feltölteni, mert nem mindenhol találunk forrásokat.

Élelem

A túra a szálláson kapott reggeli kivételével önellátó. Készülj a napi túrára szendvicsekkel, energia és müzliszelettel, esetleg csokival, szőlőcukorral. Vacsorázni a menedékházban lehet, aminek az ára ételektől függően 4-12 euro.

Pénz-ügy

Célszerű Magyarországon Eurót váltani, mert erre útközben nem lesz lehetőség. Mindenképp készpénzt hozz magaddal!

Vám

Érvényes személyi igazolvány vagy útlevél szükséges.

Csomag

Célszerű mindent egy kényelmes hátizsákba pakolni. A túraöltözékben gyere, tegyél be váltás ruhát, tartalék pulóvert, és az egyéb szükséges felszerelésedet (a buszon célszerű hagyni egy váltás cipőt!).

Biztosítás

Kötelező! 
Szeretnénk figyelmedet felhívni arra, hogy a részvétel feltétele az út teljes időtartamára érvényes utasbiztosítás. Érvényes biztosítás hiányában a túrán való részvételt megtagadjuk.
Irodánkban az Európai Utazási Biztosító (EUB) kedvezményes biztosításainak megkötésére van lehetőség, legkésőbb az indulás előtti napig.
 
Jelen túrára vonatkozó utasbiztosítási lehetőségek:
Nívo + sport extra kiegészítés: 1.380 Ft/fő
Top + sport extra kiegészítés: 1.815 Ft/fő
Top extra + sport extra kiegészítés: 3.000 Ft/fő
 
Lehetőséged van Utazásképtelenségre vonatkozó biztosítás (azaz stornóbiztosítás) megkötésére:
 
Storno Basic: 1.645 Ft/fő (önrész: 20 %), önállóan is köthető,
Storno Kombi: 1.316 Ft/fő (önrész: 0-10%) csak utasbiztosítással együtt köthető.

Transzferrel:
Storno Basic: 2.390 Ft/fő (önrész: 20 %), önállóan is köthető,
Storno Kombi: 1.912 Ft/fő (önrész: 0-10%) csak utasbiztosítással együtt köthető.
 
Fontos, hogy amennyiben szeretnéd megkötni, azt csak az első befizetéssel egyidejűleg teheted meg, később már nem!
 
Bővebben a biztosító szolgáltatásairól a honlapjukon olvashatsz: www.eub.hu