Garda-tó gyalogtúra

Panorámás kirándulás a gleccsertó körül.

Út ára tartalmazza

az utazást autóbusszal, a szállást kempingben, saját sátorban, a szervezést és a magyar nyelvű túravezetést.

Út ára nem tartalmazza

az étkezést, a felvonó árát és a biztosítást.

Utazás

Légkondicionált autóbusszal utazunk, melyet két gyakorlott gépkocsivezető vezet. Oda- és visszaúton kb. 3 - 4 óránként tartunk negyedórás pihenőket, amikor benzinkutaknál, nagyobb parkolókban, autós pihenőhelyeknél állunk meg. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. Az autóbuszra a helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy az autóbuszon való elhelyezésen változtasson.

Létszám

Tájékoztató létszám: 20-28 fő. Az utat minimum 20 fő befizetése esetén indítjuk el.

Túra nehézsége

Gyalogtúra programunkhoz semmilyen hegymászótudásra nincs szükség, ám túrázási tapasztalatot, szédülésmentességet, lépésbiztosságot és kitartást feltételez. A napi túraútvonalakat úgy válogattuk össze, hogy megterhelő napokat könnyebb programok kövessenek. A legnehezebb a Cima Sat oromhoz tartó, harmadik napi túránk, ahol viszont a napi szint felénél van lehetőség a visszafordulásra. Elmondható, hogy a túrák átlagos sportos erőnléttel, jó kondícióval, jól teljesíthetőek. Mivel a túraútvonalak néhol törmelékes, meredek ösvényeken mentén, vagy létrákon keresztül vezetnek, a stabil mozgáskoordináció és a szédülésmentesség elengedhetetlen (túrabot használata nagyon fontos!). Napi 3-10 órás túrázásra kell számítani, a terepviszonyokból adódóan meredek útvonalakra. Itt is leírjuk, hogy a magashegységi körülmények között a túrák sikeressége nem garantált, az aktuális időjárási viszonyok ezt nagyban befolyásolhatják. Rossz idő vagy nem járható utak esetén természetesen gondoskodunk alternatív, biztonsággal járható útvonalak választásáról.

Szállás

Három éjszakát töltünk egy Arco városában lévő kempingben, saját sátorban. A kemping területén kulturált vizesblokk, kisbolt, grillező hely, mászófal található.

Idén szeptemberben ismét ajánlani tudunk az úthoz apartmanszállás opciót, a kemping területén lévő faházakban. A fedett szállás felára 3200 Ft/éj/fő, azaz 9600 Ft/fő az út időtartamára. Az apartmanszállások száma korlátozott, a jelentkezésket időrendi sorrendben tudjuk elfogadni. Kérjük mielőbb jelezd felénk, ha szeretnéd kérni!

Terület

Az Alpok és a Pó-síkság között található Olaszország legnagyobb tava, a tengerszint felett 65 méter magasan fekvő Garda-tó (hosszúsága: 51,6 km, szélessége: 17,2 km, legmélyebb része: 346 méter), amely egyedülálló klímája és környezete miatt az egyik legnépszerűbb úticél Észak-Olaszországban. Észak felől a Sarca-folyó táplálja a tavat, a folyóvölgyet nyugatról és keletről határoló több száz méter magas hófehér mészkő sziklafalak lenyúlnak egészen a tóig, varázslatos kontrasztot adva a türkizzöld víztükörnek. Szintén a tó északi részén fekszik Riva városa, melyet a Garda-tó fővárosaként is emlegetnek. A tó körüli városkákban valódi mediterrán hangulat uralkodik, pálmafákkal, olaj- és citromfa ligetekkel, színpompás leanderekkel és ciprusokkal. Nem csoda, hogy az ebben a környezetben lévő sziklafalak felkeltették nem csak a sziklamászók, hanem a ferrátázók érdeklődését is. A nagy szintkülönbségek miatt az itteni túrák mind meglehetősen kitett részeken vezetnek, ahol fontos a lépésbiztonság.

Időjárás

Jellemzően mediterrán éghajlat, de az Alpok közelsége miatt néha előfordulhat egy-egy zápor, zivatar(vízálló öltözéket ezért javasolt bepakolni). Napközben a hőmérséklet 18-25 Celsius fok között valószínű, a tó vízének hőmérséklete még ősszel is 20 fok környékén van.

Felszerelés

Utazótáska vagy nagy hátizsák (ebbe kerül a felszerelésed azon része, amit a napi túrákra nem szükséges) közepes méretű hátizsák (mindazon felszereléssel, vízzel, elemózsiával, amit a napi túrára magunkkal viszünk), dupla rétegű, esőálló sátor, derékalj, meleg hálózsák, vízálló túrabakancs, fejfedő, túraöltözet, jó esőkabát, fejfedő, túrabot, meleg ruha, fejlámpa, kulacs, egészségügyi ragtapasz, naptej, UV-szűrős napszemüveg. Fontos, hogy jól bejáratott, betört túrabakancsban gyere.

A Fjällräven ajánlata:

Könnyű és légies magától álló sátor két előtérrel, amelyeket a szellőztetés és a jobb kilátás érdekében ki lehet nyitni. Két átlós, keresztet alkotó alumínium  merevítőrúd fokozza stabilitását: Ilyen sátor például a Fjällräven Abisko View 2.

Karl túranadrágok, illetve a Karla túranadrágok szinte bárhol használhatóak, a nyári hétvégi kirándulások és a magashegyi túrázások alkalmával egyaránt. Ez a típus a kopásálló, előavatott G-1000® Silent anyagból  készült. A nadrág lábszárhosszvégződése szegés nélküli, így könnyen a kívánt hosszra állítható.
 
Egy jól megválasztott hálózsák egy nehezebb túra után megkönnyíti a regenerálódást, hogy másnap már újult erővel vethessük be magunkat a kalandokba. Kérdés, hogy amikor alszunk, a hálózsákban forgolódunk-e vagy zsákkal együtt vesszük fel az alvási pozíciót. Mindegyik helyzetre van megoldás: Fjällräven Move with Bag vagy Fjällräven Move in Bag.

Higiénia

A csapvíz illetve a kijelölt források vize fogyasztható. Túra előtt ajánlott kulacsodat feltölteni, mert nem mindenhol találunk forrásokat. Természetesen egy-két alapvető orvosságot érdemes magaddal hoznod: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hashajtó és székletfogó, megfázás és torokfájás elleni gyógyszer, kálcium pezsgőtabletta, sebfertőtlenítő és ragtapasz valamint fásli.

Élelem

Az útra pakolj néhány szendvicset, gyümölcsöt, a túra közbeni energia-utánpótlás biztosítására némi nassolnivalót (aszalt gyümölcs, keksz, csokoládé, müzli-szelet). Javasolt a reggelire és vacsorára való élelmiszer egy részét is itthonról vinni, ugyanakkor friss pékáru, gyümölcs, zöldség, tejtermék, üdítőitalok vásárlására a kempingben és a városban lesz lehetőségünk. A helyi specialitások kipróbálása végett kerítünk arra is lehetőséget, hogy beüljünk egy-egy olcsóbb étterembe. Egy turista menü ára Arcoban előétellel, főétellel, desszerttel és üdítővel kb.15 euro, egy pizza üdítővel kb.12 euro. Amit itthonról érdemes vinni: készételkonzervek, levesporok, zacskós tésztaételek, szőlőcukor, krumplipürépor, rizs, egyéb konzervek: hal-, májkrém-, zöldborsó-, kukoricakonzerv, méz vagy lekvár, szárazkolbász, sajt, pezsgőtabletták. A napközbeni étkezésre célszerű reggelente szendvicseket készíteni.

Pénz-ügy

Olaszország hivatalos pénzneme az euro. Mindenképp készpénzt hozz magaddal. Költőpénznek nagyjából 10-25.000.- Ft-nak megfelelő euro-t ajánlunk, amennyit itthon is elköltenél (étkezés, innivaló, emléktárgyak, ajándékok, azaz szokásos kiadások esetén), természetesen ez sokkal kevesebb és több is lehet, egyéntől és vérmérséklettől függően.
A felvonó ára: 19 €.

Vám

Magyar állampolgárok részére csak érvényes személyi igazolvány (a kártya formátumú!), vagy útlevél szükséges.

Csomag

Buszos útjaink esetében is él a csomagokra vonatkozó súlykorlát, hiszen nem terhelhetjük túl a buszt, mert az veszélyeztetné mindenki biztonságát. A határ 25 kg/fő, az ennél nehezebb csomagok szállítását a busz vezetői megtagadhatják. A súlykorlátot a felszállásnál méréssel ellenőrizhetik. Nem kerülhet a busz csomagterébe: kartonos ásványvizek, hűtőtáskák, kempingasztalok és székek.
A nagy csomagokat csak a szálláshelyekre megérkezve tudjuk elővenni a buszunk csomagtartójából. Javasoljuk két csomag összeállítását, egy nagyobb, ruhákkal és napi használatra nem szükséges dolgokkal, illetve egy "kézipoggyász" iratokkal, s olyan dolgokkal, melyek jó, ha kéznél vannak.

Biztosítás

Kötelező! 
Szeretnénk figyelmedet felhívni arra, hogy a részvétel feltétele az út teljes időtartamára érvényes utasbiztosítás. Érvényes biztosítás hiányában a túrán való részvételt megtagadjuk.
Irodánkban az Európai Utazási Biztosító (EUB) kedvezményes biztosításainak megkötésére van lehetőség, legkésőbb az indulás előtti napig.
 
Jelen túrára vonatkozó utasbiztosítási lehetőségek:
Nívo: 450 Ft/fő/nap
Top: 590 Ft/fő/nap
Top extra: 940 Ft/fő/nap
 
Lehetőséged van Utazásképtelenségre vonatkozó biztosítás (azaz stornóbiztosítás) megkötésére:
 
Storno Basic: összege a részvételi díj 5%-a (önrész: 20 %), önállóan is köthető,
Storno Kombi: összege a részvételi díj 3,5%-a (önrész: 0-10%) csak utasbiztosítással együtt köthető.
 
Fontos, hogy amennyiben szeretnéd megkötni, azt csak az első befizetéssel egyidejűleg teheted meg, később már nem!
 
Bővebben a biztosító szolgáltatásairól a honlapjukon olvashatsz: www.eub.hu
 
Belépés
JEGYEZZEN MEG
Elfelejtett jelszó | Regisztráció
Rendezés