Zöld-foki szigetek

Kiscsoportos bejáró utazás törzsutasoknak Makaronézia legdélebbi szigeteire

Út ára tartalmazza

- a repülőtéri transzfereket, amennyiben a csoporttal repülsz, és az Eupoliszon keresztül vásárolod meg a repülőjegyet,
- a helyi utazásokat bérelt kisbuszokkal, komppal, taxival, motorcsónakkal,
- 2 éjszaka szállást Santiago szigetén.
- 2 éjszaka szállást Fogo szigetén.
- 2 éjszaka szállást São Vicente szigetén.
- 4 éjszaka szállást Santo Antão szigetén.
- ismerkedési esten egy welcome drinket,
- a szervezést és a magyar nyelvű túravezetést.

Út ára nem tartalmazza

- a nemzetközi repülőjegyek és illetékek árát,
- a biztosítást,
- a belépőket és a fakultatív programok árát.

Árfolyam

Fontos! Utazásunk árát 330 Ft / 1 Euro árfolyamig tudjuk tartani. Ha az Euro (EUR) ára az utazás indulását megelőző 35. napon ezt meghaladja, akkor árkorrekcióra kényszerülhetünk. Árkorrekció esetén az utazási szerződésünkben rögzített szabályok szerint járunk el.

Repülőjegy

Repülős útjainkra a kiutazás egyénileg történik. Az utunkhoz csatlakozó repülőjegyet természetesen irodánkban is meg tudod vásárolni, célunk, hogy a csoport együtt tudjon utazni. Érdemes a jegyeket minél hamarabb megvenni, egyrészt az ár miatt, másrészt, mert egy idő után a kiszemelt járaton nem marad hely. A honlapunkon feltüntetett ár csupán tájékoztató jellegű, függ a választott légitársaságoktól, a foglalási időponttól, valamint az adott járat telítettségétől! Ha érdekel ez az utazás, akkor minél hamarabb keress meg minket!

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a nemzetközi repülőjegy ára Budapest - Praia / Sao Vicente - Budapest útvonalon 180.000 Ft és 250.000 Ft között alakult illetékekkel együtt, általában egy lisszaboni átszállással.

A belső járatok ára (három szakaszon: Praia - Sao Filipe, Sao Filipe - Praia, Praia - Sao Vicente) várhatóan 60-80.000 Ft

Budapestről közvetlen járattal a Zöld-foki szigetekre eljutni nem lehet, várhatóan tranzitszállás igénybevételére lesz szükség. A különböző időpontokban induló turnusok menetrendje eltérő lehet. A Zöld-foki szigeteken kisebb befogadó képességű repülőgépek miatt nem minden esetben tudjuk a leglogikusabb útvonalat foglalni.

Ha az induláshoz szükséges minimális létszám elérésekor a meghirdetett dátumra csak nagyon kedvezőtlen ár/érték arányú repülőjegyek érhetőek el, akkor a program időpontja - egyeztetve a befizetett résztvevőkkel - egy-két napot módosulhat. Aki az utazáshoz a repülőjegyét nem irodánkon keresztül vásárolja meg, kérjük, feltétlenül egyeztessen előtte az ügyfélszolgálatunkkal. A találkozási helyre történő eljutásod, valamint távozáskor a reptér megközelítése egyénileg történik, a túravezető útbaigazítása vagy segítsége alapján. Az itt fellépő költségeket az út ára nem tartalmazza, kivéve, ha az Eupoliszon keresztül vásárolod meg a repülőjegyedet, mert ebben az esetben a transzfert ajándékba kapod. A transzfer várható ára Santiago-szigetén a reptér és a szállás között: 10-15 euro/taxi, Sao Vicente szigetén a szállás és a reptér között: 10-15 euro/taxi.

Utazás

Budapesttől nemzetközi járattal, Lisszabon (vagy Porto) és a szigetek között belföldi repülővel vagy komppal, a szigeteken bérelt kisbusszal, taxival.

Létszám

Tájékoztató létszám: 6-10 fő. Az utat minimum 6 fő befizetése esetén indítjuk el.

Túra nehézsége

A Zöld-foki szigetek programunkban a hangsúly a túrázáson van, ezért csak gyakorlott, tapasztalt túrázóknak ajánljuk! Meredek, csúszós ösvényekre, egész napos túrázásra, itt-ott kitett szakaszokra kell számítanunk, lényeges a biztos mozgáskoordináció és a szédülésmentesség!

Szállás

Praia városában (Santiago szigetén) 2 ágyas, saját fürdőszobás szállóban töltünk két éjszakát, Chã das Caldeiras-ban (Fogo szigetén) 2-4 ágyas, igényes, hegyi szálláson alszunk két éjszakát, Mindelo-ban (São Vicente szigetén) városi 2 ágyas, saját fürdőszobás szobákban leszünk két alkalommal egy-egy éjszakát, Ribeira Grande-ban (Santo Antão szigetén) pedig 2-3 ágyas szobákban (saját fürdőszobával) szállunk meg négy éjszakára.

Terület

A Zöld-foki szigetek Madeira, az Azori-szigetek és a Kanári-szigetek trópusi rokona, egy csodás, vulkanikus szigetcsoport Közép-Afrika nyugati partjaihoz közel. Az afrikai kultúra izgalmasan keveredik az egykori hódító, portugál kultúrkörrel. Mivel az Egyenlítőhöz közelebb helyezkedik el, a napsütéses órák száma magasabb, mint az északi szigeteken, az időjárás kiszámíthatóbb, a tenger is melegebb egész évben. Kommunikáció: a szállásokon általában van wifi, a települések közelében térerő, a roamingdíjakról érdemes kiutazás előtt megkérdezni a szolgáltatónkat. Elektromosság: Az elektromos hálózat feszültsége megfelel az EU- szabványnak - így az itthoninak – azaz 230 V. Szállásainkon mindenhol tudod tölteni az elektromos készülékeket (pl. telefonok, fényképezőgép, kamera akkumulátorok). Közbiztonság: A Zöld-foki szigetek alapvetően biztonságos terület, a nagyobb városokban fokozottan figyeljünk értékeinkre.
A szigeteken a hivatalos nyelv a portugál és a kreol-portugál.

Időjárás

A szigeten a hőmérséklet 20 és 30 C fok között változik, az óceáni időjárás miatt ez a hőmérséklet jellemző kisebb-nagyobb változásokkal egész évben. Az időjárás változékony, a magasabb régiókban a felhősödés és a zápor gyakran előfordul, de a napsütéses órák száma is igen magas.

Felszerelés

Nagy hátizsák, vagy táska (ebbe kerül a felszerelésed nagy része, ez általában a szálláson lesz. Kis hátizsák (a napi szükséges felszereléssel, ami mindig nálad van). Napi szinten hullhat csapadék, ezért nagyon fontos a vízálló túraöltözet, a bejáratott, betört, vízhatlan túrabakancs, a csúszós, meredek szakaszok miatt erősen javasoljuk a túrabot használatát. Könnyen száradó, rövid túranadrágba, technikai pólókban a legkényelmesebb itt a túrázás, fejünket, arcunkat sapkával, kendővel, naptejjel, napszemüveggel védjük az erős sugárzástól. Fontos a szellős, könnyű ruházat, de legyen nálad szél- és vízálló dzseki is, és egy polár pulóver a hűvösebb időre. Fürdőruhát, snorkelfelszerelést, vizicipőt vagy szandált is érdemes hoznunk. Legyenek nálad a túrázáshoz szükséges apróságok is (bicska, fejlámpa, és elemek,) és az alapvető gyógyszerek (különös tekintettel arra, ha valamilyen gyógyszert szedsz).

A Fjällräven ajánlata:

Egy körülbelül 30 literes hátizsák (egy napi felszereléssel, vízzel, elemózsiával) mindig hasznos társunk. A Fjällräven  Bergen 30 hátizsákja vízhatlan volta miatt akár esős időben is szárazon tartja felszerelésünket.

Karl túranadrágok, illetve a Karla túranadrágok szinte bárhol használhatóak, a nyári hétvégi kirándulások és a magashegyi túrázások alkalmával egyaránt. Ez a típus a kopásálló, előavatott G-1000® Silent anyagból  készült. A nadrág lábszárhosszvégződése szegés nélküli, így könnyen a kívánt hosszra állítható.
 
Egy jól megválasztott hálózsák egy nehezebb túra után megkönnyíti a regenerálódást, hogy másnap már újult erővel vethessük be magunkat a kalandokba. Kérdés, hogy amikor alszunk, a hálózsákban forgolódunk-e vagy zsákkal együtt vesszük fel az alvási pozíciót. Mindegyik helyzetre van megoldás: Fjällräven Move with Bag vagy Fjällräven Move in Bag.

Higiénia

A csapvíz nem iható, javasolt a palackos víz fogyasztása. Kötelező védőoltás nincs, de javasolt a tífusz, Hepatitis A és tetanusz elleni oltás. A dengue láz és a zika vírus ellen nincs védőoltás, a szúnyogok ellen kell védekeznünk magas hatófokú szúnyogriasztóval.

Élelem

A helyi halételek, a trópusi fogások keverednek az európai ízekkel, az éttermekben a nyugat- európaihoz képest alacsonyabb árszabásra számítsunk.

Pénz-ügy

A Zöld-foki szigeteken escudóval fizethetünk (1 euró = 110 CVE), eurót, dollárt és angol fontot is válthatunk helyi valutára, mi az eurót javasoljuk. Bankkártyával a nagyobb városokban, elegánsabb éttermekben fizethetünk, a bankautomatákban VISA, Maestro vagy Mastercard használható. Mivel túránk nagy részén kisebb településeken, turisták által kevésbé látogatott területeken tartózkodunk, mindenképp hozzunk magunkkal készpénzt is. Kb. 300 euró költőpénzt javaslunk a programokra, étkezésre, ajándékokra.

Vám

A Zöld-foki szigetekre való beutazás előtt legkésőbb öt nappal kötelezően regisztrálni kell az alább honlapon: https://www.ease.gov.cv/ . A regisztráció költsége kb. 31 euró.

Csomag

Legyen egy nagy (60 – 70 literes) hátizsák, vagy sport táska, és egy kicsi hátizsák (25-30 literes), úgy pakolva, hogy néha egyszerre kell vinni mindkettőt. A repülőre felvihető kézipoggyásszal kapcsolatosan az alábbi oldalon részletes tájékoztatás található.
A nagy poggyász súlykorlátja - ritka kivétellel - a szokásos 20 kg-ot nem haladhatja meg. Az utazás alatt csomagjaink végig velünk lesznek, de a napi programhoz felesleges részüket természetesen az aktuális szállásokon tudjuk hagyni.

Biztosítás

Kötelező! 
Szeretnénk figyelmedet felhívni arra, hogy a részvétel feltétele az út teljes időtartamára érvényes utasbiztosítás. Érvényes biztosítás hiányában a túrán való részvételt megtagadjuk.
Irodánkban az Európai Utazási Biztosító (EUB) kedvezményes biztosításainak megkötésére van lehetőség, legkésőbb az indulás előtti napig.
 
Jelen túrára ajánlott utasbiztosítási lehetőségek:

Air & Cruise Top: 8.580 Ft/fő 
Air & Cruise Extra: 12.900 Ft/fő 
 
Lehetőséged van Utazásképtelenségre vonatkozó biztosítás (azaz stornóbiztosítás) megkötésére:
 
Storno Basic: 13.950 Ft/fő (önrész: 20 %), önállóan is köthető,   
Storno Kombi: 11.160 Ft/fő (önrész: 0 %) csak utasbiztosítással együtt köthető.
 
Fontos, hogy amennyiben szeretnéd megkötni, azt csak az első befizetéssel egyidejűleg teheted meg, később már nem!
 
Bővebben a biztosító szolgáltatásairól a honlapjukon olvashatsz: www.eub.hu
 
Belépés
JEGYEZZEN MEG
Elfelejtett jelszó | Regisztráció
Rendezés