Zöld-foki-szigetek

Lélegzetelállító túrák és kirándulások Santo Antao és Sao Vicente szigetén

A mindenkori határátlépési információkról a konzuli szolgálat oldala ad aktuális és részletes tájékoztatást. Mindenki maga felelős azért, hogy azoknak a személyi feltételeknek megfeleljen, amik az utazáshoz szükségesek!

Részletek: https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/zold-foki-koztarsasag

Út ára tartalmazza

- az utazást a szigeteken helyi kisbuszokkal, taxival,
- a kompátkelés Sao Vicente és Santo Antao között,
- három éjszakára a szállást São Vicente szigetén, panzióban, reggelivel,
- öt éjszakára a szállást Santo Antão szigetén, vendégházban, reggelivel,
- az ismerkedési esten egy welcome drinket,
- a kirándulásokat a szigeteken,
- a szervezést és a magyar nyelvű túravezetést.

Út ára nem tartalmazza

- a nemzetközi repülőjegyek és illetékek árát,
- a repülőtéri transzfert,
- a biztosítást,
- a belépőket és a fakultatív programok árát.

Árfolyam

Fontos! Utazásunk árát 420 Ft / 1 Euro árfolyamig tudjuk tartani. Ha az Euro (EUR) ára az utazás indulását megelőző 35. napon ezt meghaladja, akkor árkorrekcióra kényszerülhetünk. Árkorrekció esetén az utazási szerződésünkben rögzített szabályok szerint járunk el.

Repülőjegy

Repülős útjainkhoz a kiutazás egyénileg történik. A garantált indulást követően érdemes minél hamarabb megvenni a repülőjegyet, egyrészt az ár miatt, másrészt, mert egy idő után az ideális járatokon nem biztos, hogy marad hely. Az utunkhoz csatlakozó repülőjegyeket irodánkon keresztül is meg tudod vásárolni, célunk, hogy a csoport minél inkább együtt tudjon utazni. Ha érkezési és/vagy távozási időpontod nem esik egybe a csoportéval, akkor a csoporthoz történő csatlakozásod egyénileg történik a túravezető útbaigazítása vagy segítsége alapján.

A honlapunkon feltüntetett ár csupán tájékoztató jellegű, függ a választott légitársaságoktól, a foglalási időponttól, valamint az adott járat telítettségétől.

A nemzetközi repülőjegy várható ára:
Budapest - Lisszabon - Budapest útvonalon: kb. 30.000 - 40.000 Ft-tól.
Lisszabon - Sao Vicente (VXE) - Lisszabon útvonalon: kb. 120.000 - 140.000 Ft-tól.

Ha jelentősen kedvezőbb áron szeretnéd a repülőjegyet megvásárolni, érdemes egy éjszakát Lisszabonban tölteni, és onnan keresni közvetlen járatokat a Zöld-foki-szigetekre, Sao Vicente szigetére!


Fontos kiegészítés, hogy 2022. második felétől - általánosságban véve - a repülőjegy árak egyre többször erősen meghaladják az elmúlt években tapasztalt árakat. Természetesen minden a foglalás idejétől, illetva az akkor adott lehetőségektől függ, tehát nem minden esetben érzékelünk drágulást, de számítani sajnos kell rá.

Ha az induláshoz szükséges minimális létszám elérésekor a meghirdetett dátumra csak nagyon kedvezőtlen ár/érték arányú repülőjegyek érhetőek el, akkor a program időpontja - egyeztetve a befizetett résztvevőkkel - egy-két napot módosulhat.

Ha a repülőjegyed nem irodánkon keresztül vásárolod meg, kérjük, feltétlenül egyeztess előtte az ügyfélszolgálatunkkal. Repülőjegyed egyéni vásárlása esetén kérjük ügyelj az érkezési és távozási helyekre, dátumokra, és időpontokra, eltérés esetén az esetlegesen fellépő plusz költségeket az út ára nem tartalmazza.

Utazás

A szigetek között komppal, a szigeteken helyi kisbusszal, taxival utazunk.

Létszám

Tájékoztató létszám: 6-14 fő. Az utat minimum 6 fő befizetése esetén indítjuk el.

Túra nehézsége

A Zöld-foki szigetek programunkban a hangsúly a túrázáson van, ezért csak gyakorlott, tapasztalt túrázóknak ajánljuk! Meredek, csúszós ösvényekre, egész napos túrázásra, itt-ott kitett szakaszokra kell számítanunk, lényeges a biztos mozgáskoordináció és a szédülésmentesség!

Szállás

São Vicente szigetén hangulatos panzióban, vagy tengerparthoz közeli apartmokban, 2-3 ágyas, saját fürdőszobás szobákban töltjük három alkalommal az éjszakát, Santo Antão szigetén pedig helyi vendégházak 2-3 ágyas szobáiban (saját fürdőszobával) szállunk meg öt éjszakára. A Zöldfoki-szigetek felkapottabb nyaralószigeteivel (Sal, Boa Vista) ellentétben Santo Antao szigetén a szervezett (ipari) turizmus szerencsére még gyerekcipőben jár, így nagyobb hotelek sincsenek, alapvetően családok által üzemeltett egyszerűbb szállásokon, vendégházakban tudunk megszállni. Fontos figyelembe venni, hogy ezek nem Európában megszokott hotelek. Tiszta, tágas szálláshelyek, de előfordulhat, hogy éppen nincs forró víz a tusoláshoz.

Terület

A Zöld-foki szigetek Madeira, az Azori-szigetek és a Kanári-szigetek trópusi rokona, egy csodás, vulkanikus szigetcsoport Közép-Afrika nyugati partjaihoz közel. Az afrikai kultúra izgalmasan keveredik az egykori hódító, portugál kultúrkörrel. Mivel az Egyenlítőhöz közelebb helyezkedik el, a napsütéses órák száma magasabb, mint az északi szigeteken, az időjárás kiszámíthatóbb, a tenger is melegebb egész évben. Kommunikáció: a szállásokon általában van wifi, a települések közelében térerő, a roamingdíjakról érdemes kiutazás előtt megkérdezni a szolgáltatónkat. Elektromosság: Az elektromos hálózat feszültsége megfelel az EU- szabványnak - így az itthoninak – azaz 230 V. Szállásainkon mindenhol tudod tölteni az elektromos készülékeket (pl. telefonok, fényképezőgép, kamera akkumulátorok). Közbiztonság: A Zöld-foki szigetek alapvetően biztonságos terület, a nagyobb városokban fokozottan figyeljünk értékeinkre.
A szigeteken a hivatalos nyelv a portugál és a kreol-portugál.

Időjárás

A szigeten a hőmérséklet 20 és 30 C fok között változik, az óceáni időjárás miatt ez a hőmérséklet jellemző kisebb-nagyobb változásokkal egész évben. Az időjárás változékony, a magasabb régiókban a felhősödés és a zápor gyakran előfordul, de a napsütéses órák száma is igen magas.

Felszerelés

Nagy hátizsák, vagy táska (ebbe kerül a felszerelésed nagy része, ez általában a szálláson lesz. Kis hátizsák (a napi szükséges felszereléssel, ami mindig nálad van). Napi szinten hullhat csapadék, ezért nagyon fontos a vízálló túraöltözet, a bejáratott, betört, vízhatlan túrabakancs, a csúszós, meredek szakaszok miatt erősen javasoljuk a túrabot használatát. Könnyen száradó, rövid túranadrágba, technikai pólókban a legkényelmesebb itt a túrázás, fejünket, arcunkat sapkával, kendővel, naptejjel, napszemüveggel védjük az erős sugárzástól. Fontos a szellős, könnyű ruházat, de legyen nálad szél- és vízálló dzseki is, és egy polár pulóver a hűvösebb időre. Fürdőruhát, snorkelfelszerelést, vizicipőt vagy szandált is érdemes hoznunk. Legyenek nálad a túrázáshoz szükséges apróságok is (bicska, fejlámpa, és elemek,) és az alapvető gyógyszerek (különös tekintettel arra, ha valamilyen gyógyszert szedsz).

A Fjällräven ajánlata:

Egy körülbelül 30 literes hátizsák (egy napi felszereléssel, vízzel, elemózsiával) mindig hasznos társunk. A Fjällräven  Bergen 30 hátizsákja vízhatlan volta miatt akár esős időben is szárazon tartja felszerelésünket.

Karl túranadrágok, illetve a Karla túranadrágok szinte bárhol használhatóak, a nyári hétvégi kirándulások és a magashegyi túrázások alkalmával egyaránt. Ez a típus a kopásálló, előavatott G-1000® Silent anyagból  készült. A nadrág lábszárhosszvégződése szegés nélküli, így könnyen a kívánt hosszra állítható.
 
Egy jól megválasztott hálózsák egy nehezebb túra után megkönnyíti a regenerálódást, hogy másnap már újult erővel vethessük be magunkat a kalandokba. Kérdés, hogy amikor alszunk, a hálózsákban forgolódunk-e vagy zsákkal együtt vesszük fel az alvási pozíciót. Mindegyik helyzetre van megoldás: Fjällräven Move with Bag vagy Fjällräven Move in Bag.

Higiénia

A csapvíz nem iható, javasolt a palackos víz fogyasztása. Kötelező védőoltás nincs, de javasolt a tífusz, Hepatitis A és tetanusz elleni oltás. A dengue láz és a zika vírus ellen nincs védőoltás, a szúnyogok ellen kell védekeznünk magas hatófokú szúnyogriasztóval.

Élelem

A helyi halételek, a trópusi fogások keverednek az európai ízekkel, az éttermekben a nyugat- európaihoz képest alacsonyabb árszabásra számítsunk.

Pénz-ügy

A Zöld-foki szigeteken escudóval fizethetünk (1 euró = 110 CVE), eurót, dollárt és angol fontot is válthatunk helyi valutára, mi az eurót javasoljuk. Bankkártyával a nagyobb városokban, elegánsabb éttermekben fizethetünk, a bankautomatákban VISA, Maestro vagy Mastercard használható. Mivel túránk nagy részén kisebb településeken, turisták által kevésbé látogatott területeken tartózkodunk, mindenképp hozzunk magunkkal készpénzt is. Kb. 300 euró költőpénzt javaslunk a programokra, étkezésre, ajándékokra.

Belépők, fakultatív programok:
- sznorkel túra, Sao Vicente: 20 euro

Vám

A Zöld-foki szigetekre való beutazás előtt legkésőbb öt nappal kötelezően regisztrálni kell az alább honlapon: https://www.ease.gov.cv/ . A regisztráció költsége kb. 31 euró.

Csomag

Legyen egy nagy (60 – 70 literes) hátizsák, vagy sport táska, és egy kicsi hátizsák (25-30 literes), úgy pakolva, hogy néha egyszerre kell vinni mindkettőt. A repülőre felvihető kézipoggyásszal kapcsolatosan az alábbi oldalon részletes tájékoztatás található.
A nagy poggyász súlykorlátja - ritka kivétellel - a szokásos 20 kg-ot nem haladhatja meg. Az utazás alatt csomagjaink végig velünk lesznek, de a napi programhoz felesleges részüket természetesen az aktuális szállásokon tudjuk hagyni.

Biztosítás

Kötelező! 
Szeretnénk figyelmedet felhívni arra, hogy a részvétel feltétele az út teljes időtartamára érvényes utasbiztosítás. Érvényes biztosítás hiányában a túrán való részvételt megtagadjuk.
Irodánkban az Európai Utazási Biztosító (EUB) kedvezményes biztosításainak megkötésére van lehetőség, legkésőbb az indulás előtti napig.
 
Jelen túrára ajánlott utasbiztosítási lehetőségek:

Februári turnusaink esetén:

Air & Cruise Top: 8.580 Ft/fő 
Air & Cruise Extra: 13.200 Ft/fő 

Márciusi turnusunk esetén:

Air & Cruise Top: 10.140 Ft/fő 
Air & Cruise Extra: 15.600 Ft/fő 

Lehetőséged van Utazásképtelenségre vonatkozó biztosítás (azaz stornóbiztosítás) megkötésére:

A feltüntetett összegek a teljes részvételi díjra vonatkoznak, amennyiben jogosult vagy törzsutas kedvezményre, akkor annak százalékával megegyező mértékben csökken a stornóbiztosítás díja.
 
Storno Basic: 17.950 Ft/fő (önrész: 20 %), önállóan is köthető,   
Storno Kombi: 14.360 Ft/fő (önrész: 0-10 %) csak utasbiztosítással együtt köthető.
 
Fontos, hogy amennyiben szeretnéd megkötni, azt csak az első befizetéssel egyidejűleg teheted meg, később már nem!
 
Bővebben a biztosító szolgáltatásairól a honlapjukon olvashatsz: www.eub.hu
 
Belépés
JEGYEZZEN MEG
Elfelejtett jelszó | Regisztráció
Rendezés